Regisztráció  Belépés
2018. április 21. szombat | 16. hét | 111. nap | 09:35 | Konrád
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A történelem 100 legfontosabb fotója - 2. (33 kép).
A Time magazin által készített válogatásban minden idők száz legnagyobb hatású fotója látható. A magazin szerkesztői történészekkel, képszerkesztőkkel és kurátorokkal is beszéltek világszerte.

Gyermekmunkás lány a szövödében, 1908. Fotó: Lewis Hine
Mahatma Gandhi, 1946. Fotó: Margaret Bourke-White
A Loch Ness-i szörny híres, 1934-ben készült képe később hamisítványnak bizonyult.
A Soweto-i diákmészárlás első áldozata Hector Pietersen, 1976. június 16. Fotó: Sam Nzima
Észak-Korea, 2013. Fotó: David Guttenfelder
Piss Christ, 1987. Fotó: Andres Serrano
Az Irakban meghalt 21 amerikai katona zászlóval letakart koporsóját haza viszik az Egyesült Államokba, 2003. május 1. Fotó: Tami Silicio
Eltűnő faj, 1904. Fotó: Edward S. Curtis
A vietnami háború egyik legikonikusabb képe a "napalm lányról". A kilencéves Kim Phúc a vietnami háborúban meztelenül menekül a napalm támadás elől, 1972. Fotó: Nick Ut
Vak asszony, 1916. Fotó: Paul Strand
Ez a kép annak idején bejárta a világot: egy Nyikolaj Kaldej nevű katona kitűzte a szovjet lobogót a berlini Reichstag épületére 1945. május 2-án. Németország kapitulációjára (vagyis feltétel nélküli kapitulációjának írásos rögzítésére) közép-európai idő szerint május 8-án, orosz idő szerint május 9-én került sor. Innen számítjuk a második világháború befejezését.
Az égő szerzetes, 1963. Fotó: Malcolm Browne
A Boulevard du Temple látképe, Párizs, 1839. Fotó: Louis-Jacques-Mandé Daguerre. A hosszú expozíciós idő miatt a képről eltűntek a mozgó tárgyak, így csak az álló, mozdulatlan részeket volt képes rögzíteni. És ilyen volt az épületek, árnyékok, növények mellett a cipőtisztító és vendége is. Egyes források szerint ők Daguerre kérésére álltak ott, de ezt semmilyen írásos bizonyíték nem támasztja alá.
A szülei után siró Samar Hassan, szüleit az amerikai 25. gyaloghadosztály katonái tévesen ölték meg, Tal Afar, Irak, 2005. január 18.
Csehszlovákia 1968-as lerohanása. Fotó: Josef Koudelka
Egy pár a mosómedve bundában, 1932. Fotó: James VanDerZee
Winston Churchill, 1941. Fotó: Yousuf Karsh
Abraham Lincoln, 1860. Fotó: Mathew Brady
Véres szombat (Bloody Saturday) néven vált ismertté az a fényképfelvétel, melyet Vang Hsziao-ting (H. S. Wong) kínai fotóriporter készített egy sebesült, síró kisgyermekről a második kínai-japán háború idején, 1937 augusztusában a Sanghaj Déli pályaudvart ért bombatámadást követően. A fénykép Japán Kína elleni erőszakos fellépésének jelképévé vált.
A dél-vietnámi Nemzeti Rendőrség dandártábornoka Nguyon Ngoc Loan, amint épp kivégez egy Vietkong tisztet, 1968. február 1. Fotó: Eddie Adams
Egy fogoly, Ali al-Shallal Qaisi , kínzása, 2003. Fotó: Sergeant Ivan Frederick
Fájdalom, Kercs, 1942. Fotó: Dmitry Baltermants
Egy ember Molotov-koktéllal, Szandinista forradalom, Nicaragua, 1979. július 16. Fotó: Susan Meiselas
Cathedral Rock, Yosemite National Park, USA, 1861. Fotó: Carleton Watkins
A zászlókitűzés. A második világháború egyik leghíresebb fotóján hat amerikai katona látható, ahogy épp felállítanak egy zászlót a sziget Szuribacsi nevű hegyén. A felvétel Ivo Dzsima szigetén készült 1945. február 23-án. Fotó: Joe Rosenthal
A tó - Holdfény (The Pond-Moonlight) Edward Steichen 1904-ben készített piktorialista fotográfiája, melyet ma a világ legdrágább fényképei között tartanak számon.
A Hand mit Ringen (Kéz gyűrűkkel) című felvétel volt az első röngtenkép, amit Wilhelm Röntgen készített a felesége kezéről 1895. december 22-én
Kritika, 1943. Fotó: Arthur Fellig
A varsói gettó deportálása - úton a koncentrációs tábor felé, 1943. Fotó: ismeretlen
A keselyű és a kislány, 1993. Fotó: Kevin Carter
Cowboy, 1989. Fotó: Richard Prince. A fotós Cowboy sorozatának híres darabja, gyakorlatilag egy szerzői jogokat sértő alkotás. A populáris és trash kultúrából táplálkozó fényképész ugyanis névtelen művében újrafotózott egy híres cigarettahirdetést, majd a feliratokat eltávolítva újranagyította a képet. A kultikus "lopás" annyira sikeres volt, hogy a mai napig is ezt tartják egyik meghatározó művének, és persze a legdrágábbnak is, amivel nehéz is vitatkozni.
John F. Kennedy és felesége Jackie, 1953. Fotó: Hy Peskin
Androgyny (6 férfi + 6 nő), 1982. Fotó: Nancy Burson


