Regisztráció  Belépés
2017. október 21. szombat | 42. hét | 294. nap | 23:06 | Orsolya
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Idén is Dabason rendezik az FC Barcelona labdarúgó-iskolájának egyik nyári táborát
Az FC Dabas utánpótlás-vezetője, Kucsák István hétfőn az M1 aktuális csatornának elmondta, hogy 216 gyermek vesz részt a táborban, hozzájuk hat edző érkezett Barcelonából. Irányításukkal, illetve összesen hetven felnőtt közreműködésével a fiatalok három nagypályán napi négy edzésen vesznek részt.

"A tábor elsődleges iránymutatója a Barca-érzés, amely az egyesületet és a várost is körülveszi, ez kíséri az egész tábort" - fejtette ki Kucsák.

Kőszegi Zoltán, Dabas polgármestere és a helyi klub vezetősége az elmúlt három évben több alkalommal járt a katalán városban, hogy az FC Barcelonával hosszú távú szakmai együttműködést alakítsanak ki. Több sikeres egyeztetés eredményeképpen tavaly kötöttek licencszerződést a nyári focitábor szervezésére.

"Dabassal egy kölcsönösen kedvező megállapodás jött létre" - szögezte le a katalán klub utánpótlás-koordinátora, Xavi García Uroz. Hangsúlyozta, mind a klub, mind a tábor világméretűvé nőtte ki magát. Hozzátette, nemcsak a technikai és taktikai képzésre fordítanak figyelmet, hanem olyan értékekre is, amelyeket olykor még a játéknál is fontosabbnak tartanak: alázat, erőfeszítés és csapatban gondolkodás.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2017. június 19. hétfő, 21:15
Címkék: Kucsák István, Kőszegi Zoltán, Xavi García Uroz, fiatalok három, tábor elsődleges, egész tábort,
Kommentek
Krónika 7. rész (elektronikus hírközlés, kéményseprés, ménesbirtok)
Az elektronikus hírközlésről szóló törvény módosításaKucsák László (Fidesz), a javaslat egyik előterjesztője, a törvényalkotási bizottság előadója elmondta: javasolják, hogy kedvezményes készülékvásárlás esetén továbbra is lehessen kétéves szerződést kötni, az előfizetés díja viszont egyezzen meg az egy évre kötött szerződésekével. Szintén a módosítások között említette, hogy a hűségszerződések lejárta után a szolgáltató köteles leszingyenesen függetleníteni megvásárolt eszközöket, valamint a hűségidő lejárta után nem lehetnek kedvezőtlenebbek a feltételek a fogyasztó számára.

Kara Ákos infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkár elmondta: az új szabályokat idén novembertől kell majd alkalmazni.A kéményseprő-ipari tevékenységről szóló törvény módosításaVécsey László (Fidesz), a törvényalkotási bizottság előadója elmondta: a Nemzeti Eszközkezelő vagyonkezelésében lévő ingatlanok bérlői számára is ingyenessé teszik a kéményseprést.

A
velemenyezd, 2017. június 13. kedd, 16:23
Liget Budapest - Az év második felében kezdődhet a Néprajzi Múzeum építése
projekt a parkrekonstrukcióval együtt 2019-2020-ra fejeződhet be, Európa egyik legnagyobb kulturális fejlesztéseként - zárta beszámolóját a miniszteri biztos.

Ikotity István (LMP) többek között arról érdeklődött, mekkora lesz a beruházás összesített költségvetése, Kunhalmi Ágnes (MSZP) pedig jelezte: túl gyakran változik a projekt tartalma, miközben a budapestiek 70 százaléka nem támogatná "Budapest egyik zöld tüdejének" beépítését, ráadásul a főváros számos rozsdaövezetére ráférne a fejlesztés.

Kucsák László (Fidesz) fontos elemként emelte ki, hogy a felszíni beépítettség nem fog növekedni a Városligetben, míg Farkas Gergely (Jobbik) a Regnum Marianum-emlékhelyről érdeklődött és az 1956-os emlékmű elbontását szorgalmazta.

