Regisztráció  Belépés
2018. szeptember 24. hétfő | 39. hét | 267. nap | 00:08 | Gellért, Mercédesz
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Mytsy Kata : Téltmető,hóvirág
Téltemető ,hóvirág

Téltemető telet temet,
- tetemének helyet keres
ide - oda hegyoldalban -
"csodák hölgye, és madara. "

Dermedt síkon hóvirág nő,
olyan mint egy hókirálynő.
Szemlesütve, alázattal,
harangszirma a tavaszdal.

Nem is vágyik melegebbre;
- a természet menetrendje,
bizonysága az öröknek,
az örökzöld kis Örömnek!


*** Mysty Kata
maria_kadar_148, 2018. április 16. hétfő, 23:22
Címkék: Mytsy Kata, Mysty Kata, természet menetrendje, hegyoldalban, harangszirma, szemlesütve,
Kommentek
Megkezdődött a téli időszámítás
este 10 óra közötti ébrenléti idő a váltással jobban egybeesik a természetes világosság idejével, így kevesebbet kell világítani. Becsléseik szerint évente országosan egy közepes méretű város éves fogyasztása spórolható meg az óraátállítással, a bevezetése óta elért megtakarítás így körülbelül 4 ezer gigawattórára tehető. A kisebb fogyasztás a káros anyagok kibocsátását is mérsékli, a rendszer ezért a környezet védelmét is támogatja.

Az átállítás miatt változik egyes tömegközlekedési eszközök menetrendje. A MÁV tájékoztatása szerint az éjjel kettő és három óra között induló vonatok a kiindulási állomásukon, az úton lévő járatok pedig azon az állomáson térnek át a téli időszámítás szerinti közlekedésre, ahol éppen tartózkodnak. Magyarország területén két nemzetközi vonatot érint az óraátállítás. A Lőkösházáról Budapesten át Bécsig közlekedő Dacia nemzetközi gyorsvonat Lőkösháza és Békéscsaba között a nyári időszámítás szerint halad, viszont Békéscsabáról már a téli időszámítás szerinti 2.20-kor indul el.
velemenyezd, 2017. október 29. vasárnap, 07:04
Takács Szabolcs: Magyarországnak nincs elmaradása a migrációval kapcsolatos kiadások tekintetében
Kifejtette, a migráció kezeléséhez köthető kiadások tekintetében Magyarország jelentősen kivette a részét, más országokhoz képest is "elég jól áll". A migrációs válságkezelés jelentette teherviselést közösen kell vállalni - húzta alá.

A migráció kezelésének egyik legfontosabb feladata az okok minél hatékonyabb kezelése az unión kívüli partnerországokkal való együttműködés erősítése által. A megoldás érdekében fenntartható eredményeket és valódi ellenőrzést kell elérni - hangoztatta az államtitkár az októberi uniós csúcs előkészítésével foglakozó ülést követően.

Ezzel kapcsolatban arra hívta fel a figyelmet, hogy Törökország továbbra is az Európai Unió fontos szomszédja marad. Ha az unió nem találja meg a kellő tisztelet hangját Ankarával, az a jelenleginél nehezebb helyzetet okozhat - vélekedett.

Takács Szabolcs elmondta, Magyarországot aggasztja, hogy bizonyos országok a schengeni térségen belüli, ideiglenesen bevezetett határellenőrzések további fenntartása mellett érvelnek. Véleménye
velemenyezd, 2017. szeptember 25. hétfő, 19:24
NVI: további aláírásokat találtak érvényesnek a földügyben kezdeményezett népszavazáshoz
A bizottságnak adott tájékoztatás szerint a múlt héten lezárult első körös ellenőrzésben 27 241 ívet találtak érvényesnek, és 791-et érvénytelennek. Az érvénytelen ívek és aláírások újbóli ellenőrzésénél azonban a korábban érvénytelennek nyilvánított ívek közül 43-at találtak mégis érvényesnek, vagyis az érvényes ívek száma 27 198, az érvénytelen ívek száma 748-ra változott.

Emiatt az érvényes aláírások száma 180 898-ra nőtt, az érvényteleneké pedig 45 220-ra, mivel az utóbb érvényesnek nyilvánított íveken is voltak érvénytelen aláírások. Az érvénytelen aláírásokból 18 225 volt többes aláírás, más okból nem volt elfogadható 26 995.

Gőgös Zoltán szocialista politikus magánszemélyként nyújtotta be a földügyi népszavazási kérdést, amely így szól: "Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés alkosson törvényt az állami tulajdonban álló termőföldek értékesítésének a tilalmáról?". A politikus június 28-án adta le az összegyűjtött íveket, az NVI pedig július 4-én kezdte meg az ívek ellenőrzését.
velemenyezd, 2016. augusztus 03. szerda, 17:42
Megkezdődött a nyári időszámítás
10 óra között kevesebbet kell használni a világítást.

A módszerrel hazánk egy napi átlagos villamosenergia-fogyasztását, azaz csaknem 30-40 ezer háztartás éves felhasználását, 120 megawattórát spórolni meg. Ez megfelel egy közepes méretű magyar város teljes éves fogyasztásának. Becsléseik szerint az óraátállítással a magyar fogyasztók évente a nyári időszámítás alatt összesen mintegy 4-5 milliárd forintot takaríthatnak meg villamosenergia-költségeikből.

