Regisztráció  Belépés
2018. május 26. szombat | 21. hét | 146. nap | 08:24 | Fülöp, Evelin
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Tortabevonó fondant házilag
Tortabevonó fondant (süteményekhez, tortákhoz)

Hozzávalók:
1 ek. zselatin
6 ek. víz
1 ek. margarin
2 ek. méz
porcukor

Elkészítés:

A porcukorhoz öntjük a langyos vízben feloldott zselatint, hozzáadjuk a mézet, margarint és jól összekeverjük. Annyi porcukrot adunk még hozzá, amennyit felvesz, hogy jól formázható, gyurmaszerű masszát kapjunk.
Ezután bevonjuk vele a tortát, süteményeket.
Ételszínezékkel színezhetjük, formákat is készíthetünk belőle, amikkel díszíthetjük a tortát.
Fagyasztható.

bkisseva, 2018. február 12. hétfő, 12:36
Címkék: porcukorhoz öntjük, langyos vízben, ételszínezékkel, süteményekhez, összekeverjük, süteményeket,
Kommentek
Ciános sütemény
Hozzávalók:
25 dkg vaj/margarin
9 evőkanál tej
50 dkg darált keksz
10 dkg darált dió
1 db zöld színű keserű mandula aroma
2 evőkanál kakaópor
1-2 kanál rum, vagy rumaroma (a Stroh rum a legjobb)
25 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 ét tortabevonó

A vajat a tejjel, cukorral, vaníliás cukorral felforraljuk. Még melegen hozzáadjuk a darált kekszet és diót. A masszát elfelezzük, az egyik feléhez a rumot és a kakaóport, a másikhoz a mandulaaromát adjuk. Egy kisebb, sütőpapírral bélelt tepsibe belenyomjuk először a kakaós masszát, rá pedig a zöldet. A tetejére a megolvasztott tortabevonót kenjük. Egy éjszakát hűtőben pihentetjük. Ha egy nagy tepsivel szeretnénk, akkor dupla adagot érdemes belőle készíteni.
bkisseva, 2018. április 26. csütörtök, 12:00
Kókuszos mézes zserbó
Hozzávalók:
A tésztához:
2 tojás
10 dkg cukor
5 dkg vaj
2 evőkanál méz
40 dkg liszt
1 kávéskanál szódabikarbóna

A töltelékhez:
20 dkg porcukor
1/2 l tej
5 evőkanál liszt
1 csomag vaníliás cukor
10 dkg kókuszreszelék
baracklekvár
tetejére csokimáz

Elkészítés:
1. A tojást, a cukrot, a mézet és a vajat gőz fölött 5 percig főzzük.

2. A szódabikarbónával elkevert lisztbe tesszük a forró mézesmasszát, összegyúrjuk, 3 részre osztjuk és sütőpapírral kibélelt nagytepsiben, közepes lángnál világosra sütjük.

3. A vajat a porcukorral habosra keverjük.

4. A tejet liszttel és a vaníliás cukorral sűrűre főzzük. Még melegenbelekeverjük a kókuszreszeléket. Megvárjuk, amíg kihűl, éskanalanként a vajas porcukorhoz keverjük.

5. Az alsó lapot megkenjük baracklekvárral, rá jön a következő lap,amire a kókuszos krém kerül. Rátesszük a harmadik lapot, a tetejéreolvasztott ét-tortabevonót vagy
bkisseva, 2018. március 22. csütörtök, 14:40
Fahéjas-mézes teasütemény
7 db tojás,
5 dkg mazsola,
fél dl rum,
10 dkg dióbél,
7 ek. cukor,
2 ek méz,
7 ek.liszt,
1 citrom reszelt héja,
1 kk,szódabikarbóna,
1 kk,fahéj,
tortabevonó.

elkészitése:
5 dkg diót kissé összetörök durvára,a mazsolát beáztatom a rumban
.A tojásfehérjét 3 ek cukorral habbáverem,a sárgáját a maradék cukorral jól kikeverem és hozzá adom a mézet is.Ezután keverem bele a fahéjat, reszelt citromhéjat és a szódabikarbónát,majd a felvert habot.Végül hozzáadom a lisztet,a diót és a mazsolát.
Egy őzgerincformát kivajazok,kilisztezem és a maszát beleöntöm.200 fokon kb:40 percig sütöm.
Amikor kihült a tetejét bevonom csokimázzal.
Nagyon finom süti.
bkisseva, 2018. március 22. csütörtök, 12:44
Eszkimó szelet
Hozzávalók:

A tésztához:

2 bögre liszt
1 bögre cukor
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
2 db tojás
1 bögre tej
1/2 bögre olaj
2 evőkanál kakaó

A krémhez:

5 dl tej
2 csomag kókuszos puding
12,5 dkg vaj
10 dkg cukor
1 kis pohár tejföl

A tetejére:

