Regisztráció  Belépés
2018. szeptember 19. szerda | 38. hét | 262. nap | 18:52 | Vilhelmina
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Néha egyszerűen csak légy laza, meggondolatlan.
Néha egyszerűen csak légy laza, meggondolatlan. Tegyél olyat, és annyi fura dolgot amennyit csak tudsz, olyanokat amit eddig még soha nem tettél. Mert ezekre a pillanatokra fogsz igazán emlékezni.. Arra amikor kiléptél a megszokott szerepből, mederből... Amikor megengedted magadnak, hogy szórakozz, bolondozz, nevess, táncolj, szeress, és igazán önfeledt légy, akár a gyerekek....

/CynLa/
lenke1964, 2018. március 13. kedd, 19:16
Címkék: pillanatokra fogsz, megszokott szerepből, meggondolatlan, pillanatokra, megengedted, egyszerűen,
Kommentek
A román nyelv oktatására vonatkozó rendelet visszavonását kéri a magyar pedagógusszövetség
szövetség arra is kitért, hogy tanítók írták a magyar gyermekeknek szánt elemi tagozatos romántankönyveket. A kormányrendelet szerint a tankönyvírók sem taníthatnak a saját könyvükből.

Az RMPSZ arra figyelmeztetett, hogy a magyar kisiskolások a második és negyedik osztályos országos méréseken román nyelvből jó eredményeket érnek el, tehát nem az elemi oktatásban kell keresni a román nyelvtanítás sikertelenségének az okait.

"A Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége mélyen elítéli ezt a meggondolatlan, szakmaiatlan és jogszerűtlen rendeletet, illetve azt a módot, ahogyan stratégiai jelentőségű kérdésekben konzultáció és előzetes tervezés nélkül hoznak tízezreket érintő döntést. Visszautasítjuk azt, hogy 3000 tanító, ki tudja hány tanár és 52 ezer elemi tagozatos kisgyermek újra kísérleti alannyá válik egy bársonyszékben meghozott döntés eredményeként. Kérjük, ne űzzenek csúfot a tanítói hivatásból és saját állami felsőfokú intézményeik diplomáiból, lássák be, hogy tévedés történt, és vonják vissza
velemenyezd, 2018. szeptember 05. szerda, 11:01
Trump elnököl majd az ENSZ BT Iránnal foglalkozó szeptemberi tanácskozásán, a héten BT-ülés lesz Szíriáról
konfliktusnak".

Az amerikai diplomata hangsúlyozta, hogy a tervezett tanácskozáson Washingtonnak nem áll szándékában "konkrét eredményeket" kimunkálni, csak "szeretné bemutatni, hogy mit csinál Irán világszerte".

A sajtóértekezleten Haley bejelentette azt is, hogy most pénteken a Biztonsági Tanács ülést tart a szíriai Idlíb tartomány helyzetéről.

"Idlíb ügye nagyon komoly" - fogalmazott, és emlékeztetett rá, hogy Donald Trump elnök figyelmeztette Bassár el-Aszad szíriai elnököt, nehogy "meggondolatlan támadást indítson" e tartomány ellen, s óva intette a damaszkuszi kormányerőket vegyi fegyverek esetleges bevetésétől.

"Az elnök megmondta Iránnak, Oroszországnak és Aszadnak, hogy ne indítsanak támadást, és ne hagyják, hogy vegyi fegyverekkel kövessenek el támadást az Idlíbben élők ellen" - fogalmazott Haley. Hangsúlyozta: amennyiben mégis vegyi fegyvereket vetnének be, ezt az Egyesült Államok nem hagyja majd szó nélkül. Arról azonban nem tett említést, hogy Washington milyen
velemenyezd, 2018. szeptember 05. szerda, 07:03
Szíria - Kreml: az idlíbi "terroristafészek" akadályozza a politikai rendezést
Reagálva Donald Trump amerikai elnöknek a kormányerők készülő idlíbi offenzívájával kapcsolatos állásfoglalására, Peszkov úgy vélekedett, hogy a terrorfenyegetést figyelmen kívül hagyva figyelmeztetni a támadás következményeire "valószínűleg nem teljes nem átfogó hozzáállást" tükröz.

