Regisztráció  Belépés
2018. június 24. vasárnap | 25. hét | 175. nap | 10:54 | Iván
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Iszlám Állam - Moszkva környéki embercsempész-hálózat lebuktatásáról számolt be az orosz állambiztonság
A lebuktatott "etnikai bűnszervezet" tagjai egyúttal közép-ázsiai migránsok oroszországi illegális bevándorlását is szervezték. Az akció során a belügyminisztérium és az FSZB munkatársai 17 címen tartottak házkutatást.

A hatóságok három, hamis iratok előállítására szakosodott műhelyre bukkantak, ahol a határátlépést bizonyító pecséteket, üres orosz idegenrendészeti kártyákat, valódi és hamis külföldi útleveleket foglaltak le. Az FSZB szerint bebizonyosodott, hogy az emberforgalmi csatorna szervezői kapcsolatban álltak nemzetközi terrorszervezetekkel.

Az őrizetbe vett személyek állampolgárságát nem nevezte meg az FSZB.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2018. március 13. kedd, 20:49
Címkék: Iszlám Állam, orosz állambiztonság, akció során, hatóságok három, határátlépést bizonyító, emberforgalmi csatorna,
Kommentek
Az iráni külügyminiszter bizonyos feltételek mellett nem zárta ki az együttműködést Washingtonnal
fog beavatkozni a belügyeibe. Véget kell vetnie a megfélemlítésre és erő alkalmazására támaszkodó politikájának, nyíltan el kell ismernie az iráni nép ellen az elmúlt évtizedekben végrehajtott törvényellenes cselekedeteit. Több múltbeli eseményt sorolt fel, a többi között azt, hogy Washington szerepet vállalt a demokratikusan megválasztott kormány elleni 1953-as puccsban, majd az azt követő negyedszázados diktatúra működtetésében, és több tízmilliárd dolláros vagyont kobozott el az irániaktól az 1979-es iszlám forradalom után.

Zaríf szerint az amerikai kormánynak véget kell vetnie az iráni nép elleni négy évtizede tartó gazdasági agressziónak, el kell ismernie, hogy milyen következményei voltak az iraki, afganisztáni és Perzsa-öbölbeli beavatkozásának, és vissza kell vonnia erőit a térségből. Véget kell vetnie továbbá annak a politikának, amely elvezetett az Iszlám Állam terrorcsoport és más szélsőséges szervezetek létrejöttéhez. Zaríf követelte, hogy Washington ne támogassa fegyverekkel azokat "az
velemenyezd, 2018. június 21. csütörtök, 11:23
Eddig 72 házat épített újjá az ökumenikus segélyszervezet Irakban
Az igazgató elmondta, a háború után visszatelepülő iraki családok helyben boldogulásának elősegítéséért országos adománygyűjtést indítottak. Az Adjunk együtt esélyt a visszatérésre, esélyt a maradásra! szlogenű kampányt a 1353-as adományvonal tárcsázásával lehet támogatni hívásonként 250 forinttal, illetve a www.segelyszervezet.hu oldalon lehet a célra adományozni.

Elmondta azt is, 2014 óta vannak jelen Irakban, ekkor kezdődött el az Iszlám Állam térnyerése az országban. A segélyszervezet 2016 óta állandó központot tart fenn Erbíl városában.Az újjáépítés mellett a munkahelyteremtésbe is bekapcsolódnak, hogy a hazatérő menekülteknek ne kelljen újra elindulniuk - tette hozzá Gáncs Kristóf.
velemenyezd, 2018. június 21. csütörtök, 08:31
Europol: tavaly kétszer annyi dzsihadista terrortámadás történt Európában, mint egy évvel korábban
baloldali-anarchista, öt pedig szélsőjobboldali csoportok számlájára írható. A dzsihadista merényletekkel együtt ezek 68 halottat és 844 sebesültet eredményeztek.

Az Europol arról számolt be, hogy a megkísérelt terrortámadások számának növekedésével párhuzamosan a jelek szerint csökkent az előkészítésük és a végrehajtásuk hatékonysága.

