Regisztráció  Belépés
2018. május 24. csütörtök | 21. hét | 144. nap | 12:13 | Eszter, Eliza
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Idén is Dabason rendezik az FC Barcelona labdarúgó-iskolájának egyik nyári táborát
Az FC Dabas utánpótlás-vezetője, Kucsák István hétfőn az M1 aktuális csatornának elmondta, hogy 216 gyermek vesz részt a táborban, hozzájuk hat edző érkezett Barcelonából. Irányításukkal, illetve összesen hetven felnőtt közreműködésével a fiatalok három nagypályán napi négy edzésen vesznek részt.

"A tábor elsődleges iránymutatója a Barca-érzés, amely az egyesületet és a várost is körülveszi, ez kíséri az egész tábort" - fejtette ki Kucsák.

Kőszegi Zoltán, Dabas polgármestere és a helyi klub vezetősége az elmúlt három évben több alkalommal járt a katalán városban, hogy az FC Barcelonával hosszú távú szakmai együttműködést alakítsanak ki. Több sikeres egyeztetés eredményeképpen tavaly kötöttek licencszerződést a nyári focitábor szervezésére.

"Dabassal egy kölcsönösen kedvező megállapodás jött létre" - szögezte le a katalán klub utánpótlás-koordinátora, Xavi García Uroz. Hangsúlyozta, mind a klub, mind a tábor világméretűvé nőtte ki magát. Hozzátette, nemcsak a technikai és taktikai képzésre fordítanak figyelmet, hanem olyan értékekre is, amelyeket olykor még a játéknál is fontosabbnak tartanak: alázat, erőfeszítés és csapatban gondolkodás.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2017. június 19. hétfő, 21:15
Címkék: Kucsák István, Kőszegi Zoltán, Xavi García Uroz, fiatalok három, tábor elsődleges, egész tábort,
Kommentek
Krónika 5. rész (illetéktörvény)
Előterjesztő: apró lépés a javaslat, de segítség

A fideszes Balla György az által és frakciótársa, Kucsák László által benyújtott törvénymódosításról azt mondta, javaslatuk apró lépés, de segítséget jelent az embereknek.

Kifejtette: aki lakást vásárol és előző lakását értékesítette, akkor a tulajdonszerzési illetéket a két lakás árának különbözete után kell megfizetnie. Erre van egy intervallum: a lakás eladása után egy éven belül kell új lakást vennie, hogy a kedvezményt igénybe tudja venni - mutatott rá.

Balla György szerint van olyan eset, amikor ez az egy év kevés. Példaként a vállalkozó által szervezett társasházépítést említette, amikor egy jelentősebb összeggel be kell szállni induláskor, de a ház nem készül el egy éven belül és így nem lehet érvényesíteni az illetékkedvezményt. Sokaknak a régi lakásukért kapott összeg az, amivel beszállnak egy ilyen építkezésbe - jegyezte meg.

A kormánypárti politikus azt mondta, az egy évet most három évre emelik a törvénymódosítással.
velemenyezd, 2017. november 28. kedd, 11:52
Palkovics: zajlanak a tárgyalások az ösztöndíj-rendszer átalakításáról
az egyetemeken belüli munkavállalást ösztönző formák, amit nagyon pozitív dolognak tartott.

Farkas Gergely (Jobbik) megállapította: a jelenlegi helyzet nem jó, a fiataloknak nagyobb segítségre lenne szüksége. Kitért arra, hogy a HÖOK tanulmánya szerint 12 milliárd kellene egy inflációkövető emeléshez, szerinte anyagi ok nem játszhat közre, hogy ezt megvalósítsák. Azt kérdezte, hogy a vonatkozó tárgyalások megkezdése után 2 évvel, miért nem történt előrelépés a hallgatói normatíva emelésénél?

Kucsák László (Fidesz) szintén azt kérdezte, tervezik-e a hallgatói normatíva növelését.

Hiller István (MSZP) szerint a magyar felsőoktatás egyik legsúlyosabb problémája, hogy egyes hallgatók a nyelvvizsga hiánya miatt nem tudják átvenni diplomájukat. Ez 50 ezer hallgatót érint - mutatott rá. Van esély ezen változtatni, akár valamilyen ösztöndíj beillesztésével? - kérdezte.

