Regisztráció  Belépés
2017. augusztus 21. hétfő | 34. hét | 233. nap | 23:28 | Sámuel, Hajna
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Választás
Választás

,,Nem ti választottatok ki engem, hanem én választottalak ki, és rendeltelek titeket arra, hogy elmenjetek és gyümölcsöt teremjetek." János 15,16

A szőlővessző nem választja meg a szőlőtőt, és azt sem határozza meg, hogy melyik szőlőtőn fog nőni. A szőlőtő hozza létre a szőlővesszőt és azt, hogy hol legyen. Ezért Krisztus azt mondja: ,,Nem ti választottatok ki engem, hanem én választottalak ki... titeket." Néhányan azt fogják mondani: ,,Vajon nem az a különbség a természetben lévő szőlővessző és a szellemi világban lévő szőlővessző között, hogy az embernek van akarata és hatalma választani, és azért lett szőlővesszővé, mert úgy döntött, hogy elfogadja Krisztust, és Urának választotta Őt?" Ez kétségkívül igaz. És mégis csak félig igaz. A Szőlőtő leckéje és Urunk tanítása rámutat a másik felére, a mélyebb, az isteni részére annak, hogy Krisztusban vagyunk. Ha Ő nem választott volna minket, mi sosem választottuk volna Őt. Az, hogy mi Őt választottuk, annak az eredménye volt, hogy Ő választott ki, és megragadott minket.
A dolgok természete szerint az Ő előjoga, mint Szőlőtőnek, kiválasztani és létrehozni a saját szőlővesszőjét. Tartozunk mindazért, amit vagyunk, a ,,kegyelem választásának". Ha úgy akarjuk ismerni Krisztust, mint az igazi Szőlőtőt, a szőlővessző életének kizárólagos forrását és erejét, és magunkat, mint szőlővesszőket a tőle való teljes, legáldottabb, legbiztonságosabb függőségben, akkor igyuk magunkba mélyen ezt az áldott igazságot: ,,Nem ti választottatok ki engem, hanem én választottalak titeket."
Miért mondta ezt Krisztus? Azért, hogy a hívők tudják, milyen célból választotta őket, és megtalálják az Ő választásába vetett hitükben annak a bizonyosságát, hogy betöltik rendeltetésüket. Az egész Bibliában ez a kiválasztás tanításának nagy célja. El vagyunk rendelve, ,,hogy hasonlókká legyünk Fia képéhez" (hogy szőlővesszők legyünk a Szőlőtő képére és hasonlatosságára). ,,Kiválasztott minket..., hogy szentek legyünk" (Ef 1,4). ,,Kiválasztott titeket az Isten kezdettől fogva az üdvösségre, a Lélek megszentelő munkája... által" (2Tesz 2,13). ,,Ki vannak választva... az Atya Isten eleve elrendelése szerint a Lélek megszentelő munkája által az engedelmességre" (1Pt 1,1-2). Néhányan visszaéltek a kiválasztás tanával, míg mások, félve attól, hogy visszaélnek vele, elvetették azt, mert nem vették figyelembe a tanítás (jelentés) lényegét. Az örökkévalóságban elrejtett eredetével foglalkoztak, Isten szándékainak kifürkészhetetlen titkaival ahelyett, hogy elfogadták volna a kiválasztás céljának az időben történt kinyilatkoztatását, és azokat az áldásokat, amelyeket ez keresztyén életüknek jelent.
Gondoljunk csak arra, melyek ezek az áldások! Igénkben Krisztus kijelenti a kettős célt, amiért kiválasztott minket, hogy az Ő szőlővesszői legyünk: hogy gyümölcsöt teremjünk a földön, és hogy legyen ereje az imánknak a mennyben. Milyen bizonyosságot ad az a gondolat, hogy Ő ezért választott minket, és hogy alkalmassá tud tenni az Ő céljának véghezvitelére! Micsoda bizonyosság, hogy olyan gyümölcsöt teremhetünk, ami megmarad, és imádkozhatunk azért, hogy megkapjuk! Milyen állandó hívás ez a legmélyebb alázatra és dicséretre, a legteljesebb függőségre és várakozásra! Ő nem választott volna minket olyasmire, amire nem tudott volna alkalmassá tenni. Ő választott minket; ez a biztosíték. Ő meg fog tenni bennünk mindent.
Figyeljünk a lélek csendjében a mi szent Szőlőtőnkre, amint szól mindegyikünkhöz: ,,Nem ti választottatok engem!" És mondjuk ezt: ,,Igen, Uram, de én Téged választalak! Ámen, Uram!" Kérd Őt, hogy mutassa meg, mit jelent ez! Őbenne, mint igazi Szőlőtőben, az életednek, mint szőlővesszőnek, isteni eredete van: örökkévaló biztonsága és ereje az Ő céljának betöltésére. Tőle, akinek a szeretetéért mindennel tartozol, mindent elvárhatsz. Őbenne, az Ő céljában, erejében, hűségében és szeretetében maradjunk meg!

