Regisztráció  Belépés
2018. június 25. hétfő | 26. hét | 176. nap | 08:20 | Vilmos
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A barátság keresése
A barátság keresése

Láthatjuk tehát, miért nem tudott a barátság betörni a keresztyén közösségekbe. Akadály szép számmal van, kezdve a karrierizmustól egészen a férfiasságról alkotott téveszmékig. A barátság szenved az isteni szeretettel való összehasonlítástól, de az önzés növekedésének lehetőségétől is. Mindezek ellenére Isten elrendelte, megáldotta a barátságot, és példának adta, a jó élet részeként. A barátságon keresztül tanuljuk meg elkötelezni magunkat és ragaszkodni döntéseinkhez. Megtanulunk hallgatni, együttérezni, feltárni álmainkat és félelmeinket egy szeretetből fakadó aprólékos, fürkésző vizsgálódásnak. A barátság kigyógyítja az egyedülállókat a magányosságból, a házasokat a "nemek magányosságából". Dávid és Jonatán, Ruth és Naomi megmutatják, hogyan tanítják és ösztönzik egymást a jóra a barátok.
Bizonyos lelki leckéket csak a barátok tudnak nekünk megtanítani. Ők figyelmeztetnek rejtett gyengeségeinkre, de ők bátorítják rejtett erősségeinket is. Bizalmuk késztet arra, hogy a királyságért merjünk kockáztatni, és kiássuk eltemetett tálentumainkat. A barátság biztosítja a társas viszony egy másik formáját, ezáltal csökkenti a házasságra nehezedő nyomást. Bölcs tanácsaikkal, istenfélő életükkel a barátok továbbsegítenek bennünket az úton, amelyet Istennel járunk. A barátság nyugalmat ad a háborúságok idején, társaságot jelent az ellenségeskedés közepette és örömet hoz a társas viszonyba. A barátok együtt építik a harmonikus életet. Férfiak, ha ti mindezt el is hiszitek, keresnetek kell a barátságot.

KÉRDÉSEK

1. Hány igazán mély barátságot tartasz számon a magad életében? Mit adnak neked ezek a kapcsolatok? Hogyan tudnátok még többet kihozni ezekből a barátságokból?
2. Ha nincsenek barátaid, ennek vajon mi az oka? Mit kellene tenned ahhoz, hogy legyenek barátaid?
3. Mit tanulhatsz az asszonyoktól a barátság kérdésében? És ismerőseidtől?
4. Hogyan jellemeznéd az Istennel való barátságodat? Mit tanulhatsz azokból a bibliai példákból, ahol Istennek az Övéivel való barátságáról van szó?

Dan Doriani
kalmanpiroska, 2018. május 19. szombat, 15:57
Címkék: barátság keresése, barátság kereséseLáthatjuk, barátság betörni, keresztyén közösségekbe, karrierizmustól egészen, férfiasságról alkotott,
Kommentek
Születésnapodra
Mi van akkor, ha a barátság,
amit oly szilárdnak gondoltál,
szépen lassan összeomlik?
És ha már látszólag
elengedtük egymást,
akkor miért vagy még mindig itt?
Álmaimban, vágyaimban,
Reményeimben, hogy egy nap majd
Békére lelsz és szeretettel fogadsz..?

Olyan nagy lett köztünk a távolság,
már néha azt sem tudom, hogy
valóság e vágyam tárgya,
vagy már rég halott...

Milyen ember vagy,s lettél?
Talán már könnyebben megértenénk egymást...
Talán elég volt pár hónap,
hogy másképp lásd a dolgokat...

Vagy nem...
Talán mégiscsak el kellene engednem...
El kellene engedjelek...
Csak az a kötél ne ragadt volna ilyen erősen kezemhez....

Miért akarom ennyire, hogy szeress?....
Továbbra sem tudom megfogalmazni,
mit adtál és miért szerettelek...
Csak úgy megtörtént,
mindennek ellenére...

