Regisztráció  Belépés
2017. október 18. szerda | 42. hét | 291. nap | 00:28 | Lukács
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
CAFe Budapest - Pop, rock, indie és elektronikus zenei csemegék
Az After Crying október 17-én ad koncertet a BMC-ben. A könnyű- és a komolyzene határain egyensúlyozó, 31 éve működő formáció ezúttal egyfajta számvetésre készül: tévedései felett akar nyilvános önkritikát gyakorolni. Ezek a tévedések viszont nemcsak az alkotók, hanem mindannyiunk téveszméi, önáltatásai, amikkel izgalmas dallamokon keresztül szembesülhetünk - szerepel a szervezők által az MTI-hez eljuttatott ajánlóban.

Az elektronikus zenei ikonként számon tartott Carl Craig is már több mint két évtizede van jelen a nemzetközi könnyűzenében. A Grammy-díjra jelölt amerikai producer és dj a techno úttörőjének számít, az elektronikus zene eddig járatlan útjait igyekszik felfedezni, a műfajokkal kísérletezés szinte védjegyének számít. Carl Craig legutóbb Francesco Tristan zongoristával, a párizsi Les Siécles zenekarral és Francois-Xavier Roth karmesterrel állt össze, hogy Versus című munkáját szimfonikus zenekari környezetbe ültesse át. Ezzel a crossover produkcióval érkezik október 18-án az Akvárium Klubba.

A jövőre 25 éves Anima Sound System egy Prieger Zsolt köré csoportosuló gondolkodói műhely. Az állandóan megújuló elektronikus zenei produkció magabiztosan kalandozik a különböző stílusok között, és a CAFéra is különleges ősbemutatóval készül. Október 21-én Jerusalem, My Love című estjén black work-songokra és biblikus tematikájú spirituálékra épülő műsorral jelentkezik, méghozzá a brit Cinematic Orchestra énekesnője, Heidi Vogel vendégszereplésével.

A német zongorista és zeneszerző, Martin Kohlstedt szinte sohasem játszik színpadon, így rendhagyó módon az A38 hajó nézőterén fog ülni október 18-án, így a közönség testközelből tapasztalhatja meg érzékeny és törékeny világát.

Két év után tér vissza Budapestre Izrael legnépszerűbb indie-folk zenekara, a Lola Marsh, amely másnap ugyanott idén megjelent debütáló nagylemezét, a Remember Rosest mutatja be.

Új helyszínként debütál a fesztiválon a Kuplung és vele a Kuplung Sounds Good! fesztivál, amelynek programja a hazai kortárs könnyűzenei kultúra, a dalszerzés és az előadóművészet együttélése, valamint a hangszeres zene népszerűsítésének szellemében állt össze. Október 19. és 22. között a hazai könnyűzenei szféra legnépszerűbb előadói adják egymásnak a színpadot a belvárosi romkocsmában. Fellép a stílusként a future pop elnevezést használó Mary PopKids, az Irie Maffie dívája, az ismét vinyl albummal jelentkezett Sena, lesz Esti Kornél-koncert, a zárónapon pedig a Soerii & Poolek játszik vadonatúj látványvilággal, táncosokkal és jelmezekkel.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2017. október 13. péntek, 13:32
Címkék: CAFe Budapest, After Crying, Carl Craig, Francesco Tristan, Francois-Xavier Roth, Akvárium Klubba,
Kommentek
Megnyílt az Élő magyar festészet - A hal című kiállítás
hal-víz-környezet tematika köré szerveződő kiállításon láthatók a doyenek-festőmesterek, a középgeneráció és a fiatal generáció művei, a három szekció kurátorai Verebes György, Baksai József és Horváth Dániel. A kiállításon hagyományosan külföldi festők is bemutatkoznak, és egy társművészeti ág is csatlakozik a rendezvényhez. Az idén a németországi murnaui művésztelep tizenöt alkotójának harminc műve látható. Emellett a kiállítás része a kortárs magyar üvegfestészetet bemutató válogatás.

A CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál programjának részeként megrendezett kiállítás megnyitóján szakmai díjakat is átadtak. Életműdíjat vett át Hajnal Gabriella. A Magyar Művészeti Akadémia Festészeti-díját egy művészetében érett, szakmailag kiemelkedő alkotó veheti át a középgenerációból. Az elismerést Bereznai Péter kapta. A fiatalon elhunyt nagybányai festőtehetségről elnevezett Maticska Jenő-díjat pedig az a professzionális fiatal alkotó veheti át, akinek munkáját a szakma már korán elismeri. A díjat
velemenyezd, 2017. október 15. vasárnap, 20:33
Magyar Festészet Napja - Kiállítások országszerte
A Magyar Festészet Napját 2002 óta ünneplik a festők védőszentje, Szent Lukács ünnepe (október 18.) körüli napokban; a programsorozat mára Magyarország legnagyobb festészeti eseményévé vált - emlékeztettek a szervezők az MTI-hez eljuttatott közleményükben.

