Regisztráció  Belépés
2018. június 25. hétfő | 26. hét | 176. nap | 13:49 | Vilmos
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Modern és kortárs magyar képzőművészek alkotásaiból nyílt kiállítás Pozsonyban
A tárlat anyagát egy mosonmagyaróvári származású, Kaliforniában élő fizikus, Grüner György magángyűjteményéből állították össze. A több mint 120 darabos kiállítás egyedi metszetet mutat 23 modern magyar képzőművésznek az 1940-es és az 1990-es évek között készült alkotásaiból, köztük sok értékes és számos remekműnek tartott darabbal.

A tárlatot, amely Balog Zoltánnak, az Emberi Erőforrások miniszterének és Marek Madaric szlovák kulturális miniszternek a védnöksége alatt és támogatásával valósult meg, a szlovák kulturális tárca vezetője és Palkovics László, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) felsőoktatásért felelős államtitkára nyitotta meg.

Palkovics László köszöntőjében rámutatott: a tárlat arra is alkalmat nyújt, hogy a történelem egy szakaszának és magyar alkotók műveinek bemutatásával tovább bontsa a képzeletbeli falakat a két nép között, és így közelebb hozza őket egymáshoz.

Hasonlóan vélekedett Marek Madaric is, aki azt mondta: a kiállításnak politikai felhangja is van, a szlovákok és a magyarok közelségét és barátságát mutatja, valamint azt is, hogy a két nemzet képes és hajlandó egymás kultúrájának kölcsönös gazdagítására.

A kiállítás legkorábbi művei a háború után kibontakozó Európai Iskola nevű művészcsoport legelvontabb, absztrakt művészei közé tartozó Gyarmathy Tihamér, Lossonczy Tamás, Lossonczy Ibolya és Bálint Endre alkotásai. A gyűjtemény törzsanyagát az 1950-es évek és az 1970-es évek eleje között pályájukat kezdő művészek, az úgynevezett Iparterv-generáció tagjai, köztük Keserü Ilona, Hetey Katalin, Konok Tamás, Maurer Dóra, Gáyor Tibor, Fajó János, Deim Pál, Nádler István, Hencze Tamás, Bak Imre, Haraszty István, Hopp-Halász Károly, Birkás Ákos, Rákóczy Gizella és Matzon Ákos munkái jelentik. A kiállítás legújabb darabjai a múlt évszázad kilencvenes évei utáni új törekvéseket mutatják be, ezek Wolsky András, Haász Katalin, Bolygó Bálint és Benedek Barna alkotásai.

A tárlat május végéig lesz megtekinthető.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2017. március 16. csütörtök, 18:34
Címkék: Grüner György, Balog Zoltánnak, Emberi Erőforrások, Marek Madaric, Palkovics László, Emberi Erőforrások Minisztériuma,
Kommentek
Bogányi Gergely ingyenes zongorakoncertet ad a Zeneakadémia előtt
A zongorafutamok után a képzőművészeté lesz a fő szerep. A Korb Flóris és Griegl Kálmán tervezte zenepalota homlokzatán Gábor Éva Mária, Gutema Dávid, Mikulán Dávid és Pál Gábor videoinstallációi lesznek láthatók. A Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetségéhez tartozó alkotók egy-egy Csajkovszkij-motívumot választva, a palota kivételes ornamentikáját alapul véve hozták létre műveiket - közölte a Terézvárosi Önkormányzat hétfőn az MTI-vel.

Terézváros önkormányzata 2011-ben indította el szabadtéri összművészeti estjeit. A Liszt-bicentenárium alkalmából mintegy kétezren hallhatták játszani Bogányi Gergelyt az Operaház előtt, és láthattak a dalszínház épületére komponált egyedi videoinstallációkat. Az emlékezetes estből időközben hagyomány lett, az Andrássy úti helyszín mellé pedig egy új közterület, a Liszt Ferenc tér is beillesztődött. A tér Zeneakadémia előtti részét - Ránki Dezső, Klukon Edit, Ránki Fülöp, aztán a Virtuózok, majd Meláth Andrea és a Budapesti Vonósok Kamarazenekar fellépése
velemenyezd, 2018. június 11. hétfő, 13:42
Először állították ki az orosz védelmi miniszter festményeit és fafaragásait
A moszkvai védelmi tárca közlése szerint Sojgu alkotásait a Vörös Hadsereg megalakításának 100. évfordulója alkalmából elindított művészeti és kiállítási projekt keretében mutatják be. A tárcavezető alkotó tevékenységének eredményét először láthatja a nagyközönség.

