Regisztráció  Belépés
2017. december 18. hétfő | 51. hét | 352. nap | 08:11 | Auguszta
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Választás
Választás

,,Nem ti választottatok ki engem, hanem én választottalak ki, és rendeltelek titeket arra, hogy elmenjetek és gyümölcsöt teremjetek." János 15,16

A szőlővessző nem választja meg a szőlőtőt, és azt sem határozza meg, hogy melyik szőlőtőn fog nőni. A szőlőtő hozza létre a szőlővesszőt és azt, hogy hol legyen. Ezért Krisztus azt mondja: ,,Nem ti választottatok ki engem, hanem én választottalak ki... titeket." Néhányan azt fogják mondani: ,,Vajon nem az a különbség a természetben lévő szőlővessző és a szellemi világban lévő szőlővessző között, hogy az embernek van akarata és hatalma választani, és azért lett szőlővesszővé, mert úgy döntött, hogy elfogadja Krisztust, és Urának választotta Őt?" Ez kétségkívül igaz. És mégis csak félig igaz. A Szőlőtő leckéje és Urunk tanítása rámutat a másik felére, a mélyebb, az isteni részére annak, hogy Krisztusban vagyunk. Ha Ő nem választott volna minket, mi sosem választottuk volna Őt. Az, hogy mi Őt választottuk, annak az eredménye volt, hogy Ő választott ki, és megragadott minket.
A dolgok természete szerint az Ő előjoga, mint Szőlőtőnek, kiválasztani és létrehozni a saját szőlővesszőjét. Tartozunk mindazért, amit vagyunk, a ,,kegyelem választásának". Ha úgy akarjuk ismerni Krisztust, mint az igazi Szőlőtőt, a szőlővessző életének kizárólagos forrását és erejét, és magunkat, mint szőlővesszőket a tőle való teljes, legáldottabb, legbiztonságosabb függőségben, akkor igyuk magunkba mélyen ezt az áldott igazságot: ,,Nem ti választottatok ki engem, hanem én választottalak titeket."
Miért mondta ezt Krisztus? Azért, hogy a hívők tudják, milyen célból választotta őket, és megtalálják az Ő választásába vetett hitükben annak a bizonyosságát, hogy betöltik rendeltetésüket. Az egész Bibliában ez a kiválasztás tanításának nagy célja. El vagyunk rendelve, ,,hogy hasonlókká legyünk Fia képéhez" (hogy szőlővesszők legyünk a Szőlőtő képére és hasonlatosságára). ,,Kiválasztott minket..., hogy szentek legyünk" (Ef 1,4). ,,Kiválasztott titeket az Isten kezdettől fogva az üdvösségre, a Lélek megszentelő munkája... által" (2Tesz 2,13). ,,Ki vannak választva... az Atya Isten eleve elrendelése szerint a Lélek megszentelő munkája által az engedelmességre" (1Pt 1,1-2). Néhányan visszaéltek a kiválasztás tanával, míg mások, félve attól, hogy visszaélnek vele, elvetették azt, mert nem vették figyelembe a tanítás (jelentés) lényegét. Az örökkévalóságban elrejtett eredetével foglalkoztak, Isten szándékainak kifürkészhetetlen titkaival ahelyett, hogy elfogadták volna a kiválasztás céljának az időben történt kinyilatkoztatását, és azokat az áldásokat, amelyeket ez keresztyén életüknek jelent.
Gondoljunk csak arra, melyek ezek az áldások! Igénkben Krisztus kijelenti a kettős célt, amiért kiválasztott minket, hogy az Ő szőlővesszői legyünk: hogy gyümölcsöt teremjünk a földön, és hogy legyen ereje az imánknak a mennyben. Milyen bizonyosságot ad az a gondolat, hogy Ő ezért választott minket, és hogy alkalmassá tud tenni az Ő céljának véghezvitelére! Micsoda bizonyosság, hogy olyan gyümölcsöt teremhetünk, ami megmarad, és imádkozhatunk azért, hogy megkapjuk! Milyen állandó hívás ez a legmélyebb alázatra és dicséretre, a legteljesebb függőségre és várakozásra! Ő nem választott volna minket olyasmire, amire nem tudott volna alkalmassá tenni. Ő választott minket; ez a biztosíték. Ő meg fog tenni bennünk mindent.
Figyeljünk a lélek csendjében a mi szent Szőlőtőnkre, amint szól mindegyikünkhöz: ,,Nem ti választottatok engem!" És mondjuk ezt: ,,Igen, Uram, de én Téged választalak! Ámen, Uram!" Kérd Őt, hogy mutassa meg, mit jelent ez! Őbenne, mint igazi Szőlőtőben, az életednek, mint szőlővesszőnek, isteni eredete van: örökkévaló biztonsága és ereje az Ő céljának betöltésére. Tőle, akinek a szeretetéért mindennel tartozol, mindent elvárhatsz. Őbenne, az Ő céljában, erejében, hűségében és szeretetében maradjunk meg!

