Regisztráció  Belépés
2017. október 18. szerda | 42. hét | 291. nap | 00:21 | Lukács
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Az Európai Bizottság iránymutatást adott ki a termőföld értékesítéséről
Kifejtik, hogy a tagállamok saját hatáskörükben korlátozhatják a termőföldek értékesítését a mezőgazdasági közösségek megőrzése és a fenntartható mezőgazdasági művelés előmozdítása érdekében. Ennek során azonban számos uniós jogszabályt kell betartaniuk, különösen a tőke szabad mozgására vonatkozót. A bizottság emlékeztet arra, hogy 2015-ben kötelezettségszegési eljárást indított azon tagállamok - köztük Magyarország - ellen, amelyek hátrányos megkülönböztetést alkalmaznak más uniós országokból származó befektetőkkel szemben, és aránytalan mértékben korlátozzák a határokon átívelő befektetéseket.

A bizottság szerint elfogadható, hogy a tagállamok a földvásárlást a nemzeti hatóságok előzetes engedélyéhez kössék és korlátozzák a megszerezhető földterület nagyságát, valamint elővásárlási jogokat kössenek ki. Elővásárlási joga lehet a földterület bérlőinek, a szomszédoknak, a társtulajdonosoknak és az államnak.

Az uniós jog nem engedélyezi azonban diszkriminatív korlátozások bevezetését, így például tiltja, hogy a tagországok általános követelményeket határozzanak meg a lakóhelyre a föld megszerzésének előfeltételeként. A határokon átívelő befektetések aránytalan korlátozása szintén jogellenes. Tilos továbbá a földterület megvásárlásának előfeltételeként a mezőgazdasági tevékenységhez szükséges képesítések megkövetelése is - áll a közleményben.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2017. október 12. csütörtök, 18:53
Címkék: Európai Bizottság, termőföld értékesítéséről, tagállamok saját, termőföldek értékesítését, mezőgazdasági közösségek, fenntartható mezőgazdasági,
Kommentek
Nemzeti konzultáció - Rétvári: magyar Magyarországot és európai Európát szeretnénk
volt példa, ami "nyilvánvalóan a bevándorlással párhuzamosan" jelent meg.

Rétvári Bence azt mondta: fontos, hogy minél több helyszínen, minél több emberrel beszéljenek az országban, hogy akár személyesen, akár a nemzeti konzultációs íveken keresztül megkapják az emberek véleményét. Ez ma a legfontosabb kérdés, ezért "a kormány a Soros-tervről nem akar az emberek megkérdezése nélkül dönteni".

"A Soros György által pénzelt szervezetek" igyekeznek megtámadni a nemzeti konzultációt. A Helsinki Bizottság, amelynek bevétele tavaly is több mint hetven százalékban Soros Györgytől származott - mondta -, "azt követeli, hogy zúzzák be a nemzeti konzultációs kérdőíveket", kapcsolják le azt a szervert, amelyen az internetes kitöltési felületet lehet használni, mert "láthatón félnek ettől, és meg akarják akadályozni, hogy ennek eredménye legyen".

Cseresnyés Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára, a térség országgyűlési képviselője a sajtótájékoztatón azt
velemenyezd, 2017. október 17. kedd, 18:36
Kövér: a küzdelem az értékvédők és a nihilisták között zajlik
eszköze, amelyik az európai kultúrákat szeretné eltüntetni, feloldani, ezáltal az embereket, akik ma közösségek tagjaiként érzik ezek védelmét támogatását, szeretnék izolálni és még manipulálhatóbbakká tenni" - tette hozzá.

A szentpétervári fórum alkalmából Kövér László megbeszélést folytatott Valentyina Matvijenkóval, az orosz Szövetségi Tanács (a parlament felsőháza) elnökével. A magyar házelnök jónak nevezte a kétoldalú együttműködést és közölte, hogy megerősítette mind az orosz szenátus külügyi bizottságának, mind az orosz törvényhozás magyar baráti tagozatának szóló budapesti meghívást.

A kérdésre, hogy az ukrán oktatási törvény hogyan befolyásolta a magyar-orosz kapcsolatokat, Kövér elmondta, hogy a jogszabály nem Oroszországnak és Magyarországnak, hanem az oktatási intézményrendszerrel rendelkező ukrajnai nemzetiségeknek okozott sérelmet. Rámutatott, hogy Oroszország és Magyarország mellett Bulgária és Románia is föllép saját nemzetiségeinek a védelme érdekében. Rámutatott, hogy egyelőre
velemenyezd, 2017. október 17. kedd, 17:36
Nemzeti konzultáció - Tuzson: semmi sem akadályozhatja meg a magyarok véleménynyilvánítását
Tuzson Bence azért beszélt erről, mert - mint mondta - a kormány megkapta a Helsinki Bizottság keresetlevelét, amelyben a szervezet azt kéri, a kormány állítsa le a konzultációt és semmisítse meg a kérdőíveket.

