Regisztráció  Belépés
2017. június 24. szombat | 25. hét | 175. nap | 10:53 | Iván
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Londoni merénylet - Halálos áldozatokkal járó terrorcselekmény történt Londonban, lelőtték a támadókat
A rendőrség azt feltételezi, hogy a megölt három támadó követte el a brit fővárosban, a London hídon (London Bridge) és a közeli piacon, a Borough Marketen a terrorcselekményeket. A Scotland Yard szerint a merénylőcsoportnak nem volt több tagja.

A rendőrség az első riasztás után nyolc perccel végzett velük.

Rowley szerint eleinte úgy tűnt, hogy a támadók öngyilkos merénylők által használt mellényt viseltek, de kiderült, hogy nem így van. Közösségi portálokon vasárnap hajnalban megjelent egy fotó, amelyen két, földön fekvő ember látszott, mellettük fegyveres rendőrök. Az egyik fekvő férfi ruházatára fémflakonoknak látszó tárgyak voltak erősítve. A Sun című napilap értesülése szerint a támadók bádogpalackokból házilag készített mellényt viseltek, hogy megvédje őket a késszúrásoktól. Feltehetően ezekről a mellényekről hitték először azt, hogy robbanóanyagot tartalmazhatnak.

A londoni mentőszolgálat vasárnap reggeli tájékoztatása szerint harmincnál több sebesültet vittek öt londoni kórházba, több embert könnyebb sebesülésekkel a támadások helyszínén láttak el.

A merénylet a brit főváros szívében történt. A London hídon egy fehér furgon nagy - egyes szemtanúk becslése szerint óránkénti 80 kilométert elérő - sebességgel felhajtott a járdára és több gyalogost elütött, majd a járműből kiugrott három ember, és késsel támadt a járókelőkre a Borough Market környékén.

Korábbi hírek szerint a közeli Vauxhall városrészben is történt egy késeléses incidens, de a rendőrség nem sokkal később közölte, hogy az nincs összefüggésben a London hídon történt gázolással és az utána elkövetett késeléses támadással.

A Scotland Yard már vasárnap hajnalban hivatalosan terrorcselekménynek nyilvánította a London hídon és a Borough Market mellett elkövetett merényletet. A rendőrség bejelentése előtt nem sokkal Theresa May miniszterelnök is utalt a terrortámadás lehetőségére, közölve: a hatóságok "potenciális terrorcselekményként" kezelik a történteket.

Egyelőre semmilyen szervezet nem jelentkezett a merénylet elkövetőjeként.

Theresa May elnökletével vasárnap délelőtt összeül a brit kormány válsághelyzeti tanácskozó testülete, a COBRA.

Március vége óta ez a harmadik terrortámadás Nagy-Britanniában, ahol csütörtökön előrehozott parlamenti választásokat tartanak.

Március 22-én egy magányos merénylő, Khalid Masood járművével nagy sebességgel a gyalogosok közé hajtott a londoni Westminster híd járdáján, majd kocsijából kiszállva, a parlament épületénél késsel megölt egy rendőrt. Annak a támadásnak a rendőrrel együtt öt halálos áldozata volt. A merénylőt a parlament fegyveres őrsége a helyszínen agyonlőtte.

Nem egészen két hete, Ariana Grande amerikai popénekesnő manchesteri koncertjének helyszínén egy öngyilkos merénylő, a 22 éves, líbiai származású, de manchesteri születésű Salman Abedi öngyilkos, pokolgépes merényletet hajtott végre, 22 embert megölve. A manchesteri merényletben 117-en szenvedtek kórházi kezelést igénylő sérüléseket. A halálos áldozatok között hét gyermek van, a legfiatalabb egy nyolcéves kislány.

Nagy-Britanniában addig a legsúlyosabb eset a 2005 júliusában elkövetett londoni merényletsorozat volt. Abban a támadásban négy öngyilkos terrorista robbantott fel három londoni metrószerelvényt és egy városi buszt, 52 utast megölve, több mint hétszázat megsebesítve.

