Regisztráció  Belépés
2018. szeptember 20. csütörtök | 38. hét | 263. nap | 10:52 | Friderika
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Újabb törvény által biztosított közpénz herdálás?
:))
http://xfree.hu/kep_show.tvn?SID=a377c12ce275acbd08ed7bd03883a152a 377c12ce275acbd08ed7bd03883a152&kid=631941&aid=222925
:))
meki77, 2018. július 11. szerda, 23:28
Címkék: biztosított, herdálás, közpénz, törvény, xfree, újabb,
Kommentek
A katasztrófa sújtotta Észak-Karolinába látogatott Donald Trump
Roy Cooper észak-karolinai kormányzó az elnököt tájékoztatva úgy fogalmazott, hogy eddig is gyakran voltak nagy viharok, "de olyat, mint a mostani, nem láttunk még". A vihar pusztításait katasztrofálisnak nevezte. A Florence egyedül Észak-Karolinában eddig 27, Észak- és Dél-Karolinában pedig 34 halálos áldozatot követelt.

Cooper kormányzó elmondta, hogy évekre és nagyon sok pénzre lesz szükség a károk helyreállításához, és segítséget kért az elnöktől. Donald Trump együttérzéséről biztosította a Florence áldozatainak családjait, és hangsúlyozta, hogy a kormányzat készen áll a segítségre.

Trump kíséretében van Kirstjen Nielsen belbiztonsági miniszter és Brock Long az országos katasztrófa-elhárítási ügynökség (Fema) vezetője. Long arról tájékoztatta az elnököt és a kormányzót, hogy az eső ugyan elállt Észak-Karolinában, de a veszély nem múlt el, a folyók ugyanis tovább áradnak, ráadásul a mindent elöntő víz járványveszélyt jelent, mivel a többi között állati tetemeket sodor.

Hozzátette:
velemenyezd, 2018. szeptember 19. szerda, 19:13
Az aktív munkavállalókat már kifizette a Palóc Nagykereskedelmi Kft. felszámolója
Vályi Attila közölte: a dolgozók kifizetése 2017 júniusa óta folyamatos, eddig kilenc ütemben fizettek a Bérgarancia Alap igénybevételével.

Hozzátette: folyamatosan tart a munkaviszonyok rendezése is, és kiemelt prioritással kezelik a munkavállalók igényeit.

Mint mondta, az aktív munkavállalói állomány kifizetése már megtörtént, a jelenlegi munkajogi állomány elsősorban GYES-en, GYED-en és táppénzen lévő dolgozókból áll.Részükre a GYES és a GYED lejártakor, illetve a törvényi előírásoknak megfelelően a felszámolási eljárás végén történik meg járandóságuk kifizetése.

Az állami felszámoló arról is tájékoztatott, hogy a Palóc Nagykereskedelmi Kft. jellemzően Nógrád megyében található üzlethelyiségeinek túlnyomó részét értékesítették, újranyitásuk folyamatban van, a Heves megyei üzletek pedig jellemzően bérelt ingatlanokban voltak, így azok további hasznosításáról a tulajdonosaik döntenek.

Elmondta, a kft. saját tulajdonú ingatlanjai és vagyontárgyai értékesítésének nagyobb hányada
velemenyezd, 2018. szeptember 19. szerda, 18:23
Emelkedett a Florence vihar halálos áldozatainak száma, Donald Trump Észak-Karolinába utazik
csütörtök óta 91 centiméternyi eső esett, míg átlagosan a szövetségi tagállam településein 76 centiméternyi csapadékot mértek.

Észak-Karolinában tizenhat folyó már tetőzött, csütörtökre további három vízszintje éri el a csúcspontot. Tizenhat településen nincs ivóvíz, a csatornahálózat és víztisztítók nem működnek. Dél-Karolina kormányzója, Henry McMaster kedden este arra figyelmeztetett: sok vidéken még csak ezután fognak áradni a folyók, a rendkívüli állapot miatt a szövetségi kormány által biztosított anyagi segítség jó részét az árvízvédekezésre fordítják.

