Regisztráció  Belépés
2018. június 21. csütörtök | 25. hét | 172. nap | 23:46 | Alajos, Leila
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A patkányok temploma Indiában
Az indiai Dashaban egy egészen más, számunkra szokatlan kultúra és vallás őrzője. Itt áll a kívülről gyönyörű, hófehér kövekből csipkézett Karni Mata templom, amely építészetileg belülről is lenyűgöző. A látogatók mégsem a különleges mozaikok vagy a finoman faragott márványok miatt érkeznek ide - hanem a patkányokért, akik ellepik az egész templomot.

A nyugati ember számára talán felfoghatatlan, de itt nem üldözik a patkányokat, sőt, a templom kifejezetten az ő tiszteletükre áll, az itt lakó gondnok, szakács és a szerzetesek pedig minden nap azért dolgoznak, hogy a patkányoknak a lehető legjobb életük legyen. Eltakarítják utánuk a piszkot, és külön főznek rájuk, hogy akkor is legyen mit enniük, amikor éppen nem a cukros tejet iszogatják.

A patkányoknak egyébként nem csak a templom dolgozói hoznak élelmet, a templomba betérők is rendszeresen kedveskednek valamivel a rágcsálóknak, akik csodával határos módon pestist vagy más betegséget még soha nem terjesztettek el a városban, a gyomorfertőzések és a cukorbetegség azonban rendszeresen tizedeli a patkányállományt, amelyek szervezete nyilván nem az ilyen jómódra készült.

A patkányokat olyan nagy becsben tartják, hogy a látogatók csakis mezítláb léphetnek a templomba, és arannyal kell fizetnie annak, aki véletlenül rálép egy állatra. Azok azonban, akiknek a lábán átfut egy patkány, szerencsésnek mondhatják magukat.

A legenda szerint Karni Mata, a siker istennőjének emberi reinkarnációja sok-sok évvel ezelőtt elvesztette imádott fiát. Az asszony imádkozott az istenekhez, de jajszava későn ért el hozzájuk, nem tudták neki visszaadni gyermekét, mert az akkora patkány alakjában már újjászületett.

Az asszony ekkor egyezséget kötött az istenekkel: családja minden tagja patkányként születik újjá, és így is él, egészen addig, míg mindannyian, egy időben, ugyanannak a családnak a tagjaiként nem ölthetnek újra emberi alakot.

A patkányok száma a már említett betegségek miatt állandóan ingadozik, de szapora jószágokról lévén szó, gyorsan be is hozzák a lemaradást, és becslések szerint körülbelül 20.000-en szaladgálnak fel-alá a templomban.


schuro, 2018. június 13. szerda, 21:47
Címkék: Karni Mata, patkányok temploma, indiai Dashaban, kívülről gyönyörű, látogatók mégsem, különleges mozaikok,
Kommentek
Indiai lótusz mint az újjászületés szimbóluma
Indiai lótusz mint az újjászületés szimbóluma


A lótusz egy lombhullató vízinövény. Őshazája Indiában van, ahol szentként tisztelik és az újjászületés, illetve a tisztaság szimbólumaként tartják számon. Talán ez az oka annak, hogy több hindu istent is lótuszvirágon ülve vagy állva ábrázolnak. Indiában él egy legenda, mely szerint Buddha amerre csak járt és kelt, mindenhol lótuszvirágok nyíltak a nyomában. Egy másik indiai elgondolás szerint a lótusz olyan csodálatos teremtés, mint az ember. Hiszen a lótuszvirág is képes a mocsárból a felszínre törni, és az ember is képes arra, hogy a legnehezebb körülmények ellenére is tiszta maradjon, megújuljon, sőt egyre tökéletesebbé váljon.

A lótusz a lótuszfélék családjába tartozik. Nyáron bontogatja szépséges fehéres-rózsaszínes szirmait, majd ezután fejlődik ki a termés, amely magokat rejt magában. A barna és
vorosrozsa66, 2018. június 20. szerda, 17:28
Zsírégető, karcsúsító táplálékok
amelynek nemcsak a testtömeg, hanem a testzsír csökkentésében is a segítségünkre lehet, és még az endokrin rendszer működését is megtámogatja.

A keresztesvirágú zöldségek, mint a káposzta, a karfiol tele vannak olyan vegyületekkel, amelyek megtámogatják a zsírégetés folyamatát. Mindemellett vitaminokkal és ásványi anyagokkal vannak teli, amelyek ugyancsak hasznosak a szervezet zsírégető folyamatainak elősegítésére.

A ghí (ghee), azaz a tisztított vaj az egyik legnépszerűbb élelmiszer Indiában, nem beszélve arról, hogy a segítségével még zsírt is égethetünk. Ez a különleges vaj még főzés során is megőrzi fitonutriens-tartalmát és még a laktózérzékenyek is fogyaszthatják.

A citrusfélék remek zsírégetők, különösen a grépfrút. Ez a gyümölcs olyan enzimeket tartalmaz, amelyek segítenek a zsírégetésben és fokozzák az anyagcserét.

