Regisztráció  Belépés
2018. augusztus 17. péntek | 33. hét | 229. nap | 21:04 | Jácint
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Elek Gábor és Danyi Gábor is európai mesteredző lett
A Ferencváros női csapatának vezetőedzője és a Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC másodedzője - nyártól vezetőedzője - mellett Apró Ferenc, Csoknyai István, Gúnya Péter, György László, Győrvári Viktor, Gyurka János, Hlavaty Tamás, Horváth László, Imre Vilmos, Koi Endre, Kovács Attila, Kovács Ferenc, Majoros Gusztáv, Rosta István, Szilágyi Zoltán, Varga Márta, Velky Mihály és Woth Péter vehette át bizonyítványát a tavaly február végén indult kurzus lezárásaként az MKSZ székházában.

Az ünnepségen Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetem (TF) rektora elmondta, nagy sikernek tartja, hogy Magyarországon egyedüliként a kézilabdában a szakszövetség és a TF olyan rendszert alakított ki, amelyben "összejöttek az értékek és érdekek, a végzett hallgatók pedig rögtön bekapcsolódhatnak a legmagasabb szintű munkába".

Az MKSZ tiszteletbeli elnöke hozzátette, ez a korosztály büszke lehet a szaktudására, hiszen szakmaiságban a legtöbben megfelelnek a legmagasabb szintű elvárásoknak.

A rektor bejelentette, hogy a nemzetközi szövetség (IHF) négy képzési központja közül az egyik Balatonbogláron létesül. Az erről szóló megállapodást július első felében írja alá a TF, a Nemzeti Kézilabda Akadémia (NEKA) és az IHF.

Marczinka Zoltán, az MKSZ nemzetközi edzőképző központjának igazgatója elmondta, a kurzuson meghaladták a kötelező minimumként előírt 172 órás szakmai tartalmat. Vélekedése szerint az edzői társadalom akkor lesz erősebb, ha kommunikáció van a tagjai között, ezért februárban nyitott volt a szakdolgozati témavédés, vagyis az edzők beleláthattak kollégáik munkájába.

Kovács Péter, az európai szövetség (EHF) módszertani bizottságának oktatásért felelős tagja közölte, 2020-tól az Európa-bajnokságon és a Bajnokok Ligájában a csapatok szakmai stábjában legalább egy embernek rendelkeznie kell mesteredzői képesítéssel.

"A nemzetközi eredményeink csúsznak le, vagyis van lemaradásunk, van munkánk, de ha mindenki megpróbálja a saját területén a legjobbat nyújtani, és nem zárkózik el az újdonságoktól, hanem beépíti azokat a munkájába, akkor sikeresek lehetünk" - fogalmazott a korábbi világválogatott játékos.

Kersch Ferenc, az MKSZ főtitkár-helyettese emlékeztetett, hogy Magyarországon 2000-ben hét, 2013-ban 23, most pedig újabb 20 tréner kapott EHF-mesteredzői bizonyítványt.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2018. május 16. szerda, 12:22
Címkék: Elek Gábor, Danyi Gábor, Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC, Apró Ferenc, Csoknyai István, Gúnya Péter,
Kommentek
Koncz Gábor: addig élek, amíg játszhatok
A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész nemrég ünnepelte nyolcvanadik születésnapját. Ebből azalkalomból szülőfalujában, Mezőkeresztesen a művésztábrázoló, nagyméretű szobrot avattak.

A szoborállítással kapcsolatban Koncz Gábor az M5 kulturális csatorna adásában hangoztatta: nincs nagyobb boldogság annál, mint amikor az ember láthatja azt az elismerést, amelyért egy életen keresztül dolgozott.

Pályafutást felidézve elmondta, hogy olyan nagy formátumú hősöket alakított mint Bánk Bán, Rákóczi vagy IV. Béla, közel 500 szerepet, 300 filmszerepet játszott.

Elmondta, hogy gyerekkora és szülőfaluja, a gyökerei meghatározóak voltak a számára. "A 18 éves korom előtti időszakra építettem ezt a kicsi várat, ami most körülöttem van. Mezőkeresztesen a községháza előtt tizenkét éves koromban rövidnadrágban szavaltama Nemzeti dalt. Aztán nyolc évvel később, miután lediplomáztam, 20 évig én mondtam a múzeum lépcsőjén a Talpra magyart" - idézte fel a művész.

