Regisztráció  Belépés
2018. szeptember 23. vasárnap | 38. hét | 266. nap | 14:26 | Tekla
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Rátgéber László: szeptemberben indul a Nemzeti Kosárlabda Akadémia
A női Euroliga-bajnok tréner az M1 aktuális csatornán szerdán elmondta, jól halad a beruházás, május 30. és június 30. között átadják az épületet, utána még be kell rendezni, és a területet is el kell rendezni körülötte.

"Reméljük, hogy szeptemberben el tudunk indulni, ez mérföldkő lesz a magyar kosárlabda történetében, ilyen létesítmény nincs Európában" - hangsúlyozta az 51 éves szakember, kifejtve, hogy 60 fiatal költözhet majd be az általa csak "három és fél csillagos hotelnek" hívott kollégiumba.

A volt női és férfi szövetségi kapitány közölte, a legmodernebb felszereltségű csarnokban a legmodernebb edzésmódszerek várják a gyerekeket, akikből nemcsak élkosárlabdázókat, hanem derék embereket is akarnak nevelni.

"Meg akarjuk fékezni a 15-16 éves magyar tehetségek külföldre áramlását, a lányok például Amerikába mennek egyetemre, mi viszont a gyerekeknek és az edzőknek is életpályamodellt kínálunk a pécsi tudományegyetemmel közösen" - jelentette ki Rátgéber László, aki szakmai-stratégiai igazgatóként dolgozik majd a Nemzeti Kosárlabda Akadémián.

A kilencszeres magyar bajnok edző - aki két Euroliga-bronzérmet is nyert a Péccsel - kifejtette, feláldozta profi karrierjét az akadémia érdekében, de érzi, hogy újra jó dolgok vannak készülőben Pécsett.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2018. március 14. szerda, 10:11
Címkék: Rátgéber László, Nemzeti Kosárlabda Akadémia, Nemzeti Kosárlabda Akadémián, magyar kosárlabda, általa csak, legmodernebb felszereltségű,
Kommentek
Női kosárlabda Euroliga - Négyes döntőbe jutott a Sopron
Női kosárlabda Euroliga, negyeddöntő, 3. mérkőzés:Sopron Basket-Fenerbahce (török) 67-46 (17-21, 16-10, 19-12, 15-3)------------------------------------------------------------- -----A magyar csapat pontszerzői: Turner 29, Page 12, Milovanovic 9, Crvendakic 7, Fegyverneky 4, Salvadores 4, Jovanovic 2

Továbbjutott: a Sopron, 2-1-es összesítéssel.

Az alapszakaszban 10 győzelemmel klubrekordot döntő Sopron két hete 60-55-re kikapott a negyeddöntő nyitányán a Fenerbahcétől a Novomatic Arénában, majd múlt szerdán bravúrral 78-72-re nyert Isztambulban, ezzel 12/4-re javítva euroligás örökmérlegét a tavaly döntős török rivális ellen.

A csata utolsó felvonására megtelt a soproni csarnok, 4-0-lal indult a meccs, ám a túloldalon Firat Okul vezetőedző rendezte a sorokat, és - Yvonne Turner remeklése ellenére - a rivális 18-13-ra elhúzott. A Fenerben főként az Euroliga-bajnok amerikai-cseh Kia Vaughn villogott, aztán a 12. percben a spanyol Angela Salvadores büntetőivel ismét a magyar bajnok vezetett.
velemenyezd, 2018. március 14. szerda, 20:03
Óriási szeretettel fogadták a két téli olimpiai bajnokot ...
méterenként megállítják őket - így történt ez a Lauber Dezső Sportcsarnokban is. Sorra adták az interjúkat, közben gyorsan egy-két fotó a kislányokkal, kis srácokkal, majd újra egy-két frappáns, vidám mondat.
De láthatóan nem unták. Miként a mintegy ezerötszáz gyerek sem unta azt a szuper programot, azt a jókora bulit, amit a két olimpiai bajnok köszöntésére a város és klubjuk, a PSN Zrt. Sportiskola szervezett. A hangulatról az ismert lemezlovas, a sportot imádó DJ Dominique gondoskodott (Rátgéber László oda is súgta, hogy nagyon jóban vannak, s 1998-ban nekik is nagy bulit rendezett), aki alaposan átmozgatta, megénekeltette a kislányokat, kisfiúkat, akik között voltak kosarasok, focisták, dzsúdósok, aerobikosok, szinte minden sportág képviseltette magát.
Aztán, mire mindenki kellően bemelegedett, jöhettek a színpadra a főszereplők: Knoch Viktor és Burján Csaba! Óriási ödvrivalgás fogadta őket, jó volt mindezt látni, hallani - egyértelmű, új példaképek születtek a pécsi sportpalánták
maroka, 2018. február 28. szerda, 16:37
Női kosárlabda Eb - Rátgéber László készíti fel a játékvezetőket
A mesteredző hétfőn Prágából elmondta az MTI-nek, a nemzetközi szövetség (FIBA) két éve, a budapesti Eb előtt is kiválasztotta őt, hogy tartson továbbképzést, és ennek sikere nyomán érkezett az újabb felkérés.