Az elkövetők nagy többsége Európában született vagy élt, ott radikalizálódott, nem utazott külföldre, például Szíriába, hogy terrorcsoportokhoz csatlakozzon. Az Iszlám Állam (IÁ) nevű dzsihadista szervezet jelentősen meggyengült az utóbbi időben, ezért inkább arra bátorítja a követőit, hogy ne utazzanak a Közel-Keletre, hanem hajtsanak végre merényleteket a lakóhelyükön - emelte ki a szervezet.

"A jelenlegi terrorveszély lényegében hazai fenyegetést jelent belföldi gyökerű iszlamisták részéről" - mondta Frederic van Leeuw belga szövetségi főügyész.

"A dzsihadista támadások veszélye továbbra is súlyos az EU-ban, ahogyan azt a 2017-es merényletek is mutatják"
velemenyezd, 2018. június 20. szerda, 21:32
Merényletek Párizsban - Vakbélgyulladás miatt Salah Abdeslam kórházba került Párizsban
börtöntől, ahol Salah Abdeslamot több mint két éve a többi rabtól teljesen elkülönítve őrzik.

Helyszíni tudósítások szerint a kórház előtt jelenleg is jelentős a rendőri biztosítás, az intézmény területére belépő minden járművet és embert alaposan átvizsgálnak a felfegyverzett rohamrendőrök.

A marokkói származású, 28 éves francia állampolgár Salah Abdeslamnak a nyomozás lezárulása után Franciaországban kell majd bíróság elé állnia a párizsi merényletek miatt, amelyekben 130 ember halt meg. Az Iszlám Állam dzsihadista szervezet által megrendelt terrortámadás tettesei közül többen, köztük Abdeslam is Brüsszelben élt korábban, ahol áprilisban egyik társával húsz év börtönbüntetésre ítélték emberölési kísérlet miatt.

A belga rendőrség 2016 márciusában, négy nappal a brüsszeli robbantások előtt házkutatást tartott a belga fővárosban egy lakásban, amely - mint kiderült - a párizsi merényletek óta szökésben lévő Abdeslam búvóhelyéül szolgált. A művelet során tüzet nyitottak a rendőrökre, akik a
velemenyezd, 2018. június 20. szerda, 14:12
Terrorizmus - Német rendőri vezető: "biobombát" akart építeni a ricinusmagokkal tetten ért tunéziai férfi
hagyományos hatóanyagként számon tartott fehérjét.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a 29 éves férfi hol és mikor akart merényletet végrehajtani, de az biztosnak tűnik, hogy "biobomba-támadásra" készült, ami egyedülálló a terrorizmus németországi történetében - mondta a BKA elnöke.

Hozzátette, hogy a gyanúsított elfogása "jó példa" a biztonsági szervek országos és nemzetközi együttműködésére. A tunéziai férfira néhány hónapja figyeltek fel külföldről kapott információk révén, amelyek a többi között az Iszlám Állam nevű terrorszervezethez fűződő viszonyára vonatkoztak - ismertette Holger Münch.

A legszélesebb nyomozati jogkörű német rendőri szerv vezetője kiemelte, hogy változatlanul magas a terrortámadás veszélye Németországban. A 2015 novemberében Párizsban végrehajtott merényletsorozathoz hasonló nagyszabású, csoportos akciók valószínűsége ugyan csökken, de magányos merénylők terveivel számolni kell.

A többi között elmondta, hogy tovább emelkedik a terrorcselekmény elkövetésére hajlandó,
velemenyezd, 2018. június 20. szerda, 13:31
Gyűjtést indított iraki segélyprogramjának támogatására az Ökumenikus Segélyszervezet
evangélikus gyülekezetben arra kérik a híveket, gyűjtsenek adományokat.

A segélyszervezet munkatársai által a helyszínen készített interjúkat Lackfi János József Attila-díjas költő dolgozta fel. A négy történetet videóra rögzítették és a közösségi médiában terjesztik az adománygyűjtő kampányban, illetve azok olvashatóak lesznek a segélyszervezet honlapján is, hogy ezekkel a történetekkel hozzák közelebb a problémát.