Az átállás miatt változik a MÁV menetrendje is, a Magyarországról induló és ide érkező nemzetközi szerelvények közül a Dacia nemzetközi vonatok, a Corona IC, az Ister EuroNight (EN), a Kálmán Imre EN, a Beograd gyorsvonat, a Metropol EN, a Latorca IC és a Traianus-Bononia IC várhatóan egyórás késéssel éri el a budapesti, illetve a külföldi végállomását.

A Budapestről induló, Varsón át Moszkvába közlekedő Varsovia EuroCity vonatok oroszországi menetrendje is változik a nyári időszámítás bevezetésével, mivel Oroszországban nem állítják át az
velemenyezd, 2016. március 27. vasárnap, 07:04
Tavasz-revü
Mysty Kata
Téltemető, hóvirág

Téltemető telet temet,
- tetemének helyet keres
ide - oda hegyoldalban -
elsiratja ezer dalban ...

Dermedt síkon hóvirág nő,
olyan mint egy hókirálynő.
Szemlesütve, alázattal,
harangszirmán a tavasszal.

Nem is vágyik melegebbre;
- a természet menetrendje,
bizonysága az öröknek,
egy örökzöld kis Örömnek!

(örökzöldje az örömnek)


,,Lelki szépség nagy-nagy érték, Versben mérték... semmi kétség! mystykata"

Az a művész, aki
,,Az a művész, aki vágyakozó szívvel átadja magát Istennek, aki valóban elismeri, hogy a tehetsége felülről kapott ajándék, egyszer csak átéli, hogy Isten kezd el alkotni rajta keresztül. "(Simon András)


Myst Kata
Tavasz közeleg...

Közeleg a tavasz.
Nem lehet rá
mystyk, 2015. február 25. szerda, 07:58
Tamási Áron: Öreg fiú december
elment.

Aztán ismét munkában és bizakodásban, vagyis a megszokott mederben múltak a napok; majd elkövetkezett a szerda is.

Vagyis November utolsó napja.

Nagy várakozásban és jó egészségben voltam, amikor reám szállott azon a napon az este. Így aztán könnyűszerrel tudtam gondoskodni arról, hogy kellemes meleg legyen a szobában, s más egyebet is, ami vendégnek csak jó lehet ilyen téli időben, azt is mind előkészítettem. Így vártam Decembert, aki a szelek és a csillagok menetrendje szerint, éjfél után egy másodperccel meg is érkezett. Ahogy megpillantottam őt, bizony úgy tűnt nekem, mintha sápadt és törődött lett volna. S talán mogorva is egy kicsit. Hirtelen nem tudtam de nem is tudhattam, hogy mi az oka megviselt állapotának; valami betegség-e vajon, vagy váratlan csalódás, amit a mindenség útjain szerzett esetleg. No mindegy, gondoltam magamban, s oly kedvesen köszöntöttem és olyan örömmel, mintha rajta is csupa derűt és bizakodást láttam volna. Leültettem közel a
lilagondolatok, 2014. december 20. szombat, 10:26
Női kosár Eb - Az európai szövetség elfogadta a magyar-román logót
A magyar szövetség (MKOSZ) honlapjának tájékoztatása szerint a koncepciót a két országnak a sportág iránti elhivatottsága inspirálta, amit egy összefonódó szív szimbolizál a kosárlabda közepén. Az összefonódó szív motívum továbbá egy közös szívdobbanást is jelképez, ami a kosárlabda pattogtatás dinamikájával és energiájával köthető - adta hírül az MKOSZ. Ami a részleteket illeti, a piros szín erőt és bátorságot sugall, melyek a sport nélkülözhetetlen alapelemei. A logó színei a két ország nemzeti lobogójának színeit jelképezik, melyek középen egy piros szív formában egyesülnek. A kék és sárga színek az Európai Uniót is látótérbe helyezik, míg a zöld szín a Kárpát-medence rendkívül gazdag és egyedülálló természeti környezetére utal.

A 20 csapatos Eb szlogenje: "Játék szívből" (Play with heart)

Magyarország 1950, 1964, 1983 és 1997 után ötödik alkalommal rendezhet női Európa-bajnokságot, Románia pedig 1966 után másodszor lesz házigazda.

Az Eb
velemenyezd, 2014. június 24. kedd, 15:14
Képek, videók
Katalin családja.png
agica2004
2018. szeptember 14. péntek, 21:45
Katalin és a kis Lajos.pn
agica2004
2018. szeptember 14. péntek, 21:42
Katalin és Meghan.jpg
agica2004
2018. szeptember 14. péntek, 21:41
Katalin és Lajos herceg.p
agica2004
2018. szeptember 14. péntek, 21:41
Vilmos-és Katalin.jpg
agica2004
2018. szeptember 14. péntek, 21:38
Katalin K.-tól
csalogany13
2018. augusztus 24. péntek, 21:41
N-KATALIN.jpg
cserhat3
2018. augusztus 24. péntek, 12:49
Juhász Katalin - Én Anyám
menusgabor
2018. augusztus 18. szombat, 16:40
Kata barátnőmtől
eva6
2018. augusztus 12. vasárnap, 20:57
bronz kata0809_2.jpg
maroka
2018. augusztus 09. csütörtök, 20:16
bronz kata0809.jpg
maroka
2018. augusztus 09. csütörtök, 20:15
BKV menetrendi tájékoztat
lacipecsenye
2012. szeptember 30. vasárnap, 20:39
menetrend.jpg
jpiros
2012. szeptember 11. kedd, 08:52
MÁV balatoni menetrend
lacipecsenye
2012. március 16. péntek, 20:03
MÁV menetrend
lacipecsenye
2012. március 16. péntek, 20:02
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.