Regisztráció  Belépés
2018. február 25. vasárnap | 8. hét | 56. nap | 09:04 | Géza
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Tortabevonó fondant házilag
Tortabevonó fondant (süteményekhez, tortákhoz)

Hozzávalók:
1 ek. zselatin
6 ek. víz
1 ek. margarin
2 ek. méz
porcukor

Elkészítés:

A porcukorhoz öntjük a langyos vízben feloldott zselatint, hozzáadjuk a mézet, margarint és jól összekeverjük. Annyi porcukrot adunk még hozzá, amennyit felvesz, hogy jól formázható, gyurmaszerű masszát kapjunk.
Ezután bevonjuk vele a tortát, süteményeket.
Ételszínezékkel színezhetjük, formákat is készíthetünk belőle, amikkel díszíthetjük a tortát.
Fagyasztható.

bkisseva, 2018. február 12. hétfő, 12:36
Címkék: porcukorhoz öntjük, langyos vízben, ételszínezékkel, süteményekhez, összekeverjük, süteményeket,
Kommentek
Skót krémes
Skót krémes

A tésztához:

50 dkg liszt
5 dkg Rama
5 dkg cukor
kb 2 dl tej
1 cs szalalkáli
csipet só

A krémhez:

1,25 l tej
5 tojás
4 púpozott ek liszt
6 púpozott ek cukor
3 cs vaníliás cukor

A tetejére:

10 dkg ét tortabevonó
5 dkg Rama

Elkészítés

A szalalkálit 1 dl tejben feloldjuk. A lisztben elmorzsoljuk a margarint, majd az összes hozzávalóból nem túl kemény tésztát gyúrunk.
4 részre osztjuk, nagy gáztepsi méretűre, elég vékonyra nyújtjuk, és egyenként, zsírozott tepsi hátán nagyon halványra sütjük. Egy lap kb. 5 perc alatt megsül.
A kész lapokat a tepsiről óvatosan (mert törékenyek!) átcsúsztatjuk egy nyújtódeszkára.
A krémhez a tojássárgákat a kétféle cukorral, a liszttel és a tejjel habverő segítségével csomómentesre összedolgozzuk, folytonos keverés mellett felfőzzük, és 1-2 perc alatt besűrítjük. A tűzről levesszük.
A tojásfehérjékből kemény
evavicus, 2018. február 13. kedd, 14:10
Román krémes
Román krémes

Hozzávalók:
50 dkg liszt,
25 dkg porcukor,
2 evőkanál méz,
4 tojás,
1 evőkanál szódabikarbóna,
10 dkg darált dió (vagy kókusz reszelék).

Ezeket összegyúrni fél órát pihentetni 4 cipóra vágni
elnyújtani és tepsi hátán kisütni.

Töltelék:
4 pohár tejföl /kb 1 liter/
25 dkg porcukor
25 dkg darált dió (vagy kókusz reszelék)
Összekeverni, és a kihűlt lapokat megtölteni.

Máz:
1 db tortabevonót 3 evőkanál olajat forró víz felett simára kikavarni, és a kész tésztára kenni.

Jó étvágyat!
evavicus, 2018. január 19. péntek, 14:44
2 csokis süti recept, amit nagymamától örököltünk
szerint

2 ek. cukor

25 dkg margarin

20 dkg cukor

5 dkg étcsokoládé (vagy csokoládéaroma)



Hozzávalók a túrós töltelékhez

25 dkg tehéntúró

1 tojás

1 csomag vaníliás cukor

20 ml tej

0,5 citromból nyert citromhéj (reszelt)



Hozzávalók a tetejére

10 dkg mazsola (apróra vágott gyümölcsök: banán, meggy, rumos , dió, reszelt citrom/narancshéj)

5 dkg tortabevonó

0,25 ek. vaj

3 dkg mandula



Elkészítés

Keverjük ki a margarint a 20 dkg cukorral, majd válasszuk szét a tojásokat, és a sárgáját egyenként hozzáadjuk a margarinos keverékhez. Ezután megolvasztjuk az étcsokoládét, és a kakaóporral együtt hozzáadjuk az alapanyagokhoz, és jól összedolgozzuk őket. A keverékhez ezután hozzáadjuk a lisztet, keményítőt, szódabikarbónát és a mézes fűszerkeveréket.

Következő lépésként a tojásfehérjéket
tinka1951, 2017. október 02. hétfő, 08:24
Így született a mézes csokis szilvadzsem!
Tésztát sütöttem az a muffint, recept a következő!
16 kanál cukor
6 db tojássárgája
ezt jól kikavarjuk
utána bele csorgatunk
16 kanál olajat
közben
22 kanál lisztet
2 kanál kakaót
1 cs sütőport
1.és fél csomag mézes fűszer keveréket
szitába teszünk s átszitáljuk
A kikavart masszához adagoljuk
de közben adagolunk még 22 kanál tejet is.
Amikkor mindezt kikeverjük a fent maradt tojások
fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük.
S egy tálban az egészet összekeverjük óvatosan.
Papir kosárkákkal bélelt muffinformába rakjuk.
S itt jön a csavar mindegyikbe csak egy evőkanálnyit
teszünk s a közepébe én szilvalakvárt tettem.
Raktam még rá a tésztából, s ment a sütőbe.
Amikkor kihűltek olvasztott csokiba mártottam a tetejüket!
Eljött a szilvadzsem készítésének ideje s itt a megmaradt
mézes fűszert felhasználtam s tortabevonó csokit is kavartam bele.
S így született meg a mézes fűszeres csokis
lublu, 2017. augusztus 04. péntek, 10:19
Pálinkával készült ételek, sütemények receptjei
pároljuk. Ráöntjük a pálinkát. A palacsintákat megtöltjük az almás masszával, kettéhajtjuk, megszórjuk porcukorral, és tálaljuk.



