Regisztráció  Belépés
2018. július 21. szombat | 29. hét | 202. nap | 13:58 | Dániel, Daniella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Vettem egy védőérintkezős dugós csatlakozót, hogy rákössem a lámpámat, de a lámpának csak 2 kábelje van?
Itt pontos választ kapsz a kérdésedre...

http://tudasbazis.sulinet.hu/hu/szakkepzes/elektronika-elektrotech nika/energiaforrasok/az-aramutes-elleni-vedekezes-erintesvedelem/e rintesvedelem

A saját rövid válaszom, igen!

Kicsit hosszabb válaszom....ha nem a kínai piacon vetted, akkor valószínűleg kettős szigetelésű a berendezés, és nincsen szükség a védő földelésre....
hatibacsi, 2018. április 17. kedd, 04:58
Címkék: védőérintkezős dugós, lámpának csak, saját rövid, kínai piacon, védő földelésre, energiaforrasok,
Kommentek
200 éve született Semmelweis Ignác (julius 1.)
Hátborzongatóóóó! :( Mindig és mindig...így elbánni egy óriási emberrel!

Nyáry Krisztián
Július 1., 9:01
,,Ebben a mészárlásban Önnek is része van, tanár úr!"
200 éve született Semmelweis Ignác

A 47 éves orvosprofesszor felesége és gyereke társaságában 1865. július 31-én látogatta meg bőrgyógyász barátja bécsi klinikáját. A Pesttől Bécsig tartó kocsiút kifárasztotta, ezért a klinikán örömmel fogadta el a felkínált vendégszobát, hogy kicsit kipihenje magát. Amikor ébredése után meg akarta keresni a családját, ápolók állták útját az ajtóban. Közölték vele, hogy egy elmegyógyintézetben van, ahová mint őrültet utalták be. Megpróbált ellenállni és kitörni a szobából, de hatan jöttek ellene. Megverték, kényszerzubbonyt húztak rá, és egy sötétzárkába lökték. Amikor nagy soká levették róla a kényszerzubbonyt,
lilagondolatok, 2018. július 05. csütörtök, 07:30
Az Európai Űrügynökség az MTA-val közösen nyitott üzleti inkubátorházat Budapesten
Az inkubátorházban azokat a startupokat fogják támogatni, amelyek űrtechnológiai fejlesztéseket kívánnak hétköznapi használatra szánt termékeikbe, szolgáltatásaikba beépíteni.

Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára az ESA BIC Hungary megnyitóján elmondta: ez a szervezet felel azért, hogy a világ élvonalába tartozó európai űrkutatás eredményeit becsatornázza Magyarországra, a magyar ötletek pedig bekerüljenek az űrkutatásba.

Az államtitkár szerint ez egy újabb lehetőség a magyar gazdaság szereplőinek, hogy kivegyék részüket az űrkutatásból.

Magyar Levente az MTA szerepvállalásáról megjegyezte, az állami keretek azért szükségesek, mert az űrtechnológia egy olyan üzletág, amely szinte minden másnál szerteágazóbb, így nagyobb koordinációt is igényel.

Tandi Zsuzsanna, az ESA Magyarországi Üzleti Inkubátorházának vezetője közölte, a programba a legfeljebb öt éve működő startupok pályázat útján kerülhetnek be. A kiválasztott projektek 50 ezer euró
velemenyezd, 2018. július 02. hétfő, 21:12
Bogdán Ádám a Hibernianben folytatja
Klubja, az FC Liverpool a hivatalos honlapján adta hírül hétfőn, hogy egy évre kölcsönadja 30 éves, 20-szoros válogatott kapusát a skót együttesnek.

Bogdán 2015-ben csatlakozott az idén BL-döntős Liverpoolhoz, azóta összesen hat tétmérkőzésen lépett pályára az észak-angliai csapatban.

A hálóőr az előző idényt teljes egészében kihagyta, ugyanis 2016 novemberében, a Wigan kölcsönjátékosaként súlyos térdsérülést szenvedett.