Szabó Szabolcs (független) úgy vélte, hogy a lepusztult állapotban lévő Városligetet fel kell újítani, nem értett azonban egyet múzeumok építésével.

Baán László válaszában közölte: a projekt teljes költségvetése 220 milliárd forint lesz, az eredetileg tervezett 200
velemenyezd, 2017. június 07. szerda, 13:12
Krónika 6. rész (elektronikus hírközlés)
MSZP: tüneti kezelés a javaslat

Velez Árpád, az MSZP vezérszónoka kiemelte, hogy a javaslatnak vannak támogatható tartalmi pontjai, melyek az ügyfél jogait erősítik. Például dicséretesnek tartotta, hogy a hűségidő után ugyanolyan feltételekkel lehetne fizetni, mint az új ügyfeleknek. Ugyanakkor, ha az ár nekik is emelkedik, akkor a helyzet nem javul - jegyezte meg.

A szocialista politikus szerint tüneti kezelésről van szó, s a fő problémát nem érintették. A kormánynak a távközlési adó bevezetésével kiemelt szerepe volt abban, hogy a tarifák az összes uniós tagországénál magasabbak legyenek. Miközben Európa többi országában csökkent a szolgáltatások ára, nálunk a kormány döntése miatt extra terheket pakoltak rá. Az államnak fizetett adók, illetéket és díjak mindent egybevéve a szolgáltatások összes bevételének 29 százalékát viszik el.

Amíg a magyar családok 29 százalékot áttételesen az államnak utalnak, addig hiába várják, hogy a csomagok olcsóbbak legyenek - jegyezte
velemenyezd, 2017. május 30. kedd, 12:43
Krónika 1. rész ( közoktatási vitanap)
Kerekasztal által leképezett funkciókat tartalmazza, valamint a tankerületi központi tanács, amelynek keretei között a közösség is beleszólhat az iskola ügyeibe.

Beszámolt a pedagógusok béremeléséről és az oktatási munkát segítők fizetésének rendezéséről, valamint fontosnak nevezte a pedagógusok továbbképzésének egyetemi alapra helyezését és azt, hogy a továbbképzés ne kerüljön pénzbe se a tanárnak, se a tankerületnek.Fidesz: a cél a versenyképes tudás és a pedagógusok megbecsüléseKucsák László, a Fidesz vezérszónoka az oktatási rendszer átalakításának céljaként hivatkozott arra, hogy a diákok versenyképes tudást szerezzenek, a pedagógusok pedig megbecsülést kapjanak a mindennapi munkájukhoz. Ennek eszközei között említette a pedagógus életpályamodellt, számos lezárult, továbbá 210 milliárd forint értékű folyamatban lévő fejlesztést. Kiemelte azt is, hogy a szülők terhei is csökkentek az ingyenes tankönyv és gyermekétkeztetés miatt. Előbbi 733 ezer diákot érint és 2 milliárd
velemenyezd, 2016. november 29. kedd, 11:11
Krónika 10. rész (oktatási törvények)
törvényjavaslat több részletszabályát, és kiemelte, hogy a nemzetiségi iskolákban sokat segíthet az oktatásszervezésben a javaslat a kis településeken azzal, hogy a határon túli pedagógusok számára is lehetővé teszi a nemzetiségi iskolákban való oktatást a diploma honosítása nélkül.

Szintén pozitívumként értékelte a kiegészítő nemzetiségi nyelvoktatás létrehozásán annak jogszabályi körülményeivel együtt, mivel ez eddig nem volt jelen az alapfeladatok között.

Fidesz: szükség van az 58 központra

Kucsák László (Fidesz) arról beszélt, hogy a módosító javaslat a nemzeti köznevelésről, a közszolgálati tisztviselőkről és az oktatás szabályozásáról szóló törvényeket érinti.

A tankerületi központokat már november végén létre akarják hozni, annak érdekében, hogy a Klik 58 tankerületi központra váljon szét és a fenntartóváltást biztonsággal végre lehessen hajtani - közölte.

