Regisztráció  Belépés
2018. június 25. hétfő | 26. hét | 176. nap | 19:20 | Vilmos
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Terrorcselekmény hiúsított meg az oroszországi Szaratov környékén az FSZB
Az FSZB tájékoztatása szerint tűzharc bontakozott ki, amikor vasárnap Szaratov közelében a szakszolgálatok munkatársai megkíséreltek feltartóztatni egy gépkocsit. Az autóban ülők, akiknek számát és nemzetiségét a kommüniké nem nevezte meg, életüket vesztették.

A járműben TT és PM típusú maroklőfegyvereket, valamint egy házilag készített kézigránátot és egy "bombát" találtak. Utóbbi robbanóereje mintegy 3 kilogramm trotilénak felelt meg.

Az FSZB terrorcselekmény előkészítése címén büntetőeljárást indított és folytatja az operatív nyomozómunkát.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2018. március 12. hétfő, 11:24
Címkék: oroszországi Szaratov, szakszolgálatok munkatársai, autóban ülők, házilag készített, operatív nyomozómunkát, terrorcselekmény,
Kommentek
Terrorizmus - Német rendőri vezető: "biobombát" akart építeni a ricinusmagokkal tetten ért tunéziai férfi
révén, amelyek a többi között az Iszlám Állam nevű terrorszervezethez fűződő viszonyára vonatkoztak - ismertette Holger Münch.

A legszélesebb nyomozati jogkörű német rendőri szerv vezetője kiemelte, hogy változatlanul magas a terrortámadás veszélye Németországban. A 2015 novemberében Párizsban végrehajtott merényletsorozathoz hasonló nagyszabású, csoportos akciók valószínűsége ugyan csökken, de magányos merénylők terveivel számolni kell.

A többi között elmondta, hogy tovább emelkedik a terrorcselekmény elkövetésére hajlandó, közveszélyes személyek száma, jelenleg 770 ilyen embert tartanak nyilván.

Holger Münch legutóbb május végén nyilatkozott erről, akkor azt mondta, hogy 760 személy szerepel a terrorveszélyt jelentő emberek nyilvántartásában.

Szief Alláh H-t június közepén helyezték előzetes letartóztatásba kölni otthonában a szövetségi legfőbb ügyészség utasítására. A háborús fegyverek ellenőrzéséről szóló törvény megsértésének alapos gyanúja és államellenes súlyos bűncselekmény
velemenyezd, 2018. június 20. szerda, 13:31
Őrizetbe vettek egy fiatal férfit a londoni metróállomáson történt robbanás ügyében
A BTP szerdai tájékoztatása szerint a fiatal férfit őrizetbe vétele után szabadlábra helyezték, de a vizsgálat folytatódik ügyében.

Az eljárás a hivatalos meghatározás szerint a vasúti közlekedés biztonságát veszélyeztető, illetve anyagi kár vagy személyi sérülés okozására alkalmas robbanás előidézését valószínűsítő cselekedet gyanújával folyik.

A brit közlekedési rendőrség már nem sokkal a kedd esti incidens után hangsúlyozta, hogy nem terrorcselekmény történt.

A vizsgálat azt állapította meg, hogy az állomás egyik akkumulátorában keletkezett rövidzárlat okozta a csekély erejű detonációt. A szerdai rendőrségi tájékoztatás nem tér ki arra, hogy az incidensben a rövid időre őrizetbe vett férfinek pontosan milyen szerepe volt.

A londoni mentőszolgálat három embert a helyszínen látott el könnyebb sérülésekkel, két további sérültet kivizsgálásra kórházba szállítottak. Súlyos sérülés nem történt.

A Southgate állomás a brit fővárost délnyugatról észak-északkelet felé átszelő
velemenyezd, 2018. június 20. szerda, 12:31
Kisebb robbanás volt egy londoni metróállomáson, a rendőrség szerint nem terrorcselekmény történt
A londoni mentőszolgálat három könnyebb sérültet a helyszínen látott el, két embert kivizsgálásra kórházba szállítottak. A hatóságok szerint súlyosabb sérülés nem történt.

A Southgate állomás a brit fővárost délnyugatról észak felé átszelő Piccadilly metróvonal egyik északi megállója. A Piccadilly Line délnyugati végállomása a Heathrow repülőtér termináljait szolgálja ki, de a vonal két végpontja között 71 kilométer a távolság.

