Regisztráció  Belépés
2018. március 20. kedd | 12. hét | 79. nap | 08:46 | Klaudia
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Iszlám Állam - Moszkva környéki embercsempész-hálózat lebuktatásáról számolt be az orosz állambiztonság
A lebuktatott "etnikai bűnszervezet" tagjai egyúttal közép-ázsiai migránsok oroszországi illegális bevándorlását is szervezték. Az akció során a belügyminisztérium és az FSZB munkatársai 17 címen tartottak házkutatást.

A hatóságok három, hamis iratok előállítására szakosodott műhelyre bukkantak, ahol a határátlépést bizonyító pecséteket, üres orosz idegenrendészeti kártyákat, valódi és hamis külföldi útleveleket foglaltak le. Az FSZB szerint bebizonyosodott, hogy az emberforgalmi csatorna szervezői kapcsolatban álltak nemzetközi terrorszervezetekkel.

Az őrizetbe vett személyek állampolgárságát nem nevezte meg az FSZB.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2018. március 13. kedd, 20:49
Címkék: Iszlám Állam, orosz állambiztonság, akció során, hatóságok három, határátlépést bizonyító, emberforgalmi csatorna,
Kommentek
Szíria - Többen meghaltak egy robbanásban Afrín városban
szinte összecsapás nélkül nyomult be a városba.

Recep Tayyip Erdogan török elnök vasárnap hangsúlyozta: Ankara mindent megtesz annak érdekében, hogy a térséget élhetővé tegye, és a Törökországban tartózkodó afríni menekültek minél hamarabb visszatérhessenek otthonaikba.

Törökország január 20-án indított offenzívát Afrín térségében az ottani kurd fegyveresek ellen, akiket Ankara terroristának tart. A Népvédelmi Egységek (YPG) nevű milícia a nyugati koalíció egyik legszorosabb szövetségese az Iszlám Állam nevű terrorszervezet elleni harcban. Az Egyesült Államok fegyverekkel is támogatta őket. Ankara arra hivatkozva indította meg a támadást januárban, hogy a fegyverkező kurdok biztonsági fenyegetést jelentenek. Törökország attól tart, hogy ha Szíria északi részén a kurdok bármiféle önállóságot szereznek maguknak, az a Törökországban élő, több mint tízmilliós kurd kisebbség önállósági törekvéseit is felerősíti.

Az Anadolu török állami hírügynökség információja szerint az Olajág fedőnevű hadművelet
velemenyezd, 2018. március 19. hétfő, 09:31
Szíria - Erdogan: a Törökország támogatta ellenzéki milícia bevette Afrín városát
köröztek.

A Star török kormányközeli televízió helyszíni tudósítója arról számolt be, hogy az SZSZH szinte összecsapás nélkül nyomult be a városba.

Az Ihlas hírügynökség arról is írt, hogy az SZSZH őrizetbe vette az YPG fegyvereseit, a kurd milícia transzparenseit és a plakátjait pedig eltávolította.

Törökország január 20-án indított offenzívát Afrín térségében az ottani kurd fegyveresek ellen, akiket Ankara terroristának tart. Az YPG nevű milícia a nyugati koalíció egyik legszorosabb szövetségese az Iszlám Állam nevű terrorszervezet elleni harcban. Az Egyesült Államok fegyverekkel is támogatta őket. Ankara arra hivatkozva indította meg a támadást januárban, hogy a fegyverkező kurdok biztonsági fenyegetést jelentenek. Törökország attól tart, hogy ha Szíria északi részén a kurdok bármiféle önállóságot szereznek maguknak, az a Törökországban élő, több mint tízmilliós kurd kisebbség önállósági törekvéseit is felerősíti.

Az Anadolu török állami hírügynökség információja szerint az Olajág
velemenyezd, 2018. március 18. vasárnap, 10:11
Horst Seehofer: az iszlám nem tartozik hozzá Németországhoz
A bajor Keresztényszociális Unió (CSU) elnöke a Bild című lapban közölt interjúban kiemelte, hogy Németországot a kereszténység formálta, így az ország kultúrájához tartozik a szabad vasárnap és az egyházi ünnepnapok és rituálék sora, mint a húsvét, a pünkösd és a karácsony.

Az iszlám viszont nem része Németországnak, "de a nálunk élő muzulmánok magától értetődően Németországhoz tartoznak".

Ez azonban "természetesen nem jelenti azt, hogy rosszul értelmezett figyelmességből fel kellene adnunk az országunkra jellemző hagyományokat és szokásokat" - mondta Horst Seehofer.

Arra a kérdsére, hogy fel kell-e újítani a szövetségi kormány és a németországi muzulmán szervezetek egyeztető fóruma, az úgynevezett iszlám konferencia intézményét, azt mondta, hogy ezt feltétlenül meg kell tenni, tovább kell folytatni a párbeszédet a muzulmán szervezetekkel.

"Az én üzenetem az, hogy a muzulmánoknak velünk kell élniük, és nem mellettünk vagy ellenünk" - mondta a belügyminiszter, kiemelve, hogy a cél
velemenyezd, 2018. március 16. péntek, 11:21
Vb-2018 - Szakértő: komolyan kell venni az iszlamista fenyegetést
Az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet sportesemények, rendezvények előtt igyekszik megfélemlíteni a lakosságot, hasonló fenyegetés előfordult például a németországi foci eb előtt is - tette hozzá.

Oroszországban komolyan kell venni a fenyegetést, miután az Iszlám Állam területét egy Pest megyényi területre szorították vissza Szíriában és Irakban az orosz hadsereg közreműködésével, és rengeteg iszlamista tért vissza az országba - mondta.

