Regisztráció  Belépés
2018. július 21. szombat | 29. hét | 202. nap | 14:00 | Dániel, Daniella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Szakértő: még mindig nem oldódtak meg a terrorfenyegetettség alapproblémái
A szakértő a terrorfenyegetettség alapproblémái közé sorolta a közel-keleti és észak-afrikai térség biztonságát, az állandósult illegális bevándorlást, azon bevándorlók nyomon követését, akik már Európában vannak, továbbá a jogosulatlanul itt tartózkodók kiutasítását.

Ahhoz kapcsolódva, hogy Jonathan Evans, a brit elhárítás (MI5) előző igazgatója pénteki szavai szerint még évtizedekig eltarthat az iszlamista terrorfenyegetettség Nagy-Britanniában, Horváth József kijelentette: arra kell felkészülni, hogy újabb és újabb merényletek lesznek.

Emellett véleménye szerint ma már a kiberterrorizmussal is együtt kell élnünk, de a társadalom még mindig nincs tisztában azzal, hogy a kibertámadások a fegyvereknél nagyságrendekkel veszélyesebbek is lehetnek. Példaként említette, hogy a legtöbb közművet informatikai rendszerek működtetik.

A katonai titkosszolgálatok korábbi helyettes vezetője a műsorban kitért arra: vannak ugyan katonai eredmények az Iszlám Állam nevű terrorszervezettel szemben, de amíg a szövetségesek műveletei nincsenek összehangolva, addig a szervezet egyszerűen áttelepül máshová. Tehát ha Szíriából és Irakból sikerül kiszorítani őket, akkor ott lesz Líbia vagy Afganisztán, ahol ugyanúgy tudnak majd működtetni egy kvázi államot - vélekedett a szakértő.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2017. augusztus 13. vasárnap, 10:11
Címkék: Jonathan Evans, Horváth József, Iszlám Állam, állandósult illegális, brit elhárítás, fegyvereknél nagyságrendekkel,
Kommentek
Velencei biennále - Csütörtökön nyílik a magyar pavilon kiállítása
Az építés folyamata, ember- és közösségformáló ereje, hatása az épített környezetre alcímet viselő kiállításon a kurátorok az általuk Kárpát-medencei modellnek nevezett oktatási módszert mutatják be a Kárpát-medence sajátos építési gyakorlatának vizsgálatán és az építés alapproblémáinak újragondolásán keresztül.

A kiállítás három elemből tevődik össze: a magyar pavilon egyik szárnyában a 2000-es évek Kárpát-medencei építőtáborainak pillanatai és építményei elevenednek meg 21 tablón, a másik oldalon pedig Kunkovács László 51 fotóján ősépítmények - többek között pásztorkunyhók, górék, ólak, udvari kemencék - tűnnek fel a pavilon falán.

A kurátorok egyetemisták számára is kiírtak egy pályázatot, amelynek anyagából az épület apszisában lesz látható válogatás. A 43 pályamű közül a kiírók hat temesvári egyetemista - Järger Zsolt, Molnár Zsolt, Szemcsuk Franciska, Benedek Tímea, Czáka Zoltán és Tóth Bertalan István - Szakállszárító című projektjét választották, amely az átriumban és pavilon előtt
velemenyezd, 2014. június 04. szerda, 15:04
Günther Uecker képzőművész a SZIMA tiszteleti tagja lett
progresszív magyar művészeti színtérnek".

A hatvanas évek végén formálódó hazai avantgárd viszonylag korán felfigyelt fehér szögstruktúráira, amelyek érzékenyen reagáltak a fény válozásaira, a hasonló elementáris problémák ezt a művészeti világot is élénken foglalkoztatták - idézte fel.

Maurer Dóra hangsúlyozta: Uecker a művészeti alkotás hogyanját és miértjét hiteles és ízes módon teszi megélhetővé. "Termékeny talajra talál nálunk világlátása, megértjük impulzív reakcióit az emberiség alapproblémáira, értékeljük a módot, ahogy ezekkel foglalkozik, szimpatikusak anyagai, akciói" - fogalmazott.

Az 1930-ban, Wendorfban született Günther Uecker több alkalommal állított ki Magyarországon. Először 1977-ben szerepelt a Szépművészeti Múzeumban, majd 1987-ben a pécsi Vasarely Múzeumban rendeztek neki egyéni kiállítást. 1993-ban a Magyar Nemzeti Galériában, 2008-ban Veszprémben voltak láthatók művei. A Szépművészeti Múzeum szervezésében a Városligeti-tavon, az Art on Lake című kiállításon 2011 nyarán
velemenyezd, 2013. június 21. péntek, 16:22
Elhunyt Pauer Gyula képzőművész
között a Magyar Képzőművészeti Egyetem Szcenikai Tanszékének, majd 1994-től a Magyar Film- és Színházművészeti Főiskolának volt a tanára.

