Regisztráció  Belépés
2017. augusztus 17. csütörtök | 33. hét | 229. nap | 23:13 | Jácint
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Hány embert kell kimarni egy közösségi oldalról, hogy demokratikus legyen?
De, kedves Bfabio!

El lehetett volna menekülni! Kossuth (Torinoban halt meg 1894-ben) és sok más nagy magyar exilbe ment, ha gondok voltak és onnan folytatták az akkori rendszer elleni felforgató tevékenységüket!

Széchenyi István meg elvileg osztrák volt és Bécsben született!
Szóval vannak olyanok akik nem mentek szembe a rendszerrel úgy,
hogy golyót fogjanak! Egy élő mindig sokkal többet tud tenni mint
egy halott!

Miklóst meg még csak felelősségre sem vonták mert
Horthy M. is Portugáliában halt meg (Estoril 1957).
decotext, 2017. augusztus 13. vasárnap, 09:56
Címkék: Széchenyi István, Horthy, közösségi oldalról, akkori rendszer, tevékenységüket, portugáliában,
Kommentek
Botka: helyreállítjuk az európai szintű önkormányzati rendszert
jövőre válaszút előtt áll: "beleragad abba a korrupcióval átitatott posványba, amiben most van, vagy megpróbál belőle kilábalni". "Én mindenkivel hajlandó vagyok együttműködni, aki ezen munkálkodik, az én értékítéletemnek megfelelően" a becsület és a tisztesség útján jár - fogalmazott.

A polgármester, aki korábban belépett a Jobbik korrupcióellenes munkacsoportjába, közölte: bár a maga eszközeivel harcol az önkormányzatiság megmaradásáért, az önkormányzati hatáskörök bővüléséért, "az ország demokratikus keretek között maradásáért", nem kíván országgyűlési képviselő lenni a jövőben sem.

Botka László az MTI kérdésére, miszerint a jobbikos hátterű Lengyel Róberttel való találkozása jelenti-e azt, hogy az MSZP választási együttműködésre készül a Jobbikkal, azt mondta: Siófok független polgármesteréhez érkezett, vele beszélt arról, hogy a kormányváltás után miniszterelnökként helyre akarja állítani Magyarországon az önkormányzati rendszert. "Más pártpolitikai kérdést nem tárgyaltunk, mert független
velemenyezd, 2017. augusztus 16. szerda, 19:02
Az 1989-es spontán határnyitásokról szóló dokumentumfilmet mutat be a közmédia
1989 nyarán rengeteg kelet-német állampolgár érkezett Magyarországra, közülük több százan jutották át Ausztriába Sopronnál a "határnyitogató" Páneurópai Pikniken augusztus 19-én. Kevesebb, mint egy hónappal később, szeptember 11-én nyitották meg hivatalosan a magyar határt, ekkor mintegy 50 ezer kelet-német hagyhatta el nyugat felé az országot.

Hasonló folyamat játszódott le 1989 novemberében Berlinben: a Német Demokratikus Köztársaság (NDK) vezetése kénytelen volt reformokat bevezetni, majd pillanatnyi kommunikációs zavar hatására televíziós adásban közölték, hogy azonnali hatállyal lehetséges kiutazási engedélyt kérni nyugatra. Több ezer ember indult a berlini határátkelőkhöz, és a tömeg nyomása spontán határnyitáshoz vezetett, amit hamarosan a berlini fal leomlása is követett.

Kísérteties hasonlóságot lehet felfedezni a magyar és a nem sokkal későbbi német események között - mondta ez MTI-nek Szalay Péter, aki 2006-ban a Vasfüggöny utolsó áldozatáról Határeset címmel készített
velemenyezd, 2017. augusztus 16. szerda, 15:42
A CPJ nemzetközi jogvédő szervezet egy orosz újságírónő kiutasításának visszavonását kérte Kijevtől
Az UNIAN ukrán hírügynökség szerdán ismertette a CPJ közleményét, amelyben a jogvédők kérésüket azzal indokolták, hogy szerintük minden újságírónak lehetőséget kell biztosítani ukrajnai riportok készítésére függetlenül attól, mely országból érkeztek vagy milyen az őket alkalmazó sajtóorgánum szerkesztőségi politikája.