Barackos karamelltorta (16 szelet)

A piskótához:
2 tojás
8 dkg cukor
10 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
A krémhez:
1 tasak zselatin (10 g)
7,5 dl tej
2 csomag karamell ízű pudingpor
10 dkg cukor
3 dl tejszínhab
50 dkg őszibarack
5 cl barackpálinka
A díszítéshez:
5 dkg fehér tortabevonó csokoládé
2,5 dl tejszín
1 tasak vaníliás cukor
1 tasak habfixáló
2 őszibarack
2 szál menta

Elkészítés:
A zselatint a csomagon olvasható utasítás szerint beáztatjuk, és 10 percig pihentetjük. A tejből elveszünk 6 evőkanállal, és elkeverjük benne a pudingport.

A maradék tejet a cukorral felforraljuk, és a kikevert pudingport beledolgozzuk. Még egyszer felforraljuk, és félrehúzzuk. A zselatint fél dl vízzel felforraljuk, és a pudingba
bkisseva, 2017. május 11. csütörtök, 08:45
Lekváros és csokis linzer süti
hozzávalók:

40 dkg finomliszt
20 dkg cukor
2 db tojás
25 dkg vaj
1 kávéskanál szódabikarbóna
30 dkg sárgabaracklekvár (a megsült tészták megtöltéséhez)
5 dkg porcukor (töltés után a megsült tészta tetejére, de ez elhagyható,
én sem szórtam rá)

Csokibevonat hozzávalók:
Egy tábla tortabevonó csoki
5 dkg porcukor
5 dkg vaj

Kockákra törjük a csokit és gőz felett felolvasztjuk a vajjal és a porcukorral
együtt. A hig masszába belemárjuk a linzereket.

elkészítés

A hozzávalókat összekeverjük egy tálban, majd lisztezett deszkán kinyújtjuk 2-3 mm vastagra. Utána kiszaggatjuk egy linzerszaggatóval, s egy ugyanakkora pohárral. Én tojással megkentem a lyukas korongokat. Előmelegített sütőben 200 C fokon kb. 15-20 percig sütjük. Még melegen (de nem forrón) baracklekvárral megkenjük az egész korongokat, s a lyukas korongokat pedig egyesével rárakosgatjuk a lekváros korongokra. Utána porcukorral megszórjuk.
Ha
bkisseva, 2017. február 19. vasárnap, 13:27
Tangó szelet recept
[/bHozzávalók:
Tészta:
76 dkg liszt
4 dkg vaníliás pudingpor (=1 csomag)
40 dkg porcukor
10 dkg margarin
2 tojás
1 cs sütőpor
1,5 dl tej
Krém:
25 dkg margarin
25 dkg porcukor
1,2 liter tej
16 dkg vaníliás pudingpor (=4 csomag)
Tetejére:
Gömbölyű babapiskóta
15 dkg tortabevonó + 5 ek olaj]Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 3 részre osztjuk és 10 perc alatt, 150 fokon, hőlégkeveréssel, tepsi hátulján 3 lapot sütünk belőle.

A margarint a porcukorral összekeverjük, majd hozzáadjuk a felfőzött, majd kihűtött pudinghoz.

A lapok közé és a tetejére is kenünk krémet.

Sorban rátesszük a babapiskótát és leöntjük a csoki és olaj keverékével.

Hűtőben 1 napig pihentetjük szeletelés előtt.

A tepsi mérete:

30×35 cm

kovacsborbala, 2017. február 10. péntek, 17:40
Képek, videók
Fondant tortához.jpg
kotos
2013. november 26. kedd, 08:06
Mályva cukor fondant.jpg
kotos
2013. november 26. kedd, 08:03
fondant rózsám
ibolya58
2013. október 19. szombat, 12:20
Fondant recepthez.
vamosvivien
2013. augusztus 04. vasárnap, 15:24
csoki torta fondant masni
evalevaine
2013. május 26. vasárnap, 18:08
Fondant-Wedding-Cakes. jpg
gizellalapu
2012. augusztus 12. vasárnap, 09:18
rolled-fondant-wedding -ca
margitanya
2011. november 03. csütörtök, 08:59
fondant virágok
paariza
2010. november 12. péntek, 11:00
fondant masni alkatrész
paariza
2010. március 29. hétfő, 21:01
pillecukor fondant
paariza
2010. március 29. hétfő, 21:00
fondant-hulala-töltett el
iraziviki
2009. szeptember 15. kedd, 14:46
Az első fondantos toprtám
feketeneandi
2009. augusztus 20. csütörtök, 18:38
tányérra téve, porcukorra
sarkadykati
2016. január 18. hétfő, 13:10
1. kristály, 2. porcukor
sarkadykati
2015. december 19. szombat, 20:40
porcukor.jpg
myrage
2006. december 16. szombat, 20:27
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.