Regisztráció  Belépés
2018. július 21. szombat | 29. hét | 202. nap | 14:00 | Dániel, Daniella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Hány embert kell kimarni egy közösségi oldalról, hogy demokratikus legyen?
De, kedves Bfabio!

El lehetett volna menekülni! Kossuth (Torinoban halt meg 1894-ben) és sok más nagy magyar exilbe ment, ha gondok voltak és onnan folytatták az akkori rendszer elleni felforgató tevékenységüket!

Széchenyi István meg elvileg osztrák volt és Bécsben született!
Szóval vannak olyanok akik nem mentek szembe a rendszerrel úgy,
hogy golyót fogjanak! Egy élő mindig sokkal többet tud tenni mint
egy halott!

Miklóst meg még csak felelősségre sem vonták mert
Horthy M. is Portugáliában halt meg (Estoril 1957).
decotext, 2017. augusztus 13. vasárnap, 09:56
Címkék: Széchenyi István, Horthy, közösségi oldalról, akkori rendszer, tevékenységüket, portugáliában,
Kommentek
Ismét szemünk láttára épül ki egy diktatúra az országban! Te hol állsz: a diktátor mellett, vagy vele szemben?
...És nincs vége!... MA, megszavazta a pralament HAZAÁRULÓ, ÉS A DEMOKRÁCIÁT PORBATIPRÓ 2/3-ADA A GYÜLEKEZÉSI TÖRVÉNY MEGSZIGORÍTÁSÁT! Vagyis, a törvény jogerőre emelkedésétől (attól a naptól kezdődően, hogy törvény textusát megjelentetik a Magyar Közlönyben), TILOS LESZ, úgy politikusok, mint egyszerű állampolgárok lakóházai előtt/mögött/között tüntetni!

Ez, kéremszépen, magyarul AZT jelenti, hogy a törvény értelmében MAGARORSZÁGON BETILTOTTÁK AZ ÁLLAMPOLGÁRI GYÜLEKEZÉST!
Egy demokratikusnak hazudott, európai országban tiltották be! - EGY EURÓPAI UNIÓS TAGORSZÁGBAN TILTOTTÁK BE!

(Ennek, népítélet lesz a vége, az már borítékolható...)
foxworkinspace, 2018. július 13. péntek, 23:12
1. Helycserés támadás (A szocializmus csődbe vitele)
A korosztályomhoz tartozók számára már köztudott, ami az utókor számára felfoghatatlan. Ez, pedig az, hogy HAZÁNK VÉGSŐ FELSZÁMOLÁSÁRA KÉSZÜL - kívül-belül - az ellenség! Erről szólt a HELYCSERÉS TÁMADÁS című, 6 pontba foglalt bevezető. Lásd: 1-2-3-4-5-6. részeket!

1. A SZOCIALIZMUS CSŐDBE VITELE
Igaz, hogy milliós tömeget hagytak belepusztulni az un. rendszerváltozásba. Azonban az már nem igaz, hogy kizárólag "a világhatalmi pénzügyi vezetés előírta"!!!
Ezt csak azok a kádári időkben ,,értelmiségivé" válók terjesztik, akik elhallgatják azt a rettenetes igazságot, ami miatt szükségszerűen becsődölt az un. szocializmus! Ugyanis, 1945 és az 1956-os véres megtorlások éveiben megtörtént az a HELYCSERÉS TÁMADÁS. amivel, részben fölszámolták, átnevelték és proletarizálták a Horthy-korszak polgárosodó középosztályát és a kertgazdálkodást megvalósító kisbirtokos parasztságot.
*
28. éve ELHALLGATJÁK, hogy azért volt szükség az un. rendszerváltozásra, mert az egyetlen párt
furaila, 2018. július 11. szerda, 11:46
MSZP: kizárólag a Fidesz-KDNP érdekét szolgálja a választási törvények módosítása
Molnár Zsolt, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón úgy értékelte, hogy az előterjesztés tovább "fideszesíti" a választási eljárási törvényt, tovább szűkíti a demokratikus joggyakorlást.

Szerinte "a választási rendszer fabrikálása" 2010 után jelentős szerepet játszott a Fidesz 2014-es és 2018-as választási győzelmének arányában.

