Regisztráció  Belépés
2018. június 25. hétfő | 26. hét | 176. nap | 19:08 | Vilmos
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Az MLSZ produktivitási rendszerrel újította meg a "fiatalszabályt"
"A fiatal játékosok szerepeltetését célzó közvetlen ösztönzés helyébe a kizárólag objektív eredményességen alapuló produktivitási pontszám lép. A nyártól élesben induló rendszerben az egyesületek annak figyelembevételével jutnak hozzá a működési alapforrásokhoz és kiegészítő támogatásokhoz, hogy képzésük során hány professzionális labdarúgót nevelnek ki" - olvasható az MLSZ honlapján, ahol az is kiderül, az új támogatási rendszerben a női szakág egyesületei és labdarúgói is részt vesznek.

Az MLSZ vezető testülete úgy ítélte meg, hogy a fiatalok játéklehetőségét az elmúlt években támogató, úgynevezett "fiatalszabály" jó irányba tett lépés volt, de az élvonalban nem minden profi klub számára jelentett valódi ösztönzést. Ezért döntött úgy a szövetség, hogy a minőségi utánpótlás-nevelést támogató új eszközt vezet be: a produktivitási rendszert, amely kizárólag a teljesítmény, a pályán töltött idő alapján honorálja a játékosokat nevelő egyesületeket.

"A szövetség céljai változatlanok: a magyar futball csak akkor lehet sikeres, ha egyre több minőségi fiatal magyar labdarúgó kap lehetőséget a szereplésre" - szögezte le az MLSZ.

Az új pénzelosztási szabályok szerint valamennyi utánpótlás-neveléssel foglalkozó sportszervezet alaptámogatásban részesül a TAO-rendszeren keresztül, aminek mértéke igazodik az egyesület méretéhez és szintjéhez. Ezzel szemben produktivitási támogatásban kizárólag azok a sportszervezetek részesülnek majd, amelyek érdemi mértékben részt vettek profi és/vagy utánpótlás és felnőtt válogatottban szereplő játékos nevelésében. A támogatást pontszámítási rendszer alapján határozza meg a szövetség: minél több, minél magasabb szinten szereplő futballistát nevel egy klub, annál magasabb anyagi támogatást kap.

Emellett megmarad a közelmúltban bevezetett nevelési költségtérítési rendszer, amelyben a klubok egymás felé fizetik a nevelési költségtérítést a profi szerződéssel nem rendelkező játékosok átigazolása során. Ennek célja - az MLSZ szerint - az átgondolt átigazolási politika és a nevelőegyesületek képzési munkájának elismerése.

"A férfi NB I jövő évi versenykiírása is tartalmazza a korábbi években különböző mértékben alkalmazott, hazai játékosok szerepeltetésének támogatását: az előírás szerint egy csapat legfeljebb tíz külföldi kerettag versenyengedélyét válthatja ki. Az NB II-ben mind a hazai játékosokra, mind a fiatal játékosokra vonatkozó eszközrendszer változatlan marad" - áll az elnökségi ülésről szóló beszámolóban.

Az elmúlt idényekben az MLSZ a "fiatalszabállyal" anyagilag ösztönözte, hogy egy csapat U20-as játékost szerepeltessen, illetve legfeljebb három külföldi labdarúgó lépjen pályára.

Az ülésen a versenyszabályzatot is módosították, így például a később pótolt mérkőzések esetében az újonnan igazolt játékosok is pályára léphetnek. A mérkőzéseket a félbeszakadt állapotot rögzítő módon kell folytatni, azaz kiállítás esetén tíz emberrel, cserelehetőség kimerítése esetén a folytatásban is azok nélkül. Szintén változást jelent, hogy nemcsak egy órával a mérkőzések kezdete előtt, hanem - amennyiben a hazai csapat időben tájékoztatja az érintetteket - a mérkőzés előtt 5-10 perccel és a szünetben is van lehetőség a pálya locsolására.

