Regisztráció  Belépés
2017. november 20. hétfő | 47. hét | 324. nap | 03:02 | Jolán
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A Jobbik ismét az egynapos autópálya-matrica bevezetését sürgeti
Z. Kárpát Dániel, az ellenzéki párt alelnöke hétfői budapesti sajtótájékoztatóján indokolatlan sarcnak nevezte, hogy egy egynapos ügyintézéshez vagy egészségügyi kezeléshez is csak 10 napos matricával lehet igénybe venni a fizetős utakat.

Mint mondta, Európában Magyarországon a legmagasabb az éves matrica díja és a megyei díjszabás is a középmezőnyben található.

A Jobbik javaslata, hogy kedvezményes áron, magyar állampolgár egy napra is tudjon autópálya-matricát váltani - fogalmazott, majd kérdésre kifejtette: nem tesznek éles különbséget magyar és uniós állampolgárok között, ugyanakkor például ha magyar benzinkúton vagy magyar mobilszolgáltatónál vásárolható a matrica, akkor az olyan paramétereket hoz be, ami révén a magyarok fogják inkább igénybe venni.

Z. Kárpát Dániel azt is közölte, hogy javaslatcsomagot dolgoztak ki a motorral közlekedőkre vonatkozóan is; nekik is az autósokkal azonos kedvezményeket - például az egynapos matricát - szeretnének elérni.

Megkérdezték arról is, hogy a kormánypártok arra kérik Vona Gábort, a Jobbik elnökét, hogy utasítsa Kovács Béla EP-képviselőt: jelenjen meg szerdán a nyomozóhatóságok előtt. Az alelnök azt felelte: Vona Gábor nem ad pártutasításokat, Kovács Bélának pedig már az előző meghallgatásra is szándékában állt elmenni. Vélelmezi, hogy most részt fog venni azon - tette hozzá.

Az önkormányzati dolgozók sztrájkjára pedig úgy reagált: jogosak felvetéseik, a kormány helytelen úton jár, amikor mesterségesen próbálja "kiszárítani" a közszférát és lehetetlen helyzetbe hozni az ott dolgozókat.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2017. július 17. hétfő, 14:42
Címkék: Kárpát Dániel, Európában Magyarországon, Vona Gábort, Kovács Béla EP-képviselőt, Vona Gábor, Kovács Bélának,
Kommentek
Migránsok halála - Autókereskedő: a bolgár biztonsági szerveknek gyűjtöttem az információkat
áthoztak a határon Magyarországra.

Beszélt arról is, hogy az illegális bevándorlók szállításához a sofőröket két Bulgáriában élő ember szervezte be, a másodrendű vádlott hozta át őket Magyarországra és ő is fizetett nekik az elsőrendű vádlott megbízásából. Egy-egy Ausztriáig tartó útért 5 ezer eurót, míg a németországiakért 8 ezer eurót kapott a másodrendű vádlott, amiből a sofőröknek rendszerint 500 eurót adott. Emellett fizette egyebek mellett a sofőrök szállását, a járművek tankolását és az autópálya-matricákat, az embercsempészésből származó pénzt pedig a felesége és barátnője vitte Bulgáriába.

A másodrendű és az elsőrendű vádlott egymás között szerbül beszélt, mivel a bolgár férfi Szerbiában ült börtönben, az afgán pedig egy ideig ott élt - mondta.

Arról is beszámolt, hogy a negyedrendű vádlottal börtönbe szállításukkor beszélt, és a szinté bolgár férfi elmondta neki, hogy korábban nem nagyon vezetett, és bevallotta neki, hogy a 71 ember halálával járó tragédia során ő vezette a
velemenyezd, 2017. június 30. péntek, 20:57
Harminc éves a Nagycsaládosok Országos Egyesülete
azon kérdésére, hogy az utóbbi években milyen családokat érintő javaslatokkal éltek a kormány felé, Kardosné Gyurkó Katalin azt mondta, számos olyan intézkedés is született az elmúlt években, amelyeket nemcsak ők, hanem más családokat támogató szervezet is felvetett.Több visszajelzést küldtek például a családok otthonteremtési kedvezményével (csok) kapcsolatban, valamint ők kezdeményezték, hogy a D2 kategóriába eső, hét személyesnél nagyobb autóval rendelkező nagycsaládosok kedvezményesen tudjanak autópálya matricát vásárolni.

