Regisztráció  Belépés
2017. október 21. szombat | 42. hét | 294. nap | 23:20 | Orsolya
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Sissi versei - NÉZZ AZ ÉGRESissi versei - NÉZZ AZ ÉGRE

Álmodnék talán, 
hogy rámköszönt a nyár. 
Forró szerelem
ölel kedvesen. 
Szívzenét zenél, 
hallgatja a szél. 
Sóhaja messze száll, 
lelkében a magány.
Nézz az égre fel, 
sok csillag útra kel. 
A kis Göncöl szekér, 
mely mihozzánk elér. 
Felülhetünk ma rá. 
Miénk most hét határ. 
Elringat csendesen 
karodban kedvesem.
Kiemelés nem használható.
memi59, 2017. június 19. hétfő, 17:33
Címkék: használható, felülhetünk, rámköszönt, szívzenét, hallgatja, mihozzánk,
Kommentek
Jó reggelt!
Istenem, olyan sok drága ajándékod van számomra, amit sokszor észre sem veszek, engedd, hogy ma köszönetet mondhassak mindenért.
Köszönöm, hogy minden nap felébredhetek, kinyílhatnak a szemeim, használhatom a lábaimat és elkezdhetek egy napot.
Hisz van, aki ágyban fekvő beteg, s minden napja csak fájdalom és
gyötrődés. Hálát adok Neked Istenem!
Amen.
suzymama, 2017. október 21. szombat, 10:14
Hárommilliárd forintos fejlesztés kezdődik Szolnokon
Pókász Endre elmondta: 2,5 milliárd forintból újítják fel a Zagyva-hidat, körforgalom és új út épül a Mester út felé, továbbá kerékpárút létesül a Millérig. A munkálatok a közeljövőben kezdődnek és 2019-ben érnek véget.

Egy másik pályázaton elnyert több mint félmilliárd forintból az egykori Tüdőkórház helyén egy21 telkes családi házas övezetet építenek, a mellette lévő három és fél hektáros ősparkból pedig - az értékes növényvilágot megtartva - közösségi teretalakítanak ki. Ezek a munkálatok már megkezdődtek, a beruházás várhatóan 2018. november elejére készül el.

A park értékes növényállományának fiatalítása során az őshonos és a klímaváltozásnak megfelelő fajok használatát részesítik előnyben - tette hozzá a sajtóreferens.

A parkban lesz játszótér és akadálypálya, multifunkciós sport- és streetballpálya, fitneszpark, mászófal. Ezen kívül két esőbeálló, ahol piknikasztalok és a park történetéről, élővilágáról szóló ismeretterjesztő táblák várják a látogatókat - közölte.

Kialakítanak
velemenyezd, 2017. október 21. szombat, 07:04
A porc újjáépítése
A porc újjáépítése nem csodaszerekkel serkenthető

Amikor a porckopás miatti fájdalmat tapasztaljuk, sok mindent hajlandóak vagyunk kipróbálni, csak hogy megszabaduljunk a kínzó érzéstől. Dr. Arnold Dénes Arnold MSc, a Budai Fájdalomközpont sebésze, fájdalomspecialista a valóban hatásos eljárásokra hívta fel a figyelmet.

Mi hat és mi nem?

Amikor fájdalmat tapasztalunk - legyen az akut, éles vagy tartósan jelenlévő kínzó érzés - sok mindent hajlandóak vagyunk megtenni, hogy megszabaduljunk tőle. A legegyszerűbb módszer a vény nélkül kapható fájdalomcsillapítók szedése, amely azonban nyilvánvalóan nem hat a probléma forrására. Kissé olyan ez, mint amikor az autóból kifogyóban van a benzin és tankolás helyett csak kikapcsoljuk a villogó figyelmeztető jelzést. Amennyiben porckopás okozza a fájdalmat, szintén nem jelentenek tartós megoldást a fájdalomcsillapítók, és sajnos nem válnak be azok a csodaszerek, amelyekben - akár az elkeseredettségünk miatt -
horvathnemagdi, 2017. október 20. péntek, 22:52
Jobbik: hatékonyabb módszertan szükséges a nyelvoktatásban
Dúró Dóra, az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese pénteki budapesti sajtótájékoztatóján úgy értékelt: jelen pillanatban a közoktatásban tanulók döntő része nem jut hozzá használható nyelvi kompetenciához, a nyelvtudás megszerzése sokkal inkább pénzkérdés.

