Regisztráció  Belépés
2017. október 18. szerda | 42. hét | 291. nap | 00:25 | Lukács
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Futóverseny miatt jelentős forgalomkorlátozásra kell számítani a hétvégén Budapesten
Szombaton egy-egy órás időszakokra lezárják a forgalom elől az 56-osok terét, az Olof Palme sétányt, a Műcsarnok mögötti utat, a Hősök terét, a Kós Károly sétányt és a Zichy Mihály utat is.

Vasárnap reggeltől kora délutánig nem lehet majd autóval közlekedni egyebek közt a Budai és Pesti alsó rakpart teljes hosszán, az Andrássy út-József Attila út-Lánchíd-Attila út útvonalon, a Szabadság hídon, a Margit híd Buda felé vezetői sávjaiban, a Bajcsy-Zsilinkszy úton, a Dózsa György úton a Váci út és a Hősök tere között és az Árpád híd Buda felé vezető oldalán a Margit-szigetig.

A korlátozások jelentős mértékben érintik a BKK járatait is, két szakaszon közlekednek vasárnap reggeltől kora délutánig a 2-es, a 4-es és 6-os villamosok, a 9-es, a 15-ös és 115-ös, valamint a 105-ös busz, illetve a 72-es és 76-os troli.

Módosított útvonalon jár a verseny idején a 19-es és 41-es, valamint a 47-es és 49-es villamos, az 5-ös, a 20E, a 26-os és 226-os, a 29-eas, a 30-as, 30A és 230-as, a 34-es és 106-os, a 118-as, a 134-es, a 137-es, 218-as és 237-es, valamint a 178-as busz, a 70-es és 78-as, a 75-ös, és a 83-as trolibusz. A 16-os buszok a verseny idején nem közlekednek.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2017. október 13. péntek, 11:41
Címkék: Olof Palme, Zichy Mihály, Dózsa György, hétvégén Budapesten, forgalom elől, 56-osok terét,
Kommentek
Tallóztam
Apu, igaz, hogy az Isten porból teremtette az embert?
- A Biblia szerint így történt, kisfiam.
- És akkor a négerek szénporból lettek?

Ferikének óra közben nagyon ki kellett volna menni, de valahogy nem akaródzott kikérezdkednie, így aztán megtörtént a baj.
A tanító megszégyenítésül kiküldi az osztályból.
Arra jön az igazgató, megkérdi a gyereket:
- Hát te fiam? Miért ácsorogsz óra alatt a folyosón?
- Azért, mert bent büdös van- feleli a gyerek.

A strandon, a nagy tömegben Pistike anyukája egyszer csak rádöbben, hogy amíg ő lehunyt szemmel napozott, a kisfia eltűnt a lába mellől. Keresésére indul, de nem találja, végül bemondatja:
"Kovács Pistike négyéves kisfiú elveszett... Kovács Pistike négyéves kisfiú elveszett... Aki látta, vagy tud róla valamit, értesítse aggódó édesanyját a hangosbemondónál!"
Pistike anyukája kétségbeesésében az egész napot a bemondó fülkéjében tölti, de senki sem jelentkezik. Amikor végre kiürül a strand, megtalálják
horvathnemagdi, 2017. október 07. szombat, 08:35
Gyermeki logika
- Apu, igaz, hogy az Isten porból teremtette az embert?
- A Biblia szerint így történt, kisfiam.
- És akkor a négerek szénporból lettek?

Ferikének óra közben nagyon ki kellett volna menni, de valahogy nem akaródzott kikérezdkednie, így aztán megtörtént a baj.
A tanító megszégyenítésül kiküldi az osztályból.
Arra jön az igazgató, megkérdi a gyereket:
- Hát te fiam? Miért ácsorogsz óra alatt a folyosón?
- Azért, mert bent büdös van- feleli a gyerek.

