Regisztráció  Belépés
2018. augusztus 18. szombat | 33. hét | 230. nap | 14:44 | Ilona
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Krémes, gyümölcsös turmix
Hozzávalók:

1 közepes barack felszeletelve
1 mangó hámozva, felszeletelve
1 csésze málna
1 pohár natúr görög joghurt
Az adagokon ízlés szerint változtathatsz: ha nagyon sűrű, krémes masszára vágysz, kevesebb barackot, de több joghurtot tegyél bele. Turmixold össze a hozzávalókat, és mandulaforgáccsal, fahéjjal meghintve tálald. Fogyaszd reggelire vagy uzsonnára.
eva6, 2018. augusztus 10. péntek, 16:26
Címkék: adagokon ízlés, változtathatsz, felszeletelve, hozzávalókat, hozzávalók, gyümölcsös,
Kommentek
Francia mákos pirított dióval
Francia mákos pirított dióval

Hozzávalók

Hozzávalók:
A piskótához:
6 tojás
4 dl kristálycukor
6 evőkanál víz
4 dl rétesliszt
2 kávéskanál sütőpor
3 dl mák - nem kell megdarálni
A tésztalapokhoz:
30 dkg liszt
10 dkg porcukor
5 dkg margarin
1 evőkanál folyós méz
1 tojás
1 tojássárgája
1 kávéskanál szódabikarbóna
kevés tej
A krémhez:
25 dkg margarin
25 dkg porcukor
2 csomag vaníliás puding
7 dl tej
A tetejére:
10 dkg darabos dió
1 evőkanál margarin
2 evőkanál kristálycukor



Elkészítés

Elkészítés: A piskóta hozzávalóit összedolgozzuk, majd előmelegített sütőben megsütjük.

A tésztalapok hozzávalói
vorosrozsa66, 2018. augusztus 09. csütörtök, 19:08
Almás (meggyes) krémes
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 15 dkg vaj, 1 evőkanál zsír, 15 dkg porcukor, 1 sütőpor, 2 tojás, 3 evőkanál tejföl, 1 csomag vaníliás cukor. A krémhez: 2 csomag vaníliás pudingpor, 3 evőkanál cukor, fél liter tej, 20 dkg margarin, 15 dkg porcukor. Az almás töltelékhez: 1,2 kg reszelt alma, 10 dkg vaj, 10 dkg cukor, 1 evőkanál őrölt fahéj. A sütemény tetejére porcukor.
A lisztet tálba borítjuk, beletesszük a vajat, a sütőport, a tojásokat, a zsírt, a porcukrot, és ezt tejföllel összegyúrjuk. Amikor összeállt a tészta, félretesszük pihenni, közben elkészítjük a krémeket.
A megtisztított, lereszelt almát vajon annyi cukorral megpároljuk, hogy a savanykás íze megmaradjon. Fahéjjal ízesítjük, majd hűlni hagyjuk.
A pudingport kevés tejjel és három evőkanál cukorral simára keverjük. A többi tejet felforraljuk, és a pudinggal sűrűre főzzük. Hideg helyre tesszük.
A megpihent tésztát három részre osztjuk, ezeket egyenként tepsi nagyságú lappá kisodorjuk, és sodrófa segítségével, sütőpapírral kibélelt
bkisseva, 2018. augusztus 09. csütörtök, 11:35
Konyhai kisokos
megszabadíthatjuk a barna héjától, ha forrásban levő vízben tartjuk néhány percig. A héj felpuhul, s könnyen kinyomkodhatók a mandulák.

Ha a süteménybe vagy krémbe tojáshabot is kell keverni, azt mindig óvatosan, könnyedén adjuk hozzá. A habverőt nem szabad a keverőtál széléhez ütögetni, mert a habban levő levegő eltávozik.

A vékonyra nyújtott tésztát is könnyen kezelhetjük, ha rácsavarjuk a sodrófára, majd óvatosan rágörgetjük a sütőlapra.

A ragadós tésztát (mint például a mézes-krémes tésztája) belisztezett fólialapok közé téve tudjuk könnyedén kinyújtani.

Hogyan lesz a fánk "szalagos"? Bő, forró zsiradékban süssük, egyszerre csak keveset tegyünk az edénybe, hogy szabadon úszkálhasson minden darab. Először azt az oldalát süssük fedő alatt, amelyik nem a deszkán feküdt, a másik felét pedig fedő nélkül.

Fánk tésztája laza lesz, ha víz helyett sört vagy szénsavas ásványvizet használunk az összeállításhoz.

Ha megszáradt a mézes sütemény,
skorpiolilike, 2018. július 31. kedd, 14:15
Citromos túrókrém
reggel már kb meg volt hogy torta készül, nagyjából az is hogy milyen.

Kakaós az alap mivel tesztelem a gluténmentes süti alapokat, tehát elég
nyilvánvaló volt hogy túrós töltelék készül.
DE!
Ott tobzódtam a LIDL hűtőpultja előtt.. nem mindegyik olyan szemcsés
majd megtaláltam a krémtúrót de akkor már igazi hétvégi nagy bevásárlásba
csapott át az egyébként leszaladok tejért.. szóval otthagytam, úgy is mennem
kell még az ALDI-ba is.
Ott simán megtaláltam a krémes állagú túrót. Igen, lehet kapni natúr krémtúrót!
Teljesen sima, krémes.

Na ezzel készült a mai citromos túrókrém töltelékem.

