Regisztráció  Belépés
2018. március 24. szombat | 12. hét | 83. nap | 05:10 | Gábor, Karina
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Terrorcselekmény hiúsított meg az oroszországi Szaratov környékén az FSZB
Az FSZB tájékoztatása szerint tűzharc bontakozott ki, amikor vasárnap Szaratov közelében a szakszolgálatok munkatársai megkíséreltek feltartóztatni egy gépkocsit. Az autóban ülők, akiknek számát és nemzetiségét a kommüniké nem nevezte meg, életüket vesztették.

A járműben TT és PM típusú maroklőfegyvereket, valamint egy házilag készített kézigránátot és egy "bombát" találtak. Utóbbi robbanóereje mintegy 3 kilogramm trotilénak felelt meg.

Az FSZB terrorcselekmény előkészítése címén büntetőeljárást indított és folytatja az operatív nyomozómunkát.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2018. március 12. hétfő, 11:24
Címkék: oroszországi Szaratov, szakszolgálatok munkatársai, autóban ülők, házilag készített, operatív nyomozómunkát, terrorcselekmény,
Kommentek
Szkripal-ügy - Az orosz külügyminisztérium nem zárta ki, hogy London állhat a támadás mögött
"Az elemi logika azt sugallja, hogy csak két eset lehetséges: a brit hatóságok vagy nem képesek védelmet biztosítani az efféle - képletesen szólva - terrorcselekmény ellen a saját területükön, vagy pedig - anélkül, hogy én bárkit vádolni akarnék - egyenesen vagy közvetve maguk rendezték meg az ügyet. Harmadik (eset) egyszerűen nem lehet" - hangoztatta.

Mint mondta, Moszkva a történteket orosz állampolgárok ellen Nagy-Britannia területén elkövetett terrortámadásként értékeli. Kifogásolta, hogy a brit hatóságok nem biztosították az orosz nagykövetségnek a konzuli hozzáférést az orosz állampolgárságú Julija Szkripalhoz (egyébként Szergej Szkripalt is orosz állampolgárként emlegette), nem támasztották alá bizonyítékokkal azt a vádjukat, hogy a kettős gyilkossági kísérletért Moszkva tehető felelőssé, és közös vizsgálatra sem hajlandóak. Véleménye szerint ilyen körülmények között "egyszerűen abszurdum" bármilyen magyarázatot követelni Moszkvától.

Jermakov szerint "egyre nyilvánvalóbbá válik", hogy a
velemenyezd, 2018. március 21. szerda, 18:01
Klimkin: Brüsszelben nem beszéltek magyar kollégájával kárpátaljai EBESZ-misszióról
orosz titkosszolgálat, az FSZB szervezte, az egyikhez lengyel radikálisokat felhasználva, a másikat pedig egyenesen a Dnyeszter-mellékből (Moldova orosz ellenőrzés alatt álló, az ENSZ által el nem ismert területe) irányítva" - szögezte le, utalva a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) ungvári székháza ellen februárban elkövetett két támadásra.

Az irodát február 4-én megpróbálták felgyújtani, majd február 27-én pokolgépes támadást követtek el ellene. Utóbbit az ukrán hatóságok terrorcselekménynek minősítették.

Alexander Hug, az EBESZ ukrajnai megfigyelő missziójának helyettes vezetője március 12-én arról tájékoztatott, hogy a szervezet fokozta megfigyelői tevékenységét a régióban a két támadás után. Leszögezte ugyanakkor, hogy az EBESZ nem nyitott külön irodát Ungváron, hanem a legközelebbi, a nyugat-ukrajnai Ivano-Frankivszkban állomásozó missziójának kötelékéből vezényelt - több alkalommal - járőröket Kárpátaljára, akik akkor nyugodtnak találták a helyzetet a
velemenyezd, 2018. március 20. kedd, 15:15
Új Duna-díjat kapott a KMKSZ a székházuk elleni támadásban megégett helyett
Lászlónak, a KMKSZ elnökének kedden az M1 aktuális csatorna stúdiójában.

Brenzovics László felidézte: a szervezet székházát február 4-én megkísérelték felgyújtani, majd február 27-én újra merényletet követtek el ellene. A támadásban az épület első szintje teljesen kiégett, az ott lévő bútorok, a falakat díszítő festmények és a Duna-díj is megégett.

