Regisztráció  Belépés
2018. június 21. csütörtök | 25. hét | 172. nap | 23:52 | Alajos, Leila
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Illegális bevándorlás - Sajtóértesülés: Merkel kompromisszumot ajánl Seehofernek a menekültügy körüli vitában
Angela Merkel, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnöke szerda késő este két és fél órán keresztül tárgyalt a belügyminiszterrel, a testvérpárt bajor Keresztényszociális Unió (CSU) elnökével. Merkel azt javasolta, hogy Németország egy európai uniós szabályozás keretei között kössön kétoldalú megállapodásokat a legnagyobb migrációs nyomásnak kitett tagállamokkal azoknak a menedékkérőknek a visszafogadásáról, akiknek menedékjogi eljárása már megkezdődött az adott tagállamban, de mégsem akarnak ott maradni, hanem továbbutaznak Németországba.

A kancellár szerint ezek a megállapodások megkérdőjelezhetetlen jogi alapot adnának arra, hogy a német határon megtagadják a belépést az érintett menedékkérőktől.

Horst Seehofer menekültügyi refomrcsomagjában, úgynevezett mestertervében az előzetesen ismertté vált részletek szerint az áll, hogy meg kell tagadni a belépést a máshol már regisztrált menedékkérőktől, az iratok nélkül érkezőktől és azoktól, akinek menedékjogi kérelmét már elutasították Németországban, mégis vissza akarnak térni.

Angela Merkel ezt nem tartja megfelelő megoldásnak, szerinte egyoldalú, nemzeti szintű intézkedések helyett közös, európai uniós szintű megoldásra van szükség, bár azt a kancellár támogatói közül sem vitatják, hogy az egyszer már elutasított menedékkérőket nem szabad visszaengedni az országba. Azonban a vita miatt végül el kellett halasztani a belügyminisztérium hónapok óta formálódó, 63 pontból álló reformtervének keddre tervezett bemutatóját.

A kompromisszumos javaslat arra épül, hogy Olaszország és Franciaország között is van menedékkérők visszafogadásáról szóló kétoldalú megállapodás. Sajtóértesülések szerint Horst Seehofer egyelőre nem fogadta el a javaslatot. A miniszter egy szerdai nyilatkozatában kiemelte, hogy még a héten le kell zárni a vitát.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2018. június 14. csütörtök, 10:31
Címkék: Angela Merkel, Kereszténydemokrata Unió, Keresztényszociális Unió, Horst Seehofer, menekültügy körüli, testvérpárt bajor,
Kommentek
Illegális bevándorlás - Németország és Franciaország támogatja az EU-n kívüli menedékjogi központok felállításá
A német-francia kormánykonzultáció alkalmából a német kormány vendégházában, a Meseberg kastélyban folytatott tárgyalásuk után tartott tájékoztatón kérdésre válaszolva Angela Merkel és Emmanuel Macron is üdvözölte az Európai Tanács elnöke, Donald Tusk által ismertetett javaslatot az EU határain kívül felállítandó központokról.

Emmanuel Macron hangsúlyozta, hogy az EU-nak egységesen kell fellépnie az illegális migráció ellen, és egyszerre kell "pragmatikusnak, hatékonynak és humánusnak" lennie.

Nem szabad csak az emberiesség felől közelíteni, hanem a probléma valamennyi oldalát figyelembe kell venni, ezért az utóbbi hónapok munkáját folytatva még inkább intenzívebbé kell tenni az együttműködést az EU felé igyekvő menedékkérők származási országaival és a tranzitországokkal - mondta a francia államfő.

Kiemelte, hogy a menedékkérők között nagyon sokan gazdasági okokból hagyták el a hazájukat, így nincs esélyük a menedékjog megszerzésére az EU-ban. Ezért minden kezdeményezés üdvözlendő,
velemenyezd, 2018. június 19. kedd, 19:23
Szlovén lapkommentár: még mindig nem lehet tudni, ki alakíthat kormányt
A Lehetséges művészete című cikk írója szerint a június 3-i választások eredménye minden "játékost" összetett feladat elé állított, és hiába nyerte meg a választást Janez Jansa volt miniszterelnök pártja, az eddig ellenzéki jobboldali Szlovén Demokrata Párt (SDS), feltehetően nem tud majd kormányt alakítani.

