Belépés
2018. október 16. kedd | 42. hét | 289. nap | 01:52 | Gál
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
kertEgyre jobban terjed a kiskertekben, balkonokon a függőleges kertészkedés. Ezek a praktikák tökéletes megoldások a helykihasználásra, Ahogy mondani szokták, ha nincs hely vízszintesen, akkor haladjunk felfelé.
Az otthoni függőleges kert egyik kedvence a piramis forma, ami lehetővé teszi, hogy bármilyen magasságban tervezzünk. A szabadalmaztatott formaterv lehetővé teszi, hogy a növények gyökere megfelelő mennyiségű tápanyagot vehessen fel, ezáltal biztosítja a maximális növekedést. Plusz előny, hogy ha a növénypiramis egyik sarkát észak felé fordítjuk, akkor biztosítjuk, hogy minden oldal napfényhez jusson. A piramis formájú függőleges kert igen praktikus a városi kertekben, ahol kevés a megművelhető terület. Fűszernövényeket, zöldségeket vagy díszvirágokat szinte bárhol termeszthetünk ezekben a “ládákban". Elkészítése némi hozzáértést igényel, de a barkácsolóknak biztos, hogy nem jelent problémát a megvalósítás.

Link
faciendum, 2018. március 17. szombat, 19:27
Címkék: függőleges kertészkedés, praktikák tökéletes, otthoni függőleges, piramis forma, szabadalmaztatott formaterv, növények gyökere,
Kommentek
Kányádi Sándor : Pipál a hegy
Pipál a hegy, s a hegy alatt
pipál a kémény.
Üresen tátong, nem ül a
gólya a fészkén.

Csupán a varjak csapata
portyázgat erre-arra.
néma a kert, elcsörrögött
belőle a szarka.

