Belépés
2018. október 19. péntek | 42. hét | 292. nap | 15:30 | Nándor
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Megkezdődött a balatonfüredi borhetek rendezvénysorozat
A programsorozat pénteki megnyitó ünnepségén Kis Miklós, az Agrárminisztérium vidékfejlesztésért felelős államtitkára azt hangsúlyozta, hogy a magyarság kultúrájának tradicionális védjegye a bor.

Kis Miklós szavai szerint a balatonfüredi borhetek olyan gasztronómiai és kulturális élmény, mely minden esztendőben kiváló borokat vonultat fel, a rendezvényt a "magyar kultúra ékkövének" nevezte.

Szólt arról, hogy a balatoni térségből 2 ezer hektáron 50 ezer hektoliter bor származik, mely a gazdáknak köszönhetően évezredek óta híressé teszik Magyarországot.

A szőlőre leselkedő ingatlanspekulációt Kis Miklós súlyos problémának nevezte, hozzátéve, hogy a kormány a maga eszközeivel igyekszik enyhíteni a gazdák nehézségeit, csökkenteni a rájuk nehezedő adminisztrációs terheket, valamint igyekszik a legkorszerűbb eszközökhöz juttatni az ágazatot és megfelelő feltételeket biztosítani a termeléshez.

A rendezvényen a város bora díjat a Szabó és fia borászatnak adták át, majd három új borlovagrendi tagot avattak, Gabnai Sándor, Maurer István és Bartha Béla László lett a közösség új tagja.

A balatonfüredi Tagore sétányon 25 borász, 4 pálinkaház és 3 pecsenyesütő várja a látogatókat.

A rendezvény három hete alatt mások mellett fellép a népzenét játszó Csángálló zenekar, a Cimbaliband, a világzene képviselője és a The Bits nevű Betales emlékzenekar.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2018. augusztus 10. péntek, 20:08
Címkék: Gabnai Sándor, Maurer István, Bartha Béla László, balatonfüredi borhetek, programsorozat pénteki, magyarság kultúrájának,
Kommentek
Évfordulók köré szerveződik a 4. Kolozsvári Zsidó Napok rendezvénysorozata
A rendezvénysorozat keretében a 110 éve született Eisikovits Mihály kolozsvári zeneszerzőre emlékeznek az általa megzenésített magyar versekből válogatott előadással, a 130 éve született Karácsony Benő tragikus sorsú kolozsvári írót idézik egy pódiumbeszélgetéssel, és Izraelből látogatnak el Kolozsvárra a városban száz évvel ezelőtt alakult Új Kelet újság mai szerkesztői.

Deák Andrea főszervező, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének kulturális főmunkatársa a vallásszabadság 450 évvel ezelőtti erdélyi törvénybeiktatását is a fontos évfordulók között említette. Megjegyezte: a tordai országgyűlés nem rendelkezett ugyan a zsidókról, de a székely szombatosok révén átérzik jelentőségét.

A zsidó napok során idén is elsősorban zenei produkciókkal kívánják megszólítani a kolozsvári zsidó, magyar és román közönséget. A megnyitón Eisikovits Mihály szerzeményeiből Laczkó Vass Róbert színművész tart előadást. A zsidó zene gyöngyszemeivel áll a kolozsvári közönség elé áll Nógrádi Gergely
velemenyezd, 2018. október 11. csütörtök, 14:22
BÉT: újra lehet jelentkezni az Elite programra
A kétéves képzésre vállalatok iratkozhatnak be. Ennek megfelelően a jelentkezések nem személyhez kötöttek, hanem a vállalat vesz részt a programban, az egyes tematikus modulokat - például stratégiaalkotás vagy vállalatértékelés - a legrelevánsabb vezetők hallgathatják meg, vagy egyszerre többen is részt vehetnek az adott kurzuson.

A Londoni Tőzsdecsoport leányvállalataként működő ELITE S.p.A. vállalatfejlesztési programját 2016 év végén hozta Magyarországra és egészítette ki magyar sajátosságokkal a BÉT. Azóta 12 magyar középvállalat kezdte meg a képzési és networking programot. Az Elite programban 33 országból több mint 900 cég vett, illetve vesz részt, amelyek együttesen évi több mint 50 milliárd forint árbevételt termelnek, és 400 ezer munkahelyet tartanak fenn.

