Regisztráció  Belépés
2017. október 23. hétfő | 43. hét | 296. nap | 11:48 | Gyöngyi
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Szilvareszter - igazi csemege télire
Hozzávalók

2 kg érett szilva,
20 dkg cukor,
2 tk fahéj,
0,5 dl rum.

Elkészítés

Bármilyen szilvát használhatsz, de legfinomabb szilvareszter a népiesen elnevezett veresszilvából készül.

A szilvát megmossuk, kimagozzuk, húsdarálón ledaráljuk. Forrástól számítva kb. 1 órát főzzük lassú tűzön a fahéjjal. Gyakran kavarjuk meg, nehogy odaégjen. Belerakjuk a cukrot és még 1 órát főzzük. Forrón kisebb üvegekbe töltjük (max. 3 dl, mivel nincs benne tartósítószer), minden üveg tetejére teszünk 1 teáskanál rumot, kupakkal lezárjuk és szárazdunsztba rakjuk. 2 napig hagyjuk, addig kihűl, majd végleges helyére állítjuk.

Hideg téli estéken igazi csemege magában is, de öntetként használhatod pudingokhoz, ízesítheted vele a gyümölcslevest.Link
suzymama, 2017. október 10. kedd, 12:18
Címkék: népiesen elnevezett, szilvát megmossuk, szárazdunsztba, veresszilvából, gyümölcslevest, szilvareszter,
Kommentek
Szilvás (meggyes) - pudingos tekercs
A tészta hozzávalói: 26 cm tortaformához
40 dkg liszt
15 dkg vaj
2,5 dl natúr joghurt

1 csipet só
1/2 cs. sütőpor
1 cs.vaníliás cukor
A töltelékhez:
0,5 kg szilva (nagy kék) (vagy ugyanannyi meggy)
cukor vagy édesítő
1 cs. vaníliás cukor
fahéj,őrölt szegfűszeg
1 1/2 cs. vaníliás pudingpor
5 dkg darált dió

Elkészítés: töltelék:
A szilvát jól megmossuk. Magját kivesszük. Egy edénybe tesszük,és kb 5 percet főzzük,ízesítjük,fahéj,szegfűszeg,vaníliás cukor,cukor vagy édesítő,ezek ízlés szerint. (a fahéjat ne sajnáljuk a szilvától). Picike vízben elkeverjük a pudingot,hozzáadjuk a szilvához,pár perc alatt összefőzzük. Hagyjuk kihűlni.
A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük,összegyúrjuk. Egy lágyabb tésztát kapunk. Kb 3 mm vastagra 20 - 30 cm hosszra kinyújtjuk. 8 - 10 cm széles 4 csíkot vágunk a tésztából.
Minden tésztát megszórunk dióval,a szilvás-pudingos krémből egy csíkot ráteszünk. Széleit összecsípjük.A
bkisseva, 2017. augusztus 02. szerda, 13:45
Pálinkával készült ételek, sütemények receptjei
sárgabarack,
fél fej vöröshagyma, felaprítva,
2 gerezd fokhagyma,
2 centis gyömbérdarab, megtisztítva,
fél chilipaprika,
5 cl barackpálinka,
1 kávéskanál oregano,
olívaolaj,
só és frissen őrölt bors.

Elkészítés:
A sárgabarackot nagyobb darabokra vágjuk, egy tálkába tesszük és felöntjük annyi forró vízzel, amennyi éppen ellepi. Majd félretesszük pár percre, hogy a barackdarabok felpuhuljanak. Közben haladunk tovább az előkészületekkel: a csirkemellet megmossuk, ujjnyi csíkokra vágjuk. A gyömbért és a fokhagymát lereszeljük, a chilipaprikát kimagozzuk és vékony karikákra vágjuk.
Ha mindennel megvagyunk, egy közepes méretű serpenyőben megpirítjuk a megsózott-megborsozott csirkecsíkokat, és ha már mindegyik falat szép aranybarna, szűrőkanállal kiemeljük a serpenyőből és félretesszük.
A serpenyőben maradt zsiradékot kiegészítjük 2 evőkanálnyira, majd megfonnyasztjuk rajta a hagymákat.
Ezután a tűzről lehúzva felöntjük a pálinkával,
bkisseva, 2017. május 11. csütörtök, 08:45
Szabó Gyuri bácsi jó tanácsai
KELL INNI, ÉS TELJESEN TÜNETMENTES LESZ AZ EMBER.

A legjobb köptető: ökörfarkkóróból készült tea: 1 csapott ek. tea, 2 dl. forróvízzel forrázni, 10 perc állás után inni. Egyébként lehet kapni a Gyuri bácsi féle Bronchitis teakeveréket, interneten is megrendelhető www.gyorgytea.hu-n

ARANYÉR

Az aranyeret tökéletesen lehet gyógyítani útifűvel, de csak a frissel. Itt nem jó a lándzsás útifű pedig az a jobbik, abban van több hatóanyag, hanem a nagy útifű kell !!! Letépjük,megmossuk,megcsipkedjük körömmel és az eres oldalával befelé egy kis szivarkát csavarunk belőle és odatesszük az aranyerünkhöz. Reggel egyet, este egyet - 12 órán keresztül ott lehet tartani, ott marad. Nekem is volt aranyerem, elmúlt 6-8 hét alatt. Érdemes használni, de mint mondtam csak a friss útifű jó. A száraz nem alkalmas erre, mert akkor már nem kezdi termelni az aukubin nevű anyagot.

