Regisztráció  Belépés
2017. augusztus 17. csütörtök | 33. hét | 229. nap | 23:24 | Jácint
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Londoni merénylet - Halálos áldozatokkal járó terrorcselekmény történt Londonban, lelőtték a támadókat
A rendőrség azt feltételezi, hogy a megölt három támadó követte el a brit fővárosban, a London hídon (London Bridge) és a közeli piacon, a Borough Marketen a terrorcselekményeket. A Scotland Yard szerint a merénylőcsoportnak nem volt több tagja.

A rendőrség az első riasztás után nyolc perccel végzett velük.

Rowley szerint eleinte úgy tűnt, hogy a támadók öngyilkos merénylők által használt mellényt viseltek, de kiderült, hogy nem így van. Közösségi portálokon vasárnap hajnalban megjelent egy fotó, amelyen két, földön fekvő ember látszott, mellettük fegyveres rendőrök. Az egyik fekvő férfi ruházatára fémflakonoknak látszó tárgyak voltak erősítve. A Sun című napilap értesülése szerint a támadók bádogpalackokból házilag készített mellényt viseltek, hogy megvédje őket a késszúrásoktól. Feltehetően ezekről a mellényekről hitték először azt, hogy robbanóanyagot tartalmazhatnak.

A londoni mentőszolgálat vasárnap reggeli tájékoztatása szerint harmincnál több sebesültet vittek öt londoni kórházba, több embert könnyebb sebesülésekkel a támadások helyszínén láttak el.

A merénylet a brit főváros szívében történt. A London hídon egy fehér furgon nagy - egyes szemtanúk becslése szerint óránkénti 80 kilométert elérő - sebességgel felhajtott a járdára és több gyalogost elütött, majd a járműből kiugrott három ember, és késsel támadt a járókelőkre a Borough Market környékén.

Korábbi hírek szerint a közeli Vauxhall városrészben is történt egy késeléses incidens, de a rendőrség nem sokkal később közölte, hogy az nincs összefüggésben a London hídon történt gázolással és az utána elkövetett késeléses támadással.

A Scotland Yard már vasárnap hajnalban hivatalosan terrorcselekménynek nyilvánította a London hídon és a Borough Market mellett elkövetett merényletet. A rendőrség bejelentése előtt nem sokkal Theresa May miniszterelnök is utalt a terrortámadás lehetőségére, közölve: a hatóságok "potenciális terrorcselekményként" kezelik a történteket.

Egyelőre semmilyen szervezet nem jelentkezett a merénylet elkövetőjeként.

Theresa May elnökletével vasárnap délelőtt összeül a brit kormány válsághelyzeti tanácskozó testülete, a COBRA.

Március vége óta ez a harmadik terrortámadás Nagy-Britanniában, ahol csütörtökön előrehozott parlamenti választásokat tartanak.

Március 22-én egy magányos merénylő, Khalid Masood járművével nagy sebességgel a gyalogosok közé hajtott a londoni Westminster híd járdáján, majd kocsijából kiszállva, a parlament épületénél késsel megölt egy rendőrt. Annak a támadásnak a rendőrrel együtt öt halálos áldozata volt. A merénylőt a parlament fegyveres őrsége a helyszínen agyonlőtte.

Nem egészen két hete, Ariana Grande amerikai popénekesnő manchesteri koncertjének helyszínén egy öngyilkos merénylő, a 22 éves, líbiai származású, de manchesteri születésű Salman Abedi öngyilkos, pokolgépes merényletet hajtott végre, 22 embert megölve. A manchesteri merényletben 117-en szenvedtek kórházi kezelést igénylő sérüléseket. A halálos áldozatok között hét gyermek van, a legfiatalabb egy nyolcéves kislány.

Nagy-Britanniában addig a legsúlyosabb eset a 2005 júliusában elkövetett londoni merényletsorozat volt. Abban a támadásban négy öngyilkos terrorista robbantott fel három londoni metrószerelvényt és egy városi buszt, 52 utast megölve, több mint hétszázat megsebesítve.