A BTP kedd esti Twitter-üzenetében hangsúlyozta: nem tartja terrorizmushoz kötődőnek az incidenst.

Nem sokkal korábban a Scotland Yard arról adott ki tájékoztatást, hogy a rendőrök egy gyanús csomagot vizsgáltak a Southgate állomáson.

A metrómegállót lezárták és kiürítették, de a 12 fővonalból és számtalan elágazásból álló, 400 kilométeres londoni metróhálózaton kedd este zavartalan volt a forgalom. A Piccadilly Line érintett rövid szakaszán is közlekedtek a szerelvények, de jelentős késésekkel, és a Southgate állomáson nem álltak meg.
velemenyezd, 2018. június 19. kedd, 23:03
Teréz körúti robbantás - Életfogytiglant kért az ügyész a vádlottra
Az ügyészség előre kitervelten, aljas indokból, több ember és hivatalos személy sérelmére, több ember életét veszélyeztetve elkövetett emberölés kísérletével, robbanóanyaggal visszaéléssel és terrorcselekmény előkészületével vádolja az előzetes letartóztatásban lévő elkövetőt.

Az ügyész perbeszédében kijelentette: az ügy összes körülménye egyetlen büntetés kiszabására ad lehetőséget, életfogytig tartó szabadságvesztésre.

A vád szerint a huszonéves fiatalember 2016. szeptember 24-én késő este Budapesten, a Teréz körúton egy általa készített és működésbe hozott pokolgéppel életveszélyesen megsebesített két rendőrt. A robbantás célja az volt, hogy megszerezze fegyvereiket. A rendőrök életét csak a gyors és szakszerű orvosi beavatkozás mentette meg.

Az elkövető nem sokkal később e-mailt küldött a Belügyminisztériumnak, melyben leírta, hogyan, miből készítette a bombát, és azt is jelezte, hogy lesznek követelései. Egy másik el nem küldött, de a számítógépén megtalált e-mailben pedig - újabb
velemenyezd, 2018. június 18. hétfő, 12:11
Babcsenko-ügy - Újabb gyanúsítottat vettek őrizetbe az ukrán hatóságok
tisztségviselő szavai szerint az ukrán állampolgárságú férfit - akiről csak azt árulta el, hogy családneve T betűvel kezdődik - június 13-án vették őrizetbe. A lakásában végzett házkutatás során lőfegyvert és lőszereket foglaltak le.

A férfit azzal gyanúsítják, hogy ő volt a vezetője annak az egyébként csak három főből és ukrán állampolgárokból álló csoportnak, amelyet az oroszországi Rosztov-na-Donu városában készítettek fel az orosz titkosszolgálatok tagjai arra, hogy Ukrajnába visszatérve terrorcselekményeket hajtsanak végre.

Május 29-én este közölték híradások, hogy Arkagyij Babcsenko orosz ellenzéki újságírót hátba lőtték kijevi lakása küszöbén, és kórházba szállítás közben, a mentőben belehalt sérüléseibe. Másnap Vaszil Hricak SZBU-főnök bejelentette, hogy az újságíró életben van, megölését az ukrán titkosszolgálat rendezte meg, mert valóban az életére törtek. Később a főügyésszel közösen tartott sajtótájékoztatóikon azzal indokolták a gyilkosság megrendezését, hogy ez volt a legbiztosabb
velemenyezd, 2018. június 15. péntek, 20:13
Illegális bevándorlás - Korlátozzák az oltalmazottak családegyesítési lehetőségét Németországban
költözhet Németországba

A kérvények elbírálásában figyelembe veszik a társadalmi integráció - a beilleszkedés -területén nyújtott "teljesítményt" - emelte ki közleményében a szövetségi belügyminisztérium, hozzátéve, hogy ez a megoldás "a szociális ellátórendszerek terhelésének minimalizálását" szolgálja.

Az elbírálásban biztonsági szempontokat is érvényesítenek, így nem kaphatnak engedélyt a beköltözésre a többi között olyan emberek, akik súlyos bűncselekményt követtek el, vagy akiket a terrorcselekmény elkövetésére hajlamosnak tartott, közveszélyes személyek között tartanak számon.

Németországban nagyjából 250 ezer oltalmazott él. Oltalmazott státuszt az a menedékkérő kaphat, aki nem felel meg a menekült jogállás feltételeinek, de nem lehet visszaküldeni a hazájába, mert halálbüntetés, üldöztetés, embertelen bánásmód fenyegetné. Családegyesítési jogukat 2016 elején felfüggesztették két évre, hogy elkerüljék a menekültügyi rendszer túlterhelődését.

