Regisztráció  Belépés
2018. március 23. péntek | 12. hét | 82. nap | 06:24 | Emőke
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Választás
Választás

,,Nem ti választottatok ki engem, hanem én választottalak ki, és rendeltelek titeket arra, hogy elmenjetek és gyümölcsöt teremjetek." János 15,16

A szőlővessző nem választja meg a szőlőtőt, és azt sem határozza meg, hogy melyik szőlőtőn fog nőni. A szőlőtő hozza létre a szőlővesszőt és azt, hogy hol legyen. Ezért Krisztus azt mondja: ,,Nem ti választottatok ki engem, hanem én választottalak ki... titeket." Néhányan azt fogják mondani: ,,Vajon nem az a különbség a természetben lévő szőlővessző és a szellemi világban lévő szőlővessző között, hogy az embernek van akarata és hatalma választani, és azért lett szőlővesszővé, mert úgy döntött, hogy elfogadja Krisztust, és Urának választotta Őt?" Ez kétségkívül igaz. És mégis csak félig igaz. A Szőlőtő leckéje és Urunk tanítása rámutat a másik felére, a mélyebb, az isteni részére annak, hogy Krisztusban vagyunk. Ha Ő nem választott volna minket, mi sosem választottuk volna Őt. Az, hogy mi Őt választottuk, annak az eredménye volt, hogy Ő választott ki, és megragadott minket.
A dolgok természete szerint az Ő előjoga, mint Szőlőtőnek, kiválasztani és létrehozni a saját szőlővesszőjét. Tartozunk mindazért, amit vagyunk, a ,,kegyelem választásának". Ha úgy akarjuk ismerni Krisztust, mint az igazi Szőlőtőt, a szőlővessző életének kizárólagos forrását és erejét, és magunkat, mint szőlővesszőket a tőle való teljes, legáldottabb, legbiztonságosabb függőségben, akkor igyuk magunkba mélyen ezt az áldott igazságot: ,,Nem ti választottatok ki engem, hanem én választottalak titeket."
Miért mondta ezt Krisztus? Azért, hogy a hívők tudják, milyen célból választotta őket, és megtalálják az Ő választásába vetett hitükben annak a bizonyosságát, hogy betöltik rendeltetésüket. Az egész Bibliában ez a kiválasztás tanításának nagy célja. El vagyunk rendelve, ,,hogy hasonlókká legyünk Fia képéhez" (hogy szőlővesszők legyünk a Szőlőtő képére és hasonlatosságára). ,,Kiválasztott minket..., hogy szentek legyünk" (Ef 1,4). ,,Kiválasztott titeket az Isten kezdettől fogva az üdvösségre, a Lélek megszentelő munkája... által" (2Tesz 2,13). ,,Ki vannak választva... az Atya Isten eleve elrendelése szerint a Lélek megszentelő munkája által az engedelmességre" (1Pt 1,1-2). Néhányan visszaéltek a kiválasztás tanával, míg mások, félve attól, hogy visszaélnek vele, elvetették azt, mert nem vették figyelembe a tanítás (jelentés) lényegét. Az örökkévalóságban elrejtett eredetével foglalkoztak, Isten szándékainak kifürkészhetetlen titkaival ahelyett, hogy elfogadták volna a kiválasztás céljának az időben történt kinyilatkoztatását, és azokat az áldásokat, amelyeket ez keresztyén életüknek jelent.
Gondoljunk csak arra, melyek ezek az áldások! Igénkben Krisztus kijelenti a kettős célt, amiért kiválasztott minket, hogy az Ő szőlővesszői legyünk: hogy gyümölcsöt teremjünk a földön, és hogy legyen ereje az imánknak a mennyben. Milyen bizonyosságot ad az a gondolat, hogy Ő ezért választott minket, és hogy alkalmassá tud tenni az Ő céljának véghezvitelére! Micsoda bizonyosság, hogy olyan gyümölcsöt teremhetünk, ami megmarad, és imádkozhatunk azért, hogy megkapjuk! Milyen állandó hívás ez a legmélyebb alázatra és dicséretre, a legteljesebb függőségre és várakozásra! Ő nem választott volna minket olyasmire, amire nem tudott volna alkalmassá tenni. Ő választott minket; ez a biztosíték. Ő meg fog tenni bennünk mindent.
Figyeljünk a lélek csendjében a mi szent Szőlőtőnkre, amint szól mindegyikünkhöz: ,,Nem ti választottatok engem!" És mondjuk ezt: ,,Igen, Uram, de én Téged választalak! Ámen, Uram!" Kérd Őt, hogy mutassa meg, mit jelent ez! Őbenne, mint igazi Szőlőtőben, az életednek, mint szőlővesszőnek, isteni eredete van: örökkévaló biztonsága és ereje az Ő céljának betöltésére. Tőle, akinek a szeretetéért mindennel tartozol, mindent elvárhatsz. Őbenne, az Ő céljában, erejében, hűségében és szeretetében maradjunk meg!

