Regisztráció  Belépés
2018. május 23. szerda | 21. hét | 143. nap | 14:54 | Dezső
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Töltött paprika
Hozzávalók:

8-10 db paprika
30 dkg sertéshús
8 dkg rizs
2 evőkanál olaj vagy 3 dkg zsír
2 dkg liszt
1 kg paradicsom áttört leve, vagy negyed kg paradicsompüré, vagy 1 liter paradicsom ivólé cukor


Elkészítés:

A paprikát magházától, ereitől megtisztítjuk. A sertéshúst megdaráljuk, a rizzsel összekeverjük, kevés zsiradékon pirított hagymával ízesítjük. A paprikát a töltelékkel lazán megtöltjük, közepére bedugjuk a fakanál nyelét, hogy a rizsnek helye legyen a növekedésre.

Lábasba rakva, annyi forró, sós vizet öntünk rá, hogy épp elfedje. Beletesszük a paradicsompürét, vagy ráöntjük a paradicsom ivólét (illetve ha friss paradicsomból készítjük, az áttört, megsózott, főtt paradicsomba rakjuk a tölteléket), és fedő alatt puhára pároljuk.

A zsírból és a lisztből rántást készítünk, besűrítjük vele a mártást, még 20 percig csendesen főzzük. Ízlés szerint cukorral, tejföllel ízesítjük

Link
bkisseva, 2018. január 18. csütörtök, 11:42
Címkék: paprikát magházától, sertéshúst megdaráljuk, rizzsel összekeverjük, töltelékkel lazán, fakanál nyelét, rizsnek helye,
Kommentek
Töltött csirkemell
Ha szereted a csirkét és valami igazán finomra vágysz, akkor elhoztuk neked a nap legjobb receptjét. Omlós, puha és csak úgy szétolvad a szádban. Lehet, hogy dupla adagra lesz szükséged, mert az egész család imádni fogja.


Hozzávalók:

4 db csirkemell filé;
8 szelet bacon;
4 szelet préselt sonka;
2 szál zöldhagyma;
1 piros paprika;
200 gr reszelt sajt;
2 kanál mustár;
só. olaj, fűszerek ízlés szerint;
400 ml tejföl;
Elkészítési javaslat:

A hagymát, a bacont és a paprikát apróra felszeleteljük. A csirkemellet befűszerezzük ízlés szerint, megkenjük mustárral. Mindenik csirkemellre egy kis zsebet vágunk és megtöltjük az előzőleg elkészített hagymás paprikás baconös töltelékkel, és egy sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük.

A hús tetejére egy-egy szelet sonkát helyezünk, erre tejfölt teszünk, majd megszórjuk a reszelt sajttal. Sütőbe helyezzük és 180C fokon 35-40 perc alatt készre
anyu65, 2018. május 16. szerda, 22:28
Villámgyors fogások a rohanós hétköznapokra – 7 fél ór
olvasztott vaj
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
6. Sonkás-kukoricás galuska
csirkés

Hozzávalók:

4 adag maradék galuska (nokedli) tészta
15 dkg sonka
10-12 dkg sajt (én edamit használtam)
10 dkg kukorica (lehet fagyasztott)
2 tk aprított petrezselyemzöld
1 duci gerezd fokhagyma
4 dkg vaj
2 csapott ek liszt
3-4 dl tej
frissen reszelt szerecsendió

bors
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
7. Sajttal töltött gomba
gomba

Hozzávalók:

6 közepes/nagyobb méretű csiperke gomba
sajt (vegyesen, pl. edámi és füstölt sajt)
zöld kapor
petrezselyemzöld
olaj a tepsi kikenéséhez

bors
A recept ide kattintva folytatódik! >>>

SZÓLJ HOZZÁ

AJÁNLOTT CIKKEK

Mit főzzek ma? 2018.05.08. kedd
Neked is komoly dilemma, hogy mi legyen az ebéd? A Receptneked.hu minden hé

Tovább olvasom »

Mit
tinka1951, 2018. május 09. szerda, 07:45
13 filléres egytálétel, amiből kétszer fogsz szedni!
krumplival
csirkemaj

Hozzávalók:

