Belépés
2018. október 17. szerda | 42. hét | 290. nap | 11:47 | Hedvig
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
kertészet
A paradicsomot és az uborkát egyetlen betegség sem támadja meg, mióta ezzel befújtam!Sokan nem használnak vegyi anyagokkal kevert öntöző szereket a zöldségeskertben, hanem inkább természetes növényvédő szereket alkalmaznak. Ma egy olyan házilag elkészíthető növényvédő szert mutatunk be nektek, amelyet bárki el tud készíteni és a növényekre gyakorolt hatása egyszerűen zseniális! Semmi másra nem lesz szükség csak vízre, élesztőre és cukorra. Ez a keverék nem csak növényvédő szer, hanem segít a növekedésben, erőteljesebbé teszi a zöldségek színét és ízét. Most nézzük, hogyan is kell elkészíteni!
Melegítsünk fel 4 liter vizet 35 fokosra, majd tegyünk a vízbe 15 evőkanál cukrot és 15 g porélesztőt. A víz nem kell 35 fokosnál melegebb legyen, mert az élesztő elveszíti a hatását. Hagyjuk az elkészített keveréket állni 8 órán keresztül, közben kavarjuk egyet - egyet rajta. Nagyon fontos tudni, hogy a növényvédő szert egy nagyobb edényben készítsük el (kb. 10 literes) mert az élesztőtől megnőhet, pezseghet.
Ha ezt a szert reggel elkészítjük, akkor már estefele ki is próbálhatjuk. Én először meglocsoltam a paradicsomot, majd az uborkát vízzel, ezután 6 liter vízzel felhígítottam a házi növényvédő szert, majd mindegyik növényre öntöttem 1 litert ebből a keverékből. Ha nagyobb kerted van, készíts nagyobb adagot a természetes növényvédő szerből, hogy ne legyen túlságosan felhígítva. A fenti mennyiséghez 6 liter víz elégséges. Az uborka ennek a növényvédő szernek a hatására gyorsabban terem, csak úgy mint a paradicsom.

Egy részét ennek a keveréknek szórófejes flakonba tettem és a növények leveleit bespricceltem vele, hogy védve legyenek a betegségektől. Ez az otthon elkészíthető növényvédő szer nem igényel anyagi befektetést és mégis nagyon hatásos ezért ha szeretnétek, hogy a zöldségeskertetekben a növények egészségesek legyenek, próbáljátok ki minden képen ezt a csodaszert!
faciendum, 2018. július 15. vasárnap, 15:31
Címkék: uborkát egyetlen, olyan házilag, növényekre gyakorolt, zöldségek színét, élesztő elveszíti, elkészített keveréket,
Kommentek
Farkas Sándor: a geotermális energia felhasználásával növelhető a növényházi termelés
egyharmada működhetne termál energiával.

Ezzel a termelés mintegy 230 ezer tonnával lenne növelhető, a hajtatás összes termése mintegy 630 ezer tonnára bővülhetne, ami a jelenlegi árakkal és javuló minőséggel számolva évente 45 milliárd forintos új érték előállítását, valamint 5 ezer ember foglalkoztatását tenné lehetővé - tette hozzá.

Farkas Sándor elmondta, hogy Európa kedvező geotermikus potenciállal rendelkező régiói közé tartozik Magyarország, ahol az első termálvizet használó hajtató kertészetek a 60-as években jöttek létre, és ekkor készült a legtöbb termálkút is. 2004-es adat szerint az országban akkor jelenlévő mintegy 1429 regisztrált termálkútból 192 üzemelő kút látott el növényházat, de jelenleg ez a szám 200 felett van.

A parlamenti államtitkár emlékeztetett, hogy a növényházi termesztés fejlesztésére a 2014-2020 közötti európai uniós költségvetési időszakban 104 milliárd forint áll rendelkezésre, amelyből 23,3 milliárd forint jut a növényházak építésének támogatására. A
velemenyezd, 2018. szeptember 28. péntek, 14:45
Kutatók éjszakája - Két városban kilencven programmal készül a Neumann János Egyetem
Gyakorló Általános Iskolájának intézményvezetője kiemelte: egy interaktív természettudományos játszóházba várják az érdeklődőket. Kísérleteik során a legkisebbek a térfogatváltozás, a víznyomás és a felületi feszültség okait kutathatják, a nagyobbak a gyümölcsök kémiai reakcióhatásait vizsgálhatják, miközben a legnagyobbak vulkánkitörést modellezhetnek majd. Lehetőség lesz lávalámpa- vagy kaleidoszkópkészítésre, de lesz rejtvényszoba és kézműves kuckó is.

Palkovics András, a Neumann János Egyetem Kertészeti és Vidékfejlesztési Karának dékánja elmondta: a bor- és pálinkakóstoló, a gyógy- és fűszernövény-bemutató, valamint a kézműves termékek vására mellett a gyermekek megismerhetik a poszméhek munkáját, a felnőttek a hidrokultúrás kísérletek révén pedig bepillantást nyerhetnek a talaj nélküli paradicsom- és paprikatermesztésbe. A kar munkatársai megmutatják a különböző évelő növények szaporításának módjait is.