.....................

Én választottalak titeket. Uram, taníts meg arra, mit jelent az, hogy Te a szívedre helyeztél és kiválasztottál engem, hogy gyümölcsöt teremjek, amely megmarad, és olyan imát mondjak, amely győzedelmes. Ebben, a Te örökkévaló célodban megnyugszik a lelkem, és ezt mondja: ,,Amire Ő kiválasztott engem, az akarok lenni, az lehetek, és az leszek!"

Andrew Murray
kalmanpiroska, 2017. június 17. szombat, 17:31
Címkék: Ezért Krisztus, Atya Isten, Igénkben Krisztus, Kérd Őt, Amire, Andrew Murray,
Kommentek
Hajnalhozók - Kik Az Isteneid?
benneteket, mert nem akarnak éhen halni. Tudják, hogy a rendszer lerombolása zajlik rajtatok keresztül. Visszajönnek, hogy még nagyobb felfordulást és félelmet keltsenek, hogy újra megküzdjenek ezért a területért. Fontos számukra a táplálékforrásuk. Kezdik elveszíteni irányításukat a bolygó fölött, tehát visszamennek a Közel-Keleten lévő eredeti kapujukhoz, ahol ott a fészkük a föld alatt, hogy félelmet és káoszt teremtsenek.

Az Eredeti Tervezők vissza akarják hozni a bolygóra a frekvenciaválasztás szabadságát. Az evolúció legutóbbi szakaszában itt uralkodó istenek frekvenciamodulációt alkalmaznak, megakadályozva a szabad választást. Elrabolják testi energiáitokat azzal, hogy hamis valóságképet adnak minden formában, amelyet csak el tudtok képzelni. Nem mondjuk azt, hogy ezek az istenek rosszak. Egyszerűen csak tájékoztatunk benneteket az eseményekről, és arról, milyen ártatlanul csöppentetek bele mindebbe. Nem tudjátok, hogy minden körülmény megrendezett, minden arra szolgál, hogy egy bizonyos
eposz, 2017. augusztus 10. csütörtök, 16:27
Hossó Andrea is fordítva ül a lovon
- azt a bizonyos PAKTUMOT, aminek még a létezését is agyonhallgatják!

http://uzenete.blogspot.hu/2011/03/rozsadombi-paktum-eredeti-valto zat.html
*
Tessék csak beleolvasni ebbe a visszaemlékezésbe, amit külön kiemelnék:

“...Ezért kötötte meg az ismert paktumot és nem tette lehetővé, hogy a tudatlanság, vagy félismeretek ezt lehetetlenné tegyék."

