Regisztráció  Belépés
2018. április 26. csütörtök | 17. hét | 116. nap | 15:38 | Ervin
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Sült krumpli
Főodal Gasztro Így készül az isteni ropogós sült burgonya olaj nélkül!
Így készül az isteni ropogós sült burgonya olaj nélkül!

Meg fogsz lepődni: a tojás segít az olaj nélküli sütésben.

A sült burgonyát sokan szeretik, ezért ma mutatunk egy ínycsiklandó variációt, aminek az elkészítéséhez még olaj sem kell.

Hozzávalók:

7 nagyobb burgonya
2 tojásfehérje

pirospaprika
bors

A burgonyát hámozd meg és mosd meg, majd vágd vékony csíkokra. A tojásfehérjéből verj habot és keverd hozzá a fűszereket. A felszeletelt burgonyát tedd egy nagy tálba és öntsd rá a tojáshabot, keverd jól össze, hogy minden darabot érje. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, tedd bele a burgonyát és 200 fokos sütőben süsd amíg aranyszínűek lesznek. Közben forgasd meg, hogy egyenletesen átpiruljanak.


aranyag, 2017. október 12. csütörtök, 14:06
Címkék: Főodal Gasztro Így, isteni ropogós, tojás segít, olaj nélküli, sült burgonyát, ínycsiklandó variációt,
Kommentek
15 gyors vacsora, 3 hétre ötlet
reszelt héja
pár csepp citrom leve
ízesítéshez őrölt bors
1 csokor petrezselyem
sütéshez olaj

A lecsöpögtetett babot tálba tesszük, villával összetörjük. Hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, a felaprított petrezselymet és a tojást. Sózzuk, borsozzuk, belereszeljük a citrom héját, pár csepp citromlevet, elkeverünk benne kb. 3-4 evőkanál zsemlemorzsát, hogy formázható masszát kapjunk. Gömböket formázunk, zsemlemorzsában megforgatjuk, majd forró olajban ropogósra sütjük. Készíthetünk hozzá mártogatóst: 2 dl passzírozott paradicsomot elkeverünk 1 teáskanál csípőspaprika-krémmel, 1 gerezd zúzott fokhagymával, 1 teáskanál mézzel.
Kínaikel-saláta tojásos-mustáros öntettel

Hozzávalók:

1 dl olaj
1 db citrom leve
40 g mustár
2 db főtt tojás
őrölt fehér bors
1 db nagy fej kínai kel

A kínai kelt megtisztítjuk, és jól
anna4459, 2018. január 05. péntek, 16:28
Már régen terveztem
<< Így készül a házi ciabatta | Árvai Erika receptje


A ciabatta jellegzetes olasz kenyérféleség. A ciabatta papucsot jelent, ami a kenyér lapos, hosszúkás formájára utal. Főleg szendvicsekhez használják fel, a kérge ropogós, a belseje puha, lyukacsos. Sokféleképpen ízesíthető: magvakkal, fűszernövényekkel, szárított paradicsommal, pirított hagymával. Érdemes megsütni, sokkal olcsóbb így, mintha vásárolnánk, s az élmény is nagyobb! Árvai Erika receptje.
Hozzávalók

4 és 1/2 bögre/cups finomliszt, kb. 60 dkg

2 teáskanál só

2 teáskanál szoba hőmérsékletű élesztő

2 bögre meleg víz (1/2 liter)

olívaolaj az edénybe

Elkészítés

Egy tálban keverjük össze a lisztet és a sót, egy másik edényben pedig az élesztőt elegyítsük a meleg vízzel. Az élesztős vizet
sarkadykati, 2017. október 04. szerda, 15:44
Zabos-sajtos ropogós
Hozzávalók:

10 dkg finom szemcséjű zabpehely
1 dl meleg víz
0,5 dl olívaolaj
1 tojás
1 csapott evőkanál barna cukor

12 dkg teljes kiőrlésű liszt
1 csapott kávéskanál szódabikarbóna
1 teáskanál oregánó
1 evőkanál lenmag
8 dkg sovány reszelt sajt

Elkészítés: A zabpelyhet egy keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a meleg vizet, elkeverjük, félretesszük.