.....................

Én választottalak titeket. Uram, taníts meg arra, mit jelent az, hogy Te a szívedre helyeztél és kiválasztottál engem, hogy gyümölcsöt teremjek, amely megmarad, és olyan imát mondjak, amely győzedelmes. Ebben, a Te örökkévaló célodban megnyugszik a lelkem, és ezt mondja: ,,Amire Ő kiválasztott engem, az akarok lenni, az lehetek, és az leszek!"

Andrew Murray
kalmanpiroska, 2017. június 17. szombat, 17:31
Címkék: Ezért Krisztus, Atya Isten, Igénkben Krisztus, Kérd Őt, Amire, Andrew Murray,
Kommentek
Szép napot mindenkinek!
pénteken
A diktátor kéjesen hátradőlhet: az egyetlen dolog, ami veszélyezteti a hatalmát nem az ellenzék erejében, hanem a nép halálösztönében rejlik: időről időre el kell takarítani a politikai hízókat, miközben tudjuk, hogy az ellenzék sem lesz jobb vagy erkölcsösebb. A "mindegy mi, csak ne ez" elvével én egyáltalán nem értek egyet: szerintem semmit sem jó lebontani, amíg nincs alternatíva, mert a káosznál a szar rend is jobb. Ebben most változott meg a véleményem: amikor egy miniszterelnök választások utáni megtorlással fenyeget, akkor nem olyan határt lép át, ahonnan van visszaút. Dicsértessék!


A választás után természetesen elégtételt fogunk venni, erkölcsi, politikai és jogi elégtételt is." - hangzottak miniszterelnök úr szavai a március 15-i beszéden. Nem tudom eldönteni, hogy a székesfehérvári Teleki Blanka Gimnáziumban, ahol miniszterelnök úr érettségizett, ennyire
kirscha, 2018. március 22. csütörtök, 17:01
Magyar György utcára került
Györgyöt, az MSZP-Párbeszéd képviselőjelölti minőségében a helyi művelődési házból, ahol lakossági fórumot akart tartani - tudta meg a zoom.hu.
Vakfegyelem
A hír azon felül, hogy nonszensz, azért érdekes, mert Obbás nem volt ilyen finnyás akkor, amikor ugyanezt a lehetőséget megadta Witzmann Mihálynak, Magyar György kormánypárti ellenlábasának, aki azt annak rendje és módja szerint március 10-én meg is tartotta.

,,A kormánypárti jelölt igen, én viszont nem tarthatok választási fórumot Igalon, a művelődési házban, úgyhogy az érdeklődőkkel vagy az utcán beszélgetek majd, vagy ha rossz idő lesz, dörömbölünk azért a művház ajtaján, és ha végképp nem engednek be, akkor átmegyünk egy kocsmába"

- nyilatkozta a kitiltott a lapnak.

A Somogy megye 4-es választókerületében induló Magyar az MSZP-Párbeszéd egyéni képviselőjelöltjeként a választáson, aki szerint nem példa nélküli, hogy a kormánypárti irányítású településeken ilyen módszerekkel akadályozzák
tinka1951, 2018. március 21. szerda, 21:07
Itt láthatók az esélyes ellenzéki jelöltek! - Innentől kezdve, már csak golyóstoll kérdése, nem igaz...?
● ...Amint azt tudjuk, a választásra jogosultak mintegy 40%-a, KORMÁNYT AKAR VÁLTANI; a választásra jogosultak 38%-a szerint azonban erre nincs szükség!
(Hivatkozás: http://hvg.hu/itthon/20180130_tobben_akarjak_a_kormanyvaltast_de_k evesen_hisznek_benne)

Mi kell a Fidesz-bagázs megbuktatásához?