Szolnokon, a Gazdálkodási Karon természettudományi, illetve informatikai tárgyú előadások
velemenyezd, 2018. szeptember 24. hétfő, 15:53
Elhunyt Géczi István, a Ferencváros egykori kapusa
Életének 75. évében elhunyt a Ferencváros labdarúgócsapatának egykori klasszis kapusa, az olimpiai ezüstérmes, VVK-győztes és KEK-döntős Géczi István, aki egész pályafutását a zöld-fehéreknél töltötte.
A klub honlapjának hétfői gyászhíre alapján az 1944-ben Sajóörösön született Géczi István 1962-ben, 18 évesen került a Ferencvárosba, amelyet 1975-ig erősített. Ebben az időszakban 507 mérkőzésen védte a csapat hálóját, ebből 309 bajnoki, 153 nemzetközi találkozó volt.
A fradi.hu beszámolója szerint 309 bajnoki meccse a mai napig rekord az együttes kapusai között, és ezek közül 110 mérkőzésen nem kapott gólt. 1964. március 15-től 1967. október 31-ig, 44 hónapon át 102 bajnoki találkozón megszakítás nélkül védte az FTC kapuját.
Az 1968-as idényben meccsenként átlagban mindössze 0,59 gólt kapott, ami máig a legjobb mérleg a magyar bajnokságban.
A zöld-fehérekkel ötszörös magyar bajnok és kétszeres kupagyőztes lett, és a nemzetközi porondon is maradandót alkotott.
Géczi István az
maroka, 2018. szeptember 10. hétfő, 17:29
Elhunyt a Ferencváros egykori kapusa, Géczi István
A klub honlapjának hétfői gyászhíre alapján az 1944-ben Sajóörösön született Géczi István 1962-ben, 18 évesen került a Ferencvárosba, amelyet 1975-ig erősített. Ebben az időszakban 507 mérkőzésen védte a csapat hálóját, ebből 309 bajnoki, 153 nemzetközi találkozó volt. A fradi.hu beszámolója szerint 309 bajnoki meccse a mai napig rekord az együttes kapusai között, és ezek közül 110 mérkőzésen nem kapott gólt. 1964. március 15-től 1967. október 31-ig, 44 hónapon át 102 bajnoki találkozón megszakítás nélkül védte az FTC kapuját. Az 1968-as idényben meccsenként átlagban mindössze 0,59 gólt kapott, ami máig a legjobb mérleg a magyar bajnokságban.

A zöld-fehérekkel ötszörös magyar bajnok és kétszeres kupagyőztes lett, és a nemzetközi porondon is maradandót alkotott. Géczi István az egyetlen magyar kapus, aki három európai kupadöntőben is szerepelt: a 1965-ös győztes és az 1968-as vesztes Vásárvárosok Kupája-döntő mellett 1975-ben a Kupagyőztesek Európa Kupája-fináléban is pályára lépett. Mindemellett
velemenyezd, 2018. szeptember 10. hétfő, 11:41
Tanévkezdés - Nagy István: a magas színvonalú szakképzés a magyar mezőgazdaság versenyképességének alapja
mai fiataloknak kell majd megtalálniuk a választ - mondta.

Az agrárium stratégiai ágazat, de más szektorok óriási csábító erővel bírnak a fiatalok számára, ezért le kell számolni a mezőgazdasághoz kapcsolódó "sáros gumicsizma" negatív sztereotípiájával - hangsúlyozta a politikus. Hozzátette: az agrár-szakképzés a legszínesebb és legszélesebb ismeretanyagot nyújtja.

Az agrárszakképző intézményekben 20 559 diák tanul, mezőgazdasági, agrárgépész, környezetvédelmi, élelmiszer-ipari, földmérési, kertészeti, valamint erdészeti és vadgazdálkodási területen. A minisztérium a mezőgazdaságot sújtó szakemberhiány csökkentése érdekében folyamatosan figyelemmel kíséri a munkaerő-piac szereplőitől érkező jelzéseket. A szakmai szervezetekkel szoros kapcsolatot fenntartva fejleszti az agrárszakképzést, a többi közt ösztöndíjrendszerrel támogatja a hiányszakmák elsajátítását - mondta Nagy István, példaként említve, hogy a minisztérium fenntartásában működő iskolákban elindult a pék-cukrász képzés is.

A
velemenyezd, 2018. szeptember 03. hétfő, 12:02
Termény - és virágkiállítás Gizi néni nélkül
Tragikus hirtelenséggel hunyt el Török Mihályné Gizi néni a kertbarátoknak is az oszlopos tagja. Temetése hétfőn, harmadikán 15 órakor a feketeerdei úti új köztemetőben lesz.

Nélküle tartják, rendezik már az idei TERMÉNY- ÉS VIRÁGKIÁLLÍTÁST a
FLESCH KÖZPONT-ban, szeptember 5-7. szerda-péntek.