A verebek még gondtalan
bukfenceznek a porban.
Süt még a Nap, de melege,
a melege már hol van?
lilagondolatok, 2018. október 15. hétfő, 17:53
Isteni gyerekszáj!!!!
Kedves Isten, a nyaralás alatt végig esett. Apa nagyon mérges volt, és olyan dolgokat mondott Rólad, amit nem szabad. Remélem, nem fogod bántani. Üdvözlettel: A barátod (nem mondom meg ki vagyok)
Kedves Isten! Hittanórán mesélték, hogy mit csinálsz. Ki végzi a munkád, amikor szabadságra mész? Tamás
Kedves Isten! A jelmezbálon ördögnek fogok öltözni. Nem baj? Marina
Kedves Isten! Tényleg láthatatlan vagy, vagy ez csak egy trükk?
Kedves Isten! Ilyennek tervezted a zsiráfot, vagy csak véletlenül alakult így? Nóra
Kedves Isten! Elmentem egy esküvőre, és csókolóztak a templomban. Ez O.K.? Tamás
Kedves Isten! Nekem a Miatyánk a kedvencem. Egyből megírtad, vagy sokat kellett törnöd a fejed? Ha én írok valamit, mindig újra kell írnom. Lili
Kedves Isten! Zsolt Atya a barátod, vagy csak üzleti kapcsolatotok van? Dóra
Kedves Isten! Köszönöm a kistestvért, de én egy kiskutyáért imádkoztam. Judit
Kedves Isten! Hogyhogy az utóbbi időben nem találtál fel egy új állatot se? Csak a
sz719eszter, 2018. október 15. hétfő, 13:52
Küldetés a világhoz
Erdő Péter a II. vatikáni zsinatot lezáró pápáról, VI. Pálról
2018. október 14. vasárnap 19:59
Ferenc pápa a fiatalokról szóló szinódus idején, október 14-én szentté avatta elődjét, VI. Pált, aki 1963 és 1978 között volt Szent Péter utóda. Erdő Péter bíboros-prímást arra kértük, hogy ismertesse meg olvasóinkkal a II. vatikáni zsinatot lezáró pápa életét és működését.
- A Vatikán szeptember 22-én ideiglenes megállapodást kötött Kínával. Hogyan értékelhető a VI. Pál által képviselt Ostpolitik e megállapodás fényében, mely lépéseket sokan üdvözöltek, mások bíráltak akkor és most?
- VI. Pál személyes elgondolása rendkívül nagy ívű volt. A Szovjetunió későbbi összeomlásának tudatában persze ma könnyű a döntéseit bírálni. Napjainkban a kommunistáknak tett engedményként állítanak be olyan lépéseket, melyek valójában eredmények voltak. A püspöki kinevezések esetében az állami hatóságok előzetes hozzájárulása tulajdonképpen előrelépésnek számított. 1950-től kezdve, ha nem egyeztették az állammal a
maroka, 2018. október 15. hétfő, 10:54
Jánossomorjai beszédek 2013
persze sok minden letisztult és a helyére került. Ebben segítenek a helyi megemlékezések, de gyakorta nézegetem a korabeli fotókat is. Ezek a fotók dokumentálják az utcán történteket.
Önöknek is feltűnt már, hogy a férfiak mellett milyen sok nő vett részt az akkori tüntetéseken?
Többek között erről árulkodnak a 2010 nyarán Kaposváron talált fotók. Egy munkagép dunsztos üveget fordított ki a földből. Az üveg ezt a 33 megkopott fotót rejtette. Pálfy Jenő fényképész ásta el a forradalom után egykori kertjükben. A képeken többek között macskaköves utcákon vonuló ballonkabátos emberek, fejkendős asszonyok, lányok láthatók a kalapos férfiak mellett. Petőfi arcképes zászlót lobogtató nők a Fő utcán, miközben babakocsit toló ételhordós fiatalasszony nézi a zászlós menetet.
De a forradalom idején készített fotók akár emberi sorsokat is befolyásolhattak. Néhány évvel ezelőtt láttam egy dokumentumfilmet a tévében A forradalom arca - Egy pesti lány nyomában címmel. A film témáját is egy ilyen
otvenhatosemlekev2016, 2018. október 15. hétfő, 06:56
Kováts Ferenc mártírsorsú káplánra emlékeztek Zalaegerszegen
A Vas megyei Gencsapátiban szolgáló káplánt az 1956-os forradalom leverését követő megtorlás időszakában a szombathelyi rendőrségen többször, brutálisan megverték. A bántalmazások után egészségét többé nem nyerte vissza.
2018. október 13. szombat 12:36
Márfi Gyula veszprémi érsek áldotta meg Kováts Ferenc mártírsorsú áldozópap emlékművét a zalaegerszegi Jézus Szíve ferences plébániatemplom melletti Mindszenty-kertben október 7-én.
Márfi Gyula érsek szentmisét mutatott be a Jézus Szíve-templomban, melyen Ocsovai Grácián OFM plébános koncelebrált. Szentbeszédében a főpásztor a keresztények üldözéséről beszélt, mely végigkíséri az Egyház életét az évszázadok során. Nemcsak a középkorban, a kommunizmusban, hanem napjainkban is sok helyen éri üldöztetés a keresztény hívőket - mondta a főpásztor.
Az alkotás Kováts Ferenc áldozópap halálának hatvanadik évfordulójára
maroka, 2018. október 13. szombat, 15:01
Szentté avatás előtt
A megújulás hűségében, hitvalló lelkülettel, figyelmes és nyitott szívvel
2018. október 13. szombat 12:01
Ferenc pápa október 14-én szentté avatja elődjét, VI. Pált, aki 1963 és 1978 között volt Szent Péter utóda. Teológusokat kértünk, hogy a szentté avatás előtti napokban ismertessék meg olvasóinkkal Giovanni Battista Montini életét és szolgálatát. Török Csaba egyetemi tanár írását adjuk közre.

