Regisztráció  Belépés
2018. május 24. csütörtök | 21. hét | 144. nap | 12:02 | Eszter, Eliza
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Sissi versei - NÉZZ AZ ÉGRESissi versei - NÉZZ AZ ÉGRE

Álmodnék talán, 
hogy rámköszönt a nyár. 
Forró szerelem
ölel kedvesen. 
Szívzenét zenél, 
hallgatja a szél. 
Sóhaja messze száll, 
lelkében a magány.
Nézz az égre fel, 
sok csillag útra kel. 
A kis Göncöl szekér, 
mely mihozzánk elér. 
Felülhetünk ma rá. 
Miénk most hét határ. 
Elringat csendesen 
karodban kedvesem.
Kiemelés nem használható.
memi59, 2017. június 19. hétfő, 17:33
Címkék: használható, felülhetünk, rámköszönt, szívzenét, hallgatja, mihozzánk,
Kommentek
Kapor, az elfeledett csodaszer
középkortól kezdve hódította meg Európát is, és vált a magyar konyha egyik közkedvelt fűszernövényévé.
Kaporral az egészségünkért

A kapor a népi gyógyászat egyik kedvenc gyógynövénye, amelynek számos pozitív hatását ismerjük. A belőle készült tea vízhajtóként is jól funkcionál, de használják felfúvódás, emésztési zavarok, hányinger, fogínygyulladás, álmatlanság vagy éppen étvágytalanság ellen is. Antimikrobiális hatása a fokhagymáéval vetekszik, éppen ezért akár sebgyógyításra is használható. Továbbá serkenti a tejképződést, és tumort megelőző hatása is ismert.

A kapor A-, B- és E-vitaminokban gazdag, valamint rengeteg ásványi anyagot is tartalmaz, például kalciumot, vasat, rézt, magnéziumot, cinket, foszfort és különböző folsavakat.

Konyhai felhasználása

A kapor nemcsak gyógynövényként, hanem fűszernövényként is igen sokoldalú. Egyik leggyakoribb felhasználási módja, hogy különféle uborkás ételeket fűszerezünk vele - gondoljunk csak a kovászos uborkára,
irmus, 2018. május 22. kedd, 08:38
Egy forrás az Alföld közepén...Pálosszentkút
a pandúrok az utakat, a nép a földeken keresztül közelítette meg a szent kutat. Különösen Pünkösdkor és Mária-ünnepeken hatalmas tömegekben jött össze a megye lakossága.
Közben elhatározták, hogy a romok helyén Új templomot építenek. Az elhatározást tett követte. 1873-ban már kápolna-építő bizottság is alakult, amelynek főmozgatója egy földesgazda, a lelkes Mallár Pál volt. 1875-ben meg Is kezdődött az építkezés Móczár István ács és kőművesmester irányításával. Az építkezéshez a régi templom használható köveit is beépítették. Ezekből került ki a kőkereszt is, amely a mai főoltár mögött található. Az alapok kiásásakor mintegy két kocsira való emberi csontot találtak, melyek feltehetően a régi templom körüli temetőből származtak. Ezeket a templom előtti kőkereszt tövében hantolták el. A templom építéséhez szükséges téglákat Darányi Sándor és Csányi István adták.
1884-ben új építményekkel szépült Szentkút. Csányi Lajos és felesége, Tóth Franciska a templom és a Szentkút közé keresztúti állomásokat
yaskane, 2018. május 21. hétfő, 22:54
Egy kis kreativitás
a kertünk dekorálására. A természet szépsége leírhatatlan, sokszor napokat eltöltenénk egy - egy ilyen szép helyen. Aki kertes házban él, annak jut egy kevés a természet látványos világából és általában arra törekszik, hogy ezt a látványt még szebbé tegye.

Ha van a ház körül régi, rozsdás talicska és már nem használjátok, akkor fessétek át és találjatok neki egy helyet a kertben, tegyetek bele földet és ültessetek bele virágot.

