Regisztráció  Belépés
2018. szeptember 19. szerda | 38. hét | 262. nap | 00:10 | Vilhelmina
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Terrorcselekmény hiúsított meg az oroszországi Szaratov környékén az FSZB
Az FSZB tájékoztatása szerint tűzharc bontakozott ki, amikor vasárnap Szaratov közelében a szakszolgálatok munkatársai megkíséreltek feltartóztatni egy gépkocsit. Az autóban ülők, akiknek számát és nemzetiségét a kommüniké nem nevezte meg, életüket vesztették.

A járműben TT és PM típusú maroklőfegyvereket, valamint egy házilag készített kézigránátot és egy "bombát" találtak. Utóbbi robbanóereje mintegy 3 kilogramm trotilénak felelt meg.

Az FSZB terrorcselekmény előkészítése címén büntetőeljárást indított és folytatja az operatív nyomozómunkát.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2018. március 12. hétfő, 11:24
Címkék: oroszországi Szaratov, szakszolgálatok munkatársai, autóban ülők, házilag készített, operatív nyomozómunkát, terrorcselekmény,
Kommentek
Ahmed H. pere - Petíciót adott át az AI az IM-nek a büntetés enyhítéséért
Az eseményen Demeter Áron, az AI Magyarország szóvivője azt mondta, több mint 109 ezer aláírást gyűjtöttek össze mintegy 163 államból. A szignók közül ezer érkezett Magyarországról, a legtöbben Norvégiából és Hollandiából csatlakoztak a kezdeményezéshez - tette hozzá.

Az aláírók arra kérik a hatóságokat, hogy ne kezeljék terrorcselekményként Ahmed H. tettét.

Demeter Áron közölte, nem gondolják, hogy a szír férfi ártatlan. Úgy vélekedett: vitán felül állóan bűncselekmény, hogy eldobott néhány követ, ez azonban hivatalos személy elleni erőszak kísérletének minősülhet. Mivel Ahmed H. már három éve börtönben van, "nagyjából leszolgálta" a büntetését - mondta.

A szóvivő szerint a vádlott nem jelent veszélyt. Megjegyezte, rendőrségi és újságírói felvételek bizonyítják, hogy a zavargás előtt megpróbálta csitítani a tömeget, igyekezett békés megoldást találni a kialakult helyzetre.

Közölte: az aláírásokhoz egy Trócsányi László igazságügyi miniszterhez címzett levelet is mellékeltek, amelyben
velemenyezd, 2018. szeptember 18. kedd, 17:54
Terrorizmus - Elfogtak egy tizenévest Németországban terrorcselekmény előkészítésének gyanújával
A frankfurti ügyészség adataira hivatkozó beszámolók szerint a német-török kettős állampolgárt szeptember 1-jén vették őrizetbe, és eddig azért nem hoztak nyilvánosságra információkat az ügyről, hogy ne veszélyeztessék a nyomozás sikerét.

Az állam elleni súlyos bűncselekmény elkövetésével gyanúsított tinédzser időközben beismerő vallomást tett, az őrizetből előzetes letartóztatásba helyezték.

Robbantásos merényletet akart elkövetni, szerzett egy pokolgépkészítési leírást és már a robbanószer előállításához szükséges vegyi anyagok beszerzéséhez is hozzákezdett, mire elfogták.

A Bild című lap szerint a gyanúsított egy lelkileg labilis fiatalember. Az interneten radikalizálódott, és kihallgatásán azt állította, hogy a közelmúltban több férfi megerőszakolta. Ezért bosszút forralt, egy melegbár vagy egy mecset ellen akart pokolgépes támadást végrehajtani Frankfurtban.
velemenyezd, 2018. szeptember 13. csütörtök, 16:21
Teréz körúti robbantás - Életfogytiglant kapott a vádlott első fokon
beszélni. A vádlott - több korábbi tárgyaláshoz hasonlóan - a szerdai ítélethirdetésen sem vett részt.

