Regisztráció  Belépés
2017. augusztus 21. hétfő | 34. hét | 233. nap | 23:35 | Sámuel, Hajna
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Javier Sabaténak csak a tavalyi BL-döntő miatt van hiányérzete
"Az elmúlt két évben sikerült elérnünk céljainkat, csak egy dolog miatt van rossz érzésem, mert nem tudtuk megnyernünk a BL-t. Ott volt a kezünkben, de sajnos nem sikerült, ez nagyon fáj, mert a szurkolótábor és a klub megérdemelte volna" - nyilatkozta az MTI-nek hétfőn a spanyol szakvezető.

A tavalyi kölni négyes döntőben a veszprémiek a fináléba jutottak, ott pedig a 46. percben már kilenc góllal vezettek a lengyel Kielce csapatával szemben, végül hosszabbítás után hétméteresekkel mégis elveszítették a találkozót.

Sabaté kifejtette, tökéletes volt a felkészülésük, és 46 percen keresztül a játékuk is.

"Jobban kézilabdáztunk, mint a Kielce, de utána jött egy mentális blokk. Szerintem arra gondoltunk, hogy bajnokok vagyunk, és már nem sikerült megfelelően felpörögnünk. Ezen kívül szerintem minden rendben volt ebben a két szezonban, jól játszottunk" - tette hozzá.

Irányításával a Telekom Veszprém a BL-ben tavaly második, idén pedig harmadik lett, a SEHA Ligában egy évvel ezelőtt győzött, és idén is döntőt játszhatott, a bajnokságot és a Magyar Kupát pedig mindkét szezonban megnyerte.

A 40 éves Sabaté a szintén spanyol Carlos Ortega másodedzőjeként 2012-ben érkezett a klubhoz, 2015 óta vezetőedzőként dolgozott, tavaly március óta pedig a magyar válogatott szövetségi kapitánya is volt, de idén nyáron mindkét poszton a svéd Ljubomir Vranjes váltja.

"A válogatottat nagyon nehéz pillanatban vettem át, hiszen nem sikerült jól a lengyelországi Európa-bajnokság, és ezzel együtt az olimpiai kvalifikáció. Először csak a Szerbia elleni párharcra szólt a megbízatásom, végül 21 találkozó lett belőle" - emlékezett az edző, akinek irányításával 13 győzelmet és egy döntetlent ért el a magyar válogatott, hétszer pedig kikapott.

A nemzeti együttes a vezetésével kijutott a januári francia világbajnokságra - ahol az olimpiai bajnok Dánia búcsúztatásával a negyeddöntőig jutott -, majd a jövő évi horvátországi Európa-bajnokságra is.

A távozó tréner elmondta, mindig jó volt a kapcsolata a játékosaival, akikről csak jót mondhat, mert az első naptól az utolsóig segítették a munkáját.

"A legsikeresebb időszakban voltam Veszprémben, sokat tanultam, tapasztalt edzővé váltam. Vannak, akik húsz-huszonöt év alatt sem jutnak el két Bajnokok Ligája négyes döntőbe és egy világbajnokságra vezetőedzőként, nekem pedig ez két idény alatt megadatott. Ha két évvel ezelőtt valaki azt mondja, hogy ilyen eredményeket érek el, senki nem hitte volna" - nyilatkozta.

Javier Sabaté hangsúlyozta, tiszteletben tartja a vezetők döntését, amely szerint nem folytathatja munkáit.

"Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem vagyok csalódott, ugyanakkor nagyon boldog vagyok, hogy a szövetség bízott bennem, nagy öröm volt kapitánynak lenni. Csak az eredmények számítanak, és azokkal kapcsolatban szerintem senkinek nem lehet kifogása" - vélekedett.

A pályafutása folytatásáról elárulta, hogy már februárban eldöntötte, a szezon után pihenni fog.

"Szükségem van rá, mert embertelen volt, amit csináltunk. Óriási szezonon vagyunk túl, sikerült elérnünk a célunkat. Ezzel nagyon elégedett vagyok, de kilencven mérkőzésünk volt" - tette hozzá.

Kifejtette, mindig száz százalékot szeretne nyújtani, de tudja, ha azonnal munkát vállalna, erre nem lenne képes.

"Újra energiát kell gyűjtenem. Természetesen imádom a munkámat, szeretnék a későbbiekben is olyan szinten dolgozni, mint a Veszprémnél és a magyar válogatottnál. Voltak is megkereséseim, de szerintem a következő szezont kihagyom" - fűzte hozzá Javier Sabaté.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2017. június 19. hétfő, 21:03
Címkék: Javier Sabaténak, Telekom Veszprém, SEHA Ligában, Magyar Kupát, Carlos Ortega, Ljubomir Vranjes,
Kommentek
Vajda Milán - Az AlkalMáté Trupp bemutatója a Jurányi Házban
korábban megvolt, ez lesz a legklasszikusabb díszlet az eddigiek közül.

