Regisztráció  Belépés
2018. augusztus 21. kedd | 34. hét | 233. nap | 00:36 | Sámuel, Hajna
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Van-e valaki köztetek, aki megtapasztalt már ENNYIRE TRÓPUSI augusztust, eddigi életében...?
Az ezerkilencszázhatvanas évek elején mértünk
augusztus elején 41 fokot (árnyékban). A mérés
helye a Balaton közelében volt Veszprém megyében!
Akkor mitöl volt? ;)
decotext, 2018. augusztus 11. szombat, 07:33
Címkék: megtapasztalt, augusztust, augusztus, közelében, árnyékban, életében,
Kommentek
Van-e valaki köztetek, aki megtapasztalt már ENNYIRE TRÓPUSI augusztust, eddigi életében...?
A Klubrádióban a napokban egy magyar klímakutató, és több, külföldi szaktudós véleménye alapján elhangzott, hogy már egyértelmű bizonyítékok vannak arra, hogy a globális klímaromlás, az ember tevékenységének (környezetszennyezés, környezetpusztítás, ipari termelés, és felelőtlen hulladékkezelés) következménye! Továbbá, nagyon úgy tűnik: lehet, hogy már ELKÉSTÜNK a klímaromlás visszafordításával!... A romló folyamatok ugyanis, egymással összefüggő tényezők ,,eseményterében" zajlanak, ahol elég az egyik összetevő összeomlása, aminek folytán olyan mértékű instabilitás (dominóhatás) következik be, ami az emberiség számára végzetes klímát eredményez a Földön! Magyarul: belátható időn belül KIPUSZTULHAT AZ EMBERISÉG A BOLYGÓRÓL!

Jelenleg, 1 °C-szal fokkal magasabb a Föld átlaghőmérséklete, mint 100 évvel ezelőtt. Ez ugyan, első ránézésre nem tűnik riasztónak, ám a növekmény az utóbbi években, már 1/15-öd °C! És ez GYORSULÓ tendenciára utal! Márpedig a klímakutatók többsége szerint, a földi
foxworkinspace, 2018. augusztus 11. szombat, 02:20
Spurgeon: Ha benne bízol, nem csalatkozol
Ha benne bízol, nem csalatkozol

"Az én Uram, az Úr megsegít engem.."
Ézs 50,7

Ez az igerész prófétai előrelátással beszél a Messiás szenvedésének arról a napjáról, amikor mindhalálig engedelmes volt, amikor hagyta, hogy verjék a hátát és az arcába vágjanak. Ezen a napon megtapasztalta az ÚR segítségét.

Én lelkem, minden szenvedésed csak semmiség Jézus Krisztus szenvedéséhez képest. Miért nem bízol hát abban, hogy az Úr téged is megsegít? Megváltónk különleges helyzetben volt, mert a bűnös ember helyett szenvedett - mint helyettes áldozat. Ezért még Atyjának is el kellett hagynia, és lelke az istennélküliség állapotától kellett hogy szenvedjen. De neked nem kell ezt végigszenvedned és így felkiáltanod: ,,Miért hagytál el engem?!" Lásd, a Megváltó még ebben a helyzetben is bízott
ronix, 2018. augusztus 10. péntek, 21:09
Rétvári Bence Erzsébet-táborban nyaraló kárpátaljai diákokat köszöntött
is sok támogatást kaptak - tette hozzá az államtitkár.

Rétvári Bence kiemelte: a magyarok számára különösen megtisztelő és örömteli, hogy olyan Kárpátalján élők vesznek részt a programban, akik azt feltételezik, hogy a felmenőik magyarok voltak. A táborban bővülnek ismereteik a magyar nyelvről - mondta.

Hangsúlyozta: a magyar kormány mindig a segítségére lesz azoknak, akik újra meg szeretnék erősíteni a magyarságukat, bárhol is éljenek a világban.

Azt mondta, reméli, a jelenlévők megtapasztalták, hogy jó a magyarok közösségébe tartozni, és arra buzdította őket, hogy minél inkább sajátítsák el a magyar nyelvet.

