Regisztráció  Belépés
2018. szeptember 19. szerda | 38. hét | 262. nap | 19:23 | Vilhelmina
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Iszlám Állam - Moszkva környéki embercsempész-hálózat lebuktatásáról számolt be az orosz állambiztonság
A lebuktatott "etnikai bűnszervezet" tagjai egyúttal közép-ázsiai migránsok oroszországi illegális bevándorlását is szervezték. Az akció során a belügyminisztérium és az FSZB munkatársai 17 címen tartottak házkutatást.

A hatóságok három, hamis iratok előállítására szakosodott műhelyre bukkantak, ahol a határátlépést bizonyító pecséteket, üres orosz idegenrendészeti kártyákat, valódi és hamis külföldi útleveleket foglaltak le. Az FSZB szerint bebizonyosodott, hogy az emberforgalmi csatorna szervezői kapcsolatban álltak nemzetközi terrorszervezetekkel.

Az őrizetbe vett személyek állampolgárságát nem nevezte meg az FSZB.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2018. március 13. kedd, 20:49
Címkék: Iszlám Állam, orosz állambiztonság, akció során, hatóságok három, határátlépést bizonyító, emberforgalmi csatorna,
Kommentek
Azbej Tristan: a USAID hasznosnak tartja a magyar tapasztalatokat az üldözött keresztények megsegítéséről
Az államtitkár, aki kétnapos látogatáson tartózkodik Washingtonban, csütörtökön a USAID vezető tisztségviselőivel, Hal Fergusonnal és Samah Norquisttal tárgyalt. Elmondta: "az amerikai fél mintának tekinti a magyar programot. Úgy tervezik, hogy az Egyesült Államok üldözött keresztényeket segítő programja olyan legyen, mint a magyar program", amely egyébként a világ első ilyen célú kormányzati programja."Már a korábbi, miniszteri szintű találkozókon is elhangzott, hogy a magyar program minta, amelynek lényege: az üldözött keresztényeknek a szülőföldjükön kell konkrét segítséget nyújtani" - fogalmazott Azbej Tristan. Utalt arra, hogy a mostani találkozón az elvek egyeztetése után már konkrétumokról is szó esett.

"Az amerikaiak még csak most kezdik a programot, amelyet Mike Pence alelnök hirdetett meg, nekünk ugyanakkor már 2016 óta vannak helyi és gyakorlati tapasztalataink" - mondta el az államtitkár. Konkrétan arról tájékoztatta amerikai partnereit, hogy a közel-keleti térségben hol
velemenyezd, 2018. szeptember 13. csütörtök, 21:32
Netanjahu: Európa az ellene terroristákat küldő Iránt próbálja békítgetni
A szeptember 11-i egyesült államokbeli merényletek keddi, tizenhetedik évfordulójáról is megemlékezve az izraeli kormányfő bírálta az európai országok Iránhoz fűződő politikáját.

"A világot kihívás elé állítja a radikális iszlám terrorizmus, egyrészt az Iszlám Állam (dzsihadista szervezet) szunnita szélsőségessége, másrészt Irán síita radikalizmusa" - hangsúlyozta Netanjahu. "Mindkettőnek egy a célja: a szabad társadalmak felszámolása, Izrael elpusztítása és végső soron a nyugati és más országok tönkretétele"- tette hozzá.

"Eljött az ideje, hogy a világ összefogjon a terrorszervezetek elleni küzdelemben. Bizonyos mértékben meg is teszik az Iszlám Állam ellen, de nem teszik meg Iránnal szemben"- folytatta.

"Éppen ellenkezőleg, azt látjuk, hogy miközben Irán terrorista csoportokat küld Európa földjére, az európai vezetők békítgetik és nyugtatgatják Iránt, ami elfogadhatatlan"- hangoztatta Netanjahu.

Szavaival arra a - francia, német és belga hatóságoknak átadott - izraeli
velemenyezd, 2018. szeptember 12. szerda, 16:13
Amerikai nagykövet: rendkívüli és intelligens a magyar munkaerő
megköszönte az Egyesült Államok budapesti nagykövetének támogatását.

Szabó László kijelentette, hogy sosem volt jobb a két ország közötti kereskedelmi kapcsolat. A magyar export több mint 6 százalékkal, az import pedig 4 százalékkal nőtt az előző negyedévben - közölte.