Trump hétfőn Twitter-üzenetben figyelmeztette Bassár el-Aszad szíriai elnököt, nehogy "meggondolatlan támadást indítson" a lázadók ellenőrzése alatt lévő Idlíb ellen. Az elnök Damaszkusz két szövetségese, Oroszországot és Iránt is óva intette a támadástól.

"Az oroszok és az irániak súlyos humanitárius hibát követnének el, ha részeseivé válnának e potenciális emberi tragédiának. Százezreket ölhetnek meg. Ne hagyják, hogy ez megtörténhessen!" - írta az amerikai elnök.

Peszkov hangsúlyozta, hogy a terroristák által Idlíbből irányított drónok "jelentős fenyegetést" jelentenek az orosz erők ideiglenes állomáshelyeire Szíriában. Elmondta, hogy a tartományban kialakult helyzet a pénteki teheráni iráni-orosz-török
velemenyezd, 2018. szeptember 04. kedd, 22:00
Augusztus 5.SZENTHÁROMSÁG ÜNNEPE UTÁN 10.VASÁRNAP
írtál. Ezért vallom rólad Bibliámmal és énekeskönyvemmel: "Krisztus! Ártatlan Bárány!" Isten szeretetét hirdetted és élted a gyűlölködő világban. Mind a véres keresztfáig. Félelem nélkül tetted. Isten szeretetét erősebbnek tudtad a világ gyűlöleténél. Neked volt igazad. Ezt ma már tudom.
Tőlem is elvárod, hogy szemrebbenés nélkül, félelmet nem ismerve merjek keresztyén lenni ebben a világban.

Uram!
Második mondatoddal tehát nem gyávaságot oltasz belém. Csak azt nem akarod, hogy meggondolatlan könnyelműséggel föltárjam szívem ajtaját olyan erők előtt, amelyek hivatásomhoz hűtlenné tehetnének, és halálra téphetnék a lelkemet.
Valamit megértek akaratodból. Szeretnéd, ha itt bent tisztán megőrizném, amit keresztyén hitemben Te adtál nekem. És szeretnéd, ha kint - a világban, az emberek között - bátor bizonyságtévőd lennék. A mindent eltűrő, győzelmes szeretet tanúja.

A fenti igék az evangélikus bibliaolvasó Útmutatóból származnak.
Lelki útravalónk az Északi
ronix, 2018. augusztus 05. vasárnap, 18:55
Mustgáz: megfelelő elővigyázatossággal
Ilyenkor haladéktalanul vissza kell fordulni, illetve el kell hagyni a helyiséget.

Javasolt a must forrásának idejére ,,Figyelem, mustgáz veszély!" feliratot is elhelyezni a pince bejáratára mások figyelmeztetése céljából.

Gyakori probléma, hogy sokan megfelelő védelem nélkül próbálnak az összeesett, ájult emberek segítségére sietni, és segítségnyújtás közben maguk is belélegzik a veszélyes mustgázt, így a segítők is könnyen bajba kerülhetnek, ezért senki ne próbáljon meggondolatlanul ájult ember segítségére sietni! Ha nem ismert, hogy milyen mennyiségben van jelen a mérgező gáz abban a helyiségben, amiből ki akarjuk menteni a sérültet, saját életünket is kockáztatjuk, ha zártrendszerű légzőkészülék nélkül megyünk be hozzá. Ilyen esetben azonnal hívni kell a mentőket, illetve a Katasztrófavédelmi Igazgatóságot a 112-es központi segélyhívó számon és meg kell próbálni kiszellőztetni a helyiséget. A mustgáz-mérgezést szenvedő embereket a tűzoltók biztonsággal, légzőkészülék
bordat, 2018. augusztus 03. péntek, 17:06
Székelyföldi terrorvád - EMT-elnök: adjon kegyelmet a román államfő!
döntésre, amelynek valódi célja az Erdélyben élő magyarok megfélemlítése. Másrészt jogi eszközöket is igénybe vesznek a két fiatal védelmére.