A színész elárulta, hogy a darabban egész élete megjelenik, szó lesz családról, munkáról, szerelmekről. Lesz olyan jelenet, amely kórházban játszódik, amelyik színházban és olyan is, amely a Lukács fürdőben, a gőzben.

Mint mondta, meg kell találni az egyensúlyt abban, hogy ne állítsa be magát teljesen lúzernek, de zseniális Adonisznak sem, mert egyik sem igaz. Az a fontos számára, hogy amikor befejezik a munkát, ne legyen hiányérzete. "Jó érzéssel fejezzem be, hogy elmondtam, amit el szerettem volna, és bevállaltam mindent, amit be kell" - mondta, hozzátéve: ezért megtesz mindent, még akkor is, ha fájdalmas valamiről beszélni, fárasztó vagy kényelmetlen.

Az előadásban 1995-ben elhunyt színész édesapjáról is lesz szó, arról is, hogy ő milyennek látja, és arról is, hogy az emberek milyennek látták őt.

Az előadás zenéit főként a címszereplő válogatta. A dallamok ismertek, népszerűek, csak a dalszövegek mások, ezeket
velemenyezd, 2017. július 24. hétfő, 16:13
Tusványos - Kerekasztal-beszélgetés: minél nagyobb arányban magyar iskolába kell íratni a gyermekeket
Burusi-Siklósi Botond, a 25 éves Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége elnöke hiányérzetének adott hangot amiatt, hogy jelen pillanatig nincs meg az a háttérintézmény-rendszer, amely segíthetné a szakmai munkát. A legtöbb félreértés, párhuzamosság a koordináció hiányából ered - mondta, hozzátéve, hogy szükségesnek tartja egy közoktatási tanács létrehozását, amelyben az oktatáspolitika, az oktatásirányítás és a civil szervezetek egyaránt képviseltetnék magukat. Szintén hiányolta a szülőkkel való együttműködés országos szervezeti kereteit.

Megjegyezte: 160 ezer magyar gyermekkel foglalkozik jelenleg mintegy 10-12 ezer pedagógus.

A problémák között említette még az alacsony gyermekszámot, valamint az asszimilációt és a migrációt.

Erdei Ildikó, a temesvári Bartók Béla Líceum igazgatója egy oktatáskutató intézet hiányát tette szóvá, s azt, hogy nincsenek együttműködési keretek, fórumok. Fő kérdés, hogy kié a döntés, kié a felelősség - mutatott rá. Hozzátette: az elmúlt években született egy
velemenyezd, 2017. július 20. csütörtök, 12:23
Cseri Kálmán - A GONDVISELŐ ISTEN
jelét látjuk Isten gondoskodó szeretetének. Adott nekik éveken át kenyér gyanánt mannát, húsnak fürjeket, víztelen helyeken is friss karsztvizet, ha pedig megtámadták őket, a túlerővel szemben is győzelmet. Isten fontosnak tartja, hogy meglegyenek testi szükségleteink, Jézus Krisztus is belefoglalta a miatyánkba mindennapi kenyerünket.

A nép mégis gyakran zúgolódott, elégedetlenkedett. Miért? Mert amíg valaki csak Isten gondviselését élvezi, de nincs személyes kapcsolata vele, addig mindig hiányérzete van. Így is szokták mondani ezek az emberek: hiszek a gondviselésben. Amikor megjelenik valakiben a hála, akkor néz fel az ajándékokról az Ajándékozóra, s ha először kimondta: köszönöm, akkor kerül beszédes viszonyba Istennel. Akkor viszont már nemcsak Isten ajándékait követeli, hanem az élő Istennel való személyes közösségért hálás, s ez többet jelent, mint akármennyi ajándéka. A gondviseléstől eljut a Gondviselőig.

Isten azonban ennél is többet tartogat nekünk: önmagát adta ajándékul,
ronix, 2017. június 07. szerda, 20:53
Férfi kézilabda NB I - Az edzők szerint az első meccs döntötte el a bajnoki finálét
"A párharc kulcsa az első mérkőzés volt, nagyon jó eredményt értünk el, ebben az évadban senki nem győzte le a szegedieket hat góllal" - nyilatkozta Sabaté.

A szombati első találkozót a Veszprém 23-17-re megnyerte, szerdán 30-27-re a Szeged győzött, így a dunántúliak 50-47-es összesítéssel megnyerték a párharcot.

Sabaté úgy vélekedett, óriási sikert értek el, de jár a gratuláció a szegedieknek is a győzelemhez. "Ebben a szezonban is óriási ellenfeleink voltak, nagyot fejlődtek erre az idényre, ezért is csökkent a különbség a két együttes között. Jól dolgoznak, jól játszanak, szerintem ez hamarosan a sikereikben is megmutatkozik majd" - mondta.

