Belépés
2018. október 21. vasárnap | 42. hét | 294. nap | 01:45 | Orsolya
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Vers
Őri István:ÜZENŐ

Amikor a fák égig érnek,
és meséket mondanak a tündérek,
akkor gyere...

amikor a hold fényesen világít,
s a bársony-éj utolsókat ásít,
akkor gyere...

amikor a harmatcsepp énekel,
s rá messzi-szellő felel,
akkor gyere...

amikor Isten lejön közénk,
s minden, mit hozott, a miénk,
akkor gyere...

amikor győztél a sötét éveken,
s, ím, valaki Neked üzen,
akkor gyere...

várlak,
Kedvesem...

kirscha, 2018. január 12. péntek, 18:57
Címkék: hold fényesen, bársony-éj utolsókat, harmatcsepp énekel, sötét éveken, harmatcsepp, utolsókat,
Kommentek
Szijjártó: a kötött pálya elsőbbséget élvez a közlekedésfejlesztésben
Szijjártó Péter közölte: 2022-ig 1500 milliárd forint segíti a magyar vasút fejlesztését.

A miniszter elmondta, hogy intenzíven tárgyalnak a kínai export-import bankkal a Budapest-Belgrád vasútvonal építéséhez kapcsolódó hitelszerződés feltételeiről.

Egyezség van a kamatról, a futamidőről, a pénznemről, ugyanakkor nyitott kérdés egyebek között a rendelkezésre állási díj. Közös célkitűzés a kínai féllel, hogy még az idén lezáruljon a pénzügyi feltételekről szóló tárgyalás - jegyezte meg.

Szijjártó Péter elmondta, hogy a Budapest-Belgrád vasútvonal műszaki kivitelezésre 30 szereplő váltotta ki a tenderdokumentációt, ami a piac érdeklődését mutatja.

Közülük két konzorcium alkalmas a végleges ajánlattételre, az eredményhirdetés novemberben várható, és még idén szerződés kötnének a nyertessel - közölte.

Megjegyezte: jövő év elején megkezdődhet a tervezési és engedélyezési munka, hogy 2023-ra befejeződjön a Budapest-Belgrád vasútvonal építése.

A külgazdasági miniszter kiemelte,
velemenyezd, 2018. szeptember 13. csütörtök, 12:31
Elkészült a Kossuth téri ünnepség és a tűzijáték zenéje
A zenemű felvételén pénteken Budapesten Szarka Tamás az MTI-nek elmondta: a 30 perces zenedarab Magyarországról és Szent Istvánról szól, valamint mai viszonyunkról hozzá és Magyarországhoz. Az alkotást Szent István király fiához, Imre herceghez írt intelmei ihlették. A műben két intelme jelenik meg, az egyik tétel az irgalmasságról szól, az intelmet versbe öntötte. A másik intelem arról szól, hogy az alázat felemel, a gőg letaszít - idézte.

A mű felvétele Balogh Sándor karmester vezényletével a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara, Szarka Tamás zenekara és a Honvéd Férfikar közreműködésével készült a Magyar Rádió 6-os stúdiójában. A zeneművet az augusztus 20-ai ünnepségen adják elő délelőtt a Kossuth téren, este pedig a tűzijáték alatt hallható.

"A Kossuth téren több mint százan lépnek fel, grandiózus vállalkozásról van szó" - mondta Szarka Tamás, aki Horváth János zongorista mellett szintén szólistaként lép fel a zenedarabban. Kitért arra, hogy egy verset is írt a Szent Koronáról, a tűzijáték
velemenyezd, 2018. augusztus 10. péntek, 12:38
Szép napot mindenkinek! Péntek a verseké a főszerep!
magunk mögött ezt a terhet. Életünk első felében azért hozunk létre árnyékot, hogy személyiséget alakítsunk ki, és lelkileg képesek legyünk a túlélésre. Ám amikor felnőttként a megvalósítás irányában akarunk fejlődni, ismét elő kell szednünk és életünk részévé kell tennünk az árnyékba süllyesztett tartalmakat.
Aki képes a korlátolt egóját az árnyék irányában növelni, és elzárkózás helyett egyre többet integrál magából és a világból, képes lesz a teljesség, az önmegvalósítás felé közelíteni.
Őri István
Napsugár Váró-verse

Vár, vár, nagyon vár
A Napsugár mire vár?