A KMKSZ elnöke szerint több mint egy éve rendkívül erős magyarellenes kampányt folytat az ukrán média, ennek következtében fajulhatott terrorcselekményig a magyarellenesség.

Brenzovics László szólt arról, hogy a kárpátaljai magyarság számára fontos a határon túli magyarságra különös figyelmet folytató Duna Televízió szolidaritása.

Dobos Menyhért arról beszélt: a 2012-ben alapított Duna-díjjal azok munkáját ismerik el, akik sokat tettek a nemzeti összetartozásért. Kitért arra: az elismerést elsőként Csoóri Sándor író, költő, majd Sára Sándor, a Duna Televízió első elnöke kapta meg.

A Duna Televízió, majd a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit
velemenyezd, 2018. március 20. kedd, 12:45
Szijjártó az ENSZ Emberi Jogi Bizottságában: a biztonság mindenek előtt
mond minden olyan kezdeményezésre, amely az illegális bevándorlást segíti, ösztönzi. Emiatt Magyarországot nagyon sok nemzetközi támadás érte és éri, hiszen nemet mondott az Európai Unió kötelező kvótarendszerére, és jelenlegi formájában nem támogatja az ENSZ migrációs kompaktját sem - tette hozzá.

A magyar kormány garantálja a magyar embereknek a biztonsághoz való jogot, nem enged be és nem is fog beengedni illegális bevándorlókat - folytatta, emlékeztetve az utóbbi két év nyugat-európai terrorcselekményei és a bevándorlás közti összefüggésre. Hozzátette, hogy a magyar kormány biztosította a véleménynyilvánítás jogát állampolgárainak nemzeti konzultáció és népszavazás révén, és a magyarok egyértelműen nemet mondtak az illegális bevándorlásra.

"A magyar embereknek azonban ahhoz is joguk van, hogy ezt a véleményüket mindenki tartsa tiszteletben" - hangsúlyozta Szijjártó Péter. Hozzátette: Magyarország kormánya mindent megtesz azért, hogy a jövőben is kizárólag a magyar emberek dönthessenek arról,
velemenyezd, 2018. március 19. hétfő, 18:12
Orbán: Magyarország fejlődik, ezt még a vak is látja
fejlesztések csak olyan országban vannak, amely biztonságos, amelynek biztonságos a jogrendszere, amelyben kiszámítható politikai viszonyok vannak, ahol nem rángatják a kormányrudat jobbra-balra" - fejtette ki.

Azt is mondta, hogy csak olyan országban vannak beruházások, ahol "a fizikai biztonság is rendelkezésre áll", vagyis nincs terrorveszély, és a közbiztonságot sem fenyegeti komolyabb kihívás. Magyarországon nem lesz bevándorlás, Magyarország nem lesz bevándorlóország, nem lesznek terrorcselekmények, továbbra is jöhetnek a nagybefektetők, külföldről is, és a magyar nagybefektetőket is fejlesztéseik folytatására biztatják - hangsúlyozta a miniszterelnök.

Megerősítette továbbá: ha bizalmat kapnak az áprilisi választáson, a következő ciklusban is minden évben meglesz a 4 százalékos gazdasági növekedés.

Összegzése szerint a választási kampány ellenére sem vonja kétségbe senki, hogy Magyarország fejlődött az elmúlt években, és fejlődni fog ezután is.

Beszédében Orbán Viktor az első számú
velemenyezd, 2018. március 19. hétfő, 12:41
Választás 2018 - Deutsch: megakadályozhatjuk, hogy Magyarország bevándorlóország legyen
A Brüsszel Molenbeek városrészében forgatott kisfilmen a politikus arról beszélt: a korábban franciaajkú keresztény munkások lakta kerület mostanra az európai dzsihádisták fővárosa lett, mivel a két évtizeden keresztül hivatalban lévő szocialista polgármester tudatos betelepítési politikájának eredményeként 30-40 ezer észak-afrikai költözött oda.

Ennek a politikának a romló közbiztonság, a majd negyven százalékos munkanélküliség lett az eredménye - mondta Deutsch Tamás, hozzátéve, "egyáltalán nem szelíd eszközökkel alakították át a város arculatát" az újonnan érkezettek, aki egyértelműnek nevezte az illegális bevándorlók hulláma és a terrorcselekmények elszaporodása közi összefüggést.

