Regisztráció  Belépés
2018. szeptember 24. hétfő | 39. hét | 267. nap | 00:36 | Gellért, Mercédesz
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A történelem 100 legfontosabb fotója - 2. (33 kép).
A Time magazin által készített válogatásban minden idők száz legnagyobb hatású fotója látható. A magazin szerkesztői történészekkel, képszerkesztőkkel és kurátorokkal is beszéltek világszerte.

Gyermekmunkás lány a szövödében, 1908. Fotó: Lewis Hine
Mahatma Gandhi, 1946. Fotó: Margaret Bourke-White
A Loch Ness-i szörny híres, 1934-ben készült képe később hamisítványnak bizonyult.
A Soweto-i diákmészárlás első áldozata Hector Pietersen, 1976. június 16. Fotó: Sam Nzima
Észak-Korea, 2013. Fotó: David Guttenfelder
Piss Christ, 1987. Fotó: Andres Serrano
Az Irakban meghalt 21 amerikai katona zászlóval letakart koporsóját haza viszik az Egyesült Államokba, 2003. május 1. Fotó: Tami Silicio
Eltűnő faj, 1904. Fotó: Edward S. Curtis
A vietnami háború egyik legikonikusabb képe a "napalm lányról". A kilencéves Kim Phúc a vietnami háborúban meztelenül menekül a napalm támadás elől, 1972. Fotó: Nick Ut
Vak asszony, 1916. Fotó: Paul Strand
Ez a kép annak idején bejárta a világot: egy Nyikolaj Kaldej nevű katona kitűzte a szovjet lobogót a berlini Reichstag épületére 1945. május 2-án. Németország kapitulációjára (vagyis feltétel nélküli kapitulációjának írásos rögzítésére) közép-európai idő szerint május 8-án, orosz idő szerint május 9-én került sor. Innen számítjuk a második világháború befejezését.
Az égő szerzetes, 1963. Fotó: Malcolm Browne
A Boulevard du Temple látképe, Párizs, 1839. Fotó: Louis-Jacques-Mandé Daguerre. A hosszú expozíciós idő miatt a képről eltűntek a mozgó tárgyak, így csak az álló, mozdulatlan részeket volt képes rögzíteni. És ilyen volt az épületek, árnyékok, növények mellett a cipőtisztító és vendége is. Egyes források szerint ők Daguerre kérésére álltak ott, de ezt semmilyen írásos bizonyíték nem támasztja alá.
A szülei után siró Samar Hassan, szüleit az amerikai 25. gyaloghadosztály katonái tévesen ölték meg, Tal Afar, Irak, 2005. január 18.
Csehszlovákia 1968-as lerohanása. Fotó: Josef Koudelka
Egy pár a mosómedve bundában, 1932. Fotó: James VanDerZee
Winston Churchill, 1941. Fotó: Yousuf Karsh
Abraham Lincoln, 1860. Fotó: Mathew Brady
Véres szombat (Bloody Saturday) néven vált ismertté az a fényképfelvétel, melyet Vang Hsziao-ting (H. S. Wong) kínai fotóriporter készített egy sebesült, síró kisgyermekről a második kínai-japán háború idején, 1937 augusztusában a Sanghaj Déli pályaudvart ért bombatámadást követően. A fénykép Japán Kína elleni erőszakos fellépésének jelképévé vált.
A dél-vietnámi Nemzeti Rendőrség dandártábornoka Nguyon Ngoc Loan, amint épp kivégez egy Vietkong tisztet, 1968. február 1. Fotó: Eddie Adams
Egy fogoly, Ali al-Shallal Qaisi , kínzása, 2003. Fotó: Sergeant Ivan Frederick
Fájdalom, Kercs, 1942. Fotó: Dmitry Baltermants
Egy ember Molotov-koktéllal, Szandinista forradalom, Nicaragua, 1979. július 16. Fotó: Susan Meiselas
Cathedral Rock, Yosemite National Park, USA, 1861. Fotó: Carleton Watkins
A zászlókitűzés. A második világháború egyik leghíresebb fotóján hat amerikai katona látható, ahogy épp felállítanak egy zászlót a sziget Szuribacsi nevű hegyén. A felvétel Ivo Dzsima szigetén készült 1945. február 23-án. Fotó: Joe Rosenthal
A tó - Holdfény (The Pond-Moonlight) Edward Steichen 1904-ben készített piktorialista fotográfiája, melyet ma a világ legdrágább fényképei között tartanak számon.
A Hand mit Ringen (Kéz gyűrűkkel) című felvétel volt az első röngtenkép, amit Wilhelm Röntgen készített a felesége kezéről 1895. december 22-én
Kritika, 1943. Fotó: Arthur Fellig
A varsói gettó deportálása - úton a koncentrációs tábor felé, 1943. Fotó: ismeretlen
A keselyű és a kislány, 1993. Fotó: Kevin Carter
Cowboy, 1989. Fotó: Richard Prince. A fotós Cowboy sorozatának híres darabja, gyakorlatilag egy szerzői jogokat sértő alkotás. A populáris és trash kultúrából táplálkozó fényképész ugyanis névtelen művében újrafotózott egy híres cigarettahirdetést, majd a feliratokat eltávolítva újranagyította a képet. A kultikus "lopás" annyira sikeres volt, hogy a mai napig is ezt tartják egyik meghatározó művének, és persze a legdrágábbnak is, amivel nehéz is vitatkozni.
John F. Kennedy és felesége Jackie, 1953. Fotó: Hy Peskin
Androgyny (6 férfi + 6 nő), 1982. Fotó: Nancy Burson


