Regisztráció  Belépés
2018. július 21. szombat | 29. hét | 202. nap | 11:50 | Dániel, Daniella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Vers
Őri István:ÜZENŐ

Amikor a fák égig érnek,
és meséket mondanak a tündérek,
akkor gyere...

amikor a hold fényesen világít,
s a bársony-éj utolsókat ásít,
akkor gyere...

amikor a harmatcsepp énekel,
s rá messzi-szellő felel,
akkor gyere...

amikor Isten lejön közénk,
s minden, mit hozott, a miénk,
akkor gyere...

amikor győztél a sötét éveken,
s, ím, valaki Neked üzen,
akkor gyere...

várlak,
Kedvesem...

kirscha, 2018. január 12. péntek, 18:57
Címkék: hold fényesen, bársony-éj utolsókat, harmatcsepp énekel, sötét éveken, harmatcsepp, utolsókat,
Kommentek
Emlékezés Dáma Ihász-Kovács Évára alapító főtitkárunkra
ellenére igen jelentős a kortárs költészetben. Sümeg, Kiskőrös Kecskemét, Szeged, Pécs. Petőfi szülőházát koszorúzza a Szövetség nevében. S aztán újból Karcag. Nagy sikert könyvelhetett el, a Homérosz körrel való vendégszerepelése. Szinte évi három meghívásnak tett eleget akkor a KÖR.
Időközben Ihász-Kovács Éva nagy lapokban, nívós folyóiratokban. jelenik meg. Baranyi Ferenc méltatja a Magyar Ifjúságban, Barát Endre a z Ország Világban, Fodor András a Somogyban, Káldi János az ÉLETÜNKBEN, Pákolitz István a Jelenkorban. Költői neve egy csapásra országos hírűvé válik. Közli a Képes újság, Népszabadság, Népszava, Magyar Nemzet, Nők Lapja, Új Tűkör, Valóság. l969-ben élete párját, Cserhát Józsefet a Batsányi és József Attila-díjas költőt, újságírót elveszti, ekkor nevezik ki Somogyban hét falu népművelőjének és a kaposvári elnökség javaslatára, megalakítja a Marcali Csoportot, melynek majdnem hét évig a vezetője, elnöke. Bekapcsolódik a vak ügy szolgálatába, béke-verseivel három hetes külföldi utazást nyer.
cserhat3, 2018. június 24. vasárnap, 18:37
Kányádi Sándor halála - Gryllus Dániel: Versei minden nap velünk vannak
rendezvények, Sándor bácsi ott van velünk. Számunkra óriási veszteség lesz a hiánya, mindig elmehettünk hozzá akár Budapestre, akár az erdélyi Nagygalambfalvára. Bár verseket az utóbbi években már nem írt, mert saját akaratából lezárta életművét, nagyon jókat beszélgettünk" - idézte fel a zenész.

Kitért arra, hogy ugyan ismerték a nevét, egyik-másik kötetét is, de amikor 1981 márciusában, első erdélyi turnéjukon Csíkszeredában a Kaláka fellépett, még nem volt Kányádi-nótájuk. Azt követően Ferenczes István költő, író, újságíró rakta fel nekik azt a verslemezt, amelyen Kányádi Sándor az Elveszett követet mondja, és megjegyezte, hogy ezt a Kalákának el kellene énekelnie.

Jóval később három olyan lemez is született, amelyen a Kaláka, illetve Gryllus Dániel zenéivel kizárólag Kányádi-versek hallhatók: az első 2004-ben a Hangzó Helikon-sorozat induló kiadványa, a költő 75. születésnapjára időzített Kaláka-Kányádi album volt, ezt követte négy évvel később a Fehéringes versek című CD a költő felnőtteknek
velemenyezd, 2018. június 20. szerda, 13:11
Nyíltvízi úszó vk - Világbajnoki erősségű mezőny Balatonfüreden
"Balatonfüred neve és a minőségi nyíltvízi úszás összeforrt az elmúlt öt évben, hiszen minden esztendőben vendégül láttunk egy kiemelkedő eseményt. A tavalyi év volt a csúcs, a világbajnokság óriási siker volt, és a város is rendkívül sokat profitált a rendezésből" - fogalmazott a verseny előtti sajtótájékoztatón Bóka István polgármester.

