Belépés
2018. október 18. csütörtök | 42. hét | 291. nap | 00:44 | Lukács
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Tőzsde - Veszteséges kezdésre lehet számítani Európában
A határidős indexjegyzések alapján a frankfurti, londoni és párizsi tőzsdék 0,6 százalék körüli gyengüléssel kezdhetik a hétfői kereskedést, az euróövezeti EuroStoxx50 index pedig 0,5 százalékkal csökkenhet.

Pénteken az amerikai tőzsdék veszteséggel zártak néhány vezető technológiai cég, az Intel és a Twitter csalódást okozó negyedéves eredménye miatt annak ellenére is, hogy az amerikai gazdaság a második negyedévben évi 4,1 százalékos GDP-növekedést ért el, közel négy éve a legmagasabbat. A hétfői globális tőzsdenapot az ázsiai értékpapírpiacok is indexcsökkenéssel indították el.

Hétfőn piabefolyásoló hatással lehet a júliusi német infláció, valamint az Európai Bizottság felmérése az euróövezeti és uniós gazdasági hangulat júliusi alakulásáról.

Pénteken kedvező vállalati eredményeknek és makrogazdasági mutatóknak köszönhetően emelkedtek a főbb európai tőzsdeindexek: az elmúlt hét sorban a negyedik nyereséges hete volt az európai értékpapírpiacoknak. A páneurópai FTSE Eurofirst 300 index 0,38 százalék, a Stoxx 600 index 0,40 százalékkal emelkedett, az euróövezeti EuroStoxx50 index 0,51 százalékkal zárt magasabban.

Londonban 0,59 százalék erősödéssel fejezte be a pénteki kereskedést az FTSE-100 index, a frankfurti DAX index 0,40 százalékkal, a párizsi CAC-40 index pedig 0,57 százalékkal emelkedett. Madridban 0,90 százalék indexemelkedéssel zárt a tőzsde, a milánói viszont 0,07 százalékkal gyengült.

A pénteki indexerősödés egyik nyertese a nyersanyagipari ágazat volt az enyhülő világkereskedelmi feszültségeknek köszönhetően. A legjobban szereplő ágazatnak viszont a távközlés bizonyult a British Telecom erős negyedévi eredményének köszönhetően. Az ágazati mutató 2,2 százalékkal erősödött, a BT részvénye pedig öt százalékkal.

A Brent nyersolaj ára 0,01 százalékkal hordónként 74,77 dollárra, a WTI ára 0,29 százalékkal 68,89 dollárra emelkedett.

Az euró jegyzése 0,03 százalékkal 1,1661 dollárra emelkedett, az arany ára 0,28 százalékkal unciánként 1219,60 dollárra csökkent.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2018. július 30. hétfő, 11:11
Címkék: Európai Bizottság, FTSE Eurofirst, British Telecom, határidős indexjegyzések, hétfői kereskedést, euróövezeti EuroStoxx50,
Kommentek
Tőzsde - Veszteséges zárás Európában
Az európai kereskedési idő végén a páneurópai FTSE EuroFirst 300 index 0,80 százalék, a Stoxx 600 index 0,76 százalék, az euróövezeti EuroStoxx50 index 0,99 százalék veszteséget mutatott.

Londonban 1,37 százalékkal csökkent a kereskedési idő végére az FTSE-100 index a még nem hivatalos záróadatok szerint. Frankfurtban a DAX index 1,21 százalékkal, a párizsi CAC-40 index pedig 0,98 százalékkal zárt alacsonyabban. Madridban 0,78 százalék, Milánóban 1,17 százalék volt az indexcsökkenés.

A legrosszabbul a nyersanyagipari papírok szerepeltek pénteken az amerikai-kínai politikai feszültség éleződése miatt. A nyersanyagipari ágazati index két százalékkal gyengült. Az Antofagasta, Anglo American és Rio Tinto részvények három vagy több százalékkal gyengültek.

A Danske Bank részvénye hét százalékot veszített, miután a Credit Suisse rontott befektetési besorolásán. A Danske Bank bűnügyi vizsgálat elé néz az Egyesült Államokban észtországi leányvállalata 200 milliárd eurós pénzmosási ügye miatt. A
velemenyezd, 2018. október 05. péntek, 17:52
Gazdasági reformintézkedésekről tárgyal Szerbia az IMF-fel
A szerb kormány és az IMF három hónappal ezelőtt egy új, harminc hónapra szóló, nem pénzügyi, hanem tanácsadásra vonatkozó együttműködésről állapodott meg. Az új program a tervek szerint a makrogazdasági és pénzügyi stabilitást őrzi meg, valamint az ambiciózus strukturális és intézményi reformok megvalósítását támogatja annak érdekében, hogy elősegítsék a gazdasági növekedést, növeljék az életszínvonalat, lehetőséget teremtsenek új munkahelyek létrehozására, és növeljék a befektetői bizalmat.

