Belépés
2018. október 15. hétfő | 42. hét | 288. nap | 17:14 | Teréz
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Letartóztattak egy férfit, aki Washingtonban fel akarta robbantani magát a novemberi időközi választás napján
Az 56 éves Paul Rosenfeldet a New York városától mintegy 20 kilométernyire északra fekvő Tappan városkában, a házában tartóztatták le még kedden, de ezt csak szerdán, a vádemelést követően közölték az amerikai hatóságok.

A Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) azzal vádolja Rosenfeldet, hogy otthonában robbanószerkezetet készített, amellyel a washingtoni kongresszus épülete előtti téren akarta felrobbantani magát. Tervéről augusztus óta rendszeresen leveleket és SMS-üzeneteket küldött egy pennsylvaniai újságírónak, aki értesítette a hatóságokat.

Az FBI átkutatta a férfi otthonát, és az alagsorban megtalálta a házilag készített, működőképes pokolgépet, amelyet el is szállítottak. Rosenfeld bevallotta, hogy valóban merényletet tervezett november 6-ra, és azt is elmondta, hogy az interneten rendelte meg a készülékhez szükséges anyagokat.

Rosenfeld egyedül cselekedett - közölte az FBI. A nyomozók szerint így akarta felhívni a figyelmet "radikális politikai nézeteire". A férfi ugyanis azt vallja, hogy a kormányzati tisztségviselőket - ókori görög mintára - sorshúzással kellene kiválasztani.

"Rosenfeld terve az amerikai demokrácia elleni lépés volt" - idézte a CBS televízió a vádat emelő Geoffrey Berman ügyészt.

A férfi ellen tömegpusztító szerkezet törvényellenes előállítása miatt emeltek vádat. Ez tíz évig terjedő börtönbüntetéssel sújtható. Továbbá vádat emeltek ellene tömegpusztító szerkezet államok közötti szállítása és robbanóanyag vásárlása miatt is, ennek a büntetési tétele szintén tíz évig terjedő szabadságvesztés.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2018. október 11. csütörtök, 07:04
Címkék: Paul Rosenfeldet, Szövetségi Nyomozó Iroda, Geoffrey Berman, novemberi időközi, házában tartóztatták, vádemelést követően,
Kommentek
Benkő Tibor: a honvédség a békét szeretné megőrizni
Benkő Tibor örömteli gondolatnak nevezte, hogy a magyar emberekben érződik a haza iránti elkötelezettség, hűség és szeretet.

A magyarok békére és biztonságra vágynak, és ezt a biztonságot nekünk kell megteremteni - szólt a miniszter a Kossuth téren felsorakozott mintegy négyszáz tartalékoshoz, akik közül százhatvanan tették le esküjüket ezen a napon.

A miniszter hangsúlyozta, Magyarország biztonsága a honvédség és a szövetséges erők képességétől, de leginkább a magyar emberek elszántságától és felkészültségétől, tenni akarásától függ.

A honvédség legújabb alakulatának tagjai ma arra tettek esküt, hogy hazájukat, ha kell, az életük árán is megvédik - mondta a miniszter, hozzátéve, a tartalékos állományt elismerés is illeti, hogy küldetésüket, a haza védelmét a munka és az iskola mellett vállalták.

Kiemelte, felemelő érzés látni, hogy egyre többen vannak olyanok, akik ezt fontosnak tartják. Benkő Tibor leszögezte, téved, aki azt mondja, hogy a honvédség háborúra készül és militarizálni
velemenyezd, 2018. október 05. péntek, 14:41
Átadták a megújult veszprémi érseki palotát
városok. Ezekkel büszkélkedhetünk ma is, hiszen a trianoni döntés megfosztott minket román és gótikus műemlékeink nagy részétől - mondta.

Barokk épületeink között számos egyházi tulajdonú építmény van, fenntartásuk ma már nem várható el pusztán a hívektől, ezek nemzeti műemlékek, amelyeket a kormány kiemelten kezel - mutatott rá.

Semjén Zsolt arról is beszélt, hogy a palota falai között számos kiemelkedő egyéniség megfordult, köztük Koller Ignác püspök és Mindszenty József, akit a nyilasok letartóztattak. Semjén Zsolt Klebelsberg Kuno gondolatait idézte, aki szerint "egy nemzet csak bizonyos mennyiségű negatív embert bír el", alapvetően pozitív, konstruktív emberekre van szüksége.