Egy másik tálkába felütjük a tojást, hozzáadjuk az olívaolajat és a cukrot, villával jól elkeverjük, majd a zabpehyelyhez adjuk, összekeverjük.

A lisztet, a sót, a szódabikarbónát, a lenmagot és az oregánót összekeverjük, a zabpelyhes keverékhez adjuk a reszelt sajttal együtt, majd kézzel összegyúrjuk, gombóccá formáljuk.

Sütőpapírra tesszük, kinyújtjuk, majd kiszaggatjuk vagy szeletekre vágjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.

180 fokos sütőben 15 perc alatt megsütjük, kivéve hűlni hagyjuk, hogy
bkisseva, 2017. október 04. szerda, 14:52
Chiamagos-parmezános diétás keksz
Hozzávalók:

20 dkg napraforgómag
8 dkg chiamag
8 dkg reszelt parmezán
1 nagyobb tojás
2 ek. olvasztott vaj
2 ek. friss rozmaring, aprítva
1/2 tk. fokhagymapor
1/2 tk. sütőpor
1/2 tk. só

1. Melegítsd elő a sütőt 150 fokra.

2. Egy aprítóban (vagy kávédarálóban) daráld finomra a napraforgómagot és a chiamagot.

3. Az őrölt magokat tedd egy nagyobb keverőtálba, majd add hozzá a parmezánt, rozmaringot fokhagymaport és a sütőport.

4. Végül add hozzá a tojást a vajjal, és gyúrd össze alaposan.

5. Nyújtsd ki a tésztát kb. 3 mm vékonyra, és vágd egyenlő téglalapokra, szórd meg durva szemű sóval.

6. Sütőpapírral bélelt tepsiben kb. 40 perc alatt isteni ropogósra sül!

TIPP: A sajtot és a fűszereket bátran variálhatod! Egyre figyelj csak, hogy mindenképpen kemény sajtot és erősebb aromájú fűszert
bkisseva, 2017. szeptember 25. hétfő, 13:30
Ropogós csirkeszárnyak steakburgonyával és mártogatóssal
Hozzávalók 2 személyre:
Csirkeszárny:
10 db csirkeszárny
2 ek méz
2 ek mustár
2 ek szójaszósz
4 ek worchester szósz
1 dl olívaolaj
3 ek sült csirke fűszerkeverék
1 tk csípős pirosarany
frissen őrölt bors


1. A csirkeszárnyakat megmossuk, végeiket levágjuk.
2. Egy kis edényben a mézet, a mustárt, a szószokat, az olívaolajat, a fűszerkeveréket, pirosaranyat jól elkeverjük és sóval, borssal ízlés szerint fűszerezzük.
3. Most kerülnek ám pácba a csirkécskék:) Én 3/4 óráig pihentettem a hűtőben őket és így is isteni lett, el sem merem képzelni mi lesz ha lesz egy egész estéjük a pácban:)
4. Amíg a szárnyak pácolódtak, a sütőt előmelegítettem 200 fokra és előkészítettem a steakburgonyát.
5. A csirkeszárnyakat 200 fokon sütjük 35 percig, majd 220 fokon pirítjuk meg a tetejét 10 perc alatt.