Az államtitkár felidézte, hogy a képviselők 110 éve hozzák meg a magyar jogszabályokat az Országházban, amelyet a világ legszebb parlamentjének nevezett. Szinte minden itt felhasznált anyag a történelmi Magyarország területéről származik - közölte.

A szervezők tájékoztatása szerint vasárnap mintegy 220 magyarul tanuló ukrán gyerek és harminc kísérő pedagógus érkezett
velemenyezd, 2018. augusztus 10. péntek, 16:47
Pio atya és az angyalok
2018. augusztus 7. kedd 19:53
Pio atya már életében megtapasztalta az angyalokkal való találkozást, jól ismerte őket. Belső hangokat is hallott, meg kellett különböztetnie, kitől jönnek és hogyan kell reagálnia rájuk. Egy levelében tanácsokat adott arról, hogyan fogadjuk ezeket a hangokat.
.........
Pio atya 1913. július 15-én levelet írt egy Annita nevű lánynak, amelyben tanácsokat ad neki - nekünk arról, hogyan viselkedjünk az őrangyallal, hogyan fogadjuk a belső hangokat, hogyan imádkozzunk..
Bővebben
maroka, 2018. augusztus 07. kedd, 22:29
Szép gondolatok...
"Minél nagyobb terhelés alá kerülök, annál nagyobb az esélye annak, hogy fekete-fehér működésmóddal próbálok szabadulni a rossztól, amit belül élek át. Ez azt jelenti, hogy akkor járok jól, ha elég érett vagyok, ha bírom a belső feszültséget és az ambivalenciákat. Vagyis elfogadom, hogy képes vagyok egyszerre szeretni és gyűlölni. Egyszerre tartalak jónak és rossznak. Egyszerre haragszom és félek. Egyszerre akarom a vesztedet és a javadat. Egyszerre akarok veled lenni, és távol kerülni tőled. Amikor képes vagyok elviselni ezeket a kettősségeket, akkor vagyok a személyiségemnek egy olyan talaján, amelyen a megbocsátás lehetségessé válik. Ha valaki az átélt és megtapasztalt rosszal kapcsolatban nem tud ezekben az ambivalenciákban gondolkodni, akkor az nem azt jelenti, hogy őt olyan sérelem érte, ami megbocsáthatatlan, hanem azt, hogy ő a sérelmet nem képes megbocsátani."

Pál
aranyoslila, 2018. augusztus 05. vasárnap, 18:31
Szeptemberben avatják boldoggá Antal Veronikát
Ferenc pápa januárban ismerte el a csángó ferences harmadrendi Antal Veronika vértanúságát. A fiatal lány látszólag nem csinált semmi rendkívülit az életében, ,,csak" ragaszkodott Istenhez, teljesen átadva magát neki. Szentmiséről hazatérőben öltek meg a csángóföldi Halasfalván.
- Antal Veronika 1935. december 7-én született az észak-moldvai Nisiporeştiben. Szülei istenfélő emberek voltak; négy gyermeküket - akik közül Veronika volt az első - imádságos életre nevelték.
Veronika különös tisztelettel volt Jézus és a Szűzanya iránt. Istennek akarta szentelni életét. Tizenhat évesen belépett a Szűz Mária Lovagjai (Militia Immaculatae) társulat tagjai közé. Felvételét kérte a faluban működő Assisi Szent Ferenc Missziós Nővéreinek Kongregációjába - a szerzetesrendek feloszlatása azonban megakadályozta tervét; a szerzeteseket elvitték, a rendházakat bezáratták.
Lelkiatyja, Alois Donea tanácsára felvételét kérte ekkor a Ferences Világi Rendbe (terciáriusok), és
maroka, 2018. augusztus 05. vasárnap, 15:49
Július 29. SZENTHÁROMSÁG ÜNNEPE UTÁN 9.VASÁRNAP
közben sokféleképpen fejezted ki. Mondtad: hallgassam Igédet és éljek aszerint. Figyeljek mindig a Szentlélek szavára, és az emberek előtt tegyek bizonyságot rólad. Vegyem föl keresztemet - mindennap -, és így járjak a nyomodban. Hajoljak a bajban lévőhöz, és akkor úgy tekinted irgalmasságom cselekedetét, mintha veled tettem volna azt. De a legbensőségesebb közösségemet veled ezzel a képpel fejezted ki: Te vagy a szőlőtő, én pedig a tőből eredő, veled együtt élő szőlővessző vagyok. Ezt az egységet megtapasztaltam.

