Regisztráció  Belépés
2018. június 25. hétfő | 26. hét | 176. nap | 04:36 | Vilmos
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Rátgéber László: szeptemberben indul a Nemzeti Kosárlabda Akadémia
A női Euroliga-bajnok tréner az M1 aktuális csatornán szerdán elmondta, jól halad a beruházás, május 30. és június 30. között átadják az épületet, utána még be kell rendezni, és a területet is el kell rendezni körülötte.

"Reméljük, hogy szeptemberben el tudunk indulni, ez mérföldkő lesz a magyar kosárlabda történetében, ilyen létesítmény nincs Európában" - hangsúlyozta az 51 éves szakember, kifejtve, hogy 60 fiatal költözhet majd be az általa csak "három és fél csillagos hotelnek" hívott kollégiumba.

A volt női és férfi szövetségi kapitány közölte, a legmodernebb felszereltségű csarnokban a legmodernebb edzésmódszerek várják a gyerekeket, akikből nemcsak élkosárlabdázókat, hanem derék embereket is akarnak nevelni.

"Meg akarjuk fékezni a 15-16 éves magyar tehetségek külföldre áramlását, a lányok például Amerikába mennek egyetemre, mi viszont a gyerekeknek és az edzőknek is életpályamodellt kínálunk a pécsi tudományegyetemmel közösen" - jelentette ki Rátgéber László, aki szakmai-stratégiai igazgatóként dolgozik majd a Nemzeti Kosárlabda Akadémián.

A kilencszeres magyar bajnok edző - aki két Euroliga-bronzérmet is nyert a Péccsel - kifejtette, feláldozta profi karrierjét az akadémia érdekében, de érzi, hogy újra jó dolgok vannak készülőben Pécsett.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2018. március 14. szerda, 10:11
Címkék: Rátgéber László, Nemzeti Kosárlabda Akadémia, Nemzeti Kosárlabda Akadémián, magyar kosárlabda, általa csak, legmodernebb felszereltségű,
Kommentek
Óriási szeretettel fogadták a két téli olimpiai bajnokot ...
méterenként megállítják őket - így történt ez a Lauber Dezső Sportcsarnokban is. Sorra adták az interjúkat, közben gyorsan egy-két fotó a kislányokkal, kis srácokkal, majd újra egy-két frappáns, vidám mondat.
De láthatóan nem unták. Miként a mintegy ezerötszáz gyerek sem unta azt a szuper programot, azt a jókora bulit, amit a két olimpiai bajnok köszöntésére a város és klubjuk, a PSN Zrt. Sportiskola szervezett. A hangulatról az ismert lemezlovas, a sportot imádó DJ Dominique gondoskodott (Rátgéber László oda is súgta, hogy nagyon jóban vannak, s 1998-ban nekik is nagy bulit rendezett), aki alaposan átmozgatta, megénekeltette a kislányokat, kisfiúkat, akik között voltak kosarasok, focisták, dzsúdósok, aerobikosok, szinte minden sportág képviseltette magát.
Aztán, mire mindenki kellően bemelegedett, jöhettek a színpadra a főszereplők: Knoch Viktor és Burján Csaba! Óriási ödvrivalgás fogadta őket, jó volt mindezt látni, hallani - egyértelmű, új példaképek születtek a pécsi sportpalánták
maroka, 2018. február 28. szerda, 16:37
Női kosárlabda Eb - Rátgéber László készíti fel a játékvezetőket
A mesteredző hétfőn Prágából elmondta az MTI-nek, a nemzetközi szövetség (FIBA) két éve, a budapesti Eb előtt is kiválasztotta őt, hogy tartson továbbképzést, és ennek sikere nyomán érkezett az újabb felkérés.

"Instruktorként két előadást fogok tartani a kollégáknak, melyek során áttekintünk bizonyos technikai elemeket. Az elzárás például problémás mozzanat, a bírók gyakran helytelenül védő vagy támadó hibát ítélnek egy-egy erős elzárás nyomán. Ezzel összefügg egy másik téma, a színészkedés is" - fejtette ki a korábbi pécsi sikerkovács, aki egyik prezentációját előadóteremben, a másikat pedig - játékosok bevonásával - csarnokban tartja majd.