Elmondta, bár az Obama-adminisztráció idején akadtak nehézségek, sok szempontból szövetséges volt a két ország. Több mint ezer magyar katona harcolt misszióban Koszovó, Irak, Afganisztán területén "a jó ügy védelméért", de az Iszlám Állam ellen is küzdöttek - jelezte.

A nagykövet azt mondta, Magyarország valószínűleg elsőként segített Irak és Szíria háború utáni újjáépítésében. Kevés pénz is sokat számít, ha jól költik el - vélekedett.

Közölte: támogatják Izraelt, örömmel ünnepelték meg Washingtonban Herzl Tivadar születésnapját. (A budapesti születésű Herzl Tivadar a cionista mozgalom megalapítója, és a modern izraeli állam megálmodója.)

Magyarország - legalábbis Európában - szintén egyedülálló abban, hogy helyettes
velemenyezd, 2018. szeptember 04. kedd, 22:06
Terrorizmus - Terrorizmus finanszírozásáért áll bíróság elé egy dzsihadista édesanyja Belgiumban
A beszámoló szerint Djedou azon belga állampolgárok között volt, akik az Iszlám Állam 2012-es megalakulásakor elsőkként csatlakoztak a terrorszervezethez. Az akkor 27 éves férfi egyike volt azoknak a dzsihadista parancsnokoknak, akik részt vettek a 2015 novemberében végrehajtott, 130 emberéletet követelő párizsi merényletsorozat kitervelésében és megszervezésében.

A vád szerint a terrorista édesanyja, Veronique L. Djedou fia négyéves szíriai és iraki tevékenységének ideje alatt 65 ezer eurót (mintegy 21 millió forint) küldött neki. A pénzt a terrorcsoport Tunéziában élő "adóbegyűjtőjén" keresztül juttatta el. Ügyvédje szerint a nő fia és családja szükségleteinek fedezésére küldte a támogatást, és nem volt róla tudomása, hogy az összegből fegyvereket, vagy nyugati országokban tervezett merényleteket finanszíroznak.

Az Egyesült Államok vezette terrorellenes koalíció légiereje 2016 decemberében végzett az IÁ külföldi merényleteket szervező és új tagokat toborzó parancsnokaival Rakkában, a
velemenyezd, 2018. augusztus 31. péntek, 12:46
Közel kétmillió eurós magyar adományból .......
2018. augusztus 28. kedd 18:07
Közel kétmillió eurós magyar adományból újítottak fel Irakban egy Iszlám Állam által lerombolt keresztény települést. A helybeliek köszönetük jeléül átkeresztelték városukat: úgy nevezik, Tell-Aszkuf - Magyarország leánya.
A lapnak adott interjúban Azbej Tristan, a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért felelős helyettes államtitkára elmondta: az elmúlt másfél évben összesen 4,5 milliárd forintot fordítottak az üldözött keresztények megsegítésére annak érdekében, hogy ne kényszerüljenek migrációra. A programok közül kiemelkedőnek nevezte Tell-Aszkuf teljes újjáépítését.
A Ninivei-fennsíkon található települést 2014-ben rohanta le és foglalta el az Iszlám Állam, majd elüldözte az ott élő 1300 keresztény családot. A harcok következtében 900 épület sérült meg. A települést közel kétmillió eurós magyar adományból teljesen felújították, és ezer család már vissza is tért lakóhelyére.
A helyettes államtitkár rámutatott: a kereszténység napjainkban a
maroka, 2018. augusztus 29. szerda, 19:00
Cavusoglu: Törökország számára az elnöki rendszerben is elsődlegesek az EU-csatlakozáshoz szükséges reformok
végrehajtásában szerepet vállaló REG a mostanit megelőzően három alkalommal ült össze: 2014 novemberében, 2015 februárjában és 2015 decemberében.

Ankara és Bécs viszonya különösen feszült a 2016. júliusi törökországi puccskísérlet miatti megtorló hatósági intézkedések kezdete óta. Ráadásul az osztrák hatóságok idén áprilisban betiltották a június 24-ei előrehozott török államfő- és parlamenti választás ausztriai kampányeseményeit. Bécs június első felében továbbá arról is döntött, hogy "a politikai iszlám elleni fellépés jegyében" kiutasít több, külföldről támogatott imámot, és bezárat hét mecsetet, köztük egy olyat is, amelyet a helyi török közösség finanszíroz.