Az idei év fő kiállítása az Élő magyar festészet - A hal című kiállítás, amely október 15 és 27. között, a Duna partján álló Bálna Budapest épületében tekinthető meg, a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál programjának részeként.

A rendezvénysorozat központi kiállítása magában foglalja a doyenek-festőmesterek, a középgeneráció, valamint a fiatal generáció műveit; a három szekció kurátorai Verebes György, Baksai József és Horváth Dániel.

Mint a közlemény felidézi, az elmúlt években hagyománnyá vált, hogy a generációkat bemutató kiállítás külföldi festőket is vendégül lát, valamint egy társművészeti ág kapcsolódik a rendezvényhez. 2017-ben a murnaui művésztelep tizenöt festője harminc művel szerepel a bemutatón, a képek mellett pedig
velemenyezd, 2017. október 13. péntek, 09:01
CAFe Budapest - A Müpában mutatja be új művét Eötvös Péter
"A fesztivál missziójának tekinti, hogy új produkciók megszületésében szerepet vállaljon, az pedig külön öröm számunkra, ha ezek nagy nemzetközi érdeklődésre is számot tartanak" - mondta az MTI-nek Káel Csaba, a Müpa vezérigazgatója, a CAFe Budapestet szervező operatív testület elnöke. Hozzátette: a Müpa rendkívül büszke arra, hogy a Multiversum születéséhez megrendelőként, koprodukciós partnerként is hozzájárulhatott a Royal Concertgebouw Orchestra Amsterdammal, a hamburgi Elbphilharmonie-val és a Kölni Filharmóniával közösen.

Kiemelte, hogy Eötvös Péter korunk egyik legfoglalkoztatottabb és nemzetközileg is az egyik leghíresebb kortárs zeneszerzője, ezért is nagy jelentőségű, hogy a művet a világpremier után alig néhány nappal hallhatja a magyar közönség a Royal Concertgebouw Orchestra Amsterdam közreműködésével. A darab ősbemutatóját kedden este Hamburgban tartják.

Káel Csaba hangsúlyozta, hogy a darab egy speciális versenymű, amely orgonára, Hammond-orgonára és zenekarra íródott. "A
velemenyezd, 2017. október 10. kedd, 17:23
CAFe Budapest - Kiállítás nyílt Robert Capa izraeli fotóiból
Jószéf Amrani, Izrael budapesti nagykövete a tárlat megnyitóján emlékeztetett arra, hogy rövidesen a hetvenedik évfordulóját ünneplik Izrael Állam megalapításának, amelyhez a magyarországi zsidóság is hozzájárult.

A budapesti zsidó családban született Robert Capa az elsők között örökítette meg a zsidó állam születését és első függetlenségi háborúját - idézte fel.

A diplomata szerint Capa a 20. század számos háborúját, borzalmát fotózta, amiért mára legendás haditudósítóként tartják számon. A fotográfus nevét viselő Capa Központ, ahogy a CAFe Budapest is azon dolgozik, hogy a kultúra segítségével hidakat építsen a nemzetek között - hangsúlyozta a nagykövet.

Káel Csaba, a Müpa vezérigazgatója, a CAFe Budapest Operatív Testületének elnöke hozzátette: a pénteken kezdődött kortárs művészeti fesztivál idei díszvendég országa Izrael, melynek budapesti nagykövetségétől sok segítséget kaptak a zsidó kultúrát bemutató programok szervezésében.

A Capa Központ pénteken megnyílt kiállítása Robert
velemenyezd, 2017. október 06. péntek, 18:23
CAFe Budapest - Kihirdették a 100 szóban Budapest pályázat nyerteseit
Ezernél is több mű érkezett a 100 szóban Budapest történetíró-pályázatra, amelyet idén negyedszer hirdetett meg a Mindspace csapata a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központtal együttműködve - közölték a szervezők az MTI-vel.

A nyerteseket pénteken este hirdették ki a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár átriumában, ahol a legjobb 12 történetet illusztrátorok munkáival kiegészítve mutatják be. A díjátadón a három legjobb művet megzenésítve is hallhatták az érdeklődők három zenei formáció, a Csicsergők és MIG Singers, iamyank, illetve Kiss Krisztián és barátai jóvoltából.

