Regisztráció  Belépés
2018. június 25. hétfő | 26. hét | 176. nap | 08:16 | Vilmos
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Iohannis: lehetséges Románia és Besszarábia egyesülése, de nem a közeljövőben
A román elnök politológus hallgatók körében, az egyetemi könyvtárban rendezett szerda esti fórumon fejtette ki álláspontját Románia és a szomszédos Moldovai Köztársaság (a korábbi Besszarábia) kapcsolatáról, miután két hete incidensekkel tarkított tüntetést rendeztek Bukarestben a "két román állam" egyesülésének hívei.

Iohannis azt állította, hogy - bár sokan nem feltételezik róla - "kedves számára a téma", de ahhoz, hogy az egyesülés sikeres projekt legyen, három előfeltételnek teljesülnie kell: a "románoknak" akarniuk kell, a "moldovai embereknek" akarniuk kell, de az is előfeltétel, hogy se Romániának, se Moldovának ne legyenek vitás, nemzetközi felügyelet alá vont területei.

A román elnök úgy vélte, "nem volt valami hatékony" az a támogatás, amelyet Románia nyújtott Moldovának 1990 óta. Fontosabb lenne a moldovai intézményeket és pártokat segíteni, mint néhány Európa-barát politikust, akik "vagy jó eredményeket értek el, vagy nevetségessé tették politikai projektjüket" - magyarázta Iohannis. Megjegyezte: a Bukarestben tüntető "úgynevezett unionisták" valójában többet ártottak, mint használtak az egyesülés ügyének, mert "csak felidegesítették" a moldovaiakat, közvetlenül az országukban megszervezett elnökválasztás előtt.

Iohannis elődje, a néhány napja moldovai állampolgársággal is rendelkező Traian Basescu - aki az általa alapított párt egyik hangsúlyos célkitűzésévé tette a Moldovával való egyesülést - márciusban úgy nyilatkozott: a második világháború idején a román hadseregnek csak a Dnyeszterig volt "legitim konfliktusa" a Szovjetunióval. A volt elnök pályafutása során több hasonló utalással is jelezte: szerinte Moldovának csak úgy lehet esélye egyesülni Romániával, ha lemond a Dnyeszteren túli szakadár területekről (Transznisztriáról), ahol ma is orosz csapatok állomásoznak.

Politikai elemzők szerint feltehetően Iohannis sem véletlenül mondott "Besszarábiát" és nem Moldovát, amikor lehetségesnek nevezte az egyesülést. A mai Moldovával csaknem megegyező területű (Transznisztria vagy más néven Dnyeszter menti Köztársaság nélküli) Besszarábia - a Prut, a Dnyeszter és Duna-delta által határolt térség - több mint egy évszázados cári uralom után az 1917-es bolsevik forradalom idején önállósult, majd 1918 márciusában fogadta el a Román Királysággal való egyesülésről szóló nyilatkozatot. A terület 1940-ig volt Nagy-Románia része.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2016. november 10. csütörtök, 12:01
Címkék: Moldovai Köztársaság, Traian Basescu, Román Királysággal, román elnök, egyetemi könyvtárban, szomszédos Moldovai,
Kommentek
Sanghaji művészek kiállítása Hudec László tiszteletére
emlékeztetett arra, hogy Hudec éppen száz éve érkezett Sanghajba, Kína akkori legvirágzóbb városába, és csaknem három évtizeden át dolgozott ott, mintegy száz épületet tervezve. Ezek jó része ma is áll, a város "gyöngyszemeiként" - fogalmazott.

Sanghaj ma Kína gazdasági, technológiai, üzleti központja, melynek kapcsolatai az Egy övezet, egy út kezdeményezésnek köszönhetően szorosabbá váltak Magyarországgal - közölte a nagykövet, hozzátéve: a kínai és a magyar kormány közös törekvése, hogy a közeljövőben közvetlen légijárat legyen Budapest és Sanghaj között.

Kálmán Ernő, a V4 Építészeti Alapítvány elnöke elmondta: Közép-Európa Kínából nézve egységes arculatot mutat, és munkássága révén Hudec a régió kulturális nagykövetévé vált. A mai kiállítás bizonyíték arra, hogy Hudec tisztelete képes kultúrákat összekötni - hangsúlyozta.

Liu Szu-hua (Liu Suhua), a Sanghaji Hudec Kulturális Központ igazgatója a tárlatról szólva elárulta, hogy a kiállítás egyéves előkészítő munkát követően valósulhatott meg,
velemenyezd, 2018. június 18. hétfő, 21:23
Hercegi esküvő - Thomas Markle: "azt mondtam Harrynek, hogy ha nem emel kezet a lányomra, feleségül veheti"
óta a házaspár a Sussex hercege, illetve hercegnője címet viseli az uralkodó döntése alapján, és mindkettőjüket a királyi fenség megszólítás illeti meg.

