Regisztráció  Belépés
2018. augusztus 18. szombat | 33. hét | 230. nap | 14:46 | Ilona
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
kertészet
A paradicsomot és az uborkát egyetlen betegség sem támadja meg, mióta ezzel befújtam!Sokan nem használnak vegyi anyagokkal kevert öntöző szereket a zöldségeskertben, hanem inkább természetes növényvédő szereket alkalmaznak. Ma egy olyan házilag elkészíthető növényvédő szert mutatunk be nektek, amelyet bárki el tud készíteni és a növényekre gyakorolt hatása egyszerűen zseniális! Semmi másra nem lesz szükség csak vízre, élesztőre és cukorra. Ez a keverék nem csak növényvédő szer, hanem segít a növekedésben, erőteljesebbé teszi a zöldségek színét és ízét. Most nézzük, hogyan is kell elkészíteni!
Melegítsünk fel 4 liter vizet 35 fokosra, majd tegyünk a vízbe 15 evőkanál cukrot és 15 g porélesztőt. A víz nem kell 35 fokosnál melegebb legyen, mert az élesztő elveszíti a hatását. Hagyjuk az elkészített keveréket állni 8 órán keresztül, közben kavarjuk egyet - egyet rajta. Nagyon fontos tudni, hogy a növényvédő szert egy nagyobb edényben készítsük el (kb. 10 literes) mert az élesztőtől megnőhet, pezseghet.
Ha ezt a szert reggel elkészítjük, akkor már estefele ki is próbálhatjuk. Én először meglocsoltam a paradicsomot, majd az uborkát vízzel, ezután 6 liter vízzel felhígítottam a házi növényvédő szert, majd mindegyik növényre öntöttem 1 litert ebből a keverékből. Ha nagyobb kerted van, készíts nagyobb adagot a természetes növényvédő szerből, hogy ne legyen túlságosan felhígítva. A fenti mennyiséghez 6 liter víz elégséges. Az uborka ennek a növényvédő szernek a hatására gyorsabban terem, csak úgy mint a paradicsom.

Egy részét ennek a keveréknek szórófejes flakonba tettem és a növények leveleit bespricceltem vele, hogy védve legyenek a betegségektől. Ez az otthon elkészíthető növényvédő szer nem igényel anyagi befektetést és mégis nagyon hatásos ezért ha szeretnétek, hogy a zöldségeskertetekben a növények egészségesek legyenek, próbáljátok ki minden képen ezt a csodaszert!
faciendum, 2018. július 15. vasárnap, 15:31
Címkék: uborkát egyetlen, olyan házilag, növényekre gyakorolt, zöldségek színét, élesztő elveszíti, elkészített keveréket,
Kommentek
Hajdú-bihari városok versenyeznek a nemes címért
Elindult a Virágos Magyarország internetes szavazása. A szervezők tavaly hozták létre a ,,Legvirágosabb Úti Cél" kategóriát, melyben az 50 ezer fő alatti városok között több megyei induló is van.

Ez az egyik legizgalmasabb megmérettetés, hiszen nem a szakmai zsűri szigorú szempontjai, hanem a közönség szavazatai alapján áll össze a települések rangsora.

A verseny célja a kulturált és vonzó országkép kialakítása, a fenntartható fejlődés szempontjainak következetes alkalmazása, a településen élők összefogásának ösztönzése, életminőségük javítása, a környezettudatos gondolkodás és szemlélet erősítése, valamint a természeti és az építészeti örökség megőrzése és gyarapítása. A pályázóknak a verseny országosan elismert, kertész, tájépítész, várostervező, környezetvédő és turisztikai szakemberekből álló szakmai zsűrije tanácsadást is nyújt a felkészülési és bírálati
tinka1951, 2018. augusztus 03. péntek, 10:30
Agrárkamara: az idén a kajszibarack termése talán a 10 ezer tonnát sem éri el
A kár főként a Somogy és Zala megyében, illetve a Duna-Tisza közében lévő ültetvényeket sújtja, míg az észak-magyarországi térséget, ahol a gönci sárgabarack is terem, kevésbé. A termésmennyiség visszaesése miatt erős a kereslet a piacon, ezért a vásárlóknak a fogyasztói árak emelkedésével kell számolniuk - tette hozzá a kertészeti osztály elnöke.