A kormány szerint a kereset egyetlen célja, hogy korlátozza a magyar emberek véleménynyilvánítási szabadságát - jelentette ki az államtitkár, hozzátéve, épp egy olyan szervezet kéri a konzultáció leállítását, amely papíron azt hirdeti, hogy az emberek szabadságjogainak érvényesülniük kell.

Tuzson Bence úgy fogalmazott, a Helsinki Bizottság lépése a "Soros-birodalom" újabb támadása, hiszen a szervezet két év alatt 300 millió forintot kapott Soros Györgytől.

Az államtitkár azt mondta, hogy a Helsinki Bizottság már korábban is kivette a részét a "migránsbizniszből", amikor két bangladesi bevándorló nevében fordult a strasbourgi emberi jogi bírósághoz.

Szólt arról is, hogy az Európai Parlamentben (EP) nem állt meg a kötelező betelepítéssel kapcsolatos munka: az EP egyik
velemenyezd, 2017. október 17. kedd, 15:56
Külföldi egyetemek - Gulyás: elfogadtuk a Velencei Bizottság kritikáját
elfogadott belügyi törvénymódosításokról a politikus azt mondta: a Jobbik előzetesen megígérte a kétharmados passzusok megszavazását, de megszegte a szavát.

Az egylakásos családi házak kötelező kéményellenőrzésének eltörléséről kérdésre úgy fogalmazott: elfogadható az egyéni felelősségnek a törvényben megkívánt mértéke.

A frakcióvezető arról is beszélt, hogy a bevándorlás ügyében az eddigi egyik legveszélyesebb módosításról szavaz csütörtökön az Európai Parlament (EP) szabadságjogokkal foglalkozó bizottsága.

Kifejtette: a testület a Dublin IV. rendelet módosításáról fog szavazni, amely állandó és felső keret nélküli áthelyezési rendszert hozna létre. Így az EU-ba érkező, menedékjog iránti kérelmet benyújtó embereket automatikusan, kötelezően helyeznék át egy másik tagállamba, hogy a menekülteljárást ott folytassák le - magyarázta.

Ez az előterjesztés a frakcióvezető szerint szemben áll azokkal az európai tanácsi döntésekkel, amelyek azt sürgetik, hogy lehetőleg még a belépés előtt
velemenyezd, 2017. október 17. kedd, 15:25
Az Európai Bizottság elítélte a máltai újságírónő meggyilkolását
Margarítisz Szkínasz hangsúlyozta, Daphne Caruana Galizia meggyilkolása szörnyű bűncselekmény, az uniós bizottság bízik az igazságszolgáltatás sikerében. Az ügy komolyságát jelzi, hogy megoldásához a máltai hatóságok nemzetközi segítséget kértek - húzta alá a szóvivő.

A szóvivő botrányosnak nevezte a merényletet, melyet egyúttal célzott támadásnak minősített.

"Mindenkor garantálandó alapértékeink közé tartozik, hogy az újságírók nyomozhatnak, kellemetlen kérdéseket tehetnek fel, és beszámolhatnak mindarról, amit kiderítenek" - húzta alá az Európai Bizottság szóvivője.

Hétfőn az autójába rejtett pokolgéppel meggyilkoltak egy népszerű oknyomozó újságírónőt Máltán, aki korábban korrupcióval vádolta Joseph Muscat kormányfőt és feleségét.

Az 53 éves Daphne Caruana Galizia cikkei nyomán az offshore-botrányba keveredett kormányfő júniusban előrehozott választásokra kényszerült, a választásokon a történtek ellenére a miniszterelnök pártja, a Máltai Munkáspárt győzött.
velemenyezd, 2017. október 17. kedd, 14:35
Szijjártó: a szomszédos országok közül Szerbiával van a legjobb kapcsolata Magyarországnak
A bizottság a Budapest-Belgrád vasútvonal fejlesztéséről, a Szeged-Szabadka-Baja vasútvonal kiépítéséről, új határátkelők megnyitásáról, a kereskedelmi és gazdasági kapcsolatok bővítéséről, valamint a szerb és a magyar gázvezetékek fejlesztéséről és összekapcsolásáról egyeztetett.

A kétoldalú kereskedelmi forgalom tavaly majdnem elérte a kétmilliárd eurót, és az idei év első hét hónapjában 32 százalékkal növekedett, aminek nyomán a magyar export is 19 százalékos bővülést tudott felmutatni - emelte ki Szijjártó Péter, a vegyes bizottság magyar elnöke. Hozzátette: a magyar export jelentősen meghaladja a Szerbiából származó importot.

