Regisztráció  Belépés
2018. július 21. szombat | 29. hét | 202. nap | 15:03 | Dániel, Daniella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A történelem 100 legfontosabb fotója - 2. (33 kép).
A Time magazin által készített válogatásban minden idők száz legnagyobb hatású fotója látható. A magazin szerkesztői történészekkel, képszerkesztőkkel és kurátorokkal is beszéltek világszerte.

Gyermekmunkás lány a szövödében, 1908. Fotó: Lewis Hine
Mahatma Gandhi, 1946. Fotó: Margaret Bourke-White
A Loch Ness-i szörny híres, 1934-ben készült képe később hamisítványnak bizonyult.
A Soweto-i diákmészárlás első áldozata Hector Pietersen, 1976. június 16. Fotó: Sam Nzima
Észak-Korea, 2013. Fotó: David Guttenfelder
Piss Christ, 1987. Fotó: Andres Serrano
Az Irakban meghalt 21 amerikai katona zászlóval letakart koporsóját haza viszik az Egyesült Államokba, 2003. május 1. Fotó: Tami Silicio
Eltűnő faj, 1904. Fotó: Edward S. Curtis
A vietnami háború egyik legikonikusabb képe a "napalm lányról". A kilencéves Kim Phúc a vietnami háborúban meztelenül menekül a napalm támadás elől, 1972. Fotó: Nick Ut
Vak asszony, 1916. Fotó: Paul Strand
Ez a kép annak idején bejárta a világot: egy Nyikolaj Kaldej nevű katona kitűzte a szovjet lobogót a berlini Reichstag épületére 1945. május 2-án. Németország kapitulációjára (vagyis feltétel nélküli kapitulációjának írásos rögzítésére) közép-európai idő szerint május 8-án, orosz idő szerint május 9-én került sor. Innen számítjuk a második világháború befejezését.
Az égő szerzetes, 1963. Fotó: Malcolm Browne
A Boulevard du Temple látképe, Párizs, 1839. Fotó: Louis-Jacques-Mandé Daguerre. A hosszú expozíciós idő miatt a képről eltűntek a mozgó tárgyak, így csak az álló, mozdulatlan részeket volt képes rögzíteni. És ilyen volt az épületek, árnyékok, növények mellett a cipőtisztító és vendége is. Egyes források szerint ők Daguerre kérésére álltak ott, de ezt semmilyen írásos bizonyíték nem támasztja alá.
A szülei után siró Samar Hassan, szüleit az amerikai 25. gyaloghadosztály katonái tévesen ölték meg, Tal Afar, Irak, 2005. január 18.
Csehszlovákia 1968-as lerohanása. Fotó: Josef Koudelka
Egy pár a mosómedve bundában, 1932. Fotó: James VanDerZee
Winston Churchill, 1941. Fotó: Yousuf Karsh
Abraham Lincoln, 1860. Fotó: Mathew Brady
Véres szombat (Bloody Saturday) néven vált ismertté az a fényképfelvétel, melyet Vang Hsziao-ting (H. S. Wong) kínai fotóriporter készített egy sebesült, síró kisgyermekről a második kínai-japán háború idején, 1937 augusztusában a Sanghaj Déli pályaudvart ért bombatámadást követően. A fénykép Japán Kína elleni erőszakos fellépésének jelképévé vált.
A dél-vietnámi Nemzeti Rendőrség dandártábornoka Nguyon Ngoc Loan, amint épp kivégez egy Vietkong tisztet, 1968. február 1. Fotó: Eddie Adams
Egy fogoly, Ali al-Shallal Qaisi , kínzása, 2003. Fotó: Sergeant Ivan Frederick
Fájdalom, Kercs, 1942. Fotó: Dmitry Baltermants
Egy ember Molotov-koktéllal, Szandinista forradalom, Nicaragua, 1979. július 16. Fotó: Susan Meiselas
Cathedral Rock, Yosemite National Park, USA, 1861. Fotó: Carleton Watkins
A zászlókitűzés. A második világháború egyik leghíresebb fotóján hat amerikai katona látható, ahogy épp felállítanak egy zászlót a sziget Szuribacsi nevű hegyén. A felvétel Ivo Dzsima szigetén készült 1945. február 23-án. Fotó: Joe Rosenthal
A tó - Holdfény (The Pond-Moonlight) Edward Steichen 1904-ben készített piktorialista fotográfiája, melyet ma a világ legdrágább fényképei között tartanak számon.
A Hand mit Ringen (Kéz gyűrűkkel) című felvétel volt az első röngtenkép, amit Wilhelm Röntgen készített a felesége kezéről 1895. december 22-én
Kritika, 1943. Fotó: Arthur Fellig
A varsói gettó deportálása - úton a koncentrációs tábor felé, 1943. Fotó: ismeretlen
A keselyű és a kislány, 1993. Fotó: Kevin Carter
Cowboy, 1989. Fotó: Richard Prince. A fotós Cowboy sorozatának híres darabja, gyakorlatilag egy szerzői jogokat sértő alkotás. A populáris és trash kultúrából táplálkozó fényképész ugyanis névtelen művében újrafotózott egy híres cigarettahirdetést, majd a feliratokat eltávolítva újranagyította a képet. A kultikus "lopás" annyira sikeres volt, hogy a mai napig is ezt tartják egyik meghatározó művének, és persze a legdrágábbnak is, amivel nehéz is vitatkozni.
John F. Kennedy és felesége Jackie, 1953. Fotó: Hy Peskin
Androgyny (6 férfi + 6 nő), 1982. Fotó: Nancy Burson


