Belépés
2018. október 23. kedd | 43. hét | 296. nap | 05:24 | Gyöngyi
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Érdekességek
A TUDATVÁLTÁS TITKA: AZ ELMÉBŐL A SZÍVBE

Hogyan léphetsz magasabb szintre az életedben, a tudatosságodban?

Rengeteg tanítás, tanfolyam és kurzus foglalkozik ezzel, különböző szinteken. Engem is régóta foglalkoztat ez a folyamat, nemcsak azért, mert mélyen érdekel, miért is vagyok, vagyunk most itt, és miért történik mindaz a világban, ami, hanem praktikus és hétköznapi okoknál fogva is. Egyszerűen szeretném a kliséken, elvárásokon és fájdalmas, programszerű mintákon túl azt az életet élni, ami igazán boldoggá tesz engem és a szűkebb-tágabb környezetemet is. A végletekig leegyszerűsítve: ami nagyjából folyamatosan az örömben tart - mert mélyen hiszem, hogy ez a létezésünk végső célja.

Mindehhez számtalan önismereti módszert és gyógymódot kipróbáltam, volt amelyik hosszú évekig hatalmas segítség volt, és a mai napig is használom, és olyan is, amelyik csak egy-egy részproblémára adott megoldást és végül nem maradt tartósan az életemben. Az önismeret, a világ és önmagad mélyebb összefüggéseinek kutatása közben óhatatlanul is bekövetkezik az elme és a szív szerepének felismerése - ezzel nem árulok el nagy titkot. A nyugati kultúrkör és racionális gondolkodás által oly nagyra becsült elme csak szolgáló ebben a megismerési és fejlődési folyamatban. A tudatosabbá válás, az analízis becses eszköze hatékony segítség a megértésben, a feldolgozásban - a végső választ azonban nem várhatjuk a logikus agytól. Egyszerűen nem képes megadni a tökéletesen megnyugtató válaszokat minden - például a legnehezebb, sorsszerű vagy akár tragikus - helyzetre. Az életünkben bekövetkező embertpróbáló, nehéz helyzetekre, válságokra, krízisekre nincs az elmének érvényes válasza, nem tudja megmagyarázni a miérteket: miért veszítünk el egy gyermeket, egy szerettünket, miért kell továbblépni egy kellemes helyzetből, kapcsolatból stb.

A saját válaszainkat a saját bölcsességünk forrásából tudjuk megalkotni - ez a szív szakrális tere, amelyre számos ősi írásban és később lejegyzett szájhagyományban találunk utalásokat (úgy is mint a szív titkos kamrája vagy a tudat időtlen dimenziója). Több kultúra is ismeri és használja a szív terét különböző célokból. Sokaknak talán meglepő, de a világ természeti népei számára ez a tudás sokkal nyilvánvalóbb, mint a modern, technokrata társadalom számára. Nekik ugyanis az egyik legfontosabb dolog az életben, hogy a szívükben élnek, amelynek természetes velejárója, hogy testvérként tekintenek egymásra. A maják így köszöntik egymást: ,,In Lak'esh", ami annyit tesz: ,,Te egy másik én vagy". Az a lélek, ami benned van, ugyanaz a lélek, mint ami bennem is lakik. Ugyanúgy keresi a fényt és az örömet, ugyanúgy megvannak a kudarcai, félelmei, nehézségei, botlásai, mint nekem.

Amikor ezt az élményt megtapasztalod, bármilyen formában is érkezzék meg hozzád, az valóban tudatformáló hatású, mélyre hatoló tapasztalás, amely képes valóban átalakítani a szemléletedet, az életedet. Emiatt nem is annyira könnyű szavakba önteni azokat az érzéseket, amelyeket a szív szakrális tere, illetve a belépést lehetővé tévő meditációs kurzus nyújt. Egy teljesen más típusú észlelés mezejébe kerülsz, visszatérve az eredeti ősbizalom, testvériség, a gyermeki öröm és szeretet állapotába - ahová mindannyian visszavágyunk, hiszen egyszer valamikor ez volt a természetes létezési formánk.