http://xfree.hu/kep_show.tvn?kid=225166&aid=257851

Nemhogy 1990-ben nem volt szabad a választás, hanem az azóta eltelt 27 évben sem volt az, mert azóta is a ,,TUDATLANSÁG" és a ,,FÉLISMERET" alapján mennek az emberek szavazni és NEM választani.
*
Mert milyen egy választási lehetőség az, amikor a NÉP nem választhat jelöltet saját maga lakóközösségéből, hanem el kell fogadnia a PÁRTOKra oszlott egy-párti előd utódainak JELÖLTJEIT, akikre aztán "SZAVAZHATUNK"!?
*
Vagyis, szó sem lehetett valódi VÁLASZTÁSRÓL akkor sem, amikor megszavaztatták a NATO-tagságot
furaila, 2017. július 31. hétfő, 15:47
Helyes-e... 11.: Helyes-e, helytálló-e az alábbi megállapítás...?
Franciaország lerohanásakor képesek voltak néhány napig hősiesen feltartóztatni a nácikat, miközben csaknem 40%-os veszteséget szenvedett az ezrede! De miután Petain marsall általános megadást hirdetett, majd lepaktált a nácikkal, de Gaulle ezredének megszűnt a háttér-támogatása, ezért kénytelen volt visszavonulni, ám de Gaulle ELSŐ PILLANATTÓL KEZDVE ELLENEZTE, HOGY FRANCIAORSZÁG MEGADJA MAGÁT! Miután azonban a megadási parancs és a nácik térnyerése következtében már utánpótláshoz sem jutott, nem maradt más választása, mint Angliába menni, ahol híres rádióbeszédében meghirdette a francia ellenállási mozgalmat, továbbá a Petain-féle kollaboráns kormány rendeleteinek szabotálását, és a továbbiakban is minden alkalmat megragadott arra, hogy mennél több embert megnyerjen a mozgalom támogatásához); szóval de Gaulle igazi francia hazafi volt, de a korábbi történelmi tapasztalatok okán nem bízott az angolokban! (Félt, hogy a britek kihasználják Franciaország szorult helyzetét, és ráteszik a kezüket Franciaország
foxworkinspace, 2017. július 28. péntek, 00:21
Helyes-e... 14.: Helyes-e, helytálló-e az alábbi megállapítás...?
,,Korábban az emberek közelebb álltak egymáshoz; nem is volt más választásuk, mert a fegyverek nem hordtak olyan messzire..." - Arnold Toynbee
foxworkinspace, 2017. július 27. csütörtök, 02:25
Készen vagy?
szerint segítséget kapnak majd. Három hétig élet és halál között vergődtek. Csónakjuk számtalanszor már-már elsüllyedt.
Frank - a kormányos - tapasztaltságának köszönhetően a hat felfedezőnek sikerült a Dél-Georgia sziget közelébe jutnia. Az orkán azonban egy teljes napig feltartóztatta őket. 1916 május 19-én sikerült partra szállniuk. De csalódottságukra a sziget ,,rossz" oldalára jutottak. A szél és az áramlatok miatt lehetetlen volt megkerülniük a szigetet. Nem volt más választásuk, minthogy gyalogosan megtegyék az utat a sziget hegytömbjén keresztül.
Ez azonban méginkább lehetetlennek tűnt. Az útvonal viszontagságos volt, a hegygerincet szakadékok és gleccser szabdalta. Soha senki nem kelt át azon. Kiéhezett és elhagyott bajtársaira gondolva Shackleton újból nekilendül. Két bátor társával együtt elindul az elképzelhetetlen veszélyekkel és viharos széllel dacolva. 36 órán át megállás nélkül kúsznak és másznak a sziklacsúcsok között.
'Főnök - súgja egyszer
kalmanpiroska, 2017. július 07. péntek, 23:53
82 éves Tenzin Gyatso a 14. dalai láma, a tibetiek lelki vez
tibetiek lelki vezetője, ma 82 éves.
1935. július 6-án született, ismertebb nevén a
14. Tenzin Gyatso-sárga süveges dalai láma.