schuro, 2016. november 26. szombat, 17:46
Címkék: Lewis Hine, Mahatma Gandhi, Margaret Bourke-White, Loch Ness-i, Hector Pietersen, David Guttenfelder,
Kommentek
A 10 legfontosabb magyar himnusz
Puzsér Róbert Sznobjektív c. műsorából a 10 legfontosabb magyar himnusz:

10. Székely himnusz
9. Ha én rózsa volnék
8. Nagy utazás
7. Most múlik pontosan
6. Szomorú vasárnap
5. Elmegyek
4. Hajmási Péter, Hajmási Pál
3. Nemcsak a húszéveseké a világ
2. Szállj el, kismadár
1. Én vagyok én, a kocsma közepén

Én az 1956-os Honvágydalt is beválogattam volna:

Emberezrek élnek a nagyvilágon szerte, kik örök lázadással jobb sorsot keresve sodródtak el hazájuktól messze. Van, aki gazdag lett, van, aki szegény maradt, van, aki palotában lakik, van, aki a hidak alatt, de még ha szebbet és jobbat is nyújt nekik az új idegen ismeretlen ország, mégis mindig hazavágynak, hazahív a honvágy. Az otthoni hír, emlék szemükbe könnyeket csal, és szívük mélyén fájó-vágyó himnusz lesz ez a dal.

Oly távol, messze van hazám,
Csak még, még egyszer láthatnám,
Az égbolt, felhők, vén hold, szellők,
Mind róla mond mesét
azenujsagom, 2018. július 21. szombat, 04:17
"Merj álmodni...
"Merj álmodni, mert az álmok álmodói meglátják a holnapot.
Merj kívánni, mert a kívánság a remény forrása, s a remény éltet bennünket. De ami a legfontosabb, hogy higgy önmagadban,
mert odabenn a lelkedben rejtőzik :
A Csoda, a Remény, a Szeretet és a Holnap Álmai."

Ron Cristian
ronix, 2018. július 20. péntek, 20:38
Fagylalt vagy jégkrém?"
a fagylalt előállítójának, vagy árusítójának nevét és címét.
A jégkrém

A jégrémmel kapcsolatban kialakult magyar szokásokat és az ezekből következő fogyasztói elvárásokat a Magyar Élelmiszerkönyv tartalmazza.

A jégkém összetétele (magas folyadék-, fehérje tartalma, és más gyorsan romló összetevők) miatt szintén kiváló táptalaja lehet a gyomor-bél rendszert megbetegítő vagy romlást okozó baktériumoknak, ezért egyik legfontosabb élelmiszerbiztonsági tulajdonsága a hőmérséklete. A jégkrémet -18 °C -on vagy annál alacsonyabb hőmérsékleten kell tárolni és szállítani.

