Regisztráció  Belépés
2018. május 24. csütörtök | 21. hét | 144. nap | 11:59 | Eszter, Eliza
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Püspökkenyér
Hozzávalók:
8 tojás fehérje
15 dkg cukor
csipet só
20 dkg liszt
1 teáskanál vanília aroma vagy 1 cs.van.cukor
12 dkg olvasztott vaj vagy margarin
1 citrom reszelt héja
aszalt vagy kandírozott gyümölcsök
Elkészítése:
A tojásfehérjét pici sóval félig felverjük,majd apránként adagoljuk a cukrot hozzá és kemény habbá verjük. Lisztet óvatosan elkeverjük a habbal. Apróra vágott gyümölcsöket,vaníliát,citromhéját beleforgatjuk. A megolvasztott vajat vagy margarint (ne legyen meleg)fokozatosan adagoljuk hozzá és óvatosan keverjük el.
Őzgerinc formát kivajazzuk vagy margarinozzuk,beleöntjük a masszát és 170 fokon kb 40 percig sütjük. Kisült hagyjuk még kicsit a formába hűlni,majd rácsra borítjuk. Kihűlés után leönthetjük csokoládéval.

Kiss Imréné Magdi receptje a facebook-ról

bkisseva, 2017. június 19. hétfő, 12:37
Címkék: Kiss Imréné Magdi, tojásfehérjét pici, cukrot hozzá, megolvasztott vajat, formába hűlni, megolvasztott,
Kommentek
Narancslekvár
Hozzávalók: 6 narancs, 2 citrom, cukor.

A gyümölcsöket megtisztítjuk, a belsejükben lévő fehér csutkarészt kivesszük. Ezután felkockázzuk őket, lemérjük, és kétszer akkora súlyú vizet öntünk rájuk. 24 órát állni hagyjuk.
Másnap a forrástól számított fél órát kell főzni, majd újabb 24 órát állni hagyni. Ismét le kell mérni, és ugyanannyi súlyú cukorral a forrástól számított fél órát kell főzni. Langyosra hűtve kis üvegekbe tesszük, és egy nap múlva lezárjuk.
Téli süteményekhez, püspökkenyérbe nagyon finom, de ajándéknak is ötletes.
bkisseva, 2018. január 17. szerda, 12:38
GYÜMÖLCSKENYÉR / PÜSPÖKKENYÉR - gluténmentes
220 g barna rizsliszt + a gyümölcsök meghempergetéséhez
2 db L-es méretű tojás ( összesen 130 g )
150 g cukor
70 g vaj
220 g aszalt sárgabarack
100 g aszalt áfonya
100 g apróra vágott, kicsit megpirított dió
100 g kandírozott meggy, zöld és piros vegyesen
4 g szódabikarbóna
2 g sütőpor
2 g őrölt fahéj
“gondolatnyi" szerecsendió
( 2 húzás a reszelőn )
125 ml tej
10 ml rumaroma+ 2 dl víz összemelegítve

Az aszalt barackot negyedekre vágjuk, hozzáadjuk az áfonyát, majd a rumaromás vizet ráöntjük és hagyjuk kihűlni.
A diót megpirítjuk, majd vágódeszkán durvára aprítjuk.
A tojást, a cukrot és a szoba hőmérsékletű vajat kb. 5 perc alatt habverő segítségével kikeverjük. A száraz hozzávalókat egy tálba szitáljuk és a tejjel felváltva a cukros-vajas-tojásos masszához adagoljuk úgy, hogy közben a mixerrel keverjük.
Az összes gyümölcsöt ( aszalt és kandírozott is ) lisztben meghempergetjük és a dióval együtt a
bkisseva, 2018. január 16. kedd, 11:18
Püspökkenyér muffin
A tésztához:
5 dkg dió
5 dkg kimagozott datolya
5 dkg aszalt sárgabarack
5 dkg füge
5 dkg aszalt vörösáfonya
5-5 dkg cukrozott citrom- és narancshéj
30 dkg finomliszt
1 tasak sütőpor
6 tojás

15 dkg puha margarin
10 dkg porcukor
1 tasak vaníliás cukor
rumaroma

A diót apróra vagdaljuk, a gyümölcsöket apró kockákra vágjuk és a cukrozott citrushéjakkal egy tálban rakjuk. Megszórjuk a teljes mennyiségből elvett 3-4 e.k. liszttel (hogy sülés közben ne süllyedjenek le a a massza aljára) és alaposan összekeverjük a gyümölcsöket.
Egy muffintepsit kibélelünk papírkapszlikkal (vagy kikenünk zsiradékkal és beszórunk liszttel - a felesleget kirázzuk belőle). A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A maradék lisztet elvegyítjük az átszitált sütőporral. A tojásokat egyenként felütjük és kettéválasztjuk. A fehérjéket 1 csipet sóval félkemény habbá verjük. A vajat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, aztán
bkisseva, 2017. december 12. kedd, 11:18
Wass Albert: KEGYELEM
Wass Albert: KEGYELEM

Szép volt: fiatal és karcsú, szerette, ha a férfiak megfordultak utána, amikor végighullámzott az utcán, a fényes kirakatok előtt lassabban haladt, hogy lopva megnézhesse magát... szóval nő volt. Szerette mutogatni magát rózsaszínen, kívánatosan, mint valami ritka szobrot, művészi remeket, szerette, ha izzó pillantások perzselték karcsú bokáit, szerette a csókot, a pezsgőt, a mámort, s szerette, nagyon szerette látni az arcokon a kínt.

