Belépés
2018. október 18. csütörtök | 42. hét | 291. nap | 07:23 | Lukács
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Parragh László: a vállalkozói verseny befolyásolja a bérek alakulását
Jelenleg a magyar munkaerőpiac keresletalapú, a munkaadók egyre magasabb béreket fizetnek annak érdekében, hogy megszerezzék és megtartsák a munkaerőt - tette hozzá.

Elmondta: egy bértárgyaláson ma már nem a minimálbért és garantált bérminimumot veszik alapul, ezek inkább a szakmunkások kifizetésekor iránymutatók. A szakmunka végzése legtöbbször az Országos Képzési Jegyzék (OKJ) diplomához kötött, amely egyszerűen megszerezhető, de a végzettek szakmai tudása általában nem fedi mindazt amiről a képzés szól.

Az elnök szerint a magyarországi felnőtt képzést európai szintre kell emelni. A felnőttképzésben a munkavállalók 6 százaléka vesz részt, ezt a számot minimum 20 százalékra kell felhozni következő években - fűzte hozzá Parragh László.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2018. szeptember 10. hétfő, 09:41
Címkék: Parragh László, Országos Képzési Jegyzék, vállalkozói verseny, bérek alakulását, magyar munkaerőpiac, munkaadók egyre,
Kommentek
Három arany, három ezüst és három bronz érmet nyertek a magyar versenyzők az EuroSkills versenyen
Dániel hegesztő, Balogh Krisztián kőfaragó, Takács Dániel virágkötő.

A versenyen szakmájában magas pontszámot elérő nyolc magyar versenyző kiválósági elismerésben részesült.

A magyar csapatban a nemzet legjobbja kitüntetést Nagy Ádám János kapta.

Európa legjobb versenyzője Daniel Gerber svájci villanyszerelő lett.

A magyar csapat a negyedik helyen végzett, a legtöbb érmet Oroszország csapata nyerte, az éremtábla második helyezettje Ausztria, a harmadik pedig Franciaország lett.

Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke aaz MTI-nek elmondta, hogy a kiváló magyar szereplés azt mutatja, hogy Magyarország megfelelő szakemberekkel rendelkezik a hagyományos, illetve a legmodernebb tudást igénylő, új szakmákban.

Hozzátette: a magyar csapat teljesítménye a magyar iparfejlesztés szempontjából is jelentős, azt üzeni a befektetőknek, hogy érdemes Magyarországon invesztálni, mert a szaktudás megvan.

AMagyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) szeptember 26-28. között
velemenyezd, 2018. szeptember 29. szombat, 22:44
Átadták a Magyar Kézműves Remek díjakat
Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke a díjátadó ünnepségen kiemelte, a hivatásukban elkötelezettek minden évben tudnak újabb dolgokat alkotni, az idén érkezett a legtöbb, 123 pályamű, ebből 47 kapta meg a kézműves remek díjat.

Az MKIK 2002-ben indította el hagyományteremtő céllal a Magyar Kézműves Remek pályázatot a magyar kézműves hagyományok népszerűsítésére.

György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára az eseményen elmondta, hogy a kormány új fejezetet nyitott a gazdaságpolitikában, a gazdasági növekedés eszköz az életminőség növeléséhez.

Kifejtette, az életminőség javulását támogatja a bérek emelkedése is, amelynek növelését a gazdaság szereplői teljesítményük alapján határozzák meg. A kormány azon dolgozik, hogy olyan környezetet teremtsen, amelyben a magyar hozzáadott érték növekedni tud - mondta.

György László hangsúlyozta, a tárca, a kamarával közösen, azon dolgozik,
velemenyezd, 2018. szeptember 26. szerda, 14:38
Orbán: Európa kiváló szakemberek képzésével dolgozhatja le a versenyhátrányát
sincs, és eltűnik minden, ami kétezer év alatt a földrészen létrejött.

A miniszterelnök arra kérte a fiatal szakmunkás versenyzőket, hogy vállalják a tanulást, a munkát, a hazájukat, és mindezért küzdjenek.

Beszédében idézte az alaptörvényt, mely szerint bízunk a fiatal nemzedékek elhivatottságában, hisszük, hogy gyermekeink és unokáink tehetségükkel, kitartásukkal és lelkierejüket ismét naggyá teszik Magyarországot. És ez nemcsak Magyarország igaz, hanem egész Európára - tette hozzá.

Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke a megnyitón elmondta, hogy a kamarának nagy büszkeség és kihívás az EuroSkills rendezvény megszervezése, hiszen 28 ország 37 szakma 525 versenyzője, 500 szakértő van jelen. A Hungexpo területén 60 ezer négyzetméteren folynak a rendezvények, amelyre 80 ezer látogatót várnak.

A kamara elnöke köszöntötte a 150 szponzort és a 700 önkéntest.

Parragh László úgy fogalmazott, ma lezárul a szakképzés múltja, egy új korszak, a szakképzés digitális
velemenyezd, 2018. szeptember 26. szerda, 10:34
MKIK: az EuroSkills versenyen 28 ország fiatal szakmunkásai versenyeznek
Hozzátette, a verseny célja, hogy ráirányítsák a figyelmet az alkotó munka örömére.

A magyar csapat mintegy 30 szakmában vesz részt a versenyben, a hagyományos szakmák mellett a magyar versenyzők jók a mechatronikai, az informatikai területen és az autóiparban.