A BÉT a következő hetekben partnereivel, a Budapest Bankkal, az MKB Bankkal, a Deloitte-tal, a PwC-vel, az EY-gal, a Knowledge to Money Club-bal, az UniCredit Bankkal és a Kavosz Zrt.-vel rendezvénysorozatot is szervez a program
velemenyezd, 2018. október 09. kedd, 15:32
Kétszáz alkotás a Magyar Festészet Napja egri kiállításán
rendeznek. A Ziffer Sándor Galériában unikális üvegfestmény-kiállítást láthat a közönség: a csaknem 30 művész alkotását felvonultató tárlatot 100 év üvegfestészeti kartonjai egészítik ki, tehát az "embert próbáló műfaj" történetét, munkafázisait is közszemlére teszik - mondta Verebes György, hozzátéve, hogy ugyancsak október 13-án tartják a Női vonal VII. kiállítás zárórendezvényét is az egri Templom Galériában.

Habis László polgármester kiemelte, hogy a Magyar Festészet Napja országos rendezvénysorozatának egri programjai széleskörű összefogás eredményei. Megjegyezte: a város anyagilag is támogatta az eseményt, amelyet szakmai szervezőmunkával is segített annak érdekében, hogy a helyi programelemek minél több látogatót vonzzanak Egerbe.

Az országszerte és határainkon túl októberben zajló Magyar Festészet Napja elnevezésű programsorozathoz több mint 100 kiállítás és rendezvény kapcsolódik, kiemelt helyszín lesz idén Eger mellett Újbuda és Szolnok is. A kezdeményezés célja ráirányítani a figyelmet
velemenyezd, 2018. október 09. kedd, 15:03
Aradi vértanúk - Felvonták, majd félárbócra engedték a nemzeti lobogót az Országház előtt
A nemzeti lobogó felvonását a Himnusz, majd félárbócra eresztését a Szózat hangjai kíséretében a 32. Nemzeti Honvéd Díszegység állományába tartozó Honvéd Díszzászlóalj végezte, a ceremónián közreműködött a Nemzeti Lovas Díszegység is.

A központi rendezvénysorozat délelőtt 10 órától a Fiumei úton, a Batthyány-mauzóleumnál koszorúzással folytatódik. Emellett a nemzeti sírkertben egész nap rendkívüli történelemórával, sétával várják a diákokat, érdeklődőket. A Batthyány-örökmécsnél 10 és 18 óra között lehet mécsest gyújtani.

A kormány 2001-ben nyilvánította a magyar nemzet gyásznapjává október 6-át, amikor az 1848-49-es forradalom és szabadságharc leverése után Aradon kivégzett 13 vértanúra, valamint az aznap Pesten kivégzett gróf Batthyány Lajosra, Magyarország első független, felelős kormányának miniszterelnökére emlékeznek.

(FOTÓ)
velemenyezd, 2018. október 06. szombat, 08:21
Tőkés: Trianonra az autonómia a válasz
Tőkés László kifejtette: a KMAT legutóbb március elején ülésezett, akkor az utódállamok által ünnepelt 100 éves évforduló kapcsán előirányoztak egy konferencia- és rendezvénysorozatot. Felidézte: "konstruktív magyar hozzáállást" javasoltak, álláspontjuk szerint a válasz Trianonra az autonómia. Nem a konfrontáció útján szeretnének járni, hanem a megértés, a megbékélés útján - jegyezte meg.

Egy felhívást is intéztek a romániai magyar autonómia ügyében a román parlamenthez, azt indítványozva, hogy a centenárium alkalmából a két nemzet harmonikus együttműködése előtt azzal nyissanak utat, hogy megkezdődik a párbeszéd az autonómiáról. Erre a felhívásra azóta sem érkezett válasz, s a hallgatás ezúttal nem beleegyezés, hanem a kezdeményezésük semmibe vétele - értékelt Tőkés László.

Autonómiára nincs lehetőség anélkül, hogy a többségi nemzettel nem jutnak megegyezésre, autonómia nélkül pedig minden kisebbségpolitika csupán öncsalás - jelentette ki az erdélyi magyar politikus.

Úgy fogalmazott, a
velemenyezd, 2018. október 05. péntek, 15:42
Kaszárnyafutás és kerékpártúra - Emlékezés a 170 éves Magyar Honvédség katona hőseire és az aradi vértanúkra
A kétnapos programsorozat péntek reggeli hivatalos országos megnyitóján, a Honvédelmi Minisztérium (HM) előtt Szabó István honvédelmi államtitkár emlékezetett arra, hogy a kaszárnyafutás kiemelt rendezvénysorozat, és szorosan kötődik a jubileumi évhez, melynek keretében arra emlékeznek, hogy idén 170 esztendős a Magyar Honvédség, illetve 100 éves a Magyar Légierő.

