Regisztráció  Belépés
2017. december 16. szombat | 50. hét | 350. nap | 09:51 | Etelka, Aletta
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Hány embert kell kimarni egy közösségi oldalról, hogy demokratikus legyen?
De, kedves Bfabio!

El lehetett volna menekülni! Kossuth (Torinoban halt meg 1894-ben) és sok más nagy magyar exilbe ment, ha gondok voltak és onnan folytatták az akkori rendszer elleni felforgató tevékenységüket!

Széchenyi István meg elvileg osztrák volt és Bécsben született!
Szóval vannak olyanok akik nem mentek szembe a rendszerrel úgy,
hogy golyót fogjanak! Egy élő mindig sokkal többet tud tenni mint
egy halott!

Miklóst meg még csak felelősségre sem vonták mert
Horthy M. is Portugáliában halt meg (Estoril 1957).
decotext, 2017. augusztus 13. vasárnap, 09:56
Címkék: Széchenyi István, Horthy, közösségi oldalról, akkori rendszer, tevékenységüket, portugáliában,
Kommentek
Ellenzéki együttműködési javaslatot tett az Együtt
Értékelésük szerint "véget kell vetni az időhúzásnak" és meg kell állapodni egy-egy egyéni jelöltben.

A közlemény szerint az Együtt eldöntötte, hogy hol és mely jelöltekkel fog indulni az egyéni választókerületekben 2018 tavaszán, és melyekben lép vissza más, demokratikus pártok jelöltjei javára. "Az ellenzék útja a győzelemhez" című, koordinált indulást célzó ajánlatukat nyilvánosságra hozták és megküldték az MSZP-nek, a DK-nak, az LMP-nek és a Momentumnak.

Azt is közölték: 15 választókerületben kérik a baloldali, liberális és zöldpártok támogatását, 26 körzetben az MSZP, 24-ben pedig a DK jelöltjének indulását javasolják. Konkrét alapjavaslatot tettek az LMP és a Momentum számára is - tették hozzá.

Kezdeményezésüket azzal indokolták, hogy egyértelművé tegyék: készek visszalépni egyes választókörzetekben a kormányváltás érdekében, amennyiben azt a többi ellenzéki párt is megteszi.

Ha minden egyéni körzetben csak egy ellenzéki jelölt áll szemben a Fidesz és a Jobbik jelöltjeivel,
velemenyezd, 2017. december 15. péntek, 11:23
Karácsony Gergely februárban árnyékkormányt állítana fel
Molnár Gyula és Karácsony Gergely is reményét fejezte ki, hogy több párt is csatlakozik az együttműködéshez. Megerősítették: közös egyéni képviselőjelöltek, közös lista és közös miniszterelnök-jelölt a céljuk.

A két politikus elmondta azt is, hogy a Magyar Liberális Párt is csatlakozik az együttműködéshez.

Molnár Gyula szerint a három pártnak a közös indulásról belátható időn belül meg kell állapodnia, azt meg kell erősíteni civil szervezetekkel és nyitottak lesznek a Demokratikus Koalíció (DK), az Együtt, az LMP és a Momentum felé.

Karácsony Gergely elmondta, a zuglói polgármesterséget csak a miniszterelnökségre cserélné le.

Utalva korábbi kijelentésére, miszerint neki mindegy, hogy húzza vagy tolja a szekeret, a Párbeszéd társelnöke azt mondta, most úgy tűnik, hogy húznia kell.

Karácsony Gergely szólt arról is, hogy miután a választási indulással kapcsolatos kérdések eldőltek, februárban a kormányzóképességet egy árnyékkormánnyal is meg lehetne mutatni. Hozzátette: szeretne
velemenyezd, 2017. december 14. csütörtök, 20:33
Uniós intézmények vezetői nyilatkozatot írtak alá az EU jogalkotási prioritásairól - BŐVÍTETT
migrációs politika reformját és továbbfejlesztését a felelősségvállalás és a szolidaritás szellemében. Új lendületet kívánnak adni a foglalkoztatásnak, a növekedésnek és a beruházásoknak, és tematizálni kívánják az Európai Unió szociális dimenzióját. A szöveg szerint teljesíteni kívánják az összekapcsolt digitális egységes piac megvalósítására vonatkozó kötelezettségvállalásokat, az energiaunióra, valamint az előretekintő éghajlat-politikára vonatkozó célkitűzéseket, és uniós szinten tovább erősítenék a demokratikus legitimációt.