A múlt havi manchesteri merénylet után néhány napra a legmagasabb, kritikus szintre emelték a nagy-britanniai terrorkészültségi fokozatot, de a riasztási szintet a múlt hétvégén ismét a korábbi, második legmagasabbra mérsékelték.

Amber Rudd belügyminiszter a minap részletek nélkül elmondta: a brit elhárítás 2013 óta tizennyolc nagy-britanniai terrortámadási kísérletet hiúsított meg, közülük ötöt március 22., a Westminster hídon elkövetett merénylet óta.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2017. június 04. vasárnap, 07:06
Címkék: London Bridge, Borough Marketen, Scotland Yard, Borough Market, Theresa May, Khalid Masood,
Kommentek
A francia ombusdman bírálta az új terrorelhárítási törvénytervezetet
tette hozzá.

A törvénytervezet négy alappilléren nyugszik.

A prektusok ezentúl a terrorfenyegetettség célpontjának tekinthető nagyobb események vagy épületek körül biztonsági övezetet hozhatnak létre, ahol szabályozhatják a belépést, a közlekedést, a parkolást, a belépők átvizsgálását, beleértve a biztonsági motozást és a csomagok átvizsgálását.

A terrortámadások megelőzésére a prefektúrák maximum fél éves időtartamra bezárathatnak olyan vallási vagy kulturális helyeket, ahol terrorcselekményre vagy erőszakra buzdító beszédeket, gondolatokat, eszméket hirdetnek, vagy az ilyen tetteket dicsőítik. A rendkívüli állapot alatt eddig 16 ilyen helyet záratott be a belügyminisztérium.

A közrend biztonságára különösen súlyos veszélyt jelentő magatartást mutató emberekkel szemben is felléphetnek a prefektúrák, ha a gyanúsított kapcsolatba lépett terroristának tekintett szervezetekkel vagy emberekkel, illetve ha terrorizmusra buzdító nézeteket képvisel vagy támogat.

Az ilyen embereknek a
velemenyezd, 2017. június 23. péntek, 12:12
Illegális bevándorlás - Lázár: Magyarország visszautasítja migránsfalvak létrehozását Kelet-Európában
javaslatáról azt mondta, komplett falvakat javasol áttelepíteni Szíriából, illetve a térség országaiból Közép-Európába, így Magyarországra is.

Hangsúlyozta, minden országnak joga van ahhoz, hogy meghatározza, mi történik a területén, állampolgárai kivel élnek együtt.

Szerinte ezek a viták összekapcsolódnak a biztonság kérdésével, az Európai Tanács ülésének egyik legfontosabb kérdése a biztonság. Hozzátette: ma már olyan Európában kell élnünk, ahol hétköznapivá váltak a kisebb, nagyobb terrorcselekmények, terroresemények.

Lázár János közölte, az elmúlt egy évben nem történt olyan terrorcselekmény Európában, amelynek ne lett volna köze valamilyen formában a bevándorláshoz. Ezeket a terrorcselekményeket első vagy második generációs bevándorlók követték el - tette hozzá.A miniszter elmondta, Orbán Viktor miniszterelnök ezért az Európai Tanács mostani ülésén amellett lesz, hogy Európában fokozott biztonsági együttműködés alakuljon ki, gyorsuljon fel Európa védelmi képességeinek
velemenyezd, 2017. június 22. csütörtök, 16:22
FBI: a republikánus politikusok baseballedzésén lövöldöző férfi magányos elkövető volt
Az FBI washingtoni irodájának helyettes igazgatója, Andrew Vale és munkatársa, Tim Slater szerdán sajtótájékoztatón hozta nyilvánosságra a virginiai Alexandriában múlt kedden elkövetett bűncselekményt követő nyomozás eddigi eredményeit.

A két FBI-vezető leszögezte: James Hodgkinson egyedül követte el tettét, amelyet nem minősítenek terrorcselekménynek.