Az Ökumenikus Segélyszervezet 2003-ban indította első iraki segélyprogramját, az Iszlám Állam térnyerését követően pedig rendszeres segélyakciókat szervezett a háború elől menekülő családok támogatására, többek között újjáépítési- és segélyprogramokkal támogatják a visszatérőket, kiemelten az üldözött keresztényeket. 2016-ban a Külgazdasági és Külügyminisztérium támogatásával az iraki kurdisztáni Erbilben nyitottak központot. A segélyszervezet a közelmúltban 125 millió forintból 55 lakóházat épített újjá Karakashban, egy fiú- és egy lányiskolát újított föl Bashiqában, valamint
velemenyezd, 2018. június 20. szerda, 11:51
Brüsszeli robbantások - A turisták száma tavaly elérte a merényletek előtti szintet Belgiumban
A tárca közlése szerint a vendégéjszakák száma tavaly nagyjából 5 százalékkal, 38,7 millióra nőtt az országban a megelőző évhez képest, ami a merényletek előtti, 2015-ös szintnél is magasabb 1 százalékkal.

A belga fővárosban tavaly 22 százalékkal emelkedett a vendégéjszakák száma a 2016-os adatokhoz képest, ami azonban még így is 2 százalékkal elmarad a támadásokat megelőzően regisztráltaktól - tudatta a minisztérium a Le Soir című belga lap beszámolója szerint.

Brüsszelben a Zaventem nemzetközi repülőtéren és a Maelbeek metróállomáson hajtottak végre 2016. március 22-én terrortámadást, amelyben 32-en meghaltak és 340-en megsebesültek. A robbantások elkövetőjeként az Iszlám Állam nevű terrorszervezet jelentkezett.
velemenyezd, 2018. június 18. hétfő, 20:33
Szíria - A török és az amerikai hadsereg megkezdte a felkészülést Manbídzs határán a közös járőrszolgálatra
hírügynökség.

Június 4-én Cavusoglu és amerikai hivatali kollégája, Mike Pompeo Washingtonban jóváhagyta a Manbídzs kerület ellenőrzésére vonatkozó közös ütemtervet, amelynek értelmében az YPG kivonul onnan, a terület ellenőrzését pedig a török és az amerikai hadsereg együttesen fogja ellátni, míg meg nem alakul a helyi közigazgatás. Az Anadolu beszámolója alapján Manbídzsot több mint 90 százalékban arabok lakják.

Az YPG 2016 augusztusában amerikai támogatással foglalta el Manbídzsot, amelyet addig az Iszlám Állam dzsihadista terrorszervezet tartott fennhatósága alatt.

Az Egyesült Államok és NATO-szövetségese Törökország között vitás kérdésnek számított az észak-szíriai Manbídzs kérdése, ahol az Ankara által terrorszervezetnek tekintett YPG mellett amerikai katonák is állomásoznak. Ankarát felbőszítette az is, hogy a kurd milíciát korábban Washington támogatta egyebek mellett fegyverszállítmányokkal.

A török haderő és helyi szövetségese, a Szabad Szíriai Hadsereg (SZSZH) mérsékelt
velemenyezd, 2018. június 18. hétfő, 16:42
Képek, videók
Az iszlám állam bevezeti
megyerimihaly
2015. szeptember 02. szerda, 21:09
egy oroszlán.jpg
sz719eszter
2018. május 15. kedd, 08:39
Bodnár Orosz Éva :Szülőfö
maria_kadar_148
2018. május 12. szombat, 22:41
Oroszlán
eva6
2018. április 22. vasárnap, 21:37
Oroszlán portré.jpg
pacsakute
2018. március 25. vasárnap, 20:49
Oroszlán.jpg
pacsakute
2018. március 25. vasárnap, 20:40
Egy orosz leányhoz 01.jpg
chillik
2018. március 24. szombat, 09:31
Egy orosz leányhoz 02.jpg
chillik
2018. március 24. szombat, 09:30
Vers az orosz importról 0
chillik
2018. február 26. hétfő, 06:11
Akcióra kész fasz
derma
2018. január 01. hétfő, 13:54
Akciós tejcsokoládé
sanci81
2017. július 18. kedd, 16:56
Kávéfőző akció
sanci81
2017. július 17. hétfő, 16:43
Német antifasiszta akcióc
furaila
2017. június 21. szerda, 12:04
Indiai fejmasszázs akció.
felfedezo2
2016. június 22. szerda, 16:34
Indiai fejmsszázs akció
felfedezo2
2016. június 22. szerda, 11:09
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.