Az elnökség áttekintette és elfogadta az MLSZ felnőttképzési intézetének hároméves programtervezetét, ennek keretében igény esetén újabb tanfolyamok indulnak az UEFA-akkreditációval rendelkező kapus- és futsaledző-képzésben, a csapatorvosképzésben, az erőnléti edző, valamint a fizioterapeuta-gyógytornász programban és a pályakarbantartó oktatásban. A szakemberképzés szélesítésének fontos új eleme a sportigazgatók, valamint klubügyvezetők, továbbá a videóelemzők és játékosmegfigyelők számára összeállított képzési program, amelyeket nemzetközi szakemberek és szakanyagok bevonásával bonyolít majd le a felnőttképzési intézet.

Az ülésen az elnökség április 27-ére tűzte ki a 2018-as rendes küldöttközgyűlés időpontját, a helyszín a telki edzőközpont lesz.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2018. március 14. szerda, 07:04
Címkék: fiatal játékosok, kizárólag objektív, nyártól élesben, egyesületek annak, működési alapforrásokhoz, fiatalok játéklehetőségét,
Kommentek
Török választások - Nem érkeztek híradások rendbontásról az államfő- és parlamenti választáson
harmadik helyezettje lesz, Isztambulban szavazott. Ő a sajtó munkatársainak nyilatkozva azt kívánta, hogy a választók szabad akarata tükröződjön az eredményben. Hozzátette: a demokráciákban mindenről lehet vitatkozni, de a szavazók preferenciáját nem lehet kifogásolni.

Binali Yildirim távozó miniszterelnök a nyugat-törökországi Izmirben adta le szavazatát. Yildirim rövid nyilatkozatával megnevettette az újságírókat. Mint fogalmazott: árverésre bocsájtja kormányfői "székét". Egyúttal közölte: az új rendszerrel Törökország új célok, új horizontok felé stabilitásban és békében halad tovább.

Kemal Kilicdaroglu, a CHP elnöke Ankarában szavazott. Ő arra hívta fel a figyelmet, hogy a választásokon általában véve súlyos gond nincs, de Törökország bizonyos régióiból komoly panaszok érkeznek. Kilicdaroglu külön kiemelte a főként kurdok lakta keleti és délkeleti országrészt. Hozzátette: a CHP szóvivője a délutáni órákban részletes sajtótájékoztatót tart.

A Legfelsőbb Választási Tanács (YSK) elnöke, Sadi
velemenyezd, 2018. június 24. vasárnap, 11:31
Steam
Steamen, hogyan vehet részt?
A játékkártyákkal kapcsolatos útmutatás és eszközök a Steamworks App Admin részében, a Community fülön találhatók.
Hogyan küldhetek be új profilháttereket és hangulatjeleket?
Először játékfejlesztőkkel fogunk együttműködni ezek készítésekor, de a megjelenés után megvizsgáljuk majd Műhely-kategória hozzáadását közösségi elemek számára.
Mikor kerülnek be további játékok és kitűzők?
Új játékok hozzáadása eleinte lassan fog menni, míg megoldjuk a rendszerrel vagy tartalommal kapcsolatos problémákat. Reméljük, miután már minden simán működik, sokkal több játékot adhatunk majd hozzá.
Mit tegyek, ha elégedetlen vagyok egy végrehajtott cserével?
Minden csere végleges; megerősítés előtt győződj meg róla, hogy tényleg akarod ezt a cserét.
Hány kitűzőre van szükségem Steam-szintem növeléséhez?
Kezdetben minden készített kitűző növelni fogja szinted. A kitűzők legtöbbje 100 TP-t ad, és egy új szint eléréséhez 100 TP kell. A szintlépéshez szükséges
eposz, 2018. június 21. csütörtök, 12:22
MSZP: az alaptörvény-módosítás a bírói függetlenség elleni támadás
legfájóbbnak. A Kúria jelenlegi gyakorlata szerint nyilvánosak az adófizetői pénzzel kapcsolatos adatok, az új bíróság azonban "nyilván a kormány titkolózási érdekét" fogja szolgálni - fogalmazott.

