Regisztráció  Belépés
2018. február 20. kedd | 8. hét | 51. nap | 01:00 | Aladár, Álmos
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Külföldi sajtó Magyarországról - Külföldi lapok az azeri kiadatási ügyről, a zsebszerződések elleni harcról és
A német Frankfurter Allgemeine Zeitung a baltás gyilkos mint nemzeti hős című írásában a szerző, Reinhard Weser megjegyezte: az örmények és azeriek közti feszültség "olyan szintre emelkedett, amelyet a háború 1994-es befejezése óta nemigen ért el", ennek oka pedig a magyar-azeri kiadatási ügy.

A német Die Weltinternetes kiadásában közölt beszámolót Hőst csinálnak politikusok egy elítélt baltás gyilkosból címmel. A szerző, Boris Kálnoky kifejtette: a kiadatási ügy "teljesen váratlanul nemzetközi válságba sodorta Magyarország konzervatív kormányát". Hozzátette: Orbán Viktor miniszterelnök "személyesen vezette a tárgyalásokat Azerbajdzsánnal", és Safarovot "e tárgyalások eredményeképpen" adták ki Bakunak.

A szintén német Berliner Zeitung Baku egy gyilkost ünnepel címmel számolt be az azeri kiadatási ügyről. A szerző, Frank Herold megjegyezte: a gyilkosság a budapesti katonai akadémián ugyan nyolc éve történet, de az ügy most okoz "jelentős méretű nemzetközi botrányt, amely magyarázkodásra kényszeríti" a budapesti kormányt és "tovább fokozza a feszültséget a haragban lévő kaukázuisi országok, Örményország és Azerbajdzsán között".

Magyarország, Örményország és a baltás gyilkos: baklövés Budapesten címmel írt cikket a The Economist, azzal kezdve, hogy Ramil Safarov hazatérése és szabadon engedése Közép-Európa legnagyobb diplomáciai viharainak egyikét idézte elő.

A brit hetilap meglepőnek tartja a diplomáciai válságot, tekintve, hogy a magyar diplomaták általában ügyesek, rugalmasak és jól értesültek. Erre a líbiai példát hozza fel, ahonnan a válság idején a legtöbb diplomata elmenekült, míg a tripoli magyar nagykövetség nyitva maradt. A héthónapos konfliktus végére Budapest már mintegy ötven távol lévő kormányt képviselt ott, és több embert is kimenekített a háborús övezetből. Most azonban úgy tűnik, hogy a Safarov-ügyet Orbán Viktor és Szijjártó Péter "eszelte ki"- vélekedett a The Economist.

Magyarország gesztusa, az azeri katonatiszt kiadása Bakunak olyan kő, amely a világpolitikában összeomlást, egy új háborút indíthat el - hangoztatta a Moszkovszkij Komszomolec orosz napilap.

A kritikus hangvételű, hatalomtól függetlennek tekintett újság cikkírói szerint nemcsak az örmény-magyar kapcsolatok, hanem a karabahi tárgyalási folyamat, sőt a Független Államok Közösségén (FÁK) belüli tagállamok közötti együttműködés is veszélybe került Safarov kiadatása miatt. Jereván ugyanis jelezte, hogy Baku lépései miatt nemvesz részt a szovjet utódállamokat tömörítő Független Államok Közössége szervezett és veszélyes bűnözés elleni koordinációs irodájának ülésén és nem adja át Azerbajdzsánnak a soros elnöki tisztséget. "Bárhogy is van, Magyarországfelelőtlenségével lényegében a Kaukázuson túli régiót új háború küszöbére vetette" - vonta le a következtetést a Moszkovszkij Komszomolec.

A Der Standard című liberális osztrák lapban Fanni Hahn és Wolfgang Friedl bécsi ügyvédek közöltek elemzést a zsebszerződések elleni magyar fellépésről. Ismertették a külföldiek földvásárlásának tilalmára vonatkozó moratóriumot és a jogi kivételeket. Az ilyen korlátozások Ausztriában sem idegenek - jegyezték meg. Ismertették, hogy a moratórium 2014-es lejárta után a kormány a termőföldvásárlás hatósági engedélyhez kötését és a büntető törvénykönyv módosítását tervezi. A jog megkerülésével kötött, már meglévő szerződések semmisnek számítanak, ezekben az esetekben az állami szervek beavatkozása és a megszerzettnek vélt földterület elvesztése fenyeget - írták. Osztrák állampolgárok magyar jogászok támogatásával éveken át kötöttek a törvényt megkerülő szerződéseket, azt remélve, hogy nem lesz következménye. Minden, az Orbán-kormány más intézkedéseivel szembeni kritika ellenére nem lehet csodálkozni, hogy az állam most fellép ezek ellen a szerződések ellen - állt a cikkben.