A múlt havi manchesteri merénylet után néhány napra a legmagasabb, kritikus szintre emelték a nagy-britanniai terrorkészültségi fokozatot, de a riasztási szintet a múlt hétvégén ismét a korábbi, második legmagasabbra mérsékelték.

Amber Rudd belügyminiszter a minap részletek nélkül elmondta: a brit elhárítás 2013 óta tizennyolc nagy-britanniai terrortámadási kísérletet hiúsított meg, közülük ötöt március 22., a Westminster hídon elkövetett merénylet óta.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2017. június 04. vasárnap, 07:06
Címkék: London Bridge, Borough Marketen, Scotland Yard, Borough Market, Theresa May, Khalid Masood,
Kommentek
Orosz diplomata: az amerikaiaknak ki kell vonulniuk Afganisztánból
Kabulov rámutatott, hogy Oroszország eddig "sohasem sürgette az Egyesült Államok csapatainak kivonását Afganisztánból", de szerinte a jelenlegi helyzetben ez lenne a legjobb megoldás.

"Mivel az amerikai hadsereg érdemben semmit sem képes tenni, ki kellene vonulnia Afganisztánból. Az afganisztáni amerikai hadjárat összeomlott" - jelentette ki a volt kabuli orosz nagykövet.

Kabulov érvelése szerint a konfliktus folytatódása esetén Afganisztán a globális terrorfenyegetés forrásává válhat. Elismerte, hogy az ország részben már ma is ezen fenyegetés "inkubátorának" tekinthető.

A diplomata bírálta azt a USA Today című amerikai napilap által nemrégiben ismertetett állítólagos washingtoni elképzelést, amely szerint Afganisztánban növelni fogják a katonai magáncégek szerepét és átruházzák rájuk a hadsereg számos feladatát. Az Eric Prince-t, a Blackwater zsoldossereg megalapítóját megszólaltató újság szerint az amerikai fővárosban egy 90 repülőgépből álló magánlégierő létrehozást mérlegelik,
velemenyezd, 2017. augusztus 14. hétfő, 08:51
Tartós lehet az iszlamista terrorfenyegetés Nagy-Britanniában az elhárítás volt igazgatója szerint
valamilyen formájával" - magyarázta. A közvetlen fenyegetettség időnként erősödött, időnként csökkent, de a felszín alatti veszélyek tartósnak bizonyultak - tette hozzá.

Felhívta a figyelmet arra, hogy 2013 óta 19 merényletkísérlet történt, amelyet sikerült megakadályozni, és a Westminster hídon történt merénylet óta eltelt időben is hat kísérletnek vették elejét. "Vagyis állandó a készültség" - mutatott rá.

A westminsteri merényletben öten vesztették életüket, de azóta is történtek terrorcselekmények a szigetországban. Májusban egy manchesteri koncert helyszínén öngyilkos merénylő robbantott pokolgépet, 22 embert ölt meg. Június elején terroristák furgonnal a London híd járdáján gyalogosokat gázoltak el, majd a Borough Market környékén sokakat megkéseltek. Heten vesztették életüket.

A fenyegetettség legalább húsz éve tart már, és úgy vélem, az elkövetkező több mint húsz évben is szembesülni kell vele - mondta Lord Evans.

Figyelmeztetett a kibertámadások növekvő számára is, és
velemenyezd, 2017. augusztus 11. péntek, 11:22
Rendkívüli sorozás kezdődött Ukrajnában
A hírportál értesülései szerint újabb, mintegy ezer fiatalt hívnak be augusztus végéig az ország valamennyi régiójából sorkatonai szolgálatra. Ezt követően legközelebb októberben lesz ismét általános sorozás. A Szohodnyi forrása ismételten biztosított afelől, hogy sorkatonákat nem küldenek a fegyveres konfliktus sújtotta kelet-ukrajnai térségbe.