Mártonffy Béla szólt arról is, hogy ez a fajta rügykárosodás Magyarország mellett Görögországban, Franciaországban és Olaszországban is előfordult, Spanyolországban azonban alig éreztette hatását, így az ottani termés körülbelül 20-25 százalékkal nagyobb a tavalyinál.

Hozzátette, a magyar kajszi jó ízű, Európában főként a német és az osztrák piacon keresett. Magyarországon a termés 70 százalékát az ipar használja fel, 30 százalékát pedig a lakosság frissen fogyasztja el.
velemenyezd, 2018. július 31. kedd, 10:31
A kertek szelleme
Lafcaido Hearn 1892-ben kiadott "Egy japán kertben" című esszéje a Tramore kertek egyik legfontosabb forrása volt. Az esszé két részből áll. Részletesen részletezi a Hearn saját kertjének elemeit, amelyek még mindig megmaradnak, miközben az olvasó részletesen értelmezi az ókori és tiszteletreméltó japán kertészeti filozófiát, különös tekintettel a sziklák, a fák és a kert más elemeinek jelentésére tervezés. A "shakkei" vagy a "kölcsönzött táj" japán koncepcióját a Tramore Gardens fogadja el, amely két közeli erdőterület egyik sűrűn ültetett fája, valamint a csodálatos Tramore-öböl egyikét kínálja. Mindkét nézet a kert vizuális határainak kiterjesztésére szolgál. A kert az időtlenség érzését igyekszik elérni. Sok japán növény, alkalmasak a helyi éghajlatra. A moha és a kavics, a sziklák és a hullámzó jellemzők a tájban, hozzon létre házakat elfog a kívánt hangulatot.
Mindenekelőtt a kertek arra törekszenek, hogy felhívják a látogatót a Hearn fantasztikus életútjának nyugatról keletre való átjutására,
bedmarika47, 2018. július 15. vasárnap, 00:15
A szerkezetátalakítás segítheti a jobb minőségű borok előállítását a helyettes államtitkár szerint
Hozzátette, a jövőben borszőlő telepítésére is lehet pályázni.

A Nemzeti Agrárkamara (NAK) Bács-Kiskun Megyei Szervezete és a Kunsági Női Borrend által szervezett tanácskozáson Viski József kiemelte: a vidékfejlesztési programból mintegy 100 milliárd forintot kapott a kertészeti ágazat, így több szőlész és borász is támogatásban részesült. A pálinkafőzők is kaptak 4 milliárdot, ami további 4 milliárd forint beruházást generál - mondta. Közölte, a borászatoknak is jutott már korábban 40 milliárd forint.

Viski József hozzátette: további pályázati lehetőségek is megnyílnak majd az ágazat előtt, hiszen szerkezetátalakítás előtt áll az ágazat, és olyan szőlőfajták telepítését támogatják, amelyek jó minőséget garantálnak.

Győrffy Balázs, a NAK elnöke hangsúlyozta: az elmúlt évtizedekben a minőségi bor és pálinka fogyasztása került előtérbe, és ha ez a folyamat nem törik meg, akkor az ágazat szép jövő előtt áll.

A kecskeméti tanácskozás résztvevői előadást hallhattak a 400 éves
velemenyezd, 2018. június 19. kedd, 19:33
Versenyt hirdettek a Magyarország legszebb birtoka cím elnyerésére
A versenyben az olyan hagyományos művelési ágak, mint az állattenyésztés, kertészet, gyümölcsös vagy kertészet mellett a precíziós gazdálkodás kategóriájában is indulnak a díjért - tette hozzá a szakember.