A kétoldalú gazdasági kapcsolatoknak további lendületet adott a magyar kormány vajdasági gazdaságfejlesztési programja, amelynek keretében néhány nappal ezelőtt 23 nagy, munkahelyteremtő beruházás támogatásáról írt alá szerződést a magyar kormány a pályázókkal, összesen 90 millió euró értékben - mondta a miniszter.

Szijjártó Péter örömtelinek nevezte, hogy az
velemenyezd, 2017. október 17. kedd, 13:46
Krónika 3. rész (nemzeti felsőoktatási törvény)
LMP: a javaslat a bizonytalanság tartósításáról szólIkotity István, az LMP vezérszónoka úgy értékelt: a kormány jogi akadályokkal igyekszik ellehetetleníteni a CEU működését, s miközben törvénytelen működéssel vádolták az intézményt, csak apróbb adminisztrációs hibák merültek fel. Meghurcolták az egyetemet, holott létező dolog a világban, hogy egy iskola két diplomát ad ki - tette hozzá az ellenzéki politikus.

Azt is mondta: a kormány előbb azt hangoztatta, hogy a törvényeket mindenkinek be kell tartania, a mostani módosítás azonban azt jelzi, hogy a feltételek betarthatatlanok.

Ikotity István szerint "ordító önellentmondások" vannak az ügyben és nem a jó szándék áll a módosítás mögött, hanem a bizonytalan helyzet tartósítása.

Az LMP-s politikus a jogbiztonságot kérte számon, s azt is megjegyezte: a határidő meghosszabbítása nem oldja meg a problémát, a szerinte aránytalan és felesleges terhek nem szűnnek meg.

A törvény visszavonása lenne a valódi megoldás - közölte
velemenyezd, 2017. október 17. kedd, 12:22
Krónika 2. rész (nemzeti felsőoktatási törvény)
az átláthatóság biztosítása volt valamennyi itt működő felsőoktatási intézmény vonatkozásában, ezért nem is tudja a lex CEU kifejezést jogilag értelmezni. Szerinte a szabályozás olyan, amely megfelel a diszkrimináció-mentesség követelményének, s a változtatás úgy biztosította az átláthatóságot, hogy egyúttal eleget tett a legfontosabb jogállami követelményeknek is. Hangsúlyozta: a nemzeti oktatási és képzési rendszerek kialakítása és működtetése az unióban tagállami hatáskör, majd kitért a Velencei Bizottság véleményére, és rögzítette, hogy Magyarországnak jogában áll megalkotni, s időről-időre felülvizsgálni azon jogszabályokat, amelyek a területén működő külföldi felsőoktatási intézményekre vonatkoznak.

Kiemelte: a vitának jogi és diplomáciai síkon kell folynia, a kormány mindig is nyitott volt a megoldás keresésére, de a törvényeket mindenkinek egyformán be kell tartania. Közölte: a Velencei Bizottság az általa vizsgált rendelkezéseket összhangban találta az európai elvárásokkal, azok alkalmazását
velemenyezd, 2017. október 17. kedd, 11:43
Képek, videók
Európai Bizottság
daczok
2007. május 07. hétfő, 16:45
Iránymutatás-ELEFÁNT
1vargaildyko
2016. szeptember 06. kedd, 06:30
Iránymutatás-BAL-KÉZ
1vargaildyko
2016. augusztus 10. szerda, 06:02
Iránymutatás-TAVASZ
1vargaildyko
2015. március 01. vasárnap, 08:56
Iránymutatás.jpg
captainbodlair
2006. november 01. szerda, 15:12
Ellenőrzés-TERMŐFÖLD
1vargaildyko
2016. október 03. hétfő, 05:33
Derű-TERMŐFÖLD
1vargaildyko
2016. július 05. kedd, 06:59
Születés-TERMŐFÖLD
1vargaildyko
2015. június 23. kedd, 05:54
Életenergia-TERMŐFÖLD
1vargaildyko
2014. november 15. szombat, 15:48
Illat-TERMŐFÖLD
1vargaildyko
2014. október 03. péntek, 07:49
Varázslat-TERMŐFÖLD
1vargaildyko
2014. szeptember 03. szerda, 11:22
Alkalmazkodás-TERMŐFÖL D
1vargaildyko
2014. július 18. péntek, 11:07
termofold2sxcSmall.jpg
wiwat
2013. szeptember 05. csütörtök, 16:17
TERMŐFÖLD.jpg
1vargaildyko
2013. június 19. szerda, 09:12
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.