Joó Kinga elmondta, a NOE - egyetlen magyar egyesületként - tavaly óta tagja, ettől az évtől pedig elnökségi tagja is a COFACE Families Europe nevű szervezetnek, amely stratégiai partnerként szociálpolitikai kérdésekben tesz javaslatokat az Európai Uniónak.

Az 1987-ben alakult NOE jelenleg több mint 250 helyi közösséggel és hetvenezer taggal rendelkezik. Az országos munkát hét regionális központ segíti. Önkénteseik száma megközelíti az 1500-at. Az egyesület munkájának
velemenyezd, 2017. június 21. szerda, 11:42
Az NFM meghosszabbítja a májusi bérletek érvényességi idejét
Az NFM szerdai, az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, a GYSEV, a MÁV-START, a Volánbusz és a régiós közlekedési központok (korábbi Volánok) helyközi járatain ezeket a bérleteket jövő szerdán (június 7-én) 24 óráig fogadják el a jegyvizsgálók.

Közölték: a döntést a háromnapos hétvégére tekintettel hozta meg a tárca. Az eredeti érvényességi idő pünkösd hétfőn járna le, így a keddi munkanapon feltorlódhatnának a sorok, megnőhetne a várakozási idő a jegypénztáraknál. A kétnapos kiterjesztéssel gyorsabbá válik az utasok kiszolgálása június elején - tették hozzá.

Felidézték, hogy a fejlesztési tárca az elmúlt években az iskolakezdéshez és az ünnepekkel megnyúló hétvégékhez igazodva többször segítette elő így a kiszámíthatóbb, kényelmesebb bérletvásárlást. Más hasonló megoldás is népszerűnek bizonyult az ágazatban:tavaly év végén az autósok már az érvényességi idő kezdete előtt, decemberben megvehették a 2017-es éves országos és megyei autópálya-matricákat - tették hozzá.
velemenyezd, 2017. május 31. szerda, 11:11
Útdíjfizetési szolgáltató: kiszűrik az e-matrica nélkül közlekedőket a díjköteles utakon
Felidézte: a NÚSZ tavaly 303 millió esetben ellenőrizte az érvényes e-matricák meglétét a díjköteles úthálózaton, míg 2015-ben 208 millió, 2014-ben pedig még csak 133 millió alkalommal történt ilyen ellenőrzés.

Érvényes jogosultság nélküli úthasználatért tavaly 731 ezren kaptak büntetést, 42 százalékkal többen, mint egy évvel korábban. A befizetett pótdíjak összege csaknem 5,8 milliárd forint volt tavaly, ez 13 százalékkal haladta meg az előző évit, és több mint kétszerese volt a 2014-es 2,6 milliárd forintnak.

Börzsei Tibor hangsúlyozta: a bliccelések aránya kissé csökkent, ugyanakkor a díjköteles utak forgalma erősödött és az ellenőrzések hatékonysága javult, emiatt emelkedett a büntetések száma.

A vezérigazgató elmondta: az adatok szerint a bliccelők mintegy fele egyáltalán nem vesz matricát.

Gyakori hiba, hogy az autósok későn, már a díjköteles útra való felhajtás után váltják meg a jogosultságot, a bliccelők 21 százalékát emiatt büntették meg, ettől a jogszabály szerint ilyen
velemenyezd, 2017. május 04. csütörtök, 12:32
Öt százalékkal drágulnak a horvát autópályadíjak
A horvát kormány március közepén fogadta el az autópálya-kezelő vállalatok átszervezésére irányuló reformtervezetet, amely egyben az autópályadíjak növekedését vonta maga után. Az átalakítás április 3-tól öt százalékos autópályadíj-növekedést irányozott elő, és lehetőséget biztosított további 10 százalékos drágulásra a turisztikai főszezonban (július 1-jétől szeptember 30-áig).

A Zágráb-Split közötti autópályaszakasz díja 174 kunáról 183 kunára (7686 forint) emelkedett. Aki egészen Dubrovnikig utazik, 223 kuna helyett most 234 kunát fizet. A Zágráb-Rijeka útszakasz díja nem változik, marad 70 kuna. A magyar határtól a Zágrábig tartó autópályán (Gorican-Zagráb) 42 kuna helyett 44 kuna a jegy ára. Aki az ország keleti feléből utazik az Adriai-tengerre és Udvarnál vagy Drávaszabolcsnál lépi át a határt, valamint Eszéknél hajt fel az autópályára, Zágrábig 116 kuna helyett, most 121 kunát fog fizetni. Az autópálya díjak euróban is fizethetők.

