Regisztráció  Belépés
2017. december 16. szombat | 50. hét | 350. nap | 10:14 | Etelka, Aletta
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Javier Sabaténak csak a tavalyi BL-döntő miatt van hiányérzete
"Az elmúlt két évben sikerült elérnünk céljainkat, csak egy dolog miatt van rossz érzésem, mert nem tudtuk megnyernünk a BL-t. Ott volt a kezünkben, de sajnos nem sikerült, ez nagyon fáj, mert a szurkolótábor és a klub megérdemelte volna" - nyilatkozta az MTI-nek hétfőn a spanyol szakvezető.

A tavalyi kölni négyes döntőben a veszprémiek a fináléba jutottak, ott pedig a 46. percben már kilenc góllal vezettek a lengyel Kielce csapatával szemben, végül hosszabbítás után hétméteresekkel mégis elveszítették a találkozót.

Sabaté kifejtette, tökéletes volt a felkészülésük, és 46 percen keresztül a játékuk is.

"Jobban kézilabdáztunk, mint a Kielce, de utána jött egy mentális blokk. Szerintem arra gondoltunk, hogy bajnokok vagyunk, és már nem sikerült megfelelően felpörögnünk. Ezen kívül szerintem minden rendben volt ebben a két szezonban, jól játszottunk" - tette hozzá.

Irányításával a Telekom Veszprém a BL-ben tavaly második, idén pedig harmadik lett, a SEHA Ligában egy évvel ezelőtt győzött, és idén is döntőt játszhatott, a bajnokságot és a Magyar Kupát pedig mindkét szezonban megnyerte.

A 40 éves Sabaté a szintén spanyol Carlos Ortega másodedzőjeként 2012-ben érkezett a klubhoz, 2015 óta vezetőedzőként dolgozott, tavaly március óta pedig a magyar válogatott szövetségi kapitánya is volt, de idén nyáron mindkét poszton a svéd Ljubomir Vranjes váltja.

"A válogatottat nagyon nehéz pillanatban vettem át, hiszen nem sikerült jól a lengyelországi Európa-bajnokság, és ezzel együtt az olimpiai kvalifikáció. Először csak a Szerbia elleni párharcra szólt a megbízatásom, végül 21 találkozó lett belőle" - emlékezett az edző, akinek irányításával 13 győzelmet és egy döntetlent ért el a magyar válogatott, hétszer pedig kikapott.

A nemzeti együttes a vezetésével kijutott a januári francia világbajnokságra - ahol az olimpiai bajnok Dánia búcsúztatásával a negyeddöntőig jutott -, majd a jövő évi horvátországi Európa-bajnokságra is.

A távozó tréner elmondta, mindig jó volt a kapcsolata a játékosaival, akikről csak jót mondhat, mert az első naptól az utolsóig segítették a munkáját.

"A legsikeresebb időszakban voltam Veszprémben, sokat tanultam, tapasztalt edzővé váltam. Vannak, akik húsz-huszonöt év alatt sem jutnak el két Bajnokok Ligája négyes döntőbe és egy világbajnokságra vezetőedzőként, nekem pedig ez két idény alatt megadatott. Ha két évvel ezelőtt valaki azt mondja, hogy ilyen eredményeket érek el, senki nem hitte volna" - nyilatkozta.

Javier Sabaté hangsúlyozta, tiszteletben tartja a vezetők döntését, amely szerint nem folytathatja munkáit.

"Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem vagyok csalódott, ugyanakkor nagyon boldog vagyok, hogy a szövetség bízott bennem, nagy öröm volt kapitánynak lenni. Csak az eredmények számítanak, és azokkal kapcsolatban szerintem senkinek nem lehet kifogása" - vélekedett.

A pályafutása folytatásáról elárulta, hogy már februárban eldöntötte, a szezon után pihenni fog.

"Szükségem van rá, mert embertelen volt, amit csináltunk. Óriási szezonon vagyunk túl, sikerült elérnünk a célunkat. Ezzel nagyon elégedett vagyok, de kilencven mérkőzésünk volt" - tette hozzá.

Kifejtette, mindig száz százalékot szeretne nyújtani, de tudja, ha azonnal munkát vállalna, erre nem lenne képes.

"Újra energiát kell gyűjtenem. Természetesen imádom a munkámat, szeretnék a későbbiekben is olyan szinten dolgozni, mint a Veszprémnél és a magyar válogatottnál. Voltak is megkereséseim, de szerintem a következő szezont kihagyom" - fűzte hozzá Javier Sabaté.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2017. június 19. hétfő, 21:03
Címkék: Javier Sabaténak, Telekom Veszprém, SEHA Ligában, Magyar Kupát, Carlos Ortega, Ljubomir Vranjes,
Kommentek
1956-os kiállítás megnyitó beszéd Levélen
és Prof. Dr. Kuroli Gézát, a Mezőgazdasági Akadémia dékánját.

A tárlókban, láthatók voltak Gulyás Lajos emlékezetének egyes fejezetei is, mégis, a kiállítás vendégkönyvében olvasott észrevétel nem felejthető: ,, Megindító a sortűz dokumentációja, de nagyon hiányolom, hogy Gulyás Lajos mártírhalált halt volt levéli református lelkész példamutató tevékenységét nem méltatták."