A Szerbiai Nemzeti Bank (NBS) közleménye szerint az IMF képviselőivel azt vizsgálják meg a következő tíz napban, hogy hogyan lehetne felgyorsítani a tervezett strukturális és intézményi reformokat a kitűzött célok mihamarabbi elérése érdekében.

Az IMF képviselői a következő néhány napban megvizsgálják majd az ország gazdasági és pénzügyi folyamatait, valamint makrogazdasági kilátásait.

A szerb gazdaság az idei év első negyedében 4,6 százalékkal, a második negyedben pedig 4,8 százalékkal bővült. A
velemenyezd, 2018. szeptember 24. hétfő, 13:03
Tőzsde - Veszteséges kezdés New Yorkban
New Yorkban a kereskedés kezdetén a DJIA-30 index 0,06 százalék, az S&P-500 index 0,30 százalék, a Nasdaq Composite index 0,32 százalék veszteséget mutatott.

A befektetői hangulatot elsősorban az amerikai-kínai kereskedelmi viszály elmérgesedése rontja a tőzsdéken. A Fehér Ház pénteken jelezte, hogy "kész a szükséges lépéseket megtenni" a 267 milliárd dollárnyi kínai importot terhelő pótlólagos vámok kivetéséhez.

A külkereskedelmi aggodalmakra leginkább érzékeny részvények, például a Boeing és a Caterpillar is több mint fél százalékkal gyengültek a tőzsdén kívüli forgalomban még a keddi kezdés kezdete előtt. Gyengültek továbbá a nyitás előtt a nagy technológiai cégek, egyebek között a Facebook, az Amazon, a Netflix és a Tesla papírjai is.

Az amerikai tőzsdék nyitásakor az európai tőzsdék is viszonylag nagy veszteségben jártak azt követően, hogy London kivételével még nyereséggel kezdték a keddi kereskedést. Az árfolyamromlást az európai piacokon is a világkereskedelmi aggodalmaknak
velemenyezd, 2018. szeptember 11. kedd, 15:42
Tőzsde - Veszteséges zárás Európában
A kereskedési idő végén a páneurópai FTSE Eurofirst 300 index 1,11 százalék, a Stoxx 600 index 1,05 százalék, az euróövezeti EuroStoxx50 index 1,28 százalék veszteséget mutatott.

A nem hivatalos záróadatok alapján Londonban 0,95 százalékkal alacsonyabban fejezte be szerdai kereskedést az FTSE-100 index, a frankfurti DAX index 1,35 százalékkal, a párizsi CAC-40 index 1,50 százalékkal csökkent. Madrid 0,77 százalékkal zárt alacsonyabban, Milánóban viszont magas pozitív értékekből zárásra 0,02 százalékkal csúszott mínuszba az index.

A befektetői kockázatvállalási hajlandóságot elsősorban a világkereskedelmi ellentétek éleződésének a veszélye terhelte meg szerdán. Az Egyesült Államok és Kanada nem ért el eredményt a NAFTA kereskedelmi egyezményt felváltó megállapodás múlt pénteki határidejének lejártáig. Kínával kapcsolatban pedig a Bloomberg hírügynökség szellőztette meg a múlt héten, hogy az Egyesült Államok importvám-emelést fontolgat 200 milliárd dollár értékű kínai importra. Donald Trump
velemenyezd, 2018. szeptember 05. szerda, 17:50
Kínai cég lett a szerbiai veszteséges bori rézbánya stratégiai partnere
A kínai cég vállalta, hogy összesen 1,46 milliárd dollárt fektet a rézbányába - mondta a miniszter, majd hozzátette: a 350 millió dolláros feltőkésítés után a csoport a részvények 63 százalékát birtokolja majd.

A tárcavezető kiemelte: a pályázat teljesen átlátható volt, és megfelelt a nemzetközi és belföldi törvényeknek.

A bori rézbánya Európa rézkitermelésének két százalékát adja. Sajtóhírek szerint orosz, kínai, kanadai, török és kazah vállalatok is érdeklődtek az ötezer embert foglalkoztató bánya iránt.

A miniszter jelezte, hogy a rézbánya 0,8 százalékkal járul hozzá az éves szerbiai bruttó hazai termékhez, a kínai stratégiai partnerrel ez megkétszerezhető.

Az utóbbi tíz évben Belgrád három alkalommal próbálta eladni a veszteséges állami vállalatot, ám eddig soha nem volt komoly érdeklődő a rézbányára. A veszteséges állami vállalatok eladása volt a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) megkötött hároméves, készenléti hitelről szóló megállapodás egyik feltétele. Ez a megállapodás ugyan
velemenyezd, 2018. augusztus 31. péntek, 14:44
Mikor lesz hunniában is ilyen bátor igazságszolgáltatás?
Sztotyi! #29

A dolgok NEM ISERETE senkit nem ment fel a
saját hülyesége alól! A szemben levő, volt lakónak,
aki már elköltözött, olvastam az ilyen banki szerződését.
Abban szó szerint az volt írva, hogy a "bank fenntartja
a jogot (!) a kamatokból és a piaci változásokból adódó terhek
átruházására és a szerződés egyoldalú megváltoztatására"!