A jégkrém élelmiszerbiztonsági megítélésénél fontos szempont még annak állaga, (jégkristályosodása, deformálódása) különösen azért, mert ennek alapján megállapítható, hogy előzőleg már felolvadt-e, és előfordulhatott-e az újrafagyasztása. További fontos információt ad a termék biztonságosságáról a csomagolás sértetlensége. A csomagolás sértetlensége,
menusgabor, 2018. július 20. péntek, 18:00
Indián bölcsességek
Indián bölcsességekÁllj fényben, mikor beszélni akarsz.
(Varjú indián nemzet)

A Föld összes gyermekét szeretettel látjuk tanács tüzeinknél.
(Szeneka indián nemzet)

Evés előtt mindíg legyen időd megköszönni az ételt.
(Arapahó indián nemzet)

Az igazság nem történik, hanem van.
(Hopi indián nemzet)

Lopott étel sosem tesz jóllakottá.
(Omaha indián nemzet)

Kinek egyik lába egy kenuban van, másik egy csónakban, bele fog esni a folyóba.
(Tuszkaróra indián nemzet)

Sose ülj, mikor az idősek állnak.
(Krí indián nemzet)

Mindenki a saját bírája.
(Pima indián nemzet)

Minél többet adsz, annál több jó dolog történik veled.
(Varjú indián nemzet)

Nincs halál, csak világok változása.
(Duvamis indián nemzet)

A föld legfelsőbb törvénye a Nagy Szellem törvénye,
vorosrozsa66, 2018. július 20. péntek, 16:46
Az öregségről
eszedbe az a millió ötlet, amit kitaláltam, hogy rá tudjalak venni a mosdásra

Ha látod, hogy milyen tudatlan vagyok a technikai újdonságokkal kapcsolatban,. adj elég időt, és ne nézz rám gúnyos mosollyal. Megtanítottalak sok mindenre. hogy egyél jókat, öltözködj szépen. hogy hogyan nézz szembe az élettel.

Ha néha nem emlékszem dolgokra vagy elvesztem beszélgetésünk fonalát. adj gondolkodási időt, hogy eszembe jusson. és ha még sem sikerül megtennem, ne légy ideges. és ami a legfontosabb, az nem a mondanivalóm, hanem az, hogy veled legyek, és figyelj rám.

Ha valaha nem akarok enni, ne eröltesd. Jól tudom, hogy mikor kell ennem és mikor nem Ha gyenge lábaim nem engednek sétálni... . nyújtsd a kezed. ugyanúgy, ahogy azt én tettem, amikor te tanultál járni.