Elmondta azt is, hogy az életben mindig
velemenyezd, 2018. július 22. vasárnap, 13:45
Napi áhítat- Felkészít a valódi bűnbánatra
Felkészít a valódi bűnbánatra

2018 - Áhítat, 2018. július 17. kedd, Elek, Endre névnap van.

Boldog Névnapot kívánok az ünnepelteknek!

Hét témája: Helyesen gyakorolt kegyesség: a böjt
Jóel 2,12-18

Szíved minden rejtett zugába engedd be őt!
,,De még most is így szól az ÚR: Térjetek meg hozzám teljes szívvel, böjtölve, sírva és gyászolva! Szíveteket szaggassátok meg, ne a ruhátokat, úgy térjetek meg Istenetekhez, az ÚRhoz! Mert kegyelmes és irgalmas ő, türelme hosszú, szeretete nagy, és visszavonhatja még a veszedelmet! Ki tudja, hátha most is megbánja, és áldást hagy maga után? Hozzatok étel- és italáldozatot Isteneteknek, az ÚRnak! Fújjátok meg a kürtöt a Sionon! Tartsatok szent böjtöt, hívjátok istentiszteletre a népet! Gyűjtsétek össze a népet, tartsatok szent gyűlést, gyűjtsétek össze a véneket, gyűjtsétek össze a gyermekeket, még a csecsemőket is! Jöjjön ki lakásából a vőlegény, a menyasszony is a szobájából! A templomcsarnok és az oltár
katalin_53, 2018. július 17. kedd, 07:12
A Párbeszéd követeli a Metal-Art józsefvárosi üzemének bezárását
Erőss Gábor, a párt elnökségi tagja hétfőn sajtótájékoztatón azt mondta, a kerület fideszes vezetése hosszú ideje tétlenül nézi a "ketyegő méregbombát", és nem tesz semmit a józsefvárosiak védelme érdekében. A vegyi üzemből évtizedek óta mérgező anyagokat bocsátanak a levegőbe, a vízbe és a talajba, 15 hónapja pedig többen rosszul lettek a környéken a környezetszennyezés nyomán - tette hozzá.

Emlékeztetett: a céget, egy korábbi pénzverdét még az első Orbán-kormány idején privatizálták, és azóta is az a Nagy Elek a társaság képviselője, aki korábban a Vegyépszert vezette.

Erőss Gábor nehezményezte, hogy bár önkormányzati képviselőként cselekvésre szólította fel az ügyben Kocsis Mátét, Józsefváros akkori kormánypárti polgármesterét és Sára Botond alpolgármestert, azóta sem vált nyilvánossá a helyzetet kivizsgáló szakértői jelentés.

Győri Péter, aki független jelöltként, a baloldali pártok támogatásával indul a közelgő időközi önkormányzati választáson a kerület polgármesteri tisztségéért,
velemenyezd, 2018. június 25. hétfő, 13:32
Évszakok
Garai Gábor

ÉVSZAKOK

Nem emlékeztem évszakokra,
csak szerelmekre, emberekre,
anyásan nyíló otthonokra,
borízű, fanyar fűszerekre;

valaha még nem emlékeztem
hóra, fagyra, dühöngő nyárra,
csak a csillagra a szemekben,
a csillagban a sugárra.

Mást őröl agyam már azóta:
tavalyelőtt tavasszal éltem,
szinte egy év volt minden óra;
tavaly - mikor is? - tavaly télen

éltem, igen, így múlt időben;
és idén vajon mikor élek?
Évszakok, táguló körökben
kanyargók - évszakok? - szeszélyek!

Szeszélyeitek foglya lettem,
csak a rész éltet, az egész nem.
Kártyázom - ha ősz vált meg engem - :
zöld ász táncol szőlő levében.
evavicus, 2018. június 06. szerda, 12:21
Hiába vártam megváltó segítségre
végrehajtóival.

