Regisztráció  Belépés
2018. május 24. csütörtök | 21. hét | 144. nap | 19:56 | Eszter, Eliza
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Választás
Választás

,,Nem ti választottatok ki engem, hanem én választottalak ki, és rendeltelek titeket arra, hogy elmenjetek és gyümölcsöt teremjetek." János 15,16

A szőlővessző nem választja meg a szőlőtőt, és azt sem határozza meg, hogy melyik szőlőtőn fog nőni. A szőlőtő hozza létre a szőlővesszőt és azt, hogy hol legyen. Ezért Krisztus azt mondja: ,,Nem ti választottatok ki engem, hanem én választottalak ki... titeket." Néhányan azt fogják mondani: ,,Vajon nem az a különbség a természetben lévő szőlővessző és a szellemi világban lévő szőlővessző között, hogy az embernek van akarata és hatalma választani, és azért lett szőlővesszővé, mert úgy döntött, hogy elfogadja Krisztust, és Urának választotta Őt?" Ez kétségkívül igaz. És mégis csak félig igaz. A Szőlőtő leckéje és Urunk tanítása rámutat a másik felére, a mélyebb, az isteni részére annak, hogy Krisztusban vagyunk. Ha Ő nem választott volna minket, mi sosem választottuk volna Őt. Az, hogy mi Őt választottuk, annak az eredménye volt, hogy Ő választott ki, és megragadott minket.
A dolgok természete szerint az Ő előjoga, mint Szőlőtőnek, kiválasztani és létrehozni a saját szőlővesszőjét. Tartozunk mindazért, amit vagyunk, a ,,kegyelem választásának". Ha úgy akarjuk ismerni Krisztust, mint az igazi Szőlőtőt, a szőlővessző életének kizárólagos forrását és erejét, és magunkat, mint szőlővesszőket a tőle való teljes, legáldottabb, legbiztonságosabb függőségben, akkor igyuk magunkba mélyen ezt az áldott igazságot: ,,Nem ti választottatok ki engem, hanem én választottalak titeket."
Miért mondta ezt Krisztus? Azért, hogy a hívők tudják, milyen célból választotta őket, és megtalálják az Ő választásába vetett hitükben annak a bizonyosságát, hogy betöltik rendeltetésüket. Az egész Bibliában ez a kiválasztás tanításának nagy célja. El vagyunk rendelve, ,,hogy hasonlókká legyünk Fia képéhez" (hogy szőlővesszők legyünk a Szőlőtő képére és hasonlatosságára). ,,Kiválasztott minket..., hogy szentek legyünk" (Ef 1,4). ,,Kiválasztott titeket az Isten kezdettől fogva az üdvösségre, a Lélek megszentelő munkája... által" (2Tesz 2,13). ,,Ki vannak választva... az Atya Isten eleve elrendelése szerint a Lélek megszentelő munkája által az engedelmességre" (1Pt 1,1-2). Néhányan visszaéltek a kiválasztás tanával, míg mások, félve attól, hogy visszaélnek vele, elvetették azt, mert nem vették figyelembe a tanítás (jelentés) lényegét. Az örökkévalóságban elrejtett eredetével foglalkoztak, Isten szándékainak kifürkészhetetlen titkaival ahelyett, hogy elfogadták volna a kiválasztás céljának az időben történt kinyilatkoztatását, és azokat az áldásokat, amelyeket ez keresztyén életüknek jelent.
Gondoljunk csak arra, melyek ezek az áldások! Igénkben Krisztus kijelenti a kettős célt, amiért kiválasztott minket, hogy az Ő szőlővesszői legyünk: hogy gyümölcsöt teremjünk a földön, és hogy legyen ereje az imánknak a mennyben. Milyen bizonyosságot ad az a gondolat, hogy Ő ezért választott minket, és hogy alkalmassá tud tenni az Ő céljának véghezvitelére! Micsoda bizonyosság, hogy olyan gyümölcsöt teremhetünk, ami megmarad, és imádkozhatunk azért, hogy megkapjuk! Milyen állandó hívás ez a legmélyebb alázatra és dicséretre, a legteljesebb függőségre és várakozásra! Ő nem választott volna minket olyasmire, amire nem tudott volna alkalmassá tenni. Ő választott minket; ez a biztosíték. Ő meg fog tenni bennünk mindent.
Figyeljünk a lélek csendjében a mi szent Szőlőtőnkre, amint szól mindegyikünkhöz: ,,Nem ti választottatok engem!" És mondjuk ezt: ,,Igen, Uram, de én Téged választalak! Ámen, Uram!" Kérd Őt, hogy mutassa meg, mit jelent ez! Őbenne, mint igazi Szőlőtőben, az életednek, mint szőlővesszőnek, isteni eredete van: örökkévaló biztonsága és ereje az Ő céljának betöltésére. Tőle, akinek a szeretetéért mindennel tartozol, mindent elvárhatsz. Őbenne, az Ő céljában, erejében, hűségében és szeretetében maradjunk meg!