Dúró Dóra (Jobbik) a bizottság elnöke szerint az, hogy 2007 óta nem emelkednek az ösztöndíjak világos értékrendi választás,
velemenyezd, 2017. november 21. kedd, 12:42
November 4. - NFM: gyertyagyújtással, emlékkoncerttel tisztelegnek az '56-os forradalom mártírjai előtt
A közlemény szerint a rendezvénysorozat szombaton 9 órakor kezdődik: a hagyományoknak megfelelően a Kossuth Lajos téren, az Országház előtt katonai tiszteletadás mellett felvonják, majd félárbócra eresztik Magyarország lobogóját.

A központi megemlékezést 13 órakor a főváros XVIII. kerületében, a Hargita téren álló 1956-os emlékműnél rendezik meg. Itt Kucsák László fideszes országgyűlési képviselő és Ughy Attila (Fidesz-KDNP) polgármester mond beszédet.

A Szent István-bazilikában 18 órától emlékkoncertre várják az érdeklődőket. A Magyar Rádió Gyermekkórusa Johannes Brahms Ave Maria című kórusművét adja elő, a karmester Matos László, orgonán közreműködik Arany Zsuzsanna. Farkas Róbert a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarát vezényli, előadásukban Beethoven Egmont-nyitánya és 3. szimfóniája lesz hallható. A bazilikánál 19 órától mécsesek és fényfestés is megidézi a mártírok emlékét.

A Terror Háza Múzeumnál, a Hősök Falánál egész nap gyertyagyújtással tiszteleghetnek az emlékezők az áldozatok
velemenyezd, 2017. november 02. csütörtök, 14:42
Krónika 9. rész (Minority SafePack, napirend után)
nemzetpolitikáért felelős államtitkára azt mondta, a kormány kiemelten fontosnak tartja, hogy uniós szintre emelkedjen az őshonos nemzeti kisebbségek védelme.

Szavai szerint minden párt egyetért abban, hogy óriási lehetőség előtt állnak. Az aláírások összegyűjtésének határideje a jövő év április 3-a - idézte fel, megjegyezve: félidőnél tartanak.

Ha összefognak a pártok, a nemzetiségek és a szomszédos országokban élő magyarok, sikeres lehet a gyűjtés - vélekedett, a Ház támogatását kérve.

Kucsák László (Fidesz) szintén képviselőtársai támogatását kérte.

Pánczél Károly (Fidesz) azt mondta, reménykedik abban, hogy ez az ügy is nemzeti minimummá válik. A kezdeményezéssel a nemzeti összetartozás bizottsága is foglalkozott, állásfoglalásban üdvözölte és létfontosságúnak nevezte azt - hangsúlyozta Pánczél Károly.

Itt az ideje, hogy az EU védelembe vegye több tízmillió kisebbségi sorban élő polgárát, legyen joguk a szabad anyanyelvhasználathoz, kultúrájuk megőrzéséhez - zárta felszólalását,
velemenyezd, 2017. október 30. hétfő, 20:03
Krónika 6. rész (elektronikus hírközlés, albán nemzetközi szerződés)
helyzetbe hozni a magyar háztartásokat és vállalkozásokat. Vezetékes vagy vezeték nélküli szupergyors internethez való hozzáférést biztosítanak mindenkinek jövő év végéig, aki ezt igényli - jelezte. Hozzátette: a fogyasztók védelmére is kiemelt figyelmet kell fordítani, s nem kötheti röghöz a fogyasztót a szolgáltató.

Közölte: a digitális jólét alapcsomag egyre több szolgáltatónál érhető el. Ugyanakkor ezekre más szabályozás kell, hogy vonatkozzon, mint a piaci szolgáltatásoknál.

ZárszóKucsák László (Fidesz) előterjesztői zárszavában azt mondta: Dúró Dóra szavaiból az derült ki, hogy nagyrészt egyetértenek, s ennek örül. A lényeg, hogy a megjelölt célokat és tartalmakat igyekezzenek minél hatékonyabban végrehajtani. A versenyhátrányról egy NMHH-beszámolóval akár a kulturális bizottságban is lehetne tárgyalni - jegyezte meg.