A Tuvai Aldaan-Madair Nemzeti Múzeumban megnyílt kiállításon egyebek között láthatók az orosz fegyveres erők központi múzeumának az 1919 és 1982 közötti időszakábl származó plakátgyűjteményének darabjai, valamint a vezérkar történeti könyvtárának Oroszország ázsiai részéről készült különleges térképei. A látogatók emellett, a védelmi minisztérium tájékoztatása szerint a második világháború veteránjainak képeit, valamint kortárs képzőművészek Szíriában készült alkotásait tekinthetik meg.

A 63 éves Szergej Sojgu egyébként az Oroszországhoz tartozó, Mongóliával határos Tuva Köztársaság szülötte.
velemenyezd, 2018. június 06. szerda, 18:51
Peter Greenaway a szolnoki Alexandre Trauner Art/Film Fesztivál vendége lesz
A közlemény szerint a szakmájában világhírnevet szerző, magyar származású Alexandre Trauner képzőművész és Oscar-díjas díszlettervező munkássága előtt tisztelgő esemény október 16-án Trauner-konferenciával és -kiállítással nyit. Az esemény Marcel Carné francia rendező 1938-ban bemutatott Külvárosi szálloda című filmjének vetítésével kezdődik, amelynek látványtervezője Trauner volt. A konferencia díszvendége Didier Naert francia látványtervező, Trauner hagyatékának kezelője.

Október 17-én Rajk László, az Oscar-díjas Saul fia című film látványtervezője tart mesterkurzust. Október 18-án Allan Starski lengyel származású produkciós designer továbbképzésén vehetnek részt az érdeklődők, a szakember a Schindler listája című film díszletéért kapta az Oscar-díjat 1993-ban. Az előadás előtt a résztvevők megnézhetik a Zongorista című filmet, amelynek látványvilágáért Starski César-díjat kapott.A fesztivál sztárvendége Peter Greenaway, a festői filmes ábrázolás mestere. A brit mozi nagy hatású
velemenyezd, 2018. június 06. szerda, 13:50
Kreatív Alkotók Köre LÉLEKÜZENET III. c.Kiállítása!
Kreatív Alkotók Körének 2018. június 9-én szombaton tartjuk a szokásos évvégi kiállítását.
A Kiállítás helye:Mosonmagyaróvár , Fehér Ló Közösségi Ház emeleti galériája.

Szeretettel várunk minden Barátunkat, Ismerőseinket, Művészet kedvelőket!

2014-ben alakult a csoportunk, a kiállításunk címe:LÉLEKÜZENET III. 14 tagunk szerepel 3-3 festménnyel, különböző technikákat használva mutatják be az évek folyamán alakult fejlődésüket.

A festőcsoport vezetői:L. Burda Zsuzsanna és Móczi Sándor képzőművészek
bzsuzsanna, 2018. május 19. szombat, 00:06
Szombaton nyílik a felújított és kibővített londoni Királyi Művészeti Akadémia
kiállítóterek lehetővé teszik, hogy az intézmény gazdag, 46 ezer darabból álló gyűjteményét először mutassák be; Michelangelo, Constable és Gainsborough alkotásai, valamint a Leonardo da Vinci Az utolsó vacsora című művéről készült páratlan 16. századi másolat saját galériát kap az épületegyüttesben - olvasható az intézmény honlapján.

Az új galériákban lehetőség nyílik arra is, hogy az akadémia tagjai önálló kiállításokon mutatkozzanak be, az új Gabrielle Jungels-Winkler Galéria kizárólag kortárs képzőművészek és építészek munkáira összpontosít, első kiállításán Tacita Dean brit vizuális művész tájképeivel ismerkedhetnek meg a látogatók, szeptembertől Renzo Piano világhírű építész páratlan karrierjébe ad betekintést egy kiállítás.

A Királyi Művészeti Akadémiát III. György brit király alapította 1768-ban. Első elnöke a kor híres portréfestője, Josua Reynolds volt. Tagjai között voltak olyan világhírű angol festőművészek, mint Gainsboroguh, Constable, Turner.

Az intézmény június 12-én megnyíló
velemenyezd, 2018. május 16. szerda, 07:10
Xantus Géza erdélyi festőművész alkotásiból nyílik kiállítás Budapesten
A május 23-ig látható tárlaton sok más mellett az Apokalypsis - A négy lovas, Lebegés és Fénysugár című festményeket mutatják be.

