Regisztráció  Belépés
2018. április 24. kedd | 17. hét | 114. nap | 01:17 | György
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
narancslikőr házilag



HOZZÁVALÓK

1 liter jó minőségű vodka
40 dkg cukor
5 nagy narancs
1 citrom
víz

ELKÉSZÍTÉSE:
A gyümölcsöket kefével alaposan mossuk meg, hogy eltávolítsuk róluk a vegyszermaradványokat. Zöldséghámozóval pucoljuk meg őket, figyelve arra, hogy a héjakon ne maradjon fehér rész, máskülönben a likőr keserű lehet.

A héjakat tegyük egy nagy, tisztára mosott befőttes üvegbe, öntsük rá a vodkát, fedjük le, és sötét, hűvös helyen hagyjuk állni egy hétig, miközben minden nap rázzuk fel.

Az egy hét elteltével főzzünk a cukorból és 5 dl vízből szirupot: a cukrot öntsük a forró vízhez, és kis lángon forraljuk kb. tíz percig. Ha kihűlt, öntsük a leszűrt likőrhöz, és lezárva ismét tegyük el pihenni, ezúttal két-három hétig, naponta felrázva.

Minél tovább érik, annál finomabb lesz.

TIPPEK:
A likőrt feldobhatjuk különféle fűszerekkel, például fahéjjal, kardamommal, vaníliával, szegfűszeggel vagy csillagánizzsal. A likőrkészítés első fázisában adjuk őket a gyümölcshéjhoz.

Az alkoholos héjakat ne dobjuk el, használhatjuk például sütemények, desszertek készítéséhez.
faciendum, 2017. december 23. szombat, 22:08
Címkék: gyümölcsöket kefével, likőr keserű, héjakat tegyük, cukrot öntsük, forró vízhez, leszűrt likőrhöz,
Kommentek
Csirkemell narancslikõrös gyümölcsökkel, mandulás rizs
Csirkemell narancslikőrös gyümölcsökkel, mandulás rizslepénnyel

Mai csirke: kettős szerepben. Azaz: egyfelől gyors receptről van szó, másfelől viszont hétvégi ajánlatnak is tökéletesen alkalmas.

Hozzávalók
60 dkg csirkemell,
1 db alma,
1 db körte,
1 db narancs,
5 dkg szilva (aszalt),
2 evőkanál méz,
25 dkg rizs (főtt),
5 dkg mandula,
1 db tojás,
2 evőkanál zsemlemorzsa,
só, bors,
gyömbér,
curry, 1
dl narancslikőr

A csirkemelleket feldaraboljuk sózzuk, borsozzuk, a gyümölcsöket felszeleteljük.

A főtt rizst a mandulával, tojással, zsemlemorzsával és fűszerekkel összekeverjük, lepényeket formázunk belőlük és vajon megsütjük.

A húst megsütjük a visszamaradt zsiradékban. Megsütjük a gyümölcsöket is, hozzáadjuk a mézet összepirítjuk, és flambírozzuk a narancslikőrrel.

Jó étvágyat kívánunk!
suzymama, 2018. február 15. csütörtök, 17:23
Narancsos-feketeszedres-túrós palacsinta
Mai palacsinta ajánlatunk, naranccsal, fekete szederrel és túróval. És amitől igazán különleges lesz, az a tésztába rejtett pirított mogyoró.

Hozzávalók
25 dkg túró,
2 db tojás (sárgája),
5 dkg cukor,
1,5 dl tejszín,
1 db citrom, (héja)
2 dl tej,
1 dl tejszín,
1 db tojás (sárgája),
35 dkg szeder,
2 dkg cukor,
1 db narancs,
4 evőkanál narancslikőr,
mogyoró

Az első lépés: készítsünk a szokott módon palacsintát és a nyers tésztába keverjünk pirított, durvára vágott mogyorót. Süssük ki vékonyan, kb. 20 cm átmérőjüre, majd hagyjuk kihülni.

A töltelék alapanyagait keverjük össze, majd 30 percig hagyjuk pihenni.