schuro, 2016. november 26. szombat, 17:46
Címkék: Lewis Hine, Mahatma Gandhi, Margaret Bourke-White, Loch Ness-i, Hector Pietersen, David Guttenfelder,
Kommentek
Napvilágra került Tesla közel 120 éve titkosított interjúja:
tüzét. A váltakozó áram atyja a fizikát és a kémiát a fél világon teszi uralkodóvá. Az ipar úgy hirdeti őt, mint a legfőbb szentet, a bankár a legnagyobb jótevőként. Nikola Tesla laboratóriumában először töri fel az atomot.

Létrehozott egy fegyvert, ami földrengéseket okoz. Felfedezte a fekete kozmikus sugárzást. Öt faj imádkozik hozzá a jövő templomában, mert megtanított egy nagy titkot, hogy Empedoklész elemeit az éterből származó életerő itathatja át.

Tesla: Igen, ezek a legfontosabb felfedezéseim. Egy legyőzött ember vagyok. Nem vittem véghez a legnagyobb dolgot, amit megtehettem volna.

John Smith: Mi ez, Mr. Tesla?

Tesla: Meg akartam világítani az egész Földet. Elegendő elektromosság van, hogy egy második Nap legyen. A fény az egyenlítő mentén jelenne meg, mint a gyűrű a Szaturnusz körül. Az emberiség nem áll készen a nagy és jó dolgokra. Colorado Springsben elektromossággal itattam át a földet. Más energiákkal is átitathatjuk, mint a pozitív mentális energia.
lilagondolatok, 2018. április 21. szombat, 09:04
Fura dolog ez
Fura dolog ez a hiányérzet. A legváratlanabb időben jelentkezik, képtelen helyzetekben. Betöri az ajtót. Nem kopogtat, nem kérdezi, hogy alkalmas-e , és a legfontosabbat is elfelejti, hogy fel vagyok-e rá készülve. Csak jön és beköltözik a lelkembe. Próbálom nem észrevenni, elterelni a gondolataimat. De azokon a napokon, mikor meglátogat, a könyvek közül előkerül egy réges-régi fénykép, a rádióban felcsendül egy évek óta nem hallott dal vagy az utcán elsuhan egy ismerős kabát.
Emlékeztet azokra az időkre, mikor még nem ismertem Őt, a hiányt. A múlt boldogságából azonban csak egy pillanatot engedélyez. Végül megtör. Fájdalmat ébreszt és könnyeket fakaszt. Az időt lelassítja, az álmokat elkergeti, és mikor már minden energiámat elszívta, elmegy. Elmegy úgy, ahogy jött, kérés nélkül... váratlanul
HamiaLinda
bordat, 2018. április 20. péntek, 18:56
A tavasz..
"A tavasz nem csak önmagában szép, nem csak önmagáért szereted. A tavaszban ugyanis már ott van a nyár ígérete. A ragyogó napsütésé, a melegé, az életé. Még nincs nyár, de már tudod, hogy jön, hogy az következik. Így a boldog várakozás ideje is a tavasz. És így kétszeresen szép. De van egy még szebb tavasz. Ami a szívedben, a lelkedben ébred. És ez a tavasz a legszebb, a legfontosabb. Mert ha a szívedben, a lelkedben tavasz él, akkor az ablakon túl lehet tél, lehet vihar, lehet bármi... ha kinézel, te csak virágzó magnóliát, nyíló virágokat, repdeső katicákat, csörgedező patakot látsz. Mert a lelkedből látod. A tavaszt. Szíved tavaszát."

