Regisztráció  Belépés
2018. január 22. hétfő | 4. hét | 22. nap | 09:21 | Vince, Artúr
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A Jobbik ismét az egynapos autópálya-matrica bevezetését sürgeti
Z. Kárpát Dániel, az ellenzéki párt alelnöke hétfői budapesti sajtótájékoztatóján indokolatlan sarcnak nevezte, hogy egy egynapos ügyintézéshez vagy egészségügyi kezeléshez is csak 10 napos matricával lehet igénybe venni a fizetős utakat.

Mint mondta, Európában Magyarországon a legmagasabb az éves matrica díja és a megyei díjszabás is a középmezőnyben található.

A Jobbik javaslata, hogy kedvezményes áron, magyar állampolgár egy napra is tudjon autópálya-matricát váltani - fogalmazott, majd kérdésre kifejtette: nem tesznek éles különbséget magyar és uniós állampolgárok között, ugyanakkor például ha magyar benzinkúton vagy magyar mobilszolgáltatónál vásárolható a matrica, akkor az olyan paramétereket hoz be, ami révén a magyarok fogják inkább igénybe venni.

Z. Kárpát Dániel azt is közölte, hogy javaslatcsomagot dolgoztak ki a motorral közlekedőkre vonatkozóan is; nekik is az autósokkal azonos kedvezményeket - például az egynapos matricát - szeretnének elérni.

Megkérdezték arról is, hogy a kormánypártok arra kérik Vona Gábort, a Jobbik elnökét, hogy utasítsa Kovács Béla EP-képviselőt: jelenjen meg szerdán a nyomozóhatóságok előtt. Az alelnök azt felelte: Vona Gábor nem ad pártutasításokat, Kovács Bélának pedig már az előző meghallgatásra is szándékában állt elmenni. Vélelmezi, hogy most részt fog venni azon - tette hozzá.

Az önkormányzati dolgozók sztrájkjára pedig úgy reagált: jogosak felvetéseik, a kormány helytelen úton jár, amikor mesterségesen próbálja "kiszárítani" a közszférát és lehetetlen helyzetbe hozni az ott dolgozókat.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2017. július 17. hétfő, 14:42
Címkék: Kárpát Dániel, Európában Magyarországon, Vona Gábort, Kovács Béla EP-képviselőt, Vona Gábor, Kovács Bélának,
Kommentek
Több újdonság lesz jövőre az autópályás díjfizetésben
Január elsejétől sok új, az autósok költségeit és adminisztrációs terheit csökkentő előírás lép hatályba az e-matricás rendszerben. Az ügyintézést jelentősen megkönnyítő egyes rendelkezéseket a már folyamatban lévő ügyekre is alkalmazni kell majd.

Az egyik legfontosabb intézkedés lehetővé teszi, hogy a véletlenül díjköteles útszakaszra tévedő autósok az utazás megkezdése után vásárolják meg az e-matricát. Az új előírás szerint a fizetős hálózatra lépéstől számítva hatvan perc áll az úthasználók rendelkezésére a jogosultság megváltásához.

Az e-matricákat a továbbiakban is érdemes már indulás előtt beszerezni akár személyesen, akár elektronikus úton. A jóhiszemű mulasztók azonban a jövőben mentesülhetnek a pótdíjazás alól, ha a megfelelő jogosultságot a díjköteles útra hajtást követő egy órán belül megveszik.

A korábbi szabályozás szerint a jogosulatlan úthasználatért kiszabott 14 875 forintos alappótdíj már harminc nap után 59 500 forintra nőtt. A módosítással e türelmi idő a kétszeresére,
velemenyezd, 2017. december 30. szombat, 12:11
Balog Zoltán: 2018 a családok éve lesz
lombikbébi program is.

2018-tól a harmadik vagy további gyerekek vállalása esetén 1-1 millió forinttal csökkentik a jelzáloghitel-tartozásokat, a diákhitellel rendelkező nők pedig - attól függően, hányadik gyermekük születik - igényelhetik a hiteltörlesztésük felfüggesztését vagy elengedését.

Jövőre eltörlik azt az adminisztratív kötelezettséget, miszerint a nagycsaládosoknak évről évre igazolniuk kell, hogy több gyereket nevelnek, valamint már a háromgyerekesek is fél áron vásárolhatnak D2-es autópálya-matricát. Ez korábban csak a négy- vagy többgyermekes családokat érintette.