Az viszont nem igaz, hogy megdrágították volna a szolgáltatásokat - reagált Szakács László felvetéseire. Az előző javaslat hatályosulása most következik be,
velemenyezd, 2017. október 03. kedd, 14:02
Krónika 7. rész (elektronikus hírközlés, kéményseprés, ménesbirtok)
Az elektronikus hírközlésről szóló törvény módosításaKucsák László (Fidesz), a javaslat egyik előterjesztője, a törvényalkotási bizottság előadója elmondta: javasolják, hogy kedvezményes készülékvásárlás esetén továbbra is lehessen kétéves szerződést kötni, az előfizetés díja viszont egyezzen meg az egy évre kötött szerződésekével. Szintén a módosítások között említette, hogy a hűségszerződések lejárta után a szolgáltató köteles leszingyenesen függetleníteni megvásárolt eszközöket, valamint a hűségidő lejárta után nem lehetnek kedvezőtlenebbek a feltételek a fogyasztó számára.

Kara Ákos infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkár elmondta: az új szabályokat idén novembertől kell majd alkalmazni.A kéményseprő-ipari tevékenységről szóló törvény módosításaVécsey László (Fidesz), a törvényalkotási bizottság előadója elmondta: a Nemzeti Eszközkezelő vagyonkezelésében lévő ingatlanok bérlői számára is ingyenessé teszik a kéményseprést.

A
velemenyezd, 2017. június 13. kedd, 16:23
Liget Budapest - Az év második felében kezdődhet a Néprajzi Múzeum építése
projekt a parkrekonstrukcióval együtt 2019-2020-ra fejeződhet be, Európa egyik legnagyobb kulturális fejlesztéseként - zárta beszámolóját a miniszteri biztos.

Ikotity István (LMP) többek között arról érdeklődött, mekkora lesz a beruházás összesített költségvetése, Kunhalmi Ágnes (MSZP) pedig jelezte: túl gyakran változik a projekt tartalma, miközben a budapestiek 70 százaléka nem támogatná "Budapest egyik zöld tüdejének" beépítését, ráadásul a főváros számos rozsdaövezetére ráférne a fejlesztés.

Kucsák László (Fidesz) fontos elemként emelte ki, hogy a felszíni beépítettség nem fog növekedni a Városligetben, míg Farkas Gergely (Jobbik) a Regnum Marianum-emlékhelyről érdeklődött és az 1956-os emlékmű elbontását szorgalmazta.

Szabó Szabolcs (független) úgy vélte, hogy a lepusztult állapotban lévő Városligetet fel kell újítani, nem értett azonban egyet múzeumok építésével.

Baán László válaszában közölte: a projekt teljes költségvetése 220 milliárd forint lesz, az eredetileg tervezett 200
velemenyezd, 2017. június 07. szerda, 13:12
Képek, videók
kücsag
erzsikepuskas
2013. október 31. csütörtök, 06:09
0 anna kőszegi 0000_anya_
lovaszmarika
2018. május 08. kedd, 16:39
0 Kőszegi, Kenéz a képen.
lovaszmarika
2017. szeptember 25. hétfő, 13:35
Kőszegi lépcsőn
orban47
2017. április 17. hétfő, 07:41
KŐSZEGI MARIKA
1vargaildyko
2016. november 20. vasárnap, 06:20
Federico García Lorca - A
sanci81
2018. január 29. hétfő, 16:55
Gabriel García Márquez
sanci81
2016. szeptember 27. kedd, 15:52
Garcia_GiniTablePhoto2 -64
zskadi
2016. február 09. kedd, 17:34
Gabriel Garcia L.Ne sírj.
gabfe
2015. október 16. péntek, 20:07
Garcia Neküzdj.jpg
gabfe
2015. október 11. vasárnap, 10:10
Gabriel Garcia Márquez id
pacsakute
2015. szeptember 04. péntek, 15:43
Gabriel Garcia Marquez(1)
zsu74
2014. augusztus 02. szombat, 23:07
Gabriel Garcia Marquez(2)
zsu74
2014. augusztus 02. szombat, 23:06
Gabriel Garcia Marquez(3)
zsu74
2014. augusztus 02. szombat, 23:06
Gabriel Garcia Marquez(4)
zsu74
2014. augusztus 02. szombat, 23:06
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.