Regisztráció  Belépés
2018. március 24. szombat | 12. hét | 83. nap | 11:16 | Gábor, Karina
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Az MLSZ produktivitási rendszerrel újította meg a "fiatalszabályt"
"A fiatal játékosok szerepeltetését célzó közvetlen ösztönzés helyébe a kizárólag objektív eredményességen alapuló produktivitási pontszám lép. A nyártól élesben induló rendszerben az egyesületek annak figyelembevételével jutnak hozzá a működési alapforrásokhoz és kiegészítő támogatásokhoz, hogy képzésük során hány professzionális labdarúgót nevelnek ki" - olvasható az MLSZ honlapján, ahol az is kiderül, az új támogatási rendszerben a női szakág egyesületei és labdarúgói is részt vesznek.

Az MLSZ vezető testülete úgy ítélte meg, hogy a fiatalok játéklehetőségét az elmúlt években támogató, úgynevezett "fiatalszabály" jó irányba tett lépés volt, de az élvonalban nem minden profi klub számára jelentett valódi ösztönzést. Ezért döntött úgy a szövetség, hogy a minőségi utánpótlás-nevelést támogató új eszközt vezet be: a produktivitási rendszert, amely kizárólag a teljesítmény, a pályán töltött idő alapján honorálja a játékosokat nevelő egyesületeket.

"A szövetség céljai változatlanok: a magyar futball csak akkor lehet sikeres, ha egyre több minőségi fiatal magyar labdarúgó kap lehetőséget a szereplésre" - szögezte le az MLSZ.

Az új pénzelosztási szabályok szerint valamennyi utánpótlás-neveléssel foglalkozó sportszervezet alaptámogatásban részesül a TAO-rendszeren keresztül, aminek mértéke igazodik az egyesület méretéhez és szintjéhez. Ezzel szemben produktivitási támogatásban kizárólag azok a sportszervezetek részesülnek majd, amelyek érdemi mértékben részt vettek profi és/vagy utánpótlás és felnőtt válogatottban szereplő játékos nevelésében. A támogatást pontszámítási rendszer alapján határozza meg a szövetség: minél több, minél magasabb szinten szereplő futballistát nevel egy klub, annál magasabb anyagi támogatást kap.

Emellett megmarad a közelmúltban bevezetett nevelési költségtérítési rendszer, amelyben a klubok egymás felé fizetik a nevelési költségtérítést a profi szerződéssel nem rendelkező játékosok átigazolása során. Ennek célja - az MLSZ szerint - az átgondolt átigazolási politika és a nevelőegyesületek képzési munkájának elismerése.

"A férfi NB I jövő évi versenykiírása is tartalmazza a korábbi években különböző mértékben alkalmazott, hazai játékosok szerepeltetésének támogatását: az előírás szerint egy csapat legfeljebb tíz külföldi kerettag versenyengedélyét válthatja ki. Az NB II-ben mind a hazai játékosokra, mind a fiatal játékosokra vonatkozó eszközrendszer változatlan marad" - áll az elnökségi ülésről szóló beszámolóban.

Az elmúlt idényekben az MLSZ a "fiatalszabállyal" anyagilag ösztönözte, hogy egy csapat U20-as játékost szerepeltessen, illetve legfeljebb három külföldi labdarúgó lépjen pályára.

Az ülésen a versenyszabályzatot is módosították, így például a később pótolt mérkőzések esetében az újonnan igazolt játékosok is pályára léphetnek. A mérkőzéseket a félbeszakadt állapotot rögzítő módon kell folytatni, azaz kiállítás esetén tíz emberrel, cserelehetőség kimerítése esetén a folytatásban is azok nélkül. Szintén változást jelent, hogy nemcsak egy órával a mérkőzések kezdete előtt, hanem - amennyiben a hazai csapat időben tájékoztatja az érintetteket - a mérkőzés előtt 5-10 perccel és a szünetben is van lehetőség a pálya locsolására.

Az elnökség áttekintette és elfogadta az MLSZ felnőttképzési intézetének hároméves programtervezetét, ennek keretében igény esetén újabb tanfolyamok indulnak az UEFA-akkreditációval rendelkező kapus- és futsaledző-képzésben, a csapatorvosképzésben, az erőnléti edző, valamint a fizioterapeuta-gyógytornász programban és a pályakarbantartó oktatásban. A szakemberképzés szélesítésének fontos új eleme a sportigazgatók, valamint klubügyvezetők, továbbá a videóelemzők és játékosmegfigyelők számára összeállított képzési program, amelyeket nemzetközi szakemberek és szakanyagok bevonásával bonyolít majd le a felnőttképzési intézet.

Az ülésen az elnökség április 27-ére tűzte ki a 2018-as rendes küldöttközgyűlés időpontját, a helyszín a telki edzőközpont lesz.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2018. március 14. szerda, 07:04
Címkék: fiatal játékosok, kizárólag objektív, nyártól élesben, egyesületek annak, működési alapforrásokhoz, fiatalok játéklehetőségét,
Kommentek
Divízió I-es jégkorong-vb - Megkezdte az edzőtábort a magyar válogatott
csapata, a címvédő DVTK Jegesmedvék és a MAC Budapest jégkorongozói, illetve több, külföldön játszó hokis is.