1 tábla tortabevonó

Elkészítés:
A liszthez keverjük a sütőport és a kakaót, majd a tészta többi hozzávalóival simára keverjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.
Közben elkészítjük a krémet: a tejben megfőzzük a pudingot, kihűtjük.
A cukrot a vajjal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt pudingot és a tejfölt.
Ha valakinek nem elég édes, keverhet még bele cukrot, de szerintem nem kell.
A kihűlt lap tetejére simítjuk a krémet, és a felolvasztott tortabevonóval megcsepegtetjük, hogy pöttyös legyen.
Hamar megsül, figyelni kell, nehogy a kakaó miatt
bkisseva, 2018. február 20. kedd, 12:18
Skót krémes
Skót krémes

A tésztához:

50 dkg liszt
5 dkg Rama
5 dkg cukor
kb 2 dl tej
1 cs szalalkáli
csipet só

A krémhez:

1,25 l tej
5 tojás
4 púpozott ek liszt
6 púpozott ek cukor
3 cs vaníliás cukor

A tetejére:

10 dkg ét tortabevonó
5 dkg Rama

Elkészítés

A szalalkálit 1 dl tejben feloldjuk. A lisztben elmorzsoljuk a margarint, majd az összes hozzávalóból nem túl kemény tésztát gyúrunk.
4 részre osztjuk, nagy gáztepsi méretűre, elég vékonyra nyújtjuk, és egyenként, zsírozott tepsi hátán nagyon halványra sütjük. Egy lap kb. 5 perc alatt megsül.
A kész lapokat a tepsiről óvatosan (mert törékenyek!) átcsúsztatjuk egy nyújtódeszkára.
A krémhez a tojássárgákat a kétféle cukorral, a liszttel és a tejjel habverő segítségével csomómentesre összedolgozzuk, folytonos keverés mellett felfőzzük, és 1-2 perc alatt besűrítjük. A tűzről levesszük.
A tojásfehérjékből kemény
evavicus, 2018. február 13. kedd, 14:10
Román krémes
Román krémes

Hozzávalók:
50 dkg liszt,
25 dkg porcukor,
2 evőkanál méz,
4 tojás,
1 evőkanál szódabikarbóna,
10 dkg darált dió (vagy kókusz reszelék).

Ezeket összegyúrni fél órát pihentetni 4 cipóra vágni
elnyújtani és tepsi hátán kisütni.

Töltelék:
4 pohár tejföl /kb 1 liter/
25 dkg porcukor
25 dkg darált dió (vagy kókusz reszelék)
Összekeverni, és a kihűlt lapokat megtölteni.

Máz:
1 db tortabevonót 3 evőkanál olajat forró víz felett simára kikavarni, és a kész tésztára kenni.

Jó étvágyat!
evavicus, 2018. január 19. péntek, 14:44
2 csokis süti recept, amit nagymamától örököltünk
szerint

2 ek. cukor

25 dkg margarin

20 dkg cukor

5 dkg étcsokoládé (vagy csokoládéaroma)



Hozzávalók a túrós töltelékhez

25 dkg tehéntúró

1 tojás

1 csomag vaníliás cukor

20 ml tej

0,5 citromból nyert citromhéj (reszelt)



Hozzávalók a tetejére

10 dkg mazsola (apróra vágott gyümölcsök: banán, meggy, rumos , dió, reszelt citrom/narancshéj)

5 dkg tortabevonó

0,25 ek. vaj

3 dkg mandula



Elkészítés

Keverjük ki a margarint a 20 dkg cukorral, majd válasszuk szét a tojásokat, és a sárgáját egyenként hozzáadjuk a margarinos keverékhez. Ezután megolvasztjuk az étcsokoládét, és a kakaóporral együtt hozzáadjuk az alapanyagokhoz, és jól összedolgozzuk őket. A keverékhez ezután hozzáadjuk a lisztet, keményítőt, szódabikarbónát és a mézes fűszerkeveréket.

Következő lépésként a tojásfehérjéket
tinka1951, 2017. október 02. hétfő, 08:24
Képek, videók
Fondant tortához.jpg
kotos
2013. november 26. kedd, 08:06
Mályva cukor fondant.jpg
kotos
2013. november 26. kedd, 08:03
fondant rózsám
ibolya58
2013. október 19. szombat, 12:20
Fondant recepthez.
vamosvivien
2013. augusztus 04. vasárnap, 15:24
csoki torta fondant masni
evalevaine
2013. május 26. vasárnap, 18:08
Fondant-Wedding-Cakes. jpg
gizellalapu
2012. augusztus 12. vasárnap, 09:18
rolled-fondant-wedding -ca
margitanya
2011. november 03. csütörtök, 08:59
fondant virágok
paariza
2010. november 12. péntek, 11:00
fondant masni alkatrész
paariza
2010. március 29. hétfő, 21:01
pillecukor fondant
paariza
2010. március 29. hétfő, 21:00
fondant-hulala-töltett el
iraziviki
2009. szeptember 15. kedd, 14:46
Az első fondantos toprtám
feketeneandi
2009. augusztus 20. csütörtök, 18:38
tányérra téve, porcukorra
sarkadykati
2016. január 18. hétfő, 13:10
1. kristály, 2. porcukor
sarkadykati
2015. december 19. szombat, 20:40
porcukor.jpg
myrage
2006. december 16. szombat, 20:27
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.