A jobbközép kormány megalakítása azért nem valószínű - írta a Reporter -, mert az SDS és a szintén jobbközép Új Szlovénia (NSi) közösen mindössze 32 mandátumot szerzett a 90 tagú törvényhozásban. A Szlovén Nemzeti Párt (SNS) ugyan 4 mandátummal Jansáék mellé állhatna, de ez egyrészt nem valószínű, másrészt ez is kevés lenne a parlamenti többség megszerzéséhez, ahhoz ugyanis 46 képviselő támogatására van szükség.

A törvények szerint az államfőnek először azt a pártot kell kormányalakításra kérnie, amely a legtöbb szavazatot szerezte meg, vagyis az SDS-t. Ha Janez Jansa visszautasítaná ezt a lehetőséget, vagy nem sikerülne kormányt alakítania, akkor Marjan Sarec nemrég alapított balközép
velemenyezd, 2018. június 18. hétfő, 13:52
Merkel: nem kell minden áron közös nyilatkozattal zárni a G7-csúcsot
Kiemelte, hogy nem szabad "felpuhítani" az eddigi G7-csúcstalálkozókon elért eredményeket, köztük a protekcionizmus elutasítását és az egységes kiállást a méltányos világkereskedelmi rendszer mellett, és nem szabad csak a kompromisszum kedvéért kompromisszumot kötni.

Ezért meglehet, hogy "őszintébb" megoldás, ha közös zárónyilatkozat helyett csak egy összefoglalót adnak ki a házigazda kanadai kormány szerkesztésében.

Angela Merkel egy új parlamenti formátum keretében, a képviselői kérdések és azonnali kancellári válaszok fórumán nyilatkozott. A leginkább a brit alsóház gyakorlatából ismert formátumban most először kérdezhették a Bundestag képviselői a kormányfőt, egy órán keresztül, minden kérdésre és válaszra egy-egy perc volt.

Az első témát a kormány jelölhette ki, ez volt a pénteken Kanadában kezdődő kétnapos G7-csúcs, amelyről a kancellár bevezetője után 30 percig tehetettek fel kérdéseket, majd a fórum második felében bármilyen ügyben kérdőre vonhatták a kormányfőt.

Angela
velemenyezd, 2018. június 06. szerda, 15:00
Miért látunk egyre kevesebb fecskét?
Hazánkban három fecskefaj él, úgymint a molnár-, füsti-, és a partifecske. A negyedik fecskének nevezett madár a sarlósfecske csak alakjában hasonlít a fecskére, igazából a kolibrik rokona.
A három fecskefajból az utóbbi években a molnárfecskék hattizede, a füstifecskéknek a fele pusztult el.
Ennek több oka is van, és nem csak a klímaváltozás, hanem az emberek a felelősek a fecskék számának drasztikus csökkenése miatt.
A szeszélyes időjárás tizedeli meg a fecskék számát. A napokig tartó hideg miatt sok fecske elpusztul, mielőtt elindulhatnának a téli szálláshelyükre. Ilyenkor nem megfáznak, hanem annyira legyengülnek az éhezés miatt, hogy kihűlnek, majd elpusztulnak.
A fecskék legyekkel, szúnyogokkal és egyéb repülő ízeltlábúakkal táplálkoznak. Az országban egyre csökken az állatállomány, a falvakban is egyre kevesebben tartanak teheneket, birkákat, baromfit ezért sokkal kevesebb a légy is.
A szúnyogokat egyre több városban, településen évente többször is permetezéssel irtják.
lizawolf, 2018. május 18. péntek, 13:35
Trócsányi: eredményt kell elérni a közigazgatási felsőbíróság létrehozásával kapcsolatos munkában
idő, hogy a közigazgatási felsőbíróság létrehozásával kapcsolatos munka befejeződjön.

Emlékeztetett: jövőre lesz 70 éve, hogy megszűnt a legfelsőbb közigazgatási bíróság, 1949-ben ugyanis a kommunista diktatúra minden olyan szervezetet eltörölt, amely jogállamisági keretet adott.

Közölte: büszke rá, hogy nyolc regionális közigazgatási bíróság jött létre, ugyanakkor nagyon sajnálja, hogy a közigazgatási felsőbíróságot nem tudták létrehozni, nem tudták megteremteni az ehhez szükséges kompromisszumot.

