Regisztráció  Belépés
2018. szeptember 25. kedd | 39. hét | 268. nap | 15:11 | Eufrozina, Kende
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Tőzsde - Erősödéssel zárt Nyugat-Európa
A londoni FTSE100 index 0,33 százalék, a frankfurti DAX-30 0,55 százalék, a párizsi CAC-40 mutató pedig 0,46 százalék erősödéssel fejezte be a napot csütörtöki záróértékéhez képest.

Az euróövezeti vállalatok gyűjtőindexei közül az EuroStoxx50 0,29 százalékkal, a legnagyobb piaci tőkeértékű európai részvények FTSEurofirst 300 indexe pedig 0,41 százalékkal emelkedett.

Az európai tőzsdezáráskor az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 8 cent (0,10 százalék) csökkenéssel, 78,10 dolláron állt.

Ugyanekkor a New York-i tőzsdén a 30 vezető iparvállalat DJIA indexe 0,20 százalék, a részvények szélesebb körét felölelő S&P500 index 0,09 százalék, a technológiai papírok Nasdaq Composite mutatója pedig 0,17 százalék pluszt jelzett.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2018. szeptember 14. péntek, 18:12
Címkék: Nasdaq Composite, londoni FTSE100, frankfurti DAX-30, párizsi CAC-40, napot csütörtöki, euróövezeti vállalatok,
Kommentek
Tőzsde - Csökkenéssel zártak a nyugat-európai piacok
A befektetői hangulat romlása az amerikai-kínai kereskedelmi ellentétek folytán ismét fokozódó piaci aggodalomra vezethető vissza.

A londoni FTSE100 index 0,42 százalékos, a frankfurti DAX-30 0,64 százalékos mínusszal, a párizsi CAC-40 mutató 0,33 százalékos csökkenéssel fejezte be a napot.

Az európai tőzsdezáráskor az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 2 dollár 18 cent emelkedéssel, 80,42 dolláron állt. Hétfőn négyéves csúcsra emelkedett a Brent típusú könnyűolaj világpiaci ára annak köszönhetően, hogy a Kőolaj-exportáló Országok Szervezete (OPEC) elutasította a kitermelés azonnali növelését.

Ugyanekkor a New York-i tőzsdén a 30 vezető iparvállalat DJIA indexe 0,68 százalék, a részvények szélesebb körét felölelő S&P500 index 0,46 százalék mínuszban volt, a technológiai papírok Nasdaq Composite mutatója pedig 0,23 százalék csökkenést jelzett.

A nemzetközi bankközi devizapiacon egy euróért 1,1774 dollárt adtak a kora reggeli 1,1740 dollár után.
velemenyezd, 2018. szeptember 24. hétfő, 18:44
Illegális bevándorlás - Több mint száz migránst tartóztatott fel a szlovén rendőrség a hétvégén
migránst fogtak el a hatóságok, az eljárást velük szemben még nem folytatták le.

A múlt hétvégén a rendőrség 80 migráns tartóztatottak fel, többségüket Koper közelében.

A belügyminisztérium korábban azt közölte: a nyár folyamán nőtt az illegális határsértők száma. A legtöbb migránst, egy nap alatt összesen 48-at, a délkelet-szlovéniai Bela Krajina községben, a szlovén-horvát határon fogtak el, ahol a legtöbb közel-keleti bevándorló próbál meg illegálisan belépni az országba.

Az úgynevezett nyugat-balkáni migránsútvonalat valamivel több mint két évvel ezelőtt zárták le, azóta jelentősen csökkent az érintett országokon áthaladó migránsok száma. Macedónia, Szerbia, Horvátország és Szlovénia jelenleg csak azokat engedi be, akik a jogszabályoknak megfelelően útlevéllel és vízummal rendelkeznek, s náluk akarnak menedéket kérni.

Az említett útvonal lezárása óta a bevándorlók új útvonalakon, többségében Bosznia-Hercegovinán keresztül érkeznek Horvátországba, majd onnét Szlovénián keresztül
velemenyezd, 2018. szeptember 24. hétfő, 18:33
BÉT - A kereskedelmi háború és az olaj árának emelkedése befolyásolta a kereskedést
A részvénypiac forgalma alacsony, 5,1 milliárd forint volt, a vezető részvények az OTP kivételével erősödtek a pénteki záráshoz képest.