Ha van egy régi biciklitek, amely már nem használható, akkor vegyétek ki a kerekeit, készítsetek egy tartót neki és ültessétek körbe virággal. Kisebb szekérnek a kerekei is megfelelnek erre a célra.

A fából készült létra, amely már nem biztonságos kiváló lehet virágtartóként, néhány deszkából még egy pár olyan polcot is készíthetünk rá, amelyekre a cserepes virágokat helyezzük

Tekintsétek meg a most következő fotókat amelyeken kitűnő ötleteket láthattok a régi eszközök
vorosrozsa66, 2018. május 21. hétfő, 16:17
Öt orosz fegyver, amely aggodalommal töltheti el Amerikát
amelyet valaha Oroszországban gyártottak. Magasan repül, gyors és hatalmas terhet képes szállítani. Ennek és a fejlett repülőelektronikai berendezéseknek köszönhetően a Szu-35-ös hatalmas veszélyt jelenthet bármely amerikai vadászgépre a Lockheed Martin gyártotta F-22 Raptor lopakodó kivételével.

A Szuhoj gépe a légi fölényt hivatott biztosítani, legnagyobb előnyei között ezért gyorsaságát, kiváló manőverezési képességét és azt tartják számon, hogy rendkívül nagy magasságokban is használható.

A kínai hadsereg nagy érdeklődést mutat a Szu-35-ös iránt, és bizonyos források szerint Észak-Korea is vásárolna a repülőgépből. A várakozások szerint ahogy egyre többet állítanak majd hadrendbe a vadászbombázóból, úgy további érdeklődők is feltűnhetnek.

Amur osztályú tengeralattjáró:

Oroszország igen korszerű, atommeghajtású, interkontinentális ballisztikus rakétákkal felszerelt Borej és Szeverodvinszk osztályú tengeralattjárókat épít, ezeket azonban szinte
vg999, 2018. május 21. hétfő, 14:02
A Tao numerológiája: születésnap számunk
mindig megtalálnak a jó lehetőségek, kiterjedt kapcsolatrendszerednek köszönhetően, csak meg kell tanulnod élni velük.

6: Te az a típus vagy, akinek nem kell könyvekből megtanulnia a pozitív gondolkodást. Született optimista vagy, ennek köszönhetően általában el is éred, amire vágysz. Képes vagy az álmaidat valóra váltani. Belső hited minden akadályt elhárít az utadból. Melegszívű és érzelmes vagy, harmonikusak az emberi kapcsolataid. Sokan szeretnek, mert mindenkihez van egy jó szavad egy használható tanácsod. Sikeres lehetsz művészi pályán, ahol megmutathatod a benned rejlő tehetséges, érzelmi gazdagságot. Érzelmileg igényled a pozitív megerősítéseket, szereted, ha dicsérnek, elismernek.

7: Misztikus, titokzatos és intuitív személyiség vagy, akit a környezete kissé talányosnak tarthat. Mivel nem értenek meg, hajlamos vagy magadba fordulni, bezárkózni. Jobban szeretsz egyedül lenni, a munkádban is mindent sajátos, egyedi módon csinálsz. Pszichikai érzékenységed miatt jobb is, ha
sz719eszter, 2018. május 21. hétfő, 12:12
Hogyan készül a Tequila
(legalább 51%‑a) származik agávéból. A cefre többi részét valamilyen egyéb cukorforrás (gyakran kristálycukor vagy melasz) teszi ki, ami a tiszta agávécefrénél jellegtelenebb ízt eredményez. A tequilákat soha nem címkézik mixtónak: ha a címke nem tüntet fel 100%-os agávétartalmat (például 100% de agave), akkor az a tequila mindig mixto.

Az egyéb cukrok csak az agávé levével együtt használhatók fel, tehát utólag nem keverhető másféle alkohol a tequilához. Szintén tilos a törvényben meghatározott termőhelyen kívülről származó, vagy a kék agávétól eltérű fajú agávét használni a mixto kipótlására.

