Regisztráció  Belépés
2018. augusztus 18. szombat | 33. hét | 230. nap | 20:20 | Ilona
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Illegális bevándorlás - Sajtóértesülés: Merkel kompromisszumot ajánl Seehofernek a menekültügy körüli vitában
Angela Merkel, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnöke szerda késő este két és fél órán keresztül tárgyalt a belügyminiszterrel, a testvérpárt bajor Keresztényszociális Unió (CSU) elnökével. Merkel azt javasolta, hogy Németország egy európai uniós szabályozás keretei között kössön kétoldalú megállapodásokat a legnagyobb migrációs nyomásnak kitett tagállamokkal azoknak a menedékkérőknek a visszafogadásáról, akiknek menedékjogi eljárása már megkezdődött az adott tagállamban, de mégsem akarnak ott maradni, hanem továbbutaznak Németországba.

A kancellár szerint ezek a megállapodások megkérdőjelezhetetlen jogi alapot adnának arra, hogy a német határon megtagadják a belépést az érintett menedékkérőktől.

Horst Seehofer menekültügyi refomrcsomagjában, úgynevezett mestertervében az előzetesen ismertté vált részletek szerint az áll, hogy meg kell tagadni a belépést a máshol már regisztrált menedékkérőktől, az iratok nélkül érkezőktől és azoktól, akinek menedékjogi kérelmét már elutasították Németországban, mégis vissza akarnak térni.

Angela Merkel ezt nem tartja megfelelő megoldásnak, szerinte egyoldalú, nemzeti szintű intézkedések helyett közös, európai uniós szintű megoldásra van szükség, bár azt a kancellár támogatói közül sem vitatják, hogy az egyszer már elutasított menedékkérőket nem szabad visszaengedni az országba. Azonban a vita miatt végül el kellett halasztani a belügyminisztérium hónapok óta formálódó, 63 pontból álló reformtervének keddre tervezett bemutatóját.

A kompromisszumos javaslat arra épül, hogy Olaszország és Franciaország között is van menedékkérők visszafogadásáról szóló kétoldalú megállapodás. Sajtóértesülések szerint Horst Seehofer egyelőre nem fogadta el a javaslatot. A miniszter egy szerdai nyilatkozatában kiemelte, hogy még a héten le kell zárni a vitát.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2018. június 14. csütörtök, 10:31
Címkék: Angela Merkel, Kereszténydemokrata Unió, Keresztényszociális Unió, Horst Seehofer, menekültügy körüli, testvérpárt bajor,
Kommentek
Tanácsok
Nancye Sims

Tanácsok

Ha kell, járj egyedül - győzelmed csak még édesebb lesz.
Ha kell, járj lassan - nem fontos, mikorra jutsz el a célig.
Ha kell, kezdd újra megint és ismét - a siker minden alkalommal közelebb kerül.
Ha kell, fogadd el, bármit kell is - lehet, hogy nem lesz könnyű megtenned, de megkönnyíti a dolgod.
Ha kell, hagyd abba a futást - így rád találhat a boldogság.
Ha kell, valld be, hogy segítségre szorulsz - így segíthetsz magadon.
Ha kell, küzdd le a félelmet - félelem nélkül minden lehetségessé válik.
Ha kell, változtass - megváltoztathatja az életedet.
Ha kell, add meg magad - harc nélkül, s megleled a békét.
Ha kell, köss kompromisszumot - de tartsd magad elveidhez.
Ha kell, folytasd azt, mi lehetetlennek tűnik - csak akkor lehetetlen, ha kiszállsz. Ha kell, állj meg - s elkezdődhet egy új élet.
Ha kell, próbálj valami egyebet - s bölcsebbé válsz.
Ha kell, várj - csodás dolgok történnek majd
evavicus, 2018. augusztus 11. szombat, 12:36
A török elnök szerint Washington fenyegetőzése egyik félnek sem kedvez
Erdogan hangsúlyozta: nem illő ez a fenyegetőző hangvétel azzal a Törökországgal szemben, amely még mindig a legmagasabb szinten működik együtt a NATO-val. Brunson perére vonatkozóan kijelentette, hogy a török igazságszolgáltatás független, és Ankara ezzel kapcsolatban nem hajlandó kompromisszumot kötni.