Alig volt tizenhét éves, mikor az első vallomást rebegte el neki egy lesütött szemű diák, aki napokig, hetekig készült ennek az egyetlen mondatnak a kiejtésére.

És kacagva adta magát
menusgabor, 2017. július 25. kedd, 22:00
Váncza Kincses Receptkönyv
vastagra nyújtjuk, és részben négyzetes alakúra vágjuk, részben különféle vágókkal kiszúrjuk. Vajazott tepsibe tesszük és cukros vízzel megkenve, hámozott mandulával díszítjük. Közepes tűznél sütjük.

Finom gyümölcskenyér (igen jó zsúrsütemény)
6 tojás sárgáját elkeverünk habosra 15 deka cukorral és 1/2 csomag Váncza-vanilincukorral, azután 3 evőkanál világos zsemlyemorzsát és 1 csomag Váncza-sütőport is adunk hozzá, majd legvégül a hat tojásfehérje keményre vert habját. Felét nagyobb püspökkenyér-formába tesszük, és közepére összesen 35-40 deka gyümölcsös keveréket teszünk vagdalt fügéből, cukrozott narancsból, vagdalt birsalmasajtból, cukrozott vagdalt gyümölcsből, mazsolából, kevés barackízzel összevegyítve. A tészta másik felét ráöntve, közepes tűznél szép sárgára megsütjük. Egy-kétnapi állás után igen jó, vékonyra szeletelve.

Zárdakifli (nagyon jó kávéhoz)
1/2 kg lisztet 1 csomag Váncza-sütőporral elkeverünk, azután 2 egész tojást, 3 deka cukrot és kevés sót adva hozzá,
bkisseva, 2017. április 04. kedd, 11:08
püspökkenyér
Hozzávalók:

6 egész tojás,
25 dkg cukor
25 dkg liszt,
10 dkg mazsola,
10 dkg apróra vágott birsalmasajt,
15 dkg vékonyra vágott dió
Elkészítése

Az egész tojásokat a cukorral 1/2 órát keverjük, azután hozzákeverjük a lisztet, amivel pár percig még keverjük és végül az összevágott kevés liszttel elkevert gyümölcsöket. Gyorsabban készül, ha a habot külön verjük fel

Papirral bélelt kisebb tepsiben, vagy hosszúkás őzgerincformában sütjük. A 200 fokra előmelegített sütőben süssük kb. 45 percet. A mazsolát-aki nem szereti- befőtt gyümölccsel is pótolhatja. Ízesíthetjük tetszés szerint fahéjjal, szegfűszeggel, gyömbérrel, illetve rummal

Végül megszórjuk porcukorral
drciccancs, 2016. december 18. vasárnap, 15:01
Őzgerincformában
receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
elkészítési idő: 15-30 perc
diéta: gluténmentes
fogás: desszert
adag: 8 főre
receptkategóriák

főkategória: édes süti
alkategória: őzgerinc sütemény
hasonló kategóriák: leveles sütemény, édes tekercsek, krémes süti, máglyarakás, püspökkenyér, egyensúly süti, clafoutis, mézes krémes, mákos süti, lekváros gombóc
egyéb elnevezések

túrós desszert, hideg túrótorta, túrós édesség őzgerincben
Szólj hozzá!

elkészítés

A túrót a cukorral, a 2 dl tejjel, a vaníliás cukorral és a margarinnal turmixban habosra keverjük.
A 4 dl tejben elkeverjük a zselatint és a keményítőt, majd gyöngyözésig főzzük (nem kell forralni!).
Kihűtjük, és összekeverjük a turmixolt túrós krémmel.
Egy őzgerincformát
szabonekatalin, 2016. november 06. vasárnap, 16:20
Képek, videók
Püspökkenyér
irmus
2018. január 06. szombat, 15:50
Püspökkenyér
irmus
2017. február 20. hétfő, 17:00
Püspökkenyér-Bejgli
irmus
2015. december 21. hétfő, 06:53
puspokkenyer_525844_54 997
gaby73
2014. október 08. szerda, 20:05
Csokidarabos-puspokken yer
gaby73
2014. október 08. szerda, 19:56
Adventi püspökkenyér - ké
anci-ani
2011. december 17. szombat, 23:40
Adventi püspökkenyér
isti53
2011. december 17. szombat, 05:27
ADVENTI PÜSPÖKKENYÉR.JPG
cipello
2011. december 11. vasárnap, 20:03
Adventi_püspökkenyér.j pg
1vargaildyko
2011. december 09. péntek, 11:28
puspokkenyer.jpg
bubszi
2011. március 16. szerda, 06:41
imrenév,,.jpg
zsokica45
2016. szeptember 01. csütörtök, 17:25
Varga Imréné
irmus
2015. augusztus 06. csütörtök, 17:23
SzKT-Huszta Imréné.jpg
agica2004
2015. június 29. hétfő, 18:09
Varga Imréné
irmus
2014. augusztus 08. péntek, 20:32
Jakucs Imréné Erzsike U.g
ladylys
2010. november 30. kedd, 20:36
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.