A városvezető hozzátette, bár szakértők szerint sosem volt még ilyen erős a mezőny a füredi világkupa-viadalok történetében, a szívük mégiscsak azért dobog, hogy lássanak végre egy magyart is a dobogón, leginkább a felső fokán.

Mint elhangzott, öt kontinens 27 országának úszói indulnak szombaton, a férfiaknál 77-en neveztek, többen, mint a tavalyi világbajnokság 10 kilométeres számára.

A siófoki obszervatóriumtól kapott előrejelzés alapján tökéletes vízhőmérséklet várja a vk-sorozat negyedik viadalának résztvevőit.

A magyar versenyzők közül Rasovszky Kristóf és Olasz Anna megbetegedett a portugáliai világkupaverseny után, ráadásul a helyi
velemenyezd, 2018. június 15. péntek, 18:32
Gyermekrajz-, szépírói és kreatív pályázatot hirdet az FKF Nonprofit Zrt.
nevezhetnek rajzzal, festménnyel. A zsűri elnöke Fábián Noémi képzőművész, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) és a Budai Rajziskola tanára. A három fődíjas alkotása a kukásautók oldalára kerül, ezenkívül más értékes ajándéktárgyakat is kapnak a nyertesek és különdíjasok.

A szépírói pályázaton alsó és felső tagozatos, valamint középiskolás diákok vers, mese, novella, elbeszélő költemény vagy dalszöveg kategóriában mutathatják meg, milyen lehetne egy műanyagmentes világ.

A zsűri elnöke Csukás István Kossuth-díjas író. A díjazottak értékes ajándékokat, oklevelet kapnak, valamint a szépírói pályázat minden pályaműve belekerül egy gyűjteményes kiadványba, a gyermekrajz-pályázat és a kreatív pályázat nyertes alkotásainak illusztrációjával. A nyertes írásművek megjelennek az FKF Nonprofit Zrt. honlapján és Facebook-oldalán is.

A kreatív pályázat kifejezetten a középiskolás generáció figyelmét fordítja a műanyaghulladékok, a műanyagmentes világ és a műanyag mint művészeti alkotás irányába. A
velemenyezd, 2018. június 14. csütörtök, 13:22
Huszonöt országból huszonöt páros indul az 53. Savaria Táncversenyen
Puskás Tivadar (Fidesz-KDNP) polgármester az esemény szerdai sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: a viadal több mint öt évtizedes múltjával nemcsak táncszakmai körökben vívott ki elismertséget, hanem hozzájárult a város nemzetközi hírnevének növeléséhez is. Hozzátette, Szombathelyen a táncnak komoly hagyományai vannak, a tánckultúrát pedig olyan értéknek tartják, amelyet a jövő számára is meg kell őrizni.

Parais István, az AGORA Kulturális Központ igazgatója elmondta: az AGORA Művelődési és Sportház hagyományos helyszíne a nemzetközi táncversenynek, amelyet nagyrészt az önkormányzat és a szponzorok támogatásának köszönhetően tudnak megszervezni. Bejelentette, idén a táncverseny névadó szponzora a SCHAEFFLER L.u.K. Savariam Kft., amely évek óta támogatja a szombathelyi rendezvényeket és kultúrát, köztük a táncversenyt is.

Marcus Sonyi, a verseny döntnöke elmondta: Japánból, Ausztráliából és az Egyesült Államokból is érkezik egy-egy páros, a többiek Európa 22 országát képviselik majd a szombati
velemenyezd, 2018. június 06. szerda, 13:09
Nekem a Költészet napja...
Ella egy külön világ, önmaga szabadságában és önmaga börtönében."
Balogh János versmondó, Vonyarcvashegy

,,Zsuzsanna vallomásai visszaadták a megingani látszó hitemet az emberekben, az emberiségben, mert minden szereplőjének ARCA van."
,,Recipe" Antológia 2000 153, 155. oldalon . ,,Meg vagyok győződve a szerzőnek Burda Zsuzsának a versei, írásai, festményei fennmaradnak, mert a következő nemzedéknek is van
mondanivalójuk."
Dr.Türke István. A Magyar Orvos Írók Képzőművészek Köre tagja (Budapest)
Amint elkezdtem, úgy fejezem be a Költészet Napi Monológomat.

József Attiláé a legnagyobb költészet a világon!
A Költőnek van legszebb hivatása e földön: ő az, aki halhatatlanná varázsolja a múlandóságot.

