Regisztráció  Belépés
2017. október 21. szombat | 42. hét | 294. nap | 23:05 | Orsolya
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Javier Sabaténak csak a tavalyi BL-döntő miatt van hiányérzete
"Az elmúlt két évben sikerült elérnünk céljainkat, csak egy dolog miatt van rossz érzésem, mert nem tudtuk megnyernünk a BL-t. Ott volt a kezünkben, de sajnos nem sikerült, ez nagyon fáj, mert a szurkolótábor és a klub megérdemelte volna" - nyilatkozta az MTI-nek hétfőn a spanyol szakvezető.

A tavalyi kölni négyes döntőben a veszprémiek a fináléba jutottak, ott pedig a 46. percben már kilenc góllal vezettek a lengyel Kielce csapatával szemben, végül hosszabbítás után hétméteresekkel mégis elveszítették a találkozót.

Sabaté kifejtette, tökéletes volt a felkészülésük, és 46 percen keresztül a játékuk is.

"Jobban kézilabdáztunk, mint a Kielce, de utána jött egy mentális blokk. Szerintem arra gondoltunk, hogy bajnokok vagyunk, és már nem sikerült megfelelően felpörögnünk. Ezen kívül szerintem minden rendben volt ebben a két szezonban, jól játszottunk" - tette hozzá.

Irányításával a Telekom Veszprém a BL-ben tavaly második, idén pedig harmadik lett, a SEHA Ligában egy évvel ezelőtt győzött, és idén is döntőt játszhatott, a bajnokságot és a Magyar Kupát pedig mindkét szezonban megnyerte.

A 40 éves Sabaté a szintén spanyol Carlos Ortega másodedzőjeként 2012-ben érkezett a klubhoz, 2015 óta vezetőedzőként dolgozott, tavaly március óta pedig a magyar válogatott szövetségi kapitánya is volt, de idén nyáron mindkét poszton a svéd Ljubomir Vranjes váltja.

"A válogatottat nagyon nehéz pillanatban vettem át, hiszen nem sikerült jól a lengyelországi Európa-bajnokság, és ezzel együtt az olimpiai kvalifikáció. Először csak a Szerbia elleni párharcra szólt a megbízatásom, végül 21 találkozó lett belőle" - emlékezett az edző, akinek irányításával 13 győzelmet és egy döntetlent ért el a magyar válogatott, hétszer pedig kikapott.

A nemzeti együttes a vezetésével kijutott a januári francia világbajnokságra - ahol az olimpiai bajnok Dánia búcsúztatásával a negyeddöntőig jutott -, majd a jövő évi horvátországi Európa-bajnokságra is.

A távozó tréner elmondta, mindig jó volt a kapcsolata a játékosaival, akikről csak jót mondhat, mert az első naptól az utolsóig segítették a munkáját.

"A legsikeresebb időszakban voltam Veszprémben, sokat tanultam, tapasztalt edzővé váltam. Vannak, akik húsz-huszonöt év alatt sem jutnak el két Bajnokok Ligája négyes döntőbe és egy világbajnokságra vezetőedzőként, nekem pedig ez két idény alatt megadatott. Ha két évvel ezelőtt valaki azt mondja, hogy ilyen eredményeket érek el, senki nem hitte volna" - nyilatkozta.

Javier Sabaté hangsúlyozta, tiszteletben tartja a vezetők döntését, amely szerint nem folytathatja munkáit.

"Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem vagyok csalódott, ugyanakkor nagyon boldog vagyok, hogy a szövetség bízott bennem, nagy öröm volt kapitánynak lenni. Csak az eredmények számítanak, és azokkal kapcsolatban szerintem senkinek nem lehet kifogása" - vélekedett.

A pályafutása folytatásáról elárulta, hogy már februárban eldöntötte, a szezon után pihenni fog.

"Szükségem van rá, mert embertelen volt, amit csináltunk. Óriási szezonon vagyunk túl, sikerült elérnünk a célunkat. Ezzel nagyon elégedett vagyok, de kilencven mérkőzésünk volt" - tette hozzá.

Kifejtette, mindig száz százalékot szeretne nyújtani, de tudja, ha azonnal munkát vállalna, erre nem lenne képes.

"Újra energiát kell gyűjtenem. Természetesen imádom a munkámat, szeretnék a későbbiekben is olyan szinten dolgozni, mint a Veszprémnél és a magyar válogatottnál. Voltak is megkereséseim, de szerintem a következő szezont kihagyom" - fűzte hozzá Javier Sabaté.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2017. június 19. hétfő, 21:03
Címkék: Javier Sabaténak, Telekom Veszprém, SEHA Ligában, Magyar Kupát, Carlos Ortega, Ljubomir Vranjes,
Kommentek
Végre péntek
Némi hiányérzetem van. Holnapután október. Az elmúlt hét elröppent. Főnökasszonyomnak mondtam, hogy szörnyű volt ez a hét, mert olyan hamar eltelt. Unatkozni nem igazán szoktam, valahogy mindig sok munkám van akárhol dolgozom. De ez a hét ez nagyon durva volt.
Ma már végre péntek, és a kiszabott munkaidő miatt kicsit rövidebb is volt az előzőeknél. Már kiszellőztettem a fejem, sétáltunk egyet a kutyukkal is.
orsi1, 2017. szeptember 29. péntek, 15:53
Az élet vonata
állomáson, s mi ott maradunk nélkülözvén a szeretetüket, együttérzésüket, társaságukat.