"Az orosz média betiltása Ukrajnában nem demokratikus, és nem segít a két ország közötti konfliktus rendezésében sem" - jelentette ki Nyina Ognyanova, a szervezet európai és közép-ázsiai területi koordinátora.

Az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) kedden utasította ki Nyerszeszjant Ukrajnából, és három évre megtiltották neki, hogy belépjen az országba.

Az újságírónő elmondása szerint az utcán vették őrizetbe, majd három órán át hallgatták ki az SZBU központi irodájában. Ezután felolvasták neki a kitoloncolásáról szóló határozatot, autóba ültették, és elvitték az orosz határig.

Sajtójelentések szerint az újságírónő ellen hozott határozat indoklásában az áll, hogy
velemenyezd, 2017. augusztus 16. szerda, 13:32
BM: jelentős megtakarítás érhető el az államigazgatási telefonszámok bővítésével
Korábban Varju László, a Demokratikus koalíció alelnöke sajtótájékoztatón szégyenletesnek nevezte és tiltakozott az ellen, hogy a kormány "zárt telefonhálózatot" hozzon létre kormányzati és attól független szervezetek között.

Varju László arra a lapinformációra hivatkozott, miszerint a kormány elrendeli, hogy minden államigazgatási és rendvédelmi szervet, kormányhivatalt, állami kórházat, kormányzati fenntartású közigazgatási szervet, valamint az Országos Bírósági Hivatalt és a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságot is nem nyilvános, vezetékes telefonszolgáltatással kell összekötni.

A Belügyminisztérium közleménye szerint a NISZ a 2012-ben átvett rendszerben 80 ezer államigazgatási telefonszámon nyújt szolgáltatást, a kormány döntése tehát csak a jelenlegi szolgáltatás bővítését, ezzel együtt jelentős költségvetési megtakarítást jelent, mivel a NISZ a többi piaci szolgáltatóval nagykereskedelmi áron szerződhet a kormányzati hálózaton kívülre irányuló hívások továbbítására.

A kormány elvi
velemenyezd, 2017. augusztus 15. kedd, 17:32
Hány európainak kell meghalnia békeidőben, hogy meg értsük a valót?
http://s3.images.www.tvn.hu/2015/11/15/10/18/www.tvn.hu_36dc7c13be 663d5996b2c4954bb95150.png

Meki és Decotext.... Értem én, hogy demokrácia van....Meg is értem amit írtok....Sőt Meki iróniája, még Rókának is tetszik...Ok, ezt én mindet megértem....

Akkor nézzünk két Európát.... Az egyik a megvetett kerítéssel, az alsó kép a halottakkal, egy békés estén Párizsban....Értem én, hogy csak pár darab halott, de szerintetek, aki ott fekszik lepedő alatt, azok közül, akár egy is, ha lenne lehetősége igazat adna nektek?

Nem a gyerekek délutáni cukorka adagjáról beszélünk, hanem emberi életekről....

Persze lehet ezen jópofán ironizálni meg demokratikus lózungokat puffogtatni, de a halottak ott fekszenek kiterítve és véglegesen.,... Egy csendes európai városban egy esti séta során....Azt hiszem tényleg nehezen fér a buksiba , hogy miről is beszélünk.... Ráadásul ezek annak a szörnyűségnek amit ti pártoltok, csak a leglátványosabb elemei.... Nem beszéltünk a nyugdí,j szociális
hatibacsi, 2017. augusztus 15. kedd, 16:53
Liberálisok: a demokratikus ellenzéki pártok ne működjenek együtt a Jobbikkal!
nem szeretne lemondani szélsőséges szavazóiról, emiatt "zajlik az a játék", hogy Vona Gábor pártelnök személyes jó barátja, Tyirityán Zsolt felvállalja a rasszista, kirekesztő, cigány-, zsidó- és melegellenes szólamokat - mondta.