Köszönöm, hogy itt voltak velem, velünk a Költészet Napja alkalmából.
(Köszönöm a Civil Szemle, Mosonmagyaróvári Civil Társadalom e havi lapjának a megemlékezést a 75. születésnapom alkalmából.)
L.
bzsuzsanna, 2018. április 22. vasárnap, 22:53
Szem Szimbólum - Skandináv Mitológia - Odin
Odin elcserélt szeme

Bár a skandináv mitológia nálunk nem olyan ismert, mint a görög vagy a római, legendás történetekben nem kevésbé bővelkedik. Odin, más néven Wotan, olyan figurája, akinek furcsa kalandjait szívesen hallgatták a tőz fénye mellett az ősi vikingek.

Az óészaki vallás azon az egyébként meglepően gyakorlatias tételen alapult, hogy semmi sem örök. Nem tételezték fel, hogy isteneik és világuk mindig létezni fog. Mítoszaik csúcspontja egy sajátos apokalipszis, a Ragnarök, melyben az istenek és szövetségeseik kerülnek szembe az óriásokkal és szövetségeseikkel egy gigászi csatában, melynek vége mindannyiuk pusztulása, ami maga után vonja az emberek világának pusztulását is. A csatát számos esendő bőn előzte meg, az istenek bizony sokszor megcsalták és becsapták az óriásokat, még gyilkosság is terhelte a számlájukat. Tisztában is voltak vele, hogy a leszámolás előbb-utóbb elkövetkezik, azért is győjtötték az elesett harcosokat a halott hősök földöntúli honába, a Valhallába, hogy
eposz, 2018. április 11. szerda, 22:20
Húsvéti versek
benyitsz a lelkem szentélyébe
S áldó kegyelmed rám szeretve hull;
És hallom szelíd szavad suttogását,
Mint halkan zengő, szent mennyei hárfát:
- Fiam, gyermekem! ... Béke neked, béke!...

Ó, légy vendégem sokszor énnekem!
Ó, légy már enyém úgy, hogy sohse hagyj el,
Én feltámadott, drága Mesterem!
Hogy enyém legyen a győzelmes élet
Te segíts eltiporni a bűnt, a vétket,
S önzésem sírjából, ó, Te támasz fel!
Vitovszki István

Csodállak, Húsvét Hőse!

Csodállak Téged, Húsvét Hőse,
Értünk feszített, meghalt Bárány,
Minden bűnösök menedéke,
Mert átmentél a halál árnyán.

Mert hűen hordtad a keresztet,
Amit válladra adott Isten,
Szereztél örök diadalmat,
Mert meghajolt Előtted minden.

Csodálatos volt minden lépted,
El nem múlhat a tanításod,
A halál kötelét letépted,
A fájdalom, a kín nem ártott.

Csodállak
katalin_53, 2018. április 01. vasárnap, 09:20
Képek, videók
0 Garamvölgyi István vers
lovaszmarika
2012. december 22. szombat, 18:32
A nap ma olyan fényesen r
irmus
2017. november 27. hétfő, 07:08
ÉJJELI-ANGYAL----FÉNYE SEN
bobecili
2017. szeptember 14. csütörtök, 13:12
A nap ma olyan fényesen r
margoboszi
2014. december 02. kedd, 19:42
A nap ma olyan fényesen..
margoboszi
2010. július 08. csütörtök, 14:01
az utolsók.JPG
mami7090
2013. december 25. szerda, 09:58
08_utolsokep_mama.jpg
isti53
2011. február 16. szerda, 16:45
ildym 19 utolsókép.jpg
gabfe
2009. szeptember 20. vasárnap, 18:58
ELÉRTE UTOLSOK VAGYUNK
ezerjo
2007. július 18. szerda, 06:29
Harmatcseppes rózsaszál
sanci81
2018. február 10. szombat, 17:34
harmatcsepp.png
chillik
2017. december 07. csütörtök, 17:18
Harmatcseppek
dandej
2017. november 17. péntek, 22:22
harmatcseppek_a_pokhal on.
remahe1952
2016. szeptember 27. kedd, 17:48
harmatcsepp a rózsán0107.
maroka
2016. szeptember 23. péntek, 18:13
Harmatcseppes fenyő.jpg
margoboszi
2016. augusztus 04. csütörtök, 15:03
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.