Regisztráció  Belépés
2018. augusztus 14. kedd | 33. hét | 226. nap | 11:01 | Marcell
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
AstrotrainRido - Solar Walk

Rido - Pure Frequency

Rido - Basement
Link

Kicsit furcsa ezeknek az üteme...


Current Value - Happy Mode [Bad Taste]
Link
eposz, 2018. május 17. csütörtök, 13:52
Címkék: Solar Walk, Pure Frequency, Current Value, Happy Mode, astrotrain, frequency,
Kommentek
Berlinale - Bucsi Réka: "még soha nem kaptam ekkora elismerést a munkámért"
Váratlanul érte a siker, hiszen korábban már két Berlinalén is szerepelt alkotásaival, és akkor nem kapott díjat. "Őszintén azt gondoltam, hogy most sem fogok. Nagyszerű pillanat volt, amikor kimondták a nevemet. Olyan volt, mint egy álom, minden nagyon gyorsan történt. Miután átvettem a díjat, sajtókonferenciára hívtak, nagyon sok ember vett körül, nem volt egy percem leülni és reflektálni arra, hogy mi is történt" - idézte fel a szombat este megrendezett díjátadót.

Hozzáfűzte, hogy a nemzetközi csapatból, akikkel a filmet készítette, többen is elkísérték a Berlinaléra, köztük a hanghatásokon dolgozó Lukács Péter Benjámin, de a díjátadóra már egyedül maradt. A gála után részt vett a díjazottak számára rendezett vacsorán és az azt követő ünneplésen is - idézte fel.

Mint megjegyezte, a rövidfilmes mezőnyt, amelyben díjazott lett, rendkívüli sokféleség jellemzi, egymás mellett szerepel benne a nagyon kísérleti, avantgárd rövidfilm és a politikai dokumentumfilm, ami önmagában igazán pozitív, de a
velemenyezd, 2018. február 25. vasárnap, 23:43
Berlinale - Bemutatták az idei fesztivál programját
Az idei a "68. Berlinale, a '68-as mozgalmak 50 éve kezdődtek, és én is éppen 68 éves vagyok, úgyhogy az idén sok minden '68-ról szól" - mondta Dieter Kosslick fesztiváligazgató. A társadalmi-politikai mozgalmak történeteivel és hatásaival egy egész sorozat foglalkozik "1968 - Vörös zászlót mindenkinek!" címmel.

Az összeállítás a rövidfilmes szekció része, amelyben visszatérő versenyzőként Bucsi Réka is szerepel Solar Walk című animációs filmjével, a tavaly bemutatott Love és a 2016-ban bemutatott Symphony no. 42 című munka után.

A szerzői filmeket és innovatív zsánerfilmeket felvonultató Panorama szekcióban is szerepel magyar alkotás, Bogdán Árpád Genezis című filmje, amelynek a február 15-én kezdődő Berlinalén lesz a világpremierje, Tenki Réka, a budapesti Örkény Színház társulatának tagja pedig a fesztivál Shooting Stars című programjában mutatkozik be. A legígéretesebb európai színésztehetségeket felvonultató rendezvénysorozaton korábban olyan, időközben világszerte ismertté vált művészek
velemenyezd, 2018. február 06. kedd, 15:52
Berlinale - Öt újabb filmet hívtak meg a versenyprogramba a szervezők
A filmfesztivál közleménye szerint újonnan meghívott film a bolgár-német-francia koprodukcióban készült Ága, a Fülöp-szigeteki Ang panahon ng halimaw (Az ördög idejében), a mexikói Museo, az amerikai Unsane és az amerikai-brit 7 Days in Entebbe című alkotás. Mindegyik film a fesztiválon lesz látható először. A filmmustra versenyprogramját február 15-én Wes Anderson Isle of Dogs (Kutyák szigete) című animációs filmje nyitja meg.

A Berlinale versenyprogramjában szereplő 24 film közül 19 indul az Arany és Ezüst Medve-díjért.

Az Arany Medve-díjért verseng majd a korábban bejelentett filmek között a Joaquin Phoenix főszereplésével, Gus Van Sant rendezésében készült amerikai Don't Worry, He Won't Get Far on Foot, az ifj. Alekszej German rendezésében forgatott Dovlatov című orosz-lengyel-szerb film, az Eva a francia Benoit Jacquot-tól és az olasz-német-svájci Figlia mia című film.

Bucsi Réka új animációs filmje, a Solar Walk a Berlinale rövidfilmes versenyprogramjában szerepel.

A
velemenyezd, 2018. január 22. hétfő, 17:16
Berlinale - Bucsi Réka Solar Walk című animációs filmjével versenyez a filmfesztiválon
Bucsi Rékának már két korábbi alkotását, a Symphony No. 42 és a Love című animációs rövidfilmeket is sikerrel vetítették a Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon. A Solar Walk eredetileg 50 perces különleges összművészeti projektként debütált ősszel Dániában, ennek 21 perces rövidfilm-változatát hívta meg a Berlinale a versenyprogramba.