A kormány ezt a gondolatot igyekszik igazolni a munkájával - szögezte le a miniszterelnök-helyettes.

Márfi Gyula veszprémi érsek az állam és az egyház kapcsolatát modellértékűnek nevezte. Mint mondta, korrekt az együttműködés, és míg az államnak a természetes szükségletek kielégítése a feladata, addig az egyház
velemenyezd, 2018. október 04. csütörtök, 23:47
Terrorcselekmény előkészülete és annak elkövetésével való fenyegetés miatt ítélt el két fiatalt a Győri Ítélőtá
Ferenczy Tamás közleménye szerint az ítélettel helybenhagyta a táblabíróság az első fokon eljáró Székesfehérvári Törvényszék március 28-i határozatát.

A tényállás szerint a két fiatal külön-külön is érdeklődést mutatott az Iszlám Állam terrorszervezet iránt. Az elsőrendű vádlott 2015. január 13-án vett egy isztambuli repülőjáratra szóló jegyet, mert egy korábban az interneten megismert Abu Isa nevű férfival megbeszélte, hogy ott találkoznak és együtt mennek Szíriába. A férfi nem várta az esőrendű vádlottat a repülőtéren, így ő egyedül indult el a szír-török határ felé. A határon gyanús viselkedése miatt a hatóságok letartóztatták és hazatoloncolták.

A másodrendű vádlottal 2015 januárjában ismerkedett meg az elsőrendű vádlott egy internetes oldalon. A másodrendű vádlott 2016-ban több, az Iszlám Állam katonái által végrehajtott kivégzésekről szóló videót töltött le, fegyverekről, propagandaanyagokról készített képeket nézett és készített egy olyan videofelvételt is, amelyen hűséget fogad az
velemenyezd, 2018. október 04. csütörtök, 23:29
A hit és a hatalom összefüggéseiről tartottak konferenciát Szatmárnémetiben Visky Ferenc lelkészre emlékezve
A Szatmár megyei Egriben született lelkész hitbeli megújulási mozgalmat indított, amelyből a későbbi romániai CE Szövetség kinőtt. 1958 májusában letartóztatták, és a CE-mozgalom elleni koncepciós per elsőrendű vádlottjaként 22 évi börtönre ítélték. Nagyváradon és Szamosújváron raboskodott, 1964-ben egy általános kegyelmi rendelettel szabadult.

Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke - a konferencia egyik előadója - az MTI-nek elmondta: keresztény hősökként kell tekinteni azokra, akik - Visky Ferenchez hasonlóan - ellenálltak a diktatúrának, és hiteles emberekként élték végig az életüket. Úgy vélte: a konferencia a jövőben is segít eligazodni mindazoknak, akik kereszténydemokráciát szeretnének építeni Magyarországon, Európában.

"A hitbeli megújulásban látjuk a kisebbségi magyarság, az egész nemzet, de Európa megmaradását is. Úgy gondolom, hogy komoly mozgástere van a keresztény gondolkodásnak a magyarországi és európai politikai kibontakozás tekintetében" - jelentette ki a
velemenyezd, 2018. szeptember 28. péntek, 19:34
Kihirdették az Európai Parlament Szaharov-díjának idei jelöltjeit
A kitüntetésre bármely frakció vagy legalább negyven képviselő jelölhet valakit.

A legnagyobb képviselőcsoport, az Európai Néppárt jelöltje Oleg Szencov Oroszországban bebörtönzött, hónapok óta éhségsztrájkot folytató ukrán filmrendező, akit 20 év szabadságvesztésre ítéltek terrorcselekmények előkészítésének vádjával.

A szociáldemokrata és a zöldpárti frakció közösen jelölte a Földközi-tengeren bevándorlók életét mentő civil szervezeteket, köztük az Orvosok Határok Nélkült, a Save the Childrent, a Sea Watch-ot és az SOS Mediterranée-t.

Az Európai Konzervatívok és Reformerek frakciója Seyran Ates török származású német ügyvédet terjesztette fel a díjra, aki a politikai és vallási szélsőségességek, valamint a nők elnyomása ellen harcol. Ates számos halálos fenyegetést kapott, miután létrehozta az első olyan mecsetet Németországban, ahol a nők és a férfiak együtt imádkozhatnak.