Csitáry-Hock Tamás
aranyag, 2018. április 20. péntek, 14:47
Fiatalít és fogyaszt
kollagén természetes módon van jelen az emberi szervezetben. Ez a zselés anyag megtalálható a bőrben, csontban, izomban és kötőszövetekben, melyekben ez a különleges fehérje támogatja a szervek és szövetek elasztikusságát.

Funkciója, hogy regenerálja a bőrt, javítja az ízületek mozgását, sőt, könnyebbé teszi a fogyást, mivel aktívan közreműködik az anyagcserében, és étvágycsökkentő hatással bír. A szervezetben a kollagén mennyisége már 25 év felett csökken. Mivel a kollagén a test egyik legfontosabb fehérjéje, hiszen a teljes fehérjetartalom 30%-át teszi ki, pótlása diéta vagy fogyókúra periódusában különösen ajánlott.A kollagén és a fogyásA kollagénnek elsődleges szerepe van az izomépítésben, az izmok fenntartása pedig sok kalóriát igényel, ami felpörgeti az anyagcserét. A kollagén segítségével alakul át a szénhidrátokból származó glükóz energiává.
húsleves

Antioxidánsokkal kombinálva ez a zselés anyag regenerálja és újjáépíti a sejteket, emiatt a test feszesebb és formásabb
evavicus, 2018. április 20. péntek, 10:13
Főtt házi fagyi, pont olyan, mint gyerekkorunkban!
Ma egy nagyon finom fagylalt receptjét hoztuk el nektek, nagyon könnyen elkészül és csak néhány hozzávaló szükséges hozzá. A legfontosabb pedig, hogy nem tartalmaz kémiai adalékot. A hozzávalók kiméréséhez 2,5 dl-s bögrét használunk.

Hozzávalók:
1 liter tej,
2 bögre cukor,
100 g vaj,
5 tojás sárgája,
1 kiskanál étkezési keményítő.

Elkészítés:
Töltsük a tejet egy lábasba és melegítsük fel, majd adjuk hozzá a vajat és kavarjuk össze. Egy tálban keverjük össze a tojássárgáját a cukorral és a keményítővel, addig kevergessük, amíg krémes lesz, majd öntsünk rá egy kevés meleg tejet és kavarjuk össze. Tejföl állagú krémet fogunk kapni. Ezt a keveréket lassan öntsük hozzá, a tűzhelyen lévő, meleg tejhez és folyamatosan kavargassuk. Lassú tűzön főzzük, amíg besűrűsödik. Amikor elkezd főni vegyük le a tűzhelyről és állítsuk bele az edényt egy hideg vízzel teli tálba, így hűtsük
irmus, 2018. április 19. csütörtök, 17:29
Vitaminhiány
gyümölcsöknek

Sokan kilószám esszük a gyümölcsöt, zöldséget, mégsem úsztuk meg a hideg évszakot betegség nélkül. Nemzetközi és magyar kutatások is igyekeznek alátámasztani, hogy mára sokkal kevesebb vitamin és ásványi anyag van a zöldségekben, gyümölcsökben és az állati eredetű élelmiszerekben, a húsban és a tejtermékekben is, mint évtizedekkel ezelőtt. Valóban így van?

Legyen minél nagyobb, ellenálló a kártevőkkel szemben, nőjön meg minél gyorsabban - ezek a nagyüzemi mezőgazdaság legfontosabb értékei. A beltartalom, a valódi érettség kevésbé hangsúlyos sajnos. Egyes nemzetközi és hazai vizsgálatok azonban arra figyelmeztetnek, hogy az elmúlt évtizedekben a mennyiségre koncentráló vegyszeres gazdálkodás kimosta a termőföldből a legfontosabb ásványi anyagok nagy részét, így a növényekben is csökkent ezek aránya. A témát itthon dr. Márai Géza, a gödöllői Szent István Egyetem címzetes egyetemi docense vizsgálta.