Ugyanakkor mások szállnak fel a vonatra, akik fontosak lesznek számunkra. Ők a testvéreink, a barátaink és mi szeretjük ezeket a csodálatos embereket.

Néhányan azok közül, akik beszállnak, csupán kis sétának tekintik az utazást. Mások csak szomorúsággal találkoznak útjuk során. Mindig vannak olyanok is a vonaton, akik készek segíteni a rászorulókon. Néhányan, amikor kiszállnak, el nem múló hiányérzetet hagynak maguk után. Mások fel- és leszállnak, alig vesszük észre őket.

Lehetnek olyanok, akiket nagyon szeretünk, mégis másik vagonban utaznak. Így egyedül kell mennünk ezen a szakaszon. Természetesen megtehetjük, hogy megkeressük őket, átverekedhetjük magunkat az ő kocsijukba. De sajnos nem tudunk melléjük ülni, mert a mellettük levő hely már foglalt.

Ilyen az utazás, telve kívánalmakkal, vággyal, fantáziálással, reménnyel és csalódással. És visszafordítani soha sem
katrin56, 2017. szeptember 15. péntek, 13:01
Ni is az a fránya üvegház hatás?
A szén-dioxidnak tulajdonított üvegházhatás fogalmával először 1946-47. során, még az általános iskolában találkoztam, földrajz órán. Igaz, hogy csak kinyilatkoztatás formájában, mindenféle bizonyítás nélkül. Akkor még ezt még kételkedés nélkül elfogadtam, bár némi hiányérzetem megmaradt a hiányzó bizonyítás miatt, de gondoltam, hogy majd később bizonyára ráakadok még ennek bizonyítására is. Azóta már 70 év is eltelt és sehol nem akadtam rá ennek a fránya üvegházhatásnak a bizonyítására. Tehát az üvegházhatás hipotézise a mai napig is él, mégpedig kinyilatkoztatott rögeszme formájában. Reménytelennek láttam, hogy ezen a helyzeten változtatni tudjak, ezért egy másik kérdéssel kezdtem foglalkozni. Ez pedig a földi jégkorszakok problematikája. Az elfogadott feltételezés szerint a Földön a jégkorszakok a két féltekén egyidejűleg következnek be. Ez az egyidejűség azonban kozmikus okokat feltételez. Ha elfogadjuk azt az elképzelést, hogy a Föld keringési pályája megnyúlt ellipszissé változik, akkor is nehézségek
tomerle, 2017. szeptember 07. csütörtök, 14:51
Cselgáncs-vb - Szabó Katinka is búcsúzott
Sisime Ajjal találkozott, s a meccs előtt kérdéses volt, hogy milyen állapotban lesz a kétszeres Ázsia-bajnok ellen, mivel előzőleg könyökét fájlalva hagyta el a küzdőteret. Az U23-as Eb-bronzérmes Szabó azonban szemlátomást harcra készen érkezett az egy fejjel alacsonyabb Sisime ellen, aki szűk három perc elteltével vazaarit kapott egy bokasöprésre. Fél perccel a vége előtt aztán befejeződött a küzdelem, mivel a japán leszorította hazai riválisát, aki nem tudott kiszabadulni az ölelésből.

"Nincs hiányérzetem, örülök, hogy két meccset nyertem" - kezdte értékelését az MTI-nek a 23 éves magyar dzsúdós. - "A japán ellen is mindent megtettem, de még sokat kell edzenem, hogy eljussak az ő szintjére."

Szabó kitért arra is, hogy a mexikói ellen összeszedett könyöksérülése nem súlyos, de valószínűleg azért fájni fog, amikor "kihűl" az ízület.

"Nagyon feldobott a hazai környezet, olyan szeretteim is itt voltak, akik nem tudnak külföldre elkísérni, főleg a nővéremet hallottam sokat" - tette hozzá
velemenyezd, 2017. augusztus 29. kedd, 14:16
A tömény tényleg öl? A bor meg a sör nem?
Ez több dolog függvénye....Az alkohol fogyasztás több esetben lehet hasznos a szervezet számára....Ez azonban erősen szituáció és mérték függő....Amig a nikotin csak az általa generált hiányérzetet csökkenti, de csak pusztít, addig az alkoholos italok sok dologra alkalmasak...