A termény és virágkiállítást a Mosonmagyaróvári Kertbarátok Köre rendezi. A kiállítás megnyitója szeptember 5-én szerdán 17 órakor lesz. Ez alkalommal Jáni Lajos a Kertbarátok Klub elnöke, majd dr. Nagy István agrárminiszter és dr. Árvay István Mosonmagyaróvár város polgármestere köszönti a kertbarátokat. Ezt követően Kovács Szilvia, Karcag város alpolgármestere, ,,Magyarország legszebb konyhakertje" programmenedzsere és ötletgazdája köszönti a résztvevőket. A köszöntők után Németh Andrea kihirdeti a díjazottakat. A díjakat dr. Árvay István polgármester adja át. A kiállítás keretein belül régi kertészeti, gazdálkodással kapcsolatos, valamint háztartási eszközök bemutatására is sor
zoldkaszino, 2018. szeptember 01. szombat, 06:48
Potápi: 118 határon túli magyar családbarát vállalkozást támogat a kormány
Potápi Árpád János azt mondta, a pályázatot 500 millió forint értékben hirdették meg, de a 760 pályázóra tekintettel százmillióval növelték az összeget.

Kiemelte, a támogatás megítélésénél arra is figyeltek, hogy az adott régiókban a régió nagyságának és az ottani magyar lakosság számának megfelelően támogassák a nyerteseket. Erdélyből például 341-en pályáztak és 60-an nyertek, a Felvidékről pedig 188 pályázó közül 25-en kaptak támogatást.

A nem mezőgazdasági pályázók 3-6, a mezőgazdasági vállalkozók 3-4,5 millió forintra pályázhattak. A nyerteseknek átlagosan 4-4,5 millió forint vissza nem térítendő támogatást ítéltek oda, amelyet az ingatlanvásárláson kívül szinte bármire fel lehet használni - fejtette ki.

A legtöbben a mezőgazdaság, és ahhoz kapcsolódó feldolgozóipar, valamint turisztika, vendéglátás területéről pályáztak. A legtöbb pontszámot elérő nyertes például egy kertészet, virágüzlet volt - tette hozzá az államtitkár.

Potápi Árpád János a Kossuth rádió 180 perc című
velemenyezd, 2018. augusztus 24. péntek, 14:17
Farmer Expo - Agrárminiszter: az aszály a fő veszélyforrás
Nagy István pénteken a debreceni Farmer Expo megnyitóján tartott agrárfórumon kijelentette: öntözés nélkül nem lesz eredményes termelés.

A felszín feletti vizekből jelenleg 80 ezer hektárt öntöznek az országban, miközben a meglévő csatornák 200 ezer hektár öntözését tennék lehetővé - jegyezte meg.

A tárcavezető jelezte: Magyarország folyóiba kevesebb víz érkezik, mint amennyi távozik, így "erkölcsi alapunk van öntözni". Bejelentette: a kormány döntött a derecskei főcsatorna-beruházásról, amely napokon belül megkezdődik, ugyanakkor támogatásáról biztosította a Debrecen és térsége vízgazdálkodási programjának a megvalósítását.

Nagy István előadásában utalt a Debreceni Egyetem (DE) kutatóinak munkájára, akik 110 év napi meteorológiai adatai alapján végeztek elemzést, s kiderítették, 30 évente következik be hazánkban olyan fokú szárazság, aszály, ami nagyon komoly gazdasági károkat okoz.

Intő jelnek nevezte, hogy utoljára 1992-ben volt az utolsó ilyen nagy aszály, s a 30 évet tekintve
velemenyezd, 2018. augusztus 18. szombat, 11:38
Képek, videók
Kertészeti Áruda.jpg
eva_gyulai
2012. október 14. vasárnap, 16:00
Kertészet Cypruson..png
mailona
2012. április 13. péntek, 18:02
kerteszeti-munkat-vall alu
andy1108
2012. március 06. kedd, 13:23
Kertészet Cypruson.png
mailona
2011. november 05. szombat, 11:02
1998-kertészeti áruda
manka221
2011. január 07. péntek, 23:04
Dzsungelország Kertészeti
zoldkaszino
2010. december 31. péntek, 07:19
kertészetben
magdaseppa
2008. június 30. hétfő, 08:55
r003 Kertészeti váll.jpg
naky
2008. február 12. kedd, 10:24
r006 Kertészeti váll.jpg
naky
2008. február 12. kedd, 10:23
kertészet
biharijudit
2007. november 02. péntek, 15:13
Kertészet
jozso2
2007. május 17. csütörtök, 22:04
kertészeti ötlet
seth7
2006. augusztus 01. kedd, 18:21
egyetlen lélegzet.jpg
sz719eszter
2018. október 16. kedd, 09:39
Nincs egyetlen negatív tu
sanci81
2018. augusztus 18. szombat, 17:04
a szeretet az egyetlen.jp
sz719eszter
2018. június 14. csütörtök, 23:48
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.