Sermer Ádám azt kérte a választóktól, hogy ne higgyenek a Jobbik kommunikációjának. Felszólította a Jobbikot, vállalja fel, hogy nem szeretne megszabadulni a Betyárseregtől és a "szkinhedjeitől", mert szüksége van a támogatásukra.

Az ügyvivő szerint néhány magát demokratikusnak valló ellenzéki párt is elkezdett "kacsintgatni" a Jobbikkal való választási együttműködés irányába. Arra a felvetésre, hogy pontosan kikre gondol, azt felelte, "több irányból hallani, hogy felmerülnek (...) együttműködési elképzelések". Hozzátette, mindenki onnan közelíti meg a választási együttműködést, hogy kikkel nem akar leülni egy asztalhoz. Legutóbb az MSZP jelezte, hogy a kormány és Gyurcsány Ferenc kivételével mindenkit várnak egy, a 2018-as választásról szóló egyeztetésre - közölte. "Az,
velemenyezd, 2017. augusztus 15. kedd, 11:41
Amerikai konzervatív portál: Soros Magyarország ellen is lobbizott
A portál képviselőházi és szenátusi dokumentumokból kiderülő adatokat sorolt, és kitért Sorosnak egyes magyar törvények elleni lobbizására is.

A Nyílt Társadalom Politikai Központ - amelynek székhelye az amerikai fővárosban, Washingtonban van, és teljesen független az ösztöndíjakat adó Nyílt Társadalom Alapítványoktól - az idei év első hat hónapjában 4,6 millió dollárt költött lobbizásra, már csaknem annyit, mint tavaly, az egész évben összesen. A Nyílt Társadalom Politikai Központnak három lobbistája van az amerikai törvényhozásban: mindhárman lobbiznak Soros céljai érdekében, de nemcsak a képviselőházban és a szenátusban, hanem a Nemzetbiztonsági Tanácsban, a védelmi minisztériumban és a külügyminisztériumban is. A portál nem nevezi meg a lobbistákat.

"Soros az év során drasztikusan kibővítette azon politikai céljait, amelyek érdekében lobbizik" - fogalmaz a portál. Közli, hogy Soros április és június között 17 különböző ügyben finanszírozott lobbistákat, és köztük konkrétan megemlíti a
velemenyezd, 2017. augusztus 15. kedd, 07:51
Nepál
választást a maoisták nyerték meg. Ez megnövelte annak a lehetőségét, hogy a jelenleg uralkodó Dnyánendra nepáli király lemondjon a trónról és a címről, és így ő legyen az ország utolsó királya.

Az újonnan megválasztott nemzetgyűlés 564 tagja 560 szavazattal 2008. május 28-án eltörölte a 240 éve fennálló monarchiát és Nepált független, oszthatatlan, szuverén, szekuláris és teljesen demokratikus köztársasággá
schuro, 2017. augusztus 14. hétfő, 20:09
Képek, videók
demokratikusan tévézni
magdaseppa
2008. augusztus 24. vasárnap, 08:02
szechenyi-istvan-ket-m uve
charlotteani
2017. április 02. vasárnap, 12:09
Széchenyi István emlékmúz
hollyka
2014. március 22. szombat, 21:49
tn_szechenyi_istvan.jp g
foldinefehereva
2013. szeptember 22. vasárnap, 11:37
gróf Széchenyi István.jpg
snbela44
2013. június 28. péntek, 15:39
gróf Széchenyi István.jpg
sarkadykati
2013. június 27. csütörtök, 21:46
gróf Széchenyi Ístván.jpg
sarkadykati
2012. november 11. vasárnap, 05:06
Széchenyi István idézet.j
pacsakute
2012. szeptember 02. vasárnap, 19:40
Széchenyi István.jpg
sarkadykati
2011. október 22. szombat, 21:40
Széchenyi István-Béres Já
garaferi
2011. június 08. szerda, 22:19
gróf Széchényi István
majamaria
2011. március 17. csütörtök, 11:26
Széchenyi István.jpg-1.jp
farkas1945
2011. február 01. kedd, 14:58
Széchenyi István.jpg
farkas1945
2011. február 01. kedd, 14:58
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.