schuro, 2016. november 26. szombat, 17:46
Címkék: Lewis Hine, Mahatma Gandhi, Margaret Bourke-White, Loch Ness-i, Hector Pietersen, David Guttenfelder,
Kommentek
A rezveratrol az évszázad egyik csodája
A rezveratrolról egyre több csodálatos hírt lehet hallani az utóbbi időben. Az egyik legpozitívabb hatása, hogy rákellenes hatással rendelkezik. A rezveratrol legjobb forrása a szőlő, a szőlőmag és az abból készült kivonat.

A legújabb tanulmányok arról számolnak be, hogy a rezveratrol és a szőlőmagkivonat különösen hatékony lehet a rákos megbetegedések elleni küzdelemben, különösen a vastagbélrákban szenvedőknek, ugyanis nemcsak a gyulladást csökkentik hatékonyan, de a rákos sejteket is elpusztítják. Nagyon jó hír, hogy mind a rezveratrol, mind a szőlőmagkivonat csak és kizárólag a rákos sejteket pusztítják el, míg az egészséges sejteket sértetlenül hagyják.

A rezveratrolról már az is bebizonyosodott, hogy segít megelőzni a cukorbetegséget, a magas vérnyomást és a sztrókot, mindezt erős antioxidáns hatásának köszönheti.

A rezveratrol egy polifenolos antioxidáns, amely nemcsak a vörös szőlőben található meg, hanem jelen van az áfonyában, az eperben, a vörösborban és még az
pacsakute, 2018. szeptember 22. szombat, 20:41
Tallóztam
befolyásos nő, a stílusa pedig elegáns, rafinált, modern és kényelmes.
Mindezek mellett ő egy erős, határozott nő volt, az életről alkotott meglátásai nagyon hasznosak lehetnek a nők számára.
Ma bemutatunk nektek néhány olyan szép és motiváló idézetet, amelyek a divatnagyasszonyától származnak
1. A kéz a nő névjegykártyája. A nyak a személyigazolványa, a dekoltázsa pedig az útlevele!
2. Vigyázat! Nincs még egy esély az első benyomás, az első pillanatokban születik.
3. A kor nem a legfontosabb dolog egy nő életében, szép lehetsz 20 évesen, elragadó 40 évesen és egyedi maradhatsz életed végéig.
4. Íme egy paradoxon: minél butább egy férfi és minél több kudarcban volt része annál nagyobb az elvárása a nővel szemben.
5. Az a férfi amelyik kedves és szépen beszél egy nővel, szerelemre van ítélve.
6. Ha egy nő szépsége és eleganciája elbűvölt, de nem tudsz visszaemlékezni rá, hogy milyen ruha volt rajta, akkor az a tökéletes öltözék.
7. Az ideális kiegészítő bármelyik
horvathnemagdi, 2018. szeptember 22. szombat, 19:58
Születésnapok jelentése
3. Aki harmadikán jött a világra, az energikus és életvidám. Fantáziadús, sokoldalú, és mind szóban, mind írásban nagyon jól fejezi ki magát. Ránézésre lazának tűnik, de lezsersége mögött gyakran tanácstalanság bujkál. A szerelmet nagyon intenzíven éli meg: eleinte úgy érzi, a mennyekben jár, majd a pokol bugyraiban.