.....................

Én választottalak titeket. Uram, taníts meg arra, mit jelent az, hogy Te a szívedre helyeztél és kiválasztottál engem, hogy gyümölcsöt teremjek, amely megmarad, és olyan imát mondjak, amely győzedelmes. Ebben, a Te örökkévaló célodban megnyugszik a lelkem, és ezt mondja: ,,Amire Ő kiválasztott engem, az akarok lenni, az lehetek, és az leszek!"

Andrew Murray
kalmanpiroska, 2017. június 17. szombat, 17:31
Címkék: Ezért Krisztus, Atya Isten, Igénkben Krisztus, Kérd Őt, Amire, Andrew Murray,
Kommentek
Minikertek
Kreatív egyperces


Minikertek

Az olasz romantikus drámákban az indulatos hősnők hajlamosak virágcserepeket dobálni ,,szeretőjük" felé- virágcserép, minél nagyobb, annál jobb. Itt egy kicsit másról van szó, hiszen egyszer-egyszer leeshet egy cserép és el is törhet, még különösebb dráma nélkül is.

Ilyenkor semmi ok a felháborodásra, mivel még egy törött virágcserépből is lehet valami igazán újat és csodásat alkotni. Nézd meg ezeket az összetört cserepeket egy új megvilágításban.

Elég egyértelmű, hogy nem minden cserép a puszta véletlennek köszönhetően tört össze, viszont direkt összetörni egy virágcserepet még jó móka is lehet, főleg ha tudjuk, hogy valami szuper dolgot lehet kihozni belőle.

Ha rászánod magad, hogy hasonló módon ültess virágot, jól helyezd el a földben a cserépdarabokat, különben ingatag lesz az alkotásod.

Minnél nagyobb cserepet választasz, annál jobb dolgokat hozhatsz ki belőle. Ezek a cuki kis kertek
gabfe, 2017. december 14. csütörtök, 09:59
Segítünk, hogy jó partnert válassz
Segítünk, hogy jó partnert válassz

Nehéz a viselkedési formák alapján bekategorizálni az embereket, de szeretnénk néhány tippet adni nektek, hogy milyen esetben érdemes búcsút venni az újdonsült partnertől.

1. A telefonos

Ha azt tapasztalod, már az első pár randin, hogy egyfolytában a telefonján lóg gyorsan hagyj fel a folytatással, mert az a srác, akit csak ennyire érdekelsz, nem érdemel meg téged.

2. A viccmester

Az a partner sem túl jó választás, aki egyfolytában a viccelődik megjelenéseden vagy akár életed fontosabb állomásain és folyton azt hallod tőle, hogy ,,ez csak egy vicc, nem kell mindjárt megsértődni''. Persze nem azt mondom, hogy nincs helye soha egy kis játékos csipkelődésnek, de ha ez arra irányul, hogy Téged megváltoztasson, azonnal menekülj.