Nekem a szív szakrális tere egy végtelenül békés hely, ahol tökéletes bizalomban és nyugalomban vagyok, a saját Isteni Lényem fényében. Talán ez az egyetlen közös vonás, amit a legtöbben említenek, akik beléptek a saját szent terükbe a meditáció során. A szív szakrális tere ezen túl épp olyan, mint a lelked, a saját leggyönyörűbb vonásaidat viseli magán - játékos, fantáziadús, végtelenül kreatív, angyali tisztaságú vagy éppen fantasztikumba illően eredeti. Miért is fontos mindez?

Az életünk átalakításában, a vágyott élet megteremtésében az egyik legfontosabb lépés a szív megnyitása. A tudatos teremtés kulcsait keresők, a vonzás törvényét alkalmazók számára fontos tudatosítani, hogy az elme természeténél fogva kétpólusos eszköz, ha ezt használjuk elsődlegesen, jót és rosszat is teremtünk egyszerre, hiába csak ,,jók" a szándékaink, pozitívak a vágyaink. Csak kis lépésekkel haladunk előre és nem változik akkorát az életünk, mint ahogy szeretnénk. A szív teréből teremtés viszont az egység energiaminőségében tart, amit innen teremtesz, az könnyedén és ellenhatások nélkül valósul meg.

A szívből élt élet sokkal tágabb játékteret biztosít, sokkal több örömet, sokkal több csodát, a létezésben lelt bizalmat, játékosságot, erőt és szenvedélyt. Ehhez az egyik leghatékonyabb út a szív szakrális terébe való belépés módszere, amely Drunvalo Melchizedek tanítása alapján már Magyarországon is elérhető A Megvilágosodó Szív Ébredése tanfolyam címmel. A világhírű kurzus magyar változata abban is különleges, hogy már a ragyogó színekkel, egyedülállóan kialakított helyszín is visszavezet az önfeledt gyermeki létállapotba, amikor még természetes módon képesek voltunk a szívünkben létezni. Itt minden azt sugallja: az öröm a tiéd, mindig is az volt és bármikor visszatérhetsz ebbe az állapotba. A kulináris gyönyöröket biztosító egész napi étkezés pedig - írhatnám stílusosan - csak hab a tortán, de nem, annál jóval több, hiszen a tiszta, vegetáriánus, ínycsiklandó menü négy napon keresztül még inkább lehetővé teszi a szív terének mély megtapasztalását.

A szeretet egyre teljesebb és mélyebb megélése minden lelki irányzat fontos alapköve, és ennek nagyon egyszerű oka van. A szív egyfajta kapuőr a szellemi fejlődésünk folyamatában, és nem enged továbblépni addig, amíg érzelmi sérüléseket hordozunk, amíg meg nem tanuljuk kezelni az egónkat vagy problémánk van az adok-kapok egyensúly terén. A szív energiáinak kiegyensúlyozása és a szeretet megélése elengedhetetlen ahhoz, hogy a spirituális fejlődésünkben továbbhaladjunk. Ezért olyan fontos a szív megnyitása és - azzal párhuzamosan - az érzelmi gyógyulás.

Kevés olyan embert ismerek, aki ne hordozna kisebb-nagyobb sérüléseket, fájdalmakat a szívében, mégha nincs is ennek tudatában. A szív sebei viszont visszatartanak a valódi kitárulkozástól, a valódi öröm és egység-élmények megtapasztalásától és rendre visszaesünk az elme által uralt hétköznapi tudatosságba. A szív szakrális terébe való lemerüléssel újra és újra gyógyítjuk is az itt tárolt sérelmeket és egyre több szeretetet leszünk képesek magunkban megtartani és mások felé is kinyilvánítani.