A szinte vaktában lövöldöző Hodgkinson súlyosan megsebesített egy republikánus képviselőt, két kongresszusi munkatársat és két rendőrt. A rendőrök azonnal viszonozták a tüzet, és a 66 éves Hodgkinson a letartóztatás után belehalt sebeibe

Tim Slater a sajtókonferencián hangsúlyozta, hogy Hodgkinsonnak semmiféle kapcsolata nem volt terrorszervezetekkel, rossz házasságban élő és munkát kereső férfi volt, aki Illinois állam egyik városából azzal a kifejezett szándékkal érkezett a Washington melletti Alexandriába, hogy republikánus politikusokat öljön meg. Közösségi oldalának bejegyzései a republikánusok iránti gyűlöletéről tanúskodnak.
velemenyezd, 2017. június 21. szerda, 18:08
Negyvenhárom évet kellett várni a jogerős ítéletre egy olaszországi terrorista merénylet miatt
Maria Maggi velencei otthonában tartózkodik.

1974. május 28-án robbant bomba az észak-olaszországi Brescia városában, a piazza della Loggia nevű központi téren, ahol a baloldali szakszervezetek tüntetése zajlott a neofasiszta terrorizmus ellen. A pokolgép a tér egyik hulladéktartójában volt elrejtve. A bresciai merénylet az egyik legsúlyosabb terrorista akciója volt a hatvanas évek vége és a nyolcvanas évek eleje között Olaszországban zajló úgynevezett óloméveknek, amikor gyakoriak voltak a terrorcselekmények és az emberrablások.

Carlo Maria Maggit és Maurizio Tramontét többször is bíróság elé állították: tizenöt pert indítottak ellenük, dea halasztások, illetve a perújraindítások miatt jogerős ítélet sohasem született. Az ügyészségek nyomozását és a jogi eljárást az is nehezítette, hogy Maurizio Tramonte a korabeli olasz titkoszolgálatok egykori informátora volt.

Az utolsó tárgyalás 2012-ben indult, amelynek során a másodfokú bíróság a két vádlottat felmentette bizonyítékok hiányában. A
velemenyezd, 2017. június 21. szerda, 15:59
Hány európainak kell meghalnia békeidőben, hogy meg értsük a valót?
#112.
A legnagyobb gond veletek baloldaliakkal, az értelmező és félreértelmező képességetek. És az, hogy mindent elhisztek a kedvenc médiátoknak.
Először is nem állítjuk, hogy minden bevándorló terrorista. Másodszor, ha szinte minden illetékes kijelenti, hogy a bevándorlás és a terrorizmus között összefüggés van, akkor felesleges azt bizonygatni, hogy nincs. És amikor lelkesen bizonygatjátok, hogy második generációs bevándorlók követik el a terrorcselekmények többségét, akkor nem kell hozzá Orbán Viktor, hogy magunktól is rájöjjünk a most érkezőkkel kapcsolatban, hogy ők is fognak szaporodni.
Mivel Orbán Viktor erről még nem tájékoztatott, ezért tőletek kérdem, melyik év melyik napján fog megállni a bevándorlás? És akkor milyen lesz az arány az őslakosok kontra bevándorlók tekintetében? Mivel öregszik Európa, akkor milyen lesz aány 50 év múlva?
És ha az őslakosok lesznek kisebbségben, a bevándorolt többség tapintatos lesz-e a kisebbséggel szemben vallási dolgaikat illetően?
Vagy a
putnok7882, 2017. június 20. kedd, 12:00
Mecsetből távozó muszlimok közé hajtott egy furgon Londonban - FIRSSÍTETT 2. (új: a muszlim tanács szerint iszl
merénylőt az első bejelentéstől számított nyolc percen belül agyonlőtte.

Március 22-én egy magányos támadó, az 52 éves Khalid Masood bérelt járművével nagy sebességgel a gyalogosok közé hajtott a londoni parlament mellett ívelő Westminster híd zsúfolt járdáján, ezután kiszállt, és megkéselte a parlament bejáratát őrző rendőrök egyikét, aki életét vesztette. A merényletnek a meggyilkolt rendőrrel együtt öt halálos áldozata volt. A parlament fegyveres őrsége a támadót agyonlőtte.

