Regisztráció  Belépés
2018. május 24. csütörtök | 21. hét | 144. nap | 12:07 | Eszter, Eliza
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Londoni merénylet - Halálos áldozatokkal járó terrorcselekmény történt Londonban, lelőtték a támadókat
A rendőrség azt feltételezi, hogy a megölt három támadó követte el a brit fővárosban, a London hídon (London Bridge) és a közeli piacon, a Borough Marketen a terrorcselekményeket. A Scotland Yard szerint a merénylőcsoportnak nem volt több tagja.

A rendőrség az első riasztás után nyolc perccel végzett velük.

Rowley szerint eleinte úgy tűnt, hogy a támadók öngyilkos merénylők által használt mellényt viseltek, de kiderült, hogy nem így van. Közösségi portálokon vasárnap hajnalban megjelent egy fotó, amelyen két, földön fekvő ember látszott, mellettük fegyveres rendőrök. Az egyik fekvő férfi ruházatára fémflakonoknak látszó tárgyak voltak erősítve. A Sun című napilap értesülése szerint a támadók bádogpalackokból házilag készített mellényt viseltek, hogy megvédje őket a késszúrásoktól. Feltehetően ezekről a mellényekről hitték először azt, hogy robbanóanyagot tartalmazhatnak.

A londoni mentőszolgálat vasárnap reggeli tájékoztatása szerint harmincnál több sebesültet vittek öt londoni kórházba, több embert könnyebb sebesülésekkel a támadások helyszínén láttak el.

A merénylet a brit főváros szívében történt. A London hídon egy fehér furgon nagy - egyes szemtanúk becslése szerint óránkénti 80 kilométert elérő - sebességgel felhajtott a járdára és több gyalogost elütött, majd a járműből kiugrott három ember, és késsel támadt a járókelőkre a Borough Market környékén.

Korábbi hírek szerint a közeli Vauxhall városrészben is történt egy késeléses incidens, de a rendőrség nem sokkal később közölte, hogy az nincs összefüggésben a London hídon történt gázolással és az utána elkövetett késeléses támadással.

A Scotland Yard már vasárnap hajnalban hivatalosan terrorcselekménynek nyilvánította a London hídon és a Borough Market mellett elkövetett merényletet. A rendőrség bejelentése előtt nem sokkal Theresa May miniszterelnök is utalt a terrortámadás lehetőségére, közölve: a hatóságok "potenciális terrorcselekményként" kezelik a történteket.

Egyelőre semmilyen szervezet nem jelentkezett a merénylet elkövetőjeként.

Theresa May elnökletével vasárnap délelőtt összeül a brit kormány válsághelyzeti tanácskozó testülete, a COBRA.

Március vége óta ez a harmadik terrortámadás Nagy-Britanniában, ahol csütörtökön előrehozott parlamenti választásokat tartanak.

Március 22-én egy magányos merénylő, Khalid Masood járművével nagy sebességgel a gyalogosok közé hajtott a londoni Westminster híd járdáján, majd kocsijából kiszállva, a parlament épületénél késsel megölt egy rendőrt. Annak a támadásnak a rendőrrel együtt öt halálos áldozata volt. A merénylőt a parlament fegyveres őrsége a helyszínen agyonlőtte.

Nem egészen két hete, Ariana Grande amerikai popénekesnő manchesteri koncertjének helyszínén egy öngyilkos merénylő, a 22 éves, líbiai származású, de manchesteri születésű Salman Abedi öngyilkos, pokolgépes merényletet hajtott végre, 22 embert megölve. A manchesteri merényletben 117-en szenvedtek kórházi kezelést igénylő sérüléseket. A halálos áldozatok között hét gyermek van, a legfiatalabb egy nyolcéves kislány.

Nagy-Britanniában addig a legsúlyosabb eset a 2005 júliusában elkövetett londoni merényletsorozat volt. Abban a támadásban négy öngyilkos terrorista robbantott fel három londoni metrószerelvényt és egy városi buszt, 52 utast megölve, több mint hétszázat megsebesítve.