A produkció a dán Aarhus Jazz Orchestrával való együttműködésből született. "Körülbelül egy éve kértek meg, hogy készítsek 50 perces filmet egy szimfonikus dzsesszfúziós anyag alá, amit két dán zeneszerző írt. Nem koncertháttér-vetítésre gondoltak, hanem arra, hogy a film legyen a dominánsabb: húsz zenész kíséri a filmet a moziban" - mesélte a rendező.

Hozzátette: nem teljes mértékben a zene inspirálta az animációs filmet, hiszen miközben készült, a zenéből egy midi verziót hallgatott, ami egyfajta dallamot, irányt mutatott. "A végleges zenét én is a koncerten hallottam először, az előadás premierjén Dániában. Nagyon izgultam előtte, de nagyon jól fogadta a
velemenyezd, 2018. január 13. szombat, 10:21
Érdekes cuccok - 449. (21 kép).
csatlakoztatható.

Nailcloth, egy DJ konzol formájú macska körömkoptató.

Brando hátizsák, egy beépített összecsukható székkel.

Vollebak Solar Charged Jacket, egy fluoreszkáló vízálló zakó.

Oliver Sweeney cipőkészítő cég által tervezett és készített Johnnie Tan Leather Brogue névre keresztelt limitált bőr cipő, egy mini üveg Johnnie Walker whiskyvel a
schuro, 2017. szeptember 20. szerda, 21:25
Balett-tavasz az Operaház és az Erkel színpadán
Erkel Színházban. A Space Fantasy című esten Barta Dóra Megbolydult bolygó és Földi Béla Marsbéli krónikák című alkotása kerül színre.

Barta Dóra darabja Godfrey Reggio Kizökkent világ című kultuszfilmje alapján Philip Glass Koyaanisqatsi-zenéjére készült és a mai hírekből áradó, ránk leselkedő apokaliptikus veszélyek - a globális terror, a klímaváltozás, a humanitárius katasztrófák - ihlették. A darabot a Magyar Nemzeti Balett és a Badora Társulat két táncosa adja elő.

A Marsbéli krónikákat a Solaris együttes zenéjére mutatják be a Budapest Táncszínház és a Magyar Nemzeti Balett művészei. Ray Bradbury azonos című novelláskötetében az ember Marsra érkezése és a vörös bolygó gyarmatosításának elképzelt története kel életre.

A három bemutató után ismét megrendezik az Erkel modern táncprogramjait, amelynek két előadásnapján vidéki táncegyüttesek és kortárs táncművészetet képviselő társulatok lépnek színpadra.

Április 29-én a TáncTrend esten a Badora Társulat művészeinek interpretációjában
velemenyezd, 2016. április 12. kedd, 13:01
Zagar: új klip és remixek a Space Medusához
Zságer Balázs, a Zagar zenekar vezetője az MTI-nek.

A forgatás külső helyszíne a Barcelonához közeli cardonai sóbánya, illetve cseppkőbarlang volt, de egy argentin és egy katalán csapat segítségével makettek is készültek a filmhez, ezeket egy barcelonai stúdióban rögzítették. A külföldi kritikusok korábban arról írtak, hogy a Space Medusában a hetvenes évek űrdiszkója keveredik a mostani elektronikus zenével, ez is az egyik kiindulópont volt a videóhoz.

"A végső inspirációt Tarkovszkij híres Solaris című filmje jelentette. A klipben a spanyol Edu Evia és az amerikai Amanda Goldsmith a két főszereplő, illetve a kislányom, Zságer Liza, aki a Light Leaks című Zagar-album borítóján is szerepel" - fejtette ki Zságer Balázs.

A Space Medusa filmje a pénteki megjelenés napján a főoldalra került az egyik legismertebb nemzetközi videómegosztó portálon, a Dailymotion-ön.

A videó költségeinek fedezéséhez jelentős hozzájárulást jelentett a Zagar úgynevezett crowdfunding kampánya, amelynek keretében a
velemenyezd, 2013. november 28. csütörtök, 12:12
Képek, videók
Solaris Kollár-Bogdán.jpg
agica2004
2018. március 01. csütörtök, 21:35
Nagyatád-Hotel Solar.jpg
menusgabor
2017. szeptember 03. vasárnap, 18:58
athena-solara.jpg
sz719eszter
2016. február 24. szerda, 22:30
Solar Impulse 2
megyerimihaly
2015. április 12. vasárnap, 13:43
Solaris.jpg
agica2004
2015. február 23. hétfő, 19:28
Soláris régen-.jpg
agica2004
2015. február 23. hétfő, 19:27
Solaris -most.jpg
agica2004
2015. február 23. hétfő, 19:26
Solaris 34 éve.jpg
agica2004
2015. február 23. hétfő, 19:26
Solaris-Kollár- A..jpg
agica2004
2015. január 05. hétfő, 17:51
Solaris-Kollár A..jpg
agica2004
2015. január 05. hétfő, 17:49
Solaris-Attila.jpg
agica2004
2015. január 05. hétfő, 17:49
buddha_frequency_8.jpg
magdyka
2008. június 26. csütörtök, 15:30
1396Frequency.jpg
takacsandrea3
2008. május 01. csütörtök, 17:57
Frequency.v2.hu.c.jpg
finike
2007. október 01. hétfő, 10:19
Frequency.hu.jpg
finike
2007. március 14. szerda, 07:24
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.