PONT!

Ezt is olvastam, amikor nekem ajánlották és PONT ezért
nem kellett nekem!! Szemben levő lakó egyébként már régen
visszafizette az emelt havi törlesztések ellenére! Ő birta anyagilag
aki meg nem, az belebukott! Ez a csőd a kapitalimusban! Aki kapja
marja és a gyenge elbullik! Nehogy már az állam veszteséges
hiteleket védjen, csak azért mert aki felvette az nem tudott számolni

Én még börtönbe is csuktam volna azokat akik a hitelüket nem tudták
(vagy tudják) visszafizetni, mert amikor felvették BÁRKI kérhetett volna
szaktanácsot bankon kivűl is! Miért nem
decotext, 2018. augusztus 27. hétfő, 19:41
Tőzsde - Emelkedésnek indultak az amerikai indexek
állásáról vagy sem, illetve annak megállapítására, hogy mennyire megalapozott Elon Musk vezérigazgató bejelentése a cég tőzsdei kivezetéséről. A Tesla részvénye pénteken hét százalékkal esett.

Az olaj ára emelkedett pénteken, de ezzel együtt is mindkét világpiaci irányadó olajtípus heti veszteség felé tart az OPEC-előrejelzés miatt, amely szerint a jövő évi globális olajkereslet az eddig jelzettnél kevésbé növekszik. A Brent heti árcsökkenése egy százalék alatt lehet, de ez lesz sorban a harmadik veszteséges hete. A WTI ára több mint két százalékkal csökkenhet a héten, és így sorban a hetedik hetet zárhatja veszteséggel.

A WTI ára pénteken 0,35 százalékkal hordónként 65,69 dollárra, a Brent ára 0,34 százalékkal 71,67 dollárra emelkedett.

A dollár a szerdán elért árfolyamcsúcsról tovább gyengült pénteken. A főbb devizák kosarával szemben a dollár 13 havi csúcsot ért el. Az eurót péntek délután 0,30 százalékkal jegyezték erősebben 1,1412 dolláron.

Az arany ára a dollár gyengülésével
velemenyezd, 2018. augusztus 18. szombat, 11:47
Tőzsde - Veszteséges zárás Európában
megvonását, miután az üzemeltetőt tartja felelősnek a genovai híd leomlásáért.

A Kaz Minerals részvénye 13 százalékkal esett pénteken, miután a Barclays rontotta a papír célárfolyamát.

Az olaj ára emelkedett pénteken, de ezzel együtt is mindkét világpiaci irányadó olajtípus heti veszteség felé tart az OPEC-előrejelzés miatt, amely szerint a jövő évi globális olajkereslet az eddig jelzettnél kevésbé növekszik. A Brent heti árcsökkenése egy százalék alatt lehet, de ez lesz sorban a harmadik veszteséges hete. A WTI ára több mint két százalékkal csökkenhet a héten, és így sorban a hetedik hetet zárhatja veszteséggel.

A WTI ára pénteken 0,70 százalékkal hordónként 65,92 dollárra, a Brent ára 0,63 százalékkal 71,88 dollárra emelkedett.

A dollár a szerdán elért árfolyamcsúcsról tovább gyengült pénteken. A főbb devizák kosarával szemben a dollár 13 havi csúcsot ért el. Az eurót péntek délután 0,28 százalékkal jegyezték erősebben 1,1410 dolláron.

Az arany ára a dollár gyengülésével
velemenyezd, 2018. augusztus 18. szombat, 11:46
Képek, videók
vesztesegeink1.jpg
idgie1975
2008. október 30. csütörtök, 21:13
Átlagbérek Európában szep
megyerimihaly
2015. november 01. vasárnap, 21:08
valahol Európában.jpg
agica2004
2013. november 02. szombat, 15:23
Minimálbérek Európában
megyerimihaly
2012. október 16. kedd, 22:50
nyugdíjak európában
agica2004
2011. február 18. péntek, 17:52
Szegénység Európában 7262
megyerimihaly
2011. január 10. hétfő, 00:43
Nyugdíjak Európában.jpg
bulac57
2010. május 29. szombat, 01:45
DUKER európában
duker
2010. május 16. vasárnap, 23:48
Valahol Európában.hu.jpg
rambobby
2007. október 08. hétfő, 11:52
Európai Bizottság
daczok
2007. május 07. hétfő, 16:45
British Virgin Islands
sanci81
2015. június 21. vasárnap, 13:41
British Columbia, Kanada.
eckerkata
2014. december 03. szerda, 18:48
Carling British Cider.jpg
lacigame
2014. november 20. csütörtök, 19:16
British-Pullman.jpg
farkas1945
2014. november 04. kedd, 11:53
British Pullman (anglia)a
farkas1945
2014. november 04. kedd, 11:53
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.