A politikus a fontosabb elemeket vázolva újdonságnak nevezte a kiegészítő nemzetiségi nyelvoktatást, mint alapfeladatot,
velemenyezd, 2016. november 10. csütörtök, 17:23
Krónika 7. rész (bizottsági jelentések vitája)
emléknapja lehessen.

Simon Miklós (Fidesz) kötelességnek nevezte az emlékezést és a hősi halottak emlékének ápolását.

Ikotity István (LMP) pártja nevében támogatásról biztosította a javaslatot.

A médiahatóság 2017-es költségvetése

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) jövő évi költségvetéséről szólva Ikotity István (LMP) jelezte, pártja nem fogja támogatni a javaslatot, mert szerinte látható, hogy "jövőre is hatalmas pénzek folynak el az állami médiabirodalom működtetésére".

Kucsák László (Fidesz) erre válaszul azt idézte fel, hogy a kulturális bizottság ülésén az NMHH vezetése minden kérdésre választ adott.

Sporttörvény-módosítás

Varga László (MSZP) a módosítást úgy kommentálta: nem jött be a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) alá terelt, egycsatornás sportfinanszírozás, így visszatérnek az öt évvel ezelőtti rendszerhez.

Szilágyi György (Jobbik) jelezte, támogatják a javaslatot, de ő is arról beszélt, hogy "kidobtunk öt évet az ablakon".

Ikotity István (LMP)
velemenyezd, 2016. november 07. hétfő, 22:33
Krónika 5. rész (oktatási törvények)
jogát.

Azt firtatta, mi lesz az átalakítás költségeivel, illetve hogy miért 56 tankerületi központ jön létre.

Szabó Szabolcs szerint az alap- és kerettantervek érdemi átalakítása nem várható, a tankönyvhelyzet jottányit sem fog javulni. A szakképzési törvény módosítása kapcsán azt látta fő problémának, ami nincs benne a törvényjavaslatban, hogy "a természettudományos tárgyakat visszavágják a szakgimnáziumokban".Fidesz: 10 milliárdos lehet a tankerületi központok költségvetéseKucsák László (Fidesz) arra a hívta fel a figyelmet, milyen okok álltak az oktatási reform mögött. Ezek között említette, hogy az önkormányzatok 1300 milliárd forint adósságot halmoztak fel, részben az iskolák fenntartása miatt.

Beszélt a tankerületi központok létrejöttéről, amelyek önálló költségvetési szervek lesznek, átlagosan mintegy tízmilliárd forintos költségvetéssel gazdálkodhatnak. Jelezte azt is, hogy a tankerületeken belül lesz iskolákra lebontott költségvetés és az intézményvezetők
velemenyezd, 2016. május 25. szerda, 15:08
Képek, videók
kücsag
erzsikepuskas
2013. október 31. csütörtök, 06:09
0 Kőszegi, Kenéz a képen.
lovaszmarika
2017. szeptember 25. hétfő, 13:35
Kőszegi lépcsőn
orban47
2017. április 17. hétfő, 07:41
KŐSZEGI MARIKA
1vargaildyko
2016. november 20. vasárnap, 06:20
Gabriel García Márquez
sanci81
2016. szeptember 27. kedd, 15:52
Garcia_GiniTablePhoto2 -64
zskadi
2016. február 09. kedd, 17:34
Gabriel Garcia L.Ne sírj.
gabfe
2015. október 16. péntek, 20:07
Garcia Neküzdj.jpg
gabfe
2015. október 11. vasárnap, 10:10
Gabriel Garcia Márquez id
pacsakute
2015. szeptember 04. péntek, 15:43
Gabriel Garcia Marquez(1)
zsu74
2014. augusztus 02. szombat, 23:07
Gabriel Garcia Marquez(2)
zsu74
2014. augusztus 02. szombat, 23:06
Gabriel Garcia Marquez(3)
zsu74
2014. augusztus 02. szombat, 23:06
Gabriel Garcia Marquez(4)
zsu74
2014. augusztus 02. szombat, 23:06
0 Gabriel Garcia Márquez
lovaszmarika
2013. december 01. vasárnap, 10:35
Eloy Gonzalo García szobr
szagosbukkony
2013. március 02. szombat, 22:05
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.