A három politikus megegyezett abban is, hogy az EU-nak elkötelezetten ki kell állni a közös európai értékek, a demokrácia, és a jogállamiság mellett. Erőteljes, nyitott és méltányos kereskedelempolitikát kell folytatnia, kezelnie kell az adócsalást és az adókikerülést, biztosítania kell a szociális védelmet és a szociális jogokat. Elő kell mozdítania a stabilitást, a biztonságot és a békét, valamint szavatolnia kell az adatvédelem, a digitális jogok, a mesterséges intelligencia
velemenyezd, 2017. december 14. csütörtök, 19:14
Trócsányi: az állandó fenyegetés a jogállamisági mechanizmussal a kettős mércét jeleníti meg
kritériumrendszerrel, politikailag és jogilag is veszélyes. "Nincsenek objektív kritériumok, zsarolási eszközként lehetne alkalmazni ezt" - mutatott rá. Hozzátette: vannak ma is működő fékek, ilyen a kötelezettségszegési eljárás és a bírói út.

Úgy vélte, az utóbbi időben az Európai Bizottság "a védekezéshez való jogot és így a tisztességes eljárást sértette meg" azzal, hogy egymás mellett futó, kiemelt ügyekben rendkívül rövid határidőket adott a válaszadásra.

Trócsányi László kiemelte: az EU demokratikus deficitje valós probléma. Ugyan mindenki fontosnak tartja az európai egységet, mégis egyfajta bizalmatlanság alakult ki az unió egyes intézményeinek működését illetően - mondta. Megjegyezte: az európai technokrata elit mintha félne a népszavazás intézményétől, ezért "az, aki uniós témában referendumot kezdeményez, könnyen megkaphatja a populista jelzőt".

Közölte: bár a legitimációja csekély, az Európai Bizottság az a szerv, amely "az európai játéktér központi szereplője". Ez a testület
velemenyezd, 2017. december 14. csütörtök, 14:32
MSZP: a budapestiek szavazhatnak a 3-as metró akadálymentesítéséről
ideje, hogy a budapestiek az erő nyelvén beszéljenek a kormánnyal - fogalmazott.

Nem lett volna szabad idáig eljutni, hiszen az akadálymentesítés elsősorban nem pénz-, hanem civilizációs kérdés. Ha 30-40 évente felújítanak egy metrót, akkor azt használhassa mindenki - mondta.

A kormány megtagadta azt a 20 milliárd forintot, ami az akadálymentesítéshez kell, Tarlós István főpolgármester pedig asszisztál a döntéshez - jelentette ki.

Az MSZP-s politikus az aláírások összegyűjtéséhez a demokratikus ellenzéki pártok együttműködését kérte. Elmondta, hogy a Párbeszéd már jelezte együttműködését és tudomása szerint az Együtt is csatlakozni fog a kezdeményezéshez.

Horváth Csaba november közepén kezdeményezett népszavazást. Kérdése így hangzik: "Akarja-e Ön, hogy a 2017-2020 között történő budapesti M3-as metróvonal felújításával egyidejűleg valósuljon meg ezen metróvonal valamennyi megállójának teljes értékű akadálymentesítése, az 1997. évi LXXVIII. törvény 2. §-ának 1. pontjában meghatározottak
velemenyezd, 2017. december 14. csütörtök, 13:52
Jobbik: sokak szerint nem a párt, hanem a demokrácia a tétje az Állami Számvevőszéki ügynek
párttámogatást hogyan állapították meg.