Kolontár Elvira


kirscha, 2016. május 03. kedd, 10:58
Címkék: Isteni Lényem, Drunvalo Melchizedek, Megvilágosodó Szív Ébredése, Kolontár Elvira, életet élni, szűkebb-tágabb környezetemet,
Kommentek
Kutatók éjszakája - Star Wars-robotok, kémia- és fizika show a Nyíregyházi Egyetemen
Idén több mint húsz egyetemi helyszín mintegy hatvan programjából lehet válogatni, a délutáni megnyitót követően tudományos előadásokat, interaktív bemutatókat, laborbejárásokat és kísérleteket szerveznek a campus területén - közölte Béres Tamás, az egyetem pr-referense hétfőn az MTI-vel.

A programsorozat fizikát érintő rendezvényein elsősorban az elektronikáról, a robotokról, a világűr rejtélyeiről, a fénytani jelenségekről hallhatnak és láthatnak érdekességeket a látogatók. A CAD/CAM laboratóriumban a számítógépes tervezésről, a gyors prototípusgyártásról, illetve a 3D-s nyomtatásról tartanak bemutatót, a géptani tanszéken pedig a mezőgazdasági erőgépek vizsgálhatóak meg.

A laborokban kipróbálható lesz a repülőgép-szimulátor, de bemutatkoznak az intelligens robotok, az elektronmikroszkópos labor pedig érdekes kísérletekkel várja az érdeklődőket. A kémiát érintő előadásokban a boldogság kémiáját, valamint a tudományág és a művészetek közötti kapcsolatot kutatják, majd geolokátorral lehet a
velemenyezd, 2018. szeptember 24. hétfő, 12:53
Múzeumok a pedagógusokért - országos projektbemutató körút pedagógusok részére
kiadványokon túl a rendezvényeken szó lesz az oktatási és muzeális intézmények modellértékű együttműködését megvalósító mintaprojektekről, illetve az iskolai osztályok múzeumlátogatásának megtervezését megkönnyítő Múzeumi a la carte adatbázisról is, mely a projektnek köszönhetően megújul.

A Petőfi Irodalmi Múzeumban elinduló bemutatókörút érdeklődői azt is megtudhatják, hogy az október 1-jén induló Múzeumok Őszi Fesztiváljára milyen pedagógusoknak, illetve iskolai osztályoknak szóló programokkal, érdekességekkel készülnek a hazai muzeális intézmények.

A 2017. február 1-én indult, kiemelt uniós projektet a Szabadtéri Néprajzi Múzeum mint konzorciumvezető a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár konzorciumi partnerségével valósítja meg 36 hónap alatt. A projekt célja a múzeumi és könyvtári terület intézményeinek és szakembereinek felkészítése arra, hogy választ adjanak az új társadalmi-gazdasági kihívásokra, az oktatási területet segítve hozzájárulhassanak a korai iskolaelhagyók számának csökkenéséhez, a
velemenyezd, 2018. szeptember 10. hétfő, 11:11
Japánok - a ránctalan bőr titka
A japánok ősi titka, amitől 50 éves korunk után is ránctalan marad a bőrünk!

Az emberiség évezredek óta kutatja az örök fiatalság és élet elixírjét. A legtöbben egy méregdrága készítményről ábrándoznak, amelyet ha megisznak, éveket fognak fiatalodni, pedig sokkal egyszerűbb készítmények is léteznek, és szinte semmibe sem kerülnek. A japánok tisztában is vannak ezzel, ezért annyira sima a nők arca, bőre. És ezt nem másnak, mint a rizsnek köszönhetik.


A rizs úgynevezett squalene-t és linolsavat tartalmaz, amelyek köztudottan nagyon erős antioxidánsok, serkentik a kollagén termelődését, amely ugye nagyban elősegíti, hogy az arcbőr feszessége megmaradjon, mindemellett a két erős antioxidáns a káros napsugaraktól is megvéd.

