Belépés
2018. október 18. csütörtök | 42. hét | 291. nap | 00:45 | Lukács
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A tavalyi volt az ötödik legmelegebb év az Egyesült Királyságban
Az átlaghőmérséklet 0,8 Celsius-fokkal haladta meg az elmúlt tíz évben az 1961 és 1990 közötti időszak átlagát, a csapadék mennyisége nyolc, a napsütéses óráké hat százalékkal volt több.

Eltérően az idei, eddig különösen száraz nyártól az elmúlt évtized túlnyomó részében különösen esősek voltak a nyarak, 20 százalékkal több csapadék esett, mint az 1961 és 1990 közötti nyarakon.

A tengerszint hozzávetőleg évi 1,4 milliméterrel, összesen 16 centiméterrel emelkedett az 1900 óta eltelt időszakban.

A több mint száz évre, 1910-ig visszanyúló nyilvántartások szerint a tíz legmelegebb évből kilencet 2002 óta jegyeztek fel az Egyesült Királyságban. Az adatok azt mutatják, hogy a 21. század eddig melegebb, mint az elmúlt három évszázad.

"Változik az éghajlat, globálisan és az Egyesült Királyságban is" - fogalmazott Mark McCarthy, a meteorológiai szolgálat klímaváltozási információs szolgálatának vezetője. Felidézte, az emberek nem úgy emlékeznek a tavalyi évre, mint amelyik különösen meleg lett volna, mert viszonylag csapadékos volt a nyár és havas a december. Mégis: 2017-ben az átlaghőmérséklet több mint 1 fokkal haladta meg az 1961 és 1990 közötti esztendők átlagát.

A tavalyi év időjárási szélsőségei között említette a jelentés a június 21-én a Heathrow repülőtér környékén mért 34,5 fokos hőséget és a skót felföldön december 11-én feljegyzett mínusz 13 fokot. Az egyszerre lezúdult legnagyobb csapadékmennyiség 212,6 milliméter volt Cumbriában, karácsonykor. A legvastagabbra, 40 centiméteresre pedig Wrexhamben hízott a hótakaró.

Az idei nyár eddig rendkívül száraz és meleg volt az amúgy enyhe időjárásáról ismert Egyesült Királyságban. A mindenkori hőségrekord azonban a várakozásokkal ellentétben nem dőlt meg: továbbra is 38,5 fok, amelyet a kenti Favershamben mértek 2003-ban.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2018. július 31. kedd, 15:11
Címkék: Egyesült Királyságban, Mark McCarthy, tavalyi volt, ötödik legmelegebb, csapadék mennyisége, napsütéses óráké,
Kommentek
Átadták a Skanska legújabb fejlesztését a Mill Park irodaház komplexumot
Kiemelték, az irodakomplexumot idén augusztusban megvásárolta az Erste Alapkezelő.

A közlemény szerint a 36 000 négyzetméter bruttó bérbe adható területtel rendelkező épület a földszinten kívül hét szintből, valamint 538 férőhelyes, háromszintes mélygarázsból áll. Az irodaház területének 90 százalékára már megkötötték a bérleti szerződéseket, többek között az IT Services Hungary is itt rendezte be székhelyét.

A Skanska Magyarország Ingatlan Kft. nagy hangsúlyt fektet a fenntarthatóságra, ezt bizonyítja, hogy a Mill Park 25 százalékkal kevesebb energiát használ fel, mint a hagyományos irodaházak, többek között a tetőre helyezett fotovoltaikus paneleknek és a tájolásnak köszönhetően, mert utóbbi miatt magas a természetes fénnyel ellátott órák száma.

Az irodaprojekt 2016-ban indult, a cég korábban azt közölte, hogy 65,2 millió euró a beruházás értéke.

A Skanska Magyarország Ingatlan Kft. az ingatlanfejlesztésben és kivitelezésben világelső Skanska Csoport részeként már több mint 30
velemenyezd, 2018. október 09. kedd, 13:01
Iohannis: Románia szoros együttműködésre törekszik Nagy-Britanniával a Brexit után is
Iohannis hivatalában fogadta Michel Barnier-t, az Európai Unió Nagy-Britannia uniós kiválása (Brexit) ügyében eljáró főtárgyalóját, aki - a jövő év első felében az EU soros elnökségét betöltő - Románia vezetőivel találkozott, közöttük Viorica Dancila miniszterelnökkel és Calin Popescu Tariceanu szenátusi házelnökkel.

A román elnöki hivatal által kiadott közlemény szerint Iohannis nyomatékosította annak fontosságát, hogy az EU 27 tagállama egységes álláspontot képviseljen Nagy-Britanniának az unióból való kiválásáról folytatott egyeztetések során, ez ugyanis alapvető feltétele a Brexit-folyamat hatékony kezelésének. Románia "kiszámítható és rendezett" Brexitben érdekelt, hogy az EU és Nagy-Britannia továbbra is szorosan együttműködhessen egymással.