Itt olvasható
maroka, 2018. október 13. szombat, 14:57
Zonda Attila: Boldogság könyv, Medvegomba
be a zárda épületébe, abba a hatalmas nagy, havasi fenyőből készült cseberbe.
Hacskinak a címzetes feladata talán az volt, hogy óvja és védelmezze a zárda nagyon sokhektáros birtokát, amiben kitűnő fajgyümölcsök voltak, gyönyörű meggyek, cseresznyék, körték és almák, mindenből a legtökéletesebb, ami szem, szájnak ingere.
Persze, nemcsak mi, keresztény emberek láttunk ott szemet-szájat ingerlő falatokat, hanem a felsőesztelneki cigányok csontra száradt lovai is. Érthető, hogy megkívánták a zárdakert kövér sarjúját, és találtak egy akkora lyukat a kerten, ahol be tudtak bújni, hiszen úgy is apró állatok voltak.
Hármat sem haraphattak a ferences kert sarjújából, mert Hacski, akkor még Gazsi bácsi, rögtön észrevette őket. Balkezéből tölcsért csinált, jobb kezét
ökölbe szorítva magasba emelte, és odakiabált:
- Hajtsd ki, a kerten küjel hajtsd ki!
Nem sokat oldott meg azzal, hogy tölcsért csinált a bal kezéből, mert szavát úgy is meghallotta Esztelneknek a felső, de az alsó fele is.
hidegkut, 2018. október 12. péntek, 06:16
Nébih: betartja a szabályokat a tokaj-hegyaljai borászatok többsége
A Nébih honlapján csütörtökön közzétett beszámoló szerint adminisztrációs hiányosságok miatt kellett felfüggeszteni két egység működését, készleteiket a nyomon követhetőséghez szükséges dokumentumok bemutatásáig zárolták. A négynapos vizsgálatsorozat ezt leszámítva csak kisebb hiányosságokat talált. A hatóság ilyen esetek 8 napon belül részletes intézkedési tervet kért a feltárt hibák kijavítására, de a történelmi borvidék vállalkozásait többnyire technológiai és adminisztrációs fegyelem jellemzi - írták.

A közlemény az előzetesen bejelentett, 12 településre kiterjedő, július végén indult akciót a hibák feltárásán túl a szakmai segítségnyújtással indokolta. A Nébih elsősorban azt vizsgálta, hogy a tokaji borkülönlegességek megfelelnek-e a termékleírásoknak, a leszüretelt aszúszemek elegendőek-e a belőlük készült minőségi kategóriához. Ellenőrizték továbbá a készleteket és az adminisztrációt, a technológiai előírások betartását, a higiéniát, a minőségbiztosítási rendszert, a termékek kiszerelését,
velemenyezd, 2018. október 11. csütörtök, 16:30
Képek, videók
kert-r.jpg
katolikusokoldala
2018. augusztus 27. hétfő, 11:15
Ilona Kert..-töl
csalogany13
2018. augusztus 23. csütörtök, 23:06
Kertem virágai Anna napon
veronika76
2018. augusztus 12. vasárnap, 22:52
Ha valamit kértek tőlem.j
katalin_53
2018. augusztus 11. szombat, 09:37
Pihenés a kertben
eva6
2018. augusztus 06. hétfő, 16:46
Nem kértem valóban.
alvaro-hopihe
2018. augusztus 01. szerda, 09:18
0 ez yucca, Ibolya kertjé
lovaszmarika
2018. július 01. vasárnap, 18:19
Nők a kertben
eva6
2018. június 21. csütörtök, 12:25
kertben olvasó nő
eva6
2018. június 19. kedd, 16:14
Kislány a kertben
eva6
2018. június 18. hétfő, 11:19
Aranyosi-Ervin-A-kert- őre
eva6
2018. június 16. szombat, 08:14
kerteszkedes05.jpg
borigit
2016. május 05. csütörtök, 12:54
kertészkedés
nyersannaerzsebet
2008. május 13. kedd, 13:58
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.