Hozzávalók

500 g túrókrém / ALDI/
2 nagy citrom reszelt héja
100 g porcukor
1 cs vaníliás pudingport / DR Oetker/
4 dl tej
4 cs vaníliás cukor
250 g vaj / LIDL/
100 g porcukor

A tej egy részét, pontosan 300 ml tegyünk fel forrni.
A pudingport keverjük ki a maradék 100 ml tejjel.
Ha
klarika47, 2018. július 29. vasárnap, 10:18
Krémes-szilvás pite
Krémes-szilvás pite

Ezt a szilvás pitét (más gyümölcsből is elkészíthető) a tetején levő vaníliás krém teszi különlegessé. Egy ismerősömtől tanultam, kis változtatással készítettem el.

hozzávalók / 6 adag

Tészta
30 dkg finomliszt
15 dkg vaj
3 ek cukor
1 csomag sütőpor
2 db tojássárgája
1 ek tejföl
1 csipet só

Krém
3 db tojássárgája
5 db tojásfehérje
1 tasak vaníliás pudingpor (főzős)
1.5 dl tejföl (egy kis doboz)
4 ek cukor
1 kg szilva
fahéj ízlés szerint
5 evőkanál búzadara


alapanyagok

búzadara fahéj finomliszt só sütőpor szilva tejföl tojásfehérje tojássárgája vaj cukor vaníliás

elkészítés

Tészta
A lisztet, a cukorral, sütőporral, sóval elkeverjük, ezután a vajat elmorzsoljuk benne.
Hozzáadjuk a tojások sárgáját és a tejfölt, összegyúrjuk. (Ha nem áll össze, tehetünk még egy kis tejfölt bele.) Tepsi nagyságnál picit nagyobbra
aranyag, 2018. július 28. szombat, 14:44
Krémes jeges szelet
Krémes jeges szelet


Hozzávalók

Tészta:

7 db tojásfehérje
7 ev. kanálkristálycukor
7 ev. kanálrétesliszt

Töltelék:
7 db tojás sárgája
10 ev. kanálkristálycukor
1 l tej
2 csomag vaníliapuding
4 ev. kanál búzafinomliszt
250 g vaj
500 ml habtejszín

Elkészítés menete

A tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd beledolgozzuk a cukrot és a lisztet. Az így elkészült tésztát tepsire tesszük, 180 fokon kb. 20 percig sütjük.
A tojások sárgáját a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk a 200 ml tejben elkevert pudingport és lisztet. Csomómentesre keverjük, és hozzáöntjük a maradék, 800 ml forró tejhez. Felforraljuk, közben folyamatosan kevergetjük, Sűrű krémet főzünk, majd kihűtjük. A kissé kihűlt krémbe beledolgozzuk a vajat.
A megsült tésztára rákenjük a krémet, a tetejét felvert
vorosrozsa66, 2018. július 26. csütörtök, 16:33
Eperszelet sütés nélkül, csokoládés keksszel
eper
2 csomag gyümölcskocsonya, eper ízű
1 ev. kanálzselatinpor
Tetejére:
400 ml habtejszín
2 ev. kanálkristálycukor
3 kv. kanálzselatinpor
75 ml forró víz
16 db csokoládés keksz

Elkészítés menete

A 25 x 35 cm-es tepsit sütőpapírral kibéleljük, az alját kirakjuk a háztartási keksszel.
A gyümölcskocsonyát forró vízben feloldjuk.
A habtejszínt habbá verjük. Óvatosan belekeverjük a gyümölcskocsonyát, kézi robotgéppel krémesre keverjük. A kapott krémes-epres tejszínhabot rákanalazzuk a kekszre és elegyengetjük.
Erre tesszük rá a piskótát, majd hűtőszekrénybe tesszük.
Az epret leturmixoljuk, edénybe tesszük, felforraljuk, hozzáadjuk a kocsonyát és a zselatint, majd alaposan elkeverjük. Levesszük a tűzről és kihűtjük. Az epres pürét ráöntjük a piskótára, elegyengetjük, kihűtjük. Akkor jó, ha a püré már megkötött
A 400 ml habtejszínt a cukorral habbá verjük, hozzáadjuk a kevés vízben feloldott
vorosrozsa66, 2018. július 26. csütörtök, 13:49
Képek, videók
Epres tojáslikőrös krémes
vorosrozsa66
2018. július 17. kedd, 14:15
Krémes diós szelet.jpg
vorosrozsa66
2018. június 30. szombat, 15:36
Csoda krémes.jpg
vorosrozsa66
2018. június 30. szombat, 15:30
Epres krémes gofri
irmus
2018. június 05. kedd, 06:39
Sütés nélküli krémes eper
irmus
2018. június 02. szombat, 14:27
Krémes
irmus
2018. május 21. hétfő, 15:23
Kekszes banános krémes.jp
vorosrozsa66
2018. április 12. csütörtök, 19:07
meggyes_kremes.jpg
vorosrozsa66
2018. április 12. csütörtök, 18:27
Gesztenyés krémes
irmus
2018. április 04. szerda, 08:22
gesztenyes_kremes.jpg
vorosrozsa66
2018. március 27. kedd, 18:11
Debreceni_-kremes.jpg
vorosrozsa66
2018. március 27. kedd, 17:46
Gyümölcsös joghurttál.jpg
vorosrozsa66
2018. július 22. vasárnap, 15:45
gyümölcsös szelet
irmus
2018. július 20. péntek, 08:24
Gyümölcsös csendélet
eva6
2018. július 10. kedd, 15:08
Ínycsiklandó gyümölcsös k
vorosrozsa66
2018. június 28. csütörtök, 19:04
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.