Regisztráció  Belépés
2018. január 20. szombat | 3. hét | 20. nap | 12:02 | Fábián, Sebestyén
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
narancslikőr házilag



HOZZÁVALÓK

1 liter jó minőségű vodka
40 dkg cukor
5 nagy narancs
1 citrom
víz

ELKÉSZÍTÉSE:
A gyümölcsöket kefével alaposan mossuk meg, hogy eltávolítsuk róluk a vegyszermaradványokat. Zöldséghámozóval pucoljuk meg őket, figyelve arra, hogy a héjakon ne maradjon fehér rész, máskülönben a likőr keserű lehet.

A héjakat tegyük egy nagy, tisztára mosott befőttes üvegbe, öntsük rá a vodkát, fedjük le, és sötét, hűvös helyen hagyjuk állni egy hétig, miközben minden nap rázzuk fel.

Az egy hét elteltével főzzünk a cukorból és 5 dl vízből szirupot: a cukrot öntsük a forró vízhez, és kis lángon forraljuk kb. tíz percig. Ha kihűlt, öntsük a leszűrt likőrhöz, és lezárva ismét tegyük el pihenni, ezúttal két-három hétig, naponta felrázva.

Minél tovább érik, annál finomabb lesz.

TIPPEK:
A likőrt feldobhatjuk különféle fűszerekkel, például fahéjjal, kardamommal, vaníliával, szegfűszeggel vagy csillagánizzsal. A likőrkészítés első fázisában adjuk őket a gyümölcshéjhoz.

Az alkoholos héjakat ne dobjuk el, használhatjuk például sütemények, desszertek készítéséhez.
faciendum, 2017. december 23. szombat, 22:08
Címkék: gyümölcsöket kefével, likőr keserű, héjakat tegyük, cukrot öntsük, forró vízhez, leszűrt likőrhöz,
Kommentek
Karácsonyi receptek
percig), sót, 1 üvegcse citrom aromát hozzákeverünk, 30 dkg lisztet átszitálunk, evőkanalanként a középső fokozaton belekeverjük. A tésztát gyúródeszkán gyorsan átgyúrjuk, egy időre hideg helyre tesszük. Szűk fél cm vastagra kinyújtjuk, kerek (kb. 4 cm átmérőjű) fogazott szélű formával kiszúrjuk, kikent sütőlemezre tesszük és az előmelegített sütőbe helyezzük.
Villanysütőnél: 175-200 C, gázsütőnél 3-4-es fokozat, sütési idő kb. 10-15 perc.
Bevonat: 17,5 dkg porcukrot átszitálunk, 4-5 evőkanál narancslikőrrel vagy citromlével simára keverjük úgy, hogy sűrűnfolyós masszát kapjunk. Ezzel a karikákar bevonjuk. Kandírozott narancsszeleteket kis darabkákra vágunk, a süteményt ezzel díszítjük.

Fenyőfatorta
A tésztához: 4 tojás, 4-4 evőkanál cukor és liszt, fél mokkáskanál sütőpor, vaj.
A töltelékhez, díszítéshez: 15-15 dkg vaj és porcukor, rumaroma, 10-10 dkg finomra darált mogyoró és durvára vágott mogyoró, 1 rúd zöld marcipán, színes cukorkák és gyöngyök.
A tojássárgákat
bkisseva, 2017. december 12. kedd, 10:23
Narancsos vitamindús italok
1.) 3 db narancsot, 1 darab citromot és 1 darab grapefruitot kicsavarunk, 3 evőkanálnyi mézzel jól összekeverünk. Poharakba elosztjuk és kevés szénsavas ásványvízzel felöntjük.

2.) 2 darab narancsot, 1 darab citromot, 1 darab grapefruitot kicsavarunk, lehűtjük, 1 darab narancsot megtisztítunk, magját eltávolítjuk és a gyümölcsöt kis szeletekre vágva elosztjuk a poharakba. Tálaláskor 1 dl narancslikőrt öntünk a gyümölcslébe és szétosztjuk.