A két terrorcselekmény elkövetőit a rendőrség szerint a szélsőséges iszlám ideológia vezérelte.

A Finsbury Park mecsetjének imámja volt két évtizede a gyújtó retorikájáról hírhedt hitszónok, Abu Hamza el-Maszri, akit azonban saját közössége távolított el a mecset éléről 2003-ban.

Az egyiptomi születésű Abu Hamzát - eredeti nevén Musztafa Kamal Musztafát -, aki házassága révén jutott azóta megvont brit állampolgárságához, 2006-ban hét év fegyházra ítélték Nagy-Britanniában, egyebek mellett fajgyűlölő ideológia
velemenyezd, 2017. június 19. hétfő, 07:30
Ahmed H. pere - Üdvözölte a döntést az Amnesty International
A szervezet szerint a döntés fontos lépés az igazság felé vezető úton a férfi számára.

A Szegedi Ítélőtábla döntése értelmében új eljárást kell lefolytatni a tavaly novemberben 10 év fegyházra ítélt szíriai Ahmed H. ügyében, akit a hatóságok terrorcselekmény elkövetésével vádoltak meg.
velemenyezd, 2017. június 15. csütörtök, 20:15
Ahmed H. pere - Hatályon kívül helyezte a bíróság az elsőfokú ítéletet, a vádlott előzetesben maradt
mérlegelnie kellett volna.

Ehelyett a bíróság a tényállást úgy állapította meg, hogy az ítéletből nem derült ki, milyen konkrét indokok alapján fogadta vagy vetette el az egyes bizonyítékokat, és valójában melyik konkrét bizonyítékra és milyen érvelésre alapozott.

Ez a mulasztás a vádlott cselekvésének jogi minősítését alapvetően befolyásolja, akárcsak ahhoz kötődően a büntetés kiszabását, és emiatt nem lehetett az ítéletet érdemben felülbírálni - jelentette ki.

Mezőlaki Erik elmondta: terrorcselekményt az követ el, aki egy állami szervezetet - például hivatalos személy elleni erőszakkal - rá akar kényszeríteni arra, hogy valamit tegyen, ne tegyen vagy eltűrjön.

Az eljárás során meg kellett vizsgálni, hogy a vádlott elkövetett-e ilyen bűncselekményt, és ha igen, azt milyen céllal tette, terrorista jellegű volt-e. Az elsőfokú bíróság a rendőrök megdobálásának tényét megállapította, és azt is, hogy ennek célja a határátkelőhely megnyitása és angol tolmács biztosításának elérése volt -
velemenyezd, 2017. június 15. csütörtök, 19:15
Képek, videók
Líbia -áldozatok.jpg
agica2004
2011. február 23. szerda, 11:12
1956-os áldozatok és hősö
sugar09
2010. november 10. szerda, 00:56
az áldozatok száma
mecsery
2010. február 09. kedd, 22:19
az áldozatok emlékére
mecsery
2010. február 09. kedd, 22:18
Áldozatok
megyerimihaly
2010. január 16. szombat, 21:24
a_haborus_aldozatok_em lek
zoltan_szucs
2009. szeptember 08. kedd, 21:26
áldozatok
orsi1
2007. június 27. szerda, 23:09
további áldozatok
spider66
2006. május 10. szerda, 11:31
London Bridge City
kingakilor
2016. június 05. vasárnap, 19:37
London Bridge
kingakilor
2016. június 05. vasárnap, 19:35
London bridge
sgy_ro
2015. március 21. szombat, 21:44
london tower bridge
lacipecsenye
2013. május 17. péntek, 19:55
Tower bridge London.jpg
ametiszt54
2012. április 18. szerda, 20:40
London, Tower Bridge.jpg
jpiros
2011. november 21. hétfő, 15:43
Tower Bridge London, Angl
mohini
2011. november 05. szombat, 07:51
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.