1969-től A SZÜRENON csoport, 1992-től a Szinyei Merse Társaság tagja - 1994 és 2000 között elnöke. 1994-től a Magyar Szobrász Társaság alapító tagja és alelnöke volt, a Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia 1996-ban választotta rendes tagjainak sorába.

Mint az Artportal.hu online művészeti folyóirat életrajzában olvasható, Pauer Gyula művészetének alapproblémáit és témáit tágabb értelemben a mai napig meghatározták a 60-as évek első felében elsajátított mesterségbeli fogások. Az emberi figura redukálása, strukturálása, transzformálása, valamint az egy- vagy többnézetűség problémái fokozatosan egy absztrakt szobrászat felé vezették el. A plasztikai formák bonyolult kölcsönhatása eredményezte virtuális mozgást Pauer Gyula az 1969 végén kiállított Biomobil című műanyag szobrában valóságos mozgással váltotta fel: a nonfiguratív plasztika gombnyomásra vonaglani
velemenyezd, 2012. október 08. hétfő, 19:53
Szilárd Leó
delfinek hangja". Ebben a novellában egy nemzetközi delfinkutató intézet tudósai megfejtik a delfinek nyelvét, felismerik azok magasabb rendű intelligenciáját, és tolmácsolják kormányaiknak a tőlük kapott meggyőző leszerelési javaslatokat. Csak amikor a szuperlények leszerelési módszere megvalósult, akkor derült ki a csalás: nem is a delfinek, hanem az egymással szót értő tudósok dolgozták ki azt.
A II. világháború után Szilárd Leó biológiával kezdett foglalkozni, az élet alapproblémáira alkalmazta a fizika egzakt módszereit. (Mint Eötvös Loránd a geofizika, úgy Szilárd Leót a biofizika atyjának tekintik.) A radiobiológia molekuláris biológia, enzimszabályozás, mikrobiológia kutatását termékenyítették meg szokatlan gondolatai. A fizika reprodukálható kísérleti feltételeit ültette át a biológiába, megépítve a baktériumok szaporodásához mindvégig változatlan feltételeket biztosító Chemostátot. (Ez most a Nobel-díjas Manfred von Eigen evolúciós kutatásaiban játszik centrális szerepet.)
schuro, 2009. március 22. vasárnap, 12:12
Horoszkóp 2007.03.11.
Ráadásul a bolygók most komoly anyagi sikereket jeleznek, amit együtt érhettek el. Ez érvényes a szerelemre is és a társasági életre is. A szerelmed csodálatos személyiség, úgyhogy ne mutasd ki a féltékenységedet, csak dicsérd a jó tulajdonságait!

Mérleg 09.24. - 10.23.
Elem: Levegő, Minőség: Kardinális

Kedves Mérleg!
A mai nap rávilágíthat magánéleted alapproblémáira. Ám a Vénusz ragyogó fényszögekben áll, így könnyen orvosolhatod a hibát, kedves Mérleg! Kellemes meglepetésben lehet részed. Ámor nyila könnyen eltalálhat, hiszen a Jupiter a Vénusznak szerelmet, szeretetet küld. Csupa izgalom lesz az életed. Valaki bizonyára többet törődik veled, mint azt gondolnád. Kollégád vagy ismerősöd is kellemes híreket közöl veled a telefonban.

Skorpió 10.24. - 11.22.
Elem: Víz, Minőség:
axtronsad, 2007. március 11. vasárnap, 00:19
Képek, videók
Jonathan Togo
kazikanyuszi
2015. július 25. szombat, 07:44
Jonathan Adams
kazikanyuszi
2015. július 22. szerda, 19:20
800px-Jonathans_Run_Fa lls
borigit
2015. február 12. csütörtök, 07:58
Jonathan Lipnicki
winxclubervin
2014. május 26. hétfő, 20:33
Jonathan II.JPG
holikne
2012. február 10. péntek, 16:01
Jonathan I.JPG
holikne
2012. február 10. péntek, 16:01
Jonathan III.JPG
holikne
2012. február 10. péntek, 15:56
Jonathan IV.JPG
holikne
2012. február 10. péntek, 15:56
Jonathan V.JPG
holikne
2012. február 10. péntek, 15:56
Jonathan VI.JPG
holikne
2012. február 10. péntek, 15:56
JonathanIX.JPG
holikne
2012. február 10. péntek, 15:55
JonathanVII.JPG
holikne
2012. február 10. péntek, 15:55
Horváth József a Mester.
dnemethk
2008. június 20. péntek, 09:41
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.