Regisztráció  Belépés
2018. március 20. kedd | 12. hét | 79. nap | 03:13 | Klaudia
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Hány embert kell kimarni egy közösségi oldalról, hogy demokratikus legyen?
De, kedves Bfabio!

El lehetett volna menekülni! Kossuth (Torinoban halt meg 1894-ben) és sok más nagy magyar exilbe ment, ha gondok voltak és onnan folytatták az akkori rendszer elleni felforgató tevékenységüket!

Széchenyi István meg elvileg osztrák volt és Bécsben született!
Szóval vannak olyanok akik nem mentek szembe a rendszerrel úgy,
hogy golyót fogjanak! Egy élő mindig sokkal többet tud tenni mint
egy halott!

Miklóst meg még csak felelősségre sem vonták mert
Horthy M. is Portugáliában halt meg (Estoril 1957).
decotext, 2017. augusztus 13. vasárnap, 09:56
Címkék: Széchenyi István, Horthy, közösségi oldalról, akkori rendszer, tevékenységüket, portugáliában,
Kommentek
Pásztor István: van mire büszkének lennünk
megfogalmaztunk. És ezért mindent meg fogunk tenni, hogy ezt az érzést - a nemzeti összetartozás érzését - ne vehessék el tőlünk" - fogalmazott a vajdasági politikus.

Az eseményen köszöntőt mondott Deli Andor európai parlamenti képviselő is, aki kijelentette: a szabadságért minden nemzedéknek meg kell küzdenie. Ez 1848 hőseinek üzenete. De tudták ezt a magyarok 1956-ban, amikor a szovjet-kommunista terror ellen lázadtak, és tudták ezt 1989-ben is, amikor a szocialista diktatúrával szemben, egy demokratikus, európai jövőért álltak ki - mondta.

Arra emlékeztetett, ahogy 1848-ban a nemzeti összefogás adta vissza a magyarok szabadságát és önbecsülését, a magyar nemzet együtt, egymásba kapaszkodva nagyon sok mindent elért az elmúlt években is. Mint mondta, az elért eredmények komoly veszélybe kerültek 2015-ben, de a fizikai és jogi határzárral sikerült megállítani az illegális bevándorlást.

"Noha a helyzet stabilnak tűnik, bennünket, magyarokat a sors és a történelem már megtanított arra, hogy a
velemenyezd, 2018. március 19. hétfő, 22:42
Orosz elnökválasztás - Zeman gratulált Putyinnak, szívesen látná Prágában
"Nem titkolom, számoltam az ön újraválasztásával, ezért az számomra nem meglepetés. Az ön meggyőző győzelme annak bizonyítéka, hogy az oroszok nagy többsége stabilitást, kiszámíthatóságot és kiszámítható jövőt akar, amelyet ön testesít meg" - idézte a cseh államfő táviratát Jirí Ovcácek elnöki szóvivő.

Zeman számára "őszinte örömet" jelentene, ha a következő években is folytathatná Putyinnal "a baráti, nyílt és eredményes személyes kapcsolatokat". A cseh elnök örülne, ha vendégül láthatná Putyint Csehországban.

Andrej Babis ügyvezető cseh miniszterelnök szerint Vlagyimir Putyin győzelme várható volt. "Úgy gondolom, hogy ez nem meglepetés. A nagy-britanniai támadás után (Szkripal-ügy) a kapcsolatok Oroszországgal lényegesen rosszabbodnak. Meglátjuk, milyenek lesznek a fejlemények" - nyilatkozta Putyin újraválasztásával összefüggésben az ügyvezető cseh kormányfő.

Jan Hamácek, a Cseh Szociáldemokrata Párt elnöke szintén felhívta a figyelmet arra, hogy az utóbbi időben rosszabbodtak
velemenyezd, 2018. március 19. hétfő, 20:52
Román média: az Európai Bizottság "feketelistát" küldött Bukarestnek 2012-ben a megoldandó nagykorrupciós ügyek
akiknek a "kilövését" szükségesnek tartja. A listán szereplő érintettek egyike, Adrian Nastase volt miniszterelnök szerint a dokumentum kézzel fogható bizonyítéka annak, miként működött a "politikai célokat követő igazságszolgáltatás" Romániában Traian Basescu elnöksége idején.

Dancilának az általa vezetett kabinet egyik tagjához intézett levelét a kormány sajtóirodája tette közzé. A miniszterelnök haladéktalan tájékoztatást kért a hasonló esetekről, arra hivatkozva: közérdek, hogy Románia demokratikus, szuverén és független államként működjék, amelyben tiszteletben tartják a hatalmi ágak szétválasztását.

