Regisztráció  Belépés
2018. június 21. csütörtök | 25. hét | 172. nap | 23:52 | Alajos, Leila
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Navalnij letöltötte büntetését, és szabadlábra helyezték
Navalnijmájus elején, két nappal Vlagyimir Putyin elnök újabb beiktatása előtt Nem cárunk ő nekünk! jelszóval kezdeményezett országos megmozdulást. A politikust nem engedélyezett tüntetések miatt korábban már több ízben elzárásra ítélték, amit ő a gyülekezési jog megsértésének minősített.

A korrupcióellenes tevékenységéről is ismert aktivistát két gazdasági ügyben született elmarasztaló ítéletre hivatkozva eltiltották attól, hogy indulhasson az idén márciusban megtartott elnökválasztáson.

Az OVD Info jogvédő szervezet információi szerint a Navalnijhoz fűződő május 5-ik ellenzéki megmozdulásokon az ország 20 városában több mint 1600 embert - Moszkvában több mint 700-at, Szentpéterváron 229-et, Cseljabinszkban 163-at, a szibériai Jakutszkban pedig 74-et - vettek őrizetbe.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2018. június 14. csütörtök, 10:31
Címkék: Vlagyimir Putyin, korrupcióellenes tevékenységéről, idén márciusban, szibériai Jakutszkban, korrupcióellenes, elnökválasztáson,
Kommentek
Őrizetbe vettek egy fiatal férfit a londoni metróállomáson történt robbanás ügyében
A BTP szerdai tájékoztatása szerint a fiatal férfit őrizetbe vétele után szabadlábra helyezték, de a vizsgálat folytatódik ügyében.

Az eljárás a hivatalos meghatározás szerint a vasúti közlekedés biztonságát veszélyeztető, illetve anyagi kár vagy személyi sérülés okozására alkalmas robbanás előidézését valószínűsítő cselekedet gyanújával folyik.

A brit közlekedési rendőrség már nem sokkal a kedd esti incidens után hangsúlyozta, hogy nem terrorcselekmény történt.

A vizsgálat azt állapította meg, hogy az állomás egyik akkumulátorában keletkezett rövidzárlat okozta a csekély erejű detonációt. A szerdai rendőrségi tájékoztatás nem tér ki arra, hogy az incidensben a rövid időre őrizetbe vett férfinek pontosan milyen szerepe volt.

A londoni mentőszolgálat három embert a helyszínen látott el könnyebb sérülésekkel, két további sérültet kivizsgálásra kórházba szállítottak. Súlyos sérülés nem történt.

A Southgate állomás a brit fővárost délnyugatról észak-északkelet felé átszelő
velemenyezd, 2018. június 20. szerda, 12:31
Gyermekprostitúció miatt került előzetes letartóztatásba két férfi Miskolcon
A gyanúsítottak ellen kerítés és gyermekprostitúció kihasználásának bűntette miatt indult eljárás.

A szóvivő tudatta: a gyanúsítás szerint a két férfi két másik társával együtt 2017 augusztusában lakhatás és élelmezés fejében befogadott egy 15 éves lányt, aki megszökött otthonról. A gyanúsítottak megszervezték, hogy a fiatal lány Ózdon, és környékén tavaly augusztustól októberig több férfivel szexuális kapcsolatot létesítsen. A bevételt elvették tőle és elköltötték.

Gyurán Ildikó kiemelte: amennyiben a bíróság megállapítja a gyanúsítottak bűnösségét, akár 7 év 6 hónapig terjedő szabadságvesztéssel is büntethetők.A bíróság álláspontja szerint fennáll annak a veszélye, hogy a két férfi szabadlábra kerülése esetén a tanúkat vallomásuk megtételében befolyásolja, megfélemlíti. A gyanúsítottak rendszeres jövedelemmel nem rendelkeznek, a bűncselekményeket megélhetésük biztosítása érdekében követték el, így feltehető, hogy szabadlábra kerülésük esetén újabb törvénybe ütköző tetteket
velemenyezd, 2018. június 18. hétfő, 15:02
Migránsok halála - 25 év fegyházbüntetést kaptak a parndorfi ügyben érintett embercsempészek
Az elsőrendű afgán és a három bolgár vádlottat társtettesként, folytatólagosan elkövetett embercsempészetben és bűnsegédként elkövetett emberölésben találták bűnösnek, ezért bűnszervezet tagjaként valamennyiüket 25 év fegyházra ítélték. Egyikük sem bocsátható feltételesen szabadlábra. A másodrendű vádlottat bűnsegédként elkövetett, életveszélyt okozó testi sértésben is bűnösnek mondták ki.