Egyszerűbb és olcsóbb lesz a csok igénylése, ugyanis az ezzel kapcsolatos hatósági eljárások után nem kell majd eljárási illetéket fizetni, továbbá a tulajdoni lap másolatát a hitelintézet is díjmentesen lekérheti az ügyfélnek. Új ingatlan vásárlása esetén a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) összegét is figyelembe veszik majd az illetékkedvezmény számításánál, valamint a nagycsaládosok új építésű ingatlanhoz
velemenyezd, 2017. december 19. kedd, 14:23
Jellegzetesen díszített Pakisztáni teherautók
A teherautók kifestésének mániája a fotódokumentumok szerint a '60-as években kezdődött Afganisztánban - eleinte egyszerűbb motívumokkal, amelyek idővel egyre jobban bonyolódtak és bővültek, de ma már lényegében bármi belefér, ami reflektál a vallásra, a politikára, a társadalomra vagy a környezetre. A szovjet invázió elől menekülők magukkal vitték ezt a szokást Pakisztánba, ahol a jelenség tovább fejlődött, és egész iparág épült köré. A díszítés nemcsak a festésre, hanem a tartozékok kialakítására is vonatkozik. A lökhárítókon és a kocsik oldalán lógó láncsor miatt - a motor hangját sohasem elnyomva - időnként csilingel fékezéskor vagy kanyarodásnál, emiatt is kapta a "jingle truck" becenevet. A munkálatok hónapokig eltartanak és komoly pénzösszegeket, gyakran dollárezreket emészt fel egy-egy jármű festése, tehát nem mindegy, hogy milyen művészt bíz meg az autó tulajdonosa. A közismerten jó teherautó festőket/díszítőket csak az igazán jómódú tulajok engedhetik meg maguknak. A művészi
schuro, 2017. december 15. péntek, 19:57
Útdíjfizetési szolgáltató: június végéig 41,94 milliárd forint bevétel származott e-matrica eladásából
Mivel az útdíjfizetési rendszer árai és feltételei nem változtak, ezért a bevétel-növekedés hátterében főként a magyarországi díjköteles úthálózat forgalmának erősödése áll.

Kiemelték: az éves és a megyei e-matricáknál messze átlagon felüli emelkedés tapasztalható, az évesből június végéig mintegy 12,1 százalékkal, a megyeiből 13,7 százalékkal vásároltak többet az autósok. A megyei e-matricákból az első félévben közel 190 ezer darabbal fogyott több 2016 azonos időszakához viszonyítva, a bevétel pedig több mint 1 milliárd forinttal haladta meg a bázis értéket.

Továbbra is a Pest megyei matrica (901 ezer darab) iránt a legnagyobb az érdeklődés, ezt követi 169 ezres darabszámmal a Fejér megyei, valaminta Győr-Moson-Sopron megyei és a Heves megyei.

Arról is beszámoltak, hogy a külföldiek mintegy 35 százalékos arányt képviselnek az első féléves értékesítési adatokban, ami nagyjából megfelel az előző év azonos időszakának. Az év első hat hónapjában közel 2,34 millió e-matricát vásároltak a nem
velemenyezd, 2017. július 03. hétfő, 14:12
Migránsok halála - Autókereskedő: a bolgár biztonsági szerveknek gyűjtöttem az információkat
áthoztak a határon Magyarországra.

Beszélt arról is, hogy az illegális bevándorlók szállításához a sofőröket két Bulgáriában élő ember szervezte be, a másodrendű vádlott hozta át őket Magyarországra és ő is fizetett nekik az elsőrendű vádlott megbízásából. Egy-egy Ausztriáig tartó útért 5 ezer eurót, míg a németországiakért 8 ezer eurót kapott a másodrendű vádlott, amiből a sofőröknek rendszerint 500 eurót adott. Emellett fizette egyebek mellett a sofőrök szállását, a járművek tankolását és az autópálya-matricákat, az embercsempészésből származó pénzt pedig a felesége és barátnője vitte Bulgáriába.

A másodrendű és az elsőrendű vádlott egymás között szerbül beszélt, mivel a bolgár férfi Szerbiában ült börtönben, az afgán pedig egy ideig ott élt - mondta.