A szocialista politikus azt mondta, a mostani törvénymódosítás "már-már automatikusan érvényessé" teszi a levélszavazatokat. "A holtak is a Fideszre szavaznak" - fogalmazott, azzal indokolva: megszűnik a névjegyzék felülvizsgálata, helyette automatikus regiszter lesz a határon túli magyaroknak.

Molnár Zsolt a levélszavazatokkal kapcsolatos módosítás mellett elfogadhatatlannak nevezte a határidők szűkítését, a jogorvoslati jog korlátozását és a szigorúbb átjelentkezési szabályokat is.

A kamupártokról azt mondta, a Fidesz-KDNP választási rendszere csinált kedvet e szervezetek létrehozásához és a jelenlegi javaslat sem
velemenyezd, 2018. július 02. hétfő, 21:23
139 éve született Móricz Zsigmond író, újságíró, szerkesztő
színházban is ő jelenti a realista igényt.

Ahogy pedig a történelem a fasizmus felé fordul, s ő látja a világveszedelmet, úgy ismeri fel egyre jobban, hogy a jövő csakis a szegényparasztságban és a proletariátusban remélhető. Hangja egyre kritikusabb, majd forradalmibb lesz (Rózsa Sándor-regények), és figyelme a proletárvilág felé fordul (Csibe-novellák, Árvácska).

Amikor a második világháború kitört, Móricz Zsigmond szinte a maga személyében jelentette az irodalmi szembenállást, a demokratikus jövő előkészítését. Nagyon óvatosan állt ki (másképpen nem is lehetett író számára), de egyértelműen.

A népi írók balszárnya ugyanúgy benne látta a nagy példaképet, mint a polgári baloldal, és jelentőségét elismerte az illegális munkásmozgalom is. De a háború végét már nem érte meg: a vérzivatar kellős közepén, 1942 őszén halt meg.

Életműve óriási. Élő, népszerű, nagy közönségű író, akárcsak Jókai vagy Mikszáth. Hatása sokféle irányban mutatható ki; nemcsak a népi írókra,
ronix, 2018. június 29. péntek, 22:08
Török választások - Erdogan nyerte a török elnökválaszást, az ellenzék elismerte a győzelmét
Az Anadolu török állami hírügynökség hétfő késő délutáni adatai szerint az elnökválasztás szavazatainak 99,92 százalékos feldolgozottságánál Erdogan 52,59 százalékon áll.

A második Muharrem Ince 30,64 százalékkal. Őt Selahattin Demirtas, a kurdbarát Népek Demokratikus Pártja (HDP) börtönben ülő egykori társelnöke követi 8,4, majd Meral Aksener, a nacionalista Jó Párt (IP) jelöltje 7,29 százalékkal. A két utolsó helyen álló induló aránya együttesen alig lépi túl az 1 százalékot.

A parlamenti választáson a szavazatok 99,91 százalékos feldolgozottsága mellett Erdogan pártja, a kormányzó Igazság és Fejlődés Pártja (AKP) ugyan önálló abszolút többségét elveszítette a törvényhozásban, de az AKP és a nacionalista Nemzeti Mozgalom Pártja (MHP) alkotta, Népszövetség nevű pártszövetség együttesen a szavazatok 53,66 százalékát mondhatja magáénak, és így 344 mandátummal rendelkezik a 600-ból az egykamarás parlamentben. Ezen belül az AKP 42,56 százalékot (295 parlamenti helyet), az MHP pedig 11,1
velemenyezd, 2018. június 25. hétfő, 18:22
Török választások - Az EU felszólította Törökországot a jogállamisági aggályok mielőbbi orvoslására
által jegyzett közleményben rámutattak, hogy a vasárnapi választással hatályba lép az új elnöki típusú rendszer, ami "messzemenő következményekkel fog járni a török demokrácia, a fékek és ellensúlyok rendszere szempontjából".

"Általánosságban Törökországnak hasznára válna a jogállamiság és az alapvető jogok kapcsán felmerülő hiányosságok sürgős orvoslása" - emelték ki a dokumentumban.

Mint írták, a rendkívül magas részvételi arány és a sok induló mutatja a törökök erős elkötelezettségét a demokratikus folyamatok, a polgári szabadságok, illetve a jogállamiság iránt. Hangsúlyozták ugyanakkor, hogy az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) megfigyelői szerint nem voltak egyenlőek a feltételek az indulók számára.