Meg kell említeni még, hogy a rizsben Gamma Oryzanol nevű növényi szterol is van, amely csökkenti a rossz koleszterinszintet, javítja a
pacsakute, 2018. szeptember 02. vasárnap, 14:32
Kalandozás a kalendáriumban és más érdekességek-Szeptember
Supka Géza: Kalandozás a kalendáriumban és más érdekességek
(részlet)
Szeptember 13. - szerencsétlen nap

A szeptember a régi római naptárban a hetedik hónap volt (,,septem" = hét), s ezt a nevét megtartotta akkor is, amikor már a kilencedikké lépett elő. E hónap (a hetedik hónap) 13-ik napja különösen szerencsétlen hírű volt a régi Rómában, ami ellen csak úgy lehetett védekezni, hogy az ember szöget vert a falba. Nálunk, Magyarországon főként szeptember utolsó napjának van rossz híre a nép között: ezen a napon nem ajánlatos vetni, mert akkor a vetés zöld marad és nem érik be.

Emlékezzünk meg ezzel kapcsolatban magának a ,,septem" szónak az eredetéről. A rómaiak a görögöktől vették át a hetes szám (hepta) nevét. Ez a görög hetes szó pedig a ,,hepo" igéből eredt, amelynek jelentése: ,,követni", ,,ujjal rámutatva követni, üldözni valakit". Amikor ugyanis még az ujjakkal való számlálás dívott a görögöknél, az egyet a
taltos1, 2018. szeptember 01. szombat, 15:03
Budapest Borfesztivál - A Balaton régió és borai a középpontban
szőlőfajtáját és bortípusát lefedi.

A VinAgora Taste of Hungary: Magyarország legszebb borai elnevezésű szakmai program szigorúan válogatott borokon keresztül hívja fel a figyelmet a fesztiválon a magyar borok sokszínűségére, a helyi szőlőfajták és hazai borstílusok sajátosságaira. A borválogatásba kizárólag a VinAgora Nemzetközi Borverseny érmes tételei kerülhetnek be.

A Pár Borpár elnevezésű kóstolókon az előre meghirdetett borpárok bemutatásával, kóstoltatásával a csatlakozó kiállítók szakmai érdekességeket mutatnak meg az érdeklődőknek.

Újdonság a Borfesztiválon a Vinometer online borkóstoló alkalmazás által kínált program. A Vinometer szakértői különböző tematikus kóstolóútvonalakat állítanak össze: a játékban résztvevők minden állomáson megkóstolnak egy-egy bort, melyeket az alkalmazás segítségével értékelnek. A nap végén a legjobbra értékelt borok közül egy-egy palackot sorsolnak ki.

A hagyományoknak megfelelően zenei aláfestés mellett kóstolhatják boraikat a látogatók.
velemenyezd, 2018. augusztus 29. szerda, 13:43
Érdekességek
A Velencei-tó egyik legszebb részén helyezkedik el a Velence Resort & Spa. Hazánkban egyedülálló, hogy egy természetes vizű tó partján álló wellness fürdő saját gyógyvízzel is rendelkezik. A nyári időszakban parkosított környezetben, közvetlenül a vízparton pihenhetnek a fürdőzők, ahol egyszerre adottak a természetes víz, illetve a medencék által nyújtott élmények.

A Velencei-tó Magyarország második legnagyobb természetes tava, hazánk legkedveltebb üdülőhelyeinek egyike. Területe 27 km2, amelynek harmada nádassal borított. Természetvédelmi területei, a Velencei-tavi Madárrezervátum és a Dinnyési Fertő"Nemzetközi jelentőségű vadvizek jegyzékébe" bejegyzett. Védett élővilága Európa-szerte egyedülálló értéket képvisel.

Az átlagos 1,5 m vízmélységnek és a sok napsütésnek köszönhetően a tó vizének hőmérséklete nyaranta eléri a 26-28 Celsius fokot . Velencei-tó ásványi anyagokban (nátriumban és magnéziumban) gazdag, vize a kimerült szervezetre jótékony, regeneráló hatással van, reumatikus
kirscha, 2018. augusztus 07. kedd, 21:54
Érdekességek
Pénzhamisítás, üldözés és a végén megint Ötvös Csöpi győz. Következzék 6 érdekesség az időrendben harmadik verekedős Bujtor-filmről, az 1985-ben készült Elvarázsolt dollárról.