Elhibázottnak nevezte azt a kormányzati törekvést, hogy 2020-tól csak B2-es szintű nyelvvizsgával lehessen bejutni a felsőoktatásba. Mint mondta, ezt a Jobbik megszüntetné, mert már most látszik, hogy nem lesz mindenki számára elérhető és tovább növeli a különbségeket.

A jobbikos politikus megkérdőjelezhetetlennek nevezte az angol nyelv dominanciáját, de más európai nyelvek ismeretét is fontosnak ítélte.

Dúró Dóra szóvá tette, hogy Magyarország az utolsó helyen áll a 25 és 64 év közöttiek nyelvtudását illetően az uniós rangsorban.

Közölte, hogy nem feltétlenül az óraszám emelésében látják a megoldást, hanem a hatékonyabb módszertanban, például a kiscsoportos oktatás elősegítésében, a pedagógusképzés megújításában, illetve a
velemenyezd, 2017. október 20. péntek, 14:42
Köhögéscsillapító szirup: így készítse el
számítva

A gyógynövényeket (összesen 50 gramm) kb. 5 deciliter vízzel leforrázzuk és fél órát állni hagyjuk, majd finom szűrőn átszűrjük, a fennmaradó növényt alaposan kinyomkodjuk.

Amíg a gyógynövények áznak, 1 kg cukorból 5 dl vízzel sűrű szirupot főzünk, majd a tűzről levéve alaposan elkeverjük az átszűrt lével. Ezt már nem főzzük. Forrón üvegekbe töltjük, tetejére 10-15 csepp echinacea tinktúrát cseppentsünk, majd légmentesen zárjuk le, tegyük száraz dunsztba.

Használható gyógynövények

Köhögés-hurut ellen, köptetőként is használható gyógynövények: lándzsás útifű, ökörfarkkóróvirág, mezei kakukkfű, bíborkasvirág (echinacea), fehérmályva gyökér és levél, hársfavirág, bodzavirág, tüdőfűlevél, zsálya, borostyán.

A szirup egyenlő arányban tartalmazzon: 10 gr lándzsás útifű, 10 gr ökörfarkkóróvirág, 10 gr mezei kakukkfű füvet (ez önmagában is elég, így viszont 50 grammra egészítsük ki a mennyiségeket) és választhatunk még további két gyógynövényből 5-5
suzymama, 2017. október 20. péntek, 08:29
Fővárosi Közgyűlés - Hétszáz férőhelyes parkolóház épülhet a volt Vidámpark helyén
Persányi Miklós, a Fővárosi Állat- és Növénykert főigazgatója korábban elmondta, a több szintes létesítmény részben a felszínen, részben a felszín alatt helyezkedik majd el a terület Kacsóh Pongrác út felé eső végének azon zónájában, amelyet már a Vidámpark működésének utolsó éveiben is parkolónak használtak.

Az építmény tetejére várhatóan felfutnak majd a Kárpát-medence múltbéli élővilágát bemutató Pannon Park zöld felületei.

A közgyűlés emellett jövő szerdán több kerületi parkolási szabály módosításához is hozzájárulhat.

A parkolási rendeletet módosíthatják például a XIV. kerületben elhelyezett új, a gépjárművek rendszámát is elkérő automaták miatt, kimondva, hogy ezeken a területeken nem kell a szélvédő mögé tenné a megváltott parkolójegyeket.