A múlt havi manchesteri merénylet után néhány napra a legmagasabb, kritikus szintre emelték a nagy-britanniai terrorkészültségi fokozatot, de a riasztási szintet a múlt hétvégén ismét a korábbi, második legmagasabbra mérsékelték.

Amber Rudd belügyminiszter a minap részletek nélkül elmondta: a brit elhárítás 2013 óta tizennyolc nagy-britanniai terrortámadási kísérletet hiúsított meg, közülük ötöt március 22., a Westminster hídon elkövetett merénylet óta.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2017. június 04. vasárnap, 07:06
Címkék: London Bridge, Borough Marketen, Scotland Yard, Borough Market, Theresa May, Khalid Masood,
Kommentek
Éhségsztrájkot kezdett az Oroszországban terrorizmus vádjával elítélt ukrán rendező
Szencovot 2014 májusában vették őrizetbe az orosz titkosszolgálatok az Ukrajnától önkényesen Oroszországhoz csatolt Krím félszigeten. Az ukrán rendezőt 2015 augusztusában 20 év szigorított fegyházbüntetésre ítélték a dél-oroszországi Rosztov-na-Donu városában terrorcselekmények megszervezésének vádjával. Szencov nem ismerte el bűnösségét. A Krím orosz annektálásával civil aktivistaként szembeszegülő rendezőt az elmúlt csaknem három évben többször szállították át egyik orosz börtönből a másikba, jelenleg az északnyugat-szibériai Jamal-Nyenyec Autonóm Körzetben lévő Labitnangi városában raboskodik.Az ukrán médiában megjelent híradások szerint ügyvédje, Dmitro Gyinz arról számolt be, hogy felkereste védencét a börtönben, aki egy kézzel írt papírt adott át neki. Ebben a rendező kijelenti, hogy éhségsztrájkot kezd, és addig folytatja, amíg szabadon nem engedik valamennyi Oroszországban fogva tartott ukrán politikai elítéltet, összesen 64 embert. Szencov név szerint nem nevezett meg senkit, és
velemenyezd, 2018. május 16. szerda, 13:41
Terrorizmus - MI5-főnök: az Iszlám Állam Európában készülhet merényletekre
merénylet óta - amelyben öten haltak meg, köztük egy rendőr - a brit elhárító szolgálatok tizenkét nagy-britanniai merényletterv végrehajtását akadályozták meg.

Parker szerint jóllehet az Iszlám Államot sikerült szinte teljesen kiszorítani szíriai és iraki fészkeiből, a szervezet igyekszik átcsoportosítani tevékenységét, és a vele szembeni fellépéshez még évekig tartó folyamatos nemzetközi biztonsági együttműködésre lesz szükség.

Nagy-Britanniában a westminsteri támadással együtt tavaly öt terrorcselekményt hajtottak végre, ezeknek 36 halálos áldozatuk volt. A legsúlyosabb merénylet tavaly májusban, egy manchesteri popkoncert helyszínén történt, ahol egy öngyilkos iszlamista merénylő pokolgépet robbantott, 22 embert, köztük hét gyereket megölve.

Hétfői beszédében az MI5 vezérigazgatója hangsúlyozta ugyanakkor, hogy a Nyugatot nemcsak a dzsihadista terrorszervezetek, hanem "egyes országok" folyamatos és ellenséges aktivitása is fenyegeti.

Andrew Parker úgy fogalmazott: korántsem csak arról
velemenyezd, 2018. május 14. hétfő, 15:14
Mosr akkor bűn, ha QRVA jól érzem magam, miután kiderült: SOKKAL TÖBBEN VAGYUNK, mint a Fidesz-bagázs idiótái?
Kedves Endre! #157

"Ne jöjjön és mondja, hogy a nők csadorban, meg burkában járjanak, és ne együnk disznó húst. Én szeretem a disznóhúst és ne tiltsa meg nekem, mert még őt is megsütöm és megetetem a disznókkal."