Az idén februárban a Bundestag úgy
velemenyezd, 2018. június 15. péntek, 18:52
A szejm határozatot fogadott el az Oroszországban politikai okokból fogva tartott ukrán állampolgárok védelmébe
A határozat tervezetét a fő ellenzéki erő, a Polgári Platform nyújtotta be. Mellette szavazott a 460 fős szejm 410 tagja, csak két honatya ellenezte, négyen tartózkodtak a szavazástól, 44 képviselő nem volt jelen.

A dokumentumban többek között a 2015 augusztusában 20 év szigorított börtönbüntetésre elítélt Oleh Szencov szabadon bocsátására szólítják fel Moszkvát.

Rámutatnak, hogy a 2014-ben a Krím félszigeten az orosz titkosszolgálatok által elrabolt, majd a terrorcselekmények előkészítésével megvádolt filmrendező idén május 14-énéhségsztrájkba kezdett, követelve, hogy 64 ukrán politikai foglyot szabadítsanak ki az oroszországi börtönökből.

Szencov egészségi állapota a "legnagyobb nyugtalanságra ad okot" - áll a határozatban.

Név szerint említi a dokumentum a Szencovval együtt tíz év börtönbüntetésre ítélt Olekszandr Kolcsenkót is, valamint Roman Szuscsenkót, az Ukrinform ukrán állami hírügynökség párizsi tudósítóját is. Szuscsenkót tavaly októberben vették őrizetbe Moszkvában, majd
velemenyezd, 2018. június 15. péntek, 11:21
Médiatanács: továbbra is betartják a televíziók a bűnügyi hírek limitjét
személyek ellen elkövetett bűncselekmények - nem részei a húszszázalékos limitnek, e kategória részesedése a kereskedelmi csatornák esetében számottevően visszaesett 2016-hoz képest - említik meg.

A tájékoztatás szerint az ilyen beszámolók aránya a TV2-n 12,1-ról. 7,3, az RTL Klubon 10,7-ről 7,2 százalékra csökkent.

Amíg a kereskedelmi médiaszolgáltatók a hivatalos és közfeladatot ellátó személyeket érintő bűntetteket szerepeltették a leggyakrabban, addig a közszolgálati csatornákon a terrorcselekmények voltak meghatározók - írják az NMHH honlapján elérhető tanulmány alapján.

Az NMHH közölte azt is: a médiatanács két kereskedelmi adó, a karcagi Aktív Rádió 93,8 és tiszakécskei Aktív Rádió 102,2 egy-egy tavaszi adáshetének vizsgálata után 80 ezer forintos bírságot szabott ki azok médiaszolgáltatójára, mert bár a két rádiónak napi négy órában saját műsort kellene sugároznia meghatározott helyi tartalommal, de azok ekkor is a velük egy hálózatba tartozó szolnoki Aktív rádió műsorát adták
velemenyezd, 2018. június 14. csütörtök, 11:32
Képek, videók
Oroszország
sanci81
2017. április 08. szombat, 11:54
Jégpalota Oroszországban.
pacsakute
2017. január 12. csütörtök, 22:13
ház-oroszország.jpg
agica2004
2016. szeptember 22. csütörtök, 18:00
UB3SAR Oroszország
crse
2016. március 12. szombat, 14:48
UA9MQI Oroszország
crse
2016. március 12. szombat, 14:47
UA9JNT Oroszország
crse
2016. március 12. szombat, 14:47
OA9DM Oroszország
crse
2016. március 12. szombat, 14:45
UA6J Oroszország
crse
2016. március 12. szombat, 14:44
UA6HJT Oroszország
crse
2016. március 12. szombat, 14:44
UA6AUA Oroszország
crse
2016. március 12. szombat, 14:43
Nézz csak az elmúlt élete
chillik
2018. június 25. hétfő, 05:35
Nem az számít, hogy mik v
katalin_53
2018. június 24. vasárnap, 22:28
Az igazak ösvénye pedig o
katalin_53
2018. június 24. vasárnap, 22:28
„Ma, ha az ő hangjá
katalin_53
2018. június 24. vasárnap, 22:09
„Hagyd az Úrra.jpg
katalin_53
2018. június 24. vasárnap, 22:08
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.