"Instruktorként két előadást fogok tartani a kollégáknak, melyek során áttekintünk bizonyos technikai elemeket. Az elzárás például problémás mozzanat, a bírók gyakran helytelenül védő vagy támadó hibát ítélnek egy-egy erős elzárás nyomán. Ezzel összefügg egy másik téma, a színészkedés is" - fejtette ki a korábbi pécsi sikerkovács, aki egyik prezentációját előadóteremben, a másikat pedig - játékosok bevonásával - csarnokban tartja majd.

A pécsi Rátgéber Akadémia vezetője elmondta, a FIBA kérésére júliusban Zágrábba utazik, ahol kezdő nemzetközi bíróknak tart továbbképzést.

A pénteken kezdődő Európa-bajnokságon a magyarok a házigazdákkal, az olimpiai és világbajnoki ezüstérmes spanyolokkal, valamint az ukránokkal szerepelnek egy csoportban. A mérkőzéseket Királyváradon (Hradec
velemenyezd, 2017. június 12. hétfő, 17:43
Letették a pécsi Nemzeti Kosárlabda Akadémia alapkövét
Rátgéber László kosárlabda-mesteredző az alapkőletételt mérföldkőnek nevezte. A Rátgéber Kosárlabda Akadémiára utalva úgy fogalmazott: "ezzel az infrastrukturális fejlesztéssel végre egy igazi kiválósági központtá válhatunk".

Az akadémia eseményen résztvevő tanulóit megszólítva az edző azt mondta: "Gyermekek! Ez nektek készül!".

"A célunk az a szökés a középszerűségtől (.), hogy a stratégiánk és kultúránk álljon a reménykedés és a hit hátterében" - hangoztatta a tréner, aki köszönetét fejezte ki mások mellett Orbán Viktor miniszterelnöknek, a magyar kormánynak, Pécs városának és a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének (MKOSZ).

A létesítmény három 30x16 méteres pályával, 400 fős lelátóval rendelkezik majd, amely további 1500 ember befogadására bővíthető - sorolta a beruházás részleteit Boros Anita, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) vagyongazdálkodásért felelős helyettes államtitkára.

Hozzátette: a tervek szerint a jövőben egészségügyi rehabilitációs funkcióval is
velemenyezd, 2017. április 26. szerda, 14:43
Elkezdődik a Nemzeti Kosárlabda Akadémia építése
"A Magyar Nemzeti Sportközpontok (MNSK) arról tájékoztatott, hogy sikeres közbeszerzési eljárás végén az MNSK aláírta a kivitelező céggel a pécsi Nemzeti Kosárlabda Akadémia építéséről szóló szerződést - mondta az MTI-nek Rátgéber László, aki az elmúlt években minden követ megmozgatott azért, hogyelindulhasson az akadémia kivitelezése. - A beruházás hétfőn kezdődik, amikor a kivitelező átveszi a munkaterületet. Nehéz szavakba önteni, hogy milyen érzések dolgoznak most bennem! Nagyon köszönöm Magyarország kormányának ezt a pillanatot, életem legnagyobb sikerének tekintem ezt a lehetőséget, az eddigi munkásságom igazi elismerésének. Amekkora megtiszteltetés és öröm ez számomra, akkora feladat és felelősség is. Rendkívül felemelő érzés bemenni a pécsi Városi Sportcsarnokba, ahol a mennyezeten lógnak a csapataim által elért bajnoki címeknek, kupagyőzelmeknek, Euroliga-sikereknek emléket állító zászlók. Ez már sporttörténelem, örökkévalóság."