Pleschinger Gyula, az MKB Bank treasury értékesítési igazgatója az M1 aktuális csatornán elmondta, a BÉT a nyugat-európai részvények többségével együtt mínuszban nyitott az amerikai-kínai kereskedelmi háborúval kapcsolatos legfrissebb fejlemény miatt. Nap végére azonban index szinten sikerült változatlanul zárni a napot, ami annak köszönhető, hogy az olaj ára napközben jelentősen emelkedett, ami pozitívan hatott a Mol árfolyamára, és ellensúlyozta az OTP esését.

Hétfőn életbe léptek az újabb, kölcsönösen megemelt vámok az Egyesült Államokban és Kínában. Az Egyesült Államok újabb, mintegy 200 milliárd dollár értékű kínai terméket sújt az év végéig 10 százalékos, januártól pedig 25 százalékos pótvámmal. Peking válaszul mintegy 60 milliárd dollár értékű amerikai termék vámtarifáit emelte meg. A piacok kedvét szegte az a hét végi bejelentés is, miszerint Kína
velemenyezd, 2018. szeptember 24. hétfő, 18:24
Krónika 7. rész (azonnali kérdések: droghelyzet, Czeglédy-ügy, ajkai kórház, sportfejlesztések, szegénység)
egészséges, mozgásban gazdag életmód az egészség megőrzésének fontos eleme.

MSZP: uniós átlag alatt a magyar életszínvonal

Bangóné Borbély Ildikó (MSZP) - megemlítve, hogy évek óta nem jelennek meg Magyarországon hivatalos szegénységi és létminimum-adatok - azt kifogásolta a miniszterelnökhöz intézett kérdésében, hogy Budapesten kívül az ország minden területén az uniós átlag alatti életszínvonalon élnek az emberek.

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes úgy fogalmazott, Kelet-Közép-Európa a Nyugathoz képest a szocializmusnak köszönhető, hozzátéve, hogy 2010 óta "nagyságrendileg javult" a hazai reáljövedelem és a fogyasztás is nőtt, míg a Központi Statisztikai Hivatal függetlenségét hangsúlyozva arról beszélt, hogy a kormány nem szólhat bele a KSH működésébe.

Míg a képviselő a nyugat felé mozdulás mellett annak fontosságát emelte ki, hogy a munkanélküliség helyett a magyarok külföldre vándorlásáról essen több szó, Semjén Zsolt arra helyezte a hangsúlyt, hogy az Európai Unió
velemenyezd, 2018. szeptember 24. hétfő, 16:34
Tőzsde - Csökkenéssel nyitottak a New York-i indexek
összes kereskedelmi jellegű megbeszélést az Egyesült Államokkal.Kereskedők azt mondták, hogy hétfőn az átlagosnál nagyobb kilengések és jelentősebb forgalom várható a tőzsdéken azzal összefüggésben, hogy az S&P 500 indexben a távközlési szektor súlyát 11 százalékra növelik az eddigi 2 százalékról, miközben a technológiai ágazaté 26 százalékról 20 százalékra csökken, a fogyasztási termékeket gyártó ágazaté pedig 13 százalékról 11 százalékra mérséklődik.

New York-i tőzsdenyitáskor a nagy nyugat-európai értéktőzsdéken is borús volt a hangulat. Hétfőn fél négykor a londoni FTSE-100 index 0,31 százalékos, a frankfurti DAX-30 index 0,57 százalékos, a párizsi CAC-40 pedig 0,35 százalékos mínuszban állt.

A nemzetközi bankközi devizapiacon egy euróért 1,1805 dollárt adtak a kora reggeli 1,1740 dollár után.

A globális kereskedelem szempontjából legjelentősebb két nyersolajkeverék, az északi-tengeri Brent és a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) ára emelkedik. A Brent
velemenyezd, 2018. szeptember 24. hétfő, 16:03
Külföldi sajtó Magyarországról - A cseh Právo Magyarország jogáról az önálló politikára
eljárás megindítása a szabályok megsértéséért mindig inkább politikai, semmint alkotmányjogi döntés - véli Jirí Pehe politológus a lap hasábjain.

Pehe rámutat, hogy az Európai Bizottság által esetleg elindítandó eljárás "magasan demokratikus folyamat, nem diktátum", és a végén Magyarország szavazati jogának a megvonása sem várható.

A kettős mérce érvről folyó vita ugyan bizonyos értelemben érthető, de nem szabad elfeledni, hogy az új uniós tagállamok nem kis támogatásokat vesznek fel az európai Nyugattól - tette hozzá.

"És főleg: ha Magyarországnak olyan érzése van, hogy az EU jogtalanul avatkozik be ügyeibe, miért nem lép ki az EU-ból? Orbán Viktor komolyan gondolja, hogy az EU-t a saját képére formálja át, tehát úgy, hogy minden tagállam azt teszi, amit akar, miközben továbbra is támogatásokat kap a gazdagabbaktól?" - teszi fel a kérdéseket a szerző.

