Regisztráció  Belépés
2018. február 20. kedd | 8. hét | 51. nap | 13:00 | Aladár, Álmos
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Óriási terhet cipelnek az észak-koreai műkorcsolyázók
Szöul január elején megerősítette, hogy Észak-Korea delegációt küld a februári dél-koreai olimpiára. A bejelentés a meglepetés erejével hatott, tekintve, hogy a két ország papíron még mindig háborúban áll egymással, és az elmúlt hónapok eseményei cseppet sem a barátkozásra engedtek következtetni Kim Dzsongun részéről.
A megállapodás szerint Észak-Korea sportolókat, szurkolókat, egy művészeti társulatot - feltehetően a diktátor kedvenc együttesét -, egy tékvandós bemutatócsapatot, magas rangú politikusokat és újságírókat küld az ötkarikás játékokra. A két nemzet egy zászló alatt versenyez majd, és a megnyitón is közösen vonulnak fel.
A téli olimpiára mindössze két észak-koreainak sikerült kvalifikálnia, akik ráadásul egy csapatot alkotnak. Ryom Tae Ok és Kim Ju Sik műkorcsolyázók tavaly szeptember harcolták ki az olimpiai részvételt, de hazájuk olimpiai bizottsága nem regisztrálta őket a versenyre az októberi határidő lejárta előtt. Mindazonáltal a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) volt olyan kedves, és csak miattuk kitolta határidőt, sőt a dél-koreai hatóságok is biztosították a sportolókat afelől, hogy minden adminisztratív segítséget megadnak nekik.
Bővebben Link
maroka, 2018. február 12. hétfő, 12:30
Címkék: Ryom Tae Ok, Nemzetközi Olimpiai Bizottság, észak-koreai műkorcsolyázók, februári dél-koreai, meglepetés erejével, elmúlt hónapok,
Kommentek
Phjongcshang 2018 férfi egyéni korcsolya
Hibája után belül vulkánként forrt a kanadaiak friss olimpiai bajnoka.
Ugyan már a harmadik téli olimpiáján szerepel Phjongcshangban a kanadaiak háromszoros világbajnoka, Patrick Chan, de ettől függetlenül még mindig izgul a megmérettetések előtt, maximalizmusát pedig jól mutatja, hogy bár Kanada aranyérmes lett a műkorcsolyázók csapatversenyében, nem hagyja nyugodni, hogy nem sikerült hibátlanra az egyébként győztes kűrje.

Elsőre azért látszott csalódottság rajtam, mert tudtam, ennél jobb teljesítményre is képes vagyok. Az edzések során a tripla axelt már többször is megcsináltam. Próbáltam nyugodt maradni, hogy kifelé ne áruljam el, valójában mennyire dühös vagyok. Fontos, hogy ne lássanak rajtam túl sok érzelmet a többiek. Most már mindegy, így sikerült, de a csapat olimpiai bajnok lett. Azért remélem, legközelebb sikerül hibátlan kűrt futnom. Kicsit most pihenek az egyéni verseny előtt" -
maroka, 2018. február 12. hétfő, 23:24
Phjongcshang 2018 - A rövidpályás gyorskorcsolyázók edzenek a megnyitó helyett
"Most ki aludjon külön? Senkinek nem lett volna jó, ezért megoldottuk a problémát és egy másik szobából átvittünk egy matracot" - árulta el az MTI-nek a kedd esti edzést követően Heidum Bernadett, aki hozzátette, Bácskai Sára Luca alszik a "pótágyon".

A harmadik olimpiájára készülő sportoló beszélt arról is, hogy próbálják különféle módon oldani a bennük lévő feszültséget, így kedden például közös filmnézés is szerepelt a programban, de voltak, akik asztalitenisszel múlatták szabadidejüket, a férfi váltó tagjai pedig városnézést iktattak a programjukba.

"Mindennek örülünk, aminek ők örülnek és jobban érzik magukat tőle. Ez is mutatja az egységüket" - mesélt a beköltözésről Bánhidi Ákos csapatmenedzser.

A sportvezető arról számolt be, hogy mindenki egészséges a tízfős csapatból, akik még Magyarországon influenzás tüneteket produkáltak, azok is túl vannak a betegségen. Megjegyezte, próbálják óvni a versenyzőket, mert a mínusz 10 fokos, többnyire szeles időben könnyű
velemenyezd, 2018. február 06. kedd, 15:43
Tóth Ivett győzelemmel tért vissza a Mikulás Kupán
"Szezon eleji formát mutatott ugyan, úgy korcsolyázott, mintha szeptember lenne, de ügyes volt. Fontos, hogy belement mindenbe, bátran ugrott mindent már az első versenyén" - mondta az MTI-nek az idei világbajnokságon 20. helyével olimpiai kvótát szerző versenyzőről Engi Klára, a magyar szövetség pontozásos szakágának igazgatója.

A további magyarok közül Medgyesi Fruzsina 10., Jakab Dária 14. lett.

Az még nem dőlt el, melyik magyar műkorcsolyázó indulhat februárban a phjongcshangi olimpián, erről a januári Eb alapján döntenek. Amennyiben a kvótát megszerző Tóth Ivett jól teljesít, akkor ő indulhat, ha viszont nagyon szoros lesz a verseny közte és Medgyesi Fruzsina között, akkor a kontinensviadal után lesz még egy válogatóversenyük.

