Regisztráció  Belépés
2018. július 19. csütörtök | 29. hét | 200. nap | 09:56 | Emília
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Hat jó tanács a szünidőre Kamill atyától a gyerekeknek
2018. július 11. szerda 19:37
Noha már jó néhány hét eltelt a nyári szünetből, még időszerűek Varga Kamill OFM tanácsai, melyeknek köszönhetően talán nem úszik el az egész vakációnk az egyébként édes semmittevésben.
Végre itt a nyár. Kipihenhetjük az iskolaév fáradalmait, elmehetünk a barátainkkal kirándulni, táborozni, játszani, élvezhetjük a strandot vagy az otthoni medence hűsítő vizét. A szülőknek is szükségük van a fárasztó, munkával töltött hetek közben egy kis családi együttlétre vagy annak örömteli tudatára, hogy a gyerek biztos helyen van: egy mozgalmas táborban, aktív kikapcsolódás közben érzi jól magát. Most azt szeretném kérni mindenkitől, hogy rakjuk össze közösen az útibőröndöt. Mire is lesz szükségünk a nyáron?
Bővebben Link
maroka, 2018. július 12. csütörtök, 10:19
Címkék: Varga Kamill OFM, szünidőre Kamill, nyári szünetből, egész vakációnk, egyébként édes, iskolaév fáradalmait,
Kommentek
Keresztény történet- Mese nem csak gyerekeknek
Mese nem csak gyerekeknek
Egyszer volt, hol nem volt......
volt egyszer, valahol a világon egy csodálatos, szép, és gazdag ország. Ebben az országban nagyon boldogan éltek az emberek. Nem volt itt koldus, és nem voltak fegyverek. Ennek az országnak volt egy igazságos királya, aki jól ismerte alattvalóit, és gondoskodott róluk. Gondoskodott arról, hogy senki se éhezzen és gondoskodott békéről.
A gazdag ország királyának volt egy távcsöve. Ez nem akármilyen távcső volt. Ha belenézett, mindent látott, ami országában történt. Például azt is látta, amikor Annácska, egy kicsi lány az egyik legkisebb faluban beleesett egy pocsolyába. Látta vérző térdét, piszkos ruháját, de ami a legfontosabb, hogy látta könnyeit. Azonnal a legkedvesebb embereit küldte oda, akik megvigasztalták és hazavitték. Így működött ez a távcső.
Amikor a lencséket fényesre törölték, a király az országhatárokon túl is látott vele: idegen népeket, háborúkat, gazdagságot és szegénységet, betegséget, vidám és szomorú embereket.
katalin_53, 2018. július 12. csütörtök, 06:45
Dráma a thaiföldi barlangban: le kellett állítani a mentést
Forrás: külföldi apró
A barlangban rekedt 12 gyerek közül már négyet biztonságba helyeztek. Egy jelentés szerint a nemzetközi mentőcsapat, amelyet két brit búvár vezet, négy fiút szabadított ki a barlang fogságából. Az idő egyre jobban sürgeti az akciót, ugyanis ismét elkezdett esni a monszuneső - írja a Metro cikke nyomán a Faktor.
Az első két fiú kiszabadítása után a mentőcsapat egyik tagja arról számolt be, hogy a gyerekek a közelben felállított ideiglenes kórházban vannak kivizsgáláson. Azóta mentőhelikopterrel egy városi kórházba vitték őket. A sajtótájékoztatón a mentés operációs vezetője elmondta: négy fiút hoztak ki a barlangból. Mind a négy “tökéletes" állapotban van
A mentési műveletet most leállították - írja a BBC. A mentés vezetője szerint 10 órára van szükségük a következő akcióhoz való felkészülésre.
90 búvár vesz részt a műveletben - 40 Thaiföldről és 50 külföldről.
Még a múlt héten rekedt a barlangban egy 12 tagú focicsapat és az edző
maroka, 2018. július 09. hétfő, 11:13
A hypertonia kezelése: ajánlások és a valódi világ
maguknak a jelentős anyagi haszonnal járó túlmunkára szánt időt sportolásra cserélni.

A nyugati típusú civilizációban élőket kisgyermekkoruktól kezdve kellene egészséges életmódra nevelni. Ez szép szóval is megy, de annak a hatékonysága kisebb, mint a törvény szigora: ha a dohány- és alkoholtermékek csak speciális elárusítóhelyeken kaphatók, ha az iskolai és közétkeztetés sószegény, zsírszegény és gyümölcsben gazdag, ha mindennap van tornaóra az iskolákban stb. Tetszeni fog ez azoknak a gyerekeknek, akik otthon sózott szalonnát esznek, szüleik a szobában egymásra fújják a cigarettafüstöt és reggeltől estig tévé vagy számítógép előtt ülnek?

A válasz egyértelmű.

Az életmód-változtatás magas-normális vérnyomás esetén a hypertonia prevenciójára, enyhe hypertoniában a gyógyszeres kezelés késleltetésére, olykor megelőzésére, az alkalmazott gyógyszerek számának és dózisának csökkentésére, a terápiarezisztencia áttörésére alkalmas.