1. A Matuskát alakító Bánhidi László halála után Kozák László vette át a karaktert, ő volt Purci úr, a furfangos öreg. A színész sajnos már régen nincs közöttünk, ahogy a nála 14 évvel fiatalabb felesége, Lorán Lenke sem, ő tavaly hunyt el.

2. A Csak semmi pánikban még Kossovits Mónika volt a cuki kisgyerek, az Elvarázsolt dollárban viszont már Kristály Barbara kapta Topolino szerepét. Később elmondta, úszni tudó gyereket kerestek egy filmszerephez, ezért jelentkeztek a válogatóra, ahol verset kellett szavalnia meg nagyokat kacsintani, ez alapján döntöttek mellette. Nyolc éves volt a forgatás idején és a filmben a fő gonoszt alakító színésztől, Horesnyi Lászlótól az életben is tartott. Ellentétben Bujtor Istvánnal, akitől egy ,,Szeretlek téged" feliratú figurát kapott, amit máig megőrzött. Barbara a
lenke1964, 2018. augusztus 03. péntek, 19:00
Érdekesség
ugyanis semmi nem él meg benne. A tóvidékeken több kisebb tavacska kapcsolódik össze, de tavak létrejöhetnek teljesen elszigetelten is, például a száraz Afrika közepén.
Tavakat létrehozhat az ember, ha energiát szeretne termelni, vagy vízutánpótlás kell, de egy meteorit is hozhat létre tavat, mint amilyen az Indiában található Lonar krátertó. Tómedencéket kialakíthat a szél, az állatok, vagy egy egyeletlen partszakasz, ami a tenger egy részét teljesen elzárja. De nézzük meg pontosan milyen érdekességeket tartogatnak az utazók számára a Föld tavai.
A világ legnagyobb területű tava a Kaszpi-tenger. A 371 000 km² területű tó Oroszország és Irán között található. Ha mélység szerint is rangsorolnánk, akkor a negyedik helyen állna. Érdekessége még, hogy 130 folyó táplálja a vizét.
A Bajkál-tó
A világ legmélyebb tava címet a szibériai Bajkál-tó érdemelte ki, mely 1642 méteres mélységével annyi vizet raktároz, ami az emberiség jelenlegi vízigényét ötven éven keresztül kielégítené. A Bajkál
kirscha, 2018. július 31. kedd, 21:55
Képek, videók
állati-érdekességek4.j pg
hatibacsi
2017. szeptember 08. péntek, 08:20
Érdekességek a csakrákról
sanci81
2016. augusztus 19. péntek, 19:02
érdekességek 9.JPG
feviroza
2015. december 17. csütörtök, 11:57
érdekességek 8.JPG
feviroza
2015. december 17. csütörtök, 11:57
érdekességek 7.JPG
feviroza
2015. december 17. csütörtök, 11:57
érdekességek 69.JPG
feviroza
2015. december 17. csütörtök, 11:57
érdekességek 68.JPG
feviroza
2015. december 17. csütörtök, 11:57
érdekességek 67.JPG
feviroza
2015. december 17. csütörtök, 11:57
érdekességek 66.JPG
feviroza
2015. december 17. csütörtök, 11:57
érdekességek 65.JPG
feviroza
2015. december 17. csütörtök, 11:57
érdekességek 64.JPG
feviroza
2015. december 17. csütörtök, 11:56
érdekességek 63.JPG
feviroza
2015. december 17. csütörtök, 11:56
Isteni Szerencse.
alvaro-hopihe
2018. március 25. vasárnap, 13:48
ISTENIIRG.jpg
katolikusokoldala
2018. február 23. péntek, 18:18
isteni.png
chillik
2017. november 21. kedd, 15:01
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.