Ki és hol írta neked elő ezeket e dolgokat! Sorold fel és dokumentáld,
s ne az orbáni propagandát ismételgessd! Aki idejön azt INTEGRÁLNI
KELL, s nem megvárni, hogy előadja a kivánásgait! Előírni neki, hogy kell
a magyar tanfolyam, kell munka, stb. Törvénnyel és kényszerrel (!) beillesztetni
a magyar társadalmi szokásokba, DE ELEVE ELUTASITANI MINT
TERRORISTÁT, az csak a kormány ijesztegető politikája! Terrorcselekményt
is csak pár százan követtek el nyugaton, s nem a 4,5 millió menekült! Továbbra
is mondom hogy aki meg bűnöző lesz azt azonnal kiutasítani!

Várom a felsorolásodat, hogy hol,
mikor kényszeríytenek téged
muzulmán hülységekre vagy vallásra??!!

Ha egy migráns behajt a sétálóutcába egy
decotext, 2018. május 05. szombat, 16:46
Egy terrorcsoport vezetőinek megsemmisítéséről számolt be az FSZB
Az FSZB szerint a sejt terrortámadások végrehajtására készült. A gyanúsítottak az elfogási kísérlet idején fegyveres ellenállást tanúsítottak. A szolgálat egy robbanószerkezetek előállítására használt műhelyben házi készítésű pokolgépet, lőfegyvert, lőszert és kézigránátokat is talált.

Múlt csütörtökön Oroszország déli és szibériai régióból öt, múlt pénteken pedig Moszkva környékéről egy terrorcsoport felszámolását jelentette az FSZB.

Alekszandr Bortnyikov, az FSZB igazgatója április lején közölte, hogy Oroszországban tavaly négy terrorcselekményt követtek el, és hogy a biztonsági szolgálatoknak további 25-öt sikerült megakadályozni. Mint akkor el mondta, hogy az idei első negyedévben hat előkészületben lévő terrortámadásnak vették elejét, és 12 terrorista sejtet számoltak fel.
velemenyezd, 2018. május 04. péntek, 16:01
Ártatlannak vallotta magát a férfi, aki a vád szerint Theresa May meggyilkolására készült
A 20 éves Naa'imur Zakariyah Rahman, aki ellen terrorcselekmény előkészítése címén emeltek vádat, pénteken válaszolt a londoni központi büntetőbíróság - utcája után közkeletű nevén az Old Bailey - eljáró bírói tanácsának kérdéseire videokapcsolaton keresztül, a hírhedt londoni Belmarsh börtönből, ahol novemberi elfogása óta tartják őrizetben.

A pénteki rövid előzetes eljárás során hivatalosan ismertették vele a vádat, amelyet határozottan tagadott.

Rahman ugyanígy tett, amikor a büntetőeljárás első mozzanataként, őrizetbe vétele után a londoni Westminster kerület magisztrátusi bírósága elé állt. A magisztrátusi tanács utalta az ügyet az Old Bailey elé további tárgyalásra.

Az ügyészség szerint Rahman, az elsőrendű vádlott - akit 21 éves társával, Mohammed Aqib Imrannal együtt vettek őrizetbe november 28-án - hűséget fogadott az Iszlám Állam nevű dzsihadista terrorszervezetnek, és azt tervezte, hogy pokolgéppel felrobbantja a miniszterelnöki hivatalnak otthon adó kis londoni utca, a
velemenyezd, 2018. május 04. péntek, 12:42
Illegális bevándorlás - Bakondi: megingott az európai emberek biztonságérzete
Bakondi György az M1 aktuális csatornán péntek este felhívta a figyelmet: az említettek továbbra is jónak, támogatandónak tartják a tömeges illegális bevándorlást, "semmibe véve" jogszabályokat, nemzeti érdekeket, hagyományokat és szuverenitást.

Emlékeztetett arra, hogy 2015 óta csaknem 30 terrorcselekmény történt Európában, amelyekben 350-en haltak és 1500-an sebesültek meg.