Hozzátette: rengeteg katona, rendőr lesz a helyszínen, és drónokat is bevetnek, igyekeznek mindent megtenni az ottani hatóságok, titkosszolgálatok.
velemenyezd, 2018. március 16. péntek, 08:51
Elhalasztják a török és az amerikai külügyminiszter találkozóját a szíriai Manbídzs helyzetéről
irányába.

A 2016. július 15-ei török puccskísérlet után Pompeo - aki akkor még nem volt CIA-igazgató - egy Twitter-bejegyzésében "totalitárius iszlamista diktatúrának" nevezte Törökországot. Bár az üzenet később lekerült Pompeo fiókjáról, a török sajtóban maradandó nyomot hagyott.

Törökország január 20-án nagyszabású hadműveletet indított az észak-szíriai Afrín kerületet ellenőrző Népvédelmi Egységek (YPG) nevű kurd milícia ellen. Az YPG mindazonáltal az Egyesült Államok legfőbb helyi szövetségese az Iszlám Állammal szemben folytatott harcban. A két ország között különösen azután vált feszültté a viszony, hogy Washington az utóbbi időben modern fegyverekkel kezdte ellátni az YPG milicistáit.

A török vezetés a közelmúltban többször kilátásba helyezett az afríni után egy manbídzsi offenzívát is, és arra kérte Washingtont, hogy vonja ki onnan a kurd erőket az Eufrátesz keleti partjára. Manbídzs Afríntól keletebbre található, ráadásul a helyzetet bonyolítja, hogy ott az YPG-n túl az Egyesült
velemenyezd, 2018. március 15. csütörtök, 11:01
Életfogytiglani börtönre ítéltek egy férfit Törökországban egy szíriai ellenzéki aktivista és lánya meggyilkolá
Ahmet Bereket, Orúba Barakat nagybátyjának az unokája a bíróságon azt mondta: "Szeptemberben, a muzulmán áldozati ünnep után Isztambulba mentem, hogy meglátogassam rokonaimat, az elhunytakat. Nem voltak otthon. Másnap elhagytam Isztambult, a rokonokkal nem találkoztam. Nem én öltem meg őket."

A hatóságok a nyomozás során azonban megtalálták Bereket DNS-mintáját a szíriai aktivista jobb mutatóujján. A két nőt isztambuli otthonukban gyilkolták meg. Két-három nappal később találtak rájuk. Késsel végeztek velük, de holttestükön fojtogatás nyomai is voltak.

A rendőrség térfigyelő kamerák révén akadt a gyanúsítottra. Százórányi felvétel tanulmányozása során tűnt fel a férfi. A gyilkosságok indítéka a keddi ítélethirdetés után sem tisztázott.

Orúba Barakat a szíriai börtönökben történő kínzásokról készített beszámolóival vált ismertté, Halla Barakat a szíriai Orient News ellenzéki hírtelevízió szerkesztőjeként dolgozott. Anya és lánya a szíriai belháború 2011-es kezdete után először
velemenyezd, 2018. március 14. szerda, 13:51
Terrorizmus - Elítélték Németországban az Iszlám Állam terrorszervezet három tagját
A hamburgi tartományi felsőbíróság szerint a három férfi úgynevezett alvó terrorista volt. A menekültek között elrejtőzve szivárogtak be Németországba 2015-ben, azzal a feladattal, hogy álljanak készen terrortámadás végrehajtására.

Egyiküket hat és fél év szabadságvesztésre ítélték külföldi terrorista szervezetben viselt tagság miatt. A másik kettőt enyhébb, három és fél év szabadságvesztésre ítélték, arra hivatkozva, hogy a bűncselekmény elkövetésekor fiatalkorúak voltak.

A bíróság a per harminc tárgyalási napja alatt arra a meggyőződésre jutott, hogy a három férfi ugyanolyan terrorista csoportot alkotott, mint a 2015 novemberében Párizsban történt merényletsorozat elkövetői, de lebuktak, mielőtt aktiválták volna őket. Ezt támasztja alá az egyik vádlott beismerő vallomása is.

A német hatóságok minden bizonnyal súlyos terrorcselekményt akadályoztak meg a csoport nemzetközi együttműködés révén sikerült elfogásával. A terroristáknak ugyan még nem voltak konkrét terveik, amikor 2016
velemenyezd, 2018. március 12. hétfő, 19:37
Képek, videók
Az iszlám állam bevezeti
megyerimihaly
2015. szeptember 02. szerda, 21:09
egy oroszlán.jpg
sz719eszter
2018. március 15. csütörtök, 14:10
Vers az orosz importról 0
chillik
2018. február 26. hétfő, 06:11
Oroszlán mellett lévő
sanci81
2018. február 09. péntek, 17:07
Pindy-oroszlán.jpg
pergerne
2018. január 07. vasárnap, 15:09
Amalou-ruhás oroszlán.jpg
pergerne
2018. január 07. vasárnap, 15:06
be oroszlán.jpg
sz719eszter
2017. december 20. szerda, 11:44
oroszlán.png
chillik
2017. november 13. hétfő, 12:57
oroszlán 002.png
chillik
2017. november 13. hétfő, 12:56
Oroszlán
sanci81
2017. október 01. vasárnap, 16:21
Akcióra kész fasz
derma
2018. január 01. hétfő, 13:54
Akciós tejcsokoládé
sanci81
2017. július 18. kedd, 16:56
Kávéfőző akció
sanci81
2017. július 17. hétfő, 16:43
Német antifasiszta akcióc
furaila
2017. június 21. szerda, 12:04
Indiai fejmasszázs akció.
felfedezo2
2016. június 22. szerda, 16:34
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.