3.) Egynegyed rész narancslé, egynegyed rész citromlé, egynegyed rész grapefruit lé, egynegyed részt vermut keverékéből ugyan csak kellemes üdítő italt keverhetünk.

LÉLEKMELEGÍTŐ

Hozzávalók: 2 filter fekete tea, 5 dl víz, diónyi gyömbér, 1 rúd fahéj, 4-5 szem szegfűbors, 1 csillagánizs,1/2 citrom leve, 5 dkg méz, 5 dl narancslé, 2 dl rum vagy egy kevés rumaroma

Elkészítés: A gyömbért meghámozzuk, felszeleteljük, majd csíkokra vágjuk, és a teafilterrel, a fahéjjal, a csillagánizzsal és a szegfűborssal egy lábasba
lizawolf, 2017. december 10. vasárnap, 11:31
Isteni narancslikőr ami pont kész lesz karácsonyra
A narancslikőr remek gasztroajándék. Most fogj hozzá, hogy elkészüljön az ünnepre.
Az ünnepi koccintások nagy kedvence az illatos narancslikőr, amit otthon is könnyen elkészíthetsz, igaz, időben hozzá kell fogni. Most még van idő arra, hogy elkészítsd a tökéletes gasztroajándékot, ami az idősebb hölgyek kedvence lehet.
Ha felhasználás előtt a narancsokat egy-két napra hideg vízbe áztatod, biztosan nem érzed majd a likőrben a kesernyés utóízt.Hozzávalók:
1 kg bio narancs
8 dl vodka
4 dl víz
30 dkg cukorA narancslikőr elkészítéséhez használj bio narancsot, aminek a héját nem kezelték semmivel. A narancsot mosd meg jó alaposan, majd töröld szárazra. Óvatosan hámozd meg őket úgy, hogy csak a felső narancsszín réteg jöjjön le, a fehérből ne kerüljön rá.
bordat, 2017. december 01. péntek, 18:53
Karácsonyig elkészül - CITROM- és NARANCSLIKÖR
Limoncello (citromlikőr):

Hozzávalók. 4 db citrom, 2 db lime, 50 dkg cukor, 1 vaníliás cukor vagy 1 vaníliarúd, 1 l tiszta szesz vagy semleges ízű pálinka, fél l víz.

2 l-es üvegbe teszem a szétvágott vanília rudat, a meghámozott és apróra vágott citromokat és a vékony héjukat is A fehér részt gondosan le kell vágni, mert keserű lesz. A cukorból fél liter vízzel szirupot főzök és kihűtöm. Bele a szeszt és a szirupot.
4 hétig érlelem, minden nagy 1-2-szer összerázom.
Utána leszűröm, díszes üvegekbe töltöm, amibe 1 citromkarikát is teszek.

Quantro (narancslikőr):
Hozzávalók: 2 nagy narancs (szép, piros héjú), 1 citrom, 1 vaníliarúd, 70 dkg cukor, 1 l tiszta szesz vagy semleges ízű pálinka, fél l víz.

Ugyanúgy készül, mint a citromlikőr
lizawolf, 2017. november 25. szombat, 18:24
Crepe Suzette, a világbajnok narancsos palacsinta
asztalhoz. De enélkül is tökéletes, otthon is könnyedén elkészíthető!

A crepe Suzette (ejtsd: krep szüzett) szó szerint Suzette, vagyis Zsuzsi palacsintája egy töltetlen, hajtogatott palacsintás desszert, narancsos krémmel gazdagon meglocsolva.