Ruth Wodak nyelvész, a bécsi és a lancasteri egyetem tanára a Der Standardban közölt interjúban aggodalmának adott hangot az ausztriai és a magyarországi antiszemitizmus kezelése miatt. Úgy vélekedett, hogy Ausztriában az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) tudatosan rasszista provokációt folytat. Az osztrák politika visszafogott válaszai erre azzal is magyarázhatóak, hogy nem szívesen kínálnak fórumot ezeknek a nézeteknek. Így azonban fennáll a veszély, hogy a közvélemény hozzászokik az antiszemitizmushoz - vélekedett. Wodak szerint Svédországgal, Dániával vagy Hollandiával összevetve "szörnyű" az osztrák helyzet, Magyarországhoz képest mégis "ártalmatlan"."Magyarországon szemtanúk szerint egyes taxisok már vonakodnak zsidó utasokat felvenni" - mondta. Kijelentette, megdöbbentőnek tartja, hogy az EU nem lép fel határozottabban a magyarországi "romaellenes politika" és antiszemita megnyilvánulások ellen.http://www.berliner-zeitung.de/politik/aserbaidschan-baku-feiert-e inen-moerder,10808018,17121716.htmlhttp://www.fr-online.de/politik /aserbaidschan-baku-feiert-einen-moerder,1472596,17121716.htmlhttp ://www.welt.de/politik/ausland/article108959258/Politiker-machen-v erurteilten-Axtmoerder-zum-Helden.html http://www.economist.com/blogs/easternapproaches/2012/09/hungary-a rmenia-and-axe-murdererwww.mk.ru/politics/article/2012/09/04/74422 3-vengriya-ne-vinovata-ya.htmlhttp://derstandard.at/1345166135384/ Kampf-gegen-Taschenvertraege-in-der-Puszta

Forrás: MTI
velemenyezd, 2012. szeptember 05. szerda, 13:02
Címkék: Frankfurter Allgemeine Zeitung, Reinhard Weser, Boris Kálnoky, Orbán Viktor, Berliner Zeitung Baku, Frank Herold,
Kommentek
Gyanúsítottként hallgatta ki a korrupcióellenes ügyészség Temesvár jelenlegi és volt polgármesterét
mandátuma idején "már csak két szerény lakást" adtak el, és szó sincs arról, hogy befolyásos emberek vették volna meg őket. Ugyanakkor emlékeztetett: Temesváron évek óta az a szóbeszéd járta, hogy a városban egyes "klánok" valóságos ingatlanmaffiába szerveződve törvénytelen módon húztak hasznot a restitúciós jogszabályokból.

A helyi sajtó szerint a temesvári ingatlanügyletekre szakosodott családok (klánok) úgy tették rá a kezüket a történelmi városrész bérlakásainak jelentős részére, hogy zsebszerződésekkel felvásárolták egyes tulajdonosok visszaigénylési, vagy egyes bérlők elővásárlási jogát, a többi lakót pedig zsarolással és fenyegetőzésekkel kényszerítették arra, hogy áron alul eladják nekik lakásaikat.