És amikor egy napon azt mondom neked, hogy nem akarok tovább élni. hogy meg akarok halni. ne légy dühös. egyszer ezt is meg fogod érteni. Próbáld meg megérteni, hogy a koromat nem megéltem, hanem túléltem. Egy
vorosrozsa66, 2018. július 20. péntek, 15:59
kurkuma
A kurkuma napjaink egyik legnépszerűbb fűszere, tele van jótékony hatóanyagokkal, erős antioxidánsokkal, gyulladáscsökkentő és öregedésgátló összetevőkkel. A legfontosabb elem a kurkumin.
Csodás hatásáról hallva egy bristoli nő is kipróbálta. 12 hónapon keresztül ivott naponta kurkumás vizet, és bámulatos dolog történt a szervezetével, egészségével - írja a Healthy Food House.
Azóta a nő szervezetének pH-értéke teljesen egyensúlyba került, a kurkuma a savasodásnak indult testét megfelelően lúgosította. Az emésztése is helyreállt, ráadásul megszabadult évek óta tartó kínzó ízületi fájdalmaktól is.
Így készítsd el ezt a csodálatos italt!
Tegyél egy pohár meleg vízbe 1 teáskanál őrölt kurkumát és egy csipet fekete borsot, és keverd el alaposan. Idd meg az italt, amíg még meleg.
Nézd, mennyi mindenre jó ez a gyógykeverék!
* visszafordítja a 2-es típusú cukorbetegséget. A
faciendum, 2018. július 19. csütörtök, 23:13
Tallóztam
javasolja, vegyük komolyan az előrejelzéseket és zivataros időszakban húzódjunk biztonságba.
- Ellentétben más áramütéses balesetekkel, a villámcsapásnál az átfutási idő olyan rövid, hogy a testen akár 100 Amper is keresztülfuthat anélkül, hogy károsodást okozna.
A legfőbb veszély, hogy az izmok görcse miatt az életfontosságú funkciók leállnak. Erős áram hosszabb ideig tartó hatása rendszerint súlyos égési sebeket is okoz. Sajnos rengeteg a tévhit a villámcsapással kapcsolatban, íme a legfontosabb figyelmeztetések:
Mit tegyünk:
- Ha zivatarfelhőt veszünk észre a láthatáron, azonnal menjünk zárt épületbe
- Ugyanezt tegyük, ha a villám és a mennydörgés közt kevesebb mint 30 másodperc telik el
- Ha gépkocsi áll a rendelkezésünkre, használjuk Faraday kalitkaként (az ablakokat zárjuk be, ne érintsük meg a fémrészeket) ez nyújtja a legnagyobb védelmet
- Ha nincs lehetőségünk sehová sem elvonulni, guggoljunk le zárt lábakkal és térdekkel hogy csak egy
horvathnemagdi, 2018. július 18. szerda, 21:16
Isten terve a fájdalmadra
sérelmek. Az emberek bántalmaztak, mellőztek bennünket, kihasználtak minket. Isten az életünkben ért minden negatív dolgot el akarja venni, és Jézus fényén keresztül pozitívvá változtatni - egy teljes színű képet szeretne adni arról az életről, amelyet Isten szánt nekünk.

A Biblia ezt írja: ,,Akik Isten akarata szerint szenvednek, cselekedjék továbbra is a jót, és bízzák az életüket a teremtő Istenre, mert Ő soha nem fog cserbenhagyni". (1Pt 4:19, NLT fordítás)

A legfontosabb dolog, amire emlékezhetsz, ha igazságtalanul bántak veled, hogy Jézus a te oldaladon áll. Nem létezik olyan bűn, amelyet Isten keményebben ítélne meg - kivéve talán a büszkeséget -, mint az igazságtalanságot.

Az egész Szentírásban Isten különös gondot fordít a tisztességtelen bánásmódra. Ő az Igazság Istene! Hallja, ha sírsz, látja a fájdalmad, és tudja, hogy megbántottak. Nem szerezted meg azt, amelyről úgy gondolod, hogy megérdemelnéd. Istennek azonban van terve a
dandej, 2018. július 18. szerda, 15:03
Képek, videók
a legfontosabb.jpg
sz719eszter
2018. május 23. szerda, 19:05
Legfontosabb dolog az éle
borigit
2018. március 06. kedd, 08:07
A legfontosabb parancsola
katalin_53
2018. február 17. szombat, 10:35
Legfontosabb tanítónk
anna4459
2018. január 15. hétfő, 21:54
A legszebb, legfontosabb.
borigit
2017. április 23. vasárnap, 16:05
Nem azok a legfontosabb e
borigit
2017. január 02. hétfő, 14:42
A legfontosabb dolog az é
borigit
2016. június 16. csütörtök, 09:30
A legfontosabb dolog az é
jucinenadov
2016. május 22. vasárnap, 22:35
A legfontosabb üzenet.jpg
katalin_53
2016. május 22. vasárnap, 12:41
A két legfontosabb nap...
pacsakute
2015. október 29. csütörtök, 09:59
lewis-hamilton.jpg
agica2004
2018. március 23. péntek, 21:56
F1-lewis-hamilton-fern and
agica2004
2017. április 22. szombat, 15:18
clive-staples-lewis-id eze
borigit
2015. február 28. szombat, 14:19
Lewisia cotyledon.jpg
durcimarcika
2014. augusztus 09. szombat, 17:04
C. S. Lewis.jpg
zsu74
2014. augusztus 03. vasárnap, 02:12
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.