Regisztráció  Belépés
2017. október 23. hétfő | 43. hét | 296. nap | 11:34 | Gyöngyi
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Hány embert kell kimarni egy közösségi oldalról, hogy demokratikus legyen?
De, kedves Bfabio!

El lehetett volna menekülni! Kossuth (Torinoban halt meg 1894-ben) és sok más nagy magyar exilbe ment, ha gondok voltak és onnan folytatták az akkori rendszer elleni felforgató tevékenységüket!

Széchenyi István meg elvileg osztrák volt és Bécsben született!
Szóval vannak olyanok akik nem mentek szembe a rendszerrel úgy,
hogy golyót fogjanak! Egy élő mindig sokkal többet tud tenni mint
egy halott!

Miklóst meg még csak felelősségre sem vonták mert
Horthy M. is Portugáliában halt meg (Estoril 1957).
decotext, 2017. augusztus 13. vasárnap, 09:56
Címkék: Széchenyi István, Horthy, közösségi oldalról, akkori rendszer, tevékenységüket, portugáliában,
Kommentek
Október 23. - MSZP-elnök: szabadítsuk fel Magyarországot!
hanem megmentette a baloldal becsületét is. Nagyszerű helytállásával megmutatta, hogy az igazi baloldaliságnak semmi köze ahhoz az eltorzult rendszerhez, amely névlegesen baloldali volt, de más elvek alapján működött - fűzte hozzá. Ma már ott tartunk, hogy Nagy Imrét nem szívesen foglalják bele a jobboldali tablókba, a jobboldal nem akarja ismerni a nemzetért mártíromságot vállaló kommunista politikust - jegyezte meg.

Mi magyar szocialisták bátran kijelentjük, hogy Nagy Imre a 20. századi demokratikus baloldal hőse volt - mondta, megjegyezve, hogy az MSZP alakuló kongresszusa elhatárolta magát a korábbi bűnöktől és maradéktalanul felvállalta a köztársaság eszményét. "Innen üzenem mindenkinek, hogy nekünk az ünnep nem idézőjellel, hanem csupa nagybetűvel van" - jelentette ki.

A baloldali párt megemlékezésén felszólalt Hiller István választmányi elnök is, aki a többi közt azt mondta: 2018-ban a szocialisták nemcsak kormányváltást akarnak, hanem a negyedik köztársaságot is, amit együtt fognak
velemenyezd, 2017. október 22. vasárnap, 20:53
Cseh választás - Zeman közölte, Andrej Babisnak ad kormányalakítási megbízást - BŐVÍTETT
"Véleményemet csak akkor változtatnám meg, ha Andrej Babis nem érdeklődne a kormányfői tisztség iránt" - jelentette ki a köztársasági elnök a Blesk című cseh napilap internetes oldalán megjelent interjúban.

A választásokat követő tárgyalásokon Zeman szeretne hozzájárulni ahhoz, hogy Csehországban stabil kormány alakuljon. Az államfő már korábban közölte: a választások után először találkozni kíván az parlamentbe jutott összes párt vezetőjével, hogy megvitassa velük a kialakult belpolitikai helyzetet, és csak azután, a hatályos szabályok által engedélyezett végső határidőre, a választásoktól eltelt harmincadik napja hívja össze az új képviselőház alakuló ülését. A parlamenti alsóház megalakulása alapvető feltétele a további politikai lépéseknek.

A köztársasági elnök megismételte, hogy véleményét a Babis ellen folytatott büntetőeljárás nem befolyásolja. Milos Zeman kifejtette: az ügyet rendőrségi provokációnak tartja, s amennyiben ő parlamenti képviselő lenne, Babis mentességének megvonása
velemenyezd, 2017. október 22. vasárnap, 17:53
Október 23. - Gulyás: a 20. századi magyar történelem legnagyszerűbb eseménye az 1956-os forradalom
Az ország megítélésének ékköve a mai napig, hogy 1956-ban a forradalmárok hősiességről bizonyítékot adva szembeszálltak a világ akkor legerősebb hadseregével - mondta Gulyás Gergely az évforduló alkalmából rendezett megemlékezés előtt tartott sajtótájékoztatóján.

Hozzátette: éppen ezért a magyarság számára kiemelt feladat, hogy méltóképpen emlékezzen meg a forradalom évfordulójáról.