Az emelés hátterében az áll, hogy a HAC kötelezettségei
velemenyezd, 2017. április 03. hétfő, 07:04
A német Bundesrat szabad utat adott a külföldieket terhelő autópályadíjnak
egy évre szóló elektronikus matricát az interneten vagy töltőállomásokon vásárolhatják meg. A tíznapos matrica a motor károsanyag-kibocsátásától függően 2,50 és 25 euró (775-7750) közötti összegbe kerül.

A rendszert a jobbközép bajor CSU nyomására vezetik be. Az Angela Merkel kancellár vezette testvérpárt, a CDU azzal a feltétellel támogatta az ügyet, hogy az új díj nem növelheti a német autósok terheit. A koalíciós társ szociáldemokraták (SPD) kezdettől fogva ellenezték a külföldieket terhelő autópályadíjat, és csak a koalíció iránti hűségből szavazták meg a javaslatot a Bundestagban.

Viszont a Bundesratban két szociáldemokrata vezetésű tartomány, Észak-Rajna-Vesztfália és Rajna-vidék-Pfalz kivételeket akart beépíteni a szabályozásba a kishatárforgalom tehermentesítésére. Sajtóhírek szerint a koalíciós pártok hosszan tartó éles vitát folytattak péntekre virradóra. "Még egy ilyen éjszakát nem szeretnék megélni" - nyilatkozott a Bundesratban hozott döntés után Horst Seehofer bajor kormányfő, a CSU
velemenyezd, 2017. március 31. péntek, 14:43
Tavaly jelentősen nőtt a bliccelő autósok ellen indított pótdíjas eljárások száma
Kiemelik: a növekedés hátterében főként a magyar autópályák forgalmának erősödése és az ellenőrzési rendszer hatékonyságának folyamatos javulása áll. A befizetett pótdíjak összege 2016-ban közel 5,8 milliárd forint volt, ami több mint kétszerese a 2014-es 2,6 milliárdnak, és 13 százalékkal haladja meg a 2015-ös értéket.

Mobilkamerás adatgyűjtő egységei és fix ellenőrző pontjai segítségével NÚSZ tavaly mintegy 303 millió esetben ellenőrizte az érvényes e-matricák meglétét.

A zrt. észszerű működésre törekszik, folyamatosan korszerűsít, így ellenőrzési rendszerét is évek óta tökéletesíti - értékelte az adatokat Bartal Tamás, a NÚSZ Zrt. igazgatóságának elnöke, a Miniszterelnökség helyettes államtitkára.

Az ellenőrzési rendszer azonban még így sem mindenki számára elrettentő: a megbüntetett autósok közel fele egyáltalán nem vesz e-matricát. A második legnagyobb csoportba 21,5 százalékkal azok az úthasználók tartoznak, akik csak a díjköteles gyorsforgalmi útra történő felhajtást követően
velemenyezd, 2017. március 29. szerda, 11:41
Képek, videók
gv autópálya (4).jpg
dnemethk
2017. május 27. szombat, 19:27
gv autópálya (3).jpg
dnemethk
2017. május 27. szombat, 19:26
gv autópálya (2).jpg
dnemethk
2017. május 27. szombat, 19:26
gv autópálya (1).jpg
dnemethk
2017. május 27. szombat, 19:26
O.V.-autópályák.jpg
agica2004
2014. december 16. kedd, 15:38
M.autópálya.jpg
agica2004
2013. december 06. péntek, 18:00
A csiga az autópályán....
farkas1945
2013. február 03. vasárnap, 10:28
Autópálya
andomanyi
2012. március 23. péntek, 15:49
Új Mexikó autópálya
andomanyi
2012. március 17. szombat, 09:02
1.Autópálya rendőrség....
anci-ani
2012. február 28. kedd, 14:34
Autópálya.jpg
nor-bee
2011. november 02. szerda, 09:51
húsvét bevezetése - virág
sacimama
2013. március 20. szerda, 18:30
Kárpát medence
pacsakute
2017. október 25. szerda, 13:37
Kárpátok
tinka1951
2017. június 05. hétfő, 09:42
Kárpát-medence
irmus
2017. május 12. péntek, 09:00
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.