A járvány- és egészségügyi szakemberek arra figyelmeztettek, hogy az áradat állati tetemeket sodor magával. Észak-Karolinában, ahol nagy csirkefarmok vannak, több mint három és félmillió csirke pusztult el, és a víz sodorja magával őket. Öt és félezer disznótetemet is sodor a víz.

Michael Jordan egykori kosárlabdasztár, aki az észak-karolinai Wilmingtonban nőtt fel, kedden bejelentette: kétmillió dollárt adományoz szülővárosa és
velemenyezd, 2018. szeptember 19. szerda, 07:05
ITM: az atomenergia is segít mérsékelni az éghajlatváltozás hatásait
alkalmazásában.

Kifejtette: a magyar kormány hosszú távon számol az atomenergiával, a Paksi Atomerőmű blokkjai már megkapták a 20 éves továbbműködéshez szükséges hatósági engedélyeket. Emlékeztetett továbbá, hogy a kitartó fejlesztői munkának köszönhetően sikerrel zárult az atomerőmű átállása, aminek eredményeként a VVER-440-es reaktorokkal működő paksi létesítmény a világon egyedüliként üzemel 15 hónapos üzemanyagciklussal.

A helyettes államtitkár köszönetet mondott a NAÜ által a Paks II projekt megvalósításához biztosított szakmai támogatásért.

Magyarország elkötelezettségét a nemzetközi követelményeknek való megfelelés iránt többek között az is bizonyítja, hogy kormányzati kezdeményezésre a teljes hazai nukleáris hatósági rendszert vizsgáló 2015-ös IRRS-misszió folytatásaként idén ősszel ismét Magyarországra látogat a NAÜ szakértői delegációja. A követő misszió a korábbi jelentésben foglalt észrevételek és javaslatok kezelését fogja ellenőrizni - mondta Kádár Andrea Beatrix.

Kitért
velemenyezd, 2018. szeptember 18. kedd, 22:24
Donald Trump: Washington fontolóra veszi a lengyel kérést állandó lengyelországi amerikai katonai jelenlétetre
biztonságpolitikai kérdéseket vitatott meg a helyi idő szerint kedd délutáni tárgyalásokon.A megbeszélések előtti közös fényképezés soránDonald Trump közölte: Washington megvizsgálja a vízummentességi program kiterjesztését Lengyelországra is.Az újságírók a Brett Kavanaugh főbírójelöltet érő szexuális zaklatási vádakról, valamint a Kínára kivetett védővámok hétfői bejelentéséről kérdezték az amerikai elnököt.Trump kiállt Kavanaugh mellett, teljes támogatásáról biztosította őt. "Hihetetlen ember, hihetetlen intellektus" - fogalmazott a főbírójelöltről, és hangsúlyozta, hogy bízik jelöltsége mielőbbi megszavazásában. Hozzátette: nem gondolja, hogy a Szövetségi Nyomozó Irodának (FBI) be kellene kapcsolódnia a nyomozásba. Az FBI-vizsgálat megindítását a demokrata párti szenátorok követelték.A Kínára kivetendő védővámokra vonatkozó kérdésekre válaszolva leszögezte: "nem hagyhatja", hogy Peking kihasználja az Egyesült Államokat, de készen áll a
velemenyezd, 2018. szeptember 18. kedd, 20:04
Kétszázmillió forintos eszközfejlesztés indul az érdi szakrendelőben
A Dr. Romics László Egészségügyi Központban a gasztroenterológia, a szülészeti-nőgyógyászat, a kardiológia, az egynapos sebészet és sebészeti ellátás, valamint az ultrahang-diagnosztika területén történnek fejlesztések.

Cserháti Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) miniszteri biztosa elmondta, hogy az Egészséges Budapest Program keretében 32 szakrendelő fejlesztéséről döntött a kormány, és több mint 58 milliárd forintot biztosított - már zajló - beruházásokra. Az érintett szakrendelők között van az érdi, így ott a már folyó infrastruktúrafelújítás mellett most orvostechnológiai eszközöket is beszereznek.

A mintegy 200 millió forintos érdi beruházás hatásait - amelyből tíz százalék az önkormányzati önrész - jövőre már a lakosság is érzékelni fogja - tette hozzá.