Közben elkészíthetjük az öntetet. A tejhez keverjük hozzá a tejszínt, a tojás sárgáját. Tegyük bele a feketeszedret, a cukrot, s a reszelt narancshéjat. Öntsük hozzá a narancslikört. Filézzük ki a narancsot, s a narancsfiléket is keverjük az öntetbe.

Minden palacsintát
suzymama, 2018. február 11. vasárnap, 10:10
Almakrém kókuszhabbal
Nagyon bejött ez a párosítás, már készítettem alma-kókusz variációval desszertet, és annak íze is nagyon passzolt. Most, pohárkrémet készítettem, gyorsan elkészül és igazán őszies hangulatú, hétvégi desszert.

Hozzávalók:
1 citrom
4 nagy alma (kb. 1 kg.)
1/2 dl. narancslikőr (ez el is maradhat!)
8 dkg. cukor
kisujjnyi fahéj
5 szem szegfűszeg
2 lap zselatin
3 dl. habtejszín
10 dkg. kókuszreszelék
A citromot megmostam, vékonyan felszeleteltem, (de csak a sárga részét!) vékony csíkokra szeleteltem, levét kifacsartam. Az almákat is, megmostam, meghámoztam, magházát kivágtam, vékonyan felszeleteltem, azonnal meglocsoltam a citromlével, hogy ne barnuljon meg. Felöntöttem 2 dl. vízzel, 5 dkg. cukorral, citromhéjjal, szegfűszeggel, vaj puhára főztem, levét elpárologtattam, kihűtöttem. A fűszert, citromhéjat eltávolítottam, és pépesre turmixoltam. Ennél a fázisnál, megbolondíthatjuk 1/2 dl. narancslikőrrel is, én most kihagytam. A zselatinlapokat
suzymama, 2018. február 09. péntek, 16:56
GYÜMÖLCSKENYÉR / PÜSPÖKKENYÉR - gluténmentes
keverjük.
Az összes gyümölcsöt ( aszalt és kandírozott is ) lisztben meghempergetjük és a dióval együtt a tésztához forgatjuk.
A sütőformánkat kivajazzuk ( szilikonos formát nem szükséges ), a masszával félig megtöltjük és a 150 fokra előmelegített sütőben
1 óra 20-30 perc alatt, alsó-felső sütéssel készre sütjük.( tűpróba )
Miután kivettük a sütőből, még melegen meglocsoljuk a gyümölcsöktől visszamaradt rumaromás vízzel. Aki szereti,
meglocsolhatja akár rummal, brandyvel vagy narancslikőrrel is.
Fogyaszthatjuk rögtön miután kihűlt, de az eredeti recept szerint konyharuhába kell csavarni, beletenni egy nylon zacskóba és több napig hűvös helyen tárolni. Ezalatt átjárják az ízek és a zamatok.
Nálunk nem tartott ki több
bkisseva, 2018. január 16. kedd, 11:18
Karácsonyi receptek
percig), sót, 1 üvegcse citrom aromát hozzákeverünk, 30 dkg lisztet átszitálunk, evőkanalanként a középső fokozaton belekeverjük. A tésztát gyúródeszkán gyorsan átgyúrjuk, egy időre hideg helyre tesszük. Szűk fél cm vastagra kinyújtjuk, kerek (kb. 4 cm átmérőjű) fogazott szélű formával kiszúrjuk, kikent sütőlemezre tesszük és az előmelegített sütőbe helyezzük.
Villanysütőnél: 175-200 C, gázsütőnél 3-4-es fokozat, sütési idő kb. 10-15 perc.
Bevonat: 17,5 dkg porcukrot átszitálunk, 4-5 evőkanál narancslikőrrel vagy citromlével simára keverjük úgy, hogy sűrűnfolyós masszát kapjunk. Ezzel a karikákar bevonjuk. Kandírozott narancsszeleteket kis darabkákra vágunk, a süteményt ezzel díszítjük.