Az rendszerváltást követő megemlékezések sorából a 60. évforduló pozitív értelemben kiemelkedett - hangsúlyozta a frakcióvezető. Úgy fogalmazott, "az a történelmi szerencsétlenség érte az országot", hogy a 40. és az 50. évfordulón is szocialista, sőt posztkommunista kormánya volt. Ennek megfelelően 1996-ban szinte elhallgatták a forradalmat, az 50. évforduló pedig a Gyurcsány-kormány "szemkilövetéseiről és az alapvető emberi szabadságjogokat eltipró magatartásáról" vált emlékezetessé

A 60. évfordulót Magyarországon és mindenhol a világon méltóképpen sikerült megünnepelni, megerősítve ezzel a forradalom
velemenyezd, 2017. október 22. vasárnap, 17:42
Október 23. - Simicskó: '56 az igaz ügyek melletti kiállás jelképe
István szólt arról, hogy napjainkban a brüsszeli döntéshozók "képmutatással leplezik el a bajokat" az európai polgárok elől. Európa kialakulása és létezése a keresztény értékeinek köszönhető, azokat mégis szisztematikusan számolják fel - mondta.

A miniszter kiemelte: napjainkban is meg kell védenünk szabadságunkat, önrendelkezésünket, szuverenitásunkat. Ehhez erőt ad az '56-os szellemiség, amely egyben kötelezi is a mai nemzedékeket - fűzte hozzá.

"Ma a magyarság szabad", Magyarország demokratikus ország. Olyan ország, amely megvédi értékeit, kultúráját, nyelvét, állampolgárait és határait - szögezte le Simicskó István.

Józsa János, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem rektora köszöntőjében arról beszélt, hogy a nemzet emberek millióinak közös emlékezete a múltról és a közös terve a jövőről. Az 1950-es években ez a közös emlékezet háborúról, megszállásról, és központilag erőszakolt jövőképről szólt, amely ellen lázadni kellett - idézte fel a rektor. A külföld, a Nyugat hol értette
velemenyezd, 2017. október 22. vasárnap, 17:32
Október 23. - Trócsányi: ma is ugyanazok az értékek fontosak, mint 1956-ban
nyúlt először. "A félelem ellentéte nem a bátorság, hanem a hit", és a műegyetemista fiatalok hittek az emberi szó és néhány nemes eszmény erejében, a szabadság győzelmében.

Az igazságügyi miniszter idézte az alaptörvényt, amely szerint "egyetértünk az első szabad Országgyűlés képviselőivel, akik első határozatukban kimondták, hogy mai szabadságunk az 1956-os forradalmunkból sarjadt ki." Úgy vélte, ez az alaptörvény talán legfontosabb mondata, "1956 nélkül ugyanis nincs szabad, független és demokratikus Magyarország".

Emlékeztetett: a rendszerváltás akkor kezdődött, amikor ki mertük mondani, hogy ami 1956-ban történt, az forradalom és szabadságharc volt. Felidézte, hogy Orbán Viktor mostani miniszterelnök Nagy Imre újratemetésén több százezer ember előtt követelte a szovjet csapatok kivonását", tudván azt, amit a műegyetemi ifjúság is tudott, vagy legalább érzett: "az az ország, ahol idegen katonák megszállóként vannak jelen, nem lehet sem szabad, sem független".

Trócsányi László szerint ami
velemenyezd, 2017. október 22. vasárnap, 15:42
Cseh választás - Szijjártó Péter gratulált Andrej Babisnak a győzelméhez
A tárca közlése szerint a felek nyugtázták, hogy az Európai Unió jövőjével kapcsolatban számos fontos kérdésben azonos álláspontot képviselnek, így jó szövetségesei lehetnek majd egymásnak.