Megmondom én, mire vár:
Hogy tűnjön a felhő már.

Ragyogjon, nevessen,
Kacagjon fényesen,
Virágot növeljen,
Világot öleljen ...

... Szép szemmel szeressen,
Engem
kirscha, 2018. június 29. péntek, 11:48
Emlékezés Dáma Ihász-Kovács Évára alapító főtitkárunkra
ellenére igen jelentős a kortárs költészetben. Sümeg, Kiskőrös Kecskemét, Szeged, Pécs. Petőfi szülőházát koszorúzza a Szövetség nevében. S aztán újból Karcag. Nagy sikert könyvelhetett el, a Homérosz körrel való vendégszerepelése. Szinte évi három meghívásnak tett eleget akkor a KÖR.
Időközben Ihász-Kovács Éva nagy lapokban, nívós folyóiratokban. jelenik meg. Baranyi Ferenc méltatja a Magyar Ifjúságban, Barát Endre a z Ország Világban, Fodor András a Somogyban, Káldi János az ÉLETÜNKBEN, Pákolitz István a Jelenkorban. Költői neve egy csapásra országos hírűvé válik. Közli a Képes újság, Népszabadság, Népszava, Magyar Nemzet, Nők Lapja, Új Tűkör, Valóság. l969-ben élete párját, Cserhát Józsefet a Batsányi és József Attila-díjas költőt, újságírót elveszti, ekkor nevezik ki Somogyban hét falu népművelőjének és a kaposvári elnökség javaslatára, megalakítja a Marcali Csoportot, melynek majdnem hét évig a vezetője, elnöke. Bekapcsolódik a vak ügy szolgálatába, béke-verseivel három hetes külföldi utazást nyer.
cserhat3, 2018. június 24. vasárnap, 18:37
Zsefy Zsanett
örökbe eltegyem neked.

Ma álmomban minden más volt,
gyöngyként gurultak a könnyek szerteszét,
a mosoly ráomlott a tájra,
és szivárványt kacagott a fény.

Ma álmomban minden más volt,
átöleltek az évszakok,
a hópelyhekből rügyek fakadtak,
s illatoztak a jégcsapok.

Ma álmomban minden más volt,
fátylat takart rám az Isten,
s én engedtem, hogy egy érintése
csillagokkal engem is behintsen.

Zsefy Zsanett - Karády István: Álmomban minden más volt Videó
ÁLOMTALAN

Ma nem jön szememre álom.
Elcseréltem veled a perceket.
Elfolyt az égi óceánon
a tomboló érzelmek felett.

Fűszeres illatú az este.
Ablakon csillanó remény.
Álmodik a fáradt testben
a kölcsön
menusgabor, 2018. június 22. péntek, 16:00
Kányádi Sándor halála - Gryllus Dániel: Versei minden nap velünk vannak
rendezvények, Sándor bácsi ott van velünk. Számunkra óriási veszteség lesz a hiánya, mindig elmehettünk hozzá akár Budapestre, akár az erdélyi Nagygalambfalvára. Bár verseket az utóbbi években már nem írt, mert saját akaratából lezárta életművét, nagyon jókat beszélgettünk" - idézte fel a zenész.

Kitért arra, hogy ugyan ismerték a nevét, egyik-másik kötetét is, de amikor 1981 márciusában, első erdélyi turnéjukon Csíkszeredában a Kaláka fellépett, még nem volt Kányádi-nótájuk. Azt követően Ferenczes István költő, író, újságíró rakta fel nekik azt a verslemezt, amelyen Kányádi Sándor az Elveszett követet mondja, és megjegyezte, hogy ezt a Kalákának el kellene énekelnie.