2014-ben a Krím Oroszország általi önkényes elcsatolása és a kelet-ukrajnai fegyveres konfliktus kirobbanása miatt Kijev arra kényszerült, hogy visszaállítsa a kötelező sorkatonai szolgálatot, amelyet egy évvel korábban eltöröltek. Évente kétszer, ősszel és tavasszal indul sorozás Ukrajnában. A 20-27 év közötti férfiakat másfél évre hívják be a fegyveres erőkhöz - a felsőfokú végzettséggel rendelkezőket 12 hónapra -, akik a szolgálati idő letelte után tartalékosokká válnak. Kijev ezzel párhuzamosan igyekszik növelni a fegyveres erőknél a szerződésesek arányát, remélve, hogy a sorkatonai szolgálatra behívottak közül évről-évre egyre többen választják ezt
velemenyezd, 2017. augusztus 08. kedd, 13:43
Terrorizmus - Muszlim fiatalok szélsőségessé válásáról mutattak be tanulmányt Ausztriában
Aslan állítja majd össze az ausztriai iszlám óvodákról készülő értekezést is, amelynek előtanulmányáról nemrég heves vita bontakozott ki Ausztriában. A bírálók szerint a megrendelő külügyi tárca politikai célzattal manipulálta a tanulmányban leírtakat.

Az iszlamisták radikalizálódási folyamatáról készült vizsgálatot 2016 tavaszán végezték börtönökben fogva tartott, illetve fiatalkorúak intézetében élő, zömében 18 és 30 év közötti férfiak körében. Az összesen 29 interjúalany közül 15-en terrorcselekmény miatt kirótt büntetésüket töltötték. Egy kivétellel mindegyik válaszadó külföldi állampolgár volt, kétharmaduk csecsen származású. A kikérdezettek a radikalizálódás különböző fokán álltak.

A kedden ismertetett tanulmány szerint nem igazolódott be az a feltevés, hogy a szélsőségessé vált fiatalok javarésze csekély vallási ismeretekkel rendelkezne. A megkérdezettek nagy része vallásos családból származik, és már szélsőségessé válása előtt is voltak ismereteik az iszlámról. Az interjúalanyok aktívan
velemenyezd, 2017. augusztus 01. kedd, 13:32
Illegális bevándorlás - Bakondi: egyre több bűncselekményt követnek el a migránsok
A főtanácsadó szerint nemcsak köztörvényes bűncselekményeket, hanem terrorakciókat is végrehajtanak a nemrégiben érkezettek.

Hozzátette, ezek a cselekmények felvetik azoknak az elveknek a megvalósíthatóságát, amelyek két külön kultúra békés egymás mellett létezését vallják.

Megjegyezte, az sem megnyugtató, ha arról szólnak a hírek, hogy két-három generáció óta Európában élő ember követ el egy terrorcselekményt, hiszen elvileg már integrálódnia kellett volna a társadalomba.
velemenyezd, 2017. július 30. vasárnap, 21:05
Terrorizmus - Német alkotmánybíróság: ki lehet toloncolni a terrorveszélyes külföldieket
készül, és ezért eljárást indítanak ellene. Elég az is, ha arra utaló jeleket tapasztalnak, hogy veszélyessé válhat.

A bíróság a döntésével kimondta, hogy összefér az alaptörvénnyel az úgynevezett harmadik - nem EU-s - országbeli állampolgárok beutazásáról és tartózkodásáról szóló törvény 58. paragrafusa, miszerint elrendelhető a külföldiek kitoloncolási őrizetbe vétele és kitoloncolása, ha miattuk "tényeken alapuló prognózis" alapján az ország biztonságát fenyegető súlyos veszély vagy terrorcselekmény elhárítására lehet szükség.

Ez a paragrafus a 2011. szeptember 11-ei amerikai terrortámadások után keletkezett, de csak a tavaly karácsonyi berlini iszlamista terrormerénylet után kezdték számottevő mértékben alkalmazni.