"Orbán megkérdezhetné egy népszavazáson a magyarokat, hogy nem kellene-e országuknak kilépnie az EU-ból, de ezt természetesen nem teszi
velemenyezd, 2018. szeptember 24. hétfő, 14:04
Tőzsde - Csökkenéssel nyitottak a főbb európai piacok
ázsiai részvénypiacok árfolyam-alakulását mérő index (MSCI Asia ex Japan) 1,08 százalékkal 523,83 pontra süllyedt. Az irányadó ausztráliai index, az S&P/ASX 200 0,12 százalékos mínuszban zárt. Hongkongban 1,94 százalékos, Indiában 1,18 százalékos, Malajziában pedig 0,66 százalékos mínuszban, míg Szingapúrban 0,23 százalékos nyereséget mutatott a vezető index közép-európai idő szerint kilenc órakor.

A globális kereskedelem szempontjából legjelentősebb két nyersolajkeverék, az északi-tengeri Brent és a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) drágul. A legközelebbi, decemberi határidős jegyzésekben a Brent hordónként 1,94 százalékos pluszban, 79,76 dolláron, a novemberi szállítású WTI pedig 1,79 százalékos pluszban, 70,05 dolláron forgott.

Pénteken jelentősen emelkedtek a főbb európai tőzsdeindexek. A londoni értéktőzsde fő mutatója, az FTSE-100 index 1,67 százalékkal, 7490,23 pontra, a frankfurti DAX-index 0,85 százalékkal, 12 430,88 pontra, a párizsi CAC-40 index pedig 0,78
velemenyezd, 2018. szeptember 24. hétfő, 09:21
Tőzsde - Vegyesen nyithatnak a főbb európai piacok
Japánt kivéve az ázsiai részvénypiacok árfolyam-alakulását mérő index (MSCI Asia ex Japan) 0,82 százalékkal 525,20 pontra süllyedt. Záráshoz közeledve az irányadó ausztráliai index, az S&P/ASX 200 0,13 százalékos mínuszban állt. Hongkongban 1,43 százalékos, Indiában 0,54 százalékos, Malajziában pedig 0,57 százalékos mínuszban, Szingapúrban viszont 0,34 százalékos nyereséget mutatott a vezető index.

A globális kereskedelem szempontjából legjelentősebb két nyersolajkeverék, az északi-tengeri Brent és a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) drágul. A legközelebbi, decemberi határidős jegyzésekben a Brent hordónként 1,57 százalékos pluszban, 79,47 dolláron, a novemberi szállítású WTI pedig 1,55 százalékos pluszban, 71,88 dolláron forgott.

Pénteken jelentősen emelkedtek a főbb európai tőzsdeindexek. A londoni értéktőzsde fő mutatója, az FTSE-100 index 1,67 százalékkal, 7490,23 pontra, a frankfurti DAX-index 0,85 százalékkal, 12 430,88 pontra, a párizsi CAC-40 index pedig 0,78
velemenyezd, 2018. szeptember 24. hétfő, 08:11
Képek, videók
A nyugat vezetői Európába
megyerimihaly
2015. november 23. hétfő, 19:15
celebrity,composite,hu mou
iga
2009. július 04. szombat, 13:54
crab_1280composite_f.j pg
mikihetty
2007. március 21. szerda, 13:18
compositeaug01076to2.j pg
helena-rojo
2006. október 06. péntek, 20:36
Híd-londoni Tower hid.jpg
agica2004
2018. július 20. péntek, 22:19
Londoni Liba
dandej
2016. május 25. szerda, 23:12
katalin-vilmos londoni Ol
agica2004
2014. november 09. vasárnap, 18:43
londonikp.jpg
mkatalinka
2014. május 26. hétfő, 13:36
hazajöttek a londoni olim
lacipecsenye
2013. május 05. vasárnap, 10:25
megnyilt a londoni olimpi
lacipecsenye
2013. május 05. vasárnap, 10:24
londoniest.gif
szuszimama
2013. március 17. vasárnap, 20:50
édi rajongó-Londoni olimp
agica2004
2012. december 23. vasárnap, 17:43
Londoni Parlament.jpg
szicu
2012. november 12. hétfő, 20:28
A londoni Tower-híd virág
jpiros
2012. szeptember 19. szerda, 08:43
20120728-a-londoni-oli mpi
menusgabor
2012. július 29. vasárnap, 18:23
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.