Ezért most Levélen és jövőre Mosonmagyaróváron egy nagyszabású kiállítással szeretném ezt a hiányérzetet eloszlatni.

Hisz, itt Levélen, ki másról lehetne önálló ötvenhatos tárlatot rendezni, mint Őróla, különös tekintettel 2017. december 31-ére, halálának 60., majd 2018. február 4-ére, születésének 100. évfordulójára.

Tisztelt Levéliek, kedves Vendégek!

A közelmúltban egy tíz részes 1956-os kiadvány sorozatot készítettem, mely kinyomtatva, mintegy 240 oldalas lett. Az érdeklődőkhöz azonban az egyes részeket kizárólag az interneten keresztül juttattam el. Ennek a sorozatnak
otvenhatosemlekev2016, 2017. október 24. kedd, 06:21
Nektek melyik csodás természeti képződmény tetszik?
férfiaknak, magukat illegetik a tükör előtt, magukat akarják és szeretik szépnek, ellenállhatatlannak látni, magukban gyönyörködnek. Természetesen egyik sincs magával megelégedve, mert vagy nagynak gondolja a hasát, vagy görbének a lábát, különféle oka van annak, hogy állandóan elégedetlenkedjenek külsejükkel, ezeket palástolják is egészen negyven - ötven éves korukig, akkor már jobban felveszik azokat a ruhákat, melyeket régebben nem láttak magukon kívánatosnak.

A tanárnőnek feltehetően hiányérzete volt, ha fehérnemű nélkül járt, vagy befolyásoltatásos állapotban volt, ezt akkor kellett volna kivizsgálni.

Aki kocsmába megy be nőként alkoholisták közé, az szembenézett a támadóival előre, hiszen sejthette, hallotta, milyenek a gátlástalan, részeg primitív férfiak.

Itt vannak a kurvák, akik azelőtt strihheltek, gazdagoknak is, általában azóta sikeres, sztár, celeb, színésznő, értelmiségi életet élnek. Mit tudnak tanítani, nyújtani erkölcs romboláson kívül, mint média tagok,
katalinkohut, 2017. október 23. hétfő, 22:05
Heti útravaló Müller Pétertől - 303. rész
Heti útravaló Müller Pétertől - 303. rész

Müller Péter: "Akit keresel, az is keres téged"

Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat - és talán az életedet is.

Müller Péter minden héten ilyen "lelki útravalót" ad. Olvasd el, és hagyd magadban megérni."Akit keresel, az is keres téged. Ez igaz, de nem biztos, hogy találkoztok."

,,Akit keresel, az is keres téged"
Forrás: Thinkstock

Ez nemcsak a keresésen múlik, hanem sorson, időszerűségen - a találkozásra meg kell érni. Mindkettőnek. Ez a mondat biztatás a homályban botorkálónak, remény a boldogtalannak - de igazsága csak utólag
taltos1, 2017. október 12. csütörtök, 23:39
Végre péntek
Némi hiányérzetem van. Holnapután október. Az elmúlt hét elröppent. Főnökasszonyomnak mondtam, hogy szörnyű volt ez a hét, mert olyan hamar eltelt. Unatkozni nem igazán szoktam, valahogy mindig sok munkám van akárhol dolgozom. De ez a hét ez nagyon durva volt.
Ma már végre péntek, és a kiszabott munkaidő miatt kicsit rövidebb is volt az előzőeknél. Már kiszellőztettem a fejem, sétáltunk egyet a kutyukkal is.
orsi1, 2017. szeptember 29. péntek, 15:53
Az élet vonata
állomáson, s mi ott maradunk nélkülözvén a szeretetüket, együttérzésüket, társaságukat.

Ugyanakkor mások szállnak fel a vonatra, akik fontosak lesznek számunkra. Ők a testvéreink, a barátaink és mi szeretjük ezeket a csodálatos embereket.

Néhányan azok közül, akik beszállnak, csupán kis sétának tekintik az utazást. Mások csak szomorúsággal találkoznak útjuk során. Mindig vannak olyanok is a vonaton, akik készek segíteni a rászorulókon. Néhányan, amikor kiszállnak, el nem múló hiányérzetet hagynak maguk után. Mások fel- és leszállnak, alig vesszük észre őket.

Lehetnek olyanok, akiket nagyon szeretünk, mégis másik vagonban utaznak. Így egyedül kell mennünk ezen a szakaszon. Természetesen megtehetjük, hogy megkeressük őket, átverekedhetjük magunkat az ő kocsijukba. De sajnos nem tudunk melléjük ülni, mert a mellettük levő hely már foglalt.