Hozzávalók:
A palacsintákhoz:
3 dl tej
12,5 dkg liszt
5 dkg vaj
2 dkg cukor
3 tojás
csipet só
1 evőkanál rum

A szószhoz:
1 narancs
7,5 dkg cukor
5 dkg vaj
1,5 dl narancslikőr (Grand Marnier vagy Cointreau)

Elkészítés:
A lisztet, a cukrot és a csipet sót egy tálban összekeverjük, hozzáadjuk a 3 tojást, apránként simára keverjük, majd hozzáadjuk a rumot és az olvasztott, de nem forró vajat, ezzel is kikeverjük, majd a tejjel simára keverjük. Serpenyőben vékony palacsintákat sütünk a tésztából, majd mindegyiket négybe hajtjuk, félretesszük.
A narancsszószhoz a narancsot alaposan megmossuk, héját lereszeljük, levét kifacsarjuk. A cukrot egy serpenyőben
reifregina, 2017. augusztus 03. csütörtök, 15:03
joghurtos dinnyesaláta
Hozzávalók:
1 sárgadinnye, 1 közepes görögdinnye, 4 evőkanál porcukor, 0,5 dl narancslikőr, 2 dl joghurt, 1 citrom leve, 1 evőkanál porcukor, és egy csipet őrölt gyömbér.

Elkészítése:
A kétféle dinnyét kettévágjuk, és kimagozzuk. A gyümölcshúsból karalábévájóval kis gömböcskéket vájunk, tálba tesszük, a porcukorral megszórjuk, és a likőrrel meglocsoljuk, majd kb. 1 órára hűtőbe tesszük. Közben az öntetet elkészítjük. A joghurtot a citromlével, a porcukorral és a gyömbérrel jól összekeverjük.
A behűtött dinnyegolyókat poharakba osztjuk, a joghurtos öntettel megcsorgatjuk, és azonnal kínáljuk.
reifregina, 2017. július 25. kedd, 19:08
Rozé sangria
mellett az utóbbi években megjelent a fehérboros változat is, és adja magát, szinte csábít a gyümölcsös, aromás rozé is, hogy hűsítő koktéllá keverjük a szezon gyümölcseivel. Ebbe a változatba most nektarin és málna került, a frissesség miatt pedig egy kis citrom és menta is. Azt kell mondjuk, hogy jól behűtve, sok jéggel - és mértékkel fogyasztva - a nyár tökéletes itala!

Hozzávalók:
2 nektarin vagy őszibarack
20 dkg málna
1 üveg rozé bor
1 evőkanál porcukor
5 cl narancslikőr (Grand Marnier vagy Cointreau)
1 citrom
3 dl szóda vagy szénsavas ásványvíz
1 maréknyi mentalevél
jégkocka

Elkészítés:
A citromot és barackot megmossuk, cikkekre vagy szeletekre vágjuk, és egy nagy kancsóba tesszük. Hozzáadjuk a porcukrot, a narancslikőrt, a málna felét, felöntjük a rozéval, összekeverjük, és a hűtőbe tesszük legalább 1 órára.
Tálalás előtt hozzáadjuk a maradék málnát, felöntjük a szódával, ízlés szerint jegockát és mentát teszünk
reifregina, 2017. július 24. hétfő, 18:59
Képek, videók
Narancslikőrös krémszelet
1vargaildyko
2011. december 06. kedd, 10:21
narancslikőrös.jpg
maroka
2011. november 25. péntek, 21:26
Zeemeermin gyümölcsök.jpg
mbartis
2018. január 10. szerda, 20:30
gyümölcsök.png
chillik
2017. november 20. hétfő, 15:19
GYÜMÖLCSÖK.jpg
gosztmagdi
2017. november 17. péntek, 18:15
Őszi gyümölcsök
eva6
2017. október 30. hétfő, 09:19
őszi gyümölcsök
eva6
2017. október 19. csütörtök, 14:11
gyümölcsök
eva6
2017. október 10. kedd, 16:15
gyümölcsök kosárban
eva6
2017. október 10. kedd, 15:14
józsef attilla keserü.png
chillik
2017. szeptember 06. szerda, 18:36
Sír a lelkem a keserűség
katalin_53
2017. augusztus 02. szerda, 16:08
Híres képek keserű titka
sanci81
2017. június 17. szombat, 12:07
Gyakran keserű.
alvaro-hopihe
2017. június 08. csütörtök, 10:04
Keserü 01.jpg
chillik
2017. március 17. péntek, 05:20
Keserü 02.jpg
chillik
2017. március 17. péntek, 05:20
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.