4. A negyedikén született ember felelősségteljes, praktikusan gondolkodik, komoly, és egy kicsit óvatos. Gyakran kissé önfejű és makacs. A biztonság és a stabilitás a legfontosabb a számára. Párkapcsolatában eleinte hűvösnek és túl józannak tűnik, de partnere teljes egészében megbízhat az érzelmeiben.

5. Aki ötödikén látott napvilágot, annak nagy élettérre, szabadságra és függetlenségre van szüksége. Szereti a változatosságot, és imád utazni. Nyitott, kedves, minden új érdekli. Ha viszont nem találja eléggé szórakoztatónak a helyzetet, könnyen unatkozni kezd, és gyakran türelmetlen. A felelősségtudat általában megijeszti, ennek megfelelően minden
vorosrozsa66, 2018. szeptember 22. szombat, 17:55
Sargentini-jelentés - LMP: Orbán Viktor alkalmatlanná vált ez európai fellépésre a migráció ügyében
tagadja a Sargentini-jelentésben szereplő bírálatokat, és azt próbálja elhitetni, hogy csak a migrációval kapcsolatban elfoglalt álláspontja miatt támadják.

Ennek ráadásul tökéletesen ellentmond, hogy a Fidesz európai pártcsaládja, a néppárt is jelentős többséggel megszavazta a jelentést - mondta.

Az LMP politikusa emlékeztetett arra: néhány napja országgyűlési határozati javaslatban foglalták össze, milyen lépéseket várnak a kormánytól a migrációval összefüggésben.

Ezek közül a legfontosabbak, hogy a bevándorláspolitikának továbbra is nemzeti hatáskörben kell maradnia, Európa külső határait meg kell védeni, az illegális bevándorlást pedig meg kell állítani - sorolta Keresztes L. Lóránt. Hozzátette, a migráció okait feltáró vitát is kezdeményeznek, mivel úgy gondolják, kizárólag tüneti kezelések történtek ebben az ügyben.

Demeter Márta, az LMP országgyűlési képviselője a sajtótájékoztatón kijelentette, a magyar miniszterelnököt a migráció ügyében, illetve más területeken sem érdekli a
velemenyezd, 2018. szeptember 22. szombat, 13:54
Néhány szó a cukorbetegek diétájáról
orvosától, vagyis megtudja, hogy cukorbeteg, az első reakció általában a teljes megsemmisülés. Sokan ugyanis el sem tudják képzelni, hogyan lehet élni ezzel a betegséggel. Pedig lehet, mindössze arra van szükség, hogy néhány alapvető szabályt betartsunk. Ha valaki követi az orvosa utasításait és rendszeresen részt vesz ellenőrző vizsgálatokon, akkor szinte ugyanolyan életet élhet, mint korábban, vagyis nem kell rettegnie az állapotrosszabbodástól. A cukorbetegséggel küszködő személyeknek az első és legfontosabb lépés, amit meg kell tenniük, az az életmódváltás, pontosabban a diéta kialakítása és annak követése. Miért van szükség diétára? Nos, a diéta biztosítani tudja a megfelelő kalóriabevitelt, ami segítséget nyújt a normál testsúly kialakításban és annak megtartásában. Ha valakinek sikerül megszabadulni a súlyfeleslegétől, akkor sokkal nagyobb lesz a teherbírása, ami nagyon fontos, hiszen erőre és energiára van szükség a napi teendők ellátásához. A normál testsúly azt is elősegíti, hogy ,,csak"
vorosrozsa66, 2018. szeptember 21. péntek, 23:24
Harmonia.......
külvilág és a belső tér közti határ

Ahogy a biblia is írja, - a bejárat és kijárat jelképe. ,,Kopogtassatok és bebocsátást nyertek". Jelképezi az önismeretet. Attól függően, hogy milyen irányban haladsz át rajta, jelzi a nyitottságodat, vagy a zártságodat. Kilincse a barátokat mutatja, ,,akik egymás kezébe adják", vagy ,,le sem nyomják" azt. A száj és a gyomor megbetegedéseire is figyelmeztethet. Az ajtóhoz sok hiedelem és mágikus eljárás kapcsolódik ősidőktől fogva. A legfontosabb funkciója a gonosz távoltartásához illetve a rontás elhárításhoz kötődik. Két állapot, két világ közti átjárhatóságot is szimbolizál. Beavatási jelképként a tudatlanság állapotából a tudás birtokosává válását jelenti. Zárt ajtó: titok.