Romániában a volt tulajdonosok visszaigényelhették kommunizmus idején államosított ingatlanjaikat, amelyeket jogosultságuk bizonyítása után természetben kaptak vissza, vagy - ha az ingatlanok már nem léteztek - kárpótlást kaptak értük. A restitúciós törvények a bérlőknek is lehetővé tették, hogy
velemenyezd, 2017. február 17. péntek, 13:22
Elbírja e Magyarország egyszerre az olimpia és a paksi erőmű költségeit?
#39.
2010 óta már annyit jajveszékeltetek a kormány gazdaság politikája miatt, amiből semmi nem jött be, hogy ideje lenne ráébredni, 2010 óta gyökeresen más gazdaság politika folyik, mint addig. Úgy nő a gazdaság és az állam bevétele, hogy telik stadionokra, szociális intézkedésekre. Amikor csődközeli helyzetben volt az ország, hozzámertek nyúlni a multikhoz, bankokhoz. Sírtatok, mi lesz? Elmennek. Vagy betartanak. Nem jött be. Fizettek, mint a katonatiszt. Pedig nem tetszett nekik. Kibírták. A sárga csekk adó miatt is meddig sírtatok. De már el is felejtették! Pedig még létezik. És emlékeztek még a trafikmutyira? Vagy fájt, vagy aggódtatok. Magyar vállalkozók helyzetbe kerültek. Az értékesítésből, nagy- és kiskereskedelemből származó állami bevétel megugrott. Földtörvény? Zsebszerződések? Rémlik még? És lehetne sorolni százával, amikor nem jött el az általatok vízionált apokalipszis.
(A kerítés létesítésének költségei folyamatosan csökkennek. Fogvatartottjaink felkapott exportcikket
putnok7882, 2017. január 22. vasárnap, 19:21
Krónika 3. rész (interpellációk)
kiadásának felfüggesztéséről érdeklődött. Mint mondta, a lapot "kivégezték", és ki fog derülni, hogy abban a kormány keze is benne van. Hozzátette: az Origo "lefejezése" és a tv2 ügye is jelzi, hogy nem először avatkoznak a sajtószabadságba. Az ellenzéki politikus felvetette Heinrich Pecina felelősségét, és azt kérdezte, fellép-e a kormány a munka törvénykönyvét megsértő osztrák laptulajdonossal szemben. Azt is kérdezet, mit ígértek neki, illetve hogy a hatóságok kivizsgálják-e, milyen háttéralkuk, zsebszerződések vannak a megszüntetés mögött.

Felszólalása alatt valaki azt kiabálta, hogy áruló, amire a politikus az illető személyéről érdeklődött és jegyzőkönyvezést kért. Az ülést vezető Latorcai János arra kérte, térjen vissza a szövegéhez.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára azt felelte: a sajtószabadság "köszöni, jól van", mindenki megtalálhatja a világnézetéhez közel álló orgánumot. A kormány kizárólag gazdasági kérdésként tekint a Népszabadság ügyére, s ha nem
velemenyezd, 2016. október 24. hétfő, 16:29
Büntetett előélettel megválasztható valaki polgármesternek?
Minden további nélkül! Miért is ne??

Mutass egy ártatlan mai politikust! Nem arról beszélek, hogy kiről mi derült kivalami, hanem hogy ki valóban tiszta mellényű?? Már eleve a bejutás az Országházba, sem törvényes folyamat! Megvesztegetések, kifizetések, haverkodsok, zsebszerződések, stb.

Mutass egyáltán egy ártatlant az országban!
Mutass egy állampolgárt aki valóban még soha nem csalt adót!
Már egy maszek fekete muknája és fizetése törvénytelen.....!
decotext, 2016. augusztus 30. kedd, 22:44
Krónika 1. rész (napirend előtt: földeladás, tudomány, gazdaság)
lehetőségei.

Győrffy Balázs közölte, csak az eredményes gazdálkodás tudja garantálni, hogy a termőföldek hosszú távon magyar tulajdonban maradjanak. Rámutatott, az értékesítés nyilvános és teljesen átlátható módon történik, a szabályozás egy sor garanciális elemet tartalmaz, hogy elejét vegyék a spekulációnak, és azokat részesítsék előnyben, akik a földet megművelik.

Bírálta a baloldali ellenzéket, mert szerinte ha rajtuk múlt volna, akkor már most külföldi kézben lenne 600 ezer hektár föld zsebszerződések révén. A Jobbik véleményét teljesen kibogozhatatlannak ítélte, mert míg 2006-os programjukban a föld megvédéséről írtak, most azért támadták meg a földeladást az Alkotmánybíróságon (Ab), mert vásárlásra csak magyar állampolgároknak van lehetőség - részletezte.

A politikus, aki az agrárkamara vezetője is, úgy összegzett: a Jobbik álláspontja szöges ellentétben áll a magyar gazdák érdekeivel.

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter válaszában ugyancsak felidézte a Jobbik programját,
velemenyezd, 2015. november 03. kedd, 10:51
Illegális bevándorlás - Orbán: Európa népei kezdenek felébredni
Brüsszeltől azonban nem várhatunk megoldást, a problémát a nemzetállamoknak kell megoldaniuk, ahogyan azt Magyarország a maga részéről meg is tette - mondta a kormányfő pénteken a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

Felhívta a figyelmet arra, hogy a Magyarország által ellenzett, jogtalannak, ésszerűtlennek és unfairnek tartott európai uniós kvótarendszer terve "átnőtt egy még nagyobb veszélybe", mert az Európába beérkezők szétosztását állandó mechanizmussá alakítanák.