Iohannis hangsúlyozta: Románia az állampolgárokat helyezi a Nagy-Britanniával való viszonya középpontjába, és abban érdekelt, hogy az állampolgárok mobilitása szempontjából olyan ambiciózus keretszabályozás szülessen, amely tiszteletben tartja a
velemenyezd, 2018. október 02. kedd, 14:53
Brexit - Párizs a Londonból tevékenységeket áttelepítő pénzügyi szolgáltatók kedvence
uniós helyszínre összpontosítani kereskedelmi tevékenységüket. Noyer szerint ez nem azt jelenti, hogy a jövőben nem London lesz a legnagyobb pénzügyi szolgáltatási központ, de Párizs válhat a kontinentális Európa nagy pénzügyi szolgáltatási csomópontjává.

John Glen, a londoni City pénzügyi központjáért felelős pénzügyminisztériumi államtitkár azonban a hétfői Financial Timesnak nyilatkozva kijelentette: a tárca kéthetente méri, hogy hány pénzügyi szolgáltatási munkahely szűnik meg az Egyesült Királyságban, és ez a szám "mérsékelt". Glen szerint a Londonban honos pénzügyi intézmények "nem törekszenek buzgón arra, hogy sok embert elköltöztessenek a Cityből".

Az államtitkár hozzátette: a brit kormány minden lehetséges módon megvédi London globális pénzügyi központként betöltött szerepét a Brexit okozta esetleges felfordulásoktól, és ha kell, adózási, szabályozási és vízumkönnyítési intézkedésekkel erősíti London vonzerejét a nemzetközi pénzügyi szolgáltatási vállalatok számára.

A legújabb
velemenyezd, 2018. október 01. hétfő, 13:12
Új parkolási rendszert tesztelnek a belvárosban Budapesten
Szentgyörgyvölgyi Péter (Fidesz-KDNP) kiemelte: mindent elkövetnek a tranzitforgalom csökkentése érdekében, a belvárosi forgalom 30 százaléka parkolóhelyet keresőkből áll. Az év végéig tesztidőszakban 135 szenzort működtetnek a parkolókban, a távlati cél, hogy egész Budapesten kifejlesszék a szenzorok hálózatát, amivel kevesebb dugó lesz.

Mintegy 6000 kérdőívet küldtek ki a beruházást megelőzően, a válaszadók 42 százaléka használná az alkalmazást, ezért kezdtek bele a fejlesztésbe - mondta.

Hozzátette: az okosparkolási rendszer fontos állomás a tranzitforgalom csökkentéséhez, és jelentős lépés az okosváros felé vezető úton. A parkolási díjakból származó bevételt forgatják vissza egy olyan eszköz létrehozásába, amely hatékonyan segíti mind az itt élő, mind a belvárosban parkolni szándékozó autósokat.

Király István, a Vodafone Magyarország vállalati szolgáltatásokért felelős vezérigazgató-helyettese azt mondta, hogy az alkalmazás úgynevezett NB-IoT technológiát használ. A mobilhálózaton
velemenyezd, 2018. szeptember 24. hétfő, 15:04
Új szakaszba lépett az elmaradt vámbevételek miatti uniós eljárás az Egyesült Királysággal szemben
A brüsszeli testület közölte, hogy úgynevezett indoklással ellátott véleményt küldött a londoni kormánynak, amely a második szakaszát jelenti az unió pénzügyi érdekeinek védelme érdekében kezdeményezett jogsértési eljárásnak.

Az eljárást az Európai Unió Csalás Elleni Hivatalának (OLAF) tavalyi jelentése nyomán indították meg, amely szerint az Egyesült Királyságban bizonyos importőrök fiktív és hamis számlákkal, illetve valótlan vámnyilatkozatokkal kerülik meg jelentős összegek megfizetését kínai termékek - főleg textiláruk és cipők - behozatalakor. A bizottság további vizsgálatai később megerősítették, hogy a brit hatóságok a felszólítások ellenére sem léptek fel megfelelő módon a 2011 és 2017 közötti időszakban rendkívüli léptékben elkövetett alulértékeléses csalás ellen.

Mint írták, a szakértők számításai szerint a csalás mintegy 2,7 milliárd eurós veszteséget okozott az EU költségvetésének 2011 novembere és 2017 októbere között. Ráadásul az Egyesült Királyság megsértette az áfára vonatkozó
velemenyezd, 2018. szeptember 24. hétfő, 14:23
Európai Bizottság: az EU tagállamai csaknem 150 milliárd euró adóbevételtől esnek el
névértéken 10,5 milliárd euróval, 147,1 milliárd euróra, azaz az összes áfabevétel 12,3 százalékára csökkent, az előző évi 13,2 százalékról.