A Veszprém szakvezetője kijelentette, már most is nagyon elégedett a szezonjukkal, hiszen bajnokságot és kupát nyertek, de a Bajnokok Ligája jövő hétvégi négyes döntője még hátravan.

Juan Carlos Pastor hangsúlyozta, hogy több sérülttel álltak fel, de játékosai egy percig sem adták fel a küzdelmet, ezért is büszkének kell lenniük a mai
velemenyezd, 2017. május 24. szerda, 21:31
A minden ami aktuális-folytatása
Ez a blog a Hotdog.hu közösségi oldal megszűnése miatt jött létre , ahol a -Minden ami aktuális -magazinom folytatását szeretném ha figyelemmel kísérnétek.
Mivel a magazin már több mint 6 éve működött, így ide csak az új cikkeket írom, tehát lehet, hogy sokaknak hiányérzete lesz, de a régi magazinomban 1200 cikk is megjelent már, és nem szeretném ismételni magam.
lizawolf, 2017. május 21. vasárnap, 18:30
Kajak-kenu vk - Öt-öt magyar arany, ezüst és bronz Montemorban
szombati két első, három második és egy harmadik hely után a vasárnapi döntőkben is remekeltek a magyarok.

Balla, a győriek 22 éves kenusa a szombati C-1 500 méter megnyerése után vasárnap C-1 200 méteren - itt párja, Devecseriné Takács Kincső lett a második -, valamint C-2 500 méteren is győzött. A két versenyző még a délutáni 5000 méteres versenyen is rajthoz állt, s ezen szintén az első két helyet szerezték meg. Balla Virág négy számban indult a portugáliai regattán, s mindben nyert is.

"Hiányérzetem nincs egyáltalán - mondta viccesen a magyar szövetség honlapjának Balla. - Mondjuk végig nekem állt a zászló, hiszen a szél nekem kedvezett. Kétszáz méteren éppen nem fújt, vagyis Kincsővel egyenlő körülmények között tudtunk versenyezni és nagyon jó időt tudtunk evezni. Ahogyan ötszáz párosban is, bár ott Kincsőnek már sokat kellett kormányozni."

"A lányok kimagaslottak a mezőnyből és nemcsak az eredményeik miatt, hanem ahogyan kenuztak. A páros kifejezetten jól ment, majd' ötven métert vertek
velemenyezd, 2017. május 21. vasárnap, 17:13
Z. Konkoly Juci
végre?


Hiányzol

Hívlak, jöjj el hozzám kedvesem
tomboló viharos szélben is
csak a Te hangodat keresem.
Várlak, a hűs deret csókoló
kora hajnali napsugárral,
ki gyengéden átöleli a
fagyott, didergős rózsaszálat.
Vágyódom, mint harcos amazon
ki nemcsak körvonalakban
tudja, hogy titkos nászra készül
egy sokat sejtető hajnalon.
Hiányzol, mint ahogy levegő
a tengerben fulladozónak.
Ha itt vagy testbeszéded jelez,
gyöngéden simogat a kezed.
Hiányérzetem is megszűnik,
szó elakad, áll a pillanat,
A rohanó világ kint marad!


Hogyan mondjam el...

Hogyan mondjam el,
talán két szemedbe nézzek?
Vagy hegedű húrján
üzenjek néked?
Mert oly nehéz a szó,
a nyelvemen botladozó.
Mit jelentesz Te nekem?

A zenét, mi a lelkemig hatol,
a napsugarat,
mely beköszön az ablakon,
és vidáman csillog
a
menusgabor, 2017. május 19. péntek, 22:00
Képek, videók
Javier Gonzalez.jpg
boraborella
2011. június 22. szerda, 18:52
Javier és Pepe.jpg
agica2004
2011. május 05. csütörtök, 15:10
penelope_cruz_and_javi er_
laco22
2010. július 25. vasárnap, 09:17
Augur Buzzard ? Javier Fl
diana68
2009. december 23. szerda, 06:27
Mai, Javier
eva_gabor
2007. július 12. csütörtök, 09:49
Mani, Mai, Javier
eva_gabor
2007. július 12. csütörtök, 09:39
Javier
eva_gabor
2007. július 12. csütörtök, 09:19
Javier, Mani
eva_gabor
2007. július 12. csütörtök, 09:17
Anwar, Javier
eva_gabor
2007. július 11. szerda, 23:34
hiányérzet.jpg
dnemethk
2015. február 06. péntek, 09:26
Hiányérzet
anna4459
2014. december 25. csütörtök, 18:24
Hiányérzet.png
margoboszi
2013. szeptember 10. kedd, 19:37
hiányérzet
lovaszmarika
2011. november 01. kedd, 14:53
hiányérzet.jpg
betti055
2007. október 12. péntek, 09:05
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.