Az MTI-hez elküldött tájékoztató szerint Xantus Géza alkotásai megtalálhatóak Magyarország és Erdély számos templomában, egyházi épületében, többek között a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia budapesti kápolnájában, a miskolci Fényi Gyula Jezsuita Gimnáziumban, az Avas - Déli plébániatemplomban, a szatmárnémeti Szent Család templomban, a csíkszeredai Szent Ágoston templomban, a kolozsvári Szent István templomban, a kisjenői plébániatemplomban, valamint a szegedi Jézus Szíve templomban.

Xantus Géza készítette a szatmárnémeti római katolikus püspöki palota helyreállításának belsőépítészeti terveit és a Gyimesi Kálvária bronz dombormű sorozatát. Számos egyéni és csoportos kiállításon mutatta be műveit. Több külföldi kiállításon díjazták, 2003-ban a Premio Internationale Beato Angelico díjat vette át.

A festőművész 1958-ban született Csíkszeredában. 1982 és 1986
velemenyezd, 2018. május 01. kedd, 07:14
Nekem a Költészet napja...
2018. április 11. Költészet Napja /Burda /

Nekem a Költészet napja ....

József Attiláé a legnagyobb költészet a világon!

A költőnek van a legszebb hivatása a földön: Ő az, aki halhatatlanná varázsolja a múlandóságot.

A vers, ami megszületett Petőfi születése előtt a Himnusz, a vers, amely sokkal több önmagánál. Mert ez a vers mi vagyunk, sokféle gyökér összenövése olyan jelkép, mint a korona, a címer a zászlónk.
A vers olyan, amely az anyanyelv és a kultúra fennmaradásának biztosítéka.

Szabad alkotni, szabad szólni, de nem minden értékes embernek van hol, és nem egyforma eséllyel. Azt gondolom: a politika közvetlenül nem befolyásolhatja az alkotást a saját eszméihez. A költő dolga az, hogy elutasítson minden befolyásolási szándékot, mert a költő
elhivatásától fogva, őrzője az anyanyelvnek, és az eszmének, a Magyarságunk hű katonájaként őrizze azt!
A kultúra intézményei, mint közvetítők, nem igazán a hozzáférés szereplői, valódi
bzsuzsanna, 2018. április 22. vasárnap, 22:53
Új szobrot kapott Ronaldo, ami hasonlít is rá
madeirai alkotás után ezúttal már egy olyan mellszobrot kapott Cristiano Ronaldo, amiből nem lesz internetes mém.

A Real Madrid portugál klasszisa tavasszal személyesen avatta fel azt a róla készült mellszobrot, amely szülőföldje, Madeira repülőterét ékesíti. Emanuel Santos kissé félresikerült alkotása pillanatok alatt vált nevetség tárgyává.

Arra viszont jó volt, hogy képzőművészek körében jól ismert sevillai szobrász, Jose Antonio Navarro Arteaga fia elkezdje rágni az apja fülét egy igazi CR-szoborért. Aki most el is készítette saját, immár valóban élethű alkotását.

Hogy az új szobor jól sikerült, azt jelzi, hogy a négyszeres aranylabdást ábrázoló alkotás a Real Madrid hivatalos múzeumában tekinthető meg.

A 90 centi magas, 60 kilós bronz alkotás a
schuro, 2018. március 31. szombat, 22:16
Képek, videók
Színtér Képzőművészek
bzsuzsanna
2014. november 30. vasárnap, 23:46
Mert az Ő alkotásai vagyu
katalin_53
2018. április 20. péntek, 21:45
Makovecz Imre alkotásai 4
pacsakute
2012. október 16. kedd, 17:58
Makovecz Imre alkotásai 3
pacsakute
2012. október 16. kedd, 17:57
Makovecz Imre alkotásai 2
pacsakute
2012. október 16. kedd, 17:57
Ő ALKOTÁSAI
szabonebabi
2012. október 11. csütörtök, 02:06
Kata és Andi alkotásai
andreakorom
2011. szeptember 11. vasárnap, 17:39
Más festők alkotásai Piet
lovaszmarika
2011. március 12. szombat, 15:35
Skuli alkotásai.
maroshegy
2009. december 31. csütörtök, 19:07
2009 évi alkotásaink
dnemethk
2009. április 12. vasárnap, 14:36
alkotásaink
dnemethk
2009. április 12. vasárnap, 14:15
kézimunkázók alkotásai
kunerthmarcsi
2008. március 09. vasárnap, 14:34
Alkotásaink
bartokiovi
2007. január 12. péntek, 18:12
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.