Szerelmi üzenet: Párkapcsolatban élőknek egy eddig ismeretlen dolgok megélése által egy ,,másik világba" jutás. Párkeresőknek megnyílik a titok - látogass el a Titkosrandi oldalra!

Ezt mondja neked:
Üzeni, hogy lelked belső titkait
agica2004, 2018. szeptember 21. péntek, 16:06
Átadták az Év Széchenyi Vállalkozása Díjakat
innovatív és fejlődőképes vállalkozásokra, valamint a csökkenő adóterhekre fókuszál.

A kormány azt kívánja elérni, hogy az emberek ugyanolyan színvonalon éljenek, dolgozzanak, tanuljanak, szórakozzanak, mint az Európai Unió más tagállamainak polgárai. A magyar vállalatok pedig hasonló eséllyel induljanak neki a világgazdasági versenynek.

Marczinkó Zoltán István elmondta: a versenyszférában dolgozók hetven százaléka kis- és középvállalkozásoknál dolgozik, és ilyen szempontból ez a szektor a legfontosabb része a gazdaságnak.

A foglalkoztatás mellett az is fontos, hogy ezek a cégek termelékenyen, hatékonyan és versenyképesen működjenek. Ennek érdekében 2017-ben a kormány több olyan támogatási formát nyitott, amelyek segítik a szektor versenyképességét - mutatott rá.

A helyettes államtitkár azt mondta, hogy a világgazdaságban egy új korszak köszöntött be, és a siker legfontosabb előfeltétele, hogy a technológiai újításokat minél gyorsabban tudjuk alkalmazni a gazdaságban.

Marczinkó
velemenyezd, 2018. szeptember 21. péntek, 14:38
Szijjártó: Magyarország nem támogat a bajor autóipar helyzetét rontó brüsszeli kezdeményezéseket
a kezdeményezést nem támogatja Magyarország - fejtette ki Szijjártó Péter.

Arról is szólt, hogy pénteken megállapodtak a BMW vezetőivel a debreceni gyárberuházáshoz nyújtandó magyar kormányzati pénzügyi támogatás részleteiről, így október 12-én alá lehet írni a bajor autógyártó társasággal a támogatásról szóló szerződést. Kiemelte, hogya szerződés minden egyes elemét nyilvánosságra hozzák majd, a kormány által biztosított összeggel együtt.

Szijjártó Péter rámutatott, hogy Magyarország legfontosabb gazdasági partnere Németország, Németországon belül pedig Bajorország tartománnyal alakult ki a legszorosabb gazdasági és befektetési együttműködés. Így a Németországból Magyarországra irányuló befektetések több mint egynegyede Bajorországból érkezik, és Németországba irányuló magyar export 35 százaléka oda érkezik.

Az első fél évben jelentősen, 20 százalékkal bővült a kivitel Bajorországba, így az év egészét tekintve "jó reményünk van arra, hogy a gazdaságtörténetben most először meghaladja a 10
velemenyezd, 2018. szeptember 21. péntek, 14:38
Képek, videók
a legfontosabb.jpg
sz719eszter
2018. május 23. szerda, 19:05
Legfontosabb dolog az éle
borigit
2018. március 06. kedd, 08:07
A legfontosabb parancsola
katalin_53
2018. február 17. szombat, 10:35
Legfontosabb tanítónk
anna4459
2018. január 15. hétfő, 21:54
A legszebb, legfontosabb.
borigit
2017. április 23. vasárnap, 16:05
Nem azok a legfontosabb e
borigit
2017. január 02. hétfő, 14:42
A legfontosabb dolog az é
borigit
2016. június 16. csütörtök, 09:30
A legfontosabb dolog az é
jucinenadov
2016. május 22. vasárnap, 22:35
A legfontosabb üzenet.jpg
katalin_53
2016. május 22. vasárnap, 12:41
A két legfontosabb nap...
pacsakute
2015. október 29. csütörtök, 09:59
lewis-hamilton.jpg
agica2004
2018. március 23. péntek, 21:56
F1-lewis-hamilton-fern and
agica2004
2017. április 22. szombat, 15:18
clive-staples-lewis-id eze
borigit
2015. február 28. szombat, 14:19
Lewisia cotyledon.jpg
durcimarcika
2014. augusztus 09. szombat, 17:04
C. S. Lewis.jpg
zsu74
2014. augusztus 03. vasárnap, 02:12
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.