.....................

Én választottalak titeket. Uram, taníts meg arra, mit jelent az, hogy Te a szívedre helyeztél és kiválasztottál engem, hogy gyümölcsöt teremjek, amely megmarad, és olyan imát mondjak, amely győzedelmes. Ebben, a Te örökkévaló célodban megnyugszik a lelkem, és ezt mondja: ,,Amire Ő kiválasztott engem, az akarok lenni, az lehetek, és az leszek!"

Andrew Murray
kalmanpiroska, 2017. június 17. szombat, 17:31
Címkék: Ezért Krisztus, Atya Isten, Igénkben Krisztus, Kérd Őt, Amire, Andrew Murray,
Kommentek
Kilenc fátyol, mely elrejti az igazságot
könyörületességet és ezzel elnyerjük az áldozat, halál, és a megváltás egyetemes céljának teljes megértését; életünk beteljesedik, és a világot egy ártatlan gyerek szemein keresztül szemléljük, a nyolcadik fátyol mögött meglelt tiszta Szeretetből született mély bölcsességgel.

Gondolj bele: Ha ez az elmélet helyes, csak mintegy 70.000 ember él a Földön, aki képes volt áttörni a hatodik fátylat. Milyen elképesztő irónia!

Azoknak, akik leragadtak az 1-5 fátyol között, nincs más választásuk, mint veszélyes elmebetegnek bélyegezni azokat, akik feltörték az azon túli fátylakat!

Minden egyes fátyol áttörésével, az exponenciálisan csökkenő, egyre inkább megvilágosodott embereket őrültnek tekintik az exponenciálisan növekvő, egyre kevésbé megvilágosult tömegek.

Ami még ironikusabb, hogy minél inkább próbálja elmagyarázni egy hatodik, vagy azon túl-látó egyén a fátyol mögötti tartalmat, azok, akiknek ez nem sikerült, annál inkább örültnek tekintik. Ennek igazsága magától
sz719eszter, 2018. május 17. csütörtök, 08:27
Valaki mondjon egy jó dolgot amit a fityisz csinált 12 év alatt?
#230

...És alávalóan kimódolt — informatikai alapú — csalással! Mégpedig abban az idő-intervallumban, amikor is a választási honlap úgymond: ,,felmondta a szolgálatot"...

Egyébiránt...
Nem a baloldal lett lemosva, hanem csak egy illúzió, nevezetesen: A FIDESZ-BAGÁZS SPORTSZERŰ ESZKÖZÖKKEL TÖRTÉNŐ LEGYŐZÉSÉNEK ILLÚZIÓJA!

Egyébiránt 2.
A NER-t, nem csak baloldali érzelmű emberek akarják lebonotani! Akadnak — éspedig bőséggel — jobboldali, sőt szélsőjobboldali ellenfelei is!

Konklúzió:
A NER-t, ha kell, KÖZÖS ERŐVEL fogjuk lebontani! — ...És úgy tűnik, sprotszerűtlen eszközökkel kell tennünk, mert a bagázs ezt kényszerítette ránk...
foxworkinspace, 2018. május 11. péntek, 16:44
4. Provokáció és ürügy, őszödi beszéd, tüntetések...
részletekben)
4. rész: Az ŐSZÖDI BESZÉD és a TÜNTETÉSEK, mint PROVOKÁCIÓK
Gyurcsány Ferenc, akkori miniszterelnök, 2006. május 26-án, az MSZP frakció zárt balatonőszödi ülésén záróbeszédet tartott.A beszéd szeptemberi nyilvánosságra kerülése - ÜRÜGYÜL szolgált a Kossuth téri tüntetésekre...
https://www.youtube.com/watch?v=DqaaLNw2e2Q
Ami elgondolkodtató az egész beszédben azt kiemeltem.