A miniszteri biztos felidézte, hogy az Egészséges Budapest Program célja a közép-magyarországi térségben az uniós hiányzó források nemzeti pótlásával felépíteni azt a struktúrát, amely vidéken jól szolgálja a -
velemenyezd, 2018. szeptember 18. kedd, 17:18
A hódmezővásárhelyi önkormányzat hitelfelvételét kezdeményezte a polgármester
A 15 éves lejáratú hitelt a város a strandon végrehajtandó, költségmegtakarítást eredményező beruházásra, illetve útfelújításra fordítaná. A polgármester szerint a fejlesztésnek köszönhetően a strand gazdaságosabban működhetne, így a beruházás megtérülne.

Varga Jánosné, az önkormányzat könyvvizsgálója a vita során kifejtette, egy ilyen költséges beruházás pontosabb előkészítést és tervezést követel meg. Felvetette, nem készült megvalósíthatósági tanulmány és a fejlesztés megtérülése és jogi háttere sem tisztázott.

Kovács László (Fidesz-KDNP) a közgyűlés pénzügyi bizottságának elnöke úgy fogalmazott, az önkormányzat ilyen mértékű eladósodását nem tudja támogatni.

A közgyűlés többségét alkotó Fidesz és KDNP képviselői nem támogatták az előterjesztést, így azt nem fogadta el a közgyűlés.

A közgyűlés délelőtt 10 órakor kezdődő és késő estében nyúló ülésén módosította az önkormányzat költségvetését, melynek főösszegét az eredetileg elfogadott 23,1 milliárd forintról - elsősorban az
velemenyezd, 2018. szeptember 14. péntek, 21:32
Nincs Cím
intézmények számára jogszabályban és rendeletben előírt belső kontrollrendszert egyik kórházban sem alakították ki és működtették szabályszerűen.

Az intézmények, a többi között nem rendelkeztek szervezeti és működési szabályzattal, nem készítettek önköltségszámítási szabályzatot, számviteli politikájuk, számlarendjük nem volt összhangban az előírásokkal.

Vagyis a belső kontrollrendszer kialakításában és működtetésében feltárt hibák következtében egyik kórháznál sem volt biztosított az átlátható és elszámoltatható közpénzfelhasználás.

"SÚLYOS MULASZTÁSOKAT AZONOSÍTOTTAK"
Az ÁSZ ellenőrzései a pénzügyi és vagyongazdálkodás területén is súlyos mulasztásokat azonosítottak.

Jellemző probléma volt, hogy a teljesítésigazolást és az utalványozást nem az arra jogosult személy végezte, illetve kórházak a mérlegeiket nem támasztották alá leltárral és eszköznyilvántartással - mondta Pető Krisztina.

Az ÁSZ közölte, hogy a szekszárdi Tolna Megyei
foldinefehereva, 2018. szeptember 14. péntek, 19:33
Képek, videók
Biztosítótű.jpg
1vargaildyko
2010. január 03. vasárnap, 14:44
Ezt herdáljuk
anna4459
2013. október 04. péntek, 19:04
herdáltam..
teaivo
2007. augusztus 05. vasárnap, 14:25
herdáltam :-))
teaivo
2007. augusztus 05. vasárnap, 12:00
közpénzen!!.jpg
kukurta
2011. április 24. vasárnap, 18:40
Mert az egész törvény ebb
katalin_53
2018. augusztus 19. vasárnap, 09:51
Ha nem törvényed.jpg
katalin_53
2018. június 05. kedd, 09:34
vonzas-torvenye-szem.j pg
sz719eszter
2018. május 20. vasárnap, 11:59
Az Urnak törvénye tökélet
katalin_53
2018. április 20. péntek, 00:07
Szeretem Isten törvényét.
katalin_53
2018. április 18. szerda, 19:41
?Az Úr törvénye.jpg
katalin_53
2017. november 16. csütörtök, 19:53
A te törvényed kedvelőine
katalin_53
2017. október 29. vasárnap, 23:53
Mivel csak a törvényeid.j
katalin_53
2017. október 13. péntek, 10:05
Mert az egész törvény.jpg
katalin_53
2017. augusztus 19. szombat, 17:14
Az ÚR törvénye tökéletes.
katalin_53
2017. augusztus 02. szerda, 16:04
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.