Meghan hercegnő Mexikóban élő apja az ITV-interjúban elmondta: Harry telefonon kérte meg tőle leánya kezét. "Úriember vagy, ígérd meg nekem, hogy soha nem emelsz kezet a lányomra, és akkor természetesen megadom az engedélyt" - idézte fel Thomas Markle a herceggel folytatott sorsdöntő telefonbeszélgetést.

Arra a kérdésre, hogy várható-e a közeljövőben Harry és Meghan első gyermekének érkezése, a herceg apósa kijelentette: lánya "régóta szeretne gyerekeket", és így szerinte "valamikor nemsokára számítani kell egy gyerekre".

Thomas Markle felfedte, hogy politikáról is beszéltek Harryvel, akinek ő elpanaszolta, hogy nem kedveli Donald Trump amerikai elnököt. Harry - aki közismerten szoros baráti kapcsolatokat ápol Trump elődjével, Barack Obamával - erre állítólag úgy válaszolt, hogy "meg kell adni az esélyt" Trumpnak.

Meghan hercegnő apjának
velemenyezd, 2018. június 18. hétfő, 19:02
Harmonia.......
HarmoNet Harmóniakártya (2018-06-16)

Kedves agica2004 !

A Harmóniakártyád szava és a kép összefüggései határozzák meg a mai napodat. A szó és a háttér szimbólum együtt mutatják meg az Univerzum üzenetét.
A mai napodat Sejtelmesség hatja át.

Páva - szépség, hivalkodás, imázs

Díszes szépségével hívja fel magára a figyelmet. A néphagyományban kényes és büszke nemesi szerzet, az úri népek kertjének hiábavaló díszmadara. Igen színesek: felső farkfedőik föltűnően hosszúak. Nyakuk is meglehetősen hosszú, fejük kicsiny, szárnyuk rövid, lábuk és farkuk hosszú. Csőrük vastag, boltozott ormú, kampósodó hegyű; csűdjük magas, a kakasé sarkantyúval fölszerelt. Rövid szárnyukban a hatodik evező a leghosszabb farkuk 18 fokból áll, amelyet a farkfedők jelentősen meghosszabbítanak. Gazdag tollazat díszíti a testet, a fejen pedig néhány tollból álló ékes bóbita van. Teljes pompáját harmadik esztendejében éri el. A pávák hazája Dél-Ázsia. A páva feje, nyaka, begye gyönyörű
agica2004, 2018. június 18. hétfő, 18:22
A Revetas megvette a TriGranitot a TPG Real Estate-től
100 százalékos bérbe adottsággal működő irodaházakból, és három A-kategóriás fejlesztés alatt lévő irodaprojektből áll.

A teljes eszközérték a bruttó fejlesztési értékkel együtt meghaladja a 450 millió eurót.

A fejlesztés alatt lévő három projekből kettő, a krakkói Bonarka for Business (B4B) irodakomplexum H épülete, valamint a budapesti Millennium Gardens irodaház már kivitelezés alatt áll, míg a B4B I épületének és a katowicei Silesia Towers irodaház első ütemének indítása pedig a közeljövőben várható.

A vállalat vezetését továbbra is a TriGranit menedzsment csapata végzi Török Árpád vezérigazgató irányításával.

Eric Assimakopoulos, a Revetas ügyvezető partnere a közleményben kimelte, a TriGranit akvizíciója révén ötvözik a Revetas hosszú távú régiós érték-generáló befektetői tapasztalatát a TriGranit kiemelkedő fejlesztői tapasztalatával, ezáltal további kiemelkedő ingatlanfejlesztések válhatnak valóra fontos közép-európai egyetemi városokban.

A TriGranit Zrt. alapító elnöke,
velemenyezd, 2018. június 18. hétfő, 15:52
Folytatódnak a kerékpársportos fejlesztések a muraföldi térségben
Mura Program keretében most a turizmus - azon belül is a kerékpáros turizmus -, valamint az agrárium fejlesztésével igyekeznek fellendíteni a környék gazdaságát.

"Az elmúlt években több tíz kilométer új kerékpárutat építettünk, illetve száz kilométeres nagyságrendben jelöltünk ki kerékpárúra-útvonalakat a már meglévő úthálózaton" - jelentette ki Cseresnyés Péter, aki emlékeztetett rá, hogy Zalakarosról Nagykanizsa érintésével kerékpárúton már elérhető a horvátországi Kapronca és Csáktornya, a közeljövőben pedig egy nemzetközi pályázat segítségével kerékpárutas összeköttetést létesítenek Nagykanizsa, Zalakaros, a Kis-Balaton és a Balaton-kör között. Hozzátette: ezzel párhuzamosan figyelmet fordítanak az alacsonyabb rendű utak állapotának javítására, felújítására is.