Kiemelte: folyamatosan érkeznek migránsok három irányból, és ez az emberek biztonságérzetének romlását, valamint a hatóságok szigorúbb fellépését és a külső határok őrzésének hatékonyabbá válását vonta magával.

Bakondi György a kilenc nap múlva esedékes országgyűlési választásra kitérve szólt arról is, hogy szerinte a migráció kérdéséről az ellenzéki pártok változtatják álláspontjukat és igyekeznek minél kevesebbet beszélni a témáról, inkább ígéreteket tesznek az egészségügyről, az oktatásról és a választási rendszer átalakításáról. Úgy vélekedett: a magyarok, akik sokat tudnak arról, mi történik Európában és a
velemenyezd, 2018. március 30. péntek, 20:23
Miért nem foglalkoztok vele, hogy napi szintűek a terrorcselekmények?
Neftisz!

A beidézett kérdésem és a te első két kérdésed nem függ egymástól.
Kvázi a kérdésből nem következik az, hogy országunknak kellene megoldani az eu helyett.
Ilyet nem is kérdeztem.
Megismétlem a kérdést, hátha nem volt világos.

Miért nem foglalkoztok vele, hogy napi szintűek a terrorcselekmények?

A foglalkoztok szó az itteni fórumtagokra volt értendő.
De megsúgom, hogy nem azok összességére.
A terrorcselekmény szó talán érthetőbb.......... talán
wheels, 2018. március 29. csütörtök, 21:44
Miért nem foglalkoztok vele, hogy napi szintűek a terrorcselekmények?
"Miért nem foglalkoztok vele, hogy napi szintűek a terrorcselekmények?"

- Nekünk kell megoldani a fejlett nyugati országok kormányai helyett? Az Európai Unió helyett? Mindenki hülye, csak mi nem? Újfent egy ősrégi Hofi paródia jutott eszembe, ami ma is időszerű lenne, ha találnám. Az idősebbek talán emlékeznek a szavalókórus paródiára, amivel az átkos rendszer népbutító propagandáját gúnyolta. Valahogy így hangzott, írom emlékezetből, hogy:

"- Nyugaton: nem számít az ember!
- NEM ÚGY, MINT NÁLUNK. (ezt a kórus mondja)
- Nyugaton: csak a pénzt hajszolják!
- NEM ÚGY, MINT NÁLUNK.
- Nyugaton van négerkérdés!
- TUDJUK. MEGOLDJUK. MI.
- Nálunk meg van cigánykérdés!
- Hát... majd megvizsgáljuk a dógot."

Annyi változott, hogy négerkérdés helyett migránskérdést mondana a jó öreg Géza bátyánk.
neftisz, 2018. március 29. csütörtök, 20:54
Képek, videók
Líbia -áldozatok.jpg
agica2004
2011. február 23. szerda, 11:12
1956-os áldozatok és hősö
sugar09
2010. november 10. szerda, 00:56
az áldozatok száma
mecsery
2010. február 09. kedd, 22:19
az áldozatok emlékére
mecsery
2010. február 09. kedd, 22:18
Áldozatok
megyerimihaly
2010. január 16. szombat, 21:24
a_haborus_aldozatok_em lek
zoltan_szucs
2009. szeptember 08. kedd, 21:26
áldozatok
orsi1
2007. június 27. szerda, 23:09
további áldozatok
spider66
2006. május 10. szerda, 11:31
London Bridge City
kingakilor
2016. június 05. vasárnap, 19:37
London Bridge
kingakilor
2016. június 05. vasárnap, 19:35
London bridge
sgy_ro
2015. március 21. szombat, 21:44
london tower bridge
lacipecsenye
2013. május 17. péntek, 19:55
Tower bridge London.jpg
ametiszt54
2012. április 18. szerda, 20:40
London, Tower Bridge.jpg
jpiros
2011. november 21. hétfő, 15:43
Tower Bridge London, Angl
mohini
2011. november 05. szombat, 07:51
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.