A pécsi Rátgéber Akadémia vezetője elmondta, a FIBA kérésére júliusban Zágrábba utazik, ahol kezdő nemzetközi bíróknak tart továbbképzést.

A pénteken kezdődő Európa-bajnokságon a magyarok a házigazdákkal, az olimpiai és világbajnoki ezüstérmes spanyolokkal, valamint az ukránokkal szerepelnek egy csoportban. A mérkőzéseket Királyváradon (Hradec
velemenyezd, 2017. június 12. hétfő, 17:43
Letették a pécsi Nemzeti Kosárlabda Akadémia alapkövét
Rátgéber László kosárlabda-mesteredző az alapkőletételt mérföldkőnek nevezte. A Rátgéber Kosárlabda Akadémiára utalva úgy fogalmazott: "ezzel az infrastrukturális fejlesztéssel végre egy igazi kiválósági központtá válhatunk".

Az akadémia eseményen résztvevő tanulóit megszólítva az edző azt mondta: "Gyermekek! Ez nektek készül!".

"A célunk az a szökés a középszerűségtől (.), hogy a stratégiánk és kultúránk álljon a reménykedés és a hit hátterében" - hangoztatta a tréner, aki köszönetét fejezte ki mások mellett Orbán Viktor miniszterelnöknek, a magyar kormánynak, Pécs városának és a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének (MKOSZ).

A létesítmény három 30x16 méteres pályával, 400 fős lelátóval rendelkezik majd, amely további 1500 ember befogadására bővíthető - sorolta a beruházás részleteit Boros Anita, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) vagyongazdálkodásért felelős helyettes államtitkára.

Hozzátette: a tervek szerint a jövőben egészségügyi rehabilitációs funkcióval is
velemenyezd, 2017. április 26. szerda, 14:43
Elkezdődik a Nemzeti Kosárlabda Akadémia építése
"A Magyar Nemzeti Sportközpontok (MNSK) arról tájékoztatott, hogy sikeres közbeszerzési eljárás végén az MNSK aláírta a kivitelező céggel a pécsi Nemzeti Kosárlabda Akadémia építéséről szóló szerződést - mondta az MTI-nek Rátgéber László, aki az elmúlt években minden követ megmozgatott azért, hogyelindulhasson az akadémia kivitelezése. - A beruházás hétfőn kezdődik, amikor a kivitelező átveszi a munkaterületet. Nehéz szavakba önteni, hogy milyen érzések dolgoznak most bennem! Nagyon köszönöm Magyarország kormányának ezt a pillanatot, életem legnagyobb sikerének tekintem ezt a lehetőséget, az eddigi munkásságom igazi elismerésének. Amekkora megtiszteltetés és öröm ez számomra, akkora feladat és felelősség is. Rendkívül felemelő érzés bemenni a pécsi Városi Sportcsarnokba, ahol a mennyezeten lógnak a csapataim által elért bajnoki címeknek, kupagyőzelmeknek, Euroliga-sikereknek emléket állító zászlók. Ez már sporttörténelem, örökkévalóság."

Ahogy fogalmazott: sporttörténelmi jelentőségű a Nemzeti
velemenyezd, 2017. február 17. péntek, 10:21
A kormány a TAO-rendszer folytatását kérte az Európai Uniótól
de ezt azzal magyarázta, hogy a magyar sport már 2013-ban is csúcsra volt járatva, ezért nem volt elvárható az eredményesség további növekedése.

Az igazgató szerint a 2013-ban indított kiemelt sportágfejlesztési program hatásai még nem jelentkezhettek, sőt hat sportág 2014 és 2016 között az eredményességben visszaesett a 2010 és 2012 közötti időszakhoz képest. Tóth József azonban úgy látja, hogy a hároméves terminus még rövid ahhoz, hogy abból komolyabb következtetéseket lehessen levonni.