- ,,Amit az azt megelőző hónapokban titokban meg lehetett csinálni úgy, hogy nehogy a választási kampány utolsó heteiben előkerüljenek olyan papírok, hogy mire készülünk, azt megtettük." (Gyurcsány Ferenc)

Az, amire készültek, az a PROVOKÁCIÓ, amivel minden áron ki akarták váltani az egyébként jogos népharagot, ami ÜRÜGYÜL szolgált volna - egy az ukrajnaihoz hasonló polgárháborús helyzet kirobbantására.
Valószínű, hogy az a területfejlesztési törvénybe bújtatott, a NATO-val kapcsolatos törvény tervezete is ,,már le volt papírozva"... ami a
furaila, 2018. május 08. kedd, 23:01
Orbáni dilemmák
Orbáni dilemmák
2018.05.07. 19:51 | Kabai Domokos Lajos | 2 komment
Címkék: Orbán Viktor Orbán-kormány Európai Unió NATO Pápa Putyin Foley Orbán-rendszer Varsói Szerződés Ujhelyi István választás 2018 Mogherini Benkő Tibor
Úgy szavazott a Fideszre a választók 49,27 százaléka, hogy nem ismerhette meg a számon kérhető programot. De ő nem követ el politikai harakirit, és a túsz szerep sem tetszik neki. Egy dologban viszont másolhatná Putyint.

2018-05-07orbanaderkormanyfoimegbizas.jpg

Váratlan helyről kapott megerősítést a Kezdődik Orbán Canossa-járása című jegyzetem egyik kitétele. Az Európai Unió külügyi és biztonsági főképviselője, Federica Mogherini többek között ezt mondta a védelmi miniszterek szófiai tanácskozását lezáró, május 5-ei, pénteki sajtótájékoztatón:

,,A témák közül különösen fontos az EU és a NATO együttműködése és a védelmi erők mobilitásának fokozása. A cél, hogy minél könnyebben és hatékonyabban lehessen a védelmi erőket mobilizálni
tinka1951, 2018. május 08. kedd, 06:12
A Kard szimbóluma
György kardja

A legenda szerint Silena város közelében lévő tóban lakott egy mérges sárkány, amely az ellene vonuló fegyveres népet többször megfutamította. A polgárok elhatározták, hogy napi két juhot feláldozva távol tartják a várostól.

Ám a juhok elfogytak, és a szörnycsapás elkerülésére immár naponta egy embert küldenek áldozatul a sárkánynak. Sorsot vetettek egymásra, és senki sem vonhatta ki magát alóla. Amikor már majdnem kihalt a város, a király leányára esett a választás. Sorsába beletörődve ment a tóhoz, amikor György katona épp arra lovagolt. A leány elküldte a lovast, de ő nem tágított, részleteiben akarta megtudni, hogy mi zajlik a tónál.

A leány mindent elmesélt, és György ezt mondta: "Ne félj, segítek rajtad Krisztus nevében". A sárkány a szokott időben kijött a tóból, és el akarta ragadni a királylányt, ám György lovára fölpattanva szembe került vele, és zászlós lándzsájával olyan súlyos csapást mért a sárkányra, hogy az a földre zuhant. Akkor
eposz, 2018. május 04. péntek, 18:15
Az Élet
Szívünk minden dobbanásában ott van az ÉLET.
Becsüljük-e eléggé ezt?
Természetesnek vesszük minden egyes dobbanását. Pedig egy csoda tanúi és megélői lehetünk. Testünk közvetít, mégpedig az Univerzumból, Lelki akaratunknak megfelelően, s ami ellentétes ezzel, az a fizikai síkon testi tünetekben nyilvánul meg.
Mi is lehet ez?
Minden olyan gondolat, érzés, amelyet nem tudunk elfogadni, elengedni, megbocsájtani, amit nem szeretettel teszünk, az mind az anyagban manifesztálódik, mégpedig a fizikai testben, tehát testünk jelzőberendezésként működik, jelzi, ha valami nincs rendben ,,odabent".
Addig természetesnek vesszük, hogy jól működik, nem kíméljük, de ha ,,jelez", akkor legtöbbször pánikba esünk és feltesszük a kérdést: Miért én, mit vétettem, hogy ezt kaptam.
Orvostól orvosig járunk, s vagy rájövünk, vagy nem, hogy a megoldást nem az orvosoknál kell keresni. Mert bizony nehéz szembe nézni Önmagunkkal, a bennünk lévő érzésekkel, félelmekkel, meg nem
valcsika71, 2018. május 03. csütörtök, 16:30
A változás új gondolkodásmódot igényel
rosszul használsz. Ez a gondolkozás új módja. Talán sosem gondoltál rá így, de ez a megtérés! Ez az elme megváltozása. Az egészségtelen, rossz szokásaid gyakran Istentől kapott erősségek, melyeket rosszul használtál.