A hétfői programban egy megbeszélés, egyórás jégen kívüli edzés, majd másfél órás jeges gyakorlás szerepelt, utóbbi során a 2 a 2 elleni játék volt a középpontban.

"Nem egy nagyobb kerettel dolgozunk, ahogy az korábban előfordult, már idény közben értékeltük a játékosokat, ennek megfelelően alakult ki a névsor. Mindenkinek van esélye bekerülni a csapatba, nincsenek fix helyek. A rendszerrel és taktikával is többet foglalkozhatunk" - idézi a weboldal a szövetségi kapitányt.

A magyar válogatott a vb előtt öt felkészülési meccset játszik. Ausztriát április 4-én Székesfehérváron fogadják a magyarok, majd a következő nap Bécsben is megmérkőznek a felek. Ezt követően Szlovéniával, Japánnal és Ukrajnával is összecsap a magyar együttes.

A világbajnokságon a feljutó Nagy-Britannia mellett a világelitből kiesett Olaszország és Szlovénia, valamint Lengyelország és Kazahsztán lesz a magyar
velemenyezd, 2018. március 19. hétfő, 21:22
Varga Mihály: a pénzügyi tudatosság erősítése fontos a fiatalok körében
A nemzetgazdasági miniszter a JátéKincstár telefonos applikációt mutatta be Mészáros Józseffel, a Magyar Államkincstár elnökével együtt a budapesti Budenz József Általános Iskola és Gimnáziumban.

A miniszter kiemelte: a pénzügyi ismeretek elsajátítása egyre fontosabb szerepet játszik már egészen fiatal korban, ugyanis egyre bonyolultabb pénzügyi termékek jelennek meg a piacon, ezért az ezzel járó kockázatokat és a pénzügyi környezetet meg kell érteni, és meg kell tanulni megfelelően kezelni azokat. Rámutatott: a pénzügyi válság tanulságai miatt is elengedhetetlen az általános pénzügyi kultúra fejlesztése, hogy a fogyasztókat megkárosító események elkerülhetőek, illetve megelőzhetőek legyenek.

A nemzetgazdasági miniszter az MTI-nek elmondta: a 2008-as gazdasági-pénzügyi válság bebizonyította, hogy a mennyire szükségesek és fontosak a megfelelő pénzügyi ismeretek. Emlékeztetett arra: 2004-2008 között a felnőtt lakosság jelentős számban vett fel devizahitelt, anélkül, hogy az emberek tudták
velemenyezd, 2018. március 19. hétfő, 14:51
Soros György olyan leleplező videót tett közzé Orbánról...
TÁRSADALMAT AHHOZ, HOGY INFORMÁCIÓT ÉS SEGÍTSÉGET KAPJANAK."

Itt a teljes riport első része:


Egy másik videójában a magyarországi támogatásairól beszél.

Elmondja, hogy az egész 1984-ben kezdődött, ekkor vették fel a kapcsolatot az ellenzéki Fidesszel, ekkor jelentek meg a komolyan vehető demokratikus törekvések, és Soros alapítványa ezt kívánta támogatni. Elmondta, hogy a kommunista rendszerrel jobban együtt lehetett működni, mint ma Orbán rendszerével.

A második rész itt:


S bár szerinte az emberek már elfelejtették, de szerinte emlékezetes, mennyit segített a demokratizálódásban a magyaroknak:

Akkor hozzáférhetetlen és méregdrága fénymásológépekkel támogatta szerveződő ellenzéket, de a kilencvenes években például alapítványai ingyen tejet adtak a gyerekeknek.

A
tinka1951, 2018. március 16. péntek, 18:17
Autógáz-terminált épített a Mol Románia a Bihar megyei Mezőtelegden
A Mol csoport romániai leányvállalata szerdán közölte: az új, több mint tízezer négyzetméteres területen elhelyezkedő terminálhoz négy LPG-tartály tartozik, amelyek összesen 600 köbméter tárolókapacitással rendelkeznek. A 30 kilotonnás éves kapacitásra tervezett berendezés teljesen automatizált, számítógéppel vezérelt töltő rendszerrel van felszerelve, és megfelel valamennyi munkavédelmi és környezetvédelmi előírásnak.

Az LPG-terminál a Mol már meglévő mezőtelegdi telephelyét egészíti ki, amely a Mol Románia töltőállomás-hálózatának mintegy felét, valamint a társaság nagykereskedelmi partnereit látja el üzemanyaggal.

A közlemény Camelia Enet, a Mol Románia ügyvezető igazgatóját is idézte, aki szerint a társaság első romániai autógáz-terminálja a romániai ellátási lánc optimalizálását és a termékportfólió változatossá tételét szolgálja.