Rátgéber László kosárlabdaedző, a nevét viselő pécsi akadémia vezetője úgy látja, a TAO megjelenése morálisan megerősítette az utánpótlásban dolgozó edzők életét, akik így jobban tudnak a munkájukra összpontosítani, ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy a rendszer el is kényelmesítheti a középszerű szakembereket. A női és a férfi kosárlabda-válogatott korábbi szövetségi kapitánya több problémát is lát a magyar sportban. Egyrészt hiányolja a széles látókörű, nagy kaliberű sportvezetőket, másfelől szerinte a
velemenyezd, 2016. december 05. hétfő, 18:53
Születésnap - Rátgéber László 50 éves
pedig a török és orosz klubok dominálnak, az egy belterjes a közeg. Tudom, mert benne voltam, az egzisztenciális céljaim megvalósultak, meg tudom adni a gyerekeimnek, amit akarok. Az elmúlt években egyébként visszautasítottam a Kurszkot és az Orenburgot is, mert a család nélkül kellene dolgoznom, ott hideg van, állandóan úton lennék, egy orenburgi meccs például mindig azzal indulna, hogy két és fél órát repülünk Moszkvába, ahonnan továbbmegy valahova a csapat. Tulajdonképpen azért építem 2011 óta a Rátgéber Akadémiát, hogy ne akarjak innen elmenni" - tette hozzá tréfásan.A női válogatottnak 1997 és 2004 között, majd 2008-2009-ben volt kapitánya, a férfi nemzeti együttes felkészülését pedig 2012-ben irányította. Rátgéber úgy vélekedett, mindig örömmel gondol vissza ezekre az évekre, és büszke rá, hogy együtt dolgozhatott Iványi Dalmával vagy Hanga Ádámmal.

"Ha a haza hív, akkor menni kell. A több mint tíz év alatt sok csodás meccsünk volt a női csapattal. A férfiaknál pechünk volt a sok
velemenyezd, 2016. október 10. hétfő, 12:51
Az 50 éves drMáriás nagyszabású tárlata új képekkel Pécsett
készítője barátként, alkotótársként jelen volt, van drMáriás pályáján. Így láthatók zenekara, a Tudósok néhai tagja, Bada Dada alkotásai, valamint Bukta Imre, feLugossy László, Szombathy Bálint, Szikszai Károly művei.

A tárlaton az érdeklődők ízelítőt kaphatnak drMáriás irodalmi tevékenységéből is: eddig megjelent két verses- és hét prózakötetéből Ladik Katalin újvidéki költő, Fábry Sándor humorista, Keresztury Tibor író, Waszlavik Gazember László és Lovasi András zenész, Lévai Balázs rendező és Rátgéber László kosárlabdaedző olvas fel részleteket.

"Ladik Katalint egyik mesteremnek tekintem, Waszlavik annak idején alapítója volt a Bizottság zenekarnak, amely nagy hatást gyakorolt a Tudósokra, Rátgéber a padtársam volt az újvidéki iskolában. Keresztury Tiborral az 1999-ben megjelent Szép a puszta című verseskötetem kapcsán ismerkedtünk meg, annak idején szép kritikát írt róla, Lovasi Rátgéber mellett a pécsi szálat képviseli, ő a legundergroundabb kötetem, a Lomtalanítás egyik történetét mondja el.
velemenyezd, 2016. szeptember 28. szerda, 10:01
Képek, videók
László.jpg
katka5212
2018. június 16. szombat, 16:13
László2.jpg
katka5212
2018. június 16. szombat, 16:12
László3.png
katka5212
2018. június 16. szombat, 16:12
Szent László füve 01.jpg
chillik
2018. május 29. kedd, 03:13
Szent László füve 02.jpg
chillik
2018. május 29. kedd, 03:12
Szent László füve 03.jpg
chillik
2018. május 29. kedd, 03:12
Szent László füve 04.jpg
chillik
2018. május 29. kedd, 03:12
Szent László füve 05.jpg
chillik
2018. május 29. kedd, 03:11
Szent László füve 06.jpg
chillik
2018. május 29. kedd, 03:11
Szent László füve 07.jpg
chillik
2018. május 29. kedd, 03:10
Szent László füve 08.jpg
chillik
2018. május 29. kedd, 03:10
Szent László füve 09.jpg
chillik
2018. május 29. kedd, 03:09
Vilmos-Katalin-kosárla bda
agica2004
2018. május 20. vasárnap, 16:37
Vilmos-kosárlabda.jpg
agica2004
2018. május 20. vasárnap, 16:35
Kosárlabda Boban Marjanov
megyerimihaly
2016. április 22. péntek, 23:56
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.