Regisztráció  Belépés
2017. június 25. vasárnap | 25. hét | 176. nap | 22:50 | Vilmos
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Választás
Választás

,,Nem ti választottatok ki engem, hanem én választottalak ki, és rendeltelek titeket arra, hogy elmenjetek és gyümölcsöt teremjetek." János 15,16

A szőlővessző nem választja meg a szőlőtőt, és azt sem határozza meg, hogy melyik szőlőtőn fog nőni. A szőlőtő hozza létre a szőlővesszőt és azt, hogy hol legyen. Ezért Krisztus azt mondja: ,,Nem ti választottatok ki engem, hanem én választottalak ki... titeket." Néhányan azt fogják mondani: ,,Vajon nem az a különbség a természetben lévő szőlővessző és a szellemi világban lévő szőlővessző között, hogy az embernek van akarata és hatalma választani, és azért lett szőlővesszővé, mert úgy döntött, hogy elfogadja Krisztust, és Urának választotta Őt?" Ez kétségkívül igaz. És mégis csak félig igaz. A Szőlőtő leckéje és Urunk tanítása rámutat a másik felére, a mélyebb, az isteni részére annak, hogy Krisztusban vagyunk. Ha Ő nem választott volna minket, mi sosem választottuk volna Őt. Az, hogy mi Őt választottuk, annak az eredménye volt, hogy Ő választott ki, és megragadott minket.
A dolgok természete szerint az Ő előjoga, mint Szőlőtőnek, kiválasztani és létrehozni a saját szőlővesszőjét. Tartozunk mindazért, amit vagyunk, a ,,kegyelem választásának". Ha úgy akarjuk ismerni Krisztust, mint az igazi Szőlőtőt, a szőlővessző életének kizárólagos forrását és erejét, és magunkat, mint szőlővesszőket a tőle való teljes, legáldottabb, legbiztonságosabb függőségben, akkor igyuk magunkba mélyen ezt az áldott igazságot: ,,Nem ti választottatok ki engem, hanem én választottalak titeket."
Miért mondta ezt Krisztus? Azért, hogy a hívők tudják, milyen célból választotta őket, és megtalálják az Ő választásába vetett hitükben annak a bizonyosságát, hogy betöltik rendeltetésüket. Az egész Bibliában ez a kiválasztás tanításának nagy célja. El vagyunk rendelve, ,,hogy hasonlókká legyünk Fia képéhez" (hogy szőlővesszők legyünk a Szőlőtő képére és hasonlatosságára). ,,Kiválasztott minket..., hogy szentek legyünk" (Ef 1,4). ,,Kiválasztott titeket az Isten kezdettől fogva az üdvösségre, a Lélek megszentelő munkája... által" (2Tesz 2,13). ,,Ki vannak választva... az Atya Isten eleve elrendelése szerint a Lélek megszentelő munkája által az engedelmességre" (1Pt 1,1-2). Néhányan visszaéltek a kiválasztás tanával, míg mások, félve attól, hogy visszaélnek vele, elvetették azt, mert nem vették figyelembe a tanítás (jelentés) lényegét. Az örökkévalóságban elrejtett eredetével foglalkoztak, Isten szándékainak kifürkészhetetlen titkaival ahelyett, hogy elfogadták volna a kiválasztás céljának az időben történt kinyilatkoztatását, és azokat az áldásokat, amelyeket ez keresztyén életüknek jelent.
Gondoljunk csak arra, melyek ezek az áldások! Igénkben Krisztus kijelenti a kettős célt, amiért kiválasztott minket, hogy az Ő szőlővesszői legyünk: hogy gyümölcsöt teremjünk a földön, és hogy legyen ereje az imánknak a mennyben. Milyen bizonyosságot ad az a gondolat, hogy Ő ezért választott minket, és hogy alkalmassá tud tenni az Ő céljának véghezvitelére! Micsoda bizonyosság, hogy olyan gyümölcsöt teremhetünk, ami megmarad, és imádkozhatunk azért, hogy megkapjuk! Milyen állandó hívás ez a legmélyebb alázatra és dicséretre, a legteljesebb függőségre és várakozásra! Ő nem választott volna minket olyasmire, amire nem tudott volna alkalmassá tenni. Ő választott minket; ez a biztosíték. Ő meg fog tenni bennünk mindent.
Figyeljünk a lélek csendjében a mi szent Szőlőtőnkre, amint szól mindegyikünkhöz: ,,Nem ti választottatok engem!" És mondjuk ezt: ,,Igen, Uram, de én Téged választalak! Ámen, Uram!" Kérd Őt, hogy mutassa meg, mit jelent ez! Őbenne, mint igazi Szőlőtőben, az életednek, mint szőlővesszőnek, isteni eredete van: örökkévaló biztonsága és ereje az Ő céljának betöltésére. Tőle, akinek a szeretetéért mindennel tartozol, mindent elvárhatsz. Őbenne, az Ő céljában, erejében, hűségében és szeretetében maradjunk meg!