A zsűrizésnél fontos szempont többek között a birtok infrastruktúrája, megközelíthetősége - mondta Mátrai Zoltán.

Baranyi Szabolcs, a Groupama Biztosító mezőgazdasági üzleti igazgatója a főtámogató képviseletében elmondta: nemcsak a virágos porta számít, hanem, az is ami mögötte van.

A verseny fővédnöke Jakab István, az Országgyűlés alelnöke, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségével (Magosz) elnöke.
velemenyezd, 2018. június 17. vasárnap, 10:41
Kertészet lett a focipályából
Érzékenyítő kertészet lett a futballpályából

...országosan egyedülálló kezdeményezésként jött létre a kis gazdaság: az egykori, régóta nem használt Videoton-futballpályát szántotta fel a város, majd parcellázta azt, hogy aztán ingyen a civilek rendelkezésére bocsássa. Helyet kaptak itt a nyugdíjasok, a diabétesz klub, az értelmi sérülteket gondozó egyesület, s különféle, hátrányos helyzetűekkel foglalkozó csoportok tagjai - összesen 15 parcellát alakítottak ki. Az öntözéshez szükséges vizet az önkormányzat biztosítja, s a város a közeljövőben gépeket is vásárol, hogy könnyebbé tegye a munkát...
yaskane, 2018. május 12. szombat, 13:48
A 2018. május-júniusi írásbeli érettségi vizsgák ...
óra biológia
biológia idegen nyelven
2018. május 16. - 8.00 óra

ágazati
bányászat ismeretek
egészségügy ismeretek
egészségügyi technika ismeretek
élelmiszeripar ismeretek
építőipar ismeretek
épületgépészet ismeretek
erdészet és vadgazdálkodás ismeretek
faipar ismeretek
földmérés ismeretek
gépészet ismeretek
hang-, film- és színháztechnika ismeretek
informatika ismeretek
képző- és iparművészet ismeretek
kereskedelem ismeretek
kertészet és parképítés ismeretek
könnyűipar ismeretek
környezetvédelem-vízgazdálkodás ismeretek
közgazdaság ismeretek
közlekedés ismeretek
közlekedésépítő ismeretek
közlekedésgépész ismeretek
mezőgazdaság ismeretek
mezőgazdasági gépész ismeretek
nyomdaipar ismeretek
optika ismeretek
pedagógia ismeretek
rendészet ismeretek
sport ismeretek
szépészet ismeretek
szociális ismeretek
távközlés ismeretek
turisztika
tinka1951, 2018. május 08. kedd, 06:50
Képek, videók
Kertészeti Áruda.jpg
eva_gyulai
2012. október 14. vasárnap, 16:00
Kertészet Cypruson..png
mailona
2012. április 13. péntek, 18:02
kerteszeti-munkat-vall alu
andy1108
2012. március 06. kedd, 13:23
Kertészet Cypruson.png
mailona
2011. november 05. szombat, 11:02
1998-kertészeti áruda
manka221
2011. január 07. péntek, 23:04
Dzsungelország Kertészeti
zoldkaszino
2010. december 31. péntek, 07:19
kertészetben
magdaseppa
2008. június 30. hétfő, 08:55
r003 Kertészeti váll.jpg
naky
2008. február 12. kedd, 10:24
r006 Kertészeti váll.jpg
naky
2008. február 12. kedd, 10:23
kertészet
biharijudit
2007. november 02. péntek, 15:13
Kertészet
jozso2
2007. május 17. csütörtök, 22:04
kertészeti ötlet
seth7
2006. augusztus 01. kedd, 18:21
a szeretet az egyetlen.jp
sz719eszter
2018. június 14. csütörtök, 23:48
Csak azért az egyetlen na
rushlilly
2018. június 12. kedd, 14:09
Soha ne sajnálj egyetlen
rushlilly
2018. június 12. kedd, 13:25
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.