Az elsőrendű vádlottat véglegesen, a többieket 10-10 évre kiutasították Magyarországról, és vagyonelkobzást is kiszabtak velük szemben 94 millió, 8,8 millió, 1,4 millió, illetve 300 ezer forint értékben.

A bíróság a személyszállításra alkalmatlan járműveket beszerző ötödrendű bolgár-libanoni kettős állampolgárságú vádlottat 8 év, míg a bűnszervezet hierarchiájában magasabb szinten álló, utasítási joggal bíró tizenkettedrendű afgán vádlottat 12 év fegyházra ítélte távollétében.

A több szállításban résztvevő hatod- és tizenharmadrendű bolgár vádlottakat 5 év, míg a szökésben lévő hetedrendű bolgár
velemenyezd, 2018. június 14. csütörtök, 20:02
A Nemzetközi Büntetőbíróság ideiglenesen szabadlábra helyezi a volt kongói alelnököt
A törvényszék tájékoztatása szerint az ex-alelnököt átadják majd Belgiumnak, ahol felesége és öt gyereke él.

Az ICC fellebbviteli tanácsa pénteken hatályon kívül helyezte a 18 éves börtönbüntetést, amelyet 2016-ban első fokon szabtak ki Bembára a katonái által elkövetett gyilkosságok és kínzások miatt. Másodfokon azonban megállapították: a vádlott ezek miatt nem vonható felelősségre, a verdikt meghozatala során több hibát elkövettek.

A parancsnokot ugyanakkor korábban tanúk megvesztegetésében is bűnösnek találták, ebben az ügyben még várnak a végleges ítéletre. A vád erre hivatkozva indítványozta, hogy Bemba ennek az ügynek a lezárultáig maradjon őrizetben, de ezt a bírói tanács végül elutasította.

Melinda Taylor védőügyvéd azzal érvelt, hogy ügyfele már így is közel tíz éve raboskodik Hágában, a tanúk megvesztegetésének maximális büntetési tétele pedig öt év szabadságvesztés, így legrosszabb esetben is néhány további hónapot kellene leülnie, ezért nem lenne semmi értelme megkockáztatnia
velemenyezd, 2018. június 12. kedd, 22:43
Migránsok halála - Védőbeszédekkel és a vádlottak utolsó nyilatkozataival folytatódott a parndorfi ügy
bolgár férfi egy alkalommal vett részt az embercsempészetben. Mindkettőjükre méltányos börtönbüntetés kiszabását kérte közös védőjük.

Az utolsó szó jogán tett nyilatkozatában valamennyi vádlott részvétét fejezte ki a 71 ember halála miatt.

Az elsőrendű vádlott úgy fogalmazott, ha feláldozhatná magát, hogy az elhunyt emberek életre kelljenek, megtenné. Hangsúlyozta, soha nem volt könyörtelen, rossz ember, és nem kívánta senki halálát. Mint mondta, bűneit mélységesen megbánta, és ha valaha szabadlábra kerül, az emberiség segítségére lesz.

A másodrendű vádlott arról beszélt, hogy vádlott-társaival azért jöttek Magyarországra, hogy családjuknak megélhetést biztosítsanak, nem azért, hogy embereket tegyenek tönkre. Hangsúlyozta, sajnálja, hogy nem volt jelen a szállításnál, és így nem állíthatta meg személyesen a kamiont, de mint mondta, telefonon többször is azt kérte, hogy társai nézzék meg, miért hangoskodnak az emberek.