.....................

Én választottalak titeket. Uram, taníts meg arra, mit jelent az, hogy Te a szívedre helyeztél és kiválasztottál engem, hogy gyümölcsöt teremjek, amely megmarad, és olyan imát mondjak, amely győzedelmes. Ebben, a Te örökkévaló célodban megnyugszik a lelkem, és ezt mondja: ,,Amire Ő kiválasztott engem, az akarok lenni, az lehetek, és az leszek!"

Andrew Murray
kalmanpiroska, 2017. június 17. szombat, 17:31
Címkék: Ezért Krisztus, Atya Isten, Igénkben Krisztus, Kérd Őt, Amire, Andrew Murray,
Kommentek
Kirakat-ország kirakat-rendezői
egymással még a legelején, MEGKÖTVE EGYMÁSSAL - a NÉP TUDTA és BELEEGYEZÉSE NÉLKÜL - azt a bizonyos PAKTUMOT, aminek még a létezését is agyonhallgatják!

*

Tessék csak beleolvasni ebbe a visszaemlékezésbe, amit külön kiemelnék:

“...Ezért kötötte meg az ismert paktumot és nem tette lehetővé, hogy a tudatlanság, vagy félismeretek ezt lehetetlenné tegyék."

http://xfree.hu/kep_show.tvn?kid=225166&aid=257851

Nemhogy 1990-ben nem volt szabad a választás, hanem az azóta eltelt 27 évben sem volt az, mert azóta is a ,,TUDATLANSÁG" és a ,,FÉLISMERET" alapján mennek az emberek ,,SZAVAZNI" és NEM ,,VÁLASZTANI"!
*
Mert milyen egy ,,választási lehetőség" az, amikor a NÉP nem választhat jelöltet saját maga lakóközösségéből, hanem el kell fogadnia a JOBB- ÉS BALOLDALI PÁRTOKRA oszlott egy-párti előd utódainak JELÖLTJEIT, akikre aztán "SZAVAZHATUNK"!?
*
Vagyis, szó sem lehetett
furaila, 2017. június 18. vasárnap, 00:05
{Edgar Allan Poe - életének története Wikipédiából
szavai ezek voltak:,,Uram, mentsd meg a lelkemet".Az idők folyamán Poe orvosi kartonja és halotti bizonyítványa is eltűnt. Az újságok akkoriban Poe halálát,,túlzott agyi vérbőség",illetve ,,agyi gyulladás"következményeként írták le - ezeket az eufemizmusokat akkor használták, ha az elhunyt önpusztító életmódot élt. Poe halálának valódi oka azonban ma sem ismert. Az egyik, 1872-ből származó feltevés szerint Poe halálát az okozta, hogy erőszakkal leitatták és több választási körzetben is szavazásra kényszerítették. Más elméletek szerint Poe halála delirium tremens, szívbetegség, epilepszia, szifilisz, agyhártyagyulladás, kolera vagy veszettség következménye volt.

