Regisztráció  Belépés
2018. augusztus 16. csütörtök | 33. hét | 228. nap | 18:17 | Ábrahám
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Megkezdődött a balatonfüredi borhetek rendezvénysorozat
A programsorozat pénteki megnyitó ünnepségén Kis Miklós, az Agrárminisztérium vidékfejlesztésért felelős államtitkára azt hangsúlyozta, hogy a magyarság kultúrájának tradicionális védjegye a bor.

Kis Miklós szavai szerint a balatonfüredi borhetek olyan gasztronómiai és kulturális élmény, mely minden esztendőben kiváló borokat vonultat fel, a rendezvényt a "magyar kultúra ékkövének" nevezte.

Szólt arról, hogy a balatoni térségből 2 ezer hektáron 50 ezer hektoliter bor származik, mely a gazdáknak köszönhetően évezredek óta híressé teszik Magyarországot.

A szőlőre leselkedő ingatlanspekulációt Kis Miklós súlyos problémának nevezte, hozzátéve, hogy a kormány a maga eszközeivel igyekszik enyhíteni a gazdák nehézségeit, csökkenteni a rájuk nehezedő adminisztrációs terheket, valamint igyekszik a legkorszerűbb eszközökhöz juttatni az ágazatot és megfelelő feltételeket biztosítani a termeléshez.

A rendezvényen a város bora díjat a Szabó és fia borászatnak adták át, majd három új borlovagrendi tagot avattak, Gabnai Sándor, Maurer István és Bartha Béla László lett a közösség új tagja.

A balatonfüredi Tagore sétányon 25 borász, 4 pálinkaház és 3 pecsenyesütő várja a látogatókat.

A rendezvény három hete alatt mások mellett fellép a népzenét játszó Csángálló zenekar, a Cimbaliband, a világzene képviselője és a The Bits nevű Betales emlékzenekar.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2018. augusztus 10. péntek, 20:08
Címkék: Gabnai Sándor, Maurer István, Bartha Béla László, balatonfüredi borhetek, programsorozat pénteki, magyarság kultúrájának,
Kommentek
A 2018-as World Santa Claus kongresszus
megrendezésre a Koppenhága melletti településen. A Mikulás-eseményt sok évvel ezelőtt egy igazi showman álmodta meg, melynek témája a karácsony ünneplése nyár közepén. Az esemény kitalálója minden idők egyik legnagyobb szórakoztatója és varázslója, Christian Nielsen, az úgynevezett "Tribini professzor", aki életre hívta a 61 éves Világ Mikulás Kongresszust, amely 1957 óta minden évben megrendezésre kerül Bakkenben. A Világ Mikulás Kongresszus Bakken egyik híres gyermekünnepévé vált. Azóta nemzetközi rendezvénysorozattá fejlődött, ahol a Mikulások a világ minden tájáról találkoznak, megbeszélést folytatnak a mikulásipari dolgokról és ünneplik a karácsonyt, a Mikulás-ünnepet, és az együttlétet. A Mikulások felvonulnak Bakkenben, és Koppenhága belvárosában is. Idén több mint 150 férfi és női Mikulás és az ünnepkörhöz kapcsolódó szereplő találkozott s Dániából, Norvégiából, Grönlandról, Franciaországból, Japánból, Németországból, Hongkongból, az Egyesült Államokból, Angliából és számos más országból érkeztek
schuro, 2018. augusztus 01. szerda, 15:53
Augusztus 20. - A Komáromi kisleány lett Magyarország tortája
Selmeczi László, a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének társelnöke elmondta: céljuk, hogy újításra ösztönözzék a cukrászokat, így mindig csak új recepteket várnak. Fontos, hogy a torta egészséges alapanyagokból készüljön, és hogy valamilyen módon köthető legyen Magyarországhoz.

A Komáromi kisleány elnevezésű tortát a Jánoska Cukrászda cukrásza, Sztaracsek Ádám készítette. A torta mézes-diós tészta alapú, van benne körte, csokoládé, vaníliás krém, fahéj és gyömbér.