Arról is beszámolt, hogy a negyedrendű vádlottal börtönbe szállításukkor beszélt, és a szinté bolgár férfi elmondta neki, hogy korábban nem nagyon vezetett, és bevallotta neki, hogy a 71 ember halálával járó tragédia során ő vezette a
velemenyezd, 2017. június 30. péntek, 20:57
Harminc éves a Nagycsaládosok Országos Egyesülete
azon kérdésére, hogy az utóbbi években milyen családokat érintő javaslatokkal éltek a kormány felé, Kardosné Gyurkó Katalin azt mondta, számos olyan intézkedés is született az elmúlt években, amelyeket nemcsak ők, hanem más családokat támogató szervezet is felvetett.Több visszajelzést küldtek például a családok otthonteremtési kedvezményével (csok) kapcsolatban, valamint ők kezdeményezték, hogy a D2 kategóriába eső, hét személyesnél nagyobb autóval rendelkező nagycsaládosok kedvezményesen tudjanak autópálya matricát vásárolni.

Joó Kinga elmondta, a NOE - egyetlen magyar egyesületként - tavaly óta tagja, ettől az évtől pedig elnökségi tagja is a COFACE Families Europe nevű szervezetnek, amely stratégiai partnerként szociálpolitikai kérdésekben tesz javaslatokat az Európai Uniónak.

Az 1987-ben alakult NOE jelenleg több mint 250 helyi közösséggel és hetvenezer taggal rendelkezik. Az országos munkát hét regionális központ segíti. Önkénteseik száma megközelíti az 1500-at. Az egyesület munkájának
velemenyezd, 2017. június 21. szerda, 11:42
Az NFM meghosszabbítja a májusi bérletek érvényességi idejét
Az NFM szerdai, az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, a GYSEV, a MÁV-START, a Volánbusz és a régiós közlekedési központok (korábbi Volánok) helyközi járatain ezeket a bérleteket jövő szerdán (június 7-én) 24 óráig fogadják el a jegyvizsgálók.

Közölték: a döntést a háromnapos hétvégére tekintettel hozta meg a tárca. Az eredeti érvényességi idő pünkösd hétfőn járna le, így a keddi munkanapon feltorlódhatnának a sorok, megnőhetne a várakozási idő a jegypénztáraknál. A kétnapos kiterjesztéssel gyorsabbá válik az utasok kiszolgálása június elején - tették hozzá.

Felidézték, hogy a fejlesztési tárca az elmúlt években az iskolakezdéshez és az ünnepekkel megnyúló hétvégékhez igazodva többször segítette elő így a kiszámíthatóbb, kényelmesebb bérletvásárlást. Más hasonló megoldás is népszerűnek bizonyult az ágazatban:tavaly év végén az autósok már az érvényességi idő kezdete előtt, decemberben megvehették a 2017-es éves országos és megyei autópálya-matricákat - tették hozzá.
velemenyezd, 2017. május 31. szerda, 11:11
Képek, videók
gv autópálya (4).jpg
dnemethk
2017. május 27. szombat, 19:27
gv autópálya (3).jpg
dnemethk
2017. május 27. szombat, 19:26
gv autópálya (2).jpg
dnemethk
2017. május 27. szombat, 19:26
gv autópálya (1).jpg
dnemethk
2017. május 27. szombat, 19:26
O.V.-autópályák.jpg
agica2004
2014. december 16. kedd, 15:38
M.autópálya.jpg
agica2004
2013. december 06. péntek, 18:00
A csiga az autópályán....
farkas1945
2013. február 03. vasárnap, 10:28
Autópálya
andomanyi
2012. március 23. péntek, 15:49
Új Mexikó autópálya
andomanyi
2012. március 17. szombat, 09:02
1.Autópálya rendőrség....
anci-ani
2012. február 28. kedd, 14:34
Autópálya.jpg
nor-bee
2011. november 02. szerda, 09:51
húsvét bevezetése - virág
sacimama
2013. március 20. szerda, 18:30
Kárpát medence
pacsakute
2017. október 25. szerda, 13:37
Kárpátok
tinka1951
2017. június 05. hétfő, 09:42
Kárpát-medence
irmus
2017. május 12. péntek, 09:00
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.