A minisztérium közleménye rögzíti: a magyar külpolitika fókuszában a V4-együttműködés áll, így Magyarország érdeke hogy Csehországnak minél előbb stabil kormánya legyen.Az Andrej Babis vezette jobbközép ANO mozgalom biztos győzelmet aratott a hétvégi csehországi képviselőházi választásokon. A független Csehországban ilyen nagy arányú győzelmet még egyetlen párt sem ért el parlamenti választáson. A Cseh Statisztikai Hivatal közleménye szerint az ANO 29,64 százalékot, a második Polgári Demokratikus Párt (ODS) 11,32 százalékot, a harmadik Cseh Kalózpárt 10,79 százalékot kapott. A negyedik helyen a bevándorlásellenes Szabadság és Közvetlen Demokrácia (SPD) végzett 10,64 százalékkal.
velemenyezd, 2017. október 22. vasárnap, 15:12
Illegális bevándorlás - Fidesz: Brüsszel megkönnyítené és felgyorsítaná a migránsok családegyesítését
Németh Szilárd felidézte, hogy az Európai Parlament (EP) állampolgári jogi, bel- és igazságügyi bizottsága csütörtökön megszavazta a közös uniós menekültügyi rendszerről szóló dublini szabályozás reformtervezetét, amely a menekültügyi kérelmek gyorsabb elbírálására és szolidaritási alapon a felelősség tagállamok közötti kiegyensúlyozottabb megosztására irányul. A "Soros-terv" végrehajtásának felgyorsításában Niedermüller Péter, a Demokratikus Koalíció politikusa is közreműködött - jegyezte meg.

A frakcióvezető-helyettes rendkívül felháborítónak és álságosnak nevezte a javaslatot, mert nem azzal foglalkozik, hogyan lehetne megállítani az illegális bevándorlást és megvédeni az európai kulturális örökséget, hanem azzal, hogy minél gyorsabban minél több migránst telepítsen a kontinensre.

A reformtervezet értelmében a családegyesítéshez az európai gyakorlattal ellentétben nem kellene igazolás, hanem "bemondási alapon" működne, és nemcsak egyenes-, hanem oldalági rokonokra is vonatkozna. Azok, akik
velemenyezd, 2017. október 22. vasárnap, 13:01
Gulyás Gergely: Szanyi Tibor álláspontja összeegyeztethetetlen a demokratikus jogállam alapértékeivel
Szanyi Tibor a közösségi oldalán " 'Ünnephez' közeledvén" felvezetéssel közzétett egy fényképet, amely egy a Köztársaság téri pártszékház ostromakor megkínzott és lábánál fellógatott embert ábrázol.

Gulyás Gergely a bejegyzésre reagálva az MTI-nek azt mondta: a rendszerváltozás egyik nagy erkölcsi adóssága, hogy ahelyett, hogy a magyar szociáldemokrata hagyományok éledtek volna újjá, "az 1956-os forradalmárok vérében és hazaárulásban fogant MSZMP jogutódja, az MSZP lett a demokráciában is a baloldal vezető ereje".

Lassan három évtized elteltével azt hittük, hogy nemcsak a személyi átfedés, hanem az eszmei rokonság sem áll fenn olyan közvetlenül a mai MSZP és a kommunista állampárt között, mint ahogyan azt a rendszerváltozást követő 2 évtizedben megszenvedte az ország - fogalmazott a kormánypárt frakcióvezetője.

Szerinte Szanyi Tibor posztja bizonyíték arra, hogy az ő esetében a közvetlen eszmei közösségvállalás a diktatúra állampártjával és a forradalom eltiprásával ma is
velemenyezd, 2017. október 22. vasárnap, 11:11
Képek, videók
demokratikusan tévézni
magdaseppa
2008. augusztus 24. vasárnap, 08:02
szechenyi-istvan-ket-m uve
charlotteani
2017. április 02. vasárnap, 12:09
Széchenyi István emlékmúz
hollyka
2014. március 22. szombat, 21:49
tn_szechenyi_istvan.jp g
foldinefehereva
2013. szeptember 22. vasárnap, 11:37
gróf Széchenyi István.jpg
snbela44
2013. június 28. péntek, 15:39
gróf Széchenyi István.jpg
sarkadykati
2013. június 27. csütörtök, 21:46
gróf Széchenyi Ístván.jpg
sarkadykati
2012. november 11. vasárnap, 05:06
Széchenyi István idézet.j
pacsakute
2012. szeptember 02. vasárnap, 19:40
Széchenyi István.jpg
sarkadykati
2011. október 22. szombat, 21:40
Széchenyi István-Béres Já
garaferi
2011. június 08. szerda, 22:19
gróf Széchényi István
majamaria
2011. március 17. csütörtök, 11:26
Széchenyi István.jpg-1.jp
farkas1945
2011. február 01. kedd, 14:58
Széchenyi István.jpg
farkas1945
2011. február 01. kedd, 14:58
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.