A Bukarestben kormányzó szociálliberális koalíció azt hangoztatja, hogy a számos magas rangú politikust rács mögé juttató korrupcióellenes ügyészséget (DNA) egy sötét háttérhatalom, az úgynevezett "párhuzamos állam" mozgatja, amely a titkosszolgálatok és Románia nyugati szövetségeseinek utasítására koholt vádak és hamisított bizonyítékok alapján a korrupcióellenes harc ürügyén politikai
velemenyezd, 2018. március 19. hétfő, 20:52
Csehország nem adja ki Száleh Muszlimot Törökországnak
megszűnik.

A cseh igazságügyi minisztérium közölte, hogy Törökország március 2-án kérte az általa terroristának tartott kurd politikus kiadatását Prágától. "A török felet már tájékoztattuk az eljárás megszüntetéséről"- nyilatkozta Jakub Ríman, a tárca szóvivője. Mint megjegyezte, Prága számára az ügy ezzel lezárult.

Törökország azután, hogy a prágai városi bíróság szabadlábra helyezte Száleh Muszlimot, a terrorizmus támogatásával vádolta meg Prágát, amit az visszautasított.

A szíriai kurd Demokratikus Egység Pártját (PYD) Törökországban terroristacsoportként tartják számon. Száleh Muszlim és a PYD több tucat magas rangú tagja ellen Törökországban letartóztatási parancs van érvényben. A szíriai állampolgárságú férfikézre keritésére a török Interpol egymillió dollár jutalmat tűzött ki, és annak ellenére körözi, hogy Muszlim tavaly távozott a párt vezetéséből, igaz a pártra még ma is jelentős a befolyása.

A PYD katonai szárnya, a Népvédelmi Egységek (YPG) nevű milícia jelentős területeket
velemenyezd, 2018. március 19. hétfő, 20:32
Választás 2018 - Gyurcsány: nem akarunk revánspolitikát folytatni
elszámoltatás a választásokon történik, az igazságszolgáltatás pedig maradjon független a kabinettől és a politikától, mert "aki népítéletet ül, (...) előbb-utóbb őfölötte is népítéletet fognak ülni" - fogalmazott az ellenzéki politikus a Magyar Szolidaritás Mozgalom rendezvényén.

Gyurcsány Ferenc azt mondta, a választás közeledtével egyre jobban bizakodik. Az emberek dühösebbek, elszántabbak és a korábbiaknál jobban értik a választási rendszert - jelentette ki. A szavazók értik, hogy a legesélyesebb demokratikus ellenzéki jelöltre kell szavazni, függetlenül attól, hogy kik állnak hozzájuk a legközelebb - érvelt a politikus.

Leszögezte: a választási rendszert tisztességtelennek tartja, de akkor is küzdeni fognak. Nincs olyan ellenzéki párt, amelyik egyedül képes lenne győzni, ezért ha sikeresen szerepelnek, akkor koalíciós kormányt alakítanak - közölte.

A jelenlegi kormány alapvetően a bűnre épül, "szemérmetlenül és átlátszóan lopnak (...), meg sem fordul a fejükben, hogy egyszer valaki számon
velemenyezd, 2018. március 19. hétfő, 18:52
Illegális bevándorlás - Nézőpont: a magyarok 82 százaléka támogatja a határkerítést
A közvélemény-kutatás szerint a határkerítés támogatottsága az ellenzéki szimpatizánsok körében is átlagosan 70 százalék. A Jobbik-támogatókat nézve 85, a Lehet Más a Politika (LMP) táborán belül 74, a Demokratikus Koalíció (DK) támogatói körében 65, az MSZP szimpatizánsai körében 49 százalék támogatja a déli határon épített határkerítést.

Az uniós kvótarendszer bevezetésével kapcsolatban az ellenzéki pártok támogatói is a kormány álláspontjával értenek egyet, átlagosan 63 százalékuk ellenzi a migrációs kvótát. Az elutasítás aránya a Jobbik táborán belül 76, az LMP tábor esetében 65, a DK táborát nézve 50, az MSZP támogatói körében 46 százalék - közölte az intézet.

A felmérés arra is kitért, hogy a felnőtt népesség kétharmada, 68 százaléka szerint a pártok közül a Fideszre igaz leginkább, hogy ellenzi a bevándorlást. Ezzel szemben tízből öten, a kérdezettek 53 százaléka bevándorláspártinak tartja valamely ellenzéki pártot.