Felelőtlen európai döntéshozók hatalmi erővel illegális bevándorlók tömegeit engedték be Európába. A bevándorláspárti politikusok európaiak nélküli Európát akarnak, és ezt a látványosan csődöt mondott gyakorlatot most mindenkire rá akarják erőltetni - jelentette ki a fideszes politikus, hangsúlyozva: az áprilisi
velemenyezd, 2018. március 18. vasárnap, 10:32
Ahmed H. pere - Amnesty: az igazságszolgáltatás megcsúfolása az ítélet
drákói terrorizmus elleni törvényeket a menekültek és migránsok elleni uszításokkal és jogsértésekkel, az borzalmas következményekkel jár". Az Ahmed H.-val szembeni vádakat a fellebbezés során hatályon kívül kell helyezni, és azonnal szabadon kell őt engedni - vélekedett.

Szavai szerint a férfi a Szíriából menekülő családjának akart segíteni. A tárgyalóteremben és azon kívül is gonosztevőként akarják beállítani. Nincs olyan, minden kétséget kizáró bizonyíték, amely arra utal, hogy Ahmed H. terrorcselekményt követett el, "ügye a terrorizmus elleni törvények téves értelmezésének példája" - fogalmazott.

A férfi több mint két és fél éve van rács mögött, a mai döntés óriási csapás a feleségének és két kislányuknak - idézték Eda Seyhan szavait.

Ahmed H.-t hét év fegyházbüntetéssel sújtotta a Szegedi Törvényszék az ellene folyó megismételt elsőfokú eljárásban. A bíróság határzár tiltott, tömegzavargás résztvevőjeként elkövetett átlépése és társtettesként elkövetett terrorcselekmény bűntettében mondta
velemenyezd, 2018. március 14. szerda, 17:52
Ahmed H. ügye - Hét évre ítélte a bíróság a vádlottat
A bíróság határzár tiltott, tömegzavargás résztvevőjeként elkövetett átlépése és társtettesként elkövetett terrorcselekmény bűntettében mondta ki bűnösnek a férfit.

A szabadságvesztés mellett a bíróság a vádlottat tíz évre kiutasította Magyarország területéről. A férfi legkorábban a büntetés kétharmadának letöltése után bocsátható feltételes szabadságra.

A vádirat szerint a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet kihirdetése után, 2015. szeptember 16-án több száz ember gyülekezett a Röszke-Horgos közúti határátkelőhely szerb oldalán. A Magyarországra belépni akaró, kezdetben békés tömeg idővel agresszívvá vált, a kerítést feszegette, próbálta kidönteni, majd néhányan kövekkel dobálták a magyar oldalon felsorakozott rendőröket, akik közül többen megsérültek.

Kóbor Jenő bíró az ítélet kétórás szóbeli indoklásában kifejtette, a vádlott, a telefonjában talált hangfájlok alapján tudott arról, hogy a magyar határ le van zárva, a kerítés átlépése, megrongálása bűncselekmény. A helyszínen
velemenyezd, 2018. március 14. szerda, 16:12
Képek, videók
Oroszország
sanci81
2017. április 08. szombat, 11:54
Jégpalota Oroszországban.
pacsakute
2017. január 12. csütörtök, 22:13
ház-oroszország.jpg
agica2004
2016. szeptember 22. csütörtök, 18:00
UB3SAR Oroszország
crse
2016. március 12. szombat, 14:48
UA9MQI Oroszország
crse
2016. március 12. szombat, 14:47
UA9JNT Oroszország
crse
2016. március 12. szombat, 14:47
OA9DM Oroszország
crse
2016. március 12. szombat, 14:45
UA6J Oroszország
crse
2016. március 12. szombat, 14:44
UA6HJT Oroszország
crse
2016. március 12. szombat, 14:44
UA6AUA Oroszország
crse
2016. március 12. szombat, 14:43
Penn Jillette - Az, hogy
sanci81
2018. március 23. péntek, 18:12
0 a az Ottilia levele Kel
lovaszmarika
2018. március 23. péntek, 17:57
Ott is, és az utcákon is.
alvaro-hopihe
2018. március 23. péntek, 13:48
Mint az embereké. Szem a
alvaro-hopihe
2018. március 23. péntek, 13:45
Az özvegy és fiai 01.jpg
chillik
2018. március 23. péntek, 05:50
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.