Bechmann György, a Magyarország cukormentes tortája verseny zsűrijének elnöke hozzátette: az Egy Csepp Figyelem Alapítvány és a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete által idén hetedik alkalommal meghirdetett versennyel azt szeretnék ösztönözni, hogy azok számára is készüljön jó minőségű sütemény, akik nem fogyaszthatnak cukrot. A cukormentes tortánál kiemelt szempont a szénhidráttartalom és a kalóriaérték is.

A Magyarország cukormentes tortája verseny élén végzett tortát a Nándori Cukrászda készítette. A
velemenyezd, 2018. július 31. kedd, 12:22
Háromnapos határ menti kulturális fesztivált rendeznek Panyolán
A Tisza, a Szamos és az Öreg-Túr által határolt területen található, a helyben termő "nemtudom szilva" hazájaként emlegetett község fesztiválja elsősorban a családosoknak és a fiatal generációknak kínál szabadidős programokat.

A civil kezdeményezéssel létrejött, a természeti értékekre és a helyi kulturális gasztronómiára alapuló rendezvénysorozat idei sztárfellépői a Csík Zenekar és Presser Gábor lesznek, de koncertet ad többek között Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint, Szabó Balázs Bandája, valamint a Bohemian Betyars is.

A kiállításokkal és pálinkakóstolóval tarkított programban a kisebbeket bábszínházzal, kézműves udvarral és egyedi játszótérrel várják, a sportosabbak a kajak-kenuzást és tutajozás is választhatják. Az úgynevezett "portaprogramok" során a látogatók bepillanthatnak a helyiek mindennapjaiba. Ezek között részt lehet venni pálinkaszemináriumon, Makranczi Zalán Védőbeszéd című lakásszínházi előadásán, a biciklis templomtúrák fáradalmait pedig a Tisza-parton piknikekkel és
velemenyezd, 2018. július 28. szombat, 12:01
Több mint 650 programot kínál a 11. Ördögkatlan Fesztivál
Az összművészeti eseményen általában 70-80 ezer ember vesz részt, idén is hasonló látogatószámra számítanak a szervezők - mondta el Bérczes László főszervező pénteken sajtótájékoztatón, Pécsett. Beszámolt arról is, hogy a fesztivál idei 200 millió forintos költségvetésének túlnyomó része állami támogatás. A látogatók ugyanakkor a rendezvénysorozat ideje alatt mintegy 300 millió forintot hagynak a térségben - tette hozzá egy tavaly készült felmérésre hivatkozva.

A Sztalker Csoport első önálló bemutatóját az Ördögkatlanra időzítette. Mint az egyik alkotó, ifjabb Vidnyánszky Attila pénteken kiemelte, Faulkner Míg fekszem kiterítve című szövegét állítják színpadra. Az előadást négyszer adják elő az Ördögkatlanon, ezután vidéken játsszák, a jövő évadtól pedig Budapesten is. A nagyharsányi Szoborparkba szervezett bemutatót az Ördögkatlan is koprodukciós partnerként jegyzi, akárcsak a K2 Színház Baranyai gyöngyösbokréta című darabját, amely ősztől a MU Színházba kerül.

A fesztiválon számos irodalmi
velemenyezd, 2018. július 27. péntek, 14:02
Hétvégén tartják a Végvári Napokat Gyulán
Kovács Ágnes, az Erkel Ferenc Művelődési Központ szervezője ehhez hozzátette, hogy a Végvári Napok alkalmából kiemelt figyelmet fordítottak arra, hogy minden a 16-17. század korát idézze fel. A téglavár körüli helyszínek visszakapták a régi elnevezésüket, például a huszárvár és a földbástyák, ahol csaknem 200 hagyományőrző fogja felidézni az ostrom eseményeit. A vár mögött épül fel az oszmán és keresztény tábor is, ahol a sátrak, a fegyverek és a harcosok ruhái mind korhűek lesznek.

A rendezvénysorozat pénteken este a hagyományőrzők felvonulásával kezdődik, majd a Várkertben előadják a Moravetz Produkció Zrínyi 1566 című rockmusicaljét mások mellett Sasvári Sándor, Blaskó Balázs, Feke Pál és Szomor György szereplésével. A darabot Moravetz Levente rendezi.

Szombaton és vasárnap délután felidézik az 1566-os ostrom főbb eseményeit, vasárnap a "keresztény hadak" visszafoglalják a várat.