Nézzük számszerűen:
1. A magyarországi választójogosultak száma a szavazóköri névjegyzék indulása napján: 7 968 059 fő
(Hivatkozás: Nemzeti Választási Iroda — http://www.valasztas.hu/valasztopolgarok-szama)
2. A Fidesz-KDNP támogatottsága a választójogosultak körében: 34%.
(Hivatkozás: https://444.hu/2018/01/21/tobben-akarnak-kormanyvaltast-de-a-fides z-tamogatottsaga-kiemelkedo)
Ez, az 1-es pont alapján: 2 709 140 fő Ez a szám tehát, a ,,vezérpontban" megadott 38%-nyi, jóllakottan elégedett ,,jószágon" belül értelmezendő! Ám, amint az látható, 38%-nyi választó, eleve nem akar kormányváltást — vagyis 3 027 862 fajankó a
foxworkinspace, 2018. március 21. szerda, 05:10
Áprilisban igenis legyenek ott az urnáknál.
Remek elméleti vitát lehet folytatni a bojkottról, de a gyakorlatban - két és fél hónappal a választások előtt - kevés pusztítóbb téma van ennél.

Bojkott ugyanis nem lesz. Kár ragozni a pró és kontra érveket. (...) Annyi ,,haszna" van, hogy elültetheti az ellenzéki szavazó fejében a gondolatot, hogy a részvételtől való tartózkodás megfontolandó opció. Rosszabb esetben megfontolhatja, sőt gyakorolhatja is ezt a tartózkodást.

A Fidesz túlhatalma történetesen a szavazófülkékben keletkezett, és ott is lehet korlátozni. (...) Nem bojkottra van tehát szükség, hanem az ellenkezőjére: mozgósításra.(...)

Különböző kormányellenes választói rétegek vannak, amelyeket különböző érvekkel lehet megszólítani, és rábírni arra, hogy áprilisban igenis legyenek ott az
kirscha, 2018. március 20. kedd, 16:57
Orbán-kormány politikájának szimbóluma
rendszeresen a nyári tusnádfürdői szabadegyetemen tartott előadására tartogatja hajmeresztő kijelentéseit az illiberális államról, a pusztuló európai demokráciákról, no és Magyarország térségbeli törekvéseiről, amit a románok rendszeresen a szívükre is vesznek.

Nem tett jót a magyar-magyar kapcsolatoknak az sem, hogy sokáig ellenségként kezelte a budapesti vezetés az RMDSZ-t, mellyel végül ki kellett egyeznie, hiszen az általa preferált erdélyi magyar pártocskák nem értek el átütő sikert egyetlen választáson sem. A magyar-román viszony élességét jól mutatta a napokban lejátszott focimeccs is, melyen szerencsére nem verekedtek össze az ultrák, de a kölcsönös gyűlölködés nem múlik azóta, hogy harminc éve nem tudjuk legyőzni délkeleti szomszédunkat. A románok morogtak a szerb-magyar határra húzott kerítés miatt is, melynek egyik funkciója, hogy a menekülteket átterelje a román-magyar határszakaszra.