Brunsont a 2016-os török puccskísérletet követően tartóztatták le Izmirben, ahol egy kis protestáns templom prédikátora volt. A vád szerint az évtizedek óta Törökországban élő lelkész támogatja az összeesküvésért felelőssé tett nemzetközi gülenista mozgalmat - amelynek az Egyesült Államokban élő Fethullah Gülen muzulmán hitszónok a vezetője -, továbbá a szeparatista Kurdisztáni Munkáspártot (PKK), és kémtevékenységet folytatott az Egyesült Államok javára. Ugyan a PKK-t Ankara mellett Washington is terrorszervezetnek tartja, Törökország a Gülen-hálózatot is annak tekinti. Brunson tagadta az ellene felhozott vádakat.

Erdogan szerdán leszögezte: Törökországnak a legkisebb gondja sincs a vallási
velemenyezd, 2018. augusztus 01. szerda, 13:31
A Virtuózok tehetségeivel lép színpadra José Cura Tokajban
José Cura az M5 kulturális csatorna szombati műsorában elmondta: a koncert elsődleges célja, hogy olyan fiatal zenészeket és énekeseket mutassanak be a közönségnek, akiket pár év múlva már talán az egész világ ismerni fog.

"Itt most nem én leszek a középpontban, mint ahogyan azt a nézők amúgy megszokhatták. Egy-két híres áriát magam is elénekelek, de a reflektorfény végig a fiatalokon lesz" - hangsúlyozta a világszerte ismert tenor, hozzátéve, hogy a szombati koncerten populáris klasszikusokat és klasszikus popszámokat is hallhat a közönség.

"Ha nagyobb közönséget akarunk megszólítani, akkor nekünk, operaénekeseknek kompromisszumot kell kötnünk. Tömegekhez ugyanis csakis mikrofonnal tudunk elérni. De ha fel akarjuk hívni a fiatal tehetségekre a figyelmet, akkor a cél szentesíti az eszközt" - emelte ki José Cura, aki elmondta azt is: most először jár Tokajban, amelyet korábban csak kiváló borairól ismert.

A koncerten José Cura vendége lesz Koós Boglárka, Bojtos Luca, Sándor Zoltán,
velemenyezd, 2018. július 28. szombat, 11:21
Mai harmónia kártyám
védelemre van szükségünk, akkor ez a kártya azt jelzi, hogy biztonságban vagyunk, a téglafal védelmében, vagyis a jelenlegi környezetünkkel egységben. Az ember letelepült életmódjának jelképe. A házhoz kötött emberre utal, aki falvakban, városokban él, állandó kultikus helyet alakít ki magának. Védelmet is biztosít, de egyben korlátot is jelent. A zárt társadalomra utal, szemben a nyitott, nomád társadalommal.

Szerelmi üzenete: Tartós viszonyban szilárd alapokon nyugvó, de hatalmas kompromisszumot követelő kapcsolat. Párkeresőknek stabil, bár kissé unalmas emberrel való ismerkedés esélye. Lassan felmelegedő, barátságból átalakuló szerelem.

Ezt mondja neked:

Üzeni, hogy a teljes biztonság kialakítása és fenntartása hatalmas áldozatokat követel.
Gondolkodj el azon, hogy körbevetted-e magad valamilyen fallal azért, hogy ne lehess sebezhető. Ha igen, kinek nem nyílsz ki és miért?
Üzeni, hogy ami első látásra védelemnek látszik, gyakran akadály is lehet a szabadság
eva6, 2018. július 02. hétfő, 05:54
EU-csúcs - Elkészültek az EU továbbfejlesztéséről szóló német-francia javaslatok
A német szövetségi kormány Berlin melletti vendégházában, a Meseberg kastélyban tartott német-francia kormánykonzultáción elfogadott javaslatok négy fő területre, a kül-, biztonság- és védelempolitikára, az illegális migrációra, a gazdaságpolitikára és a digitális átalakulásra terjednek ki, és intézményi változtatásokról is szólnak.

Angela Merkel német kancellár Emmanuel Macron francia államfővel tartott tájékoztatóján kiemelte, hogy csökkenteni kellene az Európai Bizottság létszámát, vagyis szakítani kellene azzal a gyakorlattal, hogy valamennyi tagország delegál állandó tagot a testületbe. Mint mondta, a legnagyobb tagállamoknak példát kellene mutatniuk, hajlandónak kellene lenniük arra, hogy elfogadják, nincs folytonosan uniós biztos az adott országból.