CSeresnyés Péter, aki egyúttal az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti államtitkára is, kiemelte: a számos természeti értékkel rendelkező Muraföldén öt-hat, a lipseszentadorjánihoz hasonló túraközpontot kívánnak kialakítani
velemenyezd, 2018. június 18. hétfő, 14:22
A Kreml nem zárja ki, hogy Putyin és Trump még a nyáron találkozik egymással
Trump a Fox News amerikai hírtelevíziónak úgy nyilatkozott, lehet, hogy a közeljövőben tárgyalni fog orosz hivatali partnerével. Később újságíróknak megerősítette: lehet, hogy a találkozót meg a nyár folyamán tető alá hozzák.Peszkov a nyári találkozó lehetőségével kapcsolatban azt mondta, hogy "nem zárjuk ki".Az Interfax hírügynökség a szóvivőre hivatkozva azt írta, hogy a találkozó időpontjáról még nem született megállapodás.

Putyin és Trump március 20-én, két nappal az orosz elnök újraválasztása után telefonon beszélt egymással. Az eszmecsere nyomán, amelyen az amerikai államfő felvetette a találkozó lehetőségét, a két külügyminisztérium utasítást kapott a személyes találkozó előkészítésére.

A két vezető eddig csak a G20-csoport tavaly júliusi hamburgi és Csendes-óceáni Gazdasági Együttműködés (APEC) szervezet novemberi danangi csúcstalálkozója alkalmából tárgyalt személyesen egymással.

Peszkov szerdán, még mielőtt a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) a
velemenyezd, 2018. június 15. péntek, 18:02
Lerakták a Millennium Gardens irodaépület alapkövét Budapesten
A tájékoztatás szerint az A-kategóriás, 10 emeletes épületben több mint 200 kerékpár tárolására alkalmas kerékpártároló is létesül zuhanyzókkal és öltözőkkel, továbbá a környezettudatosság jegyében az irodaépület elektromosautó-töltőhelyekkel is rendelkezik majd.

A beruházás értékét a cég nem közölte.

Török Árpád, a TriGranit vezérigazgatója a közleményben kiemelte, a Millennium Gardens irodaépület 2011 óta az első Magyarországon megvalósuló TriGranit fejlesztés. Az ingatlanfejlesztő cég továbbra is aktív marad külföldön, közép-európai irodafejlesztési projektjeik a Millennium Gardenssel együtt elérik a 107 000 négyzetmétert.

A TriGranit közölte, a közép-európai régióban 4 irodafejlesztés indításán dolgoznak. A Millennium Gardens irodaépület mellett jelenleg folyamatban van Krakkóban a Bonarka for Business (B4B) irodakomplexum nyolcadik, H épületének kivitelezése 10 000 négyzetméter bérbeadható területtel, a B4B I épületének építési munkálatai szintén 10 000 négyzetméter bérbeadható
velemenyezd, 2018. június 15. péntek, 14:01
Kapcsolat
A kisvárosi középiskola nem tartozott a felkapottak közé, de azért elég sok gyerek iratkozott ide, mert a szakma mellett adott érettségit is, mégsem követelt a tanulóktól extra teljesítményt, közepes szorgalommal biztosnak tűnt a végbizonyítvány. A tanári kar jó munkásként teljesítette az elvárásokat, minimális konfliktussal teltek a napok, az évek .A tanári kar nagyon fiatalokból és sok sok korosabb pedagógusból tevődött össze,életüket kitöltötte a békés egymás mellett élés, egy-egy nyilvános bóknál több nem borzolta a kedélyeket.
A következő tanévben érkezett egy matematika tanár, fiatalságának végén, vagy inkább a közékor elején tartott, nem volt egy Adonisz, de darabos mozgása, csillogó szemüvege és az átlag fölötti magassága sugallt némi férfiasságot. Nyilvános volt, hogy felesége, és egy kislánya van, de más egyebet nem tudtak a többiek a házasságukról Eleinte tartózkodóan viselkedett mindenkivel, és ezen később is alig változtatott A kollégák
frekvento, 2018. június 13. szerda, 19:47
Képek, videók
A közeljövőben megjelenő
jocos
2009. július 04. szombat, 20:50
A köztársasághoz 01.jpg
chillik
2018. április 20. péntek, 10:04
A köztársasághoz 02.jpg
chillik
2018. április 20. péntek, 10:03
M.Köztársaság.jpg
liza1
2016. augusztus 15. hétfő, 18:43
Magyar köztársaság.jpg
kicsoda57
2016. március 15. kedd, 15:29
M.O.Köztársasága.jpg
agica2004
2015. október 03. szombat, 20:27
uj-magyar-koztarsasago t.j
agica2004
2015. március 16. hétfő, 14:51
A Köztársasági elnöknél
oinomaosz
2014. szeptember 25. csütörtök, 12:51
Dominikai Köztársaság ;a
farkas1945
2013. november 28. csütörtök, 12:05
köztársasági elnökök.png
agica2004
2013. május 01. szerda, 19:34
magyarország köztársaság
lacipecsenye
2013. február 18. hétfő, 18:49
trieszt köztársaság tér
lacipecsenye
2012. december 31. hétfő, 13:33
paris köztársaság tér
lacipecsenye
2012. december 27. csütörtök, 14:45
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.