Törökország 1995-ben lépett vámunióra az Európai Unióval, amelynek 1999-től tagjelöltje lett, 2005-ben pedig a teljes jogú csatlakozásról is megkezdődtek a tárgyalások, de a folyamat az utóbbi másfél évben holtpontra jutott. Az unió 2016 decemberében döntött úgy, hogy a 2016. júliusi törökországi puccskísérletet követő elnyomó intézkedések
velemenyezd, 2018. augusztus 29. szerda, 17:33
Kína megkezdte első katonai támaszpontjának építését Afganisztánban
A bázist az Afganisztánt Kínával összekötő, Tádzsikisztánnal és Pakisztánnal határos Vakhan-folyosóban létesítik, elkészülése után a kínai hadsereg várhatóan egy zászlóaljat vezényel a támaszpontra. A projektet Peking finanszírozza annak keretében, hogy segítse Afganisztánt terrorellenes erőfeszítéseiben - írta a lap.

Az SCMP rámutatott: ez az első alkalom a modern történelemben, hogy az ázsiai óriás katonai jelenlétet létesít Afganisztánban, amelyet széles körben "birodalmak temetőjének" neveznek, utalva arra, hogy a közép-ázsiai országot hírhedten nehéz elfoglalni és béklyóban tartani.

A tizenhét éve háború sújtotta Afganisztán azonban fokozottan fontossá vált Kína saját biztonságának, valamit Hszi Csin-ping kínai elnök az Egy Övezet - Egy Út kezdeményezésének tekintetében.

Kína első tengerentúli katonai támaszpontját Dzsibutiban létesítette. A kínaiak közlése szerint a dzsibuti bázis logisztikai célokat szolgál, itt töltik fel az Indiai-óceánon hajózó, humanitárius és békefenntartó
velemenyezd, 2018. augusztus 29. szerda, 10:16
Az államok közül csak a magyar segít
megalakult Nagy-Libanon.
A maronita közösség a libanoni keresztények reménye, mert képesek voltak Libanonban összefogni a többi keresztény és muszlim egyházzal, hogy a többi arab államhoz képest eltérő államrendszert építsenek fel. A vallást elválasztották az államtól. A keresztények és muszlimok közösen kormányoznak és irányítanak. Ezért az ország rendszere demokratikus, elismeri az összes általános és emberi jogot.
A közel-keleti kereszténység szerepe azért fontos, mert hatszáz évvel előzte meg iszlámot. Vagyis a térség kultúrája eredetileg keresztény.
Immár ezernégyszáz éve élünk együtt a muszlimokkal. Átéltünk sok nehéz korszakot, amiket közösen átvészeltünk és felépítettünk egy társadalmat.
Felépítettünk egy közös kultúrát, közös civilizációt, közös államiságot. Ennek a keresztény- iszlám kölcsönhatásnak köszönhetően, és amiket átadtunk egymásnak az értékeinkből, együttes erővel kialakítottuk a Közel-Keleten az úgynevezett mérsékelt iszlámot. Nagy szerepet játszottak ebben az
maroka, 2018. augusztus 27. hétfő, 12:41
Képek, videók
Az iszlám állam bevezeti
megyerimihaly
2015. szeptember 02. szerda, 21:09
orosz lopakodóT-50.jpg
agica2004
2018. szeptember 05. szerda, 20:27
OROSZLÁN, CUKI,PNG.png
rochlitzne
2018. augusztus 14. kedd, 12:51
egy oroszlán.jpg
sz719eszter
2018. május 15. kedd, 08:39
Bodnár Orosz Éva :Szülőfö
maria_kadar_148
2018. május 12. szombat, 22:41
Oroszlán
eva6
2018. április 22. vasárnap, 21:37
Oroszlán portré.jpg
pacsakute
2018. március 25. vasárnap, 20:49
Oroszlán.jpg
pacsakute
2018. március 25. vasárnap, 20:40
Egy orosz leányhoz 01.jpg
chillik
2018. március 24. szombat, 09:31
Egy orosz leányhoz 02.jpg
chillik
2018. március 24. szombat, 09:30
Vers az orosz importról 0
chillik
2018. február 26. hétfő, 06:11
Akciós tejcsokoládé
sanci81
2018. július 18. szerda, 16:44
Akcióra kész fasz
derma
2018. január 01. hétfő, 13:54
Kávéfőző akció
sanci81
2017. július 17. hétfő, 16:43
Német antifasiszta akcióc
furaila
2017. június 21. szerda, 12:04
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.