A liberálisok a CAESAR álnéven publikáló, egykori szíriai katonai fotóst jelölték, aki mintegy 55 ezer, súlyos
velemenyezd, 2018. szeptember 28. péntek, 14:46
Letartóztatták a gdanski zsinagóga ablakát kitörő férfit
A pénteken őrizetbe vett, 31 éves férfi múlt szerdán, a legjelentősebb zsidó ünnep, a jóm-kipúr idején követ dobott be a gdanski zsinagóga ablakán, senki nem sérült meg. A támadást Andrzej Duda államfő a múlt héten határozottan elítélte, a zsinagóga előtt a helyi önkormányzat kezdeményezésére rokonszenv-tüntetést tartottak a lengyel főrabbi ésa gdanski katolikus egyházmegye segédpüspöke részvételével.

Az ügyészség hétfői közleménye szerint a férfi elismerte bűnösségét. Vallásos érzelmek megsértése, valamint veszélyeztetés miatt akár három év börtönt is kaphat.

A kihallgatás során elhangzottak alapján, valamint tekintettel arra, hogy a férfinálkorábban mentális problémát állapították meg, az ügyészség valószínűnek tartja: a zsinagóga elleni támadás is mentális zavarainak következménye lehet. A férfit az után diagnosztizálták pszichés problémákkal, hogy félévvel ezelőtt megtámadott egy római katolikus egyházközséget.

A bíróság megalapozottnak találta az ügyészség feltételezését, hogy a
velemenyezd, 2018. szeptember 24. hétfő, 10:52
Szexuális erőszak miatt újra letartóztatták az egykori Soós-ügy társtettesét
Szalóki Zoltán tájékoztatása szerint az úgynevezett Soós-ügyben 1980-ban életfogytiglani szabadságvesztésre ítélt férfi - akinek egykori társait kötél általi halálra ítélték és még abban az évben kivégezték - 2000-ben feltételes kedvezménnyel szabadult. Hét évvel később újra bíróság elé állították vagyon elleni bűncselekményeket elkövetése miatt, melyekért felfüggesztett szabadságvesztést kapott.

Tavaly őszig Tarnaszentmiklóson lakott élettársával, akivel közösen nevelték két kiskorú gyermeküket: egy fiút és egy lányt. A gyanú szerint az 59 éves férfi a gyermekeket többször megerőszakolta a falu egy lakatlan, romos házában, ezért ellene tizenkettedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett szexuális erőszak miatt indult eljárás. Az élettársi kapcsolat felbomlása után Győr-Moson-Sopron megyébe költözött, ahol elfogták és őrizetbe vették. Gyermekei ez év áprilisától nevelőszülőknél élnek.

A megyei főügyészség azért kezdeményezte letartóztatását, mert feltételezhető, hogy
velemenyezd, 2018. szeptember 21. péntek, 13:58
Képek, videók
Letartóztatva
sanci81
2015. április 16. csütörtök, 15:35
Letartoztatas.jpg
moretti69
2012. január 29. vasárnap, 21:26
Letartoztatas (J.JPG
donmolnarmeister
2008. január 31. csütörtök, 08:40
Balogh Béla letartóztatás
furaila
2007. október 28. vasárnap, 15:11
Letartóztatás 5.
furaila
2007. október 28. vasárnap, 15:10
Letartóztatás 4.
furaila
2007. október 28. vasárnap, 15:09
Letartóztatás 3.
furaila
2007. október 28. vasárnap, 15:08
Letartóztatás 2
furaila
2007. október 28. vasárnap, 15:08
a Discovery Washingtonban
mecsery
2013. január 18. péntek, 01:38
A család Washingtonban
lunczk
2007. április 29. vasárnap, 14:30
Paul Géraldy - Szeretni a
sanci81
2018. március 18. vasárnap, 17:21
Paul Géraldy - A szerelem
sanci81
2018. március 18. vasárnap, 17:19
Március 14. Paulina
rushlilly
2018. január 27. szombat, 12:12
Paul_Gustave_Dore_Rave n15
charlotteani
2017. június 16. péntek, 04:51
Paul, Sziámi sátánista hő
katalinkohut
2017. március 15. szerda, 14:01
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.