2014-ben döntöttem el, hogy leírok pár nevet az utcából, mikor észleltem, hogy innen vannak kitermelve a celebek, meg az apokaliptikus tagok a politikusokkal együtt, majd visszaemlékeztem a szegfű jeles cserepemre 1990-ből, hogy hogyan emelkedtek, honnan vannak az állandó vas szocialistái Gyurcsány Ferenc betegségnek, a cserepeken láttam Vona és Ádám és Éva meg a bibliai szereplők arc nélküliségét, mint személyiség nélküliséget, ekkor visszaemlékeztem arra, hogy öcsémet tízszer megsokkolták a nácik és Vona Gábor elmeosztályával saját sorsukként és tettükként az én bolt és közlekedés fóbiám és bezárásom mellett Pataky Attila kezdetével emelt miskolci börtönnek.
Még soha senkinek nem ártottam előtte. Nekem nincsen bíróságom az egész világon, itt vannak az országok nagykövetei, látják, mi történik, hogy Magyarország utolsó magyarként temet engem 1995. óta kakasfrizurás Gáspár Győzőjével a II-es elmeosztály bibliai apokalipszisének Balla Bea nemi csapásával a Bertalan utcai
kohlinka, 2018. június 01. péntek, 08:21
Szabadfogású és női birkózó ob - Sastin Marianna aranyéremmel tért vissza
A hazai szövetség tájékoztatása kiemelte, a női mezőny szenzációja volt, hogy a 62 kilogrammos kategóriába bejelentkezett a 2013-as világbajnok. Sastin a tavalyi országos bajnokságon szerepelt legutóbb, most három és fél hónappal kisfia születése után tért vissza a szőnyegre.

Szabadfogásban a friss kaszpijszki Eb-bronzérmes Nagy Mihály ezúttal 79 helyett 86 kilóba nevezett, de a döntőben alulmaradt Hatos Gáborral szemben. Nehézsúlyban a szombathelyiek erős embere, a sokáig sérült Ligeti Dániel a papírformát hozva lett bajnok.

Birkózás, ob, aranyérmesek:

nők:50 kg: Köteles Alexandra (Vasas)53 kg: Dénes Mercédesz (Érd)55 kg: Vilhelm Viktória (UTE)57 kg: Galambos Ramóna (PEAC)59 kg: Barka Emese (Csepel)62 kg: Sastin Marianna (Vasas)65 kg: Sleisz Gabriella (ESMTK)68 kg: Wilson Vanessa (Vasas)72 kg: Elekes Tünde Emese (Vasas)76 kg: Aszódi Rita (UTE)

szabadfogás:57 kg: Farkas Rajmund (KTE)61 kg: Molnár József (KTE)65 kg: Üveges Csaba (Vasas)70 kg: Vida Csaba (Csepel)74 kg: Gulyás Zsombor
velemenyezd, 2018. május 20. vasárnap, 07:23
Képek, videók
gáborok nap.jpg
zsokica45
2018. július 14. szombat, 18:21
gábor névb.jpg
zsokica45
2018. július 14. szombat, 18:20
gábor névs.jpg
zsokica45
2018. július 14. szombat, 17:53
gábor névn.jpg
zsokica45
2018. július 14. szombat, 17:52
gábor névca.jpg
zsokica45
2018. július 14. szombat, 17:52
gábor névc.jpg
zsokica45
2018. július 14. szombat, 17:52
gábor névd.jpg
zsokica45
2018. április 28. szombat, 21:00
gábor név.jpg
zsokica45
2018. április 16. hétfő, 21:13
vona-gabor.jpg
agica2004
2018. április 04. szerda, 19:47
vona-gabor-macska.jpg
agica2004
2018. április 04. szerda, 19:47
gábor névsd.jpg
zsokica45
2018. április 02. hétfő, 11:55
februári napsütés.jpg
hatibacsi
2018. március 24. szombat, 15:38
februári utcakép.jpg
hatibacsi
2018. március 24. szombat, 15:38
Februárius.jpg
chillik
2018. március 02. péntek, 03:11
H,Gábor Erzsébet Február
maria_kadar_148
2018. február 24. szombat, 21:51
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.