Ha valaki átlépi a mértéket, akkor a tömény előbb csinál bajt, mint a hígabb italok....

Ami miatt maximálisan jogos a kérdés felvetése, az a szervezetbe jutó alkohol mennyisége....Egy fél deci hp az egyenlő negyed deci tiszta alkohol bevitellel, ez pont annyi, mint egy átlagos sör...5% alkohol tartalommal számolva....Ám nem kevés sör ennél nagyobb erővel bír....:D Két deci minőségi bor alsó szegmensei cca 10% alkohol tartalommal bírnak...Ez kb egy feles 40%-os itallal versenyképesek...Unicum, a whiskey-nek nevezett gabona szesz, és néhány kivételezett egyéb termék.....

A különböző tömények is alkalmasak bizonyos korlátok között hasznos élettani folyamatok megindítására...Fertőtlenítés pld...Akár
hatibacsi, 2017. július 27. csütörtök, 23:51
Vajda Milán - Az AlkalMáté Trupp bemutatója a Jurányi Házban
korábban megvolt, ez lesz a legklasszikusabb díszlet az eddigiek közül.

A színész elárulta, hogy a darabban egész élete megjelenik, szó lesz családról, munkáról, szerelmekről. Lesz olyan jelenet, amely kórházban játszódik, amelyik színházban és olyan is, amely a Lukács fürdőben, a gőzben.

Mint mondta, meg kell találni az egyensúlyt abban, hogy ne állítsa be magát teljesen lúzernek, de zseniális Adonisznak sem, mert egyik sem igaz. Az a fontos számára, hogy amikor befejezik a munkát, ne legyen hiányérzete. "Jó érzéssel fejezzem be, hogy elmondtam, amit el szerettem volna, és bevállaltam mindent, amit be kell" - mondta, hozzátéve: ezért megtesz mindent, még akkor is, ha fájdalmas valamiről beszélni, fárasztó vagy kényelmetlen.

Az előadásban 1995-ben elhunyt színész édesapjáról is lesz szó, arról is, hogy ő milyennek látja, és arról is, hogy az emberek milyennek látták őt.

Az előadás zenéit főként a címszereplő válogatta. A dallamok ismertek, népszerűek, csak a dalszövegek mások, ezeket
velemenyezd, 2017. július 24. hétfő, 16:13
Tusványos - Kerekasztal-beszélgetés: minél nagyobb arányban magyar iskolába kell íratni a gyermekeket
Burusi-Siklósi Botond, a 25 éves Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége elnöke hiányérzetének adott hangot amiatt, hogy jelen pillanatig nincs meg az a háttérintézmény-rendszer, amely segíthetné a szakmai munkát. A legtöbb félreértés, párhuzamosság a koordináció hiányából ered - mondta, hozzátéve, hogy szükségesnek tartja egy közoktatási tanács létrehozását, amelyben az oktatáspolitika, az oktatásirányítás és a civil szervezetek egyaránt képviseltetnék magukat. Szintén hiányolta a szülőkkel való együttműködés országos szervezeti kereteit.

Megjegyezte: 160 ezer magyar gyermekkel foglalkozik jelenleg mintegy 10-12 ezer pedagógus.

A problémák között említette még az alacsony gyermekszámot, valamint az asszimilációt és a migrációt.

Erdei Ildikó, a temesvári Bartók Béla Líceum igazgatója egy oktatáskutató intézet hiányát tette szóvá, s azt, hogy nincsenek együttműködési keretek, fórumok. Fő kérdés, hogy kié a döntés, kié a felelősség - mutatott rá. Hozzátette: az elmúlt években született egy
velemenyezd, 2017. július 20. csütörtök, 12:23
Képek, videók
Javier Gonzalez.jpg
boraborella
2011. június 22. szerda, 18:52
Javier és Pepe.jpg
agica2004
2011. május 05. csütörtök, 15:10
penelope_cruz_and_javi er_
laco22
2010. július 25. vasárnap, 09:17
Augur Buzzard ? Javier Fl
diana68
2009. december 23. szerda, 06:27
Mai, Javier
eva_gabor
2007. július 12. csütörtök, 09:49
Mani, Mai, Javier
eva_gabor
2007. július 12. csütörtök, 09:39
Javier
eva_gabor
2007. július 12. csütörtök, 09:19
Javier, Mani
eva_gabor
2007. július 12. csütörtök, 09:17
Anwar, Javier
eva_gabor
2007. július 11. szerda, 23:34
hiányérzet.jpg
dnemethk
2015. február 06. péntek, 09:26
Hiányérzet
anna4459
2014. december 25. csütörtök, 18:24
Hiányérzet.png
margoboszi
2013. szeptember 10. kedd, 19:37
hiányérzet
lovaszmarika
2011. november 01. kedd, 14:53
hiányérzet.jpg
betti055
2007. október 12. péntek, 09:05
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.