"Ezt végképp nem fogadjuk el" - jelentette ki Orbán Viktor, közölve: az EU-tagsággal az nem jár együtt, hogy valaki más - Magyarország akarata ellenére - meghatározza, hogy a magyarok Európába illegálisan érkezett embereket fogadjanak be.

Feltette azt a kérdést is: mikor és ki szavazott arról Európában, hogy ide milliószám be fognak engedni törvénytelenül érkező embereket, majd szétosztják őket?

Ilyen döntés nem született egy választáson sem, így a mai történéseknek hiányzik a demokratikus alapja - mondta.
velemenyezd, 2015. október 30. péntek, 09:11
Fidesz: a szocialisták a külföldi spekulánsok érdekeit szolgálják
A Fidesz-frakció ezt arra reagálva közölte az MTI-vel, hogy Gőgös Zoltán MSZP-s országgyűlési képviselő és Beke Károly, a párt elnökségi tagja bejelentették: az MSZP nyílt levélben fordult Áder János köztársasági elnökhöz, valamint Szabó Marcelhez, a jövő nemzedékek védelmét ellátó biztoshelyetteshez, hogy lépjenek fel az állami földek értékesítése ellen.

A Fidesz közölte: a polgári kormány meg fogja védeni a magyar földet a spekulánsoktól éppúgy, ahogy a bevándorlóktól. "A magyar föld veszélyben van, mert ugyanazok, akik a bevándorlókat ránk akarják erőltetni, most még a termőföldet is átjátszanák a külföldi spekulánsok kezére".

Így volt ez a szocialista kormányzás idején, amikor törvénytelen zsebszerződésekkel több ezer hektár földet játszottak át külföldiek kezére. Vagy amikor azon társas vállalkozásokat is termőföldhöz akarták juttatni, amelyek külföldi kézben voltak - olvasható a közleményben.
velemenyezd, 2015. október 22. csütörtök, 16:52
Bitay: a védett területeket nem érinti a földértékesítési program
védett természeti terület esett a Vszt. hatálya alá, amelyek folyamatosan kerültek állami kézbe, és jelenleg még 87 ezer hektár állami tulajdonba vételre vár.

Hozzátette: 2010 és 2014 között mintegy 5,1 milliárd forintot fordított a kormány a védett természeti területek állami tulajdonba vételére, idén és 2016-ban pedig 1-1 milliárd költségvetési forrás jut erre a célra.

Beszámolt arról is, hogy egyebek közt az Őrségi Nemzeti Park igazgatósága komoly összeget kapott az úgynevezett zsebszerződések - amikor uniós tagállami magán- vagy jogi személy jogellenes módon termőföld-használati jogot szerez - felszámolása érdekében.

Sallai R. Benedek LMP-s képviselő felvetésére, miszerint állami földvagyont ajánlhatna fel a kormány azoknak a gazdáknak, akiknek a védett természeti területére az állam igényt tart, Bitay Márton azt válaszolta: az állami földvagyon cseréje többek között fizikai korlátba ütközik, hiszen egy gazdának a közelben lévő nem védett területet kellene felajánlani, továbbá meg kéne
velemenyezd, 2015. szeptember 28. hétfő, 12:31
Képek, videók
Határ Magyarországról néz
lenzo
2006. december 31. vasárnap, 17:35
frankfurti leves (1).JPG
katalinkohut
2017. április 30. vasárnap, 10:32
frankfurti.jpg
dnemethk
2017. február 19. vasárnap, 16:47
Frankfurti leves
soosistvan
2016. január 05. kedd, 20:29
Lecsó-frankfurti-virsl ive
erika333
2015. szeptember 10. csütörtök, 18:58
frankfurti leves
jolika66
2015. május 14. csütörtök, 16:10
Frankfurt
lenke1964
2015. április 09. csütörtök, 09:04
Frankfurti leves.jpg
gaby73
2014. október 10. péntek, 20:25
Frankfurti_leves_gazda gon
erzsikepuskas
2014. január 21. kedd, 09:23
Frankfurti_leves_resiz e.j
erzsikepuskas
2014. január 21. kedd, 09:20
frankfurti-leves-csirk esz
erzsikepuskas
2013. december 05. csütörtök, 11:23
frankfurti_leves_0.jpg
snbela44
2013. szeptember 05. csütörtök, 16:40
Frankfurt.jpg
mbartis
2013. március 05. kedd, 22:09
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.