Végezetül leszögezték: az Európai Unió együtt fog működni a török hatóságokkal a közös kihívások kezelésében.

A csaknem végleges adatok szerint Törökországban az előrehozott elnökválasztáson a hivatalban lévő államfő 88 százalékos választási részvétel mellett közel 53
velemenyezd, 2018. június 25. hétfő, 18:12
Átadta megbízólevelét az Egyesült Államok új magyarországi nagykövete
David B. Cornstein New York-i milliárdos üzletember - akinek nagyanyja magyar születésű -, korábban a kormányzati szférában és jótékonysági szervezetekben is vállalt szerepet. Tevékenykedett New York Állam Olimpiai Bizottságának elnökeként, a Battery Park városi tanácsának tagjaként, valamint egy kemoterápiás kezelésekre szakosodott és egy cukorbetegekkel foglalkozó alapítvány is az év emberének választotta.

Kinevezése előtti szenátusi meghallgatásán az amerikai-magyar kapcsolatok erősítését, az amerikai gazdasági érdekek érvényesülését, a demokratikus értékek előmozdítását, valamint az antiszemitizmus visszaszorítását nevezte céljainak.

Az amerikai nagykövet előtt Virginia Hesse, a Ghánai Köztársaság, valamint Anunciada Fernández de Córdova y Alonso Viguera, Spanyolország új magyarországi nagykövete is átadta megbízólevelét a köztársasági elnöknek.

(FOTÓ)
velemenyezd, 2018. június 25. hétfő, 16:01
Ismét szemünk láttára épül ki egy diktatúra az országban! Te hol állsz: a diktátor mellett, vagy vele szemben?
#30.
Akkor tisztázzunk néhány dolgot! :D
Ha nem demokratikus az eu, akkor miért jó? Mert diktatórikus? Ha zorbán meg azért nem jó, mert diktatórikus, akkor mi van? :D :D :D
Orbán kétharmados győzelmét azért nem fogadod el, mert nem a 10 milló kétharmada szavazta meg. Viszont eus csatlakozásunk esetében népszavazási eredményre hivatkozol. Akkoriban több mint 5 millió ember szavazott a csatlakozásra? :D
Zoli! Te akkora balog, vagy ami ritka. :D Hol valami mellett érvelsz, hol pedig az ellenkezője mellett.
A 97500 ft valóban nem kis pénz! És ráadásul nem is a tiéd! Anyádat bedugtad a zorbán diktátor zacijába és a saját nyugdíjából gondoskodjon magáról... Talán még a maradék 20%-ot is lenyúlod tőle? Ezzel a személyes példáddal érvelsz ahhoz, hogy mások tartsanak el idegeneket, amikor a saját anyádra sem költesz? Őt is másokkal tartatod el?
putnok7882, 2018. június 25. hétfő, 12:15
Képek, videók
demokratikusan tévézni
magdaseppa
2008. augusztus 24. vasárnap, 08:02
grof_szechenyi_istvan. jpg
lilagondolatok
2018. február 10. szombat, 08:43
széchenyi istván.png
chillik
2017. november 27. hétfő, 15:10
széchenyi istván 002.png
chillik
2017. november 15. szerda, 13:38
Széchenyi István emlékmúz
hollyka
2014. március 22. szombat, 21:49
tn_szechenyi_istvan.jp g
foldinefehereva
2013. szeptember 22. vasárnap, 11:37
gróf Széchenyi István.jpg
snbela44
2013. június 28. péntek, 15:39
gróf Széchenyi István.jpg
sarkadykati
2013. június 27. csütörtök, 21:46
gróf Széchenyi Ístván.jpg
sarkadykati
2012. november 11. vasárnap, 05:06
Széchenyi István idézet.j
pacsakute
2012. szeptember 02. vasárnap, 19:40
Széchenyi István.jpg
sarkadykati
2011. október 22. szombat, 21:40
Széchenyi István-Béres Já
garaferi
2011. június 08. szerda, 22:19
Horthy Miklós.jpg
menusgabor
2018. június 18. hétfő, 20:53
A.Hitler- Horthy.jpg
agica2004
2017. július 08. szombat, 19:33
horthy1944..jpg
agica2004
2017. június 06. kedd, 20:42
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.