Az alkotmánybíróság egy algériai származású férfi ügyében döntött. A német feleségével és két gyermekével Brémában élő 36 éves férit a hatóságok azért akarták eltávolítani az országból az 58. paragrafus alapján, mert az Iszlám Állam (IÁ) nevű terrorszervezet támogatójának
velemenyezd, 2017. július 27. csütörtök, 19:56
Oroszországban idén 12 terrorcselekményt sikerült megakadályozni
Bukszman a főügyészség vezetőségének kibővített ülésén hangsúlyozta: a szentpétervári metróban április elején elkövetett öngyilkos terrortámadás ismételten rávilágított arra, hogy Oroszországnak folyamatosan elemeznie kell a "globális fenyegetés elhárítására tett intézkedések hatékonyságát". Hangsúlyozta, hogy a hatóságoknak folytatniuk kell a szélsőséges felhívásoknak teret adó internetes források felderítését és a szélsőséges tartalmak eltávolítását.

Az orosz helyettes főügyész elmondta, hogy miközben idén 14 százalékkal csökkent a terrorizmussal összefüggő bűncselekmények száma, a terrorizmus támogatása és finanszírozása, valamint a toborzás eseteinek száma 60 százalékkal nőtt. Bukszman hangsúlyozta, hogy a terrorelhárításban szerzett tapasztalatokat fel kell használni a jövő évi elnökválasztás biztosítása érdekében.

A szentpétervári metróban április 3-án elkövetett öngyilkos merényletnek 16 halálos áldozata volt, s a támadásban további 102-en megsebesültek. A robbantással összefüggésben az
velemenyezd, 2017. július 27. csütörtök, 15:03
Allahot éltető támadó sebesített meg egy rendőrt Melillában
A spanyol közszolgálati televízió beszámolója szerint a férfi a határállomás autók számára kijelölt útszakaszán késsel a kezében kiabálta: "Allahu Akbar!" (Allah a leghatalmasabb).

A rendőrök a férfit feltartóztatták, de egyikük a kézfején könnyebben megsebesült.

Az Europapress hírügynökség rendőrségi forrásokra hivatkozva közölte: a hatóságok elvetették azt a lehetőséget, terrorcselekményről lett volna szó, az őrizetbe vett marokkói állampolgárról kiderült, hogy mentális problémái vannak.

Beni Enzar a legnagyobb a négy határátkelőhely közül a Spanyolországhoz tartozó Melilla és Marokkó között, forgalma jelentős, mivel nap mint nap sok kereskedő, munkavállaló jár át egyik országból a másikba.
velemenyezd, 2017. július 25. kedd, 12:05
Képek, videók
Líbia -áldozatok.jpg
agica2004
2011. február 23. szerda, 11:12
1956-os áldozatok és hősö
sugar09
2010. november 10. szerda, 00:56
az áldozatok száma
mecsery
2010. február 09. kedd, 22:19
az áldozatok emlékére
mecsery
2010. február 09. kedd, 22:18
Áldozatok
megyerimihaly
2010. január 16. szombat, 21:24
a_haborus_aldozatok_em lek
zoltan_szucs
2009. szeptember 08. kedd, 21:26
áldozatok
orsi1
2007. június 27. szerda, 23:09
további áldozatok
spider66
2006. május 10. szerda, 11:31
London Bridge City
kingakilor
2016. június 05. vasárnap, 19:37
London Bridge
kingakilor
2016. június 05. vasárnap, 19:35
London bridge
sgy_ro
2015. március 21. szombat, 21:44
london tower bridge
lacipecsenye
2013. május 17. péntek, 19:55
Tower bridge London.jpg
ametiszt54
2012. április 18. szerda, 20:40
London, Tower Bridge.jpg
jpiros
2011. november 21. hétfő, 15:43
Tower Bridge London, Angl
mohini
2011. november 05. szombat, 07:51
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.