A műkorcsolyázók jövő héten a Négy Nemzet bajnokságán szerepelnek Kassán, a nőknél három, a férfiaknál négy, míg jégtáncban egy magyar induló lesz.
velemenyezd, 2017. december 08. péntek, 20:14
Pjongcsang 2018 - Egy éremmel elégedett lenne a korcsolyázó szövetség
tehetségesek, hanem vagányak is. A fiúkról még azt is mondhatnám, hogy kicsit játéknak fogják fel. Nem félnek senkitől, egyértelmű számukra, hogy bárkit meg tudnak verni" - fejtette ki. Hozzátette, mindkét nemben van hat-nyolc olyan versenyző, aki bármelyik számot meg tudja nyerni. Kitért rá, a kajak-kenu szövetséggel folytatott egyeztetések alapján a versenyzők olimpián szerepelt kajakosokkal ülnek majd össze, hogy ezáltal is segítsék a mentális felkészülésüket.

"Tizenkét sportolóval számolunk, a műkorcsolyázók közül Tóth Ivett szerzett kvótát Magyarországnak. A női és férfi rövidpályás gyorskorcsolya-csapat is kiharcolhatja a szereplést a világkupákon, így először lehetne ott egyszerre mindkét nem váltója az ötkarikás játékokon. Ez öt-öt főt jelentene, illetve a nagypályás korcsolyázó Nagy Konrád is ott lehet Pjongcsangban" - fejtette ki.

Orendi Mihály elmondta, az április közepe óta tartó felkészülése eddig Mátraházán, illetve Budapesten zajlott. A teljes short track-keret vasárnap Calgaryba
velemenyezd, 2017. június 09. péntek, 12:12
Szovjet fotósok legjobb munkái.
1. A sport dísze. 1959. Fotós: Lev Borodulin.

2. Szilveszter egy pszichiátrián. Moszkva, 1988. Fotós: Pavel Krivtsov.

3. Sorozat "az ember születése." 1970. Fotós: Sergey Vasziljev.

4. Vasárnap. 1965. Fotós: Igor Gnevashev.

5. Valerij Brumel rekord ugrása. 1963. Fényképész: Alexander Ptitsyn.

6. Első nap. 1964. Fotós: Leo
schuro, 2017. március 15. szerda, 21:32
Rövidpályás gyorskorcsolya-vb - Knochnak konkrét elképzelései vannak
"Nem beszéltem még olyan rövidpályás gyorskorcsolyázóval, aki szeretne olyan pályán versenyezni, amelyen palánk van a szivacsok mögött. Azt akarom elérni, hogy soha többé ne lehessen olyan viadalt rendezni, amelyen palánk övezi a pályát" - jelölte meg első számú célját Knoch, aki hozzátette, az utolsó, minszki világkupa-viadalon kettős csigolyatörést szenvedett az egyik versenyző, mert egy társával egyszerre csapódtak a szivacsba, amely mögött palánk volt.

A 27 éves magyar korcsolyázó azt egyelőre nem tudta megmondani, hogy pontosan mi lesz a feladata és mennyi időre szól a mandátuma, de szerinte az ISU-nak már régen létre kellett volna hoznia ezt a testületet, mert mégiscsak a sportolók viszik vásárra a bőrüket, illetve őket érinti az összes szabályváltoztatás, amelyeket eddig a fejük felett hoztak meg.

"Egy kanadai lány volt a riválisom és tőle tudtam meg, hogy nyertem, amikor gratulált nekem" - árulta el az MTI-nek a váltóval világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes Knoch Viktor.

Az ISU
velemenyezd, 2017. március 11. szombat, 13:02
Rövidpályás gyorskorcsolya-vb - Knoch bekerült az ISU sportolói bizottságába
Az ISU tavalyi kongresszusán döntöttek a testület létrehozásáról, amelyben mind a négy szakág egy-egy képviselője helyet kap, a rövidpályás gyorskorcsolyázók pedig a jelenleg zajló rotterdami világbajnokságon a 27 éves magyart választották meg.

A gyorskorcsolyázókat a lengyel Luiza Zlotkowska, a szinkronkorcsolyázókat a svéd Nathalie Lindqvist képviseli majd, a műkorcsolyázók pedig március végén a vb-n választják meg saját küldöttjüket.
velemenyezd, 2017. március 10. péntek, 19:44
Képek, videók
műkorcsolya.jpg
maroka
2014. február 24. hétfő, 17:15
Katarina Witt,mükorcsolyá
farkas1945
2010. november 09. kedd, 13:09
Műkorcsolya?!
katika02
2010. január 29. péntek, 23:36
Észak-koreai.jpg
basikele
2013. február 19. kedd, 00:50
Youre Beutiful - Tae Kyun
mely8
2013. december 21. szombat, 11:03
34we4tae.gif
matolaterezia
2013. december 09. hétfő, 18:35
eCWs9G47cjO4J2cVtgc4A8 tae
mailona
2013. november 21. csütörtök, 11:20
jpgI8P4zh7TaE.jpg
basikele
2013. január 31. csütörtök, 23:29
2649 egy táé cic.jpg
sarkadykati
2011. március 08. kedd, 06:07
taenia.jpg
edesanya
2009. május 19. kedd, 07:13
taenia.jpg
brozsika
2009. március 06. péntek, 19:20
TaE1oeaD9KTeTJIdxnA.jp g
gubacsisandor
2008. április 06. vasárnap, 08:56
2.nemzetközi táncnap.jpg
liliana01
2017. április 27. csütörtök, 19:27
Nemzetközi morzekód.jpg
cipello
2016. szeptember 22. csütörtök, 11:28
Nemzetközi űrállomás simo
megyerimihaly
2015. november 29. vasárnap, 14:01
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.