A mezőtelegdi mellett a Mol Románia Bukaresttől délre, a Duna melletti Giurgiuban rendelkezik üzemanyagraktárral, ahová hajón szállíthat üzemanyagot.
velemenyezd, 2018. március 07. szerda, 14:22
Gazdasági évnyitó - A növekedés erősítésére, a felzárkózás folytatására van szükség
is felhívta a figyelmet, hogy az ország bruttó hazai terméke és a nemzeti jövedelem (a GDP és a GNI) között napjainkban mintegy 4-5 százalékos rés van, ezt a versenyképességi fordulat alatt meg kell szüntetni.

Matolcsy György szerint az ország versenyképességét erősítené, ha a lakosságban a "pénzről való gondolkodás" megváltozna, és az új gondolkodás részeként az emberek értékelnék a gazdagságot, a profitot, a gazdasági sikert.

Ehhez természetesen el kell érni, hogy versenyképes pénzügyi rendszerrel, versengő bankokkal rendelkezzen az ország - emelte ki a jegybank elnöke.

Parragh László, aMagyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke szerint a következő tíz évben duplájára kellene emelkednie a bérek vásárlóerejének Magyarországon.

A kamara elnöke a rendezvényen elmondta, a gazdaság és a kormány együttműködésében meg lehetne valósítani "a reálbérek duplázását", amelynek a versenyképesség a hatékonyság javulásával kell járnia.

Úgy vélte, hogy meg kell erősíteni a kamara hídszerepét
velemenyezd, 2018. március 06. kedd, 14:24
Elkészült a Digitális Agrár Stratégia szakmai tervezete
ez az első ágazati digitális stratégia, megemlítve, hogy 2010 óta másfélszeresére nőtt a mezőgazdaság kibocsátása, ezért is fontos, hogy minél gyorsabban és hatékonyabban vegyék át a digitalizáció nyújtotta lehetőségeket, hiszen ezen eljárások révén többet, magasabb színvonalon és hatékonyabban termelhetnek a gazdák.

A miniszter jelezte: tárcája azon dolgozik, hogy az uniós agrárstratégia a 2020 utáni időszakban is hangsúlyt fektessen - például képzési támogatások formájában, szaktanácsadási rendszerrel és e szolgáltatások árának csökkentésével - az agrárium digitalizációjára.

Hangsúlyozta: 2010 óta a hazai agráriumban a beruházások 34 százalékkal nőttek, a gépértékesítés pedig a fejlesztések 223 milliárdos összegéből 115 milliárdot tett ki a tavalyi év első három negyedévében, hozzátéve, a trend folytatódására és a precíziós termelés terjedésére számítanak.

Ez egy jó alap arra, hogy a magyar mezőgazdaság tovább növekedjen - fogalmazott Fazekas Sándor,

Kiss Miklós Zsolt
velemenyezd, 2018. március 05. hétfő, 12:01
Kamerarendszerrel és Futárral szerelték fel a budapesti nagykörúti villamosokat
Az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közlemény szerint a villamosok utastájékoztató rendszerrel (Futár) való felszerelése után már a korábban a megállókba kihelyezett kijelzőkön is megjelennek a 4-es és 6-os villamos pontos menetrendi adatai. A nagykörúti villamosok járatinformációi a BKK Futár alkalmazásban, valamint a webes utazástervezőben, a futar.bkk.hu címen is elérhetők.

Ezzel párhuzamosan a BKK térfigyelő kamerákat is telepített a villamosokra, a műszaki eszközök az utasteret, illetve a járművek előtti és mögötti területet figyelik. Bűncselekmény vagy baleset esetén a rögzített kameraképek visszanézhetők, ami hozzájárulhat ahhoz, hogy biztonságosabbá váljon az utazás az éjjel-nappal nagy forgalmú nagykörúti vonalakon.

A BKK hangsúlyozta: a mostani fejlesztésnek és a közelmúltban zajlott autóbusz-beszerzéseknek köszönhetően a budapesti járműállomány több mint 50 százalékában működik kamerarendszer.
velemenyezd, 2018. március 01. csütörtök, 19:32
Képek, videók
vonalkódos rendszerrel vi
kicsoda57
2011. január 22. szombat, 21:59
A megszállott játékosok
sanci81
2016. február 01. hétfő, 16:50
repülő játékosok0704.jpg
maroka
2014. július 04. péntek, 21:48
Buborék játékosok.gif
pacsakute
2014. április 12. szombat, 22:52
a játékosok
orban47
2013. szeptember 14. szombat, 23:23
kiemelt játékosok.jpg
maroka
2013. január 27. vasárnap, 22:53
Játékosok.jpg
dobli
2012. június 25. hétfő, 22:01
1978-79-ben a játékosok.j
rozsmalom
2011. július 10. vasárnap, 20:48
a játékosok bejövetele
mecsery
2010. december 22. szerda, 01:06
játékosok.jpg
agica2004
2010. november 10. szerda, 13:50
focipalya_jatekosokkal .jp
margitanya
2010. szeptember 30. csütörtök, 09:22
játékosok.jpg
grimilda
2008. augusztus 10. vasárnap, 14:28
Játékosok
totyimotyi
2007. május 27. vasárnap, 00:17
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.