Griswold,,memoárja"
Poe temetésének napján a New York Tribune egy hosszú nekrológot közölt, amit egy bizonyos,,Ludwig"írt, és ami hamarosan országszerte megjelent. Az írás így kezdődött:,,Edgar Allan Poe halott. Tegnapelőtt halt meg Baltimore-ban. A bejelentés sokak
charlotteani, 2017. június 16. péntek, 05:48
Elbukott a Fidesz plakáttörvénye Nem lett meg a kétharmad
sikerült kétharmados támogatást szereznie a Fidesznek, így a parlament nem szavazta meg a plakáttörvényt. 131 képviselő szavazott igennel, 67 pedig nemmel a parlament szerdai plenáris ülésén. Az ellenzékből nem vett részt a szavazáson a DK-s Oláh Lajos, aki szerda reggel vesegörcsöt kapott és mentőt kellett hívni hozzá, más azonban nem hiányzott, így a kormánypártoknak nem lett meg a szükséges minősített többségük.

A Fidesz a lex csicskának is nevezett törvényjavaslatban azt kezdeménezte, hogy választási kampányidőszakon kívül ne helyezhessenek ki plakátot se a pártok, se a kormány, ugyanis szerintük a burkolt pártfinanszírozás megakadályozásáról és az átlátható kampányfinanszírozás biztosításáról szóló javaslat kizárta volna azt a korrupciós veszélyt, amelyet szerintük a Jobbik plakátkampányával kapcsolatban látni.

A Kósa Lajos és Halász János által jegyzett javaslat deklarált célja az lett volna, hogy megakadályozza a milliárdosok leplezett befolyásszerzési kísérleteit, növelje az
tinka1951, 2017. június 14. szerda, 10:44
Sebastian Kurz lezárná a tengeri útvonalat
Az illegális migráció megakadályozása és az embercsempészet visszaszorítása érdekében a földközi-tengeri menekültútvonal teljes lezárását javasolja Sebastian Kurz osztrák külügyminiszter az osztrák APA hírügynökségnek adott keddi interjúban. Ausztria választások előtt áll, Kurz pedig a voksolás egyik nagy győztese lehet.

,,Az egyetlen megoldás, hogy a csempészeket megfosszuk az üzlet lehetőségétől, és véget vessünk annak, hogy emberek a tengerbe vesszenek, ha elérjük, hogy illegális bevándorlók ne jussanak el Közép-Európába" - jelentette ki Sebastian Kurz, akit az MTI idézett. Az osztrák külügyminiszter elképzelései szerint a Földközi-tengeren megmentett menekülteket tunéziai vagy egyiptomi befogadóközpontokban kellene elhelyezni. Meggyőződése szerint a két ország biztosan elfogadná a javaslatot, ha az unió vonzó ajánlatot tenne számukra. A hírügynökség viszont arra emlékeztet, hogy Tunézia eddig elutasítóan, Egyiptom pedig szkeptikusan nyilatkozott a hasonló javaslatokról. A
tinka1951, 2017. június 14. szerda, 09:44
3. Zarándoklat terve az Óhazában
kezdetektől MDF-es voltam, sok dokumentum került a birtokomba mindezeknek a bizonyítására!
*
Pl. egy MDF-es újság, melyben Boross Péter, Antall József érdemeit - többek között a PAKTUM megkötését - méltatja. imigyen:

“...Ezért kötötte meg az ismert paktumot és nem tette lehetővé, hogy a tudatlanság, vagy félismeretek ezt lehetetlenné tegyék."