0,5 kg csirkemáj
0,5 kg burgonya
1 dl olaj
só, bors
ételízesítő
oregánó
pirospaprika
3 babérlevél
A recept ide kattintva folytatódik >>>
2. Pásztortarhonya
pasztor

Hozzávalók:

50 dkg tarhonya (én házi készítésűt használtam)
4- 5 nagy krumpli
1 fej vöröshagyma
2-3 ek olaj
1 szál füstölt kolbász
pirospaprikakrém

csipetnyi bors
A recept ide kattintva folytatódik >>>
3. Töltött krumpli savanyú káposzta ágyon
toltottkrumpli

Hozzávalók:

1 kg savanyú káposzta
6-8 nagyobb krumpli
2 dl főzőtejszín
50 dkg darált hús
2 gerezd zúzott fokhagyma
só, bors, csipet köménymag
1 tk fűszerpaprika
fél fej vöröshagyma apró kockára vágva
1 tojás
A recept ide kattintva folytatódik >>>
4. Sült krumplikása
kasa

Hozzávalók:

1700 g krumpli (kockákra
tinka1951, 2018. május 04. péntek, 21:29
vagdalthús gombás pórés mártásban
Klopsiki z makaronem w sosie pieczarkowo-porowym

500g darált hús sertés sonka
1 töltött teáskanál édes paprika
fél teáskanál granulált fokhagyma
1 nagy hagyma (kb. 160 g)
1 teáskanál mustár
1 nagy tojás
3 töltött teáskanál zsemlemorzsa

liszt

200 gpenne tészta
1 poré fehér része kb. 170 g)
200 g gomba
2 gerezd fokhagyma
200 ml tejszin
fél csésze petrezselyem
só és bors ízlés szerint

olaj sütéshez és sütéshez

elöszőr a vagdaltat készítem el , a hozzávalókat egy tálban összekeverem , 16 db kis gombócot formálok belőle, és olajban kisütöm majd félreteszem .
a tésztát is kifözőm , leszüröm , azt is félreteszem
a karikára vágott pórét, fokhagymát olajban megpiritom , hozzáadom a szeletelt gombát.
pár percig együtt piritom tovább, s beleöntöm a tejszint is , elkeverem .
3 - 4 percig együtt párolom , most belerakom a sült vagdaltat is , együtt 2 - 3 percig párolom .
ibolya58, 2018. április 30. hétfő, 11:37
A magyar konyha, minden híresztelés ellenére, egészséges.
100 éve pedig megváltozott a tűzhely is.
Véleménye szerint, a szegény paraszti konyha megfelel a modern táplálkozástudománynak.
- levesek
A magyar parasztasszony minden délben levest is adott az asztalra, melyek vitamin-és folyadékforrások. (Nem is értem, hogy egyes közétkeztetésekben miért szakítottak ezzel a hagyománnyal. Mennyivel jobb a főzelék ugyan abból a zöldségből, mint a leves? )
- kásák
A burgonya előtti időkben és később is, a különféle kásák meghatározó szerepet töltöttek be az étkezésben. Készülhettek árpából, zabból, búzából, kölesből. Amerika felfedezése után a kukoricából készült ételek egyes magyar vidékeken a mindennapok táplálékává váltak: puliszka, málé, stb.
- zöldségek, gyümölcsök
A magyar háziasszony minden nap adott az asztalra valamilyen zöldséget leves, vagy főzelék formájában. A magas fehérjetartalmú bab, borsó, lencse húspótlék is volt. A zöldségféléket többnyire nem főzték túl, inkább ,,ress" maradt, így is megőrizve a
yaskane, 2018. április 26. csütörtök, 07:57
Cordon bleu
sütéshez


Cordon bleu készítése:

A hússzeleteket szép nagy szeletekre klopfoljuk (nylon zacskóban szoktam, így nem szóródnak szét az esetleg leszakadt húsdarabkák).

Kiterítjük, megszórjuk sóval, borssal és fűszerpaprikával. Mindegyik szeletre teszünk egy szelet gépsonkát, arra a szendvics sajtot, ha nincsen szendvics sajtunk, akkor reszelt sajtot. Összefogjuk, és szépen felgöngyöljük, a végeit bedugdossuk, mint a töltött káposztánál.