A vádlott többször volt az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben és többször vizsgálták elmeszakértők. Szakvéleményük szerint személyiségzavara van, de állapota az elmezavart meg sem közelíti, a büntethetőséget nem korlátozza.

Korábban perbeszédében a védő bizonyítékok hiányában felmentést kért, az ügyész viszont életfogytiglant többszörösen minősülő emberölés kísérlete, terrorcselekmény előkészülete és robbanóanyaggal visszaélés miatt.

A szerdai ítélet szóbeli indoklásában a bíró hosszan sorolta a tárgyi bizonyítékokat, szakértői véleményeket a DNS-mintáktól, ujjlenyomatoktól a vádlott ingatlanában házkutatás során talált robbanószerekig. Továbbá arra is rámutatott, hogy utóbb visszavont beismerő vallomásaiban a vádlott olyan részletességgel mondta el a cselekményt ahogy csak az teheti, aki el is követte azt.

A bíró kiemelte, hogy a beismerés törvényes körülmények között,
velemenyezd, 2018. szeptember 12. szerda, 13:33
Donald Trump: Amerika soha nem adja meg magát a zsarnokságnak
Az elnök és a first lady, Melania Trump a pennsylvaniai Shanksville-ben mondott beszédet. Tizenhét évvel ezelőtt itt zuhant le a terroristák által eltérített negyedik repülőgép.

Donald Trump felidézve a történteket emlékeztetett arra, hogy az eltérített repülőgép utasai ellenálltak a terroristáknak. "Ez volt az a pillanat, amikor Amerika visszaütött" - fogalmazott.

Trump ígéretet tett arra: elnökként mindent megtesz, hogy elejét vegye újabb terrorcselekményeknek.

Egy egész nemzet osztozik a gyászban - fogalmazott az elnök és "remek hazafiaknak" nevezve az áldozatokat.

Trump hangsúlyozta, hogy "Amerika jövőjét nem az ellenségeink írják, hanem a hőseink". Ígéretet tett, hogy elnökként minden tőle telhetőt elkövet hasonló terrorcselekménynek megakadályozásáért. "Amerika soha nem adja meg magát a zsarnokságnak" - fogalmazott.

Shanksville-ben zuhant le a United Airlines 93-as számú járata, fedélzetén negyven utassal és a személyzettel. Az utasok, miután észlelték, hogy terroristák
velemenyezd, 2018. szeptember 11. kedd, 19:03
Oroszországi terrorcselekmény megrendelésével vádolta meg az orosz titkosszolgálat az ukránt
Az FSZB sajtószolgálata erről egy, az oroszországi Szmolenszk megyében vasárnap elfogott, orosz állampolgárságú, dagesztáni származású IÁ-terrorista, Medzsid Magomedov vallomására hivatkozva tájékoztatott több orosz hírügynökséget. A szolgálat szerint Magomedov a kihallgatása során bevallotta, hogy az SZBU és az ukrán szélsőséges nacionalista Jobboldali Szektor vezetői azzal bízták meg, hogy gyilkolja meg a szakadár "Donyecki Népköztársaság" egyik, Szmolenszk közelében élő katonai parancsnokát.

A célszemély nevét az FSZB nem közölte.

Magomedov az FSZB tájékoztatása szerint kijelentette, hogy az SZBU az IÁ-t felhasználva törekszik az önhatalmúlag kikiáltott donyecki és luhanszki államalakulat vezetőinek likvidálására. Az orosz biztonsági szolgálat szerint a férfi, akinél egy hangtompítós pisztolyt és másfél kilogramm trotilénak megfelelő hatóerejű robbanóanyagot találtak, az év elején Ukrajnában tárgyalt az SZBU és a Jobboldali Szektor képviselővel észak-kaukázusi IÁ-fegyveresek támogatásáról.
velemenyezd, 2018. szeptember 10. hétfő, 11:51
Zaharcsenko halála - Kreml: a gyilkosság nem segíti elő a rendezést
"A terrorcselekmény után valószínűleg nehéz lesz bármiről is megállapodni az ukrán féllel. De még egyszer megismétlem: ez nem jelenti azt, hogy Oroszország kilépne a minszki folyamatból" - mondta Dmitrij Peszkov.