Tibet ,1955 óta száműzetésben élő vezetője, a tibeti buddhizmus gelupka - sárga süveges - irányzatának legfőbb tanítója.
A dalai láma nevet általában a ,,bölcsesség óceánjának" szokás fordítani.
Tibet legfőbb méltóságának öröklődése egyedülállónak tekinthető az egész világon, hiszen az új vezető nem vérségi alapon, és nem is választást követően kerül a trónra, hanem az újjászületés, azaz a reinkarnáció útján.
A 14. dalai láma még harmadik életévét sem töltötte be, amikor az lhászai udvar előkelőségei rátaláltak; mivel azonosította elődje használati tárgyait, sőt, annak gyermekkori játékait is.
A 15 éves dalai lámát 1950-ben nagykorúvá nyilvánították, és az indiai határ közelébe menekítették.
Miután a dalai láma kilépett a Himalája hegyei közül, világszerte ismert közéleti személyiség és sikeres író lett, aki
ronix, 2017. július 06. csütörtök, 20:25
A világ
és szeretettel kell bánjunk velük, tőlünk telhetőleg segítve rajtuk s munkálva az ő üdvösségüket. De a bensőséges barátság teljesen más dolog. Ha olyan barátokat választasz, kik semmit sem adnak az üdvösségre, Krisztusra, vagy a Bibliára, úgy nem tudom elképzelni, hogyan remélheted keresztyén életedben való előhaladásodat. Egy állhatatos keresztyén rájön, hogy az ő ízlései és útjai nem egyeznek az övékkel, s hamarosan választania kell a kettő között. S különösen fontos ezt szem előtt tartani a párválasztás előtt. Egy komoly keresztyén bizonyára nem választhat magának világi házastársat anélkül, hogy felmérhetetlen kárt ne okoznak lelki életének és boldogságának. Ha még nem vagy házas, tökéld el szívedben, hogy a gondolatát is kerülni fogod annak, hogy olyan valakivel köss házasságot, ki nem elkötelezett keresztyén.
Kérlek, komolyan gondold át, mérlegeld e hat alapelvet. De mit kell tenned abban az esetben, amikor bizonytalan vagy, s nem tudod miként alkalmazd ezeket a tanításokat egy-egy
kalmanpiroska, 2017. július 06. csütörtök, 14:38
Urantia - Az Atya Legfelsőbb Uralma
alárendelt személyiségeken keresztül gyakorolja. És mindezt Isten az ő saját szabad akarata szerint teszi. Az így átruházott bármely hatalmat, ha adott esetben ez az isteni elme döntése, Isten képes közvetlenül is gyakorolni; de mint uralomgyakorlásra, ilyen cselekedetre csak akkor kerül sor, ha a felruházott személyiség méltatlanná vált az isteni bizalomra. Ilyen esetekben és ilyen vétekkel szembesülve, valamint az isteni hatalom megőrzésének korlátain belül az Atya mindenkitől függetlenül és az ő saját választásából következő parancsainak megfelelően cselekszik; és e választás mindig is tévedhetetlenül tökéletes és végtelenül bölcs.

(51.1) 3:5.2 Az Atya a Fiain keresztül uralkodik; a vezetők a világegyetemi szervezeten át végighúzódó folytonos láncot alkotnak, melynek végén a Bolygóhercegek állnak, akik az Atya hatalmas országaiban az evolúciós szférák beteljesülésének útját egyengetik. Nem pusztán költői megnyilvánulás az a megállapítás, hogy: ,,A föld az Úré, s annak bősége is."
eposz, 2017. július 04. kedd, 14:05
Képek, videók
Választás kérdése
sanci81
2017. augusztus 14. hétfő, 14:22
0 választás.jpg
lovaszmarika
2017. július 10. hétfő, 11:11
Választási igéret
tailor
2017. május 24. szerda, 10:38
O.V.- Választás.jpg
agica2004
2017. május 16. kedd, 20:11
választási lehetőség.jpg
bbbarbara
2016. november 30. szerda, 18:46
A választás s a pótadó.jp
chillik
2016. november 27. vasárnap, 08:30
választási lehetőség
bbbarbara
2016. október 29. szombat, 14:51
Mindennapi választások
sanci81
2016. szeptember 21. szerda, 18:55
A kóbor macska választása
sanci81
2016. július 04. hétfő, 15:25
Ti pedig Krisztus.jpg
katalin_53
2017. augusztus 18. péntek, 09:11
Krisztus-képre.jpg
chillik
2017. augusztus 15. kedd, 05:51
Jézus Krisztus nevét nem.
katalin_53
2017. július 21. péntek, 20:45
Jézus Krisztusban átölelt
katalin_53
2017. július 07. péntek, 16:27
Jézus Krisztus.JPG
liliana01
2017. április 18. kedd, 18:24
Krisztuskép.jpg
katolikusokoldala
2017. április 17. hétfő, 21:08
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.