Ha azonnal szeretnék sütni, akkor fogpiszkálóval megtűzdeljük, én mindig hamarabb elkészítem, akkor szépen összetapad, és nem kell tűzdelni.

Egyenként lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk, a végeit kétszer is belemártjuk a tojásba majd a zsemlemorzsába, így nem folyik ki a felolvadt sajt.

Bő, nem túl forró olajban szép pirosra sütjük. Forgatáskor nem szabad átszúrni, alányúlva
vorosrozsa66, 2018. április 07. szombat, 00:55
Kolbásszal töltött karaj
Kolbásszal töltött karaj

Hozzávalók:
disznókaraj
házi füstölt kolbász

bors
pirospaprika vagy paprikakrém
zsír
5-6 gerezd fokhagyma


Elkészítése:
Kolbásszal töltött karaj készítése:

A karajt éles, hegyes késsel hosszában felszúrjuk,a rést kitágítjuk, majd belenyomunk egy ugyanolyan hosszúságú, előzőleg lefagyasztott, nem túl száraz füstölt kolbászdarabot.

Azért szoktam lefagyasztani, mert így sokkal könnyebben be lehet nyomni a hosszú karajba.

5-6 gerezd fokhagymát átnyomunk fokhagymatörőn, kevés sóval pépesítjük, jól kikeverjük. A karajt bedörzsöljük só, bors, paprika keverékével, majd a fokhagymapéppel.

Hosszúkás tepsibe tesszük, forró zsírral leöntjük, kevés vizet öntünk hozzá, lefedjük alufóliával, és
vorosrozsa66, 2018. április 07. szombat, 00:53
Simon Ágnes
mégis?
Fájdalmunkban mért kérjük hogy segítsen az ég is?
Angyalok kórusa, hát zenéljetek nekem...
Már tudom hogy meghallom, mert szívem a fülem.


Nem maradt semmi sem

Egykor tűzbe borult lelkem
Ha rám néztél,
Szikrázott minden pórusom,
Ma már csak eltűnődve
Azon gondolkodom,
Hová lett az édes forró ölelés
Mikor vált torz mosollyá
A szerelmes nevetés -

Valamikor kín volt minden
Nélküled töltött óra,
Most már az se fáj, ha
Egyedül térek nyugovóra
Hűvös lepedőm nyugtatja
Izzó testemet
Valaha szenvedtem, ha
Nélküled este lett
Nem sír ma már édesem
Utánad senki sem...

Tudatosan ölted ki agyadból
A gyöngéd vágyakat,
Így hagytad magad után
Üresen ágyamat,
S a testnek ki abban fekszik
Már lelke nincs

Rájössz majd egyszer, hogy
Ő volt a kincs amit
Nem akartál megtartani -
"Légy erős! Küzdj!
menusgabor, 2018. március 31. szombat, 11:45
Képek, videók
tejfölös töltött paprika.
snbela44
2015. július 27. hétfő, 12:41
turoval-toltott-paprik a.j
szelidszeder
2014. december 03. szerda, 13:26
Töltött paprika
irmus
2014. október 24. péntek, 17:07
töltött paprika
53ilona
2013. augusztus 17. szombat, 14:27
toltott-paprika-csilla gan
sarkadykati
2013. július 04. csütörtök, 09:03
töltött paprika2.jpg
veronika74
2013. július 03. szerda, 19:26
töltött paprika.jpg
veronika74
2013. július 03. szerda, 19:26
dem töltött paprika.jpg
snbela44
2013. július 02. kedd, 07:15
Töltött paprika
anitahajdu
2013. június 10. hétfő, 19:44
töltött paprika
erzsob
2012. augusztus 01. szerda, 09:01
töltött-paprika_1.jpg
bubszi
2010. szeptember 22. szerda, 04:49
fehér iszalag magháza
erzsikepuskas
2013. október 13. vasárnap, 08:45
brassoi_serteshusbol.j pg
vorosrozsa66
2018. március 27. kedd, 18:17
Nem webshots.Sertéshús.Ér
hold02
2008. december 08. hétfő, 16:54
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.