A főváros hozzájárulhat továbbá egy újpesti parkolási várakozási övezet kialakításához, amit a helyi önkormányzat arra hivatkozva kért még júniusban, hogy a szomszédos XIII. kerületben szinte teljes egészében fizetőssé vált a parkolás, így
velemenyezd, 2017. október 19. csütörtök, 13:26
Ezüstkolloid – gyógymód, mely nem hiányozhat az otthon
AIDS kezelésében. Ugyanakkor csökkenti a rák kialakulását.

Az ezüstkolloid használata elősegíti az emésztést is, mivel megakadályozza a táplálék erjedését a gyomorban. Az erjedést az okozza, hogy a táplálék túl sok ideig marad emésztetlenül a gyomorban és ilyenkor gázok képződnek.
Az ezüstkolloid használata

Azok az emberek, akik az ezüstkolloidot használják, saját maguk tapasztalják ki a megfelelő adagolást. Kötőhártya gyulladás estén, naponta többször a szembe csepegtetve használható. Torokfájás estén az oldattal való gargarizálás javallott.

A legelterjedtebb használati módja az ezüstkolloidnak, néhány csepp feloldása egy pohár vízben.

Mellékhatása

Az ezüstkolloid gyógyhatásait a jelenlegi orvos társadalom figyelmen kívül hagyja. Tudományos szempontból, az emberi szervezetnek nincs szüksége az ezüstre. A túlzásba vitt fogyasztása során, az ezüst felhalmozódhat a szervezetben, aminek elnevezése "kék bőr". Ez a megnevezés a bőr és szem
anna4459, 2017. október 19. csütörtök, 07:51
Bemutatták a szombathelyi Haladás új sportkomplexumát
szegletében a XXI. század igényeinek megfelelő létesítményt.

A központi rész a 9000 férőhelyes, UEFA IV-es besorolású, teljesen fedett lelátóval rendelkező futballpálya. A komplexumhoz tartozik még - többek között - birkózó-, ökölvívó- és súlyemelő edzőterem, két kézilabdacsarnok, valamint jól felszerelt kondicionáló terem.

A hazai labdarúgócsapat öltözőjében már sorakoznak a Haladás-játékosok mezei és felszerelései.

Az aréna része ezen kívül a VIP-részleg és üzleti tárgyalásokhoz is használható, bérelhető 12 Sky box is. A sportkomplexum minden része megközelíthető kerekes székkel közlekedők számára is, az épületegyüttesbe több liftet is beépítettek.

Bokor Zsolt, a Haladás VSE sportigazgatója úgy fogalmazott: aki sportolóként, sportvezetőként vagy akár nézőként belép majd az új sportkomplexumba, egy teljesen más világba "csöppen", mint amilyet eddig megszokott.

Illés Béla 64-szeres válogatott labdarúgó a Swietelsky Haladás labdarúgócsapatának kisebbségi tulajdonosa elmondta: a
velemenyezd, 2017. október 18. szerda, 16:52
Képek, videók
A hüség versei 01.jpg
chillik
2017. május 25. csütörtök, 06:42
A hüség versei 02.jpg
chillik
2017. május 25. csütörtök, 06:42
A hüség versei 03.jpg
chillik
2017. május 25. csütörtök, 06:41
A hüség versei 04.jpg
chillik
2017. május 25. csütörtök, 06:41
A hüség versei 05.jpg
chillik
2017. május 25. csütörtök, 06:40
A hüség versei 06.jpg
chillik
2017. május 25. csütörtök, 06:40
A hüség versei 07.jpg
chillik
2017. május 25. csütörtök, 06:40
A hüség versei 08.jpg
chillik
2017. május 25. csütörtök, 06:39
Régi verseim nyomán.jpg
chillik
2016. szeptember 24. szombat, 07:55
Roma11fejezet25_26vers ei.
charlotteani
2016. augusztus 26. péntek, 23:58
Régi verseim elé.jpg
chillik
2016. január 26. kedd, 06:24
Új verseim elébe.jpg
chillik
2015. december 25. péntek, 10:21
Hogyan használható a sál
sanci81
2016. március 20. vasárnap, 14:26
most nem használható
csobyzoli
2013. június 05. szerda, 19:45
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.