És most nincs.
Csak lóg a levegőbe,
az a valami,
ami egykor oly
scarletsunset, 2016. március 14. hétfő, 15:59
Verseimből válogattam:
Most is játszom

Játszottam veled
a napokat,
szabadságom
minden
első arcát.
Meg nem kezdett
beszélgetéseket
folytattunk.
Kedves barátság,
felderült fényének
kutatása,
keresése?
Megéreztem arcomon
eltűnt ráncokat,
a szabad nevetést.
Most is játszom:
játékom igazát
nem beszélem el,
ha kimondanám
kiáltásom,
féltenélek, hogy
elveszel.
Még nem is voltál,
és majd
nem leszel.

L. Burda Zsuzsanna
bzsuzsanna, 2016. március 04. péntek, 22:43
Nagyböjt Keresztút
hanyag munka, kötelesség elmulasztássegítés mulasztás. Restség, hanyagság, kényelemszeretet., időpazarlás.

SZívünkkel: szívtelenség, fukarság, nem segítettünk a bajban lévőkön.
Bűnös vágyak, pénz élvezet és örömvágy. Bocsánatkérés elmulasztása, bosszú forralása.

A családi élettel kapcsolatban:

tisztességtelenség,egymás iránt. engedetlenség, makacskodás, szótlanság, irigykedés, féltékenység, hazug vádaskodás, veszekedés, békétlenség, hűtlenség, rossz példaadás, Bűnös barátság.öntelt büszkeség.Mások lenézése, magalázása. követelőzés, meg nem értés mások gyengesége iránt.Szomorúság okozása, a hibázó bűnös figyelmeztetések elmulasztása, botránkoztatás.

Túlzott testápolás:Figyelmetlen közlekedés, a jóvátétel elmulasztása, kötelesség elmulasztása, ima, szentmise elmulasztása, Szentírás, jó könyv, elolvasásának mulasztása.

Gyónni kell , ha durva, akarva súlyos bűnt követtünk el.
Bocsánatos bűnöket lehetőleg havonta bánjuk meg, HA rossz gyónást
klementinagidro, 2016. február 24. szerda, 14:28
Világi hivatás
egészen egyéni, személyre szóló adományokat ad a közösség és a világ szolgálatára.

c. Apostolok a világban

Világi kereszténynek lenni apostoli hivatást jelent. Krisztus egészen személyesen küldi a híveket a világba (vö. AA33). Az egész életük, annak minden eleme a küldetés része. Eltűnik a szent és a profán merev szétválasztása, nincs vasárnapi és hétköznapi lelkiismeret. A keresztény ember arra hivatott, hogy életének minden dimenzióját hassa át és szentelje meg a hite. Család, barátságok, munka, tudomány, művészet, közélet, politika, hazaszeretet, sport, stb., mind a keresztény küldetés területei.

d. Világi jelleg

A Zsinat szerint a laikus keresztények sajátossága a ,,világi jelleg" (vö. LG31). Ez egyrészt azt jelenti, hogy a család, a szakma, a társadalmi élet megszokott körülményei a küldetésük helye. Felvetődik persze a kérdés, hogy a szerzetesek, vagy papok nem ebben a világban élnek? Dehogynem. Ugyanakkor amikor valaki pl. szerzetes lesz,
sacimama, 2016. február 04. csütörtök, 00:03
Adventi gondolatok 2015 minden adventi napra
December 11, péntek

- Együtt furulyázunk, táncolunk, siránkozunk és zokogunkMit tanulhatunk ma Jézustól? Jézus egy volt közülünk. Közösséget vállalt velünk. Elment a kánai menyegzőbe éppúgy, mint sok vacsora meghívásra. Részt vett az hétköznapi emberek életében. Azonban alkalmas pillanatban felhasználta az alkalmat, hogy átvegye a fonalat, és saját életével, példájával tanítson. Vámosok és bűnösök barátja? Barátja a bűnösnek, de nem a bűnnek. S milyen jó, hogy manapság olyan Szentatyánk van Ferenc pápa, aki jézusi módon barátkozó típus. Első szóra elindul a szörnyűségek szigetére, együtt zokogni a sok vízbe fúlt menekültért. És ugyanígy teszi minden tragédia idején, még ha nem is megy mindenhova személyesen. Ugyanakkor, amikor meghirdeti a jubileumi szentévet, Isten végtelen irgalmasságát, a tékozló fiút visszafogadó atya örömével várja az embereket a szent kapukhoz. Valami új örömöt, lelkesedést akar megélni az egyházzal. Erőt és optimizmust, gyermeki ráhagyatkozást
suzymama, 2015. december 11. péntek, 10:07
Az UNIVERZUM 20 törvénye, amelyet te sem kerülhetsz ki!
és így tovább. Amikor elfogadod azt ami van, amikor elfogadod az életed aktuális valóságát és nem állsz neki ellen, akkor eltűnik a feszültség is. Fogadd el azokat a helyzeteket, ami nem tudsz változtatni, úgy, ahogy vannak. Erről szól a függetlenedés.