http://xfree.hu/kep_show.tvn?kid=225166&aid=257851

Nemhogy 1990-ben nem volt szabad a választás, hanem az azóta eltelt 27 évben sem volt az, mert azóta is a ,,TUDATLANSÁG" és a ,,FÉLISMERET" alapján mennek az emberek szavazni és NEM választani.
*
Mert milyen egy választási lehetőség az, amikor a NÉP nem választhat jelöltet saját maga lakóközösségéből, hanem el kell fogadnia a PÁRTOKra oszlott egy-párti előd utódainak JELÖLTJEIT, akikre aztán "SZAVAZHATUNK"!?
*
Vagyis, szó sem lehetett valódi VÁLASZTÁSRÓL akkor sem, amikor megszavaztatták a NATO-tagságot
furaila, 2017. június 12. hétfő, 23:44
Tallóztam
mellőzzük:

bonyolult előételek: A koccintás során épp elég figyelnünk arra, hogy ne csurgassuk le magunkat. Ez komplikált előételek mellett még nehezebb. Olyan előételt válasszunk, amit egy kézzel, akár állva is tudjanak fogyasztani a vendégek.

furcsa koktélok: A ,,valami kék" nevű ital nem biztos, hogy vonzza a vendégeinket, így inkább egy sört kérnek. Ha mégis saját italkínálattal rukkolunk elő, engedjünk teret a hagyományosabb frissítőknek is.

gumiállagú csirke: Remek választás a csirkemell, de győződjünk meg róla, hogy nem egy rágós cordon bleu vagy száraz csirkemell csíkok sorakoznak a tányéron.

hal: Nagy tömegnek főzni nem könnyű, és koránt sem lesz ugyanolyan állagú. Egy lazac, tilápia, és más halfilék könnyen ízetlenül kerülhetnek a tányérra. Ha ragaszkodunk a tenger gyümölcseihez, döntsünk az egyszerűbbek mellett: rák vagy kagyló.

zöldségcsomagok: Puha, párolt zöldségek összekötözve=nem jó választás. Köretnek egyáltalán nem megfelelő,
horvathnemagdi, 2017. június 12. hétfő, 13:08
Gulyás Marci népfrontja: Csintalan,Gálvölgyi,Pörzse és Zagyv
GULYÁS MARCI NÉPFRONTJA

Csintalan, Gálvölgyi, Pörzse és Zagyva együtt aggódik a jövő évi választások miatt.


- Magyarok, nagy a baj - kezdődik az a videó, amit Gulyás Márton ellenzéki aktivista új mozgalma, a Közös Ország állított össze, s Gulyás internetes csatornája, a Slejm tett közzé hétfőn. A két és fél perces kisfilmben a jobbszéltől a balszélig számtalan ismert és kevésbé ismert arc feltűnik, ,,igazságos a választási rendszert" követelve.

A névsor:

- Csintalan Sándor korábbi MSZP-alelnök, majd Fidesz-tag, HírTV-s és Lánchíd rádiós műsorvezető, az utóbbi két évben Simicska Lajos
menusgabor, 2017. június 10. szombat, 18:30
Képek, videók
Választási igéret
tailor
2017. május 24. szerda, 10:38
O.V.- Választás.jpg
agica2004
2017. május 16. kedd, 20:11
választási lehetőség.jpg
bbbarbara
2016. november 30. szerda, 18:46
A választás s a pótadó.jp
chillik
2016. november 27. vasárnap, 08:30
választási lehetőség
bbbarbara
2016. október 29. szombat, 14:51
Mindennapi választások
sanci81
2016. szeptember 21. szerda, 18:55
A kóbor macska választása
sanci81
2016. július 04. hétfő, 15:25
Jézus Krisztus.JPG
liliana01
2017. április 18. kedd, 18:24
Krisztuskép.jpg
katolikusokoldala
2017. április 17. hétfő, 21:08
Krisztus levétele a kere
furaila
2017. április 17. hétfő, 14:29
Munkácsi:Krisztus Pilátus
furaila
2017. április 17. hétfő, 13:10
Tudjuk, hogy Krisztus fel
katalin_53
2017. április 06. csütörtök, 20:30
Lázadó Krisztus 01.jpg
chillik
2017. február 26. vasárnap, 06:19
Lázadó Krisztus 02.jpg
chillik
2017. február 26. vasárnap, 06:19
Lázadó Krisztus 03.jpg
chillik
2017. február 26. vasárnap, 06:18
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.