A tájékoztatás szerint az egyes tagállamok teljesítménye továbbra is jelentősen eltér. 22 tagállamban csökkent az áfakerülés miatti bevételkiesés. Ezek közül Bulgária, Lettország, Ciprus és Hollandia a kiesés több mint 5 százalékpontos csökkentésével kimagaslóan teljesített. A bevételkiesés ugyanakkor hat tagállamban, Romániában, Finnországban, az Egyesült Királyságban, Írországban, Észtországban és Franciaországban nőtt.

Mint írták, uniós szinten ugyanakkor jelentősen javult az áfa beszedése.

"Most arra van szükség, hogy a tagállamok előrelépjenek és a bizottság tavalyi javaslatának megfelelően az uniós rendszerben jelentkező áfacsalások visszaszorítása érdekében minél előbb megállapodjanak egy sokkal szélesebb körű reformról. Az átalakítás következtében javulna és korszerűsödne a rendszer a kormányzatok és a vállalkozások számára egyaránt, valamint
velemenyezd, 2018. szeptember 21. péntek, 14:21
Brexit - Theresa May ragaszkodik az árucikkekre vonatkozó EU-brit szabadkereskedelmi övezet tervéhez
A brit Konzervatív Párt vezetője hangsúlyozta, hogy kormánya "továbbfejlesztette" álláspontját az uniós tagság megállapodáson alapuló, rendezett megszüntetéséről, most pedig ugyanilyen konstruktív, együttműködő hozzáállásra van szükség az EU részéről.

A csak a fizikai árucikkekre - és a szolgáltatásokra nem - vonatkozó szabadkereskedelmi övezet kialakítása az egyetlen lehetőség arra, hogy ne emelkedjék vámhatár Észak-Írország és Írország vagy Észak-Írország és az Egyesült Királyság többi része közé - tette hozzá Theresa May.

Ez azért is fontos ügy, mert a határellenőrzés visszaállítása veszélybe sodorná az észak-írországi alkotmányos rend alapját jelentő 1998-as nagypénteki egyezményt - fejtette ki a brit miniszterelnök.

Aláhúzta, hogy a brit javaslattal szembeni kifogások "nem felelnek meg a szabadkereskedelmi egyezmények valóságának". Így például szokás a javaslatot azzal az érvvel elutasítani, hogy nem lehet egymástól elválasztva kezelni a fizikai árukat és a szolgáltatásokat. Ezzel
velemenyezd, 2018. szeptember 19. szerda, 16:12
Graphisoft: digitalizálni kell az építőipart 2020 utáni versenyképessége érdekében
(épületinformációs modellezés) rendszer. Ez a modell összeköti az egyes részfolyamatoknál alkalmazható számítógépes programokat, így a tervezők egyben láthatják többek között az egyes mérnökök munkáit, az épületgépészeti eljárásokat és a minőségellenőrzésnél talált problémákat. A munkafolyamatok összehangolása pedig nagy mértékben csökkenti a beruházás költségeit és növeli az építőipar hatékonyságát.

Reicher Péter elmondta, hogy az Egyesült Államokban, Norvégiában, Finnországban és az Egyesült Királyságban bizonyos beruházási érték felett már kötelező, illetve ajánlott a BIM szemlélettel fejlesztett szoftverek használata.

Újságírói kérdésre válaszolva hozzátette, hogy Magyarországon egyes nagy állami beruházásoknál is megjelent már a BIM-rendszer részleges alkalmazása, például a Liget projektnél és a Puskás Stadion építésénél.

A szakember úgy vélte Magyarországon az épületinformációs modell rendszert 1-1,5 milliárd forint vagy ennél nagyobb értékű állami beruházásoknál kellene használni,
velemenyezd, 2018. szeptember 12. szerda, 15:53
Képek, videók
híd-Egyesült királyság.jp
agica2004
2017. április 18. kedd, 19:36
ház-Egyesült Királyság.jp
agica2004
2016. október 24. hétfő, 18:43
Egyesült Királyság tiszaf
sarkoziferencne
2013. április 14. vasárnap, 08:44
Egyesült Királyság
sarkoziferencne
2013. április 14. vasárnap, 08:44
Egyesült Királyság.jpg
jpiros
2012. május 15. kedd, 16:44
Egyesült Királyság.jpg
sarkoziferencne
2012. március 28. szerda, 13:49
Egyesült királyság
bodajne
2010. november 21. vasárnap, 17:42
Egyesült Királyság
bodajne
2010. október 12. kedd, 20:14
Egyesült Királyság
levente500
2009. május 23. szombat, 13:48
egyesült királyság1.jpg
grimilda
2009. január 11. vasárnap, 13:11
Egyesült Királyság.jpg
grimilda
2009. január 11. vasárnap, 13:10
Boldogság Királysága.jpg
sz719eszter
2016. június 26. vasárnap, 06:32
Királyság Kapu címer
kingakilor
2016. június 05. vasárnap, 21:07
Vilmos-György - királyság
agica2004
2014. június 16. hétfő, 13:32
királyság.jpg
onallovelemeny
2014. január 19. vasárnap, 20:56
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.