Fenyőfatorta
A tésztához: 4 tojás, 4-4 evőkanál cukor és liszt, fél mokkáskanál sütőpor, vaj.
A töltelékhez, díszítéshez: 15-15 dkg vaj és porcukor, rumaroma, 10-10 dkg finomra darált mogyoró és durvára vágott mogyoró, 1 rúd zöld marcipán, színes cukorkák és gyöngyök.
A tojássárgákat
bkisseva, 2017. december 12. kedd, 10:23
Narancsos vitamindús italok
1.) 3 db narancsot, 1 darab citromot és 1 darab grapefruitot kicsavarunk, 3 evőkanálnyi mézzel jól összekeverünk. Poharakba elosztjuk és kevés szénsavas ásványvízzel felöntjük.

2.) 2 darab narancsot, 1 darab citromot, 1 darab grapefruitot kicsavarunk, lehűtjük, 1 darab narancsot megtisztítunk, magját eltávolítjuk és a gyümölcsöt kis szeletekre vágva elosztjuk a poharakba. Tálaláskor 1 dl narancslikőrt öntünk a gyümölcslébe és szétosztjuk.

3.) Egynegyed rész narancslé, egynegyed rész citromlé, egynegyed rész grapefruit lé, egynegyed részt vermut keverékéből ugyan csak kellemes üdítő italt keverhetünk.

LÉLEKMELEGÍTŐ

Hozzávalók: 2 filter fekete tea, 5 dl víz, diónyi gyömbér, 1 rúd fahéj, 4-5 szem szegfűbors, 1 csillagánizs,1/2 citrom leve, 5 dkg méz, 5 dl narancslé, 2 dl rum vagy egy kevés rumaroma

Elkészítés: A gyömbért meghámozzuk, felszeleteljük, majd csíkokra vágjuk, és a teafilterrel, a fahéjjal, a csillagánizzsal és a szegfűborssal egy lábasba
lizawolf, 2017. december 10. vasárnap, 11:31
Isteni narancslikőr ami pont kész lesz karácsonyra
A narancslikőr remek gasztroajándék. Most fogj hozzá, hogy elkészüljön az ünnepre.
Az ünnepi koccintások nagy kedvence az illatos narancslikőr, amit otthon is könnyen elkészíthetsz, igaz, időben hozzá kell fogni. Most még van idő arra, hogy elkészítsd a tökéletes gasztroajándékot, ami az idősebb hölgyek kedvence lehet.
Ha felhasználás előtt a narancsokat egy-két napra hideg vízbe áztatod, biztosan nem érzed majd a likőrben a kesernyés utóízt.Hozzávalók:
1 kg bio narancs
8 dl vodka
4 dl víz
30 dkg cukorA narancslikőr elkészítéséhez használj bio narancsot, aminek a héját nem kezelték semmivel. A narancsot mosd meg jó alaposan, majd töröld szárazra. Óvatosan hámozd meg őket úgy, hogy csak a felső narancsszín réteg jöjjön le, a fehérből ne kerüljön rá.
bordat, 2017. december 01. péntek, 18:53
Képek, videók
Narancslikőrös krémszelet
1vargaildyko
2011. december 06. kedd, 10:21
narancslikőrös.jpg
maroka
2011. november 25. péntek, 21:26
GYÜMÖLCSÖK,PNG.png
rochlitzne
2018. február 20. kedd, 14:54
GYÜMÖLCSÖK.PNG
rochlitzne
2018. február 17. szombat, 13:23
Gyümölcsök
eva6
2018. február 01. csütörtök, 15:37
Zeemeermin gyümölcsök.jpg
mbartis
2018. január 10. szerda, 20:30
gyümölcsök.png
chillik
2017. november 20. hétfő, 15:19
GYÜMÖLCSÖK.jpg
gosztmagdi
2017. november 17. péntek, 18:15
Őszi gyümölcsök
eva6
2017. október 30. hétfő, 09:19
őszi gyümölcsök
eva6
2017. október 19. csütörtök, 14:11
keserűség.jpg
sz719eszter
2018. április 07. szombat, 12:37
józsef attilla keserü.png
chillik
2017. szeptember 06. szerda, 18:36
Sír a lelkem a keserűség
katalin_53
2017. augusztus 02. szerda, 16:08
Híres képek keserű titka
sanci81
2017. június 17. szombat, 12:07
Gyakran keserű.
alvaro-hopihe
2017. június 08. csütörtök, 10:04
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.