A korabeli eseményeket felidéző programok mellett több könnyűzenei koncerttel is várják az érdeklődőket a
velemenyezd, 2018. július 25. szerda, 14:20
Palóc Hagyományéltető Napokat rendeznek Balassagyarmaton
Jakus Julianna művelődésszervező elmondta: a Szent Anna tiszteletére rendezett Palóc Búcsún 23 éve közösen imádkoznak a családokért és Magyarország jövőjéért. A búcsúhoz kapcsolódva harmadik alkalommal szervezik meg a hagyományéltető napokat.

A búcsú a palócok szeretett patrónájának kultuszát ápolja, emellett nagyon fontos szerepet tölt be az összetartozás érzésében, illetve a néphagyomány éltetésében. A kibővített rendezvénysorozat célja, hogy a palóc öntudatot erősítve közösséget kovácsoljon - tette hozzá.

A programok péntek este Berecz András ének- és mesemondó előadásával kezdődnek, majd szombat délutántól a művelődési központ Folk udvarán népi játékokkal, mesterségbemutatókkal, kirakodóvásárral és ételkóstolóval várják a látogatókat. A vendégek megismerhetik a fafaragást, a szövést, a fazekasságot, a kosárfonást éppúgy, mint a Palóctáj Mézlovagrend mézeit vagy a varbói gulyás, a szlovákgyarmati haluska és a kazári töltött palacsinta ízeit.

A palóc falvak múltját és jelenét bemutató
velemenyezd, 2018. július 24. kedd, 12:32
Campus Fesztivál - 108 ezren buliztak Debrecenben
alkalommal vett részt saját helyszínnel és színpaddal a Debreceni Egyetem a Campuson. Az Egyetem Tér minden évben a leglátogatottabb nappali rendezvényhelyszín a fesztiválon, idén is több ezren keresték fel az egyetemi standokat és programokat: összesen 16 faházban 30 egyetemi egység mutatkozott be - közölte a fesztiváligazgató.

Hozzátette: évről évre fontos céljuk a társadalmi szerepvállalás, a jótékonyság, a nagyerdei környezet megóvása. Most a Nagyerdei Kultúrparkkal közösen a Dreamnight rendezvénysorozathoz csatlakoztak: a fesztivál szervezői adománygyűjtő számlát nyitottak, az így összegyűlt 4 millió forint már jó alap, hogy az ebből szervezett nagyszabású programmal feledhetetlen élményt szerezzenek a hátrányos helyzetben lévő kisgyermekek számára.

A Nagyerdő, a Nagyerdei Stadion, a Nagyerdei Víztorony, a több száz világító installáció és buli helyszín páratlan környezetet teremtett a debreceni eseménynek. A takarítás és bontás vasárnap reggel elkezdődött, hogy a Nagyerdei Stadion környezete
velemenyezd, 2018. július 22. vasárnap, 16:25
Képek, videók
balatonfüredi Anna Grand
irmus
2012. április 04. szerda, 08:23
Balatonfüredi
mercibabacska
2010. szeptember 30. csütörtök, 09:48
2007 Balatonfüredi nyaral
hajascsaba
2008. január 18. péntek, 19:56
megkezdődött a havazás.jp
szalai0913
2012. február 04. szombat, 20:07
Megkezdődött2.JPG
kmmmarika
2010. május 07. péntek, 10:35
Megkezdődött.JPG
kmmmarika
2010. május 07. péntek, 10:35
gabnak1
azarus
2006. december 18. hétfő, 19:34
Maureen Lindley - A vágya
sanci81
2018. március 03. szombat, 17:42
Maureen OHara.png
zskadi
2017. március 27. hétfő, 09:53
Maureen.jpg
kisgizus
2015. június 07. vasárnap, 20:15
Maureen Ohara
csigamalac
2011. május 01. vasárnap, 07:07
Maureen_komplett_gross .jp
kisss72
2010. július 08. csütörtök, 13:42
Pheonix_Angel_by_Maure enO
koalaszem
2009. augusztus 27. csütörtök, 01:12
maureen800.jpg
konoksag
2008. szeptember 12. péntek, 07:41
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.