A strandon, a nagy tömegben Pistike anyukája egyszer csak rádöbben, hogy amíg ő lehunyt szemmel napozott, a kisfia eltűnt a lába mellől. Keresésére indul, de nem találja, végül bemondatja:
"Kovács Pistike négyéves kisfiú elveszett... Kovács Pistike négyéves kisfiú elveszett... Aki látta, vagy tud róla valamit, értesítse aggódó édesanyját a hangosbemondónál!"
Pistike anyukája kétségbeesésében az egész napot a bemondó fülkéjében tölti, de senki sem jelentkezik. Amikor végre kiürül a strand,
kohlinka, 2017. október 04. szerda, 13:16
Filmvetítések is színesítik a Kerekdomb Fesztivál programját
"Tokaj hegyalja önmagában is egy olyan régió, ahova érdemes ellátogatni, ezen belül Tállya egy olyan kis történelmi ékszerdoboz, ahol Kossuth és Rákóczi is járt, Mikszáth pedig itt írta a Különös házasságot" - fejtette ki Oszkó-Jakab Natália, a fesztivál programszervezője az M1 aktuális csatornán csütörtökön.

A szervező kiemelte, hogy a filmes és gyerekprogramoknak a Maillot-kastély ad majd helyet, a nagykoncerteket pedig a Vincellér Ház udvarán felállított nagyszínpadon tartják. Fellép majd mások mellett a 30Y, a Bohemian Betyars, a Honeybeast, a Zuboly, az Irie Maffia, a Mary Popkids, Herczku Ági és a Banda, A kutya vacsorája, valamint a Zűrös Banda is.

A gyerekeket mesterségbemutatók is várják, amelyeken kipróbálhatják a fafaragás, a babakészítés művészetét, a sportolni vágyók pedig a Ludas Matyi futóversenyen teljesíthetnek.

A komolyzene iránt érdeklődő közönséget a Maillot-kastély kupolás termében várják, ahol mások mellett fellép Szirtes Edina Mókus is, de lesznek irodalmi
velemenyezd, 2017. szeptember 07. csütörtök, 17:53
Élményekkel teli futást ígér a II. szigligeti félmaraton
Keczán Pál főszervező a szerdai sajtótájékoztatón elmondta, hogy az esemény tulajdonképpen a tavaszi tihanyi félmaraton őszi testvérversenye.

"Szeretnénk egy élményekkel teli futást nyújtani a Szigligetre ellátogatóknak" - fogalmazott a főszervező, aki hozzátette: a helyi strandról rajtoló futóverseny útvonala gyönyörű és egyben védett természeti környezetben halad, nagyrészt a Balaton parti kerékpárúton illetve közúton. A kétezer induló három táv, 6, 9, és 21 km közül választhat, de páros és trió kategóriában is lehet versenyezni."Versenyünknek van egy zöld üzenete is, ezért a mezőnyt egy hibrid autó vezeti fel, a résztvevőket ösztönöztük a közösségi autózás használatára, s ugyanakkor szelektív hulladékgyűjtés is zajlik majd a verseny ideje alatt" - mondta Keczán Pál, aki beszélt arról is, hogy jövő szombaton délelőtt 10 órától délután 6-ig a verseny nagyszínpadán az ultrafutás hazai és világszinten is kiemelkedő képviselőinek motivációs előadásait hallgathatják meg a résztvevők.
velemenyezd, 2017. szeptember 06. szerda, 11:31
Születésnapján nyerte meg Szőnyi Ferenc a svájci tízszeres Ironmant
213 óra, vagyis közel kilenc nap alatt sikerült teljesítenie.

"Az úszás után a hatodik, a kerékpározást követően a második helyen álltam" - elevenítette fel a részleteket a korábban világrekordot is felállító, civilben ingatlan befektetési vállalkozóként dolgozó komáromi sportoló. Eredménye értékét növeli, hogy két hónappal ezelőtt a Himalájában, átlagosan 5000 méteres tengerszint feletti magasságon a világon elsőként csinálta végig, és ezzel megnyerte a Hell Ultra elnevezésű 480 kilométeres futóversenyt.

Buchsban az első hely és a világcsúcs volt a célja, de a rekord végül elmaradt a rendkívül rossz időjárási viszonyok miatt. Az indulók napokig viharban kerékpároztak, a versenybírók két alkalommal összesen 2,5 órára meg is szakították a versenyt.

Az aranyérem azonban így is a nyakába kerülhet, mert annak ellenére, hogy Szőnyi és csapata már öt napja hazaért Svájcból, csütörtökön reggel visszautaznak Buchsba, ahol aznap 13 órákor tartják az eredményhirdetést.