A szóvivő ugyanakkor megjegyezte, hogy tárgyalásokat folytatni eredmény elérése érdekében szoktak, pusztán a folyamat érdekében tárgyalni "nem egészen észszerű".A kérdésre, hogy vajon Zaharcsenko halála nem gátolja-e a minszki megállapodások teljesítését, Peszkov azt válaszolta, hogy a meggyilkolt vezető a dokumentum aláírásakor nem saját magát, hanem az önhatalmúlag kikiáltott "Donyecki Népköztársaságot" képviselte. A szóvivő kitért annak a kérdésnek a megválaszolása elől, hogy a merénylet után ki lehet majd Zaharcsenko utódja.A Roszbalt orosz hírügynökség értesülése szerint Vlagyimir Putyin megbízásából orosz nyomozók érkeztek Donyeckbe a Zaharcsenko-gyilkosság felderítésére. A hírügynökség szerint a bűncselekmény eddigi, a szakadár köztársaság hatóságai által
velemenyezd, 2018. szeptember 03. hétfő, 16:21
Illegális bevándorlás - A németek kétharmada szerint hazájuk rossz irányba változott a migrációs válság elmélyü
A Bild am Sonntag című vasárnapi lap megbízásából készített felmérés alapján a németek 66 százaléka szerint negatív, 17 százaléka szerint pozitív irányba változott hazájuk az utóbbi három évben.

A felmérést abból az alkalomból készítették, hogy Angela Merkel kancellár három éve, 2015. augusztus 31-én tette híressé vált kijelentését, amely szerint Németország megbirkózik a menekültválsággal, "sikerülni fog, megoldjuk" (wir schaffen das), majd négy nappal később Werner Faymann akkori osztrák kancellárral úgy döntött, hogy Ausztrián keresztül Németországba utazhatnak a Magyarországon az osztrák határ felé gyalog elindult menedékkérők.

Az utóbbi három év "megváltoztatta az országot" - mondta a Bild am Sonntagnak Horst Seehofer szövetségi belügyminiszter, aki kezdettől fogva élesen bírálta a kancellár 2015. szeptemberi döntését.

Azóta "a tolerancia szintje süllyedt, a migráció kérdése körüli félelmek és aggodalmak pedig felerősödtek, és a téma megosztja a társadalmat" - mondta Horst
velemenyezd, 2018. szeptember 02. vasárnap, 12:29
Képek, videók
Oroszország
sanci81
2017. április 08. szombat, 11:54
Jégpalota Oroszországban.
pacsakute
2017. január 12. csütörtök, 22:13
ház-oroszország.jpg
agica2004
2016. szeptember 22. csütörtök, 18:00
UB3SAR Oroszország
crse
2016. március 12. szombat, 14:48
UA9MQI Oroszország
crse
2016. március 12. szombat, 14:47
UA9JNT Oroszország
crse
2016. március 12. szombat, 14:47
OA9DM Oroszország
crse
2016. március 12. szombat, 14:45
UA6J Oroszország
crse
2016. március 12. szombat, 14:44
UA6HJT Oroszország
crse
2016. március 12. szombat, 14:44
UA6AUA Oroszország
crse
2016. március 12. szombat, 14:43
Wass A Tenger az élet.jpg
menusgabor
2018. szeptember 18. kedd, 22:21
Az ősz színei.jpg
szelgyongyi
2018. szeptember 17. hétfő, 05:51
Jézus az Út
dandej
2018. szeptember 14. péntek, 20:53
Velünk az Isten
dandej
2018. szeptember 14. péntek, 20:41
Aranyosi-Ervin-Keresd- az-
eva6
2018. szeptember 13. csütörtök, 08:58
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.