Meg kell változtatnod a gondolkodásmódodat. Filippi 2:5 ezt mondja: ,,Ugyanaz az indulat legyen bennetek, ami Krisztus Jézusban is megvolt" (NLT fordítás)

Isten azt akarja, tanulj meg úgy gondolkodni, ahogyan Jézus. Hogyan teheted meg ezt? Újra mondom, ez egy választás. Meg kell hoznod a döntést, és meg kell kérdezned: ,,Istenem , mit gondolna Jézus erről?" Minél inkább megtöltöd a gondolataidat Isten Igéjével, annál könnyebb lesz megtenned.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

Azok a dolgok, amelyekkel megtöltöd az elméd, hogyan segítik vagy akadályozzák a rossz szokásaid megváltoztatására tett erőfeszítéseid?
Megvizsgálva rossz szokásaid, melyek közülük azok, amik Istenhez méltatlanok?
Milyen változásokat
dandej, 2018. május 01. kedd, 12:02
A Kúria kimondta, hogy törvénytelen volt a kettős állampolgárok szervezett szavaztatása!?
...Nem kisbarátom! A ,,matek"az, hogy...
a) demokráciákban NEM LISTÁZZÁK AZ EMBEREKET!
b) demokráciákban NEM FENYEGETIK ELÉGTÉTELVÉTELLEL A RENDSZERREL SZEMBEN VÉLEMÉNYT NYILVÁNÍTOKAT!
c) demokráciákban NEM TESZIK KLEHETETLENNÉ EGY VILÁGSZÍNVONALÚ EGYETEM MŰKÖDÉSÉT!
d) demokráciákban NEM ÜLDÖZIK A CIVIL-SZERVEZETEKET, ÉS AZOK TISZTSÉGVISELŐIT!
e) demokráciákban NEM ZÁRJÁK KI A KÖZMÉDIÁBÓL A NEM-KORMÁNYPÁRTI MEGSZÓLALÓKAT!
f) demokráciákban NEM TEHETI MEG AZ ORSZÁG MINISZTERELNÖKE, HOGY PARLAMENTI VÁLASZTÁSOK IDJEÉN NEM HAJLANDÓ POLITIKAI VITÁRA AZ ELLENFELEIVEL!

A többi, csak süket duma! (Még altatódalnak is rossz...)

A Fidesz-bagázs, ROSSZABB A RÁKNÁL! — Ha nem küzdhető le demokratikus eszközökkel, hát más eszközökkel kell harcolni ellene...

EZ, a "matek"...
foxworkinspace, 2018. május 01. kedd, 00:30
Képek, videók
választás erdmény.jpg
maroka
2018. április 09. hétfő, 09:50
Mátyás választása.jpg
chillik
2018. március 20. kedd, 04:50
választásút.jpg
maroka
2017. szeptember 10. vasárnap, 18:28
Választás kérdése
sanci81
2017. augusztus 14. hétfő, 14:22
0 választás.jpg
lovaszmarika
2017. július 10. hétfő, 11:11
Választási igéret
tailor
2017. május 24. szerda, 10:38
O.V.- Választás.jpg
agica2004
2017. május 16. kedd, 20:11
választási lehetőség.jpg
bbbarbara
2016. november 30. szerda, 18:46
A választás s a pótadó.jp
chillik
2016. november 27. vasárnap, 08:30
választási lehetőség
bbbarbara
2016. október 29. szombat, 14:51
Mindennapi választások
sanci81
2016. szeptember 21. szerda, 18:55
A kóbor macska választása
sanci81
2016. július 04. hétfő, 15:25
Ezért ha valaki Krisztusb
katalin_53
2018. április 30. hétfő, 09:16
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.