12. A hála univerzális törvénye

Minél többet ajánlasz fel a tiedből, annál többet fogsz kapni. Minél többet segítesz másoknak, annál többet segítesz magadnak. Ez a törvény életed minden egyes pillanatában működik.

13. A barátság univerzális törvénye

Amikor két vagy több ember egy közös cél elérése érdekében működik együtt, azonos frekvencián rezegnek, a cél elérésébe fektetett energia pedig sokkal erősebb és intenzívebb lesz.

14. Az ellenállás univerzális törvénye

Aminek ellenállsz, azt magadhoz vonzod. A negatív tapasztalatok hatásai állandósulnak és rányomják bélyegüket életedre. Az ellenállás félelem, ezért ezekre karmikus szempontból érdemes keresni a választ - a megoldást. Ez a
lenke1964, 2015. november 15. vasárnap, 17:21
A Nap ugyanúgy ragyog - XXVII.
HUSZONHETEDIK RÉSZ

- Kis települést alapítottunk a Nagy Öböl mélyén, családjainkat ott hagytuk, és elindultunk, hogy hírt vigyünk a jövendő vészről az embereknek. Hónapokig jártuk a partokat, sehol sem leltünk igazán barátságos fogadtatásra. Végre kikötöttünk egy város előtt az öböl legmélyén. Úgy tűnt, lakói semmiben sem különböznek a többiektől. Proget teitán beszélt nekik az eljövendő vészről, és arról, milyen fontos a tüzet megőrizniük. Mutatott nekik néhány olyan tűzgyújtási módot, amit azok nem ismertek. Nem hittük, hogy ez veszélyes lehet. pedig az volt. elvakult papok fellázították a népet ellenünk. Progétról azt állították, hogy tüzet lopott a Nagy Anyától, és miatta fenyeget a veszedelem. Alattomos támadást intéztek ellenünk, négy társunkat megölték, és elhurcolták a teitánt. Maxitana kapitány tárgyalni próbált velük, de sikertelenül. Keselyű nevű főnökük semmi kincsért nem volt hajlandó szabadon bocsátani a teitánt. Progétet a tűzgyújtás ünnepén a város kínzósziklájához kötözik, és
lnpeters, 2015. október 30. péntek, 23:51
Képek, videók
„Minden barátság az
rushlilly
2018. június 12. kedd, 14:31
Az igaz barátság hatalmas
rushlilly
2018. június 12. kedd, 14:08
Barátság napja.
rushlilly
2018. június 12. kedd, 14:07
Az igazi barátság türelme
rushlilly
2018. június 12. kedd, 14:07
A barátság növeli a bold
rushlilly
2018. június 12. kedd, 13:37
A barátság nem azon múlik
rushlilly
2018. június 12. kedd, 13:36
A barátság nem azért van,
rushlilly
2018. június 12. kedd, 13:35
„A barátság nem arr
rushlilly
2018. június 12. kedd, 13:31
Barátság - Palánkai Zsolt
dandej
2018. május 30. szerda, 13:20
Barátságról
csalogany13
2018. május 21. hétfő, 21:17
Civil Közösségek Háza009_
mfmm
2007. szeptember 19. szerda, 08:09
Civil Közösségek Háza008_
mfmm
2007. szeptember 19. szerda, 08:09
Civil Közösségek Háza007_
mfmm
2007. szeptember 19. szerda, 08:04
Civil Közösségek háza003_
mfmm
2007. szeptember 19. szerda, 08:04
Civil Közösségek Háza002_
mfmm
2007. szeptember 19. szerda, 08:04
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.