ARCÜREGGYULLADÁS: diólevél egy cs. evőkanál tea, 2 dl. forróvízzel forrázni, 10 perc állás után naponta
irmus, 2017. február 19. vasárnap, 11:36
Aszaltszilvás töltöttkaraj
Ízletes étel a szilveszteri asztalra!

Hozzávalók
80 dkg sertés rövidkaraj, 20 dkg aszalt szilva, 2 dl vörösbor, 1 kk fahéj, 6 db szegfűszeg, 1 közepes fej vöröshagyma, 7 gerezd fokhagyma, 0.5 tk rozmaring (szárított), bors ízlés szerint (őrölt), só ízlés szerint, 1 dl napraforgó olaj

Elkészítés
A karajt kicsontozzuk, megmossuk, utána a közepét hosszú pengéjű késsel felvágjuk, majd besózzuk.

Szegfűszeggel és a fahéjjal felforraljuk a bort és 1 órán keresztül áztatjuk benne az aszalt szilvát. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a hagymát elnegyedeljük. A szilvát leszűrjük, majd a felszúrt húsba tömködjük. A nyílást fogvájóval betűzzük, a húst pedig sonkaszerűen megkötözzük.

Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat és a húst erős tűzön minden oldalról körbesütjük. Utána áttesszük egy sütőedénybe az olajjal meglocsoljuk, mellérakjuk a hagymát, fokhagymát
gabika360, 2017. január 29. vasárnap, 20:31
Őszi pudingtallérok
Rama
125 g búzaliszt
1 csapott teáskanál fahéj
50 g barna cukor
1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
Töltelékhez

300 g körte
150 g félzsíros túró
1 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding vaníliaízű
Dr. Oetker Eredeti Puding vaníliaízű

125 ml tej
300 g szilva

Elkészítés

Előkészítés

A tejet felmelegítjük, és a margarint megolvasztjuk benne. A körtét meghámozzuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A szilvát megmossuk, kimagozzuk és apró darabokra vágjuk. A tepsit sütőpírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A kelt tésztához lisztet és az élesztőt elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a meleg tejes-margarinos keveréket,majd az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) kezdetben alacsony majd legmagasabb fokozaton sima tésztává dagasztjuk. A tésztát meleg helyen letakarva kelni hagyjuk, míg szemmel láthatóan megnő. A megkelt tésztát enyhén
reifregina, 2016. október 21. péntek, 18:37
Szilvakompót
legalább 2 kg szilva
3o-4o dkg cukor kilónként
minden üvegre 1 db szegfűszeg,
1 csipetnyi fahéj
szalicil (nélkülözhető)

megmossuk a szilvát, felteszünk főni annyi vizet, hogy majd ellepjeszilvakompót
amikor fő, beletesszük a szivákat, addig főzzük, amíg színe megváltozik (kb.5 perc)
kivesszük a szilvaszemeket, üvegekbe rakjuk
kimérünk a vízből annyi levet, amennyire szükségünk van (2 kilóhoz, kb.1, 3 l víz), feltesszük újból főni, belekeverjük a cukrot, a tartósítót, ha akarunk tenni
minden üvegbe teszünk 1 szem szegfűszeget, kevés fahéjat
feltöltjük a cukros lével, lekötözzük, száraz dunsztba tesszük
hagyjuk kihűlni másnapig

Nagyon finom!
bodoban, 2016. október 20. csütörtök, 12:05
Képek, videók
Szeged-Csemege Kárász u..
agica2004
2017. március 11. szombat, 20:57
csemege üzlet.jpg
zsokica45
2016. december 02. péntek, 18:16
csemege6.jpg
zsokica45
2016. május 12. csütörtök, 11:44
csemege5.jpg
zsokica45
2016. május 12. csütörtök, 11:44
csemege4.jpg
zsokica45
2016. május 12. csütörtök, 11:44
csemege2.jpg
zsokica45
2016. május 12. csütörtök, 11:44
csemege1.jpg
zsokica45
2016. május 12. csütörtök, 11:43
csemege0.jpg
zsokica45
2016. május 12. csütörtök, 11:43
Kékcinke csemegézik
irmus
2015. december 02. szerda, 17:19
Csemegézők
sanci81
2015. május 23. szombat, 14:49
Mókus és a csemege.jpg
pacsakute
2014. november 12. szerda, 20:21
Csemege.jpg
sznejuci
2014. szeptember 13. szombat, 16:25
Lányáról elnevezett repül
farkas1945
2011. január 31. hétfő, 11:34
Gazdimról elnevezett márk
metrodriver
2007. szeptember 27. csütörtök, 00:18
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.