A szervezet talán a jogállamiság utolsó bástyáját támadja - jelentette ki az ellenzéki pártelnök.

Azt mondta, nem kétséges, hogy a Fidesz ebben a formában állítja majd fel a szervezetet: meg kell nézni, hogy mit tett az Alkotmánybírósággal, a Legfőbb Ügyészséggel, az országos bírói irányítási rendszerrel.

Nem csupán a bíróságokat támadja a nagyobbik kormánypárt, hanem a Magyar Tudományos Akadémiát is. Minden olyan szervezetbe belenyúl, amely még rendelkezik egy kis autonómiával - vélekedett.

Tóth Bertalan azt mondta: a fentiek miatt úgy döntöttek, hogy az alaptörvény-módosítás során nem nyomnak gombot, nem hajlandóak részt venni "ebben a propagandában". A "Stop Soros" törvénycsomagot szintén "propagandának" nevezte, amely még arra is lehetőséget ad, hogy meghurcoljanak civil szervezeteket vagy
velemenyezd, 2018. június 20. szerda, 16:32
Dízelbotrány - Előzetes letartóztatásba helyezték az Audi igazgatótanácsának elnökét
A müncheni ügyészség közleménye szerint Rupert Stadlert bűncselekmény nyomai eltüntetésének veszélye miatt kellett előzetes letartóztatásba helyezni.

A társaság ellen szabálytalan motorvezérlő rendszerrel felszerelt dízelautók európai értékesítése miatt folytatnak eljárást. Rupert Stadler május végén került a gyanúsítottak közé, akiknek száma így húszra emelkedett. Köztük van az igazgatótanács egy tagja, akinek nevét nem hozták nyilvánosságra. Nála és Rupert Stadlernél házkutatást is tartottak. Csalással és hamis állítások okirati hitelesítésében való közreműködéssel gyanúsítják őket.

A VW dízelbotrányának 2015-ös kezdete óta az Audi - részben a német közúti közlekedési hatóság (KBA) utasítására, részben önként - több mint 200 ezer autót hívott vissza szervizre a károsanyag-kibocsátást szabálytalanul befolyásoló megoldások miatt.

A VW botránya 2015 szeptemberében kezdődött, amikor az Egyesült Államok Környezetvédelmi Ügynöksége (EPA) megvádolta a társaságot, hogy olyan szoftvert
velemenyezd, 2018. június 18. hétfő, 12:52
MLSZ - Jelentősen kevesebb bírói hiba az NB I-ben
felkészültség, egymás közti kommunikáció és személyiség.

A profi játékvezetőknek a hétvégi mérkőzéseken nem ér véget a feladatuk, hiszen edzéseiket is folyamatosan figyelik - különböző technikai eszközökkel -, valamint hétről hétre a kijelölt megyékben időközönkénttovábbképzéseket kell tartaniuk az alacsonyabb osztályokban tevékenykedőknek.

A háttérbeszélgetésen szóba került a videobíró alkalmazása is, a rendszer igazi nagy tornán a csütörtökön kezdődött világbajnokságon debütál. Puhl Sándor a rendszerrel kapcsolatban elmondta, hogy segítheti a játékvezetőt a fontos döntések meghozatalában, például szabályos volt-e a gól vagy nem, büntetők megítélésében vagy elmaradásában, kiállítások eldöntésében vagy játékosok beazonosítása esetén. Jelezte, fontos hangsúlyozni, hogy nem a videóbíró hanem a játékvezető dönt vitatott esetekben, a videóbíró legfeljebb ajánlást tesz vagy felhívja a figyelmet. Ugyanakkor meg kell jegyezni azt is, volt arra példa, hogy egy-egy esetben a felvétel megtekintése után sem
velemenyezd, 2018. június 15. péntek, 14:46
Félmilliárdos logisztikai fejlesztést hajt végre a záhonyi Transit-Speed Kft.
A közlemény szerint a fejlesztés keretében elsősorban a rakománykezelés hatékonyságát és a gyorsabb árukezelést szeretnék megvalósítani egy, az ömlesztett áruk kezelésére alkalmas szállítószalag-rendszerrel, az ezek csomagolását elősegítő szalagos "Big-Bag" töltőállomással és egy zsákoló mérlegrendszerrel.