A Hibernian az előző szezonban negyedik helyen zárt a bajnokságban, így az új idényt már jövő csütörtökön, az Európa Liga selejtezőjében megkezdi, amikor a feröeri NSÍ Runavík ellen lép pályára.
velemenyezd, 2018. július 02. hétfő, 21:12
Napi áhítat - Közelebb van Isten, mint gondolnánk!
Közelebb van Isten, mint gondolnánk!

2018 - Áhítat, 2018. június 28. csütörtök, : Irén, Levente névnap van

Boldog Irén és Levente Névnapot kívánok !

Hét témája: Vágyódás Isten után
ApCsel 17,22-34

Ő mindenütt ott van. Érzed már? Benned is ott van, ha engeded magadnak, hogy érezd az ő jelenlétét.
,,Pál ekkor kiállt az Areopágosz közepére, és így szólt: Athéni férfiak, minden tekintetben nagyon vallásos embereknek látlak titeket, mert amikor bejártam és megtekintettem szentélyeiteket, találtam olyan oltárt is, amelyre ez volt felírva: AZ ISMERETLEN ISTENNEK. Akit tehát ti ismeretlenül tiszteltek, én azt hirdetem nektek. Az Isten, aki teremtette a világot és mindazt, ami benne van, aki mennynek és földnek Ura, nem lakik emberkéz alkotta templomokban, nem szorul emberi kéz szolgálatára, mintha hiányt szenvedne valamiből, hiszen ő ad mindenkinek életet, leheletet és mindent. Az egész emberi nemzetséget egy vérből teremtette, hogy lakjon az
katalin_53, 2018. június 28. csütörtök, 05:57
Boldoggá avatták Chiquitungát, a paraguayi sarutlan .....
Boldoggá avatták Chiquitungát, a paraguayi sarutlan kármelita nővért
Június 23-án Paraguay fővárosában, Asunciónban avatta boldoggá Angelo Amato bíboros a Szentségi Jézusról nevezett Mária Felícia nővért, akit Ferenc pápa példaképül állít a fiatalok elé.
Június 24-én, az Úrangyala elimádkozása után a vatikáni Szent Péter téren Ferenc pápa emlékeztetett rá, hogy előző nap ,,Asunciónban, Paraguay fővárosában boldoggá avatták a Szentségi Jézusról nevezett Mária Felícia nővért, világi nevén María Felicia Guggiari Echeverría sarutlan kármelita nővért, akit édesapja Chiquitungának (kb. ,,Picur" - a szerk.) becézett, és ma már az egész paraguayi nép ezen a néven ismeri. A 20. század első felében élt, lelkesen csatlakozott az Actio Catholicához, és nagy gonddal törődött az idősekkel, a betegekkel és a foglyokkal. Ez a termékeny apostoli tapasztalat - az Oltáriszentség mindennapi vételével kiegészülve - oda vezetett, hogy az Úrnak szentelte életét. Harmincnégy évesen halt
maroka, 2018. június 27. szerda, 13:39
131 éve született Karinthy Frigyes
131 ÉVE SZÜLETETT KARINTHY FRIGYES

131 éve született Karinthy Frigyes (Budapest, 1887. június 25. - Siófok, 1938. augusztus 29.) író, műfordító, kritikus, újságíró, humorista, a kabaré nagy mestere. Családnevük eredetileg Kohn volt, amit 1874-ben édesapja magyarosított Karinthira.