A verseny 3 nap tényleges vetélkedés lesz. A szakértők a verseny előtt közlik a feladatot, szakmánként mindenki ugyanazt a munkát végzi, amihez azonos eszközöket, alapanyagot kapnak, a harmadik napon a zsűri értékel, szombaton lesz az eredményhirdetés - ismertette Parragh László.
velemenyezd, 2018. szeptember 24. hétfő, 09:11
Az MKIK egyetért a kutatatás-fejlesztés-innovációs rendszer átalakításával
Az MKIK közleményében hangsúlyozta: évek óta szorgalmazták, hogy a hazai kutatás-fejlesztési-innováció intézményrendszere a gazdaság igényeit is figyelembe véve működjön.

Parragh László, az MKIK elnöke kiemelte: a kamara támogatja, hogy a korábban szétforgácsolt kutatás-fejlesztési és innovációs források felügyelete egy helyre, az Innovációs és Technológia Minisztériumhoz került. Szerinte ezzel jó esély van arra, hogy a jövő évi költségvetésben e célra rendelkezésre álló 70 milliárd forint jelentős részét a gazdaságban hasznosuló innovációra fordítják, növelve ezzel a magyar gazdaság versenyképességét.

A hazai innovációs, kutatási és fejlesztési rendszer valós helyzetét jelzi, hogy az Európai Innovációs Eredménytáblázat (European Innovation Scoreboard) legutolsó, 2017-es mérésén Magyarország az EU országai között az utolsó helyek egyikét foglalja el, a 21. helyezés mögött meghúzódó teljesítménye 2010 óta nem nőtt annak ellenére, hogy a magyar gazdaság ebben az időszakban kiemelkedő
velemenyezd, 2018. július 23. hétfő, 18:12
Az iparkamara és a szövetkezeti tanács támogatja a továbbfoglalkoztatás feltételeinek javítását
Parragh László, az MKIK elnöke kiemelte, Magyarországon a munkaerőhiány a növekedés korlátja, ezért a kormánynak komplexen kellene áttekintetni a munkaerő-tartalék bevonásának lehetőségét, amelyben a nyugdíjas szövetkezeti foglalkoztatás egy forma lehetne.

Kósa Lajos, az OSZT elnöke elmondta, a szövetkezeti foglalkoztatás a munkaadóknak és a munkavállalóknak is rugalmas foglalkoztatás, becslésük szerint további több százezer nyugdíjast lehetne bevonni a munkaerő világába valamilyen formában.

Parragh László ismertette, hogy Magyarországon a KSH adatai alapján 2018 első negyedévében 80 ezer betöltetlen álláshely volt, majdnem 20 ezerrel több az egy évvel korábbinál.

Becslések szerint a 80 ezer betöltetlen álláshelyből mintegy 59-61 ezer lehet a versenyszférában, a legnagyobb munkaerőhiány a feldolgozóiparban, az adminisztratív, a szolgáltatást támogató területen, az infokommunikációs ágazatban, az egészségügyben, az építőiparban, a szállítmányozás-raktározásban van.

A kamara elnöke
velemenyezd, 2018. június 20. szerda, 13:11
Újabb megállapodásra készül a kormány és a kereskedelmi és iparkamara az elnöke szerint
Parragh László a Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara küldöttgyűlésén tartott előadásában azt mondta, nem lenne ildomos a sajtón keresztül üzengetni a tervezett megállapodás előtt annak tartalmáról.

"Nem mondhatom el, hogy mire készülünk, de összességében jóra" - fogalmazott.

Az MKIK elnöke beszélt arról, hogy 2010-ben válságkezelő, majd 2014-ben konszolidációs gazdaságpolitika kezdődött, "most pedig új korszakban vagyunk", a fenntarthatóságot kell biztosítani, az elért eredményeket tovább erősíteni.

A kamara által 1600 cég megkérdezésével zajlott felmérés alapján a cégvezetők 68 százaléka szerint a szakképzett munkaerő hiánya lehet az akadálya a fenntartható fejlődésnek. Mindössze 8-9 százalék vélekedett úgy, hogy a felsőfokú végzettségűek hiánya miatt, 30 százalékuk azonban a szakképzetlen munkaerő hiánya miatt tartja kevésbé fenntarthatónak a fejlődést.

Parragh László úgy vélekedett: a fejlődés nemcsak a gazdaságot, hanem minden állampolgárt érint, "az az érdekünk, hogy a
velemenyezd, 2018. május 14. hétfő, 13:43
Képek, videók
parrag-emil-anyai-szer ete
yaskane
2008. december 01. hétfő, 07:45
Vállalkozó szellem
sanci81
2016. július 17. vasárnap, 14:06
1521160736773vallalkoz ok4
alpine
2007. november 04. vasárnap, 08:02
népbetegségek alakulása
lacipecsenye
2012. október 22. hétfő, 20:24
011_az_eletmod_alakula sa_
filantrop
2012. június 04. hétfő, 11:25
föld alakulása.jpg
cziporra2
2011. december 21. szerda, 15:10
magyarok nyerték érmek.jp
maroka
2018. október 13. szombat, 13:05
Széchényi jó magyarnak le
menusgabor
2018. október 08. hétfő, 21:26
Rohn_Magyar_írók_arcké pcs
menusgabor
2018. szeptember 19. szerda, 22:44
Sajó Sándor Magyarnak le
menusgabor
2018. szeptember 19. szerda, 22:42
mit_kivan_a_magyar_nem zet
menusgabor
2018. szeptember 19. szerda, 22:38
magyar foci válogatott.jp
maroka
2018. szeptember 11. kedd, 13:17
sajo_sandor_magyar_ene k_1
menusgabor
2018. augusztus 12. vasárnap, 19:46
József A. Bus magyar ének
menusgabor
2018. augusztus 12. vasárnap, 18:53
kép-Minden-magyar-fele lős
menusgabor
2018. augusztus 12. vasárnap, 18:22
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.