Szőnyi Ferenc a 40-es
velemenyezd, 2017. augusztus 30. szerda, 13:12
Művészeti fesztivált rendeznek a Klebelsberg Kultúrkúriában
Lőrinc és Weöres Sándor, Kányádi Sándor, Kovács András Ferenc és Varró Dániel megzenésített verseit hallhatják a Cimbora Együttes közreműködésével.

A gyerekeket ezen a napon várja még a Ládafia Bábszínház az Együgyü Mihók, avagy a balgaság szerencséjének egészen igaz története című előadással, délután pedig a Kozma Orsi Quartet zenél a Vásárszínpadon. Este a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című darabot a Szindra társulat előadásában láthatják a nézők.

Szombaton reggel családi futóversenyt rendeznek, majd a nagyszínpadon Méhes Csaba és a Brass In The Five zenél, a Szekérszínház Arany János verseiből készített színpadi játékát mutatja be, de ezen a napon lesz még bűvész- és zsonglőrelőadás, Brobya ifjúsági koncert, Fabók Mancsi bábszínháza, divatbemutató kortárs divattervezők természetes, illetve újrahasznosított alapanyagokból készült kollekciójából, solymászbemutató, valamint koncertet ad a Kolompos együttes. A napot Vajda Katalin Anconai szerelmesek című zenés komédiája, majd táncos
velemenyezd, 2017. augusztus 26. szombat, 13:32
Jótékonysági futóversenyt rendeznek a Badacsony-hegy körül szombaton
Szabadidősport Szövetsége javára ajánlják fel - mondta a szervező.

Hozzátette: negyven helyi önkéntes segíti majd a munkát és tíz vöröskeresztes elsősegélynyújtó is érkezik a rendezvényre, melyet húsz helyi vállalkozó is támogatott.

A verseny indulóit arra kérték, hogy hozzák magukkal használt, de jó állapotban lévő sportfelszereléseiket, sportruházatukat, melyet a Veszprém Városi Hátrányos Helyzetű fiatalokért Egyesület lakói részére ajánlanak fel.

Laposa Zsófia elmondta azt is, hogy a futóversenyen babakocsit tolva is lehet indulni, de ha szükséges, a kisgyermekek felügyeletét is megoldják a szervezők.

A futóverseny tíz órakor kezdődik, az eredményhirdetés délben várható, napközben pedig színpadi programok várják a látogatókat. Este gasztronómiai és zenei kínálattal várja a kikapcsolódni vágyókat a frissTerasz.

A Laposa Birtok Kft. mellett a Tigra Sportegyesület vett részt a szervezésben. A tavalyi versenyen mintegy 450 részvevő indult, a nevezési díjakból csaknem 700 ezer
velemenyezd, 2017. augusztus 23. szerda, 17:19
Képek, videók
Futóverseny volt a bölcsi
magdika48
2017. május 16. kedd, 17:03
Cica futóverseny.gif
pacsakute
2012. július 23. hétfő, 14:54
Katica a futóverseny célj
maszlavermonika
2007. november 23. péntek, 04:33
futóverseny
lujzibo
2007. augusztus 09. csütörtök, 00:43
Futóversenyen.jpg
gzax
2007. május 21. hétfő, 18:20
futóverseny.jpg
agica2004
2006. október 08. vasárnap, 10:49
Egy tél Budapesten 01.jpg
chillik
2017. május 18. csütörtök, 06:16
Egy tél Budapesten 02.jpg
chillik
2017. május 18. csütörtök, 06:16
1983Budapesten24.JPG
papajasd
2016. november 07. hétfő, 14:59
1983Budapesten23.JPG
papajasd
2016. november 07. hétfő, 14:58
1983Budapesten22.JPG
papajasd
2016. november 07. hétfő, 14:58
1983Budapesten21.JPG
papajasd
2016. november 07. hétfő, 14:58
1983Budapesten20.JPG
papajasd
2016. november 07. hétfő, 14:58
1983Budapesten19.JPG
papajasd
2016. november 07. hétfő, 14:58
1983Budapesten17.JPG
papajasd
2016. november 07. hétfő, 14:58
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.