VAJON TUDSZ BELŐLÜK ELEGET ENNI?!
evavicus, 2018. április 19. csütörtök, 12:36
A világ legkülönlegesebb macskái
kandúr és egy sziámi-abesszin hibrid nőstény pároztatásával. Az ocicat macska az Egyesült Államok határain kívül szinte teljesen ismeretlen. Jelenleg még "kísérleti fajtának" számít, de igen nagy a valószínűsége annak, hogy hamarosan hivatalosan is elismerik.

19. Japán csonkafarkú macska

A japán csonkafarkú, alias japán bobtail macska ősi, természetes távol-keleti fajta. Legfontosabb fajtajegyeit - azt, hogy mellső lábai jóval rövidebbek, mint a hátulsók, továbbá furcsa, pamacsszerű, csonka farkát - azokon az ezeréves festményeken is felfedezhetjük, amelyek akkoriban készültek, amikor az első példányok Kínán és Koreán át eljutottak Japánba.

18. Highlander macska

A Highlander (más néven a Hegylakó rövidszőrű , és eredetileg a Highland Lynx ), egy
schuro, 2018. április 18. szerda, 21:07
zeolit
ZEOLIT - EGY SOKOLDALÚ MEGOLDÁS AZ ÉLET SZINTE MINDEN TERÜLETÉN

Gondoltad volna, hogy ugyanazzal az ásvánnyal fogat moshatsz, javíthatod a talaj minőségét, megtisztíthatod a használt étolajat, csúszásmentesítheted télen az utakat és enyhítheted az emésztőrendszeri panaszaidat? A sornak pedig még nincs vége! Olvass tovább, ha kíváncsi vagy mire képes még ez a teljesen természetes és környezetbarát, hazai alapanyag!
Mi ez a titokzatos ásvány? A zeolit az alumínium-szilikátok legfontosabb ásványcsoportja, ami méltán népszerű a gyűjtők körében és ipari illetve mezőgazdasági célokra is. Az ásványcsoport elnevezése Alex Cronstedt svéd származású minerológustól ered. Vizsgálatai közben azt tapasztalta, hogy az ásvány hevítésre úgy viselkedik, mintha forrna. A név a görög zein (=forrni) és litosz (=kő) szavak összetételből származik. Ma már tudjuk, hogy ez a jelenség a zeolitok víztartalmának távozásával magyarázható. Ezek a ritka, gyönyörű és összetett ásványok vulkanikus kiömlési kőzetek
faciendum, 2018. április 17. kedd, 22:42
Képek, videók
Legfontosabb dolog az éle
borigit
2018. március 06. kedd, 08:10
A legfontosabb parancsola
katalin_53
2018. február 17. szombat, 10:35
A legszebb, legfontosabb.
borigit
2017. április 23. vasárnap, 16:05
Nem azok a legfontosabb e
borigit
2017. január 02. hétfő, 14:42
A legfontosabb dolog az é
borigit
2016. június 16. csütörtök, 09:30
A legfontosabb dolog az é
jucinenadov
2016. május 22. vasárnap, 22:35
A legfontosabb üzenet.jpg
katalin_53
2016. május 22. vasárnap, 12:41
A két legfontosabb nap...
pacsakute
2015. október 29. csütörtök, 09:59
Legfontosabb tanítónk....
pacsakute
2015. szeptember 20. vasárnap, 20:56
lewis-hamilton.jpg
agica2004
2018. március 23. péntek, 21:56
F1-lewis-hamilton-fern and
agica2004
2017. április 22. szombat, 15:18
clive-staples-lewis-id eze
borigit
2015. február 28. szombat, 14:19
Lewisia cotyledon.jpg
durcimarcika
2014. augusztus 09. szombat, 17:04
C. S. Lewis.jpg
zsu74
2014. augusztus 03. vasárnap, 02:12
Skócia lánya lewis grassi
hollyka
2014. március 22. szombat, 20:31
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.