Azt is javasolják, hogy a 2014-es európai parlamenti (EP-) választáson alkalmazott úgynevezett csúcsjelölti rendszer kiterjesztésével a 2024-es EP-választástól vezessék be a "transznacionális választási lista" intézményét.

Németország
velemenyezd, 2018. június 19. kedd, 20:33
Illegális bevándorlás - Németország és Franciaország támogatja az EU-n kívüli menedékjogi központok felállításá
A német-francia kormánykonzultáció alkalmából a német kormány vendégházában, a Meseberg kastélyban folytatott tárgyalásuk után tartott tájékoztatón kérdésre válaszolva Angela Merkel és Emmanuel Macron is üdvözölte az Európai Tanács elnöke, Donald Tusk által ismertetett javaslatot az EU határain kívül felállítandó központokról.

Emmanuel Macron hangsúlyozta, hogy az EU-nak egységesen kell fellépnie az illegális migráció ellen, és egyszerre kell "pragmatikusnak, hatékonynak és humánusnak" lennie.

Nem szabad csak az emberiesség felől közelíteni, hanem a probléma valamennyi oldalát figyelembe kell venni, ezért az utóbbi hónapok munkáját folytatva még inkább intenzívebbé kell tenni az együttműködést az EU felé igyekvő menedékkérők származási országaival és a tranzitországokkal - mondta a francia államfő.

Kiemelte, hogy a menedékkérők között nagyon sokan gazdasági okokból hagyták el a hazájukat, így nincs esélyük a menedékjog megszerzésére az EU-ban. Ezért minden kezdeményezés üdvözlendő,
velemenyezd, 2018. június 19. kedd, 19:23
Szlovén lapkommentár: még mindig nem lehet tudni, ki alakíthat kormányt
A Lehetséges művészete című cikk írója szerint a június 3-i választások eredménye minden "játékost" összetett feladat elé állított, és hiába nyerte meg a választást Janez Jansa volt miniszterelnök pártja, az eddig ellenzéki jobboldali Szlovén Demokrata Párt (SDS), feltehetően nem tud majd kormányt alakítani.

A jobbközép kormány megalakítása azért nem valószínű - írta a Reporter -, mert az SDS és a szintén jobbközép Új Szlovénia (NSi) közösen mindössze 32 mandátumot szerzett a 90 tagú törvényhozásban. A Szlovén Nemzeti Párt (SNS) ugyan 4 mandátummal Jansáék mellé állhatna, de ez egyrészt nem valószínű, másrészt ez is kevés lenne a parlamenti többség megszerzéséhez, ahhoz ugyanis 46 képviselő támogatására van szükség.

A törvények szerint az államfőnek először azt a pártot kell kormányalakításra kérnie, amely a legtöbb szavazatot szerezte meg, vagyis az SDS-t. Ha Janez Jansa visszautasítaná ezt a lehetőséget, vagy nem sikerülne kormányt alakítania, akkor Marjan Sarec nemrég alapított balközép
velemenyezd, 2018. június 18. hétfő, 13:52
Képek, videók
csaladi_haz_kompromiss zum
margoka59
2012. augusztus 23. csütörtök, 05:03
4212 kompromisszum.jpg
snbela44
2012. április 23. hétfő, 18:02
kompromisszum
magdaseppa
2007. április 04. szerda, 12:02
O.V. -bevándorlás.jpg
agica2004
2015. január 25. vasárnap, 14:48
bevándorlási csarnok
mecsery
2010. május 11. kedd, 16:26
régi bevándorlási központ
mecsery
2010. május 11. kedd, 16:25
Szír menekült tábor Zatar
megyerimihaly
2015. december 01. kedd, 00:57
Hitler menekült tábor.jpg
kicsoda57
2015. október 13. kedd, 14:07
Menekültek--.jpg
agica2004
2015. október 03. szombat, 20:31
O.V.-Menekültek.jpg
agica2004
2015. szeptember 27. vasárnap, 18:46
menekült-hajó-620x350. jpg
menusgabor
2015. szeptember 20. vasárnap, 21:31
20150910menekultek-dan ia-
meki77
2015. szeptember 18. péntek, 15:45
20150916horgos-menekul tek
meki77
2015. szeptember 17. csütörtök, 10:22
20150915menekultek-ros zke
meki77
2015. szeptember 17. csütörtök, 10:21
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.