Jóval később három olyan lemez is született, amelyen a Kaláka, illetve Gryllus Dániel zenéivel kizárólag Kányádi-versek hallhatók: az első 2004-ben a Hangzó Helikon-sorozat induló kiadványa, a költő 75. születésnapjára időzített Kaláka-Kányádi album volt, ezt követte négy évvel később a Fehéringes versek című CD a költő felnőtteknek
velemenyezd, 2018. június 20. szerda, 13:11
Nyíltvízi úszó vk - Világbajnoki erősségű mezőny Balatonfüreden
"Balatonfüred neve és a minőségi nyíltvízi úszás összeforrt az elmúlt öt évben, hiszen minden esztendőben vendégül láttunk egy kiemelkedő eseményt. A tavalyi év volt a csúcs, a világbajnokság óriási siker volt, és a város is rendkívül sokat profitált a rendezésből" - fogalmazott a verseny előtti sajtótájékoztatón Bóka István polgármester.

A városvezető hozzátette, bár szakértők szerint sosem volt még ilyen erős a mezőny a füredi világkupa-viadalok történetében, a szívük mégiscsak azért dobog, hogy lássanak végre egy magyart is a dobogón, leginkább a felső fokán.

Mint elhangzott, öt kontinens 27 országának úszói indulnak szombaton, a férfiaknál 77-en neveztek, többen, mint a tavalyi világbajnokság 10 kilométeres számára.

A siófoki obszervatóriumtól kapott előrejelzés alapján tökéletes vízhőmérséklet várja a vk-sorozat negyedik viadalának résztvevőit.

A magyar versenyzők közül Rasovszky Kristóf és Olasz Anna megbetegedett a portugáliai világkupaverseny után, ráadásul a helyi
velemenyezd, 2018. június 15. péntek, 18:32
Gyermekrajz-, szépírói és kreatív pályázatot hirdet az FKF Nonprofit Zrt.
nevezhetnek rajzzal, festménnyel. A zsűri elnöke Fábián Noémi képzőművész, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) és a Budai Rajziskola tanára. A három fődíjas alkotása a kukásautók oldalára kerül, ezenkívül más értékes ajándéktárgyakat is kapnak a nyertesek és különdíjasok.

A szépírói pályázaton alsó és felső tagozatos, valamint középiskolás diákok vers, mese, novella, elbeszélő költemény vagy dalszöveg kategóriában mutathatják meg, milyen lehetne egy műanyagmentes világ.

A zsűri elnöke Csukás István Kossuth-díjas író. A díjazottak értékes ajándékokat, oklevelet kapnak, valamint a szépírói pályázat minden pályaműve belekerül egy gyűjteményes kiadványba, a gyermekrajz-pályázat és a kreatív pályázat nyertes alkotásainak illusztrációjával. A nyertes írásművek megjelennek az FKF Nonprofit Zrt. honlapján és Facebook-oldalán is.

A kreatív pályázat kifejezetten a középiskolás generáció figyelmét fordítja a műanyaghulladékok, a műanyagmentes világ és a műanyag mint művészeti alkotás irányába. A
velemenyezd, 2018. június 14. csütörtök, 13:22
Képek, videók
0 Garamvölgyi István vers
lovaszmarika
2012. december 22. szombat, 18:32
A nap ma olyan fényesen r
irmus
2017. november 27. hétfő, 07:08
ÉJJELI-ANGYAL----FÉNYE SEN
bobecili
2017. szeptember 14. csütörtök, 13:12
A nap ma olyan fényesen r
margoboszi
2014. december 02. kedd, 19:42
A nap ma olyan fényesen..
margoboszi
2010. július 08. csütörtök, 14:01
az utolsók.JPG
mami7090
2013. december 25. szerda, 09:58
08_utolsokep_mama.jpg
isti53
2011. február 16. szerda, 16:45
ildym 19 utolsókép.jpg
gabfe
2009. szeptember 20. vasárnap, 18:58
ELÉRTE UTOLSOK VAGYUNK
ezerjo
2007. július 18. szerda, 06:29
Harmatcseppes rózsaszál
sanci81
2018. február 10. szombat, 17:34
harmatcsepp.png
chillik
2017. december 07. csütörtök, 17:18
Harmatcseppek
dandej
2017. november 17. péntek, 22:22
harmatcseppek_a_pokhal on.
remahe1952
2016. szeptember 27. kedd, 17:48
harmatcsepp a rózsán0107.
maroka
2016. szeptember 23. péntek, 18:13
Harmatcseppes fenyő.jpg
margoboszi
2016. augusztus 04. csütörtök, 15:03
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.