Karinthy diákkori emlékeinek gyűjteménye a Tanár úr kérem felnőttnek is kedves olvasmánya. Életét végigkísérte a lélektan és a technika iránti érdeklődés: lelkesen köszöntötte a filmet, a rádiót és a repülést. A Nyugat írócsoportjához csatlakozott. A sikert, a népszerűséget az 1912-es év hozta meg számára. Öt kötete jelent meg, novellák, karcolatok, humoreszkek és Így írtok ti címen irodalmi paródiái, amely felkeltette a széles közönség érdeklődését az akkor még nem oly közismert írók és költők iránt. Jelentős két verseskötete is. A
menusgabor, 2018. június 25. hétfő, 20:30
Benkő Tibor: Magyarország támogatja az európai védelmi képességek fejlesztését
A Honvédelmi Minisztérium (HM) az MTI-hez eljuttatott közleményében idézte a miniszter szavait, aki azt is hozzátette: fontos szempontnak tartja "a NATO-val való duplikációk" elkerülését, a nemzeti szuverenitás tiszteletben tartását, valamint a stabilizációs és a terrorizmus elleni műveletek közös finanszírozását.

A miniszteri értekezlet első munkaülésén a külügy- és védelmi miniszterek együttesen tekintették át a közös biztonság- és védelempolitika területén a közelmúltban történt fejleményeket. Az Állandó Strukturált Együttműködés (PESCO) mellett megvitatták az Európai Védelmi Alap, az EU védelmi képességfejlesztési tevékenység és az állandó katonai műveleti tervezési-vezetési képesség kérdéseit - írták a közleményben.

Benkő Tibor honvédelmi miniszter a találkozó után elmondta: Magyarország a rugalmas hozzáállást, az átláthatóságot és a harmadik országok bevonásának lehetőségét tartja különösen fontosnak.

A találkozó második munkaülésén az EU külügy- és védelmi minisztereihez a NATO
velemenyezd, 2018. június 25. hétfő, 16:42
Költségvetés - A GDP hat százalékát költenék oktatásra a Liberálisok
Bősz Anett hétfői budapesti sajtótájékoztatóján - a költségvetéshez benyújtandó módosító indítványait ismertetve - elmondta, hogy a kormány a jövő évi büdzsében csak 16 milliárd forinttal akarja növelni az oktatási ráfordításokat, miközben a Liberálisok szerint legalább 300 milliárd forintos emelésre lenne szükség. A szükséges összeget a kormány Várba költözésére vagy a Puskás Ferenc Stadion építésére szánt forrásoktól vonnák el.

A független országgyűlési képviselő azt is javasolja, hogy a személyi jövedelemadónak ne egy, hanem két százalékát lehessen felajánlani az egyházak és a civil szervezetek számára. Legalizálnák a marihuánát, és az ebből származó adóbevételeket a szenvedélybetegségek visszaszorítására használnák fel - ismertette Bősz Anett.

Kérdésre a politikus megalapozottnak nevezte a jogállamiság magyarországi helyzetéről szóló Sargentini-jelentést, amelyről hétfőn szavaz az Európai Parlament belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi szakbizottsága (LIBE).

A Mi Hazánk
velemenyezd, 2018. június 25. hétfő, 14:11
Képek, videók
A csatlakozott banda
jaksa007
2007. november 23. péntek, 21:43
Szuszlov, Rákosi, Vorosil
agica2004
2017. július 08. szombat, 19:23
Rákos Sándor Aranyeső.jpg
maria_kadar_148
2017. május 16. kedd, 20:17
Rákosi Mátyás-Bebrits Laj
agica2004
2017. március 11. szombat, 20:26
rakosi-1948-junius-11e n-.
agica2004
2017. március 11. szombat, 20:25
rakosi-magyar-radio195 6.j
agica2004
2017. március 11. szombat, 20:24
rakosi-matyas-1949.jpg
agica2004
2017. március 11. szombat, 20:23
rakosi-matyas1956.jpg
agica2004
2017. március 11. szombat, 20:15
rakosi-matyas-a-magyar -ko
agica2004
2017. március 11. szombat, 20:14
rakosi-matyas-fiatalon .jp
agica2004
2017. március 11. szombat, 20:13
A rákos sejtek eltüntetés
anci-ani
2016. június 10. péntek, 20:46
(Rákosi Jenönek).jpg
chillik
2016. március 14. hétfő, 04:00
Tunisz-piros lámpánál
dozsoka
2007. augusztus 05. vasárnap, 14:56
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.