Steakburgonya:
5 nagyobb burgonya
1 ek mustár
6 ek olaj
2 zúzott fokhagyma gerezd
1 tk
reifregina, 2017. szeptember 22. péntek, 19:57
Vavyan Fable : Hentesnél
legjobb, vagy csak simán lesütve, jó fokhagymásan.
- Hát igen. És a lábszár?
- 1890 Ft.
- Az uram szerette nagyon. Kint a telken felállította a bográcsot és hosszú órákat elbíbelődött vele. Aztán 5-6 órán keresztül főzte. Isteni lett a végeredmény. Két éve halt meg. A telken azóta sem jártam. Nem bírja a lábam. Milyen lehet? Biztosan csupa gaz.
- Sajnálom...
- Ugyan. De szép a csirkecomb is. Az mennyi?
- Akciós, a kis kezit csókolom. 590 Ft kilója.
- De szeretem neki a ropogós bőrét, ahogy peckesen aranybarnára sül, rajta a majoránna.
- Igazán isteni. Egyszerű, de nagyszerű húsétel.
- Hát igen. A farhát még annyi, mint múlt héten?
- Annyi, csókolom. Kilója 199 Ft.
- Kérnék belőle másfél kilót. Csak kihozok belőle valamit.
- Igenis, másfél kiló farhát rendel. Adom!
A hentes munkába kezd. A legszebb farhátot vadássza elő. Papírba csomagolja. Aztán kissé ellép, elemel egy másik húsdarabot és azt is papírba csomagolja. Átnyújtja a nőnek.
- 300
lilagondolatok, 2017. augusztus 20. vasárnap, 09:03
Kevés munkával
húst, mintsem egész húst, mert a darált húst sokkal könnyebb kiolvasztani, és gyorsabban is készül el. Emellett, összevetve a hússzeletekkel, a darált hússal az étel puhább, lágyabb lesz. Darált húsból sok mindent készíthetünk, például ízletes húsgombócokat, de ugyancsak nagyszerűen felhasználható különböző ételek, többek között tésztafélék, rakott-töltött ételnek is.

Szép, szép, mondhatnánk, de mi a helyzet az olyan ételekkel, amelyeknél a darált hús nem a töltelék szerepét tölti be, hanem ropogósra, pirosra sütve kerül az asztalra? A Bidista.com ezúttal egy ilyen receptet oszt meg veled, nevesül: darált-húsos fészek sajttal töltve. Bonyolultnak tűnő neve ellenére elkészítése végtelenül egyszerű, és a hamburgerrel ellentétben nem kell a darált-húst még serpenyőben se kisütni, mert ez az étel a sütőben készül, mégpedig meglehetősen gyorsan!

Hozzávalók:

80 dkg darált sertéshús
30 dkg darált csirkehús
1 db vöröshagyma
200 ml tej
70 gramm
horvathnemagdi, 2017. augusztus 04. péntek, 10:53
Képek, videók
builder_gasztro_szenhi dra
sarkadykati
2015. december 12. szombat, 11:15
Gasztro-hetvege.jpg
margoboszi
2013. szeptember 10. kedd, 16:51
gasztró.jpg
dnemethk
2012. március 11. vasárnap, 15:49
gasztro teszt.jpg
dnemethk
2012. február 19. vasárnap, 16:37
gasztro-366.jpg
margitanya
2011. augusztus 02. kedd, 15:04
gasztro-361.jpg
margitanya
2011. augusztus 02. kedd, 15:01
gasztro-360.jpg
margitanya
2011. augusztus 02. kedd, 14:59
gasztro-359.jpg
margitanya
2011. augusztus 02. kedd, 14:57
gasztro-358.jpg
margitanya
2011. augusztus 02. kedd, 14:55
gasztro-356.jpg
margitanya
2011. augusztus 02. kedd, 14:53
Ropogós sprotni
soosistvan
2017. január 29. vasárnap, 10:05
22-sajtos ropogós.jpg
feketenezsuzsa
2016. február 06. szombat, 16:15
ropogos dios..jpg
zsokica45
2015. október 20. kedd, 12:05
ropogós csirke.jpg
yvett789
2015. január 22. csütörtök, 20:47
ropogos-sult-keszeg_.j pg
szelidszeder
2014. december 16. kedd, 13:36
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.