Regisztráció  Belépés
2018. május 26. szombat | 21. hét | 146. nap | 02:35 | Fülöp, Evelin
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Könyvhét - Koncertek, könyvtotó, író-olvasó találkozók Miskolcon
A szervezők MTI-hez eljutatott közleménye szerint a szerdai miskolci és megyei megnyitón a városi művészeti csoportok meglepetés előadása után beszédet mond Serfőző Simon Kossuth- és József Attila-díjas költő, író, Török Dezső, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei közgyűlés elnöke, valamint Kiss János miskolci alpolgármester.

A miskolci Könyvhét központi helyszíne ezúttal is az Erzsébet tér, ahol számos kiadó kínálata mellett több mint 20 szerzővel, köztük Lőrincz L. Lászlóval, Fábián Jankával, Jenei Lászlóval, Fecske Csabával és Csorba Piroskával találkozhat a közönség az olvasók és az írók találkozásainak színhelyéül szolgáló irodalmi teraszon.

A rendezvény idén minden nap más tematika köré szerveződik, így szerdán a miskolci íróvendégek és fellépők kerülnek a középpontba, csütörtökön pedig a gasztronómiáé lesz a főszerep kézműves finomságokat áruló termelőkkel. Pénteken a múlt lesz a fő téma történelmi regényeket író szerzőkkel, hagyományőrző produkciókkal, szombaton pedig a gyerekek és a könyvgyűjtők kerülhetnek a figyelem középpontjába Écsi Gyöngyi fellépésével és könyvaukcióval.

A Könyvtér színpadán a város fiatal, iskolás tehetségei mellett fellép a Csodamalom és a Kalamajka Bábszínház, az Avas Néptáncegyüttes, az Anima vonósnégyes és a Verskoncert zenekar is. A csütörtöki és a péntek esti nagykoncertet a Bor és leányka című lemezzel a Ghymesből jól ismert Szarka Gyula és barátai, valamint - az Bartók Plusz Operafesztivál támogatásával - az Apnoé zenekar adják.

mint írják, a látogatók szerencsét próbálhatnak a könyvheti totón, amelyen a könyvárusok által felajánlott köteteket lehet nyerni. Mindenki felteheti saját kedvenc könyvét a város közös könyvespolcára, és belehallgathat a VersVonalba, a verset mondó telefonfülkébe. Idén is újabb lapok készülnek a miskolci középiskolások által festett Miskolci Értékek Kódexébe, valamint csütörtök délutántól papírmetszet készítésére is nyílik lehetőség. Érzékenyítő játékokkal készül a Vakok és Gyengénlátók Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Egyesülete szombat délelőttre, ugyanezen a napon a Miskolci Állatkert állatsimogatója is várja a gyerekeket.

A Könyvhét minden napjára jut egy-egy író-olvasó találkozó is. A főszervező II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár központi épületében és tagkönyvtáraiban elsősorban helyi vagy helyi kötődésű szerzőkkel lehet találkozni, köztük Hajnal József újságíróval, Gácsi Zsuzsanna meseíróval és Trux Béla történelmiregény-íróval. A Feledy-házban mutatják be pénteken a rimaszombati B. Kovács István: Világ vitéze - magyar hősepika című kötetét - olvasható a közleményben.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2017. június 02. péntek, 13:22
Címkék: Serfőző Simon Kossuth-, József Attila-díjas, Török Dezső, Kiss János, Lőrincz, Fábián Jankával,
Kommentek
Palkovics: az innovációban megkerülhetetlen az egyetemek szerepe
A magyar exportban az unión belül - még Németországot is megelőzve - a legmagasabb a high tech hozzáadott érték - mondta Palkovics László a Szegedi Tudományegyetem Innovációs hét - 2018 című rendezvényén tartott előadásán.

Az e termékek előállításához szükséges struktúrák rendelkezésre állnak a nagyvállalatoknál és a beszállítóknál is, ami cáfolja a felvetéseket, amelyek szerint "összeszerelő országgá" váltunk volna - jelentette ki a politikus.

Azt mondta: a multinacionális cégek egyre nagyobb mértékben helyeznek Magyarországra kutatási tevékenységet, erre a tudásra lehet építeni. A kormány feladata e nagyvállalatok összekapcsolása a hazai kis- és közepes vállalkozásokkal és egyetemekkel.

A következő uniós költségvetési ciklusban az innováció első helyen szerepel a legfontosabb feladatok között, lényegesen növekednek majd az erre a célra jutó források. Ezek hasznosításához erős hazai és nemzetközi együttműködésre lesz szükség - hangsúlyozta a politikus.

Palkovics László szerint meg
velemenyezd, 2018. május 16. szerda, 11:11
Ismét lesz Borangolás Miskolcon
A tájékoztatás szerint az Európában egyedülálló, a város szívében található pincesoron az Avas hegy oldalában több mint 800 pince és borház található, sok közülük több száz éves. A hangulatos avasi pincesorok a rendezvény három napján megtelnek "borangolókkal", akik kóstolópohárral és térképpel látogathatják sorba a pincéket és programhelyszíneket, amelyek közt Miskolc két emblematikus építménye, az Avasi református műemléktemplom és az Avasi kilátó is szerepel.