"Szimbolikus számok kapcsolódnak a Honvéd Sportegyesületek Országos Szövetsége szervezésében és a Magyar Honvédség támogatásával megvalósuló eseménysorozathoz, hiszen az emlékfutáson résztvevők összesen 1848, míg a kerékpárosok 170 kilométert teljesítenek" - jelentette ki Szabó István, majd hozzátette: a kaszárnyafutásnak, illetve a kerékpártúrának számtalan olyan útvonala van, amely a Magyar Honvédség egykori és mai helyőrségein vezet keresztül. Kiemelte: a két nap során összesen 235 olyan megemlékezést tartanak, amely szorosan kötődik a jubileumi évhez, felidézve dicső csatákat és keserű vereségeket.

"A sport összeköt, szokták
velemenyezd, 2018. október 05. péntek, 11:31
Bartókék Bécsben címmel rendez koncertet a Hagyományok Háza a Zeneakadémiával közösen
Historikus hangverseny címmel 100 évvel ezelőtt Bécsben koncertet rendeztek Bartók és Kodály közreműködésével az Osztrák-Magyar Monarchia népeinek régi és újabb katonadalaiból. A bécsi koncert sikerén felbuzdulva a műsort, az akkori Magyarország nemzetiségeinek katonadalaira is kiterjedően, Budapesten is meg szerették volna ismételni, de a korabeli körülmények miatt ez nem jöhetett létre. A Bartók eredeti koncepciójának megfelelő műsort 100 év után a Hagyományok Háza állítja színpadra október 7-én a Zeneakadémián - hangzott el.

Kelemen László, a Hagyományok Háza főigazgatója felidézte: az első világháborús helyzetben a korabeli magyar társadalom nem tolerálta azt, hogy a magyarországi nemzetiségek népzenéje is megszólaljon a koncerten. Ezért ahelyett, hogy Bartókot bízták volna meg a budapesti műsor összeállításával, mint ahogy az Bécsben történt, Kacsóh Pongrácot kérték fel a feladatra. Így teljesen más műsor született, mint amit Bartók elképzelt.

A főigazgató hangsúlyozta: száz év múltán
velemenyezd, 2018. október 05. péntek, 11:11
Újbuda, Eger és Szolnok lesznek a Magyar Festészet Napja kiemelt helyszínei
Sipos Endre művészetfilozófus mutatja be a sorozat keretében, a kerületben nyílt kiállításokat. A séta során a Bartók 1. Galéria, a Bor és Kézműves Galéria, a Moha Kultúrtér, a Godot Galéria, a K.A.S. Galéria, a Gross Arnold Galéria, a Karinthy Szalon és a MÚK Galéria bemutatói lesznek láthatók.

A Magyar Festészet Napja rendezvény idei külföldi vendége Szlovénia lesz - emelte ki Verebes György. A szlovén festőművészek munkáiból október 19-én a Próféta Galériában nyílik bemutató.

A rendezvénysorozat harmadik kiemelt helyszíne idén Szolnok, ahol október 12. és 20. között rendeznek számos eseményt. Október 12-én Különös csendek címmel Király György festőművész kiállítása nyílik a Szigligeti Színházban, 18-án Fészek II. címmel Nagy Katalin Matild grafikusművész és Nagy Dénes festőművész tárlata a Liget úti Lakásgalériában lesz bemutatva, másnap Szabó György Munkácsy-díjas szobrászművész Holdfénygyűjtő című kiállítása nyílik meg a Szoboszlai Galériában, továbbá a sorozathoz kapcsolódó bemutatóknak ad
velemenyezd, 2018. október 02. kedd, 15:43
Képek, videók
balatonfüredi Anna Grand
irmus
2012. április 04. szerda, 08:23
Balatonfüredi
mercibabacska
2010. szeptember 30. csütörtök, 09:48
2007 Balatonfüredi nyaral
hajascsaba
2008. január 18. péntek, 19:56
megkezdődött a havazás.jp
szalai0913
2012. február 04. szombat, 20:07
Megkezdődött2.JPG
kmmmarika
2010. május 07. péntek, 10:35
Megkezdődött.JPG
kmmmarika
2010. május 07. péntek, 10:35
gabnak1
azarus
2006. december 18. hétfő, 19:34
Maureen Lindley - A vágya
sanci81
2018. március 03. szombat, 17:42
Maureen OHara.png
zskadi
2017. március 27. hétfő, 09:53
Maureen.jpg
kisgizus
2015. június 07. vasárnap, 20:15
Maureen Ohara
csigamalac
2011. május 01. vasárnap, 07:07
Maureen_komplett_gross .jp
kisss72
2010. július 08. csütörtök, 13:42
Pheonix_Angel_by_Maure enO
koalaszem
2009. augusztus 27. csütörtök, 01:12
maureen800.jpg
konoksag
2008. szeptember 12. péntek, 07:41
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.