Kiemelte, a döntés értelmében az érintettek a román alkotmányos rend erőszakos megváltoztatására irányuló kísérletet tettek, miközben csupán pirotechnikai eszközökkel foglalkoztak. Megjegyezte, hogy olyan börtönben tartják őket fogva, ahol rablógyilkosok, erőszakos bűncselekményt elkövetők ülnek, pedig csupán a hazájukat szeretik, és lehet, hogy volt néhány meggondolatlan mondatuk, de semmilyen módon nem akarták Románia nemzetbiztonságát fenyegetni.

Az ítéletet nem két fiatal székely ügyeként kell kezelni, hanem figyelmeztetésként: komoly problémák adódnak abból, ha a magyarok az autonómiájukért, a megmaradásukért küzdenek - vélekedett az EMT elnöke.

Bajkai István kijelentette: nem szabad elmenni a jogsértések mellett, különösképpen, ha ezek a magyar nemzet tagjait érintik. Az eddigi bizonyítékok alapján a fiatalok biztosan nem követtek el terrorizmussal
velemenyezd, 2018. július 31. kedd, 16:41
A sakkozó szupergép győzelme az ember felett
történelmi győzelem azonban még csak részsiker volt, Kaszparov végül fordított, és 4:2-vel nyerte a párharcot, az utolsó játszmában csúnyán leiskolázva a Deep Blue-t. Így a gép első igazi nagy diadala az ember felett valójában a vereség utáni visszavágó volt.

A Deep Blue kijelzőképernyője.

Kasparov az első párharc megnyerése után tette azt az emlékezetes és rövid úton meggondolatlanul arrogánsnak bizonyult nyilatkozatát, hogy egy-egy játszmát ugyan nyerhet ellene a gép, de egy teljes meccset sose fog elveszteni ellene.

Egy számítógépes programozó az IBM székhelyén Armonkban, New York. 1996. február 16.

A Deep Blue csapata mindent megtett, hogy ezt cáfolják. Ebben akkoriban a mainál fontosabb szerepe volt a nyers számítási erőnek, hiszen a rendszer
schuro, 2018. július 28. szombat, 18:42
Fűre lépni szabad fekete - fehér Magyar film
Videó Lejátszási idó 1 óra 38 perc

Kárászék élő tévéadásban kapnak egy meggondolatlan felajánlást, és kilencen, kutyástul beköltöznek a Pasaréti úti Kéri-villába. A veszekedés ettől kezdve mindennapos lesz a zsúfoltság következtében, a két család között. Mint egy modern Rómeó és Júlia történetben, míg a szüleik ádáz harcokat vívnak egymással, a fiatalok egymásba szeretnek. A történet happy enddel végződik, hiszen gyermekeik boldogságáért a megbántott szülők is inkább kibékülnek.
Szereplők itt olvashatók
maroka, 2018. július 27. péntek, 18:58
Képek, videók
Meggondolatlan.jpg
wob
2012. november 16. péntek, 20:57
Meggondolatlanság,nyom or.
farkas1945
2012. október 18. csütörtök, 12:58
egy meggondolatlan lépés
pkincses
2008. január 13. vasárnap, 19:24
solet-egyszeruen.jpg
sarkadykati
2016. december 13. kedd, 18:40
solet-egyszeruen.jpg
snbela44
2016. november 21. hétfő, 07:12
egyszerűen.jpg
remahe1952
2016. szeptember 30. péntek, 16:28
32961_tiramisu-egyszer uen
lilagondolatok
2016. július 09. szombat, 09:27
Szövés egyszerűen.jpg
1vargaildyko
2013. december 12. csütörtök, 10:50
egyszerűen szép.jpg
agica2004
2013. november 03. vasárnap, 16:52
Egyszerűen csodálatos!.gi
jucinenadov
2013. április 18. csütörtök, 18:00
Ildytől egyszerűen szép
biharijudit
2013. március 21. csütörtök, 13:10
egyszerűen.png
eva_gyulai
2012. december 23. vasárnap, 12:53
egyszerűen.jpg
dnemethk
2012. május 16. szerda, 16:36
Egyszerűen gyönyörű tájk
charlotteani
2011. január 20. csütörtök, 09:28
Egyszerűen szépséges
szilagyi_krisztina
2010. november 22. hétfő, 20:54
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.