Az idei rendezvényen 60 borászat, 40 helyszín, 20 gasztropont, 36 zenekar hetven programmal várja a látogatókat.

A borokról a helyi gazdákon kívül Magyarország jelentős borvidékeiről érkező borászok gondoskodnak, a finom ételekről pedig a város neves vendéglői, köztük a Miskolci Gasztro Klaszter tagjai. A fellépő zenekarok és utcazenészek mindenféle stílust képviselnek a világzenétől a jazzig.
velemenyezd, 2018. május 16. szerda, 07:21
Élet menete - Az emlékezés fontosságát hangsúlyozták a szónokok
zsidónak az emlékét, "akiknek az élete sosem teljesedhetett ki, s akiket úgy próbáltak eltörölni e föld színéről, hogy nyomuk se maradjon".

Elhangzott az is, a rendezvény mottója az lehetne: a zarándoklat, amit az életért tesznek.

Leibovits Imre holokauszttúlélő beszédében úgy fogalmazott: az elmúlt 2000 évben a zsidóság sok üldöztetésnek volt kitéve, s nincs olyan állam, ahol ne lettek volna pogromok. Magyarországon a második világháború után több mint harminc helyen, például, Kunmadarason, Miskolcon voltak zsidóellenes pogromok - emlékeztetett.

"Bizakodó vagyok, mert az Élet menete olyan nemzetközi mozgalom, amelyik a fiatalokat szembeállítja a rasszizmussal és az antiszemitizmussal" - mondta Leibovits Imre.

A megemlékezés résztvevőit videoüzenetben köszöntötte az Amerikai Egyesült Államok, Nagy-Britannia és Franciaország budapesti nagykövete.

Az emléksétán a szervezők tájékoztatása szerint hatezer ember vett részt.

Az idén tizenhatodik alkalommal megrendezett menet célja,
velemenyezd, 2018. május 14. hétfő, 11:50
Országszerte 140 ezren látták a Seuso-kincset
"Ez az a kiállítás, amelyre mindannyian vártunk" - érzékeltette a Seuso-kincs jelentőségét és a tárlat sikerét az MNM pénteki budapesti sajtótájékoztatóján az intézmény főigazgatója.

Varga Benedek emlékeztetett: a vándorkiállítás 2017 októbere és 2018 áprilisa között három-három hétig volt látható Székesfehérváron, Zalaegerszegen, Kaposváron, Kecskeméten, Miskolcon, majd Nyíregyházán.

A kiállításra műtárgyvédelmi okokból egy óra alatt legfeljebb százan léphettek be, ennek ellenére az 58 ezres Zalaegerszegen például 20 ezren nézték meg - jegyezte meg.

Varga Benedek hangsúlyozta azt is, hogy nem egyszerűen csak kiállították a tárgyakat: Dági Marianna és Mráv Zsolt kurátorok "nagyszerű, elegáns és okos" kiállítást rendeztek, amely a világon bárhol megállná a helyét.

Úgy helyezték kontextusba a kincset, hogy a laikus látogató is megérthette, mit jelentettek ezek a tárgyak a késő római korban és mi a jelentőségük ma; mindezt segítette a Narmer Stúdió által tervezett installáció - számolt
velemenyezd, 2018. május 04. péntek, 12:41
Sakk. Nem tartjátok rasszista szabálynak?
A sakk ismétlésekor a szaturnuszi kommunizmusának Koncz Zsuzsa világ gyalázó állandó orosz kommunizmust végrehajtónak emberek kirárulójaként a francia nemi csapásaival a Napolenos kártyájuknak a Pszichografológia iutcájukban Miskolcon 1979-től ismét ismétlésre került azzal, hogy véráldozók mozgatják a bábjait a két színnek, mint fehér és fekete mágusoknak. Mindig is ezt jelentette.De része volt a politikai véráldozásnak a domino, a go japán táblajáték, a generális kártyája Oroszországnak mozgatott figurákkal, futballja a jehova focizó sárga kutyának a másik láthatatlan világból, valamennyi játékommal, melyből amerikai horror lett,mint a porcelánfejű babámból. Sakkkártyájukat olasz Rákóczi terével Sophia Lorennek zöldasszonyként egyetlen figurájaként az állandó világapokalipszisnek a Pszichografológiájukba tették a francia nép szimbólumával, a zenészekét St. Martinnal, ahogyan a Mit szólsz hozzá műsorban Bárdos bemutatta őket.