A politikus szerint a kormány megijedt, amikor látta a Jobbik "adománygyűjtő" akcióját, mert sokan érzékelték, hogy el akarják lehetetleníteni a legnagyobb ellenzéki pártot. Hozzátette: egyes Fidesz-közeli újságírók már azt mondják, hogy a kormány emiatt későbbre tolná a Jobbik büntetését, hogy el tudjon indulni a választáson.

Volner János hangsúlyozta: nem a Fidesz hatalmi érdekeinek megfelelő kegyet kell gyakorolni, nem egyedi eseteket kell szabni, hanem demokratikus intézményeket kell megtartani, amelyekben nem a "kocsonyaként remegő", volt fideszes politikusok jelentik a demokrácia tartópilléreit, hanem a független szakemberek, akiket egymást követően rúgott ki a kormány.

A sajtótájékoztató közben a Jobbik aktivistái transzparenseket emeltek fel, amelyeken az állt: "Többet ésszel, mint ÁSZ-szal", "Miért ÁSZkálódtok a Jobbik ellen?", "Egy szó, mint ÁSZ: nem félünk", "A frÁSZt hozzátok az országra".

Volner János beszéde után rövid megbeszélést
velemenyezd, 2017. december 14. csütörtök, 13:03
Semjén: az Európai Unió csak az európai értékek alapján maradhat fenn
jog hagyományával és az európai civilizációval is szembemennek, amelyben ez született. Bírálta a gender-ideológiát és kiemelte: a devianciákkal szemben védeni kell saját magunk és Európa identitását is.

A kormányfő helyettese a migrációt iszlám inváziónak minősítette, s kiemelte Brüsszel felelősségét. Ha Európának volna identitása, ami nem lehet más, mint keresztény, akkor az iszlám nem tudna így benyomulni - mutatott rá.

Úgy látta, amit a brüsszeli bürokrácia tesz, az törvénytelen, antidemokratikus és inkorrekt. Törvénytelen, mert nem tartják be a dublini szerződést, amiben benne van a határok védelme. Inkorrekt, mert amikor Merkel meghívta Európába a migránsokat, elfelejtette megkérdezni a magyarokat, a lengyeleket, a cseheket, s most, hogy ott vannak, szét akarja osztani őket - hangzott el.

Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek arról beszélt: a közép-kelet-európai országok számára a rendszerváltás, majd a 2000-es évek elején a csatlakozás az Európai Unióhoz állandó alkalmazkodási
velemenyezd, 2017. december 14. csütörtök, 12:52
Képek, videók
demokratikusan tévézni
magdaseppa
2008. augusztus 24. vasárnap, 08:02
széchenyi istván.png
chillik
2017. november 27. hétfő, 15:10
széchenyi istván 002.png
chillik
2017. november 15. szerda, 13:38
szechenyi-istvan-ket-m uve
charlotteani
2017. április 02. vasárnap, 12:09
Széchenyi István emlékmúz
hollyka
2014. március 22. szombat, 21:49
tn_szechenyi_istvan.jp g
foldinefehereva
2013. szeptember 22. vasárnap, 11:37
gróf Széchenyi István.jpg
snbela44
2013. június 28. péntek, 15:39
gróf Széchenyi István.jpg
sarkadykati
2013. június 27. csütörtök, 21:46
gróf Széchenyi Ístván.jpg
sarkadykati
2012. november 11. vasárnap, 05:06
Széchenyi István idézet.j
pacsakute
2012. szeptember 02. vasárnap, 19:40
Széchenyi István.jpg
sarkadykati
2011. október 22. szombat, 21:40
Széchenyi István-Béres Já
garaferi
2011. június 08. szerda, 22:19
A.Hitler- Horthy.jpg
agica2004
2017. július 08. szombat, 19:33
horthy1944..jpg
agica2004
2017. június 06. kedd, 20:42
Horthy Miklós.jpg
agica2004
2017. június 06. kedd, 20:42
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.