A rakodási munkákat három új teleszkópos és egy gumikerekes rakodógép, valamint három villástargonca segítené, és a beruházás keretében elvégzik a rakodóterület aszfaltozását is. A digitális megfigyelő és rögzítő rendszer kiépítésével a vagyonvédelmet erősítené a cég.

A 499 millió forint értékű beruházáshoz csaknem 250 millió forint támogatást nyert el a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program pályázatán keresztül a cég.

A záhonyi térségben tevékenykedő Transit Group cégcsoporthoz tartozó Transit-Speed Kft. a nyilvános cégadatok szerint a 2017-es üzleti évet 2,6 milliárd forintos nettó árbevétel mellett 196,6 millió forintot meghaladó adózott eredménnyel zárta, míg 2016-ban
velemenyezd, 2018. június 14. csütörtök, 15:12
Megnyílt a magyar stand a CeBIT-en, a világ vezető digitalizációs vásárán
polgárok jólétének leginkább kézzelfogható, leginkább gyakorlati értelemben vett gyarapodásához" - mondta a miniszterelnöki biztos.

A nemzeti standon így szerepel a többi között egy vállalkozás, amely forgalmazókat és viszonteladókat keres értéktárgyak őrzésére fejlesztett termékeihez, például mobiltelefonokat védő tokokhoz, egy másik cég pedig a belvárosi parkolás nehézségeire szolgál megoldással egy Budapesten már működő, és több mint tízezer felfelhasználóval rendelkező, okostelefonra alapozott rendszerrel, amelyet a CeBIT révén külföldi nagyvárosokban is igyekszik elterjeszteni.

A CeBIT-en mintegy 70 ország 2800 kiállítója mutatja be termékeit és szolgáltatásait, a szervezők 200 ezer látogatóra számítanak. A látogatók száma az 1986 óta évente megrendezett kiállítás eddigi legsikeresebb korszakában a 800 ezret is elérte, az utóbbi években viszont egyre csökken, és sok kiállító is elfordult a CeBIT-től. Ezért a szervezők az idén szakítottak a szakmai kiállítás és vásár hagyományos koncepciójával,
velemenyezd, 2018. június 12. kedd, 12:31
Képek, videók
vonalkódos rendszerrel vi
kicsoda57
2011. január 22. szombat, 21:59
A megszállott játékosok
sanci81
2016. február 01. hétfő, 16:50
repülő játékosok0704.jpg
maroka
2014. július 04. péntek, 21:48
Buborék játékosok.gif
pacsakute
2014. április 12. szombat, 22:52
a játékosok
orban47
2013. szeptember 14. szombat, 23:23
kiemelt játékosok.jpg
maroka
2013. január 27. vasárnap, 22:53
Játékosok.jpg
dobli
2012. június 25. hétfő, 22:01
1978-79-ben a játékosok.j
rozsmalom
2011. július 10. vasárnap, 20:48
a játékosok bejövetele
mecsery
2010. december 22. szerda, 01:06
játékosok.jpg
agica2004
2010. november 10. szerda, 13:50
focipalya_jatekosokkal .jp
margitanya
2010. szeptember 30. csütörtök, 09:22
játékosok.jpg
grimilda
2008. augusztus 10. vasárnap, 14:28
Játékosok
totyimotyi
2007. május 27. vasárnap, 00:17
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.