Politika egyetlen létezik, a napvilágra hozása a világ-apokalipszének
kohlinka, 2018. április 20. péntek, 05:14
Tudtátok hogy ma van a költészet napja ?
koroknak Nagy Anna színésznővé tett helyetti áldozásukkal, Ébredő játszótér vallásainak leszállításakor. Mivel abban az utcában lakom, ahol a 130 éves kommunista vaskori állandó világ-apokalipzsis van berendezve együtt az összes vallásával a világnak, amelyek névtára alapján emelték születésem óta a celebeket, politikusokat, én jobban ismerem a valóságot, akkor is, ha ezt nem akarják megérteni, mert Putyinra mutogatnak, holott ide tartozik az összes orosz elmélettel, egész Ázsia központjával a vasnak Miskolcon. 1956-os eseményeket folyamatosan ismételték, itt a Köztársaság téren kerültek a könyveik berendezésre, világ-könyvtárát jelentik az állandó világapokalipszisnek, amit az én főszereplésemmel hajtottak végre 1956-os kezdetével az árja családom áldozásának lezárt határokon belül utolsó magyarként kakasfrizurájával a médiájuknak együtt a szlovákokkal.

Mivel törvényesen lesznek lerendezve, nem félnek, mert törvénytaposók valamennyien, akik megállították az időt a legyőzésemkor, mert a vas
katalinkohut, 2018. április 12. csütörtök, 16:19
Szabó Lőrinc: Biztató a tavaszban
Szabó Lőrinc 1900. március 31-én Miskolcon született és 57 évesen, 1957. október 3-án hunyt el Budapesten.

Születésének napjára emlékezve választottam az alábbi versét...Töröld könnyed, gyűrd le fájdalmadat,
te nem azért vagy, hogy odaragadj
ügyhöz, multhoz, amely nem a tiéd,
és dac poshasszon és keserüség.
Kaptál ütleget, kaptál eleget
(légy keresztyén s mondd: érdemelteket,
s könnyűlsz tőle!)... Most ne vélt igazad
emlegesd, s ne a hibát, a zavart
(az benned is volt!): nézd a rétet, a
nagy fényt, a Feltámadást!... Tavasza
jött újra a földednek: nézd, a nép
dolgozik, szépűl város és vidék:
nem árt, hogy eltűnt sok gőg, régi copf,
s jobb lesz a jó, ha te is akarod,
ha igazán:... másét és magadét,
úgy gyógyítod ama ezer sebét,
ha
cuppika59, 2018. március 31. szombat, 09:37
Visszavonultatták Görbicz Anita válogatott mezszámát
A csütörtöki, győri magyar-holland Európa-bajnoki selejtező bemelegítését minden magyar játékos "Köszönjük, Görbe!" feliratú, 13-as számú trikóban végezte. A kezdés előtt a 34 éves klasszis utánpótlás-játékosok sorfala között, a közönség ovációja mellett sétált a pályára.

"Tudtam, hogy eljön ez a pillanat, de nem gondoltam volna, hogy ennyire izgatott leszek ma" - mondta meghatottan.

Az MKSZ nyilvántartása szerint Görbicz 2002 és 2017 között 233 mérkőzésen lépett pályára nemzeti színekben és 1111 gólt szerzett. A csapatkapitány a tavaly decemberi világbajnokságon, a Franciaország elleni vesztes nyolcaddöntőt követően jelentette be, hogy többé nem szerepel a válogatottban.

A szövetség nevében Pálinger Katalin alelnök, korábbi csapattárs mondott köszöntőt, aki úgy fogalmazott, Görbicz a sportág királynőjeként, a világ legjobb női kézilabdázójaként köszön el a magyar válogatottól, és az odaadását, a mindenáron való győzni akarását emelte ki.

Novák András főtitkár egy 233-as számú mezzel
velemenyezd, 2018. március 22. csütörtök, 18:22
Képek, videók
cenzi miskolcon.jpg
zsokica45
2018. március 19. hétfő, 21:07
Miskolcon
orban47
2017. április 07. péntek, 17:04
Edda Miskolcon.jpg
agica2004
2015. május 19. kedd, 17:01
közmunkások Miskolcon
megyerimihaly
2013. november 18. hétfő, 01:43
Miskolcon már nemszüksége
basikele
2012. december 26. szerda, 15:30
MANCS emlékére Miskolcon
vojtiera
2012. augusztus 19. vasárnap, 05:23
Mancs szobra Miskolcon
kicsoda57
2012. február 02. csütörtök, 14:33
kutya Mancs Miskolcon szo
kicsoda57
2012. február 02. csütörtök, 14:32
közösségi tér Miskolcon
irmus
2011. április 27. szerda, 18:34
Orbán Miskolcon.jpg
agica2004
2011. március 01. kedd, 13:42
Orbán-Miskolcon-gőg.jp g
agica2004
2010. október 01. péntek, 10:28
Serfőző Simon - Szívódik
sanci81
2018. április 01. vasárnap, 18:49
Serfőző Veronika.jpg
ria6406
2014. szeptember 23. kedd, 03:33
serfözö.gif
ria6406
2014. szeptember 23. kedd, 02:38
Serfőző Attila.jpg
zsu74
2013. november 25. hétfő, 00:48
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.