Szerbia

Az utóbbi években egészen jól alakult a korábban feszült magyar-szerb
kirscha, 2018. március 20. kedd, 16:29
Szent Patrik püspök
Galliába került, ahol még egy ideig szolgálnia kellett, majd visszatérhetett Britanniába szüleihez.
Egy éjszaka azonban az írek hangját hallotta álmában: ,,Kérünk, jöjj, és élj közöttünk!" Ezután fölvételét kérte az egyházi rendbe, így akarta követni a hívást, amelyet úgy értelmezett, hogy missziós munkát kell végeznie az írek között. Amikor Celesztin pápa tervei szerint egy püspököt kellett Írországba küldeni, hogy az addig szórványosan kezdeményezett térítést elvégezze, Patrikra esett a választás, aki nagy jártasságra tett szert a Szentírásban. A Biblia ismerete később is különleges ismertetőjele lett az ír egyháznak.
Patrik írországi missziója páratlanul sikeres volt. Nemcsak a törzsfőket nyerte meg, hanem magát a népet is, amelyet a sziget legeldugottabb zugaiban is fölkeresett. Az írek részéről szokatlan készséggel találkozott. Ennek a ténynek köszönhető, hogy Írország kereszténnyé válása vértanúk nélkül ment végbe. Patrik nyugodt határozottsággal juttatta érvényre akaratát, amint
maroka, 2018. március 20. kedd, 10:04
BOCSKOR ANDREA: ÚJABB POLITIkAI TÁMADÁS KÉSZÜL
BOCSKOR ANDREA: ÚJABB POLITIKAI TÁMADÁS KÉSZÜL MAGYARORSZÁG ELLEN
MTI
A jogállamiság magyarországi helyzetét elemző uniós parlamenti különjelentés szövegtervezete és a hozzá készülő vélemény azt mutatja, hogy újabb politikai támadás készül Magyarország ellen, az ellenzék támogatásával. Mindez egyértelmű nyomásgyakorlás a közelgő magyarországi választások kimenetelére - jelentette ki Bocskor Andrea fideszes EP-képviselő az Európai Parlament (EP) kulturális és oktatásügyi szakbizottságának (CULT) hétfői brüsszeli ülését követően.

A képviselő magyar újságíróknak nyilatkozva elmondta a készülő dokumentumban olyan túlzások és kritikák jelennek meg Magyarországgal szemben, amelyek kettős mérce alkalmazására és legkevésbé sem jóindulatú hozzáállásra utalnak.

Mint elmondta, a szöveg a felsőoktatási törvényt, a roma gyerekek oktatásban történő szegregációját, illetve a médiaszabadság helyzetét helyteleníti. Jelzésértékű, hogy a legfőbb problémát még mindig a Népszabadság című napilap
tinka1951, 2018. március 20. kedd, 09:43
A jogi elégtétel és az ellenzéki becsinált
A JOGI ELÉGTÉTEL ÉS AZ ELLENZÉKI BECSINÁLT

Jól látható, hogy a demokratikus ellenzék egy emberként becsinált. Méghozzá Orbán Viktornak az ünnepi beszédében elmondott gondolata alapján, ami így szólt.

,,A választás után természetesen elégtételt fogunk venni, erkölcsi, politikai és jogi elégtételt is, de most nem vesztegethetjük erre sem az erőnket, sem az időnket. A támadásokat rázzuk le magunkról, mint kutya a vizet (...), csak Magyarország megvédésére fordítsuk az erőnket."


Ez a néhány mondat az óriási riadalom oka. Hogy miért, azt nem lehet pontosan érteni, hiszen a törvénytelenséget eddig is
menusgabor, 2018. március 17. szombat, 20:29
Képek, videók
Mátyás választása.jpg
chillik
2018. március 20. kedd, 04:50
választásút.jpg
maroka
2017. szeptember 10. vasárnap, 18:28
Választás kérdése
sanci81
2017. augusztus 14. hétfő, 14:22
0 választás.jpg
lovaszmarika
2017. július 10. hétfő, 11:11
Választási igéret
tailor
2017. május 24. szerda, 10:38
O.V.- Választás.jpg
agica2004
2017. május 16. kedd, 20:11
választási lehetőség.jpg
bbbarbara
2016. november 30. szerda, 18:46
A választás s a pótadó.jp
chillik
2016. november 27. vasárnap, 08:30
választási lehetőség
bbbarbara
2016. október 29. szombat, 14:51
Mindennapi választások
sanci81
2016. szeptember 21. szerda, 18:55
A kóbor macska választása
sanci81
2016. július 04. hétfő, 15:25
Az ölelő Krisztus
sanci81
2018. március 10. szombat, 17:37
A vígaszt adó Krisztus
sanci81
2018. március 05. hétfő, 17:32
krisztus imádása0305.jpg
maroka
2018. március 05. hétfő, 08:47
Bízd Újra Életed Krisztus
katalin_53
2017. december 30. szombat, 18:58
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.