A harmadrendű vádlott vétkesnek nevezte magát az embercsempészetben,
velemenyezd, 2018. június 12. kedd, 17:02
Újabb vádemelés a Trump-kampány volt menedzsere, Paul Manafort ellen
az igazságszolgáltatás akadályozása ügyében. A vádemelést Mueller az egyik washingtoni bíróságon tette meg.

A közlemény megjelenése utáni első sajtókommentárok felhívják a figyelmet arra, hogy Kilimniket először nevezik meg vádlottként, a korábbi nyomozati anyagokban csak "a személyként" szerepelt, s úgy írták le, mint aki kapcsolatban áll az orosz hírszerzéssel. Az orosz-ukrán politikai tanácsadó ezt mindig cáfolta.

Mueller a hét elején közölte: erős a gyanú, hogy az óvadék ellenében szabadlábra helyezett Manafort megpróbálta befolyásolni a tanúkat, s péntekig adott határidőt a volt kampánymenedzser ügyvédjeinek, hogy tisztázzák a helyzetet, ellenkező esetben vádat emeltet. Robert Mueller már a hét elején kérelmet nyújtott be azért, hogy vonják vissza az engedélyt a szabadlábon történő védekezésre.

Manafort ellen már vádat emeltek egy virginiai szövetségi bíróságon is, pénzmosásért, banki és adócsalásért, valamint annak elmulasztásáért, hogy külföldi ügynökként jegyeztesse be magát. E
velemenyezd, 2018. június 08. péntek, 22:07
Az Európa Tanács az életfogytig tartó büntetés szabályozásának felülvizsgálatát sürgeti
A tájékoztatás szerint strasbourgi székhelyű, 47 tagállamot számláló Európa Tanács Miniszteri Bizottsága aggodalmát fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy számos elítélt szabadlábra helyezés lehetősége nélkül tölti élethosszig tartó szabadságvesztését, valamint azért, mert az ítéleteket csak az újonnan bevezetett úgynevezett kötelező méltányossági eljárás keretében vizsgálják felül, amely összeegyeztethetetlen az európai emberi jogi egyezményben előírásaival.

A miniszteri bizottság felszólította az érintett hatóságokat, hogy késedelem nélkül módosítsák az vonatkozó jogszabályokat, a szükséges intézkedések pedig legyenek összhangban az egyezményben foglaltakkal. A bizottság továbbá felkérte a hatóságokat, hogy szolgáljanak információkat egy korábbi elítélt, Magyar László ügyének lehetséges további intézkedéseivel kapcsolatban.

A strasbourgi székhelyű Emberi Jogok Európai Bírósága korábban úgy döntött, hogy Magyarországnak változtatnia kell a tényleges életfogytig tartó szabadságvesztés ítélkezési
velemenyezd, 2018. június 07. csütörtök, 21:32
Képek, videók
tömeggyilkosok szabadlábo
dalmi91
2008. július 14. hétfő, 18:25
Szabadlábon
captainbodlair
2006. július 16. vasárnap, 10:00
vlagyimir putyin_0.jpg
megyerimihaly
2015. június 17. szerda, 18:00
vlagyimir-putyin.jpg
agica2004
2014. június 01. vasárnap, 15:54
-vlagyimir-putyin-es-f ele
agica2004
2013. június 28. péntek, 17:37
20120829-vlagyimir-put yin
agica2004
2012. november 04. vasárnap, 19:08
20120310-vlagyimir-put yin
agica2004
2012. március 25. vasárnap, 15:56
20110926vlagyimir putyin.
agica2004
2011. szeptember 27. kedd, 13:52
20110905vlagyimir putyin.
agica2004
2011. szeptember 07. szerda, 15:39
reggeli tevékenységek
alicelabor
2015. december 06. vasárnap, 08:45
Márciusban 01.jpg
chillik
2016. november 15. kedd, 04:31
Márciusban 02.jpg
chillik
2016. november 15. kedd, 04:30
anyukám, márciusban
orban47
2011. július 17. vasárnap, 13:56
Én vagyok márciusban 2.JP
caris11935
2010. november 25. csütörtök, 11:34
Én vagyok márciusban 1.JP
caris11935
2010. november 25. csütörtök, 11:26
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.