3. A gyúrós

Szinte csak olyan kép van a telefonjában, ahol éppen edz? Gondolkodj el rajta jut-e rád is ideje. Azért ne tekints a sportra
horvathnemagdi, 2017. december 07. csütörtök, 11:12
Közép-Európa veszélyben
szereplő ,,Soros-tervről". Dömötör Csaba úgy fogalmazott: Ujhelyi István azok után is letagadja a bevándorlást segítő tervek létezését, hogy az EP döntést hozott ezekről.
*
Bakondi György az M1 aktuális csatornán csütörtök este úgy nyilatkozott:
- "a migránsok meghívólevélként értelmezhetik a dublini reformtervezetet".
A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint
- "a reformtervezetet főleg az EP liberális képviselői szeretnék még a 2019-es európai uniós választások előtt végrehajtani.".
*
Pikáns adalék, hogy a szavazáson a DK-s Niedermüller Péter és az LMP-s Meszerics Tamás - bár jelen voltak a szavazáson - nem nyomta meg a szavazógombot, holott a DK alelnöke eddigi élharcosa volt a migránsok elosztásának, és a javaslat kidolgozásában is részt vett.
A szocialista Ujhelyi István tartózkodott, Szanyi Tibor (MSZP), Jávor Benedek (Párbeszéd) és a DK-s Molnár Csaba viszont igennel szavazott a LIBE bizottság által előterjesztett módosító
furaila, 2017. november 27. hétfő, 16:30
Legyen béke, szabadság és egyetértés!
'56 - Magyarország Alaptörvénye (2011) által védett, a Nemzeti Hitvallás része (,,Egyetértünk az első szabad Országgyűlés képviselőivel, akik első határozatukban kimondták, hogy mai szabadságunk az 1956-os forradalmunkból sarjadt ki.")

ALAPVETÉS

U) cikk

(1) Az 1990-ben lezajlott első szabad választások révén a nemzet akaratából létrehozott, a jog uralmán alapuló állami berendezkedés és a megelőző kommunista diktatúra összeegyeztethetetlenek. A Magyar Szocialista Munkáspárt és jogelődei, valamint a kommunista ideológia jegyében kiszolgálásukra létrehozott egyéb politikai szervezetek bűnöző szervezetek voltak, amelyek vezetői el nem évülő felelősséggel tartoznak

h) az 1956. október 23-án kirobbant forradalom és szabadságharc szovjet megszállókkal együttműködésben történt vérbe fojtásáért, az azt követő rémuralomért és megtorlásáért, kétszázezer magyar ember hazájából való kényszerű elmeneküléséért;

J) cikk

(1) Magyarország
azenujsagom, 2017. november 27. hétfő, 10:26
Soros György milyen felhatalmazással szól bele az Unió belügyeibe?
Tetves KÉRŐDZŐ Kérdező! Az Európai Unió ügyeibe MINDEN EGYES FÖLDI EMBERNEK JOGA VAN BELESZÓLNI! - Aztán az EU korifeusai majd eldöntik, megfogadják-e a beleszólást... ;)

Máskülönben meg: COKI!...
1. HAZUG VAGY!
2. A FIDESZ-BAGÁZS BÉRTOLLNOKA VAGY! (Nagyjából fél éve tudom...)
3. Egy olyan entitás bérence vagy, amely — a demokratikus választási győzelmével visszaélve — MINDEN LEHETSÉGES MÓDON IGYEKSZIK ELSORVASZTANI AZ ÁLLAM DEMOKRATIKUS ALAPJAIT, és TELJES GŐZZEL ,,SZORGOSKODIK" A DIKTATÚRA KIÉPÍTÉSÉN!
4. Egy HATALOMMÁNIÁS DIKTÁTOR URALMÁT SZOLGÁLÓ — ALÁVALÓAN OPPORTUNISTA — GAZEMBER VAGY! Ezért hát, NEM IS ÉRDEMELSZ, SEMMIFÉLE TISZTELETET!
5. VESZTES ÜGYET TÁMOGATÓ F@SZ VAGY!