Ilyen az utazás, telve kívánalmakkal, vággyal, fantáziálással, reménnyel és csalódással. És visszafordítani soha sem
katrin56, 2017. szeptember 15. péntek, 13:01
Ni is az a fránya üvegház hatás?
A szén-dioxidnak tulajdonított üvegházhatás fogalmával először 1946-47. során, még az általános iskolában találkoztam, földrajz órán. Igaz, hogy csak kinyilatkoztatás formájában, mindenféle bizonyítás nélkül. Akkor még ezt még kételkedés nélkül elfogadtam, bár némi hiányérzetem megmaradt a hiányzó bizonyítás miatt, de gondoltam, hogy majd később bizonyára ráakadok még ennek bizonyítására is. Azóta már 70 év is eltelt és sehol nem akadtam rá ennek a fránya üvegházhatásnak a bizonyítására. Tehát az üvegházhatás hipotézise a mai napig is él, mégpedig kinyilatkoztatott rögeszme formájában. Reménytelennek láttam, hogy ezen a helyzeten változtatni tudjak, ezért egy másik kérdéssel kezdtem foglalkozni. Ez pedig a földi jégkorszakok problematikája. Az elfogadott feltételezés szerint a Földön a jégkorszakok a két féltekén egyidejűleg következnek be. Ez az egyidejűség azonban kozmikus okokat feltételez. Ha elfogadjuk azt az elképzelést, hogy a Föld keringési pályája megnyúlt ellipszissé változik, akkor is nehézségek
tomerle, 2017. szeptember 07. csütörtök, 14:51
Cselgáncs-vb - Szabó Katinka is búcsúzott
Sisime Ajjal találkozott, s a meccs előtt kérdéses volt, hogy milyen állapotban lesz a kétszeres Ázsia-bajnok ellen, mivel előzőleg könyökét fájlalva hagyta el a küzdőteret. Az U23-as Eb-bronzérmes Szabó azonban szemlátomást harcra készen érkezett az egy fejjel alacsonyabb Sisime ellen, aki szűk három perc elteltével vazaarit kapott egy bokasöprésre. Fél perccel a vége előtt aztán befejeződött a küzdelem, mivel a japán leszorította hazai riválisát, aki nem tudott kiszabadulni az ölelésből.

"Nincs hiányérzetem, örülök, hogy két meccset nyertem" - kezdte értékelését az MTI-nek a 23 éves magyar dzsúdós. - "A japán ellen is mindent megtettem, de még sokat kell edzenem, hogy eljussak az ő szintjére."

Szabó kitért arra is, hogy a mexikói ellen összeszedett könyöksérülése nem súlyos, de valószínűleg azért fájni fog, amikor "kihűl" az ízület.

"Nagyon feldobott a hazai környezet, olyan szeretteim is itt voltak, akik nem tudnak külföldre elkísérni, főleg a nővéremet hallottam sokat" - tette hozzá
velemenyezd, 2017. augusztus 29. kedd, 14:16
A tömény tényleg öl? A bor meg a sör nem?
Ez több dolog függvénye....Az alkohol fogyasztás több esetben lehet hasznos a szervezet számára....Ez azonban erősen szituáció és mérték függő....Amig a nikotin csak az általa generált hiányérzetet csökkenti, de csak pusztít, addig az alkoholos italok sok dologra alkalmasak...

Ha valaki átlépi a mértéket, akkor a tömény előbb csinál bajt, mint a hígabb italok....

Ami miatt maximálisan jogos a kérdés felvetése, az a szervezetbe jutó alkohol mennyisége....Egy fél deci hp az egyenlő negyed deci tiszta alkohol bevitellel, ez pont annyi, mint egy átlagos sör...5% alkohol tartalommal számolva....Ám nem kevés sör ennél nagyobb erővel bír....:D Két deci minőségi bor alsó szegmensei cca 10% alkohol tartalommal bírnak...Ez kb egy feles 40%-os itallal versenyképesek...Unicum, a whiskey-nek nevezett gabona szesz, és néhány kivételezett egyéb termék.....

A különböző tömények is alkalmasak bizonyos korlátok között hasznos élettani folyamatok megindítására...Fertőtlenítés pld...Akár
hatibacsi, 2017. július 27. csütörtök, 23:51
Képek, videók
Javier Gonzalez.jpg
boraborella
2011. június 22. szerda, 18:52
Javier és Pepe.jpg
agica2004
2011. május 05. csütörtök, 15:10
penelope_cruz_and_javi er_
laco22
2010. július 25. vasárnap, 09:17
Augur Buzzard ? Javier Fl
diana68
2009. december 23. szerda, 06:27
Mai, Javier
eva_gabor
2007. július 12. csütörtök, 09:49
Mani, Mai, Javier
eva_gabor
2007. július 12. csütörtök, 09:39
Javier
eva_gabor
2007. július 12. csütörtök, 09:19
Javier, Mani
eva_gabor
2007. július 12. csütörtök, 09:17
Anwar, Javier
eva_gabor
2007. július 11. szerda, 23:34
hiányérzet.jpg
dnemethk
2015. február 06. péntek, 09:26
Hiányérzet
anna4459
2014. december 25. csütörtök, 18:24
Hiányérzet.png
margoboszi
2013. szeptember 10. kedd, 19:37
hiányérzet
lovaszmarika
2011. november 01. kedd, 14:53
hiányérzet.jpg
betti055
2007. október 12. péntek, 09:05
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.