"Úgy gondolom, most eljött az idő, hogy ezt a munkát bejezzük" - jelentette ki. Trócsányi László hangsúlyozta, hogy a bírói függetlenség "a demokrácia állócsillaga". Visszautasította azokat a véleményeket, hogy "olyan jellegű közigazgatási mutyit" akarnak létrehozni, amely nem a jogállamiság kereteire épül. "Azért is visszautasítom, mert négy év munkám van benne és 20 év elméleti tudásom van mögötte" - közölte a miniszter, aki szerint a tárca a jövőben is nyitott lesz az ezzel kapcsolatos
velemenyezd, 2018. május 14. hétfő, 13:14
Nótári Tamás
pajzsának leírásában olvashatjuk az Iliasban.[16] Amint különösképp a másodikként idézett szöveghelyből kiderül, hogy a legegyenesebb dikének nem feltétlenül kell egybeesnie akár egyik, akár másik fél állításával - ami első olvasatra meglepőnek tűnhetik, hiszen a római jogi alapokon nyugvó jogi kultúrákban a peres eljárásnak felmentő vagy marasztaló ítélettel kell zárulnia[17] -, hiszen a homérosi per lényege feltehetően éppen abban állott, hogy a dikék segítségével a legmegfelelőbb kompromisszumot igyekezzenek megtalálni és érvényre juttatni.[18] Az Iliasban és az Odysseiában a dikadzein ige amikor activumban fordul elő, mindig adott eset eldöntését jelenti[19], mediális dikadzesthai alakja a vitát, illetve annak során egy konkrét ügy képviseletét jelöli[20], a dikaspolos kifejezéssel pedig ítélkező bíró értelemben találkozhatni.[21] A diké azon alapvető értelmét, miszerint az döntést jelent, erősítik azon homérosi forráshelyek, amelyek a dikét mint valakit jog szerint megillető részt[22],
eposz, 2018. május 06. vasárnap, 20:53
Ló - Kutya
tiszteletben tartják egymás függetlenségi igényét, nem telepednek túlzottan egymásra.

Ló-Patkány: Csak kivételes esetekben alakul ki jó kapcsolat közöttük. Békés egymás mellett élés ritkán adódik kettőjük kapcsolatában. Ha mégis, sokat tanulhatnak egymástól. A Patkány megtanulhatja a Lótól, hogyan kell élvezni az életet; a Ló pedig azt, miként lehet elérni valamit türelmetlenkedés és hangoskodás helyett kedvességgel, bájjal, taktikával. Ha szerelem szövődik közöttük, a Lónak kell kompromisszumot kötnie.

Ló-Bivaly: Sok súrlódás adódik kettőjük között. A Bivaly túlzott kényelmessége a Ló idegeire megy. Sokszor esik a Bivaly a szenvedélyes Ló karjaiba anélkül, hogy valójában akarná. A kijózanodás később következik be, főleg akkor, ha a türelmetlen Ló megunja a Bivaly ragaszkodását. De néha sikerül a Ló lelkesedését átvinni a Bivalyra is, és akkor semmi sem áll boldogságuk útjában.

Ló-Tigris: A viharos, forradalmár típusú Tigrist elismeri a Ló- Tüzes,
eposz, 2018. április 27. péntek, 03:52
Képek, videók
csaladi_haz_kompromiss zum
margoka59
2012. augusztus 23. csütörtök, 05:03
4212 kompromisszum.jpg
snbela44
2012. április 23. hétfő, 18:02
kompromisszum
magdaseppa
2007. április 04. szerda, 12:02
O.V. -bevándorlás.jpg
agica2004
2015. január 25. vasárnap, 14:48
bevándorlási csarnok
mecsery
2010. május 11. kedd, 16:26
régi bevándorlási központ
mecsery
2010. május 11. kedd, 16:25
Szír menekült tábor Zatar
megyerimihaly
2015. december 01. kedd, 00:57
Hitler menekült tábor.jpg
kicsoda57
2015. október 13. kedd, 14:07
Menekültek--.jpg
agica2004
2015. október 03. szombat, 20:31
O.V.-Menekültek.jpg
agica2004
2015. szeptember 27. vasárnap, 18:46
menekült-hajó-620x350. jpg
menusgabor
2015. szeptember 20. vasárnap, 21:31
20150910menekultek-dan ia-
meki77
2015. szeptember 18. péntek, 15:45
20150916horgos-menekul tek
meki77
2015. szeptember 17. csütörtök, 10:22
20150915menekultek-ros zke
meki77
2015. szeptember 17. csütörtök, 10:21
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.