Ahogy fogalmazott: sporttörténelmi jelentőségű a Nemzeti
velemenyezd, 2017. február 17. péntek, 10:21
A kormány a TAO-rendszer folytatását kérte az Európai Uniótól
de ezt azzal magyarázta, hogy a magyar sport már 2013-ban is csúcsra volt járatva, ezért nem volt elvárható az eredményesség további növekedése.

Az igazgató szerint a 2013-ban indított kiemelt sportágfejlesztési program hatásai még nem jelentkezhettek, sőt hat sportág 2014 és 2016 között az eredményességben visszaesett a 2010 és 2012 közötti időszakhoz képest. Tóth József azonban úgy látja, hogy a hároméves terminus még rövid ahhoz, hogy abból komolyabb következtetéseket lehessen levonni.

Rátgéber László kosárlabdaedző, a nevét viselő pécsi akadémia vezetője úgy látja, a TAO megjelenése morálisan megerősítette az utánpótlásban dolgozó edzők életét, akik így jobban tudnak a munkájukra összpontosítani, ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy a rendszer el is kényelmesítheti a középszerű szakembereket. A női és a férfi kosárlabda-válogatott korábbi szövetségi kapitánya több problémát is lát a magyar sportban. Egyrészt hiányolja a széles látókörű, nagy kaliberű sportvezetőket, másfelől szerinte a
velemenyezd, 2016. december 05. hétfő, 18:53
Születésnap - Rátgéber László 50 éves
pedig a török és orosz klubok dominálnak, az egy belterjes a közeg. Tudom, mert benne voltam, az egzisztenciális céljaim megvalósultak, meg tudom adni a gyerekeimnek, amit akarok. Az elmúlt években egyébként visszautasítottam a Kurszkot és az Orenburgot is, mert a család nélkül kellene dolgoznom, ott hideg van, állandóan úton lennék, egy orenburgi meccs például mindig azzal indulna, hogy két és fél órát repülünk Moszkvába, ahonnan továbbmegy valahova a csapat. Tulajdonképpen azért építem 2011 óta a Rátgéber Akadémiát, hogy ne akarjak innen elmenni" - tette hozzá tréfásan.A női válogatottnak 1997 és 2004 között, majd 2008-2009-ben volt kapitánya, a férfi nemzeti együttes felkészülését pedig 2012-ben irányította. Rátgéber úgy vélekedett, mindig örömmel gondol vissza ezekre az évekre, és büszke rá, hogy együtt dolgozhatott Iványi Dalmával vagy Hanga Ádámmal.

"Ha a haza hív, akkor menni kell. A több mint tíz év alatt sok csodás meccsünk volt a női csapattal. A férfiaknál pechünk volt a sok
velemenyezd, 2016. október 10. hétfő, 12:51
Képek, videók
szent_laszlo_templom.j pg
menusgabor
2018. szeptember 05. szerda, 20:32
SZKT-Jakus László.jpg
agica2004
2018. szeptember 02. vasárnap, 19:05
HERCZEG-LÁSZLÓ-költő.j pg
cserhat3
2018. augusztus 22. szerda, 12:16
lászló napra.jpg
havasigyorgyne
2018. augusztus 10. péntek, 20:12
Bódi László Cipő, a Repub
irmus
2018. augusztus 08. szerda, 15:10
Tóth Lászlóné
irmus
2018. augusztus 07. kedd, 06:27
Pesti László
irmus
2018. augusztus 07. kedd, 06:09
Német László iskola
wob
2018. július 21. szombat, 10:08
lászló névx.jpg
zsokica45
2018. július 14. szombat, 18:05
lászló névv.jpg
zsokica45
2018. július 14. szombat, 18:05
lászló névf.png
zsokica45
2018. július 14. szombat, 18:05
lászló névbn.jpg
zsokica45
2018. július 14. szombat, 18:03
Vilmos-Katalin-kosárla bda
agica2004
2018. május 20. vasárnap, 16:37
Vilmos-kosárlabda.jpg
agica2004
2018. május 20. vasárnap, 16:35
Kosárlabda Boban Marjanov
megyerimihaly
2016. április 22. péntek, 23:56
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.