Dixi!
foxworkinspace, 2017. november 24. péntek, 20:49
"Mert dicsőséges lesz ott az Úr..."
életnek kenyerét? Mannaként csepeg az alá az égből. Óhajtjátok az üdülés patakjait? A kőszikla, mely a Jézus Krisztus, követ benneteket. Ha valamiben hiányt szenvedtek az a magatok hibája; ha megszorultok, annak oka nem Őbenne keresendő, hanem a ti saját bensőtökben. A bővizű folyamok kedveznek a kereskedelemnek is. A dicsőségnek Ura, a mennyei kereskedelemnek helye a mi részünkre. Megváltónk által kereskedelmi összeköttetésben állunk a múlttal: a Golgota drágaságai, a szövetség kincsei, a kegyelmi választás ősrégi napjainak gazdagságai, az örökkévalóság készlete, mind a mi kegyelmes Urunk széles folyóvizén jut el hozzánk. Hasonló képen kereskedelmi összeköttetésben állunk a jövővel is. Azok a vízi járművek, melyek annyira meg vannak terhelve, hogy még a fedélzetük is alig emelkedik ki a vízből, jönnek át hozzánk az ezeréves országból! Milyen fenséges jelenségekben részesülünk, melyek a földön levő menny korszakára vonatkoznak! A mi kegyelemdús Urunk és Megváltónk által érintkezésben állunk az angyalokkal;
kalmanpiroska, 2017. november 24. péntek, 08:09
Szép írások
érzését.
14. Tedd fel magadban a kérdést: ,,Miben lelem örömömet?"
16. ha megtalálod a választ, és átadod magad annak a bizonyos tevékenységnek, a vonzás törvénye lavinaként zúdítja majd RÁD az örömteli embereket, körülményeket és eseményeket, és mindezt azért, mert magad is az öröm frekvenciáján rezegsz.
17. A belső vidámság valójában a siker fűtőanyaga.
18. Minden, ami örömmel tölt el, újabb jó dolgokat vonz az életedbe.
19. Bármerre is indulj, jól döntesz.
20. Ez a választás szabadsága.
21. A Te táncodat senki más nem táncolhatja, a Te dalodat senki más nem énekelheti, és a Te történetedet senki más nem írhatja meg.
22. A Föld Neked forog.
23. Az Óceánok Neked áradnak és apadnak
24. A madarak Neked énekelnek.
25. Minden gyönyörűség, amit látsz, minden csoda, amit tapasztalsz, Érted, Neked van.
26. Nézz körül.
27. Ebből az egészből semmi sem létezne, ha Te nem lennél.
28. Ne feledd: Életed tábláját Te írod tele, méghozzá
kirscha, 2017. november 23. csütörtök, 11:25
Még ha egy sátorban is kell élned hozzá, az adósságot kerüld
szembe. Emlékszem, egyetemistaként sokszor volt azzal problémám, hogy nincs nálam egy forint sem. Igazából a ,,nálam" jelen esetben erős eufémizmus, a mondat tényszerűbben: ,,hogy nincs egy forintom sem". Ha szerencsém volt, akkor a mélyhűtőben találtam egy ínséges időkre félretett pár virslit és zsömlét. Volt, hogy nem volt szerencsém.

Így vagy úgy, de nagyon jól jött, ha az ilyen átmeneti időszakokban valaki kisegített párezer forinttal. Általában a szüleimre esett a választás, de mennyivel kézenfekvőbb lett volna, ha a jelenlegi, az akkori helyzetemhez képest busás jövedelemmel rendelkező önmagamtól kérhettem volna. Persze ehhez szükség van egy időgépre... és szerencsére van ilyen.

Úgy hívják, hitel. Egy kicsit akadozik, egy kicsit drága, de ha arra gondolunk, hogy egy időgép elég komplex funkcióját látja el...Az alapvető probléma az, hogy az ember az élete második felében jut kellő jövedelemhez, miközben ételre, utazásra, szórakozásra vagy
bordat, 2017. november 21. kedd, 13:36
Képek, videók
választásút.jpg
maroka
2017. szeptember 10. vasárnap, 18:28
Választás kérdése
sanci81
2017. augusztus 14. hétfő, 14:22
0 választás.jpg
lovaszmarika
2017. július 10. hétfő, 11:11
Választási igéret
tailor
2017. május 24. szerda, 10:38
O.V.- Választás.jpg
agica2004
2017. május 16. kedd, 20:11
választási lehetőség.jpg
bbbarbara
2016. november 30. szerda, 18:46
A választás s a pótadó.jp
chillik
2016. november 27. vasárnap, 08:30
választási lehetőség
bbbarbara
2016. október 29. szombat, 14:51
Mindennapi választások
sanci81
2016. szeptember 21. szerda, 18:55
A kóbor macska választása
sanci81
2016. július 04. hétfő, 15:25
KRISZTUS.jpg
katalin_53
2017. december 06. szerda, 13:28
Krisztus Király
sacimama
2017. november 28. kedd, 21:47
krisztus király1124.jpg
maroka
2017. november 27. hétfő, 08:31
krisztus király1126_2.jpg
maroka
2017. november 24. péntek, 18:42
krisztus király1126.jpg
maroka
2017. november 24. péntek, 18:42
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.