A zöld leveles zöldségek, mint a spenót, a kelkáposzta vagy a mángold csordultig tele vannak tápanyagokkal, például vassal. Ezek a zsírégető
vorosrozsa66, 2018. június 20. szerda, 17:26
Tirta Gangga királyi vízi palota
Tirta azaz forrásvíz, vagy szentvíz, ami a környező hegyekből csordogál le és Gangga, azaz Gangesz a szent folyó Indiában. Erről kapta a nevét a Tirta Gangga királyi vízipalota, amely mindössze 21 kilométerre fekszik Amedtől. Ez a Kelet-Balin található hely nem annyira ősi, mint a több száz éves hindu templomok: a vízipalota "csak" 1942-ben épült az akkori király utasítására pihenő- és fürdőhelynek, a parkot és a medencéket két édesvízi forrás táplálja aminek a vizét szentnek tartják és vallási szertartásokhoz is használják. A park területe körülbelül 1,2 hektár. Az épületek és a szobrok magukon viselik a Balinéz és Kínai építészet jegyeit is, a "királyi" úszómedencék nyitottak a nagyközönség számára is. A kert és a csodálatos medencék és szökőkutak mesebeli látványt nyújtanak: a mondabali lények szinte megelevenedve toppannak elénk a Gangesz vizét idéző szentély
schuro, 2018. június 16. szombat, 21:08
Ellepi a szemét indiát
India több, mint 165 millió tonna szemetet termel naponta. A rohamosan növekvő urbanizáció és a fejlesztések hiánya miatt, az ország küszködik, hogy lépést tudjon tartani a hulladékgazdálkodási igényekkel. A probléma egyik oka az ország mérete. Indiában majdnem négyszer annyi ember él, mint az Amerikai Egyesült Államokban. Drasztikusan csökken az ország területe, nő a túlnépesedés, ez pedig oda vezet, hogy az embereknek muszáj a hulladéklerakókon, vagy azok közelében berendezni otthonukat. India felhalmozott szemetének csak 20 százalékát hasznosítják újra környezetbarát módon, így a többi a hulladéklerakóban végzi. A hulladékgyűjtés komoly problémát jelent India számára. A szeméttárolók egyenlőtlen elosztása gyakran szükségessé teszi, hogy az emberek hosszú távolságokat tegyenek meg a legközelebbi hulladékgyűjtőig. Továbbá, a szűkös, kövezetlen utak akadályozzák a tartályok összegyűjtését. Ennek eredményeként a nem megfelelő higiéniai körülmények miatt sok folyamatosan tele van. Azonban némileg bizakodásra ad
schuro, 2018. június 12. kedd, 16:56
Hogyan kezelje természetesen a cukorbetegséget?
edzéseket kell előnyben részesíteni, hiszen ez a fajta tevékenység sokkal több glükózt használ fel, mint például a gyaloglás vagy éppen a futás. Az edzés sokkal hatékony lehet egyes esetekben, mint a gyógyszerek, és még a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatát is csökkenti. Fontos, hogy a cukorbeteg személy antioxidánsokat, halolajat, vitaminokat és gyógynövényeket is fogyasszon, hiszen ezek nemcsak az étvágyat, hanem a vércukorszintet is csökkenteni tudják.

A Gymnema sylvestre egy Indiában őshonos, fás szárú kúszónövény, melynek leveleit már évszázadok óta használják gyógyításra az ájurvédikus gyógyászatban. Ez a gyógynövény ugyanis csökkenti a vércukorszintet, miközben csökkenteni képes a szénhidrát utáni vágyakozást is. Egy vizsgálat során 2-es típusú cukor betegeségben szenvedő betegeknek naponta 400 mg gyógynövénykivonatot adtak. A betegeknek nemcsak a vércukorszintjüket mérsékelte ez a gyógynövény, hanem a cukorbetegséggel kapcsolatos gyógyszerük adagolását is csökkenteni
vorosrozsa66, 2018. június 10. vasárnap, 15:44
Migránsokat miért nem lehet dolgoztatni??
Kedves Sztotyi! #9

Teljesen egyetértünk! Aki bűnőző lesz, vagy törvényt sért azonnal
lecsukni vagy kiutasítani! Ezzel csak egyet lehet érteni!

Erről én is írtam már! Az itteni börtönökben hamar móresre
tanítják az ilyen kirívó személyeket! (Bocs, de ha nem eszik
disznóhúst az a saját ügye.) Indiában sok millióan nem esznek
marhahúst! A hitükért senkit nem lehet elitélni!

Merkel és Junker engem etetnek s nem harapok
a kezükbe, mint ahogy Viktor pl. Soros úr kezébe
vagy ahogy Viktor a kommcsik kezébe miközben
KISZ titkár volt!
decotext, 2018. június 09. szombat, 12:56
Képek, videók
Már+az+ókori+Indiában+ is+
zskadi
2018. február 17. szombat, 01:15
A karnison
hzsuzsa
2009. április 16. csütörtök, 00:57
karnita800.jpg
konoksag
2008. augusztus 25. hétfő, 06:10
Karnizs
hubya
2006. július 18. kedd, 10:54
kis patkányok.jpg
szicu
2017. január 04. szerda, 10:45
A patkányok
sanci81
2016. június 18. szombat, 11:58
patkányok.jpg
erzsikepuskas
2016. február 06. szombat, 11:46
a-patkányok tükör előtt.g
szicu
2015. július 25. szombat, 12:55
gyümölcsevő patkányok.gif
szicu
2014. március 28. péntek, 18:15
patkányok.jpg
dnemethk
2012. február 19. vasárnap, 17:57
patkányok.gif
szicu
2011. július 05. kedd, 05:27
Patkányok viselkedése...
caris11935
2009. december 13. vasárnap, 10:05
disco patkányok
erzsi36
2008. október 18. szombat, 07:35
Hivatali Patkányok.hu.c.j
finike
2007. október 15. hétfő, 12:04
Kísérleti Patkányok.hu.jp
rambobby
2007. április 29. vasárnap, 08:22
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.