Evidenciaszintje összesítve és minden
yaskane, 2018. július 05. csütörtök, 12:33
Tévhit a Waldorf–iskolákkal kapcsolatban
több nézőpontból láthatom ezt a csodálatos nevelési módszert .Azt tudom ha nem lesz egy könyöklös mindent félreseprő mindenen átgázoló stresszes idegbajos unokám ,annak bizony nagyon fogok örülni Annak is örülök hogy egy egészséges szemléletü embertársaival empatikusan viselkedő és környezetével harmoniában élő gyerekek kerülnek ki az életbe akik majd féken tartják azt a sok ,,másságot lefikázó és gyalázó embert akik tudatlanul itélkeznek .Hát igen ebben az érzelem mentes modortalan világban ilyen gyerekeknek helyük van vallási hovatartozás nélkül...

Bernadett Davies
Kedves, lelkes emberekkel találkoztam, mind a szülők, mind a tanárok személyeiben, sőt, ennyire a hivatásának szívvel-lélekkel élő tanárokkal egy helyen szerintem nemigen lehet máshol! Viszont egyfajta felsőbbrendűségi érzéssel is találkoztam - 'mi jobbak vagyunk, jobban tudjuk, jobban viselkedünk, mi tudjuk a tutit' hozzáállással.

A lelki, szellemi dolgokra mindenképpen nyitottabbak ezek a gyerekek, mert naponta
jupiter21, 2018. július 03. kedd, 13:00
Terápiás mesekönyvet adott ki a Bethesda Gyermekkórház
A kórházi kezelés, a kórházban töltött idő nagy érzelmi megterhelést jelent a gyerekek számára, az ismeretlenség, a várakozás, a bizonytalanság és a fájdalmak velejárójaként fokozódik bennük a fájdalomtól való félelem és a szorongás élménye. Ezért a kórház szakemberei egyetértettek abban, hogy a fizikai gyógyítás mellett a gyerekek lelkének gyógyítására is figyelmet kell fordítani - írják az új kiadványról az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Az Egészségszövőkben a kórház szakemberei olyan meséket és ismert verseket gyűjtöttek össze, amelyek tartalmuk, szimbólumaik révén segíthetnek a szülőknek és gyerekeknek a kapcsolatteremtésben, valamint kapaszkodókat nyújthatnak nekik a gyógyulás során vagy a traumák feldolgozásában. A szakemberek abban is segítenek a szülőknek, hogy melyik mesét olvassák műtét előtt, rehabilitáció közben vagy akár egy baleset után.

A kötethez egy képmelléklet is tartozik, amelyben a gyógyításban részt vevő kollégákat megközelíthető módon mutatják be a
velemenyezd, 2018. július 02. hétfő, 21:06
Papás-mamás
Móricka hazafelé az anyjának könyörög egy pöttyös labdáért. Az anyjának nincs kedve megvenni, de azt ígéri a gyerekeknek, hogy ha hazaérnek, azt játszanak, amit akar. Otthon Móricka azt kéri, hogy játszanak papás-mamást.
A mama belegyezik, mire Móricka így szól:
- Öltözz asszony. Megyünk és veszünk a gyereknek egy pöttyös labdát!
eva6, 2018. június 22. péntek, 18:50
Novák Katalin: igazi családi szakma a vasutasoké
játszóházban, ahol péntektől a gyerekek közelebbről ismerkedhetnek a vasutasok életével.

Novák Katalin a játszóház - különböző foglalkozásokat bemutató - tematikájára utalva azt mondta, ez azért is hasznos, mert az egyes szakmákat, köztük a vasutasokét reálisabban megismerik a fiatalok.

Az államtitkár a kormányzat és a MÁV közötti kapcsolódási pontként említette még, hogy idén először a zánkai és a fonyódligeti Erzsébet-táborba, valamint az erdélyi - Székelyudvarhelyhez közeli - Ivó táborába a gyerekeknek ingyenes különvonatokat indítanak Budapestről.

Januártól már 200 ezernél is többen fordultak meg a családok éve mintegy négyszáz különféle programján - ismertette.

Dávid Ilona, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója azt mondta, örülnek, hogy a Minipolisz is "felkerült a vasúti térképre", elhozhatták oda a vasút világát leegyszerűsítve, lekicsinyítve. Elmondta, a MÁV-csoport standjával a vasúti közlekedés világát igyekeznek bemutatni. Nemcsak azzal, hogy például a gyerekek beülhetnek egy Flirt
velemenyezd, 2018. június 22. péntek, 14:32
Képek, videók
kepkeretek_gyerekeknek _08
liza1
2016. március 14. hétfő, 07:18
kepkeretek_gyerekeknek _07
liza1
2015. december 30. szerda, 18:14
kepkeretek_gyerekeknek _06
liza1
2015. december 30. szerda, 18:14
Kamilla.jpg
katka5212
2018. június 16. szombat, 16:19
kamilla-hercegne.jpg
agica2004
2018. május 24. csütörtök, 20:10
Kamilla-és fia.jpg
agica2004
2018. március 09. péntek, 23:28
Erzsébet-Kamilla.jpg
agica2004
2018. március 07. szerda, 23:34
Katalin-Kamilla.jpg
agica2004
2018. március 07. szerda, 22:43
kamilla Parker-Bowles rég
agica2004
2018. március 07. szerda, 22:42
Kamilla-orvosi székfű.jpg
pacsakute
2018. január 30. kedd, 15:16
karoly-herceg-es-kamil la.
agica2004
2017. december 28. csütörtök, 18:35
December.28.Kamilla
rushlilly
2017. december 05. kedd, 17:12
kamill Edinél.jpg
gabfe
2017. július 19. szerda, 18:08
karoly-es-kamilla 2005-.j
agica2004
2017. július 03. hétfő, 13:48
Pipacs,kamilla
eva6
2017. április 27. csütörtök, 08:57
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.