Uram!
Ebben engeded meglátnom életem rendeltetését, egyben legmélyebb értelmét is. Nekem gyümölcsöt kell teremnem. Nem akármilyet. Keresztyén élet gyümölcsét kell teremnem. Ezt a rendeltetésemet pedig csak akkor tölthetem be, ha veled elszakíthatatlanul egy vagyok. Mert tövisről senki sem szedhet szőlőt. Ha benned élek, akkor mindazt, amit föntebb - tanításodon elmélkedve - emlékezetemben fölidéztem, valóban teljesíteni is tudom. Akkor élek keresztyénül. Akkor van irgalmas
ronix, 2018. július 29. vasárnap, 18:57
A fényvédők használata 40 százalékkal csökkenti a melanoma kockázatát a fiatal felnőttek körében
szerzője.

"A napsugárzásnak való kitettség és a leégés, valamint a melanoma kockázata közötti összefüggés, különösen gyermekkorban már bizonyított, és a mostani tanulmány kimutatta, hogy a fényvédők rendszeres használata védelmet nyújt a napsugárzás káros hatásaival szemben" - fogalmazott a szakember.

A tanulmány szerint általában a fiatalabb, brit, vagy észak-európai felmenőkkel rendelkező, magasabb iskolai végzettségű, világosabb bőrű és a bőr felhólyagosodásával kísért leégést már megtapasztalt nőkre jellemző leginkább, hogy rendszeresen használnak fényvédőt.

Ezzel szemben az idősebb, alacsonyabb iskolai végzettséggel rendelkező és sötétebb, vagy a leégésnek jobban ellenálló bőrrel rendelkező férfiakra jellemző leginkább a naptej használatának elhagyása.

"Gyermek és felnőttkorban is rendszeresen használni kell fényvédőt a mérsékelt, vagy azt meghaladó UV sugárzási szint esetén, hogy csökkentsük a melanoma és a bőrrák egyéb formáinak kockázatát" - húzta alá Cust, megjegyezve, hogy a
velemenyezd, 2018. július 23. hétfő, 14:01
Képek, videók
Megtapasztaltam.png
sz719eszter
2016. december 07. szerda, 15:51
Megtapasztaltam232.png
sz719eszter
2016. november 30. szerda, 09:33
Köztetek élek.jpg
chillik
2017. július 21. péntek, 04:30
Szétverek majd köztetek 0
chillik
2016. június 27. hétfő, 06:55
Egyedül járok köztetek..1
lilagondolatok
2014. június 01. vasárnap, 11:25
Egyedül járok köztetek
jakabgasparne
2009. június 18. csütörtök, 05:58
Egyedül járok köztetek
njzsike
2008. szeptember 01. hétfő, 11:57
Végre újból köztetek!
bocskai63-71
2008. április 07. hétfő, 12:32
Jó köztetek
bocskai63-71
2008. január 27. vasárnap, 18:10
de jó újra köztetek!
bocskai63-71
2007. december 02. vasárnap, 10:21
mindenki életében1.jpg
yvett789
2015. január 11. vasárnap, 18:50
mindenki életében.jpg
yvett789
2015. január 11. vasárnap, 18:50
Mindenki életében ...
bedmarika47
2015. január 11. vasárnap, 00:44
Minden férfi életében....
pacsakute
2013. szeptember 10. kedd, 21:15
Mindannyiunk életében....
pacsakute
2013. március 24. vasárnap, 13:35
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.