A kiállítás október 20-ig látható a CAFe Budapest Fesztivál keretében a könyvtár átriumában.

A 2014-ben indult, 100 szóban Budapest című történetíró-pályázat lényege az egyszerűség: a résztvevőknek maximum száz szóban kell megfogalmazniuk gondolataikat, érzéseiket, emlékeiket, benyomásaikat Budapestről és a városlakókról. A lényeg, hogy a történet rövid, frappáns és eredeti legyen.

A pályaműveket szakmai zsűri bírálta
velemenyezd, 2017. október 06. péntek, 18:17
CAFe Budapest - Kortárs művészet tizenhét napon át
A régió egyik legfontosabb összművészeti seregszemléje ebben az évben is a kortárs művészet nemzetközi és hazai világsztárjaival, premierekkel és rendhagyó köztéri programokkal hívja Budapestre az érdeklődőket - közölték az MTI-vel pénteken a szervezők.

Mint kiemelték, idén a fesztivál vendége lesz az Oscar-díjas Tan Dun és a világ egyik legjobb szimfonikus zenekara, a Royal Concertgebouw Orchestra Amsterdam, akik Eötvös Péter új kompozíciójával érkeznek a fesztiválra néhány nappal a világpremier után. Rendhagyó jazzkoncertet ad Thomas Quatshoff bariton, legújabb lemezével érkezik Markus Stockhausen trombitaművész és formációja, a Quadrivium, de itt lesz a Grammy-jelölt elektronikus zenei ikon, Carl Craig is. A nigériai zenész, komponista, emberjogi aktivista, Fela Kutinak, az afrobeat meghatározó személyiségének a Felabration-est állít emléket.

A CAFe Budapest minden évben kiemelt figyelmet szentel egy-egy ország kultúrájának. 2017-ben az izraeli művészet és kultúra áll fókuszban a maga
velemenyezd, 2017. október 06. péntek, 15:53
CAFe Budapest - Emblematikus balettművek és formabontó bemutatók az idei tánckínálatban
A fesztivál egyik idei fókuszpontjához igazodva október 13-án és 14-én a nemzetközi táncélet élvonalába tartozó Izrael Balett érkezik a Nemzeti Színházba. A Lea Lavie Fishbein vezette, 1967-ben alapított társulat hazájának egyetlen olyan együttese, amely a kortárs darabok mellett a klasszikus koreográfiákat is repertoáron tartja.

Ez a kettősség az egyik vezérmotívuma a tavaly novemberben bemutatott White Swan (Fehér hattyú) című darabnak is, amely egy kivételes, 120 éven átívelő tánctörténeti utazás a klasszikus kortól a kortárs tánc világáig. A darabban a balett-történelem talán legikonikusabb műve, A hattyúk tava két teljesen ellentétes megközelítésben kerül színpadra. Az első részben Csajkovszkij balettjának második felvonásában Lev Ivanov 1895-ös koreográfiáját gondolja újra az együttes. Az előadás második felében a világhírű görög koreográfus, Adonisz Foniadakisz műve már egy sötétebb és borúsabb képet mutat, amelyben az Ivanov-féle verzióból hiányzó fekete hattyú alakja is színre
velemenyezd, 2017. október 05. csütörtök, 12:12
Képek, videók
Fények . Budapest
lissy
2017. október 02. hétfő, 14:52
Budapest
lissy
2017. október 02. hétfő, 14:51
Budapest háttér.jpg
katka5212
2017. szeptember 30. szombat, 13:26
zzz csak Budapest.jpg
katka5212
2017. szeptember 27. szerda, 12:27
Budapest 3
taltos1
2017. augusztus 20. vasárnap, 13:14
Budapest Szent István baz
maroka
2017. augusztus 13. vasárnap, 16:05
budapest.png
chillik
2017. augusztus 08. kedd, 18:23
Beautiful Budapest 1938
sanci81
2017. július 16. vasárnap, 14:46
London - Budapest
dandej
2017. július 03. hétfő, 11:49
Családok Budapesti Világt
dandej
2017. május 27. szombat, 21:23
Egy tél Budapesten 01.jpg
chillik
2017. május 18. csütörtök, 06:16
Egy tél Budapesten 02.jpg
chillik
2017. május 18. csütörtök, 06:16
Elektronikus-tranazisz 1
ezer_mester
2010. május 06. csütörtök, 07:06
Elektronikus- tranaziszto
ezer_mester
2010. május 06. csütörtök, 07:04
Elektronikus készülékek s
konyvek
2006. szeptember 23. szombat, 03:25
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.