A Nézőpont Intézet a V4-es partnerországokban - Lengyelországban,
velemenyezd, 2018. március 19. hétfő, 17:32
Választás 2018 - ÁSZ: a Jobbik ne használja kampánycéljaira a számvevőszéket!
Az ÁSZ az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében a Jobbik frakcióvezetőjének napközben tartott sajtótájékoztatójára reagált, amelyen Volner János ismételten törvénytelennek nevezte a számvevőszék tiltott pártfinanszírozásra hivatkozó szankcióját, és közölte, pártja a strasbourgi emberi jogi bírósághoz fordul, hogy jogorvoslatot kérjen.

"Kampánycéljai érdekében ismét valótlanságokat híresztelt a Jobbik Magyarországért Mozgalom frakcióvezetője" - fogalmaz az ÁSZ, majd aláhúzzák, a Jobbik ellenőrzésekor a törvényi előírások maradéktalan betartásával jártak el.

A számvevőszék szerint Volner János kijelentése azért is érthetetlen, mert a Jobbik elnöke határidőben megküldte intézkedési tervét az ÁSZ-nak.

Emlékeztetnek, az ÁSZ január 8-án hozta nyilvánosságra a Jobbik ellenőrzéséről szóló jelentését, amelyben megállapították, a párt a 2015-2016-ban nem biztosította a számvevőszéki ellenőrzés program szerinti lefolytatását, ezáltal nem igazolta a közpénzekkel való átlátható és elszámoltatható
velemenyezd, 2018. március 19. hétfő, 16:22
Választás 2018 - Fidesz: a Soros-hálózat már külföldi szervezeteken keresztül is be akar avatkozni a magyar bel
Jobbikot, hogy tartózkodjon a további hasonló cselekedetektől, de közölte azt is: Farkas Gergelynek szerinte vissza kellene lépnie a jelöltségtől, ha valóban ő hallható a felvételen.

Úgy fogalmazott: a Jobbik "anyagilag el van eresztve" a Simicska Lajossal kötött szövetsége eredményeként, és most jó eséllyel ezekkel a forrásokkal próbálja elérni politikai ellenfeleinek visszalépését.

Mindez eddig a magyar politikában ismeretlen eszköz volt - tette hozzá, elfogadhatatlannak nevezve, hogy demokratikus politikai küzdelemben az számítson, kinek van több pénze.

Kijelentette: eddig nem volt érthető, miért találkozik a választás előtt Szél Bernadett LMP-társelnök és Vona Gábor, a Jobbik elnöke, hogy a választás utáni együttműködésről tárgyaljon, de - mint fogalmazott - már látható Vona Gábor szándéka.

Arra a felvetésre, miszerint Hadházy Ákos LMP-társelnök szerint pártját két fideszes is megkereste hasonló ügyben, Gulyás Gergely azt mondta: "nem tudom, hogy Hadházy Ákos megszokásból
velemenyezd, 2018. március 19. hétfő, 16:21
Képek, videók
demokratikusan tévézni
magdaseppa
2008. augusztus 24. vasárnap, 08:02
grof_szechenyi_istvan. jpg
lilagondolatok
2018. február 10. szombat, 08:43
széchenyi istván.png
chillik
2017. november 27. hétfő, 15:10
széchenyi istván 002.png
chillik
2017. november 15. szerda, 13:38
szechenyi-istvan-ket-m uve
charlotteani
2017. április 02. vasárnap, 12:09
Széchenyi István emlékmúz
hollyka
2014. március 22. szombat, 21:49
tn_szechenyi_istvan.jp g
foldinefehereva
2013. szeptember 22. vasárnap, 11:37
gróf Széchenyi István.jpg
snbela44
2013. június 28. péntek, 15:39
gróf Széchenyi István.jpg
sarkadykati
2013. június 27. csütörtök, 21:46
gróf Széchenyi Ístván.jpg
sarkadykati
2012. november 11. vasárnap, 05:06
Széchenyi István idézet.j
pacsakute
2012. szeptember 02. vasárnap, 19:40
Széchenyi István.jpg
sarkadykati
2011. október 22. szombat, 21:40
A.Hitler- Horthy.jpg
agica2004
2017. július 08. szombat, 19:33
horthy1944..jpg
agica2004
2017. június 06. kedd, 20:42
Horthy Miklós.jpg
agica2004
2017. június 06. kedd, 20:42
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.