A tequila az agávé hőkezelt tövéből kinyert - és gyakran egyéb cukrokkal feljavított - lé erjesztésével és lepárlásával
schuro, 2018. május 20. vasárnap, 21:35
BBC: "késik" a Chelsea orosz tulajdonosának új brit vízuma
Monacóban és Svájcban, Londonba nem tért vissza.

Nagy-Britannia és Oroszország addig sem túl jó kétoldalú kapcsolatai mélypontra süllyedtek azóta, hogy Szergej Szkripal egykori orosz-brit kettős hírszerzőügynök és lánya, Julija Szkripal március elején a délnyugat-angliai Salisbury városában idegméreg-hatóanyagtól súlyos mérgezést szenvedett.

Jóllehet Moszkva folyamatosan és határozottan tagadja, hogy bármi köze lenne az ügyhöz, London azonban gyilkossági kísérletként kezeli a fegyverben is használható minőségű hatóanyaggal elkövetett mérgezést, amelyért az orosz kormányt tartja felelősnek.

A brit kormány a mérgezéses incidens után kiutasított 23 - a brit hatóságok szerint hírszerzési tevékenységet folytató - orosz diplomatát, amelyre Moszkva hasonló lépéssel válaszolt.

Ben Wallace belügyi államtitkár még a mérgezéses incidens előtt bejelentette, hogy London a "magyarázat nélküli" nagy vagyonok eredetének igazolására kívánja kényszeríteni a Nagy-Britanniában élő külföldi oligarchákat,
velemenyezd, 2018. május 20. vasárnap, 21:21
MICHAEL Arkangyal tanítása
"Engedjétek meg, hogy néhány fontos kulcsponttal lássunk el benneteket, segítségül a szükséges bölcsesség beintegrálásában, hogy a megvilágosodás ösvényén teljes érvényű spirituális felemelkedőkké váljatok

- Az érzelmi test a tükör. A külső ingerekre válaszol, mint más emberek, események, érzelmi ragaszkodások és függőségek.

- Járd az élet ösvényét gyengéden és tiszteletteljesen. Beszélj halkan, éleslátással. Lásd, hogy tetteid az isteni Éned tisztaságát tükrözik és Fény nyomokat hagyjál, hogy mások követhessenek.

- A Lélek ciklusainak áradata és apálya van, akárcsak a Kozmoszban mindenütt.

- A Lélek az élet Eszenciáját önnön ÉN VAGYOK Jelenlétéből, hozza elő a tapasztalás új élet ciklusának az előkészítésében. A ciklus végén az élet Eszencia lassan visszahúzódik, aminek eredménye a fizikai halál folyamata, azonban, az igazi TE
sz719eszter, 2018. május 20. vasárnap, 12:16
Képek, videók
alliteracio-verseim-vo x-h
menusgabor
2018. március 31. szombat, 15:11
alliteracio-verseim-tá vna
menusgabor
2018. március 31. szombat, 15:10
alliteracio-verseim-ne -tö
menusgabor
2018. március 31. szombat, 15:10
alliteracio-verseim-mé zíz
menusgabor
2018. március 31. szombat, 15:10
alliteracio-verseim-má r-n
menusgabor
2018. március 31. szombat, 15:09
alliteracio-verseim-ho rdo
menusgabor
2018. március 31. szombat, 15:09
alliteracio-verseim-ha -mú
menusgabor
2018. március 31. szombat, 15:08
alliteracio-verseim-ha ldo
menusgabor
2018. március 31. szombat, 15:08
alliteracio-verseim-én eke
menusgabor
2018. március 31. szombat, 15:08
alliteracio-verseim-az -éj
menusgabor
2018. március 31. szombat, 15:07
alliteracio-verseim-eg y-é
menusgabor
2018. március 31. szombat, 15:06
alliteracio-verseim-be lép
menusgabor
2018. március 31. szombat, 